| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 12:04
- Nahlásit
cernej caj
. tohle beru jako supr, ze pokud ma nejaky pochybnosti ci nevi co cekat, ze to resi ted a se mnou a ne ze si stezuje kamosovi a pak by to vybalil necekane az by bylo pozde...
to jo, to máš v tomhle pravdu, já jen, že by to se mnou fakt hrklo po takový době soužití, budování domu a po společným rozhodnutí, že se vezmeme. Já mám takovou povahu, že jsem moc asi hrdobec, A ta svarba v tom roli nehraje, to ne.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 12:05
- Nahlásit
cernej caj
levej alt + zmackni kdyz ho drzis "38"
aha dík....
napr alt+64 je zavinac
no ty vogo...já dělám zavináče Ctrl + Alt + V.....
jdu hledat tu tabulku.... když potřebuju nějakej ten znak, tak vždycky mačkám kombinace jak kretén, pak na to přijdu, ale ve finále si stejně nepamatuju, co jsem zrovna pomačkala....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 12:09
- Nahlásit
vlk
dyt to je jedno, pres co ho pises, hlavne ze ho napises
tabulecka a zajimave te ta hodnota ve sloupci "dec".
PetraK
tak ve me taky hrklo, ale vysvetlil me to jak to myslel, tak tezko se na nej za to zlobit
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 12:13
- Nahlásit
Vero
ještě, vy nikdo neznáte manžely, co s láskou jezděj s dětma na kole, na lyžích a po chalupách, a dávají jim přednost?
takovýho znám jednoho - dcerám se věnuje fakt hodně, ale jinak je pro život naprosto nepoužitelnej.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 12:22
- Nahlásit
cernej caj
a zajimave te ta hodnota ve sloupci "dec".
díky, už jsem si to uložila....
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 12:24
- Nahlásit
no nic, mizim na nudny 3hodinovy skoleni, behem kteryho se nemuzu nadlabnout tak padnu hlady a navic zas konci az po moji pracovni dobe. Proste kazdej touzi byt v praci v patek prescas
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 13:55
- Nahlásit
denyk
Kdyz nejedes k mooori, objednavas ty navstevy?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 14:09
- Nahlásit
cernej caj
Kdyz nejedes k mooori, objednavas ty navstevy?
NUDÍŠ SE NA ŠKOLENÍ ?
Jasný pozvání furt platí, jen 12-14.9 jedu do Horního Podluží
kámoška z Pardubic tam má známého, který tam má penzion,
a volala mi, že tam ten termín budou, takže bych chtěla jet za nima ale jinak nic nemám takže s tebou počítám
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 14:26
- Nahlásit
Téda ale jsme dnes při pátku měly těžký téma tadyk .
Přeju vám krásnyj víkendík se čtyřnohýma zlatíčkama
(konečně se trochu zchladíme :up
u nás zítra nějaký 3 kapelky, docela se těším na kultůru .
A chčijéééé asik půjdu ven v plafkách (starejch teda :smirk
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 14:40
- Nahlásit
je tma a pršá
a já začínám bejt malicherná a akresivní - nesnášim blbce. Bejt pes, tak potřebuju košík, bo bych je žrala na potkání.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 14:49
- Nahlásit
Heh, vedu s naším panem účícím živou letní korespondenci po emilech. V germánštině :-D. Jsem jen trochu nerfózní z těch chyb co tam najde
denyk
A chčijéééé
tu buřina JAKO KRÁÁVA. Růžofka strachy zalezla pod stůl. Já si otevřela okno a byla to prda neuvěřitelná . myslim, že se půjde převlíknout :-D
taky krásnej víkend.
birma
nesnášim blbce
začlas brzo děvčico, s věkem se to zhoršuje tě mohu ujistit, takže tak deset-patnáct let a chodíš po Prahé s brokovnicí
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 14:52
- Nahlásit
PetraK
s věkem se to zhoršuje tě mohu ujistit, takže tak deset-patnáct let a chodíš po Prahé s brokovnicí
já přesně vim, proč nesmim mít zbrojní pas - hodně by se tu v okolí vylidnilo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 15:09
- Nahlásit
birma
á přesně vim, proč nesmim mít zbrojní pas
ano, ano. Znám. Hele my bude hodně protivný báby
Krásnýho víkenda ženy.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 15:41
- Nahlásit
u nas neprsi a nechysta se. Taky si uzijte vikend
Denyk
By se mi hodil bud ten vikend 21-22 + bych vzala 2-3 dny kolem dovcu? Bud teda prijezd patek vecer a v utery dom nebo v so rano a v utery ci stredu dom. Psa bych zvazila, at nemas voskrabany zdi kolem dveri kdyby byli naplni spis zajimavy nepsi veci a mohla bych si tak vzit fotak zas
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 16:03
- Nahlásit
Rumstajn,
krasavej vikend vinsuju, ochlazeni paradni, da se zit!
birma
a já začínám bejt malicherná a akresivní - nesnášim blbce.
Vitej v klubu.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 17:17
- Nahlásit
Fifi
Ochlazeni kde?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 17:34
- Nahlásit
cernej caj
Tady! o 15 stupencu zhruba, teplomer ukazuje cely den krasnych 19 stupencu. Bourky a prehanky jsou vitanym bonusem.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:09
- Nahlásit
byli jsme u rybníčka za Mikulovem, fůra tlustejch kaprů skákala z vody a vodní ptáci a panička magorka hodila do vody míček, co neplave, tak je na věky ke dnu.
a bouřka konečně JDE!
cernej caj
tohle beru jako supr, ze pokud ma nejaky pochybnosti ci nevi co cekat, ze to resi ted a se mnou a ne ze si stezuje kamosovi a pak by to vybalil necekane az by bylo pozde...
jasně, rozumím... to je právě to, že každej jsme jinej, každej vztah je jinej a tak to má každej jinak.
já jsem taková, že bych to cítila jako jeho pochyby o mně jako partnerce i o nás jako o páru,navíc změny v životě nutně přicházejí a ne jen ty příjemný jako svatba- a musí se spolu ustát, i to, že se všichni s časem nějak měníme.
taky moje ješitnost a to, že
po mým prvním panterovi mám trochu skepsi k mužské upřímnosti, ne za všech okolností ji považuju za plus- jsou druhy upřímnosti, kdy to je slabost přehozená na druhýho - to myslím čistě všeobecně ....
s těma dětma, ono taky je potřeba asi je chtít mít spolu s někým konkrétním, a já bych sama nikdy nechěla děti s někým, kdo chce dál žít pak po svým, čistě ve svých koníčkách (myslím výhradně, ne se vzdát svýho všeho samozřejmě) - nepřijde mi to dospělý, chlapský - (a tím nemyslím muže "donutit" a "nůž na krk", to je blbost - pokud sám nemá zájem a nedělá to rád) - mám prostě vysoký kritéria na tohle, podle nich bychom asi vymřeli
blbý taky je, že ke zralosti potřebné může chlap dospět po čtyřicítce, až zjistí, že ti kámoši po víkendech nejsou všecko atd., zatímco ženská je omezená věkem... jo, máme to asik těžký...
se mi líbí, že si děláš takový "výzkumy" - jsem se nad lecčím zamyslela - a víš co, ono by to stálo za to si pokecat s bezdětnou v 50, 60.... aby to mělo váhu... kontra s dětnýma, až děti odejdou.... taky bych měla lecjaký otázky. ale stejně to pak budeme mít jinak všichni...
tak tady nezlopte děti. jdu pařit
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:14
- Nahlásit
rumštajn
koukám jsem prošvihla psychologické rozbory
cernej caj
s těma muzikantama je to pravda, joo jsem si zavzpomínala na mládí, mě naštěstí osvítil duch svatej a hodila jsem zpátečku včas ať se muž zkusí optat v jinejch kruzích, takový bankovní úředník by mu zas povykládal o manželství něco jiného
děti nemám, nikdy jsem je nechtěla a nechci a nelituju toho, stačej mi dva synovci a neteř, kteří jsou u nás skoro denně, při představě že tohle mám na krku furt mě oblejvá horko, navíc dneska máš času na rozmyšlení, první dítě si klidně můžeš pořídit třeba ve 45, akorát je pak blbý, že až půjde na vejšku, tak ty do důchodu
jinak u nás celý den krásně pod mrakem a 20, teď začlo lejt a mrzly mi nohy, krásný to pocit
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:15
- Nahlásit
PetraK
přemejšlim...... asi moc ne
no, pravdou je, že CHLAPÚ je prostě zatraceně málo. samý děti.
jsem ráda, že pár znám (a není to, protože by je donutily semetriky ženy nebo byli nepoužitelní obecně )
byla přesně moje úvaha, váhala jsem zda to napsat,
tak já taky- ale píšu to za sebe - tak je doufám jasný, že to kafi nechci nějak shodit, že jen píšu svoje pocity z těchhle věcí, aby mělo výzkum vyplněnej.
ale hodně často je to podle mě o tom, že se některý věci přehlížejí, nepřikládá se jim význam.
když rozeberu problémy svých blízkých, tak se tam vždycky najde něco takovýho.... už proto, že člověk se v jádru nemění, je to pořád on.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:23
- Nahlásit
Maya
první dítě si klidně můžeš pořídit třeba ve 45
to mně osobně připadá jako zvrhlost dnešní doby, minimálně vzhledem ke zdravotním rizikům pro plod, těch downů a pod. se starýma matka je na světě opravdu hodně, a taky podle mě dítě má dostat, co potřebuje, a ne uspokojit pozdní mízu a mít doma starou babku na mámu a vědomí, že vzešlo z nějaké bůhvíčí spermie. ale třeba jsem prostě jen v tomhle konzerva... ale do tohohle nepůjdu, ani kdyby na mě "nutně potřebuju dítě" přišlo
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:23
- Nahlásit
Fifi
u nas se zveda vitr a mozna uz neni 31
Vero
tyjo, tak to ste se rochnili no micku skoda, hledal ho aspon buldozer poctive?
tak já su zatím ráda, že mi ani jeden děti nechceme zatím a máme hodně podobný názory na to, což jsem teď ráda.
Vím, jak je to u mužovi mamky... děti prakticky hned po škole, celý život se věnovala dětem - taková ta typická výchova, že napřed rodina, děti, byt a pak až někde daleko vzááádu máma... dneska má syna v brně a dceru vdanou do Irska, vnuk/čka na cestě, kterýho uvidí možna 2x za rok... a ona je neštastná, protože nemá komu vařit, o koho se starat... že by teď měla čas na kino? zájmové kurzy? čtení? pro ni je to, že jí odešly děti řekla bych nejhorší věc a o nic jiného moc zájem nemá... a to je mladá, skoro o 10let mladší než moje máma, která "žije".
a víš co, ono by to stálo za to si pokecat s bezdětnou v 50, 60.... aby to mělo váhu... kontra s dětnýma, až děti odejdou
sežeň mi takovou... kámoška měla tetu, celý život bezdětnou a myslím, že oni toho nikdy nelitovali, ale měli kámošky rodinu jako "vlastní", vše se slavilo spolu, vánoce, narozky... což je taky asi důležitý, mít blízko aspoň k někomu, kdy člověk nezůstane úplně sám a izolovaný a pak asi nevadí, když třeba není s vlastními dětmi, pořád má rodinu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:29
- Nahlásit
Vero
spousta lidí si ale děti v pozdějším věku pochvaluje... ale je pravda, že ty zdravotní rizika jsou už asi dost vysoký. Na druhou stranu dnes je ta možnost rozhodování a moderní medicíny možná trochu na škodu, že si hodně žen myslí, že má ještě čas a moderní medicína pomůže a pak se zjistí, že nepomůže...
Maya
inak u nás celý den krásně pod mrakem a 20, to je fakt provokace ale je fakt, ze u nas to padlo asi na 28 konecne... to se mozna i vyspim v noci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:30
- Nahlásit
cernej caj
Vím, jak je to u mužovi mamky...
tohle je nejhorší, co může ženská udělat, takhle se vzdát svýho života, matky kvočny, většina teda pokračuje dál s vnoučatama, ale v případě jako tenhle, že to není možný, maj vymalováno, pro mě je to dost nepochopitelný, protože i ty ženský maj mozek a musej vědět, že to takhle může dopadnout, jenže to jsou právě ty, co viděj smysl života v dětech a pak když jim ten smysl života odejde, tak pro ně život končí, fakt děsná představa
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:32
- Nahlásit
cernej caj
no micku skoda, hledal ho aspon buldozer poctive?
on se potápět ke dnu neumí prostě míček šel je dnu, nebyl plavací, a to byl takový pěkný. fňuk. ale krásně bylo.
sežeň mi takovou
hm... to teď z první asi nedám
moje teta už umřela. litovala trpce.
a to je mladá, skoro o 10let mladší než moje máma, která "žije".
to je holt čék od čéka. mně se líbí styl mých známých, co prostě žijou s dětma - ne nějaké oběti, ani sobectví - ale plný život s dětma a věřím, že to dají, až budou děti větší, protože nejsou uplý jen na ně - zároveň jsou šťastní, že je mají, a to některý dřív nechtěly a přesvědčili je jejich muži
tak já valím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:32
- Nahlásit
cernej caj
píšou, že k vám jdou ty bouřky, tak se taky dočkáte
jinak ty zdravotní rizika dětí v pozdním věku si myslím, že jsou minimální, s těma dnešníma vyšetřeníma když tě automaticky pošlou na plodovou vodu a 3D ultrazvuk se většina odhalí hned, švagrová měla poslední dítě v 44
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:41
- Nahlásit
Vero
já su třeba dítě, který se nikdy nemělo narodit. Na to, že mojí máme řekli, že nikdy nebude mít děti a má dvě nakonec, to je asi jako zázrak... přesto myslím, že na nás nikdy upnutá nebyla a že sme měli supr dětství i s dostatkem rozumné volnosti a maminka si zila i svými koníčky, i kdyz asi omezene treba. Paradoxně by jeden čekal, že s touto diagnozou to bude silena matka a ono nic.
ja myslim, ze takova mama jak rikas ty, bude moje segra. su zvedava, jaka ja budu teta
muze teta mela taky ve 43 tusim, decku sou uz tak 2 roky, zjistila to v 5tym mesicu, do ty doby ji totiz telo fungovalo jak netehotne a jako matka dvou deti by asi urcite poznala driv, ze se neco deje
Maya
ja tenhle typ rodicu pozoruju hlavne tam, kde pochazi lidi z vesnic a nebyli treba ani na stredni ve vetsim meste. Maji takovou vychovu, prosli si to tak a vidi to tak spravne.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:42
- Nahlásit
cernej caj
Na druhou stranu dnes je ta možnost rozhodování a moderní medicíny možná trochu na škodu, že si hodně žen myslí, že má ještě čas a moderní medicína pomůže a pak se zjistí, že nepomůže...
to by bylo na moc dlouhou diskusi toto.
mnohdy ani ta medicína nepomůže, to je fakt, i to, že někdy pomůže špatně.
navíc je rozdíl, jestli máš riziko poškozenýho plodu 1:30, nebo ku 25000.... při screeningu zase 1 ze 100 žen má pak potrat (jako jdi do toho)....
je rozdíl, jesti se v pubertě musíš starat o nemocnou stárnoucí matku, zatímco otce není, nebo jestli jezdíš s rodčema či aspoň maminou někde na kole...
a tak dál, no.
já mám staršího otce a už to nebylo ono. on unavenej životem, co dal první dceři v mladým věku, mně už ne. a co teprv, když je starší jen matka.
nechci to generalizovat, ale připadá mi to zvrácený, takhle doba - užívejte si, užívejte, bavte se, sobčete, a pak v 45 můžete dostat cizí spermii a mít dítě jako rozinku na dortu. děcko má být přirozená soušást života, pokud člověk chce, anebo se ho vzdá a pak za to taky možná v 50 něco mentálně "zaplatí". Dnes lidi chtějí všecko a zadarmo a moc si nepřiouští, jeslti je to taky dobrý pro všechny zúčastněný.
není zajímavý, že s "hyperaktivníma dětma" chodějí do poraden dle slov pracovníků hromadně právě starší matky?
atd.
to jen tak namátkou moje výhrady...podle mě je úžasný, že dneska třeba jde pomoct mladému neplodnému páru díky medicíně... a bohužel se to používá i jinak a poněkud nešťastně - podle mého.
asi jsem to kapku generalizovala.... ale v principu do tohohle bych nešla. připadá mi to pokus o obechcávku běhu života nebo co
a už jdu
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:45
- Nahlásit
Maya
švagrová měla poslední dítě v 44
poslední je v pohodě. první moc ne.
poškozenejch dětí je na světě hodně bohužel.
potratů po vyšetření na můj vkus taky.
a pak ty psychický věci....
ale tak je to věc názoru
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2013 18:47
- Nahlásit
cernej caj
ja tenhle typ rodicu pozoruju hlavne tam, kde pochazi lidi z vesnic
jo, to je fakt, asi je to taky tím, že na vesnici žádná zábava není, ty lidi v tom vyrostli a žijou tak prostě dál, nějak akčně se vydávat jinam za zábavou a koníčkama to moc lidí nedělá, tak se všichni upnou na rodinu
asi sem měla štěstí, že sem v 18 vypadla do Prahy, i když paradoxně čím jsem starší, tím víc jsem domáckej typ, takže utrpení by teď pro mě byl život v Praze
|