| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:38
- Nahlásit
ahój holky! tak už nemám v ruce stehy, hned je mi (psychicky) líp! od příštího týdne už můžu mít normální zátěž, tak se těším na kolo, běhání...
Ketrin
ty dva mm čerstvýho sněhu vám závidím, tady nic, jen teploty už jsou konečně zimní.
Juli
Juli je hnědý zlatíčko, škoda, že bydlíme od sebe tak daleko, přijela bych na "psí" návštěvu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:39
- Nahlásit
OPI
Souhlasím s Ketrin, nejjednudušší je to podporovat od štěně a rozvíjet,má to v sobě každý pes. Pokud se to nijak nepodporuje,tak to pesan sám od sebe dělat nebude a ani ho to samo časem bavit nezačne. Prostě to v něm "usne" a je to pak logicky težší,to v něm probudit. Chce to něco zajímavýho,voňavýho nebo chlupatýho - viz to co jsem psala Juli. Podle mých zkušeností je neaportovacích retrívrů opravdu minimum,ale v dospělosti to chce najít něco,co jim za to opravdu bude stát
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:39
- Nahlásit
Ketrin
Zvěř,to by asi vyšlo ale na jako aport,protože je ho lovecké pudy jsou docela silné a bohužel lovecký výcvik nemá
Takže by mi po tom letěl jak magor,ale asi bych se nějakého aportu nedočkala
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:40
- Nahlásit
Ketrin
Já bych se do toho ani nemusela nutit!!!
Vzala bych tu naši ondatru a šla s ní hned pryč, ale nejde to. Já jsem doma a chlap nás živí, tákže jsem celý den s dětma na baráku sama. A o víkendu je zas hodně práce a malej je totální závislák na mě,takže jít ani nikam nemůžu...
Jedině, že byste dojely sem k nám a daly názornou ukázku
Na Borga se kouknu a uvidím, vítám každou radu!!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:41
- Nahlásit
OPI
Nemyslím samozřejmě aby honil živou zvěř ale nosil střelenou, pokud máš možnost ji sehnat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:42
- Nahlásit
OPI
To si myslí každej,ale já bych to nepodceňovala. Určitě bych teda nezačínala na zvěři,ale buď na nějakým pěkným dummíku (celokožešinový nebo kožešina uprostřed,nebo normální napachovaý) nebo si pořiď jelení nohu apod. Ale rozhodně si nemyslím,že by se vrhl na bažanta a rozcupoval ho. To neudělal ani náš teriéří sprateček a ten pro to teda předpoklady má. A i on po týdnu dohledával a nosil bažanta.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:42 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Juli
[i]Na Borga se kouknu a uvidím,[i]
Je to jen taková infantilní blbina ty jeho stránky
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:44
- Nahlásit
Ketrin
tak to budu muset odložit na delší dobu...
Jsem na začátku těhotenství a nevolnost o sobě dává dost znát a vzít do ruky zvěř tak jsem celý den na WC
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:50
- Nahlásit
Ketrin
Je to jen taková infantilní blbina ty jeho stránky
Jsou krásný, je to moc pěkně napsaný! Musím si k nim večer sednout. Teď kde se kupuje ten dumík?? A budu zkoušet! Přeci tak krásnej a chytrej bafan nebude mít neschopnou paničku
|
OPI
Člen |
- Nahlásit
Raději napíšem ježíškovi o dummíka pěkně voňavého
|
Ketrin
Člen |
- Nahlásit
OPI
stačily by nejspíš i ty atrapy, jak píše jana33
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:53
- Nahlásit
kde se kupuje ten dumík??
přes internetový nakupování nejsem expert... ale asi
www.kanea.cz
www.psisvet.cz
holky mě určitě doplní...
ale pro začátek je lepší ta dřevěná činka, protože se naučí chytat v těžišti (nemá možnost jinak). Ovšem měla by mít aspoň kilo. (ta činka).
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:53
- Nahlásit
www.kanea.cz
www.psisvet.cz
Já víc kupuju na kanea,ale teď jsme kupovali vodítka na psim světě
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:09
- Nahlásit
koukla jsem na ty obchůdky a zaujali mě pachy zvěře co si o tom myslíte nebo máte nějaké zkušenosti???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:16
- Nahlásit
jana33
mi platíš pivo
OPI
pachy zvěře
dá se s tím napachovat dumík. Podle mých zkušeností feně to stačí, připravila jsem ji s tím (a s jeleníma nohama atd.-bez zvěře) na všecky zkoušky.
Psovi to stačilo jen zpočátku, pak už nad tím ofrňoval a musela jsem přejít na zvěř.
|
OPI
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:17
- Nahlásit
tak pro začátek mu to zkusím oživit těmi pachy a myslím že to ho uchvátí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:23
- Nahlásit
Juli
Uvidíš že tě to bude bavit. Zvlášť když nemáš žádný ambice a budeš si cvičit jen pro zábavu. Je to fajn pocit, když něco psovi nejde a ty zkoušíš a vymýšlíš jak na to, a nakonec se to povede. Je to radost a relax.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:25
- Nahlásit
Ketrin
No to jsem tě fakt doplnila
My máme doma pach kachny a jak napachujeme,tak Samouš nosí i poleno obalené utěrkou holky na cvičáku nás teda varovali,že ten pach se začne po nějaký době rozkládat a začne to smrdět,ale nám teda nezačlo
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:45
- Nahlásit
Mám dotaz,sháním vitamin C,ale v sypké formě.Nevíte někdo o zdroji?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:46
- Nahlásit
jana33
Taky mám ten kachní a když nic jinýho není, i vlečka se s tím dá dělat. Mi taky připadá, že to vůbec nesmrdí-s jelení nohou se to nedá srovnat. Kupodivu ta pidi lahvička i celkem dlouho vydrží.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:56
- Nahlásit
Ketrin
Mě právě holky varovali,tak jsem tím ani nepachovala normální dummíky,ale udělali jsme si na to udělátko z polínka a starý utěrky,ale v pohodě,stále nic necítím
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:09
- Nahlásit
Ketrin
Je to radost a relax.
fňň, tak ti nevím jak pro koho... teď jsem se vrátila z lesa celá zabahněná, ovšem Eda šťastná jako blecha
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:33
- Nahlásit
Ketrin
Tak jsem vyzkoušela lekci aportku. Obětovala jsem vánoční dárek, činku. Radostně za ní vyběhla, sebrala a už sem ji neviděla..... Lehla si k ní na druhém konci dvorku, hryzala ji jak šílená a jak jsem udělala krok směrem kní, zbalila ji a utekla.... Když jsem šla od ní tak se ani nehla a hryzala...
Tak jsem přeci neschopná
|
cherry
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:34
- Nahlásit
Jak to tady čtu tak teda taky koupím nějaký aport, ale poraďte který? Aport BRACCO celokožešinový tento je dobrý? 380,- a váha? 1 kg? ať to trochu zpestříme ty vycházky.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:48
- Nahlásit
Juli
jsem přeci neschopná
Nesmysl. Musíš jí přesvědčit, že když ti to přinese, tak bude sranda. Že to je větší zábava než lehnout a hryzat. Prostě ji musíš rozblbnout, šaškovat... S těma kliďasama je to asi těžší tohle.
Eda
zrovna tobě teda vůůůbec nevěřím, že to pro tebe neni radost a relax
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:51
- Nahlásit
Juli
a co to zkusit stylem: hodíš, vyběhne a ty ve chvíli, kdy aport čapne do tlaminy, na sebe upoutáš pozornost, začneš utíkat směrem od Juli a volat jí k sobě... anebo na stopovačce...
I když já radím a mně Sára aportuje jak co a jak kdy...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:54
- Nahlásit
Ketrin
zrovna tobě teda vůůůbec nevěřím
věř mi to!!! je to pravda a čistá pravda! teď hnědka spokojeně chrupe na pelechu = můj cíl
Juli
naštěstí jsem nemusela řešit nezájem o aport. spíš bych přivítala, kdyby se o aport zajímala trochu míň...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:00
- Nahlásit
bych přivítala, kdyby se o aport zajímala trochu míň...
Moje řeč... když Brestu odložím opodál a s Borgem chci chvíli aportovat, a ona v tom odložení nezůstane (což jinak neexistuje) a vtěrkuje se, že chce taky... pak zas chci odložit jeho, aby si mohla zaaportovat ona, a on mi skáče bez přehánění až na hlavu...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:05
- Nahlásit
Ketrin
dej jim k pelechu rozvrh hodin, kdy který z nich aportuje a Salina by tomu šéfovala, aby se ty dva nehádali
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:12
- Nahlásit
Kdybys je viděla včera. Klacek asi 1 m dlouhý, oni zakouslí každý do jednoho konce (těla rovnoběžně) a šíííílenou rychlostí lítali po zahradě od plotu ke plotu tam, zpátky, tam, zpátky... a radost z nich přímo stříkala.
|