| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 09:37
- Nahlásit
Ketrin
Sára má ke smetáčku velice nevřelý vztah... ten jí fakt netankuje, ba je to téměř podobný nepřítel jako vysavač... Sára teď s oblibou štípá tříšky, vždycky se vloupe do kolny, odnese poleno, naštípe a pak jde pro další... jen je to téměř nepoužitelné, protože to zaprvý dělá moc malinkatý a zadruhý venku, takže je to promoklý a člověk s tím ani nezatopí, ale na dvoře máme slušně nastláno...
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 09:43
- Nahlásit
Ketrin
Z čeho je ten dort?
koukám že se zodpovědně připravuješ na první narozeniny... Chceš recept?
je tam rýže, krůtí prso a lososové filé, nahoře ozdobeno piškotama a lososovými odměnkami Lakse Kronch, spojené je to želatinou. Svíčka je z takové te odměnky - tyčky
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 09:52
- Nahlásit
Mmartin
Koukám, že je to všude normální s dortíkama. Mě nenapadlo nic lepšího než jogurt, piškoty a ovoce... ale my máme ještě čas
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 09:57
- Nahlásit
Tohle je univerzální pso-lidský dort - piškoty a rozvařená jablka v pudingu. Málo cukru. Protože Sali má narozky den přede mnou a já letos v tu dobu měla štěňata a neměla jsem čas na dva dorty.
Ale jinak dělám psí dort z vepřových nožek-maso a ten přirodní sulc + trochu kolínek a zeleniny a ozdoba dle osobního vkusu - většinou žužlací kostičky v počtu věku oslavence.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 09:58
- Nahlásit
Mmartin
Ale je krásnej
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:03
- Nahlásit
Ketrin
dík Podle rychlosti, jakou zmizel, byl asi i dobrý...
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:15
- Nahlásit
Tak teď padla i poslední hračka - velikánská činka s bodlinkama - bodlinek má plnou pusu. Hračky už nechci, nic nevydrží. Co je teda neškodné - smetáček, polínka.... a dál??
Ketrin
Chci se zeptat, už máš dlouhodobé zkušenosti s chovem. Juli mi jde po prsách.... nikomu jinému to nedělá. Jak na ně dosáhne hned je ňuchňá... jednou jsem šla neprozřetelně jen tak a vyskočila mi ně. Ptala jsem se i I.V. a ta neví.... že by cítila matku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:20
- Nahlásit
Juli
teda to jsem ještě neslyšela
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:41
- Nahlásit
Juli
teda to jsem ještě neslyšela Já taky ne Ale to, že nikomu jinému to nedělá. - nebude to tím, že manžel ani syn prsa nemají? Ty nás teda zásobuješ ftipnými problémy smrdící tlapky, teď tohle... podle mě štěně má prostě snahu hrát si se vším okolo, to je stejné jako když oštipuje nos nebo uši - to dělá Borgo mně-bez před ním radši nechodím
jana33
K tomu cvičáku-to je ono, a já pořád proč se cítím jako neumětel. No protože furt lezu na ty vrcholné mezinárodní apod.zkoušky a soutěže KCHLS, kde se pak krčim někde na konci výsl.listiny. Odteď už jen na OVVR a OMSové zkoušky.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:45 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Ketrin
no jasně,já jsem taky říkala,že asi začnem chodit někam do štěňat Samoušek chodil předvádět,jak se to má dělat Nééé ale opravdu byli šikovný,hlavně na nich bylo vidět,jak jim to chybělo a viděla jsem na nich,že už opravdu ví,co se po nich chce i při vysílání do stran,dopředu a tak,prostě že už to znají a vzpomínají si na to. Třeba když se pes posadí a odhodí se dva aporty do stran a pes se nejdřív vyšle pro ten,co jsi hodila dřív - vždycky byli nakročený k tomu pozdějšímu,ale teď už automaticky koukali po tom prvním - něco jako - mamííí já vím,co chceš,tak už mě puuuusť
|
Juli
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:46
- Nahlásit
Ketrin
Cha! Chodí k nám i babička
A nos a uši mi taky žužlá.... ale ta reakce když mě viděla bez závěsného aparátu /podprsenka/ asi byla v šoku... no ani se jí nedivím
Je to taková asistenční opice... chodí se mnou na wc, uklízí se mnou, vaří...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:49
- Nahlásit
Ketrin
Ahoj.S těmi vrchol.zkouškami mi mluvíš z duše.Už se těším až OMS vezmou na milost naše nové řády.Mezi ty nadupance,kteří se předhánějí kdo má víc Cactů já se svojí umíněnou čubou raději nepolezu.Zato na OMS jsem sice nemehlo,ale nějak mi to méně vadí.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:52
- Nahlásit
jana33
Jak učíte ty směry? Jsem zvědavá, jestli se mi to s Borgem aspoň trochu podaří. Protože Brestu jsem to neučila - když ona začínala, tak to nebylo tolik potřeba jako teď a navíc ona je ten přírodní lovec - jako že "si říkej co chceš, ale já du támhle, protože už teď vím, že zvěř je tam a né tam co myslíš ty"
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:56
- Nahlásit
Zuzana T
No já si částečně dělám srandu, ale zas ne tak uplně. Plánuju právě, že v 2007 půjdu s Borgem asi jen na pár omsových zkoušek -jakože tréninkově- a ty těžší klubové si necháme třeba na další rok(y), pokud bude šikovný. Né že bych měla ambice vyhrávat, ale přece jen je k vzteku, když kvůli jedné nebo dvěma limitním známkám padáš do nižších cen. No ale to se může stát vždycky, že.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:57
- Nahlásit
Ketrin
Já mám Cathy také " přírodní ". Na honech je to k užitku,ale pro zkoušky na nic.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 10:58
- Nahlásit
Ketrin
No holky nás to učí právě tím odhozením dvou aportů,to určitě znáš. Takže posadit psa čelem k tobě, zezačátku si stoupneš jen pár kroků před něj,odhodíš jeden aport doprava,druhý doleva,většinou psa nejdřív posíláš pro ten odhozený dřív,takže zvedneš příslušnou ruku,takže třeba pravou, zavelíš doprava přines a celá se tím směrem natočíš,abys ho nasměrovala. Přiznám se,že my to zatím umíme jen tímhle způsobem, když se pes zastaví, když se vyšle slídit do prostoru,tak si jde taky po svým a řídí se svým čenichem
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:00
- Nahlásit
Ketrin
Ty máš s Borgáčem ještě všechno před s sebou.Já jsem s Cathy vše učila podle starých řádů,takže je teď těžké jí předělávat na nové.Pokud s ní půjdu na nějaké zkoušky,tak určitě néně významné.Dočkám -li se mladé fenky,tak s ní už začnu po novu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:01
- Nahlásit
jana33
to určitě znáš
to jo... já myslela, že mi prozradíš nějaký kouzlus mňamózus, se kterým to pude samo a hned
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:24
- Nahlásit
Zuzana T
Popravdě řečeno, já jsem na ty nové řády sice hodně nadávala a je tam hodně blbostí, ale něco je i dobré. Jsem právě proto šla s Brestou letos na ty 3 zkoušky, abych si to zkusila. Třeba je fajn, že už nejsou ty bezvýsledné disciplíny (slídění, nahánění) ale že vlastně každá disciplína končí tím, že pes přijde na zvěř a přinese ji. Ale to jistě víš.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:40
- Nahlásit
Ketrin
Jo máš pravdu,jsou tam pozitiva i negativa.Je třeba,aby se nové řády trochu zajely,rozhodčí i účastníci zk. je dostali víc do krve.Myslím,že letos byl takový zástřelný rok pro všechny.
Já jsem letos nic moc necvičila,byly štěňata a tak.U nás je ještě ten problém,že kynologie je jen můj kůň,manžel i syn dělají windsurfing,takže se nám tlučou termíny závodů,výstav a zkoušek.Občas máme kvůli tomu slovní ping pong.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 11:43
- Nahlásit
Ketrin
pude a samo a hned jo???? Už nepij
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 13:16
- Nahlásit
Lucinda
děkuji ti vřele za tvůj včerejší příspěvek přečetla jsem si ho až ráno a velice mě potěšil. zvláště ta pasáž s nastupováním do auta. taky to vždycky vypadá, že odjedu jen s půlkou labradora ale na zhruba stejně vysoký gauč vyskočit umí, jak jsem zjistila, když jsme s ní byli na dovolený...
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 20:05
- Nahlásit
Eda
u nás je no s nastupováním do auta půl na půl: když jedeme na výlet (odjezd od domu), tak sedí v kufru pomalu dřív, než se úplně otevřou dveře... Ale cestou zpátky tu potvoru pět minut přemlouvám a pak ji tam musím stejně vysadit
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 20:35
- Nahlásit
Mmartin
je pravda, že jsem si vzpomněla, že tam umí taky sama nastoupit. předvedla mi to, když jsme odjížděly od paní veterinářky to byla v kufru natošup
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2006 20:54
- Nahlásit
Ahojky!
Chtěla jsem se jen vyjádřik k těm směrům...Předem podotýkám, že kdyby tohle četla Jindra, tak mě ukamenuje! Ale jak jsem si tak všimla, tak jeden se tváří, že dělat něco je strašný prohřešek a druhý to zase doporučuje...třeba tahání o aportek Kačku faltusovou, když to viděla málem kleplo a v kolodějský to schvalujou...ale k těm směrům! já si nemůžu pomoct, ale bernáš se jako správný materialista učí naprosto nejlíp přes žrádlo...takže já si ho posadím, pěkně umístím piškotek a něco co dobře vidí např zavařovačku (výcvik v obýváku) tam kam chci vysílat a pak dám povel a jak pěkně mu to jde a to pak i s aportkem...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:49
- Nahlásit
jana33
Jani, co teď dáváš Samouškovi za granule? Přijde mi, že se čistě jehněčí Nutram zhoršil, nevím proč, ale Sára ho nějak přestává snášet (i když u ní je problém, že sežere co vidí, od drátů až po houbičku na mytí nádobí)...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:55
- Nahlásit
Jandula
Já krmím masem a zeleninou. Granule dávám jen ráno a trošku a teď je chci přestat dávat úplně,právě proto,že jsem dávala jehněčí Nutram,ale ta nová receptura obsahuje kuřecí tuk,který tam dřív nebyl a Sam je alergik. Bohužel čistě jehněčích granulí je minimum a i ty,co se za ně vydávají,pak mají na pytli napsáno,že v nich ten tuk je - viz. Nutrience, Satisfaction, Trainer. V rezervě si asi nechám lososovej Proplan,ten má v sobě "živočišný tuk",ale předpokládám,že je hovězí,vepřový nebo tak,protože ten Samovi nevadí. Ale jak píšu,krmíme masíkem a jsme spokojený
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:57
- Nahlásit
jana33
Mně právě přišlo, že ten poslední pytel je nějakej divnej... ale vysypala jsem to do krabice a pytel vyhodila, tak mě ani nenapadlo se podívat, co tam všechno je...
A Eagle Pack nebo Troll jsi nezkoušela?
Já moc vařit nemůžu, Sára je střídavě u mě a u našich a ty se s tím babrat nebudou...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 12:03
- Nahlásit
jana33
Tedy nemám to ze své hlavy,ale velké zkušenosti s dietními granulemi pro psy mají u Hillsů,prý s výrobou začali mezi prvními.Zkus se na to mrknout.
Trollem jsem krmila- 2 pytle -ale bylo¨mi doporučeno přestat/ kdosi nechal udělat rozbor /
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Pro 2006 12:07
- Nahlásit
Jandula
hele co vim ja, tak Eaglem krmi Mel a ted zacala i Sarax a hodne si ho pochvalujou ....
|