| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:20
- Nahlásit
Juli
cha, o tý doby, co jsem změnila veterinu, máme pohodu tedy relativní... zaparkuju ještě tak 5minut chůze od veteriny, aby se ještě prošla. když zjistí, že už je u TĚCH dveří, tak se jí tam moc nechce, ale přemluvím jí. v čekárně chce zdrhnout, ale když tam čeká nějaký objekt vhodný ke hře, tak je to v pořádku. pravda, do ordinace musím použít lsti, a když jí vyšetřujou, tak se klepe jak osika. ale když je po všem, tak si od sestry nezapomene vzít pamlsek a minule dostala hned dva. sestra se divila, že některý pejsci si nic nevezmou. jen jsem jí řekla, no jó, ale vždyť tohle je LR, popelnice
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 17:23
- Nahlásit
Taky se tak chovají vaši mazánci k vetovi??
Žluťáci chodí na veterinu s radostně mávajícími ocasy jako na společenský pokec. Ale Salinu tam nedostanu - ve 3 letech ji tam po úrazu potýrali a ona si to pamatuje veškeré její vyšetřování při nedávné nemoci se odbývalo v autě Ale když pí MVDr. přijela k nám domů (např.za štěňaty loni), tak to ji Sali vítala jako jakoukoli jinou návštěvu. Vadí jí to prostředí kliniky, ten doktoří smrad
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 18:47
- Nahlásit
Eda
Ketrin
..to ona se ho bojí i doma, což mě mrzí. On je hodnej,ale ani na pamlsek ji nenachyá. Dnes se fakt úplně klepala a to jí jen kouknul do očí... byla pak na pelíšku, prasečího ouška si ani nevšimla a chtěla pryč. Nevím, co v té chvíli dělat. Abych to neprohloubila. Asi jsem udělala chybu, když jsem ji pustila ven... Nebo jsem jí měla nechat doma i přes to že se klepala?
Ale když pí MVDr. přijela k nám domů (např.za štěňaty loni), tak to ji Sali vítala jako jakoukoli jinou návštěvu.
..ona taky k němu vyběhla radostně,ale pak se hned stáhla...
..asi je to pěkná "srágorka"
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:03
- Nahlásit
Juli
no jo, tak je to srágorka, to nevadí nevím, ale myslím, žes udělala dobře, když jsi jí pustila ven...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:10
- Nahlásit
Eda
Víš, jak jsem jí tak viděla, tak mám úplnou hrůzu z toho až jí povezem na tu kastraci, jednou.. Cítím úplně to samý, když je mi líto dětí, když jdem někam k Dr. a oni se už předem klepou strachy i když jim nic nedělá...raděj bych si to nechala udělat za ně..
Taky je u vás tak hnusně? Tady lije a lije.... Já chci sluníčko, a chci a chci!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:11
- Nahlásit
Juli
asi je to pěkná "srágorka
Každý je nějaký
třeba jedni sousedi (asi 0,5 km od nás) měli fenu starší než Sali, která jednou když jsme šli okolo na ni (celkem pochopitelně) "zle" vylítla. Sali od té doby odmítala okolo jejich baráku projít. A protože se tomu nedalo vyhnout, tak si zvykla to obloukem obcházet-já šla po cestě, ona po poli a asi o 50 metrů dál se ke mně zase připojila. A to jí vydrželo ještě pěkných pár let potom, co ta fena umřela.
a bojí se Juli i jiných věcí/lidí/zvuků atd.? Pokud ne, tak bych to neřešila... hlavně ji nechláchol a nelituj, měla by pak pocit že ji za její chování chválíš... chovej se jakoby nic.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:36
- Nahlásit
Ketrin
Já ji nechlácholím, dělám jakoby nic... Pozoruji, že se změnila trošku háráním. Do té doby se nebála ničeho. Během hárání byl Silvestr, tak to bylo poprvé, co se projevil strach z petard když byla venku. Seděli jsme o půlnoci doma s otevřeným oknem, aby to slyšela a dělali jako nic. Ona vždycky na nás koukla a jak viděla,že jsme v klidu tak byla v pohodě.
A teď tak 14 dní se bojí vysavače a nevím proč...stáhne ocas a stěhuje se na opačnou stranu bytu. A teď to její lehání venku před psy.... Jinak ve vztahu ke všem lidem /kromě veterináře / je maximálně přítulná a milá a vrtící se..
Bojím se, abych někde v přístupu neudělala zbytečnou chybu a tím jí neublížila.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 20:57 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Juli
mám úplnou hrůzu z toho až jí povezem na tu kastraci, jednou..
no, ani ti nebudu povídat jak hrozně mi bylo ale říkala jsem, když jsme se už vydaly na boj, tak to musíme až do konce! hrozná byla ta 24hodinová hladovka před narkózou
jo, a hnědka je taky srágorka. před chvílí nechtěla opustit bezpečí kufru auta pro ní na neznámém místě, musela jsem jí lstivě vylákat
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 07:59
- Nahlásit
Juli
jo, teď ráno začalo lít jako o závod a do toho se snaží padat ještě i sníh perfektní počasí pro veikou procházku s nadšeným LR
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:00
- Nahlásit
Eda
Vy se máte! to já ležím v pelechu a polykám paraleny atd.
tak vám aspoň dám hádanku, tentokrát nepsí:
vždycky když marodím, tak většinou znova a znova čtu román:
1. Egypťan Sinuhet
2. Hrabě Monte Cristo
3. Sága rodu Forsythů
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:19
- Nahlásit
Ketrin
..tak já Ti řeknu, co bych četla já, kdybych aspoň během nemoci mohla... Gabru a Málinku a Školák Kája Mařík
Miluju ty knížky od dětství. Když jsem byla těhotná s Nikem, tak mi bylo od začátku psychicky moc zle, tak jsem je četla celé těhotenství..
četla jste to některá?
Co čteš ty si netroufám hádat, ale já bych si vzala 2.
Eda
No tos mě dostala s tím počasím..u nás svítí sluníčko, tak jsem jí dala Frontlin...a teď jestli to sem dojde za 3-4hodiny od vás, tak nebudem moci jít odpoledne na špacír....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:38
- Nahlásit
Juli
Gabru a Málinku jsem taky jako holka četla. A Foglarovky pořád dokola. Kájovi jsem nějak na chuť nepřišla.
já bych si vzala 2. uhodlas, čtu Hraběte. Ale Sinuheta jsem taky četla mockrát-je to nádherné
a tady taky začíná pršosněžit...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 09:46
- Nahlásit
Ketrin
a tady taky začíná pršosněžit
Néé, nechte si to tam v Čechách tady bylo tak krásně, vypadalo to na celý den!! Už se taky kaboní
Gabru mi teď sehnal manžel u známého v antikvariátu, já ji neměla. Vždycky jsemsi ji půjčovala, je to teď můj poklad..Foglarovky jsem teda nikdy nemusela.
Hned bych hupsla do postele s knížkou! Dřív sem byla knihomol a teď nic. ...ale bez toho Paralenu! Tak se vypoť a uzdrav! Co Borgáček? Ošetřuje Tě?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:42
- Nahlásit
Juli
četla jste to některá?
já joooo!!!
Teda vlastně ne tak úplně! Když jsem byla jako dítě nemocná vždycky mě hlídala babička a četla mi - právě Káju Maříka a nebo Gabra a Málinka...ale ke Kájovi jsem nějak přilnula víc a pak si ho celého přečetla sama už jako dospělá! jsou to krásné knížky!!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:51
- Nahlásit
Ketrin
nó, tak hádat jsem nestihla, škoda ale tipla bych tě na Egypťana. já když mi je blbě, tak čtu Lidskou komedii od W. Saroyana
JuliJumi Kája Mařík mě nenadchnul to víte, knihovnice (viď, Ketrin ) jsou náročný i když, když jsem měla čas, tak jsem mimo detektivek a sci-fi četla všechno.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 21:24 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ketrin
podívej se na téma "cvičené prasátko" tady na fóru a to by bylo, aby ses nevyležela! já se smála jako blázen!
a speciálně pro tebe jedna uzdravovací fotka z dnešního téměř kácení vrbiček, kde nám všem hnědka šéfovala (taky je teď z toho pěkně unavená)
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 08:55
- Nahlásit
Eda
Hnědka štípala??
Tak mám opět obě děti nemocné...už jsem z toho na prášky. Od prosince vždycky týden ve školce a pak 3 týdny doma....Už sem malýmu dávala i Joalis bambi imun a stejně je zas grogy. Nemáte z něčím zkušenosti, co by zabralo? I když ono je to asi tou hnusnou zimou nezimou...
Jumi
ke Kájovi jsem nějak přilnula víc
..kolik máš dílů? Po revoluci jsem sehnala i příhody Káji Maříka a to už nebylo ono. Nejlepší je ta základní řada od 1 tuším do 8.
Teda včera u nás bylo hnusně!!A dnes svítí sluníčko...snad to vydrží dýl jak včera..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 09:11
- Nahlásit
Eda
"cvičené prasátko úžasný! jak pořád vrtí ocáskem, a ta mimika! ... jestli umí i plavat, tak by klidně mohlo na OVVR... jen aby to nebyl labrador v prasečíkovský masce
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 11:00
- Nahlásit
Juli
Hnědka štípala??
no nejen to hlavně přenášela z místa na místo, chtěla se přetahovat, házet...
a zkoušela jsi Echinaceový kapky? snad to můžou i děti, to si nejsem jistá, ale na mě to zabírá bezvadně! jak cítím, že na mě něco leze, tak beru echinaceu a pomůže
Ketrin
jen aby to nebyl labrador v prasečíkovský masce
no, skoro to tak vypadá, jak je takový nadšený jako LR ale plazit se hnědka se skrčenýma předníma nohama asi nikdy nebude...
|
Evulka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 11:01
- Nahlásit
Ahaj lidičky, mám takovej menší problém Idaxek nechce aportovat....nevíte někdo jak na to? Aport mi vždycky pustí dva metry přede mnou......
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 11:13
- Nahlásit
Evulka
jejda to už tu bylo mockrát... najdi si třeba: www.borgo.estranky.cz
a pak tam je článek Ouvej ten aport.
Je to sice infantilně napsaný - co chceš od štěněte, že ale ten základ tam je.
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 12:11
- Nahlásit
Evulka
Aport mi vždycky pustí dva metry přede mnou......
..nám s ním zase utíká pryč...
Eda
zkoušela jsi Echinaceový kapky
Taky zkoušela.Ty jsem dávala na podzim, minulej měsíc ten Joalis...ach jo, ať už je léto....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 19:23
- Nahlásit
Ahoj holky,tak já se musím pochlubit, včera jsme byli nacvičáku a Sam začal naprosto sám a dobrovolně aportovat textilního dummíka. Tak jsme s Jindrou jásaly,jak se to zlomilo a jsem ráda,že jsme to nechali na něm,holky na cvičáku nám taky nechávali vyjímku a Sam mohl aportova jen kožešinový dummíčky a zvěř a nic se nelámalo přes koleno a vyplatilo se. Sice to ještě není 100% a při vícenásobném aportu šel najisto jen po prvním a pak koukal,jestli tam přece jen není kožešák,ale jinak přinesl textiláka i při markingu na takovejch 50 metrl,takže věřím,že je to na té nejlepší cestě. ))
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 19:43
- Nahlásit
Juli
Já mám celou tu základní řadu - taky teď přesně nevím kolik to je dílů a pak mám asi ještě další 3 knížky, ale ty jak píšeš už nejsou to ono!
já si občas kupovala preventan junior a ten je také na imunitu docela dobrý, pak echinaceový sirup pro děti a nebo denně lžíci medu a celaskon...tyto tři věci (sirup, med a celaskon) aplikuju doma na všecny tři - tzn. na páníčka, bernáška i sebe
jana33
Tak supééér! Jen tak dál!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 21:17 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 21:42
- Nahlásit
jana33
Samoušek je šikulka
Sam mohl aportova jen kožešinový dummíčky a zvěř taková protekce by se mi taky líbila - teda Borgovi ale já ho teď naopak trochu prudím, aby na povel vzal a držel cokoli - petlahev, hřeben, knížku...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 21:42
- Nahlásit
Eda
Co je to ta - ?
jana33
Hmm, někdy míň je víc.
Juli
Já dávám malímu multitabs a musim zaťukat - drží se. Je pravda, že nechodíme do školky, ale baští suchý rohlíky pro koně (vezme ho vždycky Šíně a sní ho), pije vodu z kaluže jako Šína a vždycky spolehlivě jde domů jako vodník. Ještě jsem zapomněla, že se pokaždé vyválí v nějaké kaluži jako řízek ve vajíčku prase. Školky se taky bojim kvůli těm nemocem.
Ketrin
To jsi nějaká čtivá. Mně když je blbě, tak nejsem schopná se na nic soustředit. Nedavno mi zabral modafen, ale nasadila jsem ho hned v začátku, tak jsem ani nelehla.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 21:57
- Nahlásit
Lucinda
nějaká čtivá právě že vůbec - byla bych, jenže není kdy -baští suchý rohlíky pro koně (vezme ho vždycky Šíně a sní ho), pije vodu z kaluže když byli naši kluci malí, tak jsem ještě měla slepice a králíky a několikrát jsem je přistihla jak slepicím ujídali šťouchaný brambory se šrotem a jak byli zdraví
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 07:23
- Nahlásit
Lucinda
Co je to ta - ?
no, něco jsem napsala, a pak jsem to zas smázla, nebylo to až zas tak pro veřejný internet...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2007 09:02
- Nahlásit
Eda
no teda - teď budeme hořet zvědavostí
|