Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2007 18:37
- Nahlásit

Eda
Také si myslím,že spreye nejsou vhodné.Je to svinstvo pro lidi,natož pro psí čumáčky.
Mě se osvědčilo na psa hrozitánsky zařvat a jakoby naznačit útok.Možná do doby,něž mě nějaký kousne.

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2007 18:49
- Nahlásit

Zuzana T
no já jednou z Thorina psa sundavala, teda pokoušela se sundat a on když zautočí ve chvíli, kdy to nečekáš a už je zakouslej, tak pak jen tak sundat nejde, já ho mlátila flexi vodítkem do hlavy a snažila se mu otevřít hubu a nepomůže nic...na to začít ho kopat do slabin jak se radí - to mě nenapadlo a navíc jsem mu zase nechtěla nějak vážně ublížit...nakonec se Thorin vysmekl sám, ale co jsem slyšela třeba o pitbulech, kterýho vlastní pán mlátil motykou hlava nehlava a on nic....

Eda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2007 18:54
- Nahlásit

Jumi
no, tak pitbulové v akci, to je asi kapitola sama pro sebe... ale kdyby měl z nějakýho důvodu v hubě mojí Edu, snažila bych se kopnout do čumáku nebo mezi nohy, no...
Zuzana T
ano, zařvání taky praktikuju většinou úspěšně...

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2007 19:05
- Nahlásit

Eda
ono se do čumáku blbě kope když v něm vězí tvůj pes

Eda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2007 19:07
- Nahlásit

Jumi
ono se do čumáku blbě kope když v něm vězí tvůj pes
to jó, však já to mám naštěstí zatím pouze jako teoretickou přípravu... ta naše hnědka bezkonfliktní do ničeho nejde, to by opravdu musel zčista jasna přilítnout nějaký blázen a rafnout jí...

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2007 19:19
- Nahlásit

Eda
no tak to bylo u nás, jenže u psa to je asi něco jiného..kolem se motala fena a úplně naschvál strkala zadek Thorinovi pod čumák, ten si čuchnul a ona ho sjela, tak to vzal a vůbec si ji nevšímal a šel mi u nohy, byl na vodítku, jenže ta fena se před ním furt tak natřásala a vážně okatě provokovala, když si čuchnul znovu tak znovu zařvala a v tom visel thorinovi na uchu ten pes, kterej se tam objevil úplně zčista jasna! nejhorší bylo pustit thorina z vodítka a když se nakonec tomu psovi vysmekl, tak jsem toho psa chytla a přívázala naším vodítkem k plotu, pak jsem zavedal Thorina domů a šla odvázat psa...no hrůza!

Eda
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2007 19:23 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Jumi
jéje, tak to muselo být vážně hodně špatný... nic tak ostrýho jsem nezažila, je fakt, že do feny by se pustil bez důvodu jen nějaký pes-pako ale vždy, když jsme venku, tak mám oči na stopkách a hlídám i blízké okolí...

BAJTík
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 01:50
- Nahlásit

Zdravím diskusi, vměšuji se mezi vás zkušené s velikánsou prosbou. Už nějakou dobu mě láká pořízení štěnda LR a myslím si, že nyní na jaře je pro to optimální čas. Má to být můj první pes a vzhledem k tomu, že jsem vždy rád v maximální možné míře vyzbrojen teoretickými informacemi, velmi bych uvítal doporučení jakýchkoliv kvalitních zdrojů. Na internetu jsem samozřejmě již přečetl co se dalo, příliš mě to popravdě neuspokojilo, pokud máte někdo tipy na skutečně kvalitní literaturu o LR a jeho výcviku (NE lovecký! spíš bych rád hodně cvičil poslušnost a některé služební prvky), moc, moc, moc prosím o doporučení. Ušetříte mi tím spoustu přebírání zrna od plev. Předem velmi děkuji. B@JTík

BAJTík
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 02:40
- Nahlásit

Ještě mě napadlo, když už jsem u toho vyzvídání, rád bych se na něco zeptal Ketrin. Mám matný pocit, že jsem (už je to nějaký čas) na Vašich stránkách viděl nějakou nabídku výcvikových (či možná spíš výchovných a socializačních) skupin pro labradoří prťata, teď jsem to tam již nenašel, funguje to? Popřípadě, nemáte prosím nějaké zkušenosti (alespoň zprostředkované) s tímto? (ač jsem o nich nevěděl, koukám že cvičí v podstatě u mě pod barákem, agility sice cvičit nechci, ale prý cvičí i poslušnost). Případně kdyby bylo nějaké jiné doporučení na kvalitní cvičák kde vědí co dělaj tady v tom našem okolí, moc by mě potěšilo. Díky.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 07:50
- Nahlásit

Jumi
Eda
Ahoj, moc děkujeme za přání, je hezký že jste si vzpomněly
jinak u mě pořád bohužel platí, že mám hrozně práce a doma nejde net

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 07:58
- Nahlásit

BAJTík
Pořízení štěněte teď zjara je dobrý nápad, protože to je vždycky největší výběr - nejvíc štěňat. Přeju šťastnou ruku při výběru chovatele i štěněte. Pokud jde o tu literaturu, tak mě nic úžasného spec.o LR nenapadá. V takových těch pěkných knížkách na křídovém papíře s barevnými obrázky bývají normální základní údaje a informace, ale ještě jsem nenarazila na takovou, kde by nebyl i nějaký blud. Popřípadě je to někdy tak mizerně přeložené, že si člověk spíš láme hlavu, co chtěl básník říci, místo aby se něco dověděl.
A proč služební výcvik?
Pokud s LR nechceš dělat lovecký výcvik, tak výborná alternativa jsou WT.
K dalšímu dotazu - pokud máš na mysli tohle: www.vycvik.wz.cz
tak se scházíme 1x týdně, opravdu malinká skupinka, od 2 do 5 psů, ale směřujeme k OVVR a k loveckým zkouškám.

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 09:27
- Nahlásit

Ketrin
ahoj, jak jste slavili Borgouškovy narozky?
Dneska je tak krásně, ovšem na mě si opět zalezla nemoc protivná, chjo...

Eda
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 17:44
- Nahlásit

Ahoj všichni, kde celý den jste?
Edka posílá pozdrav od Berounky

a z louky...

BAJTík
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2007 23:15
- Nahlásit

Ketrin

Moc děkuji za odpověď a přání šťastné ruky, budu ji potřebovat. S touto situací na poli literatury jsem tak nějak počítal, ono to hold dneska takto funguje ;o( knížky se dělají na kšeft, hlavně aby v regálu supermarketu vypadali co nejlíbivějc a informační hodnotou se zabývá málokdo. Škoda, no, budu muset nějak popátrat vlastními silami, rád bych se hned začátku vyvaroval chyb z mé strany (výchova, socializace atp.).
S tím služebním výcvikem jsem se asi špatně vyjádřil, v žádném případě nechci usilovat o služební (ale ani jiné) zkoušky, už vůbec dělat obranu a podobně. Jen jsem myslel, že bych si ze služebního výcviku zřejmě vypůjčil více prvků než z loveckého (chůze spíše u nohy než za psovodem, větší soustředění-se na třeba pachové práce než aporty atp...). Ale největší priorita stejně bude výborná poslušnost a ovladatelnost. A do budoucna, když nás to bude oba bavit, bych se rád soustředil spíš na praktické asistenční cviky.
Každopádně, pokud tu někoho napadne nějaká prima knížka která mu zpočátku opravdu pomohla (klidně obecná, nemusí být jmenovitě o LR), budu moooc rád když poreferujete ;o)
Děkuji, B@JTík.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 07:41
- Nahlásit

nějaká prima knížka která mu zpočátku opravdu pomohla (klidně obecná, nemusí být jmenovitě o LR),
v tom případě:
opravdu obecné:
cokoli od dr.Sehnerové (píše sice hl.o středoasiatech, ale spousta věcí o výchově atd. je obecně platná, vyvrací oblíbené mýty, navíc píše zábavně)
Rozumím si se svým psem? - tenká knížka od německé autorky, bohužel si nepamatuji jméno, půjčila jsem ji a už se mi nevrátila
Konrad Lorenz: Život se psem není pod psa
+ samozřejmě Mikulica...
no ale stejně člověk nejvíc čerpá ze zkušeností a z chyb vlastních i cizích

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 14:13
- Nahlásit

Ketrin
Když chceš o něco přijít, tak to půjč, viď?

Teda dneska je fakt úžasný počasí. Celé dopoledne jsme byli s čubinama a s malim na koních. Šmon zase zlobil Šínu a ta kačena mu to všechno trpí. Dneska jí celou pocukroval pískem, že si jí dá k obědu, pak si to rozmyslel a než jsem se otočila, tak si stáhnul kalhoty a počůral jí. To už jsem zuřila a vrcholem všeho bylo, když jí začal kousat do ucha až chudák zakňučela. Vyprášila jsem mu kožich a zase jsem byla ta nejhorší máma na světě. Teď sladce spinká a chudák Šína taky, ale ta má určitě z něj divoký sny.

Juli
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 16:53
- Nahlásit

Lucinda
celou pocukroval pískem, že si jí dá k obědu, pak si to rozmyslel a než jsem se otočila, tak si stáhnul kalhoty a počůral jí.
To je hezký

U nás je to zase takhle...jak Nik čůrá venku nebo se doma chystá na koupání Juli se mu vrhá na pindíka a on ječí a řve smíchy....

Tak máme Juli "ženicha" Chodíme na procházku kolem psa, hodně na poslech zlého..typovala jsem to jako něco z labradorem.Vždycky jdu se strachem, že se urve a zakousne nás.... Dnes byli venku majitelé, je to černý labrador křížený s NO. Je moc hezkej, takovej medvěd..dnes se lísal a Julii jsem nemohla odervat od plotu. Prostrčili hlavy plotem on ven ona dovnitř, leželi na sobě a pusinkovali se...prostě jaro a hormony Jen se teď drbu a očekávám invazi blech, ještě že máme pár dnů danej Frontline
Ale dnes byl jako beránek, dával mi pac, vzal si piškotek, olizoval mě na čele.... aspoň mám o strach míň, myslela jsem,že je to krvelačná bestie

choco
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 20:26
- Nahlásit

Zdravíme s Andym všechny labroušky ) Dva dny jsem te´d s "mrnětem" trávila na ovčí farmě, tak už ví, jak vypadá taková ovce, jehně, kotě, ale i za koníkama sme se byli juknout a na všechno koukal nejprve jak vyoraná myš nebo jak tele na nový vrata s tím svým typickým sednutím na zadek a šrotováním v hlavince, co že to má vlastně před sebou ) No po pidi chvilce ho stejně nejvíc zajímali bobky na zemi a otravování dvou blbladorů....Jéje tam bylo hezky...:O))

choco
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2007 20:27
- Nahlásit

blabladorů a ne blb

Juli
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 08:15
- Nahlásit

ho stejně nejvíc zajímali bobky na zemi
choco
..jak typické pro všechny

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:06 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

choco
blbladorů....
dobrý přebrept
Taky jsme mívali u baráku pár oveček... vždycky večer byl rituál-chodili jsme je hladit drbat a krmit tvrdým chlebem, a psi zatím s hlavou prostrčenou pod ohradou, krk vytažený do délky žirafy, konzumovali všechny bobky v dosahu
Nám začala hárat Bresta (v pondělí). S Borgem oba jaksi zněžněli, teď ty jejich hry postrádají obvyklou divokost. A dokonce po ní mladej uklízí, když ukápne - jeho motivace je ofšem samozřejmě jiná než že by byl tak pořádkumilovný

Jandula
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:14
- Nahlásit

Ketrin
A jak to vlastně děláš, když máš psa i fenu? Odděluješ je?

Juli
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:19
- Nahlásit

jeho motivace je ofšem samozřejmě jiná než že by byl tak pořádkumilovný
Ketrin
Třeba ho zbytečně podezíráš..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:22
- Nahlásit

Jandula
Oddělím je, až půjde Bresta do krize - tak od toho 8.-9. dne - pro jistotu - Bresta je ke krytí až ten 13.-14. Ale radši. To je pak vždycky zavřená těch cca 5 dní doma a chodí opravdu jen čurat na vodítku, protože cizí psi nám tu přeskakují plot a přelézají zeď na dvorek, takže ji fakt nemůžu pustit ani na zahradu. Je z toho vždycky děsně otrávená.

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:01
- Nahlásit

Hola hola, škoda že tu nemám u sebe foťák. Hnědka mě léčí, leží se mnou na posteli; a ty její polohy... Snažím se něco udělat na ntb, ale nějak nemám invenci...

Juli
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:03
- Nahlásit

Eda
Óóó, vy chúďátka!! Tak ať jste brzy fit!!

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:21
- Nahlásit

Juli
joj, chůďátko jsem jenom já, Edka je zdravá jako řípa! vždycky to přechodím a teď se mi to nějak vymstilo ale mám vzornou pečovatelku

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 14:22
- Nahlásit

Eda
Ale já viděla pěknou fotku tady někde jinde - jak se hnědka "suší" podle mě je to výmluva, jen aby se mohla co nejvíc ušpinit tak se brzo vyzdrav, venku je krásně!!

Eda
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 20:21
- Nahlásit

Ketrin
ale néé, to není výmluva, ona se vážně suší!!! to když se válí ve zdechlé rybě, tak to je jiný styl válení a "plavání" ve sněhu nebo listí, to je taky něco jinýho!

Juli
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2007 07:29
- Nahlásit

joj, chůďátko jsem jenom já, Edka je zdravá jako řípa!
Eda
...no ona taky, že musí být doma místo lítání po lese a rachtání v Berounce

Jinak mě štve ondatra. Začala zlobit s chůzí na vodítku u nohy.... má páru jak tele a využívá toho...táhne mě ke každému čoklu, lustruje každou smradlavou hromádku... Asi bude za trest sedět doma...

<< 1 ... 252 . 253 . 254 . 255 . 256 . 257 . 258 . 259 . 260 . 261 . 262 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání