| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 17:56
- Nahlásit
Juli
Půjde i na dvorek s košíkem
no, jestli je mazaná podobně jako Eda, a to určitě je, tak si ho do minuty sundá...
zajímalo by mě, jestli se pozná, že to něco co pes sežral dělá neplechu a bolí ho to v břiše nebo se má jít k vetovi preventivně.
běžný vet už nemá ordinaci
teda, ty u vás makaj jako šrouby..
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:04
- Nahlásit
no jo, jenže my tu nejsme u velkoměsta ale v zapadlé Moravské vesničce..
Prošla jsem něco na netu..někde píšou 10dkg hřebíků bez problému, někde píšou nitě a konec..
jestli je mazaná podobně jako Eda
..bojím se že ANO..tak ještě použiji lepící pásku, pěkně dokola tlamajzny..
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:26 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Juli
nehraju si na chytrou, ale poradím ti, aby ses nebála, dobře to dopadne...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:28
- Nahlásit
Tak se mi podařilo dovolat našemu vetovi. Vyjmenoval mi co všechno už viděl projít...prý to může projít a nemusí. Má na to 48 hodin a sledovat. Když by nežrala, byla krev ve stolici a vypadala nějak špatně, ihned se ozvat. Tak doufám, že to byl planej poplach a ona ho nesežrala..
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:30
- Nahlásit
Eda
Já vím, jsem ráda, že mě někdo chlácholí a mám se na koho obrátit!!! Dík!!!!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:31 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Juli
jo počkej, ty jsi nejsi jistá, jestli to opravdu zhltla? tak to je dobré, hnědka to zvládne!!!
Dneska byl tak pěknej den, že jsem zase nestihla moc svojí práci a vesměs blbla ve volným času s hnědkou...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 18:54
- Nahlásit
Eda
jo počkej, ty jsi nejsi jistá, jestli to opravdu zhltla?
Chtěla jsem jí ho vyndat, jenže ona se bránila a když jsem jí konečně pořádně chytla, tak už ho v tlamičce neměla. Ani nekuckala, ani se jinak neprojevila..Když jsem pak hledala nějakej hřebík jsem našla, ale připadal mi menší a suchej..tak nevím jestli to byl on nebo nějakej jinej..
Bylo pěkně a my doma s lazarama...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 21:50
- Nahlásit
Juli
tak uvidíme zítra, jak to Juli zvládne každopádně držíme tlapky.
Bylo pěkně a my doma s lazarama...
taky jsem lazar ale snažím se nepolykat a pak to celkem jde...
mějte se tu, zítra se odmlčím
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 23:29 - Změnil/a: choco
- Nahlásit
Eda...a bylo něco čubince? jak poznali, že je třeba jehlu vyndat?
No kamarádka , když viděla, že klobása s jehlou jsou v tahu a Ajša u linky, tak ji popadla a letěla na rtg...jehlu měla v žaludku a měla štěstí, že ji to nic neudělalo cestou do něj..operaci zvládla bravurně a už je úplně fit.
Jinak můj Andy je popelnice už teď, stačí se venku jen chvíli nedívat a už v tý tlamičce něco má...a to ho mám uhlídat, aby nic venku neolizoval,nekousal apod. do třetího očkování...to je fakt boj...na Fuj reaguje, ale když už má pod nosem něco fakt "jedlýho" tak fuj nestačí.
No nic jdem do hajan, zítra ho beru na delší štreku do školy..tak jsem zvědavá, jak to zmáknem.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 23:31
- Nahlásit
A taky přeju, a´t to dobře dopadne...a je to jen palný poplach
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 11:57
- Nahlásit
Juli
Tak jak? Sice se tu s vámi nebavím, mám hrozně práce -naštěstí je tu se mnou Borgo a zdatně mi pomáhá ale myslím na vás. Doufám že je to planý poplach a hřebík je někde na dvorku. Nacpalas jí něčím, co má hodně vlákniny atd.,aby se případně obalil a bez problémů prošel?
S tím věčným braním všeho do huby jsou fakt děsní
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:38
- Nahlásit
Ketrin
Ahoj! Já doufám, že to planý poplach byl...ale jistota není. Je to na prd. Pořád dvorek procházíme, ale jak prší a Juli občas hrábne někdy se něco vynoří. Měli jsme tu doškovou střechu a ta se strhávala a hřebíků bylo plno. Je to 2 roky a pořád se něco objevuje.. A to včera jen tak ňufala, já stála u ní a ani nevím jak se jí dostal do tlamičky
Jinak je zatím dobrá. Měla chvíli předtím banán a potom granule, asi nic moc, že?..chtěla jsem jí dát kysané zelí ale to sem neměla. Vidíš, jsem pitomá mohla jsem jí dát mrkev...
Nejsem si jistá, ale někde jsem četla,že když se něco takového dostane bez toho aby se něco stalo do žaludku, tak pak už by se nic stát nemělo..
No my jsme přeborníci....už mi zblajzla jako štěně mikrotenovej sáček, před měsícem ten kapesník co někomu vletěl nám na dvůr, ten ptačí zob....A to si fakt dáváme takovej pozor. Naši říkají, že je chuděra jak jí hlídáme a když sem řekla, že už bude chodit ven jen z náhubkem tak prej to už je týrání..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 14:13
- Nahlásit
Juli
Mrkev jí dej. Nastrouhej jí ji do žrádla.
Stejně myslím, že ho spíš nespolkla než jo... Hřebík!
Držím palce
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 14:27
- Nahlásit
Ketrin
Dám jí ji, jsem pitomá, že mě to nenapadlo hned včera. A hned jí dám jablíčko, to miluje..
Stejně myslím, že ho spíš nespolkla než jo
.... i já v to doufám!!!!!!!!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:05
- Nahlásit
Juli
taky nemám moc času, ale držáme se Sárinkou Juli palce... snad to bude dobrý...
Sára je taky přeborník na žraní všeho možnýho, teď co týden blije, protože krade ve stodole uhlí...
A včera prohnala zajíce, fakt už jsem viděla, jak mizí v dálce a že se nevrátí...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2007 16:33
- Nahlásit
Jandula
teď co týden blije, protože krade ve stodole uhlí
...my topíme dřevem, takže štípe jen polínka...Teda, to sou čunčata! Přitom žrádla mají určitě dost...
Moc díky za palečky všem!! Zatím dobrý!!!
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 07:27
- Nahlásit
Jandula
Kolik tě stála operace loketních kloubíků? Jedno z mích štěňat začlo kulhat a po rtg lokte zjistili, že je tam nějaká chrupavka, která nesrostla nebo co a zůstala tam štěrbina, usuzuju, že je to displazie lokte. Zatím jí dávají nějaký preparát a pak se to rtg udělá znovu, ale myslím, že operace jí asi nemine. Co ti řekl doktor, když jste na to přišli?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 08:19
- Nahlásit
Juli
takže štípe jen polínka
my půl napůl, takže buď krade a štípe polínka nebo krade a žere uhlí... vyber si, co je lepší... na dvoře to vypadá jak u cikánů...
Lucinda
Kolik tě stála operace loketních kloubíků?
Sáře bylo asi devět měsíců, když mi začala kulhat, zrovna jsem byla v Čechách, tak jsem jela k naší vete, tak jí zrentgenovala lokty i kyčle a řekla verdikt - dysplazie loktů (tzv. FCP) a kyčlí a doporučila u loktů co nejdřívejší operaci ještě předtím než se vytvoří pořádná artróza...
Za dva měsíce byla operace na Klánovické klinice, artroskopicky, protože tehdá měli zaváděcí ceny, tak nás operace obou loktů vyšla na cca 15 tis (i s předop. vyšetřením), jinak obě nohy stojí cca 25 tis.... Ráno jsme jí tam přivezli, udělali předoperační vyšetření a pak jsme jí tam nechali, asi ve čtyři hodiny už jsme jí vezli domů, mohla sama chodit, sice blbě, ale chodila, dostávala ještě do žíly anestetikum a dost dlouho brala antibiotika. Měla límec, který absolutně nesnášela...
Ale jinak se dá říct, že to bylo relativně v pohodě, za pět dní už jsem s ní absolvovala cestu zpátky do chorvatska...
Jinak nejhorší na tom byl asi ten pooperační režim, téměř dva měsíce jen krátky procházky na vyčůrání a zpátky domů, po schodech nosit, za tři týdny už mi Sára téměř skákala po hlavě, protože se nudila... A drobně pokulhávala ještě tak půl roku po operaci...
Necelý rok po operaci začala znovu kulhat, ale měla to jen namožený a jak mi řekla veterinářka, klouby nebyly, nejsou a nebudou už nikdy v pořádku, takže s tím musím počítat, že si jednou za čas zakulhá... (teď to musím zaklepat, ale od léta je relativně klid)
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:22
- Nahlásit
Ahoj, mám 4letou fenu Labradora a v poslední době vyvádí zajímavou věc a my nemůžeme přijít na to proč. Když jí nalijeme vodu do mysky,tak se napije a vzápětí hned vylije a odnese si ji do boudy. Nevíto proč by to mohla dělat? Někdy ji musíme i 10x denně dolívat vodu.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:24
- Nahlásit
LenkaK
přoč to dělá, to mě nenapadá... ale zkuste misku nějak zajistit, aby si jí nemohla odnést. třeba ji nějak připevnit k držáku na misky nebo tak něco... nechce si třeba jen hrát?
to all:
jestli se vám líbí záverečná písnička z Pomády (O.N.John+J.Travolta), pošlu vám na mail pěký dogdancing
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:33
- Nahlásit
Eda
Myslím,že z nudy to nedělá. Hrajeme si s ní docela často. Už uvažuju o tom že jí vyrobíme nejaký odlitek z betonu a do něj mysku vložíme.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:34
- Nahlásit
LenkaK
teď mě napadlo, že pro jezevčíka jsme na chalupě měli kameninovou misku. nejen že to pěkně vypadalo, ale voda byla dlouho studená a LR by neměla šanci ji jen tak popadnout a odnést si kam se jí zamane
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 12:43
- Nahlásit
LenkaK
Třeba chce něco nosit. Jak je jim vlastní.
Eda
písničku si nevybavuju, ale pošli
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:54
- Nahlásit
Lucinda
Ahojky co koně
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:23
- Nahlásit
Petra
No nazdárek. Už je to měsíc co se to Gosaně stalo a trochu se to zlepšilo, ale pořád na ní nestojí. Zhubla, ale drží se. Mates už je v pohodě.
Eda
Sice by to bylo prima, kdyby jsi mi to poslala, ale obávám se, žeje to zbytečné, když nezvládnu ani základy PC, tak si o tom nechám zdát.
LenkaK
Možná by jí zmátlo deset misek s vodou akdyž né,tak pak už jen ten beton.
Ketrin
Už jsi zdravá?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 22:00
- Nahlásit
Lucinda
deset misek s vodou
teda ty jsi rada porada kličkuješ mezi miskama a fenka je zblbnutá, tak si natahá do pelíšku raději všechny
Už je to měsíc co se to Gosaně stalo
teda, to to letí...
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 08:58
- Nahlásit
Juli
ještě k tomu žraní - objevil u rybníka saáček, v něm byly piškoty a dva tvrdé rohlíky. To bylo radosti, pak jsem mu to stačila sebrat a hodit aspoň jeden rohlík s piškoty do vody, ale za chvilku to měl a sežral i se sáčkem. Tak teď přemýšlím, že jsem ještě neviděla, že by z něj šel ven? Moc těžkou hlavu si s tím nedělám, ale může být nějaký problém ?
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:11
- Nahlásit
cherry
Jo jo, nevím, ale myslím, že tato vlastnost by se měla uvádět ve standartu plemene: VŠEŽRAVEC
Byl ten pytlík prázdnej nebo v něm něco bylo? Juli sežrala prázdnej a vyšel přesně za 3 dny. Vet říkal,že viděl vyjít i sáček s obsahem,ale to už je horší a může nastat problém. Jinak když sežere sáček, musí se dát něco sežrat aby někde neuvázl a hlídat aby nezvracel, dokud je v žaludku. To by prý byl psův konec.....takže já tenkrát seděla celou noc u Juli a hlídala ji.
Já bych ji roztrhla jak hada.Teď ji v noci taky chodím hlídat,když ji neslyším chrápat jestli je v pořádku...
Jinak řebík asi nesežrala. Ven zatím nic nevyšlo, moč i stolice je v pořádku a je úplně v pohodě nevidím, žádnou změnu v chování...Tak snad už je to za námi. Ale vážně nevím co s ní. Nezbyde mi nic jiného než pořídit ten košík,aby se jí něco nestalo..
Lucinda
To je fajn,že se to lepší!!
Eda
My chcem taky písničku...
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 10:57
- Nahlásit
Juli
sáček byl už prázdný, když ho sežral, já jsem na to zapoměla, tak teď musím hlídat
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2007 11:14
- Nahlásit
Eda
tak si natahá do pelíšku raději všechny no to právě jde o to, jak velký pelíšek má. Jestli má boudu, jako ty naše, tak víc než pět misek tam neposkládá, leda, že by pak chrněla venku.
Jinak, dík za meil. Až mi ukápkla slza, jak to bylu úžasně secvičený, ten pesan byl vážně boží.
Juli
cherry
pytlík, hřebík, kapesník, co bude příště? Naše Šína nade vše miluje seno od koní (a koblihy, ale to je hnus) a vždycky jí půlka trčí z huby, tak jí to vždycky opatrně tahám a to je taková dýlka, že mám pocit, že to měla až někde u zadku. Jinak klasika provázky, malího hračky, oves atd. stále nalézám v bobkách, kolikrát mi to dá hodně práce rozluštit co že to bylo tentokrát.
|