Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:28
- Nahlásit

tady to dneska frčí jen si odskočím na jiné forum a nová kupa příspěvků ke čtení

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:29
- Nahlásit

wami
no jasný, jondovi taky bylo asi 14 měs. a neměl tu levačku ještě tolik zažitou..
navíc mám někdy pocit, že spíš mně je pohodlnější, když běží po levý.. o kousínek, ale přece.. když si můžu vybrat směr na rovinku, instinktivně by to byla levá
bullvnouzi
joo, půlrok je dobrej věk na začátek. já si myslim, že zvlášť u lovečáků je důležitý učit a rozvíjet schopnost soustředit se na páníka. v půl roce se s agi začít dá, ikdyž jde spíš o přípravu na agi.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:30
- Nahlásit

Shelticka
to teda a jindy tady třebas měsíc neni nic a nic!!

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:33
- Nahlásit

zkusím najít pár nějakých novějších fotek, kde se Besska ksichtí na parkuru jak jsem psala..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:35
- Nahlásit

Shelticka
sem s nima

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:37
- Nahlásit

ta je taková máznutá, ale tak ten výraz je docela dobrej
ta je taky mázlá, ale když se na ten ksichtík zadíváte...
úsměv
sice tu to moc není vidět, ale jsem líná hledat jiný fotky Kdo má zájem, může prolízt moji fotogalerii na stránkách

wami
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:39
- Nahlásit

eva od jondy
k ty rychlosti... jsem jednou ukecala na coursingu pro Lumpa netypickeho sparingpartnera - fotky jsou z killu... ale o moc mu neutekla, co...

tohle je super, že s ní chodíš taky skákat, spousta lidí se na to vyflákne, když je jasný, že závodit moct nebudou..zvlášť když maj dalšího psa na agi..
z fota je vidět, že jí to fakt baví-má super výraz

nam obema to dava strasne moc... a treba nekdy nekde ukecam, abychom mohli jit delat smolikum predskokana...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:39
- Nahlásit

eva od jondy
já si myslim, že zvlášť u lovečáků je důležitý učit a rozvíjet schopnost soustředit se na páníka.
Jo no, tam je prozatím naprostá ignorace paničky.

wami
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:41
- Nahlásit

bullvnouzi
u bigla snaden reseni... nedat den predtim nazrat a pak mit v ruce cokoliv k zradlu...
aspon teda moje zkusenost s pritulovou biglicou je takova, no...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:42
- Nahlásit

wami
nedat den predtim nazrat a pak mit v ruce cokoliv k zradlu...
Doporučím

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:46
- Nahlásit

Shelticka
jééé ta je roztomilá a náhodou vypadá to, že běžíte!!!

wami
tyyy jo, ta fotka z coursingu je teda něco!!
no a s tim předskokanem by to určo jít někde mělo, dokonce sem viděla i někde že byla kategorie pro pesy s hendikepem, kde samo mohli bejt na vyžádaný výšce překážek atd.

wami bullvnouzi
někdy ani to nepomůže.. máme lovečáků včetně bíglů na cvičáku hodně a hlavně to chce i pevný nervy.. některý lidi na to nemaj a pak chudáci psi..
taky mě dostalo, když teď v jaroměři 2 bíglové vochcali překážku a to byli buď v A2, nebo dokonce 3, abych nekecala, určo to ale nebyli jedničkáři

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:48
- Nahlásit

eva od jondy
ono to tak vážně jen vypadá, nebo takhle - ona běží ale svým tempem né na závody vážně nemáme, s Beskou je to jenom sranda... nechce se mi vyhazovat zbytečně peníze, když vím, že z toho nic nebude

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:52
- Nahlásit

Shelticka
já to chápu, takhle si může zaskákat, když má chuť u vás a pohoda.

wami
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:57 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

eva od jondy
fotky z coursingu jsou vubec super...

A dost, at to tu nezaspamuju...

Hele, kdybys nekdy nekde prisla na to agility pro hadnicapovane psy, tak dej vedet! to by se mi libilo, jen at si to slecna moje mala taky vyzkousi na ostro...

Shelticka
hele, ale bavi ji to... ja kdybych mela pocitat, kam jet, aby "z toho neco bylo", tak sedim doma na zadku...

a ad biglousi - trestiprdla to jsou, ale naprosta vetsina biglu za kus zvance udela stojku na hlave a zaplaca usima...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:04 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

tak sem taky hodim jondu, estli se zadaří

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:04
- Nahlásit

jo fotky z coursingu jsou super
toto jsou ze Zbraslavi:
- dělala kotrmelec, ale držela furt
brzdíííííííím - všimněte si těch předsunutých zadních nohou
letííííím
To jsou fotky ze zákusů, ale mohla jsem je trochu oříznout, než jsem je na to rajče nahrála, takhle to moc nevyzní... ty jak běží jsou uplné tečky/čárky, ale kdo chce, může tam mrknout

A tady z Radslavic, ty už jsou zblízka:

a už taky končím, jak příjde řeč na fotky, tak nevím, kdy přestat

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:06
- Nahlásit

eva od jondy
a to byli buď v A2, nebo dokonce 3, abych nekecala, určo to ale nebyli jedničkáři

Co to je?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:08
- Nahlásit

Mno, já bych ale bígla nechtěla ani za zlatý prase. S mýma nervama si dovedu docela dobře představit, jak ho v půl roce zašlapávám do země.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:08
- Nahlásit

Ahoj, jak se tu všichni bavíte o začátcích a já všude kibicuji, jak to lidé dělahí špatně, jak podceňují práci mimo parkur, posilování, stretching a jak na psy zbytečně moc spěchají, tak jsem si uvědomila, že nemůžu kázat vodu a pít víno. Tak jsem vypracovala plán, co se udělá během deseti lekcí, a vyšlo mi, že, když jim všechno půjde, skákat začneme v páté lekci, tedy po měsíci cvičení (cvičák je jednou za týden). Součástí každého tréninku také bude běhání okolo cvičáku a stretching psů (určitě nohy a možná občas i záda, podle toho, co budeme dělat; když bude příležitost, snad bychom mohli zkusit posilování).

Psíkům to určitě neuškodí, ale doufám, že mě lidi neukamenují, navíc chci ze solidarity běhat s nimi a jsem zvědavá, kolik toho po pěti kolečkách sdělím o agility Náš cvičák je naštěstí docela malý.

Ale když všechno půjde dobře, tak budou po deseti lekcích umět rychlý start, vysílačku (do tunelu), stranové povely, mít základ zón a snad i slalomu, zvládnou sekvence s tunely a budou mít základ techniky správného skoku (alespoň doufám, podle Lindy Mecklenburg jsem ještě necvičila, ale pečlivě studuji teorii). Měli by se také orientovat v tom, co to je křížení a měli by ho umět předvést na tunelu (to je totiž jediná překážka, kterou budou mít po třech měsících výcviku kompletní; i když ti rychle chápající by mohli mít i áčko nebo houpačku).

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:09
- Nahlásit

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:12
- Nahlásit

wami
paráda..
no určo dám vědět!!
Shelticka
taky super fota!!
bullvnouzi
no sou 3 kategorie, když začínáš, jdeš do A1 a pak se můžeš dostat do A2,3 , když splníš podmínky. mrkni sem http://www.klubagility.cz/index1.html je to pod klubem v řádu
jen sem tim chtěla říct, že to nebyli žádná začátečníci

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:12
- Nahlásit

KaTachyon
Heh. Co? Nerozumím ti ani slovo.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:13
- Nahlásit

bullvnouzi
už sem to nahoře vopravila, sem to omylem vkládala blbě...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:13
- Nahlásit

Nevadí, když sem taky zkusím dát fotku? Nevím, jestli to vyjde, znám postup, ale ještě jsem to nezkoušela. Měl by tam být Tachyon, jak jsem ho ve 14ti měsících učila kruh

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:17
- Nahlásit

KaTachyon
to je fajn plán, určo sem pak hoď, jak lidi reagovali a taak, já muset ještě před agi běhat, tak chcapnu..
dobrý foto žraločí tlamy

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 15:28
- Nahlásit

no já než se dostanu na cvičák, tak jsem kaput a půlhodiny obě odpočíváme, než začnem cvičit Protože máme to cestování složitý, zlatej řidičák! Kurňa proč si na těch úřadech nepohnou, já už ho chcíííííííí

Dasha
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 10:32
- Nahlásit

KaTachyon
To je bezvadný takovej plán! Jen se chci zeptat, jak vypadá protahování psů. Jako, co konkrétně. Ještě nikdy jsem to neviděla...

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:31
- Nahlásit

Protahování psů - protahování různých svalů zatěžovaných běháním agility. Po dlouhém dni běhání tě určitě bolí svaly a když si je protáhneš (jak po tak, před namáhavou aktivitou), tak se ti trochu uleví. Pes na tom není jinak. Protože dělá stále stejně překážky a stále stejné pohyby, určité svaly namáhá hodně a určité méně. Po intenzivním tréninku nebo závodech ho leccos bolí a může to způsobit i chyby na parkuru - schazování, skákání zón, zpomalování. Není to jen strečing, co by mělo být součástí tréninků a závodů, ale i rozehřátí psa před během a naopak uklidnění po něm. Pokud vyrazíš běhat se psem hned poté, co jsi ho vytáhla z auta /nebo odpočívajícího odněkud jinud/, aniž bys ho rozehřála a protáhla, nejen že bude mít pomalejší běh, ale také si může zranit sval nebo šlachu.

Protahovat se dá leccos, snad kromě bederní páteře, ta se protahuje dost těžko. Když například psovi natáhneš nohu, protahuješ svaly ohybače, když ji skrčíš, tak protahuješ svaly natahovače. Protahovat můžeš ramena, lokty, zápěstí, kyčel, kolena, kotmíky, prsty, krční a hrudní páteř. Určité svaly jsou více namáhané při určitých činnostech. Přední nohy například nesou váhu psa, tlumí nárazy cvalu a skoku, umožňují psovi se točit, udržují psovo těžíště. Mimochodem, věděli jste, že malí psi se při skákání namáhají véce než skákající koně?

Psa protahuje člověk vždy pomalu a plynule kam až to pes dovolí. Nesmí se protahovat, když je sval napnutý, pes musí být uvolněný. Sval by měl být protažený 30s, ale cokoliv nad 15s je přijatelné. Každý sval by se měl protahovat třikrát, ale v případě nouze je všechno lepší než drátem do oka. Každopádně by se svaly měly protahovat vždy symetricky - stejně na obou nohou. Představte si, že jedna noha by vás nebolela a druhá ano a neměli byste kulhat. když je pes na protahování zvyklý a vy taky, pak poznáte, že když se bude bránit pohybu, který mu předtím nevadil, že je zraněný.

Bohužel zatím nemám fotky z protahování, ale tady se dá něco orientačního najít: http://www.germanshepherdrescue.co.uk/canine-massa ge-stretching.html. Doporučuji DVD od Debbie Gross Saunders na Clean Runu.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:41
- Nahlásit

Jinak konkrétně se třeba dobře popisuje krční páteř:
Protazění: Pes sedí, za pamlskem zvedá hlavu čumákem nahoru.
Ohýbání: Pes sedí nebo stojí, pamlsek se mu dá mezi přední nohy (jako by zezadu), takže ho to nutí dát čumák za pamlsekm mezi přední nohy a krk ohýbá. Většinou mi u toho pes couvá
Otáčení: V sedě nebo ve stoje, pamlsek se dá psovi k zadku. Protahuje se samozřejmě na obě strany.

Barunka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:49
- Nahlásit

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání