| Autor |
Zpráva |
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 09:25
- Nahlásit
Biluška
jj no včera jsem s Janou netrénovala, měli jsme takový mižmaž mezi obedienc a agility..... tak jsem zkoušel způsob šlápneš bude odměna ne nedostaneš nic..... chytnout se teda nedá i kdybych sebevíc chtěla, takže to by janě nevyšlo . Jj povel stůj musím trénovat jak kvůli agi i kvůli obedienc... ale přemýšlím jestli mu mám dát zalehávané nebo obyčejné na povel lehni začíná okamžitě lehat.... povel stůj jsme zatím nezkoušeli.
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 09:36
- Nahlásit
leila
mimo agility - ty děláš obedience? nevíš o nějakém kurzu na vyzkoušení? Sem z Prostějova, tak ideální někde na Moravě.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 09:39
- Nahlásit
Venuše
no já mám tréninky přímo v ostravě ale to máš asi z ruky teď byl super seminář v suchdole sice bude zas v únoru ale už je plný......
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 09:51
- Nahlásit
Venuše
hele tak jsem našla trénuju se i ve zlíně, ale nevím kdo to tam vede všechno info je na www.obedience.cz
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 09:51
- Nahlásit
Venuše
zlatý šeltiny pani
jak který
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 09:53
- Nahlásit
leila
Ostrava není až tak daleko, to by se dalo přežít , můžeš mi prosím prosím napsat něco víc? třeba na mejlíka, mám ho pod členem, díky. Už sem o tom něco četla, ale nějak to moc nechápu, a taky nevím jestli by sme to zvládli
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 09:57
- Nahlásit
eva od jondy
hele pani,ale Jonýsek nejni šeltie ale hydra přeci, vy ste na to pani zapoměla . A jak se tak máte pani? sem o vás dlouho neslyšela. Já tady experimentuju se stopama a vy mě pani ani nepochválíte
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:02
- Nahlásit
eva od jondy
oprava, sorry voe, už mi dorazil emil
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:03
- Nahlásit
Venuše
já ti to klidně písnu tady obedienc je vlastně hoodně moc o poslušnosti pes se naučí na tebe skvěler reagovat a nespustit z tebe oči po dobu cvičení. Jsou tam obyč cviky jako odložení ve skupině v sedě v leže, přivolání z odložení v leže, ale ne ke mě ale k noze. Pak tam je aport je to dělené podle skupin začátečnící mají aport způsobem deš psa máš u nohy činku v ruce řekneš drž taáš psovy do huby chvilku deš pusť a zase kousek ujdete a čím vyšší skupina vyšší obtížnost. Třeba v 1 už je že jde cizí člověk položí aport a ty pro něho psa vyšleš. Pak je tam aport přes překážku. A z těch zvláštních je třeba vysílání ke kuželu a odtama do čtverce kde pes musí lehnout tak aby nepřečuhoval jedinou packou. Vyslání ke kuželu je způsobem že zvolíš si nějaký povel pes se u kuželu na povel např. stůj zastavý a čeká na další povel se složitostí se to stupňuje. Pak je tam identifiakce předmětu to je tak že máš svoje dřívko to hodíš mezi ostatní úplně stejná dřívka a pes musí to tvoje přinést.... chůze u nohy je tam taky u začátečníků je do 8 a pak 20kroků vpřed a psovod se zastvý a pes si musí sednout..... je tam toho víc a člověk to blbě chápe dokud to nevidí na živo..... nejhorší ale je že mi máme trénink v pondělí... možná by se ale s Martou dalo dohodnout na nějaké jiném dnu
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:10
- Nahlásit
Venuše
Jonýsek nejni šeltie ale hydra přeci, vy ste na to pani zapoměla
pravda, sem to ale blbka
oprava, sorry voe, už mi dorazil emil
a druhej!
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:11
- Nahlásit
leila
Takže je to víc o reakci psa na psovoda než o povelech? Samo chápu, že tam povely být musí, ale spíš reaguje na člověka, na pohyb, gesta apod.? To by se hodilo i v agi ne? A pomůže to to při tom, když chci naučit psa samostatně přemýšlet? aspoň trochu? Nebo právě naopak je to o tom, že čeká až co udělám?
Pondělí je fakt blbý, v týdnu sem do večera v práci
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:19
- Nahlásit
Venuše
jj je to hoodně o reakcích povel se může dát jednou pak jsou za to body dolů..... jj je to tam hodně o gestech vysílačky a tak v agi se to hodí třeba takový povel vpřed nebo lehni aby zalehl na místě.... no jinak s tím přemýšelní to byl super teď seminář kde nám to Petra vysvětlovala že pes si musí spočís 1+1 aby mu vyšlo 2 prostě že tam nejde o to naučit něco psa nazpaměť ale aby ten povel pochopil.... třeba takový povel sedni petra tam těm svojim psům dala sedni a někdo se je snažil nalákat a tak ale pes se ani nehl prostě pochopil sedni...... ale je to hlavně o souhře mezi psem a psovodem.... super bylo když nám rozházel kolem psa spoustu balónků a ty ses snažila ho vylsat na jeden určitý.... samostatnost se vyžaduje třeba při hledání schovaných předmětů psa pošleš povelemem hledaj a dál nic...... až si to sám našel....
Jj no já se poptám marty jestli by nějaký trénink nemohla přehodit to by asi přijelo i víc lidí z okolí
ještě o té samostatnosti když toho psa pošleš ke kuželu tak pak můžeš použít jenom jeden povel buď slovní nebo gestem aby jsi ho poslala do čtverce a když pes stojí u čtverce na jedné sraně je další kužel a na druhé čtverce ten pes se musí rozhodnout co je čtverec když zvolíš ustí povel já dávám box tak pes si může samostatně vyhledat čtverec....
ale co je na tom nejhorší pes nesmí štěknout jinak máš automaticky 0
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:24
- Nahlásit
leila
pes nesmí štěknout jo, tak to nejni pro nás, kluci ječí jak sirény pořád a nonstop ,
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:27
- Nahlásit
Venuše
jj my s tím máme taky docela problém ale pomocí povelu klid už se to zlepšuje....
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:37
- Nahlásit
leila
tak kdyby to pomohlo i doma, tak bych to uvítala, to by byla babička jen ráda jinak dík za info, pokud mě něco zase napadne, tak se přifařím na diskuzi, myslím že sem ji tady někde zahlídla. Jo, už mě napadlo, a nepere se obedience s kalsickou poslušností? nebo právě naopak ji podporuje? Chci s klukama udělat ještě nějaké zkoušky, tak ať je nematu. Přeci jen tam jsou taky nějaká pravidla.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:41
- Nahlásit
Venušeno já bych řekla že jí to ještě víc podporuje chcu z malým taky dělat ZZO ZOP a BH a malý se na mě začal dokonale koukat..... a když zvolíš vohdné povely které se používají v obyč. posušnosti tak je to v poho protože v obedienci můžeš použít jakýkoli povel chceš jinak s tím štěkáním jak pes zasčne ječet chytneš ho oběma rukama za tlamu a řekneš klid a nezačneš cvičit než se naučí že má držet hubu škoda že už je ten seminář plný ale jak zase bude tak určitě zajeď je to super a hodně se toho dovíš... petra je fakt super věnuje se snad všemu je z rakouska ale výhodou je že mluví dokonale česky
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:46
- Nahlásit
leila
My už se o tom s neteří baviuli, mám i dojem že mi o zom Suchdole říkala, on stejně únor je pro nás pasé, jdeme na operaci kulky, ale pokud bude něco, tak bych to zkusila. Poslušnosti není nikdy dost
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 10:49
- Nahlásit
Venuše
jj já pojedu hned na další seminář jak bude pokaždé je to jiné pokaždé se dovíš něco nového takže už se těším kdy petra přijede..... jestli budou nějak videa nebo fotky dám ti odkaz
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 20:07
- Nahlásit
leila
nestíhám abych ho mohla chytnout
Děcka jenom to nééé, jenom ty psy na těch zónách nechytejte... vždyť je to k ničemu, co tím psovi řeknete? Rozhodně ne nic o tom, co to zona je... těm zběsilejším a chytřejším...v tomhle fox k pumě určitě nemá daleko ... leda to, aby si mákli a skočili dřív a výš.. protože jenom když skočí hodně brzo a hodně vysoko, tak budou opravdu rychlí.
a bydlet v paneláku a mít prkno vůbec není přece problém. Já mám taky pidi prostory, ale doma cvičím opravdu jenom když to nejde jinak, je moc hnusně, deštivo, blátivo, mrazivo... ale kdykoliv jindy prkno beru ven, do parku, kdekoliv. Ono to tolik neváží, aby to člověk neunesl klidně i někam dál. A venku je to stejněž jednoznačně lepší, páč se pes může na plné kule rozběhnout a má lepší krok, nedrobí, nehopsá (hihi, tohle byl s foxlem největší problém.. aby nehopsal ) a víc to natáhne, když musí makat a je pořádně rozběhnutý
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 20:12
- Nahlásit
zuska
jj to bylo reakce na bilušku kdyby mi jana poradila abych ho chytla jj no je to fakt, ale nevím kde by se dalo opřít a tak a cihly s sebou tahat to je na odrovnání zad ale pokud máš nějakou dbrou radu sem s ní
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 20:28
- Nahlásit
Vždycky se to dá o něco opřít, musíš jenom koumat. my třeba v parku máme takové schůdky, ty jsou dobré... nebo takové divné staré prolízačky pro děcka... ty se taky dají použít nebo lavičky... i když na ně psi nesmí.. ale pokud jde o zony, tak všechno ostatní jde přece stranou:-P
|
leila
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 20:37
- Nahlásit
zuska
jj tak díky zkusíme ještě prkno někde sehnat a můžeme klikat a klikat.....malej už kliker snad pochopil už jsme s ním skoro naučili vyslání do čverce tak možná se podaří i to.... jinak takovou starou prolejzačku máme před berákem ale asi nemám moc představivosti jak by to tam drželo nemáš někde nějaké foto??
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 20:54
- Nahlásit
ee, fotky nemám. Musíš improvizovat
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:00
- Nahlásit
vy buď nepíšete vůbec a nebo moc, neumíte něco mezi tím? Jak to má pak chudák maturant stíhat
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:02
- Nahlásit
Shelticka
a jak to má teprv chudák vysokoškolák o zkouškovém stíhat?? leda tak, že si na nějakou tu zkoušku zajde víckrát
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:05
- Nahlásit
zuska
na jaké jsi vš? já to momentálně koumám a mám v tom strašný zmatky, to je všechno tak složitý školy->fakulty->programy->obory.... nestíhám, nechápu, bolí mě z toho hlava a to ještě vůbec nevim kam mám jít
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:10
- Nahlásit
zuska
ani mi nemluv, teď právě vymýšlím, jak se naučit co nejmíň a dát písemnou zkoušku, do které můžou dát fakt absolutně cokoliv ze skript, vypadalo to, že by to mohlo bejt stejný, jak první termín, ale naděje se postupně rozplývají... Takže asi ani ten druhej termín nedopadne, aaachjo
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:10
- Nahlásit
Shelticka
chodím na veterinu (VFU Brno)... ale tam to rozhodně nikomu nedoporučuju... pokud máte zájem dělat následujících min. 6let i něco jiného než furt jenom sedět v knížkách
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:11
- Nahlásit
zuska
jsem ráda, že jsem tam nakonec nešla i když... ono ani to elektro není žádnej med
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2008 21:16
- Nahlásit
Eimy
já věděla, že bych tam znovu nešla už asi po měsíci na téhle škole Ale co naděláš, zpátky už to nevrátím a tři roky taky nezahodím... aspoň v budoucnu mám šanci dělat něco, co mě opravdu baví, takže na druhou stranu 6 let se tou škoklou musím nějak protrápit, ale pořád doufám, že pak už to bude jen a jen lepší Asi je pořád lepší dělat těžkou školu, než lehkou a pak zbytek života mít práci, která člověku není až tak pochuti... I když teď setsakra nadávám, co jsem si to vybrala
|