| Autor |
Zpráva |
cherry
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:14
- Nahlásit
Juli
nám poradil jeden doktor cibuli s cukrem. Nechat přes noc pustí to tu šťávu a na průdušky a kašel je to dobrý. Ale zakrýt, cibule moc nevoní.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:59
- Nahlásit
Lucinda
Ketrin
..tak pořizuji si ještě koně a pipiny Teď jsem byla u Dr. a říkala,že si to nemám vůbec brát. Že Nik je oproti druhejm dětem zdravej.. že mám pokračovat s Vincentkou, Echinaceou, chodit ven a vystřídat se kolektivu..pokud to jde! že to je právě ono..
Eda
Copak není pro nás???
Cherry, jdu ještě udělat cibuli s medíčkem, ta neuškodí
Jumiechinaceový sirup
vidíš, já vždycky kupovala tinkturu,ani nevím že je sirup přímo pro děti..
Hurá!!Svítí sluníčko!!
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:03
- Nahlásit
Ještě musím něco.Juli když se mazlí tak je naučená sednout na zadeček, položit tlapky na kolena a oblizovat nás...teď začala používat i tlapky k takovýmu oťapávání obličeje...je to hrozně roztomilí jak těma tlapkama jemně ťapá na náš obličej a sedí u toho..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:13
- Nahlásit
Juli
sednout na zadeček, položit tlapky na kolena a oblizovat
To dělal Rambo! viz foto na první stránce tady na fóru... bylo to takový jeho typický gesto, a udělal to třeba i když přijel po půl roce na návštěvu
a víš co je taky dobré? Černá ředkev - nakrájet na co nejtenčí plátky a ty řezy omatlat v cukru a zase poskládat k sobě a nechat - ono to pustí šťávu a ta je dobrá na kašel atd. Dělala jsem to dětem když byly malé, i jsem si tu ředkev pěstovala
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:36
- Nahlásit
cherry
na tom při kašli vyrůstám já odmalička, někomu to nevoní, ale já jsem to zbožňovala...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:45
- Nahlásit
Ketrin
foto na první stránce tady na fóru
Jóó, přesně tak to vypadá! Ona má širokou zadnici tak je stabilnější a potom použije ty tlapky k tomu zkoumání..vypadáto jako mimčo když začíná poznávat
Černá ředkev
tak to ti ani nevím, co je. .dá se koupit v obchodě?
Dobrý je i čerstvý zázvorový čaj, ale to do dětí nedostanu, je to palčivé, ale na bacily chřipkové a podobné super!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:52
- Nahlásit
Juli
Černá ředkev
tak to ti ani nevím, co je
No to je černá ředkev - vypadá skoro jako normální ředkvička, ale je větší a s takovou hrubší černou slupkou, vevnitř bílá. běžně to asi všude nemají, ale vídám to v Albertu nebo v Hypernově nebo v Makru.
Kousek zázvoru jsem si přidávala do čaje zrovna včera a opravdu nic moc
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 10:54
- Nahlásit
A ještě! Když jsme se ségrou jako holky věčně kašlaly, tak nám tatínek vždycky večer do postele přinesl teplou vincentku s mlékem samozřejmě jsme se ošklíbaly, ale on nám k tomu vždycky něco vyprávěl a tak, takže jsme to vypily
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 11:03
- Nahlásit
Ketrin
teplou vincentku s mlékem
To mám štěstí, Nik ji pije s dílem běžné minerálky sám.Horší je to s tou starší,ta je děsná..v 10ti nespolkne žádný prášek.
Kousek zázvoru jsem si přidávala do čaje zrovna včera a opravdu nic moc
..má to být lžička jemně nastrouhaného zázvoru, 2 dcl horké vody, citron a med....a nic moc to je ,fakt...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:09
- Nahlásit
Teda holky, vy jste přímo přebornice v babským léčení! klobouk dolů před vámi, tedy hlavně ta černá ředkev.. (moc pěkně vysvětleno... )
Ještě mám jeden drasťák na rýmu. Lehněte si na záda, na prsa vám musí někdo kleknout, zaklonit hlavu a do nosních dírek nakapat po pár kapkách z čerstvého citrónu. když to vydržíte, úleva je okamžitá. taky jsem to absolvovala jako malá, teď raději poctivě smrkám
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:13
- Nahlásit
Lehněte si na záda, na prsa vám musí někdo kleknout
Eda
...no to je hodně drastická metoda a fakt to zabírá???
Víš, až bude mít chlap "rýmičku", že bych to vyzkoušela
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 14:28
- Nahlásit
Juli
fakt to zabírá! ale jestli jsi lehká váha, tak si přiber ještě Juli, je to opravdu drastický ale nesmí to "vyfrknout" ven
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:10
- Nahlásit
Eda
Uaaauuuu, to jsou metody to asi budu radši postaru smrkat
vidělas návrh letenské "chobotnice"? Být pražskou knihovnicí, tak už utíkám zamluvit si tam práci.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 18:42
- Nahlásit
Ketrin
jj, vím o chobotnici víš o co jde? že lidé ve vedení zůstávají vesměs stejní jako v Klementinu, a do toho nejdu zas tak velkou a zapálenou knihovnicí nejsem, ale taky o tom uvažuju, to víš že jo
jo, a zjistila jsem, že se mi líbí hnědá varianta Australské kelpie
třeba tady: http://www.australskakelpie.wz.cz/aussixapatan.htm l
že by nová láska?
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 20:19
- Nahlásit
že by nová láska?
Eda
...nevím, jestli by byla ochotná se tak mazlit jak labíci... A ovce si pořizovat nebudu
Teda, ty bys hnědku vyměnila!! Já bych už do jiného pesana nešla. Pouze laboušek a fenka!! A doufám, že aspoň následujících 15 let nás bude obšťastňovat naše ondatra!!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 20:21
- Nahlásit
Juli
neboj, hnědku bych nevyměnila! jen by mi jí pomáhala nahánět kelpie ne, hloupý vtip, ale ta rasa se mi líbí...
hnědka lítala dvě hoďky po lese s kámoškou černou LR, já jsem jim dělala křoví a pedagogický dozor a teď víc než spokojeně chrupá na pelechu jako dřevorubec
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 07:54
- Nahlásit
Eda
Já vím,že bys to neudělala...
To Juli se včera vyblbla se synem sousedky na dvorku. Já drbala se sousedkou přes plot /2 hodiny
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 07:55
- Nahlásit
..to bylo špatně odkleplý..
On má 18 a je to takovej "pobuch" odcházel špinavej za krkem a ušima, Juli byla spokojená a já taky, že to nemusím prát na nás..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 08:08
- Nahlásit
Eda
Tak kelpie mi nic neříká, to já kdybych měla sáhnout někam do uplně jiného soudku než LR, tak by to byl buďto boxer anebo velškorgi... taky vizsla je nádherná a setři... a... a...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 08:22
- Nahlásit
Ketrin
to já kdybych měla sáhnout někam do uplně jiného soudku než LR
..ale v každým případě by to byl velký bafan..není nad pořádný poňuchňání, že? Sousedi mají boloňáčky a to je takový zvláštní, dáš to do dlaně a naši Juldu můžeš krásně obejmout kolem krku.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 09:07
- Nahlásit
v každým případě by to byl velký bafan
Jo, tak nějak... malý postelníčci mi nic neříkají. Akorát ten corgi je menší, ale nevím proč je mi hrozně sympatický.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 11:35
- Nahlásit
Ketrin
Juli
Eda
Á nové téma. Co místo LR. Moc se mi líbí Barzoj (když pominu co s ním) a z těch malích Pateid terier, nebo jak se to píše. Zase jsou moc akční. Myslím, že zůstanu u LR. Taky jsem zatížená na České horské psy, ale to asi jen proto, že jsme jednu fenku měli.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:46
- Nahlásit
URL
URL
Taky se přidávám se svým 11ti týden. štěndem )
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:48
- Nahlásit
trochu mě převezl smajlík
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:52
- Nahlásit
choco
vítáme Andyho, skřítka černýho
ať s ním užijete jenom všechno dobré!
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 15:46
- Nahlásit
Holky teď jsme byli venku a Juli něco žvejkala a zjistila jsem, že má za škraní hřebík otočený hlavičkou ven. Chtěla jsem jí ho vyndat, jenže ona se bránila a když jsem jí konečně pořádně chytla, tak už ho v tlamičce neměla. Ani nekuckala, ani se jinak neprojevila..Když jsem pak hledala nějakej hřebík jsem našla, ale připadal mi menší a suchej..tak nevím jestli to byl on nebo nějakej jinej..Nevím co dělat. Myslíte,že by ten hřebík jen tak bez nějakýho projevu spolkla? A jestli ho spolkla, může vyjít ven aniž by jí ublížil? Známá mi říkala, že i u dětí když spolknou špendlík, tak si ho žaludek nějak otočí a obalí a on vyjde ven... Nesetkaly jste se stím?
Už s ní nejdu ani na krok bez koše, má smůlu koza jedna májová..ale mám hroznej strach..
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 17:27
- Nahlásit
Juli
neboj se, pokud ho opravdu zbaštila, tak by měl vyjít... nám už vyšlo podobných věcí dost
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 17:28
- Nahlásit
No já bych pro jistotu jela k vetovi...kamarádce před měsícem spolkla feňule jakoby se nechumelilo jehlu, kterou měla ve vinný klobásce na kuchyň.lince...tvářila se naprosto v poho, ale jehla musela ze žaludku ven...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 17:38
- Nahlásit
choco
ale jehla musela ze žaludku ven...
a bylo něco čubince? jak poznali, že je třeba jehlu vyndat?
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 17:42
- Nahlásit
Eda
Taky máš takový čuňátko? I hřebík? Já se taky bojím, ale chlap není doba, běžný vet už nemá ordinaci a žádná služba není v okruhu 50 km...
Už jsem fakt naštvaná.Půjde i na dvorek s košíkem.Nejhorší je, že ona opravdu doma na FUJ reaguje a venku prostě absolutně nevnímá...
|