| Autor |
Zpráva |
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:11
- Nahlásit
je mi to hrozně líto, ale já prostě už musim běžet, omlouvám se,
hehe, tak s těmihle slovy od svého psa zkušenosti nemám
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:12
- Nahlásit
Kreis
eva od jondy
šeltie jsou strašně uksichtěný někde byla statistika jaký plemena mají kolik mimických svalů, nejhůř jsou na tom chrti a nejlíp seveřani, šeltie byly asi na 12 místě Takže fakt co ony dokáží vyrobit za obličeje... kolikrát se jim doma chlámem
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:13
- Nahlásit
Shelticka:
No Ar zase furt poposedava a už chce běžet, já tvrdím že je na dráhu nadržená, protože žádný jiný odpovídající výraz nejni
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:14
- Nahlásit
Kreis
a co máš ty za hafa?
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:15
- Nahlásit
myslim, že by to bylo tak na půl hodiny, jenže to sem prostě nemohla, když trénujou holtz i vostatní
tohle byl přesně důvod, proč jsem tak dlouho odložení neměla - protože to na člověka tlačí, ostatní čekají a musí si myslet nějaký ňouma opruzuje na startu s nevycválaným psem... Na tohle se ale člověk musí vyprdnout. Pak jsem normálně i pár tréninků obětovala jenom proto, abych si nacvičila odložení: tzn. že abych nebyla na parkuru dýl než ostatní a nezdržovala, tak jsem prostě vždycky jenom posadila psa na start, trénovala odložení a pak si pro radost vyběhla jenom na pár prvních skoček, abych pak ještě znovu nezdržovala tím, že budu něco opravovat na parkuru...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:23
- Nahlásit
Shelticka
no rozhodně na jondovi je největší sranda, jakej je děsnej plíživej ublíženej chudáček a pak když vyběhne, tak držku dokořán, jůůůůůůůůůůůůůů
zuska
hehe, tak s těmihle slovy od svého psa zkušenosti nemám
aspoň tě tim zbytečně neprovokuje, když ve výsledku na mě peče
no popravdě taky sem měla doteď pocit- proč si to ty lidi komplikujou a pejska nenaučí pořádně odložení
teď už vim..
to řešení, cos psala, už mě taky napadlo.
ale hlavně já vůbec nevim, jak ho udržet na místě, protože fakt jakmile z něj sundám ruku, hned se začne hejbat. leda ho dát na vodítko a to přišlápnout, nebo nevim
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:24
- Nahlásit
a taky se bojim, abych ho tim nějak úplně nevypsychovala, on už teďkonc mi přiše na hraně..
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:26
- Nahlásit
eva od jondy
je to jako z každým jiným cvikem, který selže... je třeba začít od začátku... krok po kroku. tzn. nejdřív minimální nároky a ty stupňovat. Takže první krok - odměňovat za to, že se nepohne, když z něj sundám ruku. Druhý krok - odměna za to, když zůstane, když vedle něj stojím... a pak krůček po krůčku se dostat až za překážku, za druhou, třetí - a hodně psa odměňovat, vracet se k němu
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:29
- Nahlásit
Shelticka:
Arleen je kříženec NO, ma 22 kg, take je mala, drobna a rychla, vetsinou sebou úrasknu na zem tak 3x za trenink
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:33
- Nahlásit
All
tady jsou propozice, za chvíli by měli být i na stránkách KAČR ofiko. Doufájm že to sem dávám dobře
http://mujweb.cz/www/weinlinie/kkagility.htm
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:34
- Nahlásit
zuska
jj, tohle samo praktikuju, problém je, že on na startu neni ani schopnej si odměnu-kuře vzít.. a prakticky bych teda potřebovala tak dvě minuty jen na to, abych z něj mohla jen sundat ruku s tim, že se stejně asi zvedne. a odměnu si nevezme
kdyby byl aspoň normální, ale ono ho to fakt deptá.
já když sem nacvičovala na zkoušku služebácký překážky, taky to bylo peklo, aby vyběhl až na povel a ne dřív. s klikrem se mi to povedlo tak po 14 dnech- a to ještě proto, že na služebáckej cvičák mám přístup pořád a trénovala sem to min. 3 krát tejdně.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:38
- Nahlásit
možná by mi pomohlo, kdyby ho někdo zezačátku držel na startu na vodítku.. ale já tyhle možnosti v agi moc nemám a obávám se, že na našich normál. trénincích s tim nepochodim.
stejně nemůžu uvěřit, kam sem se to zas s nim dostala.. a v duchu pořád doufám, že to nějak přejde samo..
až bude víc horko a vyšší intenzita tréninku.
panebože prosíííííííím!!
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:39
- Nahlásit
jj, tohle samo praktikuju, problém je, že on na startu neni ani schopnej si odměnu-kuře vzít
pak je dobrý to, co tu psala KaTachyon o tom psovi Susan G. myslím, který nechtěl odměny, protože největší odměnou mu byly překážky
Blbý je, když mezi překážky není mimo ofiko tréninky přístup ale já třeba nemám problém nasimulovat atmosféru agi tréninku i mimo překážky. Věci z agi teď děláme hodně i doma v parku... je to trénink "na zemi" bez překonáváni překážek, ale trénuje se tím vedení - a moje pesa to chápe stejně jako normální parkur, takže je i u toho stejně vypsychovatění a to psychovatění je přesně to, co na odložení potřebuješ natrénovat
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:42
- Nahlásit
eva od jondy
možná by mi pomohlo, kdyby ho někdo zezačátku držel na startu na vodítku
ee, vodítko se sundá a veškerý efekt je pak v háji
v duchu pořád doufám, že to nějak přejde samo..
taky ee prostě objevil noé možnosti... čekat, že pes zase začne čekat na startu, aniž by se to řešilo podle mě je jako když pes např. začne najednou skákat zony, čekat, že je zase sám od sebe začne sbíhat.
a když cvičíte na klikr, tak ten je na odložení jak dělaný, tak proč neděláš s ním?
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:48
- Nahlásit
zuska
no on jonáš si tu odměnu vezme, ale až když doběhnem a on si je jistej, že teda konec, to se pak i raduje. pokuď něco pokazí, většinou už se teď podaří mi ho odměnit, ikdyž nadšenej moc neni, ale dřív si nechtěl odměnu vzít ani tak, přijít ke mně, snažil se utíkat na překážky.. přitom je to hroznej žravec.
potřebovala bych tohle nacvičit vklidu mimo trénink, to je pravda, jinak to bude furt asi jen horší ..
já s jondou obíhám taky třeba venku stromy a tak, jenže on to ten malej hajzlík bere jinak ... na agi nasaje atmosféru a je to v háji.
proč nemůžu mít jako prvního agipsa něco míň komplikovanýho fakt nechápu ...
přitom sem si zrovna nedávno říkala, že už sme toho překonali a že snad už to bude teď lepší. A ono ejhle..
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:54
- Nahlásit
zuska
čekat, že pes zase začne čekat na startu, aniž by se to řešilo podle mě je jako když pes např. začne najednou skákat zony, čekat, že je zase sám od sebe začne sbíhat.
však já vim, ale bylo by to ideální řešení ...
se zónama sem taky byla podobně bezradná a zlepšilo se to celkem až když sem to začala intenzivně řešit-kupodivu .
ale tehdá zrovna na to byly možnosti- na táboře.
a když cvičíte na klikr, tak ten je na odložení jak dělaný, tak proč neděláš s ním
protože on neni ochotnej hajzlík v tu chvíli reagovat na nic, ani na klikr.. asi je to fakt tak, že prostěnechce odměnu, nechce pochvalu, nechce nic, jen už běžet a neumí to ovládnout ..
s klikrem se mi to povedlo u těch překážek na poslušnosti,ale tam sem na to měla spoustu času, spoustu opakování a hlavně míň nadrženosti.. potebovala bych zezačátku to zkoušet asi třeba jen s jednou skočkou, aby neviděl celej ten parkur a bylo to pro něj jednodušší.
tak teď už jenom seženu parkur, kde to budu praktikovat a je to
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 11:57
- Nahlásit
eva od jondy
já bych to dělala s klikrem takhle: pes dostane sedni, žádné tlačení rukou, držení násilím nebo tak - nehýbe-li se=klik + odměna a jako odměnu bych ho nechala skočit třeba první překážku. Klik je konec povelu a odměnu=hurá na parkur. Postupně se přidá povel = zůstaň... Takže to bude povel pro polohu(sedni?)+zůstaň+klik+odměna
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 12:02 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
zuska
jj, takhle by to po kouskách, doufám, jít mělo, dík za inspiraci.
určitě to vyzkoušim někde v lese s nějakou "improvizovanou" skočkou, bude mu to jen ku prospěchu, že nebude tak nadupanej.
uvidim jak to půjde a pak na tréninku se zařídim podle situace.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 12:15
- Nahlásit
eva od jondy
proč nemůžu mít jako prvního agipsa něco míň komplikovanýho
no to nechtěj jsem začala s Beskou a vzhledem ke svýmu tempu zvládá trojkový parkury akorát na závody to není, protože by byla v těch trojkách dis za čas
Pak jsem si pořídila Korduli a jak jsem byla zvyklá nato lážo plážo, tak mám pořád co dělat, protože jak pucinka dospívá, tak je rychlejší a vychcanější...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 12:37
- Nahlásit
eva od jondy
hele a ty nemáš možnost na tréninku si vytáhnout jednu dvě skočky, postavit si to vedle parkuru a zkoušet jen "jako" ? Trenérce to vysvětlit, a prostě dělat jakože se nic neděje, že si jen tak budete jen tak hopkat. Já myslím, že v lese s improvizovanou skočkou nebude problém s odložením, páč to není takový vzrůšo jako na cvičáku na tréninku. A přitom si tam můžeš blbnout třeba celou hodinu aniž bys někoho zdržovala.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:13
- Nahlásit
hele a ty nemáš možnost na tréninku si vytáhnout jednu dvě skočky, postavit si to vedle parkuru a zkoušet jen "jako" ?
to je taky řešení... když někdo nemá blbečka psa jako já, který nabyl dojmu, že všechny překážky jsou jeho a když je používá někdo jiný, tak by ho njeradši zabil Takže pokud by měl dělat odložení a vedle se někdo vesele proháněl po parkuru, tak by na mě totálně zvysoka víte co
Shelticka
no to nechtěj
jojo, protože pak to sice nemáš komplikovaný a všechno jde jak po másle, ale nic se tím nenaučíš a pak stejně ostaneš toho "komplikovaného" psa a zjistíš, že to, cos dělala předtím s tím nekomplikovaným pořádné agi ani vůbec nebylo ... já to tak měla taky... kníračka super, snaživá, na svých 29cm to metelila jak blesk, nikde žádný problém, všechny závody čistě zaběhnuté... a pak se mi pod ruce dostal fox a ejhle... to je teprv to správné vzrůšo a člověk zjistí, že mu to běhání s tím pohodovým psem předtím moc nedalo, protože to šlo samo a nic ho to nenaučilo o tom, co dělat, když to samo nejde
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:14
- Nahlásit
Shelticka
no já nevim, nějakej kompromis bych mít nemohla??
Venuše
no hele já ti nevim .. Ono blbý je, že k evě choděj samý takový normální pejsci a eva vůbec nechápe, že jako by někdo s tímhle měl problém.. její vlastní psi by si to vživotě nedovolili. tak to nepochopí .. blbý je, že to jde prostě jak na drátku a nějaký individuální cvičení nepřichází moc v úvahu, to samý bylo s těma zónama. ona teda eště neviděla, co jonda předvádí, tak sem zvědavá, co na to řekne .. No a k martině chodíme chvilku- všehovšudy čtyřikrát, ta to zažila už dvakrát a holt sice že vpohodě, že to chápe a mám čas zůstat na startu jak potřebuju, ale hrozně zdržuju ostatní.. a hlavně tam na samostatný cvičení fakt neni místo. stodola využitá do posledního metru na parkur. kurňa, já ci chodit k vám!!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:17
- Nahlásit
zuska
to je taky řešení... když někdo nemá blbečka psa jako já, který nabyl dojmu, že všechny překážky jsou jeho a když je používá někdo jiný, tak by ho njeradši zabi
tohle mi navíc nedošlo ... mám asi foxlího šeltiáka , protože mimo cvičák se snese téměř s jakýmkoliv psem, ale zhruba od prázdnin, kdy ho začalo agi brát ještě na jiný úrovni než do tý doby, musí bejt uvázanej, žádný honění s pejskama a když sou ostatní psi na parkuru..
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:39
- Nahlásit
žádný honění s pejskama
moje foxlanda by se s nima ani nehonila... když se neběhá tak mezi ostatníma chodí jak nějaký boss a dělá ramena .. asi jim vyhrožuje, at si dávají pozor a nelezou ji na překážky, jinak bude zle!! Když pak kdokoliv jiný běží, tak se může zcvoknout, řve, je histerická, nedá se nijak utišit (jednu dobu zabíralo leda polít ji studenou vodou... ale už i na to si zvykla:-P)...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 13:45
- Nahlásit
zuska
jednu dobu zabíralo leda polít ji studenou vodou... ale už i na to si zvykla:-P)...
to snad neni možný .. ty jo a navíc ženská!! ale holt drsňačka! jonáš taky řičí jak hovado, v mezičasech ho nechávám přivázanýho a v přítomnosti "vyvolených" jedinců i s košíkem.. když sme začli chodit na agi, pochvalovala sem si, jak si vyhraje s pejskama.. netrvalo to dlouho jinak pejsky fakt miluje, ale na cvičáku jdou žerty stranou ..
dokonce i na fenky někdy zavrčí a to je to jinak gentleman a velkej chlípník ..
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:04
- Nahlásit
eva od jondy
zuska
Tak s tím ječením a řvaním je to asi všude stejný, tryskomyšová a piraňová taky ječí když skáče někdo jinej, ovšem když spustí vepřador, tak to je jak na bitevním poli, páč je ho hrdelní rrrrrrrrr je nepřeslechnutelné
Anebo dámy nenapadlo vás že máme jen prostě nevychovaný smrady???????
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:06
- Nahlásit
eva od jondy
hehe, to ona se jen dělá, není drsňačka, jenom histerka. Celý trénink prořve a dřív to tak bylo i na závodech - celý víkend jenom ječela, ani si nelehla, neodpočívala a večer pak vždycky padla jak zabitá... je to šílenka... Ale naštěstí aspoň na závodech už si dá říct a naučila se, že v kleci je pohoda a nenechá se jen tak něčím vytočit a radši si zdřímne... ale na cvičáku, kde to zná a kde to je "její", tak to tlamu nezavře, když tam dělá jiný pes. Ale už jsem to vzdala, nepomohlo nic... hold bez řvaní to nejde.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:09
- Nahlásit
ale jak je vychovat??? hrubá síla nepomáhá, vodní sprcha už je taky naprd, i když ji držím zobák vší silou, tak ona řve i se zavřenou tlamou , mlsečky?? nevidím neslyším, jdu zabít toho psa, pusť mě na něj, kde to kdy viděl, aby si užíval mých překážek a já tu jen tak seděla??
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:15
- Nahlásit
zuska
tohle je asi nevychovatelný, tohle se dá jen trpět, já už si taky zvykla, že když se skáče, nebo vlastně i když se neskáče, tak si moc nepokecáme, páč tryskomyšová nonstop ječí. Vlastně křivdila bych mu, když běhá za balonkem, tak ne, jen v momentě kdy ho vyplivne a chce zase. Takže to řeším tak, že při skákání dělám že neslyším a mimo skákání mu hážu balonek
On to dělává taky, že když někde sme, tak ječí, neodpočívá, pobíhá a hlídá. Ale teď už mají oba dva domečky a pomalu je učím je tam zavírat, aby si odpočinuly, páč je to fakt na prd, když seš někde celej den a pes furt se mnou a ve střehu.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 14:17
- Nahlásit
Venuše
to já mám rozhodně ...
ale na druhou stranu ho radši zajistim tim, že ho uvážu a zakošíkuju, než ho na agi nějak nadrsno drtit, což stejnak když je v afektu nemá význam ..
ovšem on moc dobře rozlišuje, udělat mi tohle na normální vycházce, tak letí dva metry daleko. to samý na poslušnosti při odložení leží nebo sedí většinou taky jako přibitej. prostě agi je u jondy o emocích bez rozumu ...
zuska
jj, u nás to na závodech taky jistí boudička. ikdyž taky tam řve na kolemjdoucí slušně, dokáže si i odpočinout.
na agi když jsme napomenuti, tak ho na chvíli ztlumim drženim zobáku, ale to je jen aby bylo vidět, že se snažim
|