| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:06
- Nahlásit
Dasha
tak šup šup hledat, ať zítra můžete běhat Kdyžtak se ke mně zkuste přihlásit, mám strach, že já vás asi těžko poznám
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:10
- Nahlásit
Eimy
Mám ho!Jo, bordelář zůstane bordelářem! Zkusíme! I když teda já třeba vůbec ani nevím, jakou máš pejsu!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:12
- Nahlásit
Dasha
http://eimy.unas.cz
To je moje Veverka Moc podobnjech jich tam asi nebude a o bordelářích mi chvilku povídej, přes mou část pokoje se teď přes papíry nedá projít k bráchovi, prostě jsem se pustila do uklízení a zasekla se v tom největším bordelu
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:19
- Nahlásit
Eimy
Tak teď vím i jak vypadáš ty, takže to snad klapne! Jinak mě moc potěšilo, že je Eimy stejně stará, jak Lenny, ten se vyklubal 29.5.2002. Mnoo, byl to opravdu velice dobrý ročník!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:30
- Nahlásit
Dasha
Doufám, že jo já se většinou orientuju podle psů a ne podle lidí (předem se omlouvám )
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:37
- Nahlásit
Eimy
Už sme se potkali na coursingu v Radslavicích, naši pejsi dokonce běhali v té poslední hromadné skupině Uuuuž?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:39
- Nahlásit
Venuše
No s psicí jste se potkali, se mnou neee já tam tehdy nebyla, Veverka byla na vejletě sólo s kamarádem, byl to takovej pokus, abychom zjistili, jestli na coursingu bzdím já nebo je psisko natvrdlý
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 12:55
- Nahlásit
Eimy
A jo vlastně, dyť tam byl kluk,já si to neuvědomila. Ale podle Veverky tě poznáme určo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 13:13
- Nahlásit
Venuše
Dobře dobře, jsem rada, že zase poznám někoho odsud
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 21:18
- Nahlásit
Tak jsem s psicí byla ještě zkusit slalom a docela jí to šlo, škoda, že si to zejtra nebude pamatovat
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 21:26
- Nahlásit
Eimy
Já jsem s nima taky nakonec ještě šla. Ty dva malý jsem uvázala a zkusila s Lennym kraťounkou sekvenci. Klasika! Jakoby to viděl poprvé. Teda, něco skočil, něco ne...prostě normálka. Zítra to bude psina!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Čen 2007 22:08
- Nahlásit
Dasha
No já před chvílí zjistila, že při tom svým uklízení jsem si "uklidila" peněženku a klíče, což o to, klíče nejsou taková katastrofa, ale bez peněženky budem mít po agilitění, protože se tam nedostanu tak se teď snažím toho co nejvíc uklidit, abych to našla
Na zítřek jsem zvědavá
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 9 Čen 2007 19:30
- Nahlásit
tak už jsme doma... Pojmy a dojmy Veverky už jsou zaznamenaný v deníčku
http://eimy.unas.cz/denik.html
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:08
- Nahlásit
Jinak k včerejším závodům musím sama za sebe říct, že mě Veverka příjemně překvapila a běhala moc hezky, kéž by jí to vydželo
Jinak hafani od Venuše a Dashy běhali taky skvěle (jen škoda té kladiny, ale oni si určitě zvyknou i na jiný podmínky, než mají "doma"), doufám, že se zas na nějakých závodech potkáme a změříme síly...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 10:26
- Nahlásit
Eimy
Ahojky, ahojky, sem tu jen na skok Veverka opravdu běhala výborně. A vzkaž jí, že je šikulka a příště ať panička před závodama nestresuje, páč Veverce to běhá dóst dobře
Máš pravdu docela mě naši kluci překvapili jak kladinou tak tunelama, doma sou to jejich nejoblíbenější překážky. Ale je fakt, že většinu chyb sme zmotali my lidi, hafáci se snažili seč mohli
A hlavně mě hodně moc překvapil malej Jimik, protože do těch závodů skákal nanejvýš 4 překážky za sebou a tdy valil hned 11 a se vším všudy A navíc s dcerou, s kterou vlastně normálně neběhá, takže my jsme odjížděli velmi velmi unaveni a velmiu velmi spokojeni
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 11:27
- Nahlásit
Venuše
Jo jo, pesáci byli fakt báječní, jen já pořád přemejšlím, proč mi ta mrška šla do toho tunelu ob dvě překážky Ale už asi vím, čím to bylo a taky vím, jakým způsobem jsem ji od něj mohla odvolat, ale tu chvilku mě to ani nenapadlo...
Řešení 1, aby taam vůbec neběžela bylo posadit ji před první překážku ze šikma a ne rovně, jak jsem to já blbka udělala.
Řešení 2, v situaci, kdy jsem ji tak blbě posadila bylo použít náš 100% fungující povel, kterej funguje za všech situací a v cizím prostředí dvojnásob "tak čááu, já jdu teda pryč" tam by ale zase bylo dost možný, že se otočí a poběží za mnou zpátky přes ty dvě vynechaný překážky, každopádně by to bylo těch 50 trestnejch tak jako tak, ale neztratily bychom tolik času...
Každopádně jsem měla radost, že slalom trefila správně hned na poprvé a neudělala v něm chybku, což pro mě bylo důležitější, neb s tím, co předváděla, když jsme si to před běháním zkoušely jsem měla pocit, že slalom vidí prvně v životě
Jinak teda panička bude stresovat, protože v sobotu jsem měla pocit, že mi někdo vyměnil psa na psa, kterej i když běží rychleji než normálně, tak dokonce stíhá i přemýšlet (to u ní normální moc není )...
Každopádně vaši hafani byli úžasní. A mě (a teda nejen mě) překvapilo, jak suprově běhal Lenny, jako labrador, bylo na něm vidět, že je z toho nadšenej a fakt ho to baví Přece jen u labroušů si už spíš představím ty těžkotonážní pesany z výstav...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 12:25
- Nahlásit
Venuše
Jo hele, nevíš, kdy se tu objeví Dasha? Jsem zvědavá na to video...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 14:10
- Nahlásit
Eimy
Netuším, páč sem ráno vypadla a podle mě se válí doma Ale vídeo je dobrý, už sme na něj kukali Určitě jak to půjde, tak ti ho pošle.
No mě zase abych pravdu řek, ani nenapadlo, že Romiš nesmí tu překážku skočit nazpátek, nějak mi nedošlo, že by to byl normálně disk Na druhou stranu, když sem na to kukala zpětně, tak on chudáček ani nic jinýho udělat nemohl než vyhnout a pak skočit nazpátek, moje chyba.
Hele co máš z toho, já v ten moment aji zapoměla jak se jmenuju, né tak že bych mohla použít nějakou fintu, takže že jsi nepoužila 100% fungující povel se ti ani nedivím
je z toho nadšenej a fakt ho to baví tak tohle si musí přečíst Dasha, páč si furt myslí, že Lenny skáče proto, že ví, že dostane na konci tenisák, což je jeho vášeň, a né proto, že ho to baví
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 14:43
- Nahlásit
Venuše
O tom skočení zpátky vím, ze cvičáku teda, ono je to pak myslim braný jako překážka mimo pořádí... Já jsem zvědavá, jak tam vypadalo překonávání té 4. překážky po tunelu, protože tam jsem měla strach že mi to Veverucha oběhne a musela jsem si ji stahovat trochu zpátky, abych ji tam navedla a ona mi tu překážku neoběhla... A vůbec mi celej ten běh z mýho pohledu připadal takovej zmatenej (hlavně ta otočka u překážky za tím Ačkem) Tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat "z venku"...
Jinak já si pamatovala všechno, kupodivu jsem tam nebyla skoro vůbec nervózní a možná proto mi šla Veverka tak, jak nakonec šla, hodně reaguje na moje rozpoložení a náladu. Ale docela by mě zajimalo, jestli by v té situaci na ten "povel" udělala otočku o 180° a valila zpátky... No třeba se jí něco podobnýho povede na dalších závodech
No doufám, že si to přečte protože Lennymu to šlo...
No, těším se, až se na nějakých závodech zas uvidíme, i když zatím to vypadá, že asi nic podobnýho v plánu nemáte, že?
Přemýšlíte třeba o Podzimním Brně na Zetoru?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 14:57
- Nahlásit
Eimy
No my uvažujem o tom Blanenským seriálu, je to od 29.7 každej měsíc jedny závody v Blansku až myslím do října. Ale pokud to půjde, tak určitě to Brno taky
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 11 Čen 2007 15:00
- Nahlásit
Venuše
Jo tak o tom uvažuju taky... Ale ještě nevím, ale asi se tam přihlásím, ať si Veverucha zaběhá
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 19:03
- Nahlásit
Teda, to vypadá, že vůbec nikdo neagilití, já doufám, že mi zítra vyjde čas a zajdu na cvičák, aby se Veverka vyblbla...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 20:31
- Nahlásit
Já agilitím a minule to bylo supér! 21.7. jdeme na klubovej závod v agility a začátečnické poslušnosti Moc moc se těším, ve čtvrtek máme agi, snad mě přestane bolet v krku, ale já jsem takovej blázen, že bych tam stejně jela
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2007 22:27
- Nahlásit
Eimy
ahojky, my agilitime, ale mezi tim jsme si byli zkusit dogdancing a frisbee a pred chvilkou jsme prisli z hodiny clickeru
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2007 21:52
- Nahlásit
Tak my jsme dneska absolvovali "vystoupení" na Dětském dnu! Pan organizátor nás už z dálky vítal do mikrofonu se slovy: Pojďte se všichni podívat, uvidíte, co jste ještě neviděli!
Nakonec to ale dopadlo na jedničku, hafáci se ukázali myslím v tom nejlepším světle, paničky to taky moc nekazily, dostaly jsme kofolu a velké poděkování...Ale to stěhování , vyskládávání, pak zase uklízení, převážení a zase vyskládávání překážek, to je mazec!
Jo, taky se stala velmi pozitivní věc a to ta, že jsme u nás na cvičáku objevily 4 třešně!Nikdo to tam netrhá, tak se prostě musíme obětovat a pokaždé se nacpat k prasknutí, samozřejmě až po tréninku!
Zítra nám přijede pan trenér, takže bude zápřah, ale těšíme se!On vždycky vymyslí strašně jednoduchou sekvenci a my na tom dřeme jak blázni celý dopoledne. A přitom taková blbost, říkáme si...
|
Wivien23
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 09:12
- Nahlásit
Ahoj, taky jsem nadšená agiliťačka. A jaké máte pejsky na agi a jaké si myslíte, že jsou nejvhodnější - myslím v kategorii small nebo medium? V large je to docela jasné...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 09:19
- Nahlásit
Wivien23
Můžeš mi, prosím, objasnit co je v large docela jasné? A co by mělo být nejvhodnější v small nebo medium? Proč myslíš, že existuje "nejvhodnější plemeno" ? To jsi vážně tak omezená, že si myslíš "koupím si borderku a budu vyhrávat, protože borderky jsou nejlepší" ? Běhám už osm let, viděla jsem mraky borderek a jenom malinko opravdu dobrých. Kromě nich jsem viděla spousty vynikajících německých ovčáků, kříženců, papilonů, bišonků, kavalírů, maltézáků, belgičáků, pudlů všech velikostí, fr. buldočka, rotvajlera, kokry, teriéry a spousty jiných psů. Ono agility jaksi není o tom mít borderku, nebo šeltii a tím mít zaručený recept na vyhrávání . Ale to se koukám do Moravské Třebové ještě nedoneslo
|
Wivien23
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 09:36
- Nahlásit
Biluška
Nepřeháníš to nějak? Proč hned jako takové útoky? Já někde napsala, že borderka je zaručená výhra? Takže chceš mi říct, že pokud budeš chtět běhat agi v L, tak si koupíš třeba rotvíka?
Neřekla jsem nikdy nikde, že borderky jsou nejlepší, nepovažuji je za žádnou elitu. Ale když budeš pekelně trénovat - borderku nebo třeba maliňáka a stejně tak třeba rotvíka, tak s kým na tom budeš líp? Těším se na tvoji odpověď.
|
Wivien23
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 09:39
- Nahlásit
Mimochodem kdybych chtěla běhat v LA, což nechci - nemám podmínky na velké psy, tak si myslím, že nejvhodnější jsou (pouze podle mě) borderky, maliňáci a jejich kříženci... Hlavně kvůli stavbě těla a jejich povaze...
Ale vůbec toto není co jsem tady chtěla rozepisovat, jen jsem chtěla pokecat o agi s nějakými fajn lidmi a ne hned čelit nějakým útokům...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2007 09:48
- Nahlásit
Wivien23
Když nechceš čelit nějakým útokům tak prostě nepiš takové kraviny. Protože řeči o tom jak jsou borderky nejlepší mě docela spolehlivě nadzvednou ze židle. Píšeš, že nepovažuješ borderky za žádnou elitu. Jak jinak si mám tedy vysvětlit větu V large je to docela jasné.... Jestli jsi tím myslela rotvíky tak se upřímně omlouvám . Žádné plemeno není na agi nejvhodnější. Vždy to záleží na konkrétním jedinci, na psovodovi a na jejich vzájemné souhře. Mám šest psů. Žádný z nich nebyl pořizovaný cíleně na agi a pět z nich běhá. Mám mladou šeltii, která nebude žádný zázrak a mám šarpeje, který běhá s mnohem větší chutí a nasazením než ta šeltie. Věřím tomu, že bude běhat mnohem líp ( i když všechno ukáže až čas, jsou to ještě štěňata). Mám slovenského čuvače, který skáče tak lehounce a rád, že to pravděpodobně natře spoustě borderek pořízených s vědomím "borderky jsou na agi nejlepší" . Protože ono to opravdu není o plemeni. A fakt nemám ráda lidi, kteří si psa pořizují jako stroj na vyhrávání a neuvažují o běžném životě s ním. Pak s uspokojením koukám jak jim borderka pase překážky, je neřiditelná, vyštěkává je na dráze a jak si s ní neví rady. Dobře jim tak
Mimochodem, kdybych chtěla psa do large bylo by to cokoliv, ale ne borderka. Mám ráda psy s mozkem
|