Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Eda
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2006 22:11
- Nahlásit

takhle jsme se dneska válely na sluníčku v lese

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 07:41
- Nahlásit

Juli
Pribiňáček...Lipánek to je jedno, ne? a je vanilkovo-kakaovej a já bych na něj měla rychle zapomenout, ufff, dnes jsem si vzala kalhoty který jsem déle neměla na sobě, a jaxi mě trochu tlačí v pase...
V pátek jsem chtěla ve zverimexu koupit Borgovi pod stromeček nějakou trvanlivou hračku z tvrdé gumy. Nic nemají. Cokoli mi pí prodavačka nabídla, už doma máme. A kupovat ty měkké duté, to je totéž jako vyhodit peníze oknem.

Eda
Vypadá to spíš jako jarní fotka. Ale my tu dnes ráno máme čerstvý sníh! (asi 2 mm)

Juli
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 08:01
- Nahlásit

Ketrin
A kupovat ty měkké duté, to je totéž jako vyhodit peníze oknem.
No u nás taky nic moc nemají. Ale musela jsem něco vzít, protože doma nemáme ani jednu hračku. Všechno rozkousala. Tak mám dutého ježka a soustruženou činku ze dřeva, tak snad ta odolá!!

Jo a ráno Juli ukradla dceři svačinu z batohu! Sežrala ji i s ubrouskem! Naštěstí!!!!!! si ji nedala do mikrotenového sáčku, jindy bych ji za to pořádně seřvala, ale dnes NE!!! Další věc, na kterou musíme dávat pozor - krade i z tašek!!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 08:07
- Nahlásit

Juli
soustruženou činku ze dřeva Tu si nechte na aportování, nenechávej jí ji bez dozoru na hraní. jednak si zkazí aport, jednak samozřejmě ji taky rozkouše. A to kradení jídla ze stolu apod. jí taky zatrhni. Teď se vám to možná ještě zdá roztomilý, ale brzy vás to začne štvát. Věci, které se smí a nesmí je potřeba stanovit od začátku. Jinak to pak jde ztuha a mnohem hůř.

Juli
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 08:22
- Nahlásit

Ketrin
Ne, já jí to nedovoluji. Jsem na ni v tomhle ohledu celkem přísná.Má stanovená pravidla od mala a ty dodržujem. Tohle ale byla novinka, že si i vytáhla z batohu... hned sem jí řekla FUJ. Ale v sobě jsem dusila smích.... no je vynalézavá.
S tou činkou... já právě myslela, že to je neškodná věc, kterou jí nechám když musím odjet s malým do mš. Aport nám nějak nejde, ani nějaký výcvik neděláme. Jen poslušnost, chůze a základní povely. Ona je vážně jen na to mazlení. Myslíš, Ketrin, že je to špatné?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 08:43
- Nahlásit

Juli
Aport nám nějak nejde, ani nějaký výcvik neděláme. Jen poslušnost, chůze a základní povely. Ona je vážně jen na to mazlení. Myslíš, Ketrin, že je to špatné?
Není to špatné ani dobré, je to vaše rozhodnutí. Přijde mi to ale trochu škoda. Pes, který trochu cvičí a něco se učí, je spokojenější a LR potřebuje zaměstnat psychicky a k tomu je vhodný třeba nějaký ten výcvik aportování. Když se psem nějak pracuješ, rozvíjíš tím váš vzájemný vztah a obohacuješ ho. A ještě - nevíš, jak se věci vyvinou, třeba časem změníte názor a budete chtít s ní něco dělat a napravovat zlozvyky a pokažené věci je těžší, než to dělat od začátku správně. Všechno říkám z vlastní zkušenosti, já jsem si první fenu, kterou jsme původně pořizovali jako vy - jen na mazla - pokazila, ta neumí nic až postupně jsem k tomu došla, že je škoda s tak skvělým psem jako je LR nic nedělat.
Neber to jako kritiku

Juli
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:03
- Nahlásit

Ketrin
Já to jako kritiku neberu. Jsem ráda za každou radu, protože nemám v tomto směru žádné zkušenosti. Juli je moc chytrá, učenlivá, čistotná. Od mala šlo všechno hodně rychle. Jenže jsem si vážně myslela, že to že je celý den s námi buď doma nebo na dvorku, večer s ní jde chlap na procházku stačí. My jsme ji dostali k malému jako takového "asistenčního" psa. Psala jsem, že je autista. Má ji moc rád, ale hlavně moc pomohla mě. Měla jsem dny, kdy už jsem absolutně při tom všem nedokázala fungovat jak psychicky tak fyzicky. Od toho července co ji máme jsem naprosto v pohodě...
Prosím Tě, poraď, co dělat aby jsme ji nezkazili a aby byla spokojená...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:04
- Nahlásit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:06
- Nahlásit

Já vím že na to neskočíte, tak se vám ani nesnažím nakukat, že to je obojí Borgouš... ale že jsou si ty kluci docela podobní?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:19
- Nahlásit

Dobré ráno,
na golden- pokecu je mrtvo,tak jsem přeběhla k vám labrouškům.
Ketrin
Kdopak je to s Borgoušem,nějaký bráška?
Mam dotaz,nedávno tu někdo řešil ortézy pro pesany.Na pokecu Můj Pes shání jedna holka ortézu/ existuje-li vůbec napřední nohu/ léčí starou zlomeninu/.Je něco takového k sehnání?Díky

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:19
- Nahlásit

Juli
To, co píšeš, je skvělý (ta psychická podpora)-LR jsou na to jako dělaní.
Retrívří klasika - lovecký výcvik - asi u vás nepadá moc v úvahu? Ale zaměstnat ji můžeš spoustou jiných věcí-třeba využít vrozené vlohy pro aportování a učit ji, aby ti, nebo malému, podávala věci - cokoliv, co třeba upadne... Nevím, co všechno je syn schopen zvládat, jak třeba mluví atd., ale i on by mohl pomáhat s péčí o ni, naučit se ji ovládat zákl.povely... aby ho respektovala a aby měli pevný vztah.
Možná, že je Juli klidnější povaha, nevšimla jsem si že by sis tu stěžovala na nějakou destrukci apod.-taky je fenka, tak je to trochu jednodušší... ale pokud se mladý LR nudí, tak je zaděláno na problémy. Ty jsi asi doma, viď, takže to je taky výhoda že není sama a pořád na ní působí nějaké podněty.
Jinak - co dělat aby jsme ji nezkazili a aby byla spokojená
stručně řečeno - používej zdravý selský rozum, cit a důslednost. Myslím že to děláte dobře.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:21
- Nahlásit

Zuzana T
Foto č.1 = Rambo se sestrou Aničkou loni v Albeři!
Foto č.2 = Bresta s Borgem tuto sobotu před barákem.

O té ortéze psala Jana33, a nechávají ji dělat na míru.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:21
- Nahlásit

Ketrin
Nááádherný fotky
Tak si představte,že nám bylo zabráněno cvičit. Byli jsme přihlášený na neděli dopoledne na cvičák,ráno jsem vstala,vyvenčila smečku,sice bylo hnusně a poprchávalo,ale o to víc jsem si libovala,jak jsem statečná a obětavá,když i v tomhle počásku půjdeme s psiskama na cvičák. Doma jsem vydrbala Rozárku,protože i za těch dvacet ranních minut byla špinavá jak prasátko,probudila páníka a za půl hoďky přišla zpráva,že se z důvodu počasí necvičí! A další cvičení bude až 6. ledna! My se tolik snažíme a osud takhle,no není to svinstvo?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:24 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Juli
Odkud jseš?
Já mám jednu svojí fenku na předvýchově pro posiženého chlapečka ve spol. Psi pro život / tuším že:www.psiprozivot.cz / a tam pořádaji ,kromě jiného i výcvik .- někde u Tuchoměřic.Zaměřují se na canisku všeho druhu a jsou to děsně prima lidi. Já mám tu fenu u pí.Hlaváčkové ,je děsně fain,věřím,že by ti poradili jak svou fenku cvičit,aby to vyhovovalo jí i rodině.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:25
- Nahlásit

Zuzana T
My jí necháváme dělat Rozárce na zadní nohy kvůli dysplázce,zatím máme doma jen první "nástřel",ale musí se dodělat,protože teď jí padá,když začne víc lítat (posouvá se jí) a ještě chceme udělat k tomu nohavičky,teď jí má střihu alá modrý pionýrský trenýrky Jinak je to dost problém,nikdo to u nás nedělá,ani se nepokoušel, ten pán co nám to dělá je z toho taky dost divej a je to na delší debatu,protože moc nemá o psích potřebách páru

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:25
- Nahlásit

z důvodu počasí necvičí!
chm chm to jsou věci hnusně a poprchávalo tomu já říkám pravý labradoří počasí a vždycky žehnám tomu, že mám psy a že teda místo lenivého povalování doma prostě s nimi MUSÍM jít ven

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:26
- Nahlásit

jana33
Aha,takže jste průkopníci.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:28
- Nahlásit

Ketrin
No já to taky nepochopila. Nějak nám holky měknou Anebo byly na cvičáku louže a moc bahna.
Zuzana T
Jo průkopníci,až to vyšpekulírujeme,tak si to necháme patentovat a vyděláme na tom majlant

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:29
- Nahlásit

jana33
No možná,že to opravdu bude bomba nápad.Při všech těch problémech s nožkama u velkých plemen,to není až taková utopie.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:35
- Nahlásit

Zuzana T
No uvidíme,jak se to povede.
Tys byla na vánočním cvičení? Jaký to bylo,co program atd? Mě moc mrzí,že nám to nevyšlo

Juli
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:37
- Nahlásit

Ketrin
Moc děkuji. Lovecký výcvik u nás nepřipadá v úvahu... Juli je moc klidná. Vybírala ji I.V. s B.P. aby byla pro nás přímo na míru. Malý mluví a hrozně moc.... Juli ho poslouchá, ale tím jeho autistickým projevem lásky je tak trošku "škrcení" takže ho až tak nevyhledává. Já ho nenechám jí ublížit, on by to ani neudělal, jen jí dává tu radost najevo "tlakem".
Aportek jsme zkoušeli, ale nepřinese, respektive chytne a uteče.... a v každé učené knížce je to popsaný jinak...
To s těmi věcmi aby podala mě napadlo, ale nevím jak na to.Zuzana T
Díky, určitě si to poznamenám a podívám se.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:42
- Nahlásit

Juli
Lovecký výcvik u nás nepřipadá v úvahu... Juli je moc klidná
Tak tomuhle nevěř. Sam je totální flegmatik,původně z něj měl být vodící pes. Většinu času se řídí heslem,co se vleče,neuteče aneb všechno chce svůj čas. Ale jak se dostane na louku,do polí,kde jsou stopičky,lítá jako blázen a je k nezastavení. Když jsme na retrívřím cvičáku,kde je to právě o aportech a loveckým výcviku,proměňuje se Sam během okamžiku z pomalýho flegmouše (to je ta chvilka,co se cvičí kalsická poslušnsot) v dělovou kouli (to když letí za aportem). Takže nenech se mýlit

Juli
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:44
- Nahlásit

jana33
Ne já to tak nemyslela, že Lovecký výcvik u nás nepřipadá v úvahu... Juli je moc klidná
nemělo to být spojeno. Na lovecký výcvik není čas.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 09:48
- Nahlásit

Juli
Tak to jo. Nicméně,i když ti teď neaportuje,tak jsem přesvědčená,že by se to naučila,jen kdyby ti někdo ukázal jak na to. Respektive jestli můžu něco poradit - zkus koupit kožešinového dummíka - na toho většinou zabere každej. Sam se naučil aportovat právě na něm ve třech letech. Do té doby nepřinesl skoro nic,tvářil se,že vůbec nechápe,co se po něm chce,pak jsem mu koupila kožešáka a hned napoprvé nádherně přinesl,přesně věděl,co se po něm chce! Takže doporučuju!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:18
- Nahlásit

jana33
Byla jsem na besídce,krájela jsem buřtíky na jednu s diciplín.Bylo slunečno,ale mrazivo - příjemné setkání uprostřed vánočního shonu.Pesani se myslím dostatečně vyblbli.Milan Pícha dělal fotodokumentaci,tak snad bude na webu cvičáku nějaká reportáž.

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:22
- Nahlásit

ahojky koukám že se zde probírá téma aport.Našem jsou 2 roky a o aport nestojí,občas když mu něco hodím na zahradě,ale jinak se tváří jako by to byla nuda.A to se to snažím i oživit...ale přinese párkrát a dost,tak jen doufám že je to jen věkem a že až bude starší tak ho to uchvátí víc.Znám spoustu labíků co jim něco hodíš a už se jich nezbavíš,bohužel mám pocit že ten náš je zatím jen takový 50% labík

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:28
- Nahlásit

Juli
Na lovecký výcvik není čas Chápu, myslela jsem si to a nemá smysl, aby ses nutila do něčeho, co nechceš a nemáš pro to žádnou motivaci. Jinak souhlasím s jana33 že není nad to, když ti grify okolo aportu někdo předvede. Zatím můžeš třeba mrknout, co radí náš Borgáč
http://www.borgo.estranky.cz/clanky/nezarazene/ouv ej-ten-aport

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:28
- Nahlásit

Zuzana T
Hmm tak to závidím Já se těšila aspoň na tu neděli. A buřtíky byli na aport nebo na co? V tom je Sam šampion, už má dva diplomy za aport buřta bohužel to nic nemění na tom,že venku je to popelnice a sežere na co přijde

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:34
- Nahlásit

OPI
až bude starší tak ho to uchvátí víc To si nemyslím, spíš naopak. Co zkusit něco "voňavého"? - zvěř nebo aspoň napachovanou atrapu.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:37 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

jana33
Buřtíky byly ve dvou disciplínách.Jednak jeho aport a potom běh s buřtem na čas- nejdřív se pes držel a páneček běžel k brance s buřtíkem,tam si přivolal psa a začal se jim měřit čas,nazpátek už běžel pes ,páneček a buřt.Většina pánů držela buřt v ruce a plivala plíce při běhu zpět.Psiska se pletla páníkům pod nohy ve snaze dostat se k buřtu.Sranda,ještě ,že jsem nemusela běžet já,to by tam ty moje astmatický plíce zůstali.

<< 1 ... 207 . 208 . 209 . 210 . 211 . 212 . 213 . 214 . 215 . 216 . 217 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání