Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Eda
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 16:53
- Nahlásit

Juli
...tak studuj, studuj...
ať si trhne svojí ušlechtilou nožkou...
já mám dost práce se svojím studiem a ještě bych šrotila nějaký "nepoužitelný" jazyk...

Juli
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 16:57
- Nahlásit

Eda
ať si trhne svojí ušlechtilou nožkou
To není od tebe hezký, takhle o ní mluvit..to já bych se naučila kvůli Juli i štěkat..mmmch. to prý mi jde podle manžela....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 07:30
- Nahlásit

Eda
taťku z Belgie až začnu v jejím mateřském jazyce To chce taky zjistit, jestli je taťka Vlám nebo Valon, že? aby nedošlo k nějakému faux pas já ale tuhle metodu zkoušet nebudu, při mé angličtině by Borgo se svým anglickým rodokmenem měl ze mě ještě větší srandu než má teď

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 09:42 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Tak, už jsem se poměrně zklidnila, tak vám můžu popsat naší ranní lesní příhodu...
Šly jsme s Edkou řádit do lesa, ještě nadadnul sníh, tak jsme si to užívaly. Vyšly jsme nahoru do lesa, Eda odběhla do nízkých smrčků (myslela jsem, že za ptákem). Chvilku slyším rochňání, křupání větviček... potom kňučení a ještě nějaký zvuk. přisprintovala jsem tam a ejhle divočákovi s malýma... táta divočák hnal Edku před sebou, ta kvičela (z leknutí) a máma divočáková zatím odběhla se třema mimi výš do lesa. já jsem okamžitě začala řvát a řvát, dokavaď ke mně Eda nepřiběhla. vzala jsem jí do náručí (29kg) a furt jsem řvala. divočák se zastavil, koukal, udělal kolečko, pak se otočil a pozvolným krokem odcházel směrem od nás. pak teprve mi došlo co se všechno mohlo stát a počítala jsem notně vyděšené Edě nohy a koukala, jestli je ok. výsledek je jen vylekaný pes i já a hlasivky na nějaký čas v háji. což je ale dobré skóre, no ne?
Jo, jen se mi zdá, že se příroda nějak pomátla, aby už teď běhali malí pašíci (vždyť bylo včera teprve jaro...)

Juli
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:21
- Nahlásit

Eda
No to je další bod k tomu,proč se bojím Julii nechat lítat volně po lese... Soused je myslivec a labradora se mu jednou nepodařilo přivolat jak v lítl do kukuřice za prasetem..výsledek: hrozně potrhanej pes, naštěstí se z toho dostal...

Tak si dej pořádnýho panáka,že se Edičce nic nestalo a ne,že ji budeš hubovat..
se příroda nějak pomátla
Máš recht, náš vet nám to tady taky minule říkal,že to co se děje teď se zvířatama nezažil...

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:26
- Nahlásit

Juli
asi sem měla štěstí, že hned přiběhla ke mně. že jí došlo, že tady končí legrace, tak se nic vlastně nestalo
a ne,že ji budeš hubovat..
vidíš, to mě v tom šoku ani nenapadlo...
a místo panáka jsem si dala nutellu

Juli
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:31
- Nahlásit

Eda
místo panáka jsem si dala nutellu
..to já bych si dala dvě

Vy fakt máte sníh? My stále nic...

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:34
- Nahlásit

Juli
Vy fakt máte sníh? My stále nic...
no, už je jen nahoře na kopci a jen poprašek, ale na válení a blbnutí zcela dostačující...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:45
- Nahlásit

Uffff to jste teda měly velký štěstí!!
Tady jsou prasata taky, ale jenom vždycky přecházejí odněkud někam... tady se nemají moc kde schovat. Takhle zblízka jsme se potkali jen 2x.

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:32
- Nahlásit

Eda
Tak to jsi měla štěstí, zrovna včera to bylo ve zprávách (na neoblíbené Nově), divočák napadl nějakého křížence a paní se ho jala bránit, naštěstí divočák byl na tom podobně jako ten tvůj, odkráčel, ale psí měl roztrženou nohu...

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 11:38
- Nahlásit

Jandula
hmm, to je fakt, nějak mi nedošlo, že jsme vyvázly ještě na jedničku... odpoledne mažeme k vodě, tam na nás snad nic nevyskočí

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:00
- Nahlásit

Eda
já už mám z toho jara nervy na dranc, neustále nějaký zajíc na poli, vypadá, jak kdyby se Sáře vysmíval a ta blbka mu na to skočí, děsím se toho, že mi jednou vyběhne a nebude k zastavení...

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:09
- Nahlásit

Jandula
hm, tak zajíce i srnky už umíme i nepronásledovat. někdy i kočku nechá být, když jí to řeknu. jen ty kachny...

Jandula
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:12
- Nahlásit

Eda
Srnku jsme zatím nepotkaly, takže nevím, za zajícem mi minule vyběhla a pak, když se jí ztratil v trávě, ho nechala... kachny a labutě nezájem...

cherry
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:16
- Nahlásit

Eda
no tak to bych byla vyřízená, fakt máte štěstí.

jana33
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:24
- Nahlásit

Eda
V tuhle dobu už mají bachyně normálně selata,to není žádná abnormalita. Ale nutno říct,že jste měli kliku,že bachyně utekla,kdyby tam nebyl ten kňour a ona měla pocit,že musí chránit mladý,tak by to bylo fakt hodně o držku

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:25
- Nahlásit

Eda
Umí se Eda taky potápět?

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:26
- Nahlásit

jana33
dík za vysvětlení...
Ketrin
Umí se Eda taky potápět?
proč? bude nějaká soutěž? potápí se jen, když loví kládu nasáklou z řeky, ale cíleně a schválně se teda nepotápí

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:35
- Nahlásit

Eda
proč? bude nějaká soutěž? nic, jen se ptám.. někteří LR jsou i na to potápění fakt jak šílení... Bresta se trochu potápěla zamlada (pro chcíplé ryby) teď už ne...

Eda
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:41
- Nahlásit

Ketrin
aha, tak jak říkám, my to máme jen rekreačně... Eda se ve chcíplotinách "jen" válí...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 18:37
- Nahlásit

Teda holky, tady nikdo... a já si potřebuju postěžovat!! Borgo to Brestino hárání začal nějak prožívat... To s Rambem to takové nebylo!
Dnes byl Borgo celej den venku, ještě jsem s ním šla pocvičit a na velkou procházku. Měl by být unavenej - po jídle padnout a spát. A on mi tu leží u nohou a pořád píská a píská a chce k ní... Tedy ne že by nějak šílel a sápal se po dveřích apod., to zas ne, ani není nějak míň poslušný než jindy, ale prostě je vidět že asi už ví o co jde ... a pořád pískáááá

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 18:48
- Nahlásit

Konečně usnul a leží mi na noze. Já snad ani nevstanu, aby zas nezačal pískat

Juli
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 19:40
- Nahlásit

pořád píská a píská a
Ketrin
..jo tak se projevuje i Jůlie, když chodíme kolem toho jejího oblíbence...Už se těším až bude hárat a to tele nám sem bude skákat přes plot.
usnul a leží mi na noze
..aspoň je máš v teple, to je dobrý na boj s chřipkou..

Lucinda
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 19:41
- Nahlásit

Eda
Ty bláho to jsi měla krušný. Já bych asi psa do ruky nebrala a zdrhala bych a volala psa k sobě. Mohlo se stát, že se na tebe požene a co pak se psem v rukách? Ještě, že se takové situace stávají jednou za život. Tak už to máš za sebou a můžeš dávat rady ostatním.
Ketrin
Chudák malej (velkej), tak mu sežeň gumovou pannu. Aby z toho chudák neměl prostatu.

Juli
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 19:42
- Nahlásit

Ketrin
je vidět že asi už ví o co jde
A ona by ho i pustila? Možná blbá otázka,ale jako laik...

Eda
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 21:16 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit

Ahoj holky
Ketrin
to je náhodou příjemný, takový mobilní psí topeníčko, jen je nepříjemný ten vedlejší produkt...pískání tak se držte, holt už je pan mimi velkej kluk, no
Lucinda
a jak bojujete vy? dlouho jsi tu nebyla... no, doufám, že je to jen jednou za život, ale nemyslím si to, je jich teď v lese nějak moc
Zítra je Edy velkej den, jede na "vandr" do Prahy... Pravda, socializační procházka to už nebude... ale bude fandit nám zoufalým 1/2 maratóncům (ale abych se nevychloubala, běžíme to 4 lidi jako firemní běh veterinářů, já jsem "sestřička" )

Juli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 08:15
- Nahlásit

Tak mám po ránu zas náladu..když si dám do souvislosti,co se mohlo stát...
Jak jsem psala,Juli začala nějak zlobit přichůzi na vodítku..strašně táhne, hlavně ke každé bráně,kde je pes. Použila jsem rady Ketrin, když jde do leva - táhnu do prava, když mě táhne vpřed- já táhnu vzad.... Taky jsem z bezpečnostních důvodů vyměnila látkový obojel s plastovou sponou za kovový stahovák, aby při tom tahu nepraskla spona...

Dnes chlapovi praskl kovový stahovák.... bylo to ještě na dvorku, když se Juli rozběhla a on ji přidržel...stát se to na cestě při jejím zatáhnutí za psem a u projíždějícího auta,bylo by po ní... Je mi z toho úplně na nic.NIkdy by mě nenapadlo, že kovák se může rozpadnout v okách... Teď se bojím s ní chodit na prochajdu.. Nevíte o nějakém bezpečném,tahu odolném obojku??

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 08:22
- Nahlásit

Juli
Nedávej jí stahovák! To se mi zdá zbytečný. Kup jí normální, obyčejný, jakýkoliv kožený obojek.

Eda
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 09:27
- Nahlásit

Juli
néé, stahovák je opravdu trochu moc. my máme látkový s pojistkou na sponě (plastová) a drží bezvadně. ale kožený by měl vydržet hodně, my ho nemáme, protože ve vodě bysme ho hned zničily
jo, a první jarní klíště mezi námi...

Juli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 10:20
- Nahlásit

s pojistkou na sponě (plastová)
Eda
Víš značku?

Stahovák už ne... bylo to bráno z dobré vůle, ne ji stahovat. Ona chodila pěkně vedle nohy, vodítko úplně svěšené..to teď začala zlobit tak jsme jí dali ten stahovák a mysleli jsme si, že jak jí to stáhne,že zas přestane zlobit.

<< 1 ... 261 . 262 . 263 . 264 . 265 . 266 . 267 . 268 . 269 . 270 . 271 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání