Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 17:16
- Nahlásit

Venuše
vy ste fakt hustýýýýýýýýýý!!! teda ste se pustili do takovýho vorganizování, no jo, prostějováci ...
Shelticka
hele tohle sme řešili zrovna nedávno. v praze máš několik cvičáků, ale na jakou plochu. já mám nejbližší např. půl hodiny autem, 45min. hromadkou. takže už tohle je limitující faktor. zaplatíš si prachy- co vim, tak praha je v cenách agi asi fakt extrém-zvlášť pro chudého studenta, platíš, platíš, jedno jak dlouho chodíš, členem se máš šanci stát možná na nějakym začínajícim cvičáku.. no a pak se nechci nikoho dotknout, ale když to bereš, co se týče kvality, mám ti pocit, že kdybys myslela na mety nejvyšší, tak fakt vrcholoví agiliťáci sou teď spíš z jinejch krajů. ikdyž i v praze se samo najdou. tak ti nevim, estli je to zas taková výhoda. zvlášť když vezmeš, že jako běžnej agiliťák nemáš možnost individuálního přístupu, třeba já bych teď tak potřebovala se někde domluvit, na 10 min. si jít zkusit odkládání a neni kde. brala bych míň cvičáků, s míň komerčnim a víc osobním přístupem. přitom třeba na poslušnosti to furt i v praze funguje trochu víc, bych řekla..

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 17:38
- Nahlásit

eva od jondy
nojo v Praze bych teda žít nechtěla, ale řekni mi co je lepší "mít nějakého trenéra, nebo nemít žádného?" Já teda osobně nevim co je horší ale zase pokud se někdy někde dostanu, tak budu vědět, že je to jen a jen můj úspěch když teda nepočítám tábory apod, kde cvičím pod fakt dobrými trenéry, ale to je jen pár dní ročně že jo

Venuše
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 17:45
- Nahlásit

eva od jondy
To víš, velkej svět!!! Abych pravdu řek, tohle bylo to nejmenší. To nejhorší teprve přijde, právě že předpokládáme, že přijedeš už týden dopředu a budeš nám pomáhat

eva od jondy
Shelticka
I když to u nás není ideální, podle toho co čítám, tak znova musím blahořečit že to tam máme tak jak to máme. Přístup kdykoliv, cena víceméně symbolická a v podstatě, když budu čerpat rady a zkušenosti z okolí a všude možně, tak na to naše poskakování to stačí až až. Asi by bylo něco jiného, kdybysme měli ambice někam vejš, ale takhle........

Venuše
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 17:49
- Nahlásit

Shelticka
Už sem měla možnost vyzkoušet cca 4-5 lidí, kterejm věřím, myslím jako ve skákání. Většinu sem potkala právě na táborech,a podle mě ono takovej tábor nebo kurz dá taky hodně moc, když máš ovšem potom možnost to praktikovat. A to nám stačí, teda respektive mě jo.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 17:56
- Nahlásit

Venuše
no jo, holt my z metropole...
To nejhorší teprve přijde, právě že předpokládáme, že přijedeš už týden dopředu a budeš nám pomáhat

to vám teda pak pomáhej sám bůůůůh
Shelticka
jasně, máš samo pravdu.. bez trenéra je to úplně na houno a máš teda můj obdiv. ikdyž i ti, kteří takhle začínali sou dneska na agivrcholu, takže žádný strachy!!
hele a to fakt v okolí nic nemáte? kam by se dalo vobčas zajet?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 17:57
- Nahlásit

Venuše
a podle mě ono takovej tábor nebo kurz dá taky hodně moc, když máš ovšem potom možnost to praktikovat.
naprostej souhlas

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:00
- Nahlásit

eva od jondy
jo jezdím do Přeroa, jenže já mám v agi více zkušeností než naše "trenérky" Takže tam jezdím jen kvůli překážkám, který ani nejsou všechny

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:07
- Nahlásit

Shelticka
ahááááááá ..
no a nemůžeš zajet do prostějova k tryskomyšopiraňofcum, nebo to už je to moc daleko?

Venuše
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:10
- Nahlásit

eva od jondy
No já právě myslela jakože si něco jako nadbůh
no a nemůžeš zajet do prostějova k tryskomyšopiraňofcum
Hezký to děláš tu agitaci

Venuše
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:13
- Nahlásit

eva od jondy
Apropós, najeli sme na jiný papu First Mate se to zove. A jak tak sleduju, nikdo v širokém dalekém okolí s tím nekrmí, ale mě se to docela líbilo, kluci totiž poslední dobou neměli hromádky pěkně uhlazené, ale pořádně rozmazané, a navíc labil piraňa začal jaksi stávkovat, co se žrádla týká, a tyhle mu satím jedou, tak hovedíme. Co ty na to coby doktor?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:16
- Nahlásit

Venuše
No já právě myslela jakože si něco jako nadbůh
no dovol, na to bych si vůbec neodvážila ni pomyslet!!
Hezký to děláš tu agitaci
no to je úplně jjednoduchý, přemejšlela sem, co je v okolí přerova a napadl mě prostějov

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:23
- Nahlásit

Venuše
hele radši tady nebudeme diskutovat vo granulích, nebo se to zvrhne jako všade, ale rozhodně pokuď klukum budou sedět, tak nevidim problém, znám lidi, co ho krměj/krmili a spkojenost.

mimochodem sousedka dneska jondovi cpala friskies, je přesvědčená, že tohle je pro pejsky právě to pravé

Venuše
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:23
- Nahlásit

eva od jondy
Jenže Sheltička je z Lipníka (teda myslím), ale to neva, i tak ti to myslí bobře

Venuše
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:25
- Nahlásit

eva od jondy
OK, nebudu to moc rozebírat, ale tak nějak sem vytušila, že ty teda jako nee
Možná si myslela, že je Jonýsek malá chlupata čičinka ne?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:27
- Nahlásit

Venuše
ahaa, tak nic .. hele a co v holomóci, tam nic neni???
to přeci nejni daleko, mi neříkej, že v takovym městě nejni agi!!

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:30
- Nahlásit

Venuše
si vytušila blbě:lol.. sem jen chtěla nenápadně vyjádřit svůj názor, že v týhle cenový relaci bych krmila prakticky čímkoliv, pokuď to pesum sedí a vobčas dostanou i něco jinýho než bobule, aby mi to honem honem nešel někdo vyvracet a tim bych já zase pomohla protiargumentovat, bla, bla a bylo by!
jak se někde diskutuje vo žrádle, je to vo hubu, znáš to..
Možná si myslela, že je Jonýsek malá chlupata čičinka ne?
to bude přesně vono doufám, že to byly ty prospěšní friskies s přídafkem trávy

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:32
- Nahlásit

Venuše
jo ještě bych dodala- v týhle cenový relaci bych krmila a krmim

Shelticka
Člen
# Zasláno: 10 Led 2008 18:38
- Nahlásit

jojo jsem z Lipníka, Prostějov už je na tréninky z ruky, ale na závod je to kousek

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 01:27
- Nahlásit

eva od jondy
Ahojky, možná jsi už četla můj článek o odložení, ale ten ti je v současnosti asi na nic, tak jsem se dokopala k sepsání řešení podle Susan Garrett problému, když se pes nechce nechat na parkuru odměnit. Protože na Jondu jako na šeltiáka bych nějaké drastické metody s tresty nezkoušela, začala bych asi s tím, že bys s ním jen chodila na vodítku po parkuru a cpala mu pamlsky, protože je asi už zvyklý, že se s vodítkem neběhá, mohl by být ochotný něco pozřít. Pokud ne, dělej to nejdřív daleko od překážek a až pak blíž. Když bude žrát ochotně, můžeš mu dát pamlsek a nechat ho skočit. Nabízejí se dvě možnosti, co z toho vyvodí. 1) Skáče se i na vodítku, nic nežeru ani na vodítku. 2) Když sežeru pamlsek, můžu si něco zkusit. Osobně bych tipovala spíš tu první variantu, tak bys prostě zase přestala se skákáním a nabízela mu pamlsky, dokud se nedostanete do fáze, ve které jste byli před skákáním. Jakmile pochopí to druhé, už by to mělo být snadné, tak jak to popisuje Susan. Nebo to můžeš zkusit rovnou jako ona, já s tím bohužel nemám osobní zkušenosti, můj návod je trochu delší, ale snad i mírný ke psovi, záleží na povaze, podle čeho se přizpůsobí rychleji.

Jinak Tachyonovy starty jsou pěkně na štýru. Velmi se mi osvědčilo chovat se na závodech jako na tréninku, tedy se prostě sebrat a odejít si, kam potřebuji, jen ho trochu hlídám, jestli mi nevstává. Má období, kdy to vydrží, a jindy odcházím a najednou vidím, že pes jde taky a nemá v úmyslu na mě čekat. Na rozcvičovací překážce tak nejčastěji trénuji odložení .

Ale je strašně znát, jak pes pozná, co si myslíme, jednou jsem vyjela na neoficiální závody, že za nízké startovné ani nevystartuji, jen si procvičím odložení a myslím si: "Ty pacholku, teď se teš, to něco uvidíš!" A místo toho jsem viděla já, jak pes leží na startu jak přibytý. Tak dělám: "Hu!" A Tachyon jako co má být. No tak jsme vystartovali a podruhé si řekl: "Jasně, je to jako jindy, berem dráhu." No, tak šel z parkuru.

A jindy jsem šla na parkur bez prohlídky, psa nechám na startu a trochu si tam bloudím, abych zkoukla alespoň začáteční sekvenci, a Way byl tak vyplesklý, že se mi neklepou kolena, jestli něco nevyvede, že na tom startu fakt zůstal

zuska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 08:58
- Nahlásit

KaTachyon
řešení podle Susan Garrett problému, když se pes nechce nechat na parkuru odměnit.
hezký

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 09:32
- Nahlásit

KaTachyon
ty jo, fakt díky moc, tohle by mohlo pomoct, jestli to dokážu jondovi vysvětlit...
on fakt doteď zvládal, ikdyž sme na tréninku dělali přivolání přes dlouhatánskou rovinku atd,. mohla sem se k němu vrátit a tak a teď je to konec...
začalo to asi tim, že dříve sem na start mohla s nim přijít na volno, mohla sem po něm chtít, aby zaštěkal, aby udělal obraty u nohy a bylo to dobrý. poté přestal na startu spolupracovat, na vydráždění pamlskem nezaštěká, povely dělá neochotně, prostě si vyloženě ten pamlsek nechce zasloužit, asi má pocit, že ho to zdržuje. další fáze je, že si třeba dokuď je na vodítku teda lehne, ale vnutit mu za to pamlsek už je umění. přitom je jinak fakt šíleně žravej, však jondu znáš.
hloupý je, že nemáme motivaci na hračku, to by se podle mýho řešilo líp. protože ve žrádle už sme na maximu, nic víc než vařený kuře, který dávám, pro něj neexistuje..
na agi ve středu zůstal na startu asi první dva běhy, pak už to bylo fakt k pláči..
minulý víkend na závodech sem myslela, že přece jen to předtim byl nějakej chvilkovej úlet, protože jak sou dlouhatánský prodlevy mezi běhy, tak na startu normálně zůstával. jednou teda vyběhl dřív, než sem chtěla, ale v dalšim běhu zas dobrý.
pravda je, že teď i na něj furt musim koukat, ač dřív jsem se na něj podívala až těsně před odstartovánim.
každopádně dík moc za návod,sem totiž fakt bezradná, tohle sem si nemyslela, že budu někdy řešit..
Ale je strašně znát, jak pes pozná, co si myslíme,
way je prostě šikula chytrej ...
taky by mě trefil šlak, když psychopes jonda, kterej slalom miluje a náběhy celkem zvládá, tak na závodech nahodí výraz, fuuj slaloom, to děsně zdržuje, neochotně brzdí, vbíhá do druhý díry, popřípadě samostatně zvládne těžkej náběh, v půlce vyletí ven, což se mi na tréninku nestalo nikdy- to je dlouhý,co třeba kdybych to vzal radši tááámhle na tu skočku/do tunelu??

zuska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 12:45
- Nahlásit

eva od jondy
já myslím, že jedna věc, co ohromně pomůže je, co píše KaTachyon naučit psa nechat se odměnit. Obecně. To je něco, co člověk prostě potřebuje. Protože přesně, když nemám odměnu, tak můžu psa leda potrestat (tím, že nepoběží).
ale druhá věc některé cviky se dají odměňovat právě tím, že psovi dovolím běhat: co se odložení týká, to se podle mě dá řešit i stejně jako s tím shazováním latěk, co Katka popisuje v článku - prostě budeš shazovat, nebudeš běhat (trest), nebudeš shazovat, poběžíš dál (odměna)... to samé: nebudeš ležet na startu, nevystartuješ. Takhle jsem to já naučila svého psa učila jsem to už i víc lidí na cvičáku, navíc, když u toho pes rozumí klikru, tak to jde samo... a když řeknu, že s foxem jde něco samo, tak to už je dostatečný argument pro to, že to funguje!!

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 13:05
- Nahlásit

zuska
jj, jasný, on ten zmetek se i odměnit nechá a rád, ale to musí být po zaběhnutý sekvenci/ parkuru, kdy v plný rychlosti vyklidíme pole , teď už je i lepší, že když se něco nepovede, odměnu si vezme, ikdyž bez nadšení. ale na tom startu bych ho to ráda naučila, nechat se odměnit, třeba ho to pomůže i trochu odpsychovat...
to jak popisuješ chci taky vyzkoušet, ale fakt spíš někde mimo agi s jednou "skočkou, protože minule na tréninku jsem ho na parkur samo nepustila dřív, než aspoň chviličku se nepřestal hýbat a i sem ho odnesla pryč, když to prostě nešlo a zkusila to za chvíli znovu, jenže on to vůbec nechápal, mi přišlo choval se stejně jako před odnesenim..
ale asi to chce abych na to měla dost času, kdybych mohla zůstat stát nečinně na startu třeba 10 minut, tak si myslim, že to pochopí. tim jak jde skákat někdo jinej, tak nepřemejšlí, co se to stalo, že neběží, ale stará se o psa na parkuru..

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 14:24
- Nahlásit

eva od jondy
Jak psala zuska, odložení se dá řešit stejně jako shazování "time-outem". Je to takzvaný negativní trest = bereš psovi něco, co chce. Problém s ním ale je ten, jako s každým trestem, že musíš být naprosto důsledná a psa vzít z parkuru pokaždé, když se na startu pohne. Pokud nepochopí, za co je trestaný, je to k ničemu. Na Waye to taky poprvé fungovalo velmi dobře, když jsem se konečně naštvala a prohlásila, že mi za to nestojí běžet s takovým magorem, tak podruhé na startu zůstal jak přibitý. Ale teď, bohužel, když ho jdu vzít pryč, že se zvednul, radši zdrhá mezi překážky, jestli by si přece jen nemohl něco udělat. Tresty prostě nejsou vždy nejvhodnější, zvláště pro citlivé psy (a Tachyon je citlivka, i když magor).

Když budu mít štěstí, napíšu ještě o hře 3-2-1-Bež!, kterou s Wayem hrajeme, abychom si trochu procvičili odložení. Pochopitelně inspirací je opět Susan Garrett, i když jsem ji s Cannym hrála dávno předtím

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 14:53
- Nahlásit

KaTachyon
právě jonáš je děsná citlivka, on by nejradši už tak na start vůbec nechodil a startoval rovnou od úvazu....
takže přesně se bojim toho, že by pak zdrhal už preventivně- by to odpovídalo jeho mentalitě...
používat u něj tresty jde jen fakt u dvou věcí- a to když nepřijde venku na přivolání, nebo když někde něco žere..
jinak se zašprajcuje a nepohnu s nim... a to ještě představa trestu u jonáše je prakticky to, že mu něco zakážu apod..
prostě z něj mám občas nervy nadranc..
no my když třeba obíháme stromy, tak to jde odložení furt dobře, ale tam je zas jinej extrém, že když je třeba hodně sucho a co se týče čuchání chudý procházky, tak pak v lese jde furt 20 metrů za mnou a odkládá se sám, aby mě donutil ho poslat nějakej strom oběhnout..

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 15:06 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

nestihnu to nestačím promiňtě vážení, mám veliké spoždění
Dneska mám maturiťák, asi mě klepne já se tam zabiju na těch botkách

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 15:10
- Nahlásit

Shelticka
tak si to pořádně užij .. po chvíli určo zapomeneš, že vůbec nějaký botky máš

Shelticka
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 15:14
- Nahlásit

eva od jondy
nebo si je vyzuju a zapomenu kde

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 15:16
- Nahlásit

Shelticka
to aby sis fenešky ssebou, aby ti je pak našli

zuska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 15:16
- Nahlásit

eva od jondy
mno jooo, šeltičky, to jsou citlivky... foxi jsou jiné nátury Ale v důsledku je to to samý: citlivého psa nemůžeš trestat, protože by se třeba moh zhroutit a tvrďáka tvrdohlavého teriéřího taky ne, protože ten si o trestech stejněž myslí svoje a úplně na ně prdí:-P... nejvíc mě nasere, když se opravdu naseru, pěním, ohním, vařím, málem z ní bouchnu, nejradši bych ji uškrtila... a ona na mě tlemí ty svoje vykulené oči, jakože "haha.." a ještě si u toho vrtí ocasem, jak je to ohromná sranda pohled na nsupenou paničku. To mě okamžitě vrátí na zem (tenhle její výsměch)... protože mi to přijde jako taky dobré samoodměňující chování - ona mě rozčílí, já se nechám rozčílit a jí se to líbí.. asi je to sadomasochista Ale jediný trest, který se nám opravdu kdy v životě oplatil bylo to nestartování, pokud se nečeká... to má tak naděláno v kalhotech, že by se taky nemuselo začít běhat, že tam sedí jak přibytá.. ale nervy má na dranc (jak už jsme se bavili), že stejněž odkládám jen v nejnutnějších případech.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání