Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 15:21
- Nahlásit

zuska
jj, je to na houby vobojí ... jeden se blokne protože je tvrdohlavej a druhej se blokne, protože je citlivej..
takže stejnak na to pak všici pečou..
hele dokážu si to živě představit..
teriérci sou zlatíčka ..
no ale pa si představ, že si vypěněná na nejvyšší míru, pes se div neplazí a to ještě po zádech, ale jakmile může, opakuje do zblbniutí to, za co mu nadáváš..
a ještě u toho dělá chudáka týrannýho.. to je vlastně taky výsměch největší
no něco každopádně vyzkoušíme a poreferujeme

Zany
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 16:40
- Nahlásit

KaTachyon

Tresty prostě nejsou vždy nejvhodnější, zvláště pro citlivé psy (a Tachyon je citlivka, i když magor).

Myslim, ze mam neco podobneho , nemas nejake dobre rady , jak na tyto typy?

zuska
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 17:08
- Nahlásit

Zany
Netrestat je:-D (??) Já sice nemám citlivky, ale s trestáním moc dobře nepochodíš u žádného psa. (i když někdo možná jo, ale podle mě na to člověk musí mít cit). A já se hodně brzo od svých psů naučila, že než trestat, tak si radši zchladit hlavu a vždycky to jde vyřešit i jinak, hlavně přes motivaci. Podle mě není otázka na místě: jak psa potrestat... ALE: jak psa odměnit? a když umíš psa dobře chválit, motivovat a dát mu pocit, že když bude pracovat, jak pískáš, tak to s sebou nese jen samé výhody... nikdy nebudeš mít důvod uvažovat nad tou první otázkou

Zany
Člen
# Zasláno: 11 Led 2008 17:20
- Nahlásit

zuska

Nikdy bych nad tim neuvazovala , kdybych to nepovazovala za nutne. S mym pejskem to po dobrem jde, ale neni to tak , jak bych si predstavovala. A po zlem to nejde vubec, a to nemyslim zadne fyzicke tresty. Staci, abych zvysila hlas a uz ke mne nechce prijit, drzi si odstup, jako kdyby se bal , pritom jsem mu nikdy nic neudelala . jinak je docela dominantni / nejsem na toto odbornik / .

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 11:12
- Nahlásit

Zany
Možná by pomohlo, kdybys mohla trochu specifikovat, na co přesně bys ty rady potřebovala. Jestli ti nejde "cvičit po dobrém", pravděpodoně nemáš na psa ty správné páky, tzn. vhodnou motivaci. Zkus najít něco opravdu tak dokonalého, že to tvůj pes bude milovat. Jestli je například citlivka v tom směru, že nemá řád, když na něj zvedneš hlas a strašně rád se mazlí, tak při pochvale na něj buď pořád jako med a futruj ho v jednom kuse pamlsky. Třeba doma si k němu můžeš sednout, dát mu pár piškotů, několik minut drbat, dát pár piškotů a zase drbat, nebo dovádět, nebo cokoli, co rád dělá. Nebo si vezmi lepší pamlsky, kuře, sýr, sušené plíce, střeva...

A pak za všechno, co se ti líbí, chval a odměňuj, co se ti nelíbí se snaž, aby neměl příležitost dělat. Pokud se mu vyplatí dělat to, co chceš, a nevyplatí se mu dělat to, co nechceš, bude se chovat podle tvých představ. Vlastně ho přesvědčíš, že sám chce dělat to, co chceš ty.

Zany
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 13:18
- Nahlásit

To přesně dělám, pamlsky, pochvala, hra na to vše reaguje velice dobře, ale podle mě to není tak silné , aby když to převáží něco jiného , zajímavějšího , tak přesto poslechl.
největší problém máme se psy , udržet ho, aby se na nějakého běžel podívat.Poslední 3 měsíce předváděl úplně super chování, už jsem se začala radovat, že už mu to snad všechno docvaklo, a pak opět útěk za psem - myslím, že to byla asi háravá fena - a týden se zase choval, jak blázen. ted už se zase začíná zklidnovat .

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 14:10
- Nahlásit

Tak v tom případě to je o tom, abys mohla kontrolovat prostředí okolo psa, dokud se v něm nenaučí poslouchat. Když nemůžeš psa potrestat a chceš ho pořád jen chválit, musíš si dát pozor, aby pes nezjistil, že existuje něco jako "neposlechnout povel". Příklad s přivoláním - na volno choď vždycky jen tam, kde víš, že poslechne, když ho zavoláš. Když víš, že by ti odešel, měj ho na vodítku, často ho volech a moc odměňuj. když dokáže přijít na volno v klidném prostředí, postupně ztěžuj podmínky - jdi na vodítku někam, kde je víc psů a opět často volej a odměňuj. Zvykne si, že i když jsou v okolí zajímavé věci, psi a lidi, ty u sebe máš vždycky něco dobrého a když přijde na zavolání, dostane to. Musí to být ale opravdu něco, co chce, odměna, která psa nezajímá, není odměna. Jakmile se tohle naučí na vodítku, můtete to dělat bez vodítka. Zavodítko netahej, necukej, prostě ho jím nijak nekoriguj, když ho budeš chtít zavolat, musíš toho docílit svým lákáním, protože kdyby se uměl nechat na vodítku přitáhnout, bez něj nepřijde.

Předpokládám, že přivolání máte v pořádku, ale problém je právě s těmi rušivými vjemy. Choď s ním na volno, kdy chceš, a někdy si ho na vodítko schválně vezmi do rušivějšího prostředí kde se budeš snažit upoutat jeho pozornost. Nemusíš ho ale odměňovat jen pamlsky nebo drbáním, pokud se nechá odvolat od psa, je ideální ho pak po úspěšném přivolání zase pustit za psem. Tak přijde rád, protože bude vědět, že když přijde, stejně si bude moci pohrát, kdežto kdyby nepřišel, nemohl by si hrát ani se psem, ani s tebou. Naučí se, že bude moci dělat to, co che, když bude dělat to, co chceš ty.

Výcvik s pozitivní motivací je velmi silný a účinný, pokud můžeš používat opravdu dokonalou odměnu a umožníš psovi, aby mohl tvoje povely splnit (za neumožnění například považuji, že by byl vystaven takové situaci, ve které by nebyl schopný tvůj povel vnímat), takže bude odměně a bude spokojený, že se mu daří.

Tresty (nepříjemné zážitky) jsou často mnohem silnější, například psovi stačí jen aby měl jednou nepříjemný zážitek s bouřkou nebo například s houpačkou a averze se pak překonává velmi těžko. K výcviku ale moc vhodné nejsou (například pokud pes přeletí houpačku a psovod ho za to potrestá a pes si to vezme k srdci, nebude pak chtít na houpačku jít, protože se bude bát trestu, který by mohl přijít; rozumný postup je zabránit psovi aby mohl přelétnout houpačku a odměňovat ho za zastavení na konci, dokud se nebude hnát nadšeně na konec a tam to zapíchne, protže bude vědět, že je za to odměna).

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 18:09
- Nahlásit

Tož jsem se rozhodla, že jako seminárku na biologii si ze svých stránek stáhnu stretching a místo školy jsem dala do kupy hru na procvičování odložení. Tu je.

Shelticka
Doufám, že maturiťák byl povedený, mě čeká za měsíc.

Dasha
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 18:12
- Nahlásit

KaTachyon
Já se zatím vytrvale vyhýbám učení na únorový státnice: dneska jsem zarputile četla(asi 3x celej) Psa přítele člověka, studovala startovku, přemýšlela, co je třeba zařídit na závody...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 21:38
- Nahlásit

jejda já vážně nestíhám

KaTachyon
Ajo vydařil Díky. Naštěstí jsem se nazabila

eva od jondy
botky mám doma i když jsem si je pod stolem vyzouvala

wami
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 21:50
- Nahlásit

ech...
jsem pro zmenu zjistila, ze zatimco psum kondicku udrzuju celou zimu spickovou... tak zatimco oni v postrojich pekne makaj, ja se akorat vozim... a na dnesnim treninku to bylo znat - dopredu o 3 prekazky sice vyslu, ale zatacky uz 20 metru za psem nedavam...
vyplivnute plice lovim jeste ted... asi starnu, bo co

zuska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 22:02
- Nahlásit

wami
my jsme navrhovali novou zajímavou odnož agility - uprostřed parkuru bude židlička, na ní psovod před startem usedne a psa bude řídit jenom z ní
A jak jinak zvládat psa, který mě nechává 20m za sebou... takového bych taky chtěla(((-: leda stranové povely... já se jim dlouho vyhýbala, jsem nemehlo už tak, ne tak se ještě motat stranama, ale tak nějak to přišlo samo, že můj nejmladší je na ovládání stranovýma povelama jak dělaný: pravou půlku ksichtíku má bílou=povel "white" a druhou černou-takže "black" akurát jsem si říkala, kurňa a co s druhým psiskem a ejhle, na levé půlce hřbetu má úplně ideální černý puntík

wami
Člen
# Zasláno: 12 Led 2008 22:09
- Nahlásit

zuska
hele, ja to tvrdim porad, ze pro me je idealni agility, kde si stoupnu doprostred a budu volat akorat "prekazka vlevo, prekazka vpravo, kladina, slalom tunel!" ale s mastodontikem mi to teda neprojde...

jak jinak zvládat psa, který mě nechává 20m za sebou... takového bych taky chtěla(((-:
chicht, a ja se zas tesim, az zacnu behat s Meluzinkou, s bonsaipsem, ze taky nekdy nenecham plice na parkuru... No, diky tahani vim, ze kdyz to fakt napere naplno, tak v rychlosti da kratkodobe i 38 km/h. Kdyz je rovinka s tunelama a na konci skocka, a vybiha se na to ze slalomu, ktery proste musim jit s nim, tak je logicke, ze tou tricitkou nebezim a jsem v haji... Ale jinak si zatim stiham nadbihat...

Stranove povely jsou super, akorat se mi zatim nedari je prenest z tahani do agility... V tahu pred karou umi zatacet, jinak by to snad ani neslo, ale to by musel u toho agi taky myslet, e jho to moc boli... Nicmene letos od jara na tom chci zamakat, dokud si to z musherske "sezony" pamatuje...

zuska
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 08:55
- Nahlásit

To all

Lidičky, neměl byste někdo zájem o turfové kopačky Adidas - jsou to takové ty s malýma čudlíkama, ne klasické, jsou víc jako tenisky... a mě se teda v nich mnohem líp a pohodlnějc běhá. Jenže kamarádka si objednala taky turfky z Clean Runu a ony ji byly malé, tak mi je podarovala a já mám teď doma dvoje... možná kdybych byla pes a měla 4 nohy, tak se to hodí, ale... Tak ty Adidasky asi budu prodávat. Jsou úplně jako nové, byla jsem v nich jenom na jedněch závodech v hale, víc jsme toho spolu nestihli Velikost: 37... takže spíš na skřítky... ale kdybyste o někom věděli nebo měli sami zájem, pište mi na mejl suefish@seznam.cz.
Zdarek

Shelticka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2008 20:14
- Nahlásit

zuska
já zrovna sháním nový kopačky, jenže ta velikost už je asi moc miny. Já mám teda doma boty v rozmezí 37-41, ale nejvíc jich je 39, takže si netroufnu tu 37 brát bez zkoušení

wami
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 19:07 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Biluška
simte, ty furt s tema ucnema...

Mi to vrta hlavou, potrebovala bych aspon zonovky - muzes verejne (nebo neverejne me na mejla ) rict zhruba cenu, kolik u ucnu vyjde kladina, acko a houpacka? nejlip kazdy zvlast?

protoze u nas na place to nerozlozim a dosla jsem k nazoru, ze kdyz to nerozlozim, tak to nepreucim...

dik

želva
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 19:11
- Nahlásit

heled,musí to mít pes v krvi aby běhal překážky,tunely atd...anebo nee??

wami
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 19:14
- Nahlásit

želva
netusim, koho se ptas...

jde to lip se psem, kteryho to bavi, ale ukecat se da skoro kazdej...

jinak - mit to v krvi - i toho, ktery hopsa rad, musis vsechno naucit.

želva
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 20:35
- Nahlásit

wami
ptám se všech,no mi jsme byli na vejletě minulou neděli a došli jsme na cvičiště hafbo a byla tam překážka kladina a sice s pomocí,ale sindy naní vylezla a jelikož potřebujem zhubnout tak mě napadala tahle myšlenka že bych to sní zkusila ....

rendik
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 20:56
- Nahlásit

zuska
39 bych brala, tohle je fakt dost malý...

Shelticka
Tak co maturák a výstava? Jak si to přežila všechno?

wami
Člen
# Zasláno: 16 Led 2008 21:47
- Nahlásit

želva
tak zrovna na kladinu si nekteri bafici musi zvykat pomalu a postupne - jinym zas vuuubec nevadi... ;)

kazdy pes je jiny, a ma sve oblibene a mene oblibene prekazky... Treba mastodontik nenavidi houpacku, protoze je moc rychlej, tak mu to vzdycky ujede pod nohama, jak je tezkej. Banuska ji zas miluje, protoze capka decentne a kdyz muze rada se nahore pohoupe. (A s Meluzinkou si nejsem jista, jestli se houpacka nekdy samovolne preklopi... )

kazdopadne je to dobry pohyb jak pro pesany, tak pro lidi - netusim, jak je to s hubnutim, ja bych potrebovala spis pribrat, ale zabehas si...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 19:32
- Nahlásit

rendik
ajo, tak na plese jsem se nezabila takže dobrý, nic se nepokazilo... v neděli výstava taky už v poho jsme druhý ze dvou ale máme res.CAC tak jsem ráda Akorát v sobotu jsem vynechala agi trénink, to už bych asi nedala nebo možná jo, ale nestihla bych asi se nachystat a nachystat psa na výstavu... protože jsem vstávala v poledne

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 20:09
- Nahlásit

želva
No, spíš by jsi měla psa zhubnout dřív, než začneš běhat agility. On je to přece jen na kolouby dost náročný sport a ta váha navíc při každém skoku... Au au.

Jinak v krvi to mít určitě nemusí.

rendik
Člen
# Zasláno: 18 Led 2008 16:12
- Nahlásit

Shelticka
protože jsem vstávala v poledne
to chápu, já vstávala ve dvě ... stejně máš můj obdiv, já byla celý víkend nepoužitelná - a to jsem skoro nepila...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 18 Led 2008 22:24
- Nahlásit

rendik
já taky skoro nepiju to já si chci něco pamatovat nevim proč bych tam potom měla chodit, kdybych si z toho nic nepamatovala

leila
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 20:42
- Nahlásit

lidí co by jste doporučily na učení na zónách... dodnes mi malej pěkně sbíhal dneska je začal skákat a už ho nestíhám abych ho mohla chytnout..... bydlím v paneláku tak nevím jak by vypadal trénink na prkno co doporučujete??

Shelticka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 21:29
- Nahlásit

leila
přečti si to dál, tam je metod třeba touch board Koninka už umí pěkně ťukát jupí

leila
Člen
# Zasláno: 21 Led 2008 21:32
- Nahlásit

Shelticka
jj na touch jsem se dívala ale mám takový dojem aby si to malý neplet s obediencí..... tam děláme něco na stejný způsob takže fakt nevím.... možná poatřit to prkno ale kde trénovat nevím....

Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 07:31
- Nahlásit

leila
je to puma, já jsem tě varovala . Hlavně se ho nesnaž chytit, jediné čeho tím dosáhneš bude, že ještě víc zrychlí, aby ti utekl. Nebo začne odskakovat do stran. Pokud ti Jana od pudlů radí chytat tak jí řekni, že ji posílám do tmavých míst. Puma se prostě chytat nedá, má úplně jinou mentalitu než pudl. Mě se pumici nejvíc osvědčilo zastavovat. Buď můžeš cvičit klasické two on two off, nebo ji prostě na povel zastavit.
Já jsem to učila u kola, rozjela jsem se tryskem a najednou přišel povel "stůj" a smyk na brzdách. Pumice docela rychle pochopila, že "stůj" je fakt stůj a už ani krok. Když udělala ten krok škubla se za obojek. Zapíchne to s klidem na pětníku kdekoliv ten povel dostane. Na klouby to teda moc šetrné není (ani při tréninku, ani při používání), ale nic jiného na tu ludru prostě nefunguje.

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 09:13
- Nahlásit

Biluška
zlatý šeltiny pani

leila
nám zatím funguje povel "daun" na zastavení a zóny sou to takovej mišmaš mezi sbíhanýma a zastavovanýma, podle toho jak se zadaří, ale makáme na zastavovaných.

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . 63 . 64 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání