| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:11
- Nahlásit
Juli
Zkus tohle: když táhne doleva - ty okamžitě jdeš doprava. Táhne dopředu - otoč se a jdi dozadu. A tak dál. Bez řečí, v klidu. Chvilka takovéhodle pochození např. v lese mezi stromy udělá své. Bude jí to nepříjemné a začne si hlídat, kam jdeš Ty. Ovšem musíš to dělat s vodítkem přes rameno-nevím proč, ale s normálním vodítkem co držíš v ruce, to nějak nefunguje a vůbec s tím přes rameno se ti psi tak nějak naučí chodit líp. Má to navíc výhodu, že můžeš pak jít se psem na vodítku třeba po městě, i když máš v jedné ruce tašku s nákupem a v druhé třeba deštník nebo dítě
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:12
- Nahlásit
Ketrin
Já jsem si říkala, že to nějak takhle musí být... Já jsem jen ráda, že tyhle starosti jsou za mnou, je to možná divný, ale je to fakt super pocit...
Eda
Tak hnědku nauč vařit čajíček... jako správný asistenční pes by se to mohla naučit...
Jinak Sára se taky suší tím, že se vytírá o trávu, problém je jen ten, že je většinou ještě víc špinavá...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:14
- Nahlásit
Jandula
Na tom nic divnýho není. Jsem taky ráda, že už mám jen jednu hárající a né dvě - vždycky háraly najednou (Bresta tak o 5 dní po Sali) a ty procházky se dvěma háravkama na vodítku, to byl adrenalin.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:17
- Nahlásit
Ketrin
Tak dvě háravky si dost dobře nedokážu představit... je pravda, že Sára psy nepřitahovala vůbec, ale zkušenosti s předchozí fenou, kdy jsme psy téměř odkopávali...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:26
- Nahlásit
Ahojky, mám dotázek, jestli ste tady někdo nekrmili štěnda Eagle Pack em...a nehnědli po tom černí LR? Nebo co se vám osvědčilo za hamání?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:28
- Nahlásit
Jandula
nedokážu představit No, jednou třeba jsem je obě držela jednou rukou na dvojvodítku a druhou rukou servávala ze Sali velkého psa, který na ni neomylně naskakoval (byla v optimu) a kdybych měla třetí ruku, tak bych s ní dala do čenichu chlápkovi, kterého ten pes byl, stál opodál a smál se - "ale dyť vono by to tak hned nebylo" se dodnes divím, že jsem to tenkrát zvládla a Salinku uchránila
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:30
- Nahlásit
choco
My hamáme Purinu jako asi kdekdo černá fena mi hnědne a "rezne" akorát když líná
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 08:50
- Nahlásit
Ketrin
Dík za radu vyzkouším jen nevím co je to to vodítkem přes rameno ????
černá fena mi hnědne a "rezne" akorát když líná
..to je zajímavé, nám zase Juli černá a přitom je čistá..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 09:05
- Nahlásit
Juli
co je to to vodítkem přes rameno ????
princip je v tom, že vedeš psa na vodítku a přitom máš volné obě ruce.
Tady je to docela vidět:
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 09:06
- Nahlásit
choco
Sára má Nutram Sensitive Stomach... a vyhovuje naprosto super... A jelikož není černá, tak nerezne..
Ketrin
No jo, chlapi... taky jsem zažila: ale no tak, jen je nechte ať si užijou... vždyť oni to taky potřebujou, že?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 09:09 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Občas se dá koupit i v běžných zverimexech - je dlouhé cca 2,5 m, má na obou koncích karabinu a zhruba v půlce kroužek, ke kterýmu přiděláš jednu karabinu. Vzniklou smyčku si přehodíš přes pravé rameno, u levého boku ti zůstane viset druhá karabina a tu přiděláš k obojku psa.
Máš volné ruce a když se na tom pes naučí chodit, tak je to fakt super.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 09:15
- Nahlásit
Ketrin
vedeš psa na vodítku a přitom máš volné obě ruce
..abych mohla padat na ně a ne obličej,když se mnou smýkne
To jsem nikdy neviděla, ale je to dobrý. To my teď máme zas nějaký pubertální období...neposlouchá, chová se šíleně divoce, jako janek. Probíhá s každým šílený vítání skákáním, byť to nedělala...Doma lítá po plovoučce jak praštěná, teď jí to zas tak uklouzlo, že se rozjela na zadních...trnu, kdy se jí něco stane s nohama. Janej jankovitej...
|
Marek a Dasty
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 12:04 - Změnil/a: Marek a Dasty
- Nahlásit
ahojte všeci, dneska jsme byli konečně na RTG
dopadli jsme dle dobře,lokty máme absolutně nepoškozené a kyčle v pořádku akorát se nám zmenšuje ten výběžek, ale zas tak trágedie to není podívejte
trošku lepší obrázek..snad..
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 12:54
- Nahlásit
Marek a Dasty
ač laik, tak musím říct, že to vypadá docela dobře...
Gratuluji...
|
Marek a Dasty
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 13:52
- Nahlásit
to nevadí,nikdo není dokonalý, já študoval dysplázky na netu a myslím, že jako dobré. Na to, že jsem se bál hodně..jsem spokojen
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 14:55
- Nahlásit
Marek a Dasty
a co je s tím výběžkem?
|
Marek a Dasty
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 15:54 - Změnil/a: Marek a Dasty
- Nahlásit
ten se trošku jakože když to řeknu laicky ´´zmenšil´´ byl jakože do špičky víc...teď je takový zaoblený, ale prý je to časté...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 19:51 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Chtěla bych se mít jako náš pes... Vy taky?
Ketrin
Jak to nakonec dopadlo s tou nalezenou fenečkou? Nechal si ji tvůj známý?
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 20:04
- Nahlásit
Žjůůůů, z fleku bych si to vyměnila )
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 20:08 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
choco
z fleku bych si to vyměnila
já taky připočítám-li plné bříško, procházka s psíma kamarádama, plavání, aporty, blbnutí... no, prostě takový normální Edí den
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 10:40
- Nahlásit
nám teď hárá sousedka (myšleno fenka) - takže trochu nervy, neposlouchá a včera mi poprvé z vycházky zdrhnul zpátky k plotu.
Doma je taky nervozni a chce se jit podivat když slyší od vedle stekot, jestli o neco neprisel. Chodi mi za zadkem a kňučí.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 16 Bře 2007 12:05
- Nahlásit
cherry
no jó, pesani to taky prožívají, což je někdy děsný i pro ně...
my jdem ještě ven na sluníčko, než se přižene to ošklivý počasí a sníh
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 08:12
- Nahlásit
Eda
..prej poďte na LR..
A kde je kdo??
To počasí mě dorazilo...namlsali jsme se minulej týden a teď takovej hnus.... Navíc máme totálně rozdrbanej dvůr, dělala se kanalizace, takže je Juli a děti jako prasata....
Včera jsem seděla u netu a zháněla ten bezpečnostní postroj do auta pro Juli. Abysme mohli vyrážet celá rodina na výlet.
Taky musím Juli koupit náhubek... Jaký má Edka? Kovový nebo ten umělohmotný? A jakou asi velikost? Myslíš,že to trefím koupit bez její asistence???
choco
Co všežravec?? Já včera myslela, že mi sežrala tabletku do myčky..otevřela si skříňku, byla špatně dovřená...,ale naštěstí, tableta zůstala netknutá...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 08:20
- Nahlásit
kde je kdo??
já tu jsem!! sama samotinká
Eda
Jak to nakonec dopadlo s tou nalezenou fenečkou?
zrovna to zjišťuju, oni byli pár dní pryč...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 08:30
- Nahlásit
Ketrin
sama samotinká
...kde máš asistenty? Myslím tím, chlupáčky?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 08:37
- Nahlásit
Dneska se mnou žádný chlupáč do práce nešel. Mám toho hodně. (práce) tak jim je líp doma.
Bresta je zavřená, aby se na ní nedostal žádný sexuchtivý pesan (včetně vlastního syna) a Borgo se Sali by teoreticky měli hlídat, aby se žádný takový dotyčný nedostal ani přes plot. No, uvidíme.... To počasí je děs, co? Já se toho nastydnutí snad v životě nezbavím a ještě jsem si to v sobotu pěkně přiživila, když jsem byla se psy na dloooouhém běhacím venčení
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 08:56
- Nahlásit
Ketrin
Ani nemluv, já mám děcka pořád nemocný...
Tak hlídejte, hlídejte! Plánujete chtěná štěňátka?
Já už se těším na další hárání....Juli má totiž toho nápadníka,takže počítám,že tu bude veselo..a není to žádný drobeček,takže plot,žádná překážka. Když dem kolem tak oba brečí....moc se mi k němu Juli nechce pouštět, protože je viditelně zablešenej... Takže dělám oblouk a oni na sebe piští...
Chlap už tam tudma nechce chodit, jenže to je jediná přístupová cesta k lesu kam chodíme každý den na prochajdu...jo a už jsem vybírala za srsti klíšťata..ale suchá! Frontline zabírá. Jen je blbý,že opravdu na klíště vydrží jen měsíc...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:13
- Nahlásit
Juli
Plánujete chtěná štěňátka? Teď ne, až příště. Byl by to poslední (3.) Bresty vrh a asi bych si nechala fenku.
Nám Frontline právě na klíšťata nezabírá, i když jsem ho s úspěchem používala několik let. Zítra jdu koupit obojky Scalibor.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:22
- Nahlásit
Ketrin
Ahoj,já má stejnou zkušenost.Frontline přestal loni fungovat,Scalibor zabral a ani jí neslezla srst na krku.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 09:26
- Nahlásit
Ketrin
Zuzana T
Ani ten jeden měsíc vám to na klíšťata nefungovalo?
My obojek nemůžem, furt se sní všichni cicmáme...
|