Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 14:26
- Nahlásit

Eimy
toz asi jewzdis po tech znamejsich zavodech... Horni Sucha je pro vetsinu agilitich silencu dost daleko...

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 14:28
- Nahlásit

wami
Tak a ted jsem zjistila, ze jsem se prihlasovala 28. unora

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 14:59
- Nahlásit

wami
tak gratuluju k prvním závodům!!!!no hele my byli s jondou na prvních závodech na podzim asi po třech a kousek měsících tréninku-kvůli změření, abych věděla, na čem sem..jestli mám bejt v klidu, že na žádný závody už nepojedem, nebo jak.. bohužel to vyšlo dobře
no a "závodit" sme začli pak koncem března a těch disků, co my máme, bych ti přála vidět.. byli sme asi na 5ti závodech a sice třeba jumping sme doběhli vždycky-krom toho podzimu , ale open ani jednou.. prostě tohle nezvládám.. každopádně splašenej šeltiáček se minulej tejden "vyznamenal" a složil třetí A1 na výborně-původně sme plánovali, že v A1 se odehraje celá naše kariéra, takže zklamání veliký a už teď se obávám, co nastane za rok...

jo a máš teda veelikou výjimku, že vnímá, co mu říkáš... já sice do éteru taky halekám nějaký rádoby povely, ale hlavní je držet správnej směr.. Jonda totiž běží stylem: co je nejblíž, tam se jde a jak někde zaváhám, tak teda pak pííííísk

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 19:09
- Nahlásit

To moje Koni se uplně otočila. Nejprve to byl ten blbej blázen co řve a lítá všude možně a teď mě poslouchá, štěká jenom někdy... a trenérka na táboře mi řekla, ještě že mám takovou povelovou techniku protože jsme měli rovinku na závěr dlooohou přes celej parkur a samozřejmě mi hned u druhé překážy Connie zdrhla a tak jsem jen utíkala vzádu za ní a volala "hop, hoplá, tunel, skrz, hop" a ona mě poslouchala a i když byla někde 5metrů předemnou tak to zvládla ona ta rovinka byla tak trochu do obloučku...
A Beška je vyčuraná - na cvičáku se jí nechce vůbec hýbat, ale na táborech lítá na její možnosti uplně skvěle Asi se chce předvíst před ostatníma, ale na cvičáku nějak asi nemá motivaci nebo co já vím

Zany
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 19:15
- Nahlásit

[b]no hele my byli s jondou na prvních závodech na podzim asi po třech a kousek měsících tréninku

A to jste cvicili denne ? ja cvicim pres rok a zatim se ani zdaleka neblizime moznosti zkusit nejake zavody.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 20:23
- Nahlásit

eva od jondy
tak je fakt, ze o kategorii jsem teda ja zadny pochybnosti nemela... moc vetsich a tezsich psu se na zavodech nevidi... i kdyz kecam, nas Art Olivin je beauceron a taky v leccems vyhrali...

prvni zkousky jsme taky nedali, ale to je mi malounko lito, protoze to je akorat kvuli toho pitomyho slalomu, pac jsme se trefili spravne asi na 14. pokus (pry bych mela dostat cenu za nejtrpelivejsiho psovoda ), ale jinak jsme to zvladli snad i ciste... ale slalom je pro nas trochu prokletej, no...

Shelticka
tak jsem jen utíkala vzádu za ní a volala "hop, hoplá, tunel, skrz, hop"
ano ano, tak nejak, u nas vetsina cilovych rovinek vypada podobne: "hop, hop, vpred tuneeel vpred hop VPRED HOP" pac ja ho teda fakt nestiham...

Zany
ja cvicim od brezna a treninky bych ti asi dovedla celkem spocitat. Protoze sice jsou 2x tydne, ale vetsinu vikendovych nedeli nestiham, takze trenujem akorat 1x tydne.
ale jak rikam - coz o psa, ten az na ten slalom a pred nedavnem jeste i zony byl v pohode, ale ja se tam furt motam jak slon v porcelanu...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 21:07
- Nahlásit

wami
jo to VPŘED! tam taky používám

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 21:26
- Nahlásit

Tak si říkám, že je fajn mít psa, co se snaží běžet podle toho, jak běžím já a na parkuru si mě hlídá, i když jak kdy.

Jinak my jsme na první závody vyrazily asi po roce trénování na cvičáku

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 21:44
- Nahlásit

my na závody vyrazíme, až nám to věková hranice dovolí
S Beskou jsem byla na 1. a jediným závodě asi taky po roce a půl.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 08:09
- Nahlásit

Zany
hele to my sme se taky neblížili, jenže nás tam dokopala trenérka, ať vyzkoušíme atmosféru a hlavně kvůli tomu změření...
vona navíc dobře věděla, že je třeba mě tam dokopat, protože já bych jináč vůbec nikdy nezávodila, ale rozčílilo mě, jak sme to vorali a že hodně lidí si u nás myslí, že jonda je holt šeltie a má v hlavě vypatláno, tak mě to trochu mrzelo a chci dokázat opak
pak sme začli až na jaře po dalších 5ti měsících.. víš co, se nesmíš bát to zkusit,jak říkám, bez donucení bych si netroufla nikdy a přitom jonda mě mile překvapil..
a cvičíme max. dvakrát tejdně.
wami
ste holt šikulky šikovný!!!!!!!!
bych vás chtěla vidět běhat, škoda, že bydlíte ouplně jinde
a ten slalom dopilujete, toho bych se nebála!
Shelticka
Beška má asi ráda změnu a u vás je to pro ní děsná nudaaaaa
Eimy
hele tohle bych třeba já děsně potřebovala. protože jak sem neschopná a jonda tryskomyš, tak to neni vůbec dobrá kombinace.. jakoby nestačilo, že to se.u, ještě k tomu ho vůbec nestíhám..

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 09:52
- Nahlásit

eva od jondy
hodně lidí si u nás myslí, že jonda je holt šeltie a má v hlavě vypatláno,
A co tam máte za lidi? Ono většinou všichni říkají " to je jasný že je taková na agility, vždyť to je šeltie, té to musí jít..." a když to nějaké náhodou nejde, tak říkají, že je divná...

je třeba mě tam dokopat, protože já bych jináč vůbec nikdy nezávodila
bez donucení bych si netroufla nikdy
Lidi já vás nechápu, já se na závody tak hrozně těším a počítám měsíce, dny týdny... kdy bude mít Connie 18měsíců a budeme moct vyrazit se někam ztrapnit A taky hlavně kvůli změření, ona je na hranici, toš su zvědavá jak to dopadne... pokud ji dají do small, tak to bude budoucí hvězda pokud do medií, tak jsme nahraný...

Beška má asi ráda změnu a u vás je to pro ní děsná nudaaaaa
Asi jo no Jenže já si pak netroufnu s ní jet na nějakej závod, kdyby se tam tak plazila jak na cvičáku a po pěti překážkách řekla "ne", tak bych se asi propadla do západní Číny Ale na ty závodní šeltky ona stejně nemá, takže s ní žádný závody neplánuju...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 11:35
- Nahlásit

Shelticka
A co tam máte za lidi?
no hele asi takhle, chodíme k trenérce, kde sme jediná šeltie, prostě samý ne takový ty typický ohraný plemena. třeba borderky, belgičáci taky žádný. ono vůbec v komořanech nějak šeltky moc nejsou.
no jde spíš o to, že je to můj první agipes, takže se učíme oba a holt je na mě hodně rychlej,no.. a šeltie sou prostě povahově typický, což uznávám a jonda je vůbec divnej ..
tak mě trochu těší, že ač sme takový splašenci, tak sme vlastně první sezónu složili na přestup..takže to snad zas až takovej děs neni
Lidi já vás nechápu, já se na závody tak hrozně těším a počítám měsíce, dny týdny...
já sem povahově chabej jedinec a závody mě děsně baví jen z pasivní pozice.. pokud na nich taky musíme trapčit, mojí nevolnost, zimnici a bušení srdce bych ti nepřála..prostě psychotik, no.. ikdyž vim, že vo nic nejde, max. se zas lidi zasmějou, tak prostě nesnášim vylízt před lidi.. prostě úchylka.. divim se jondovi, že i tak aspoň trochu reaguje, protože to nervní vedení na závodech je z mý strany fakt děs a nelepší se to..

no ale kdyby to bešku na závodech bavilo, tak vobčas by to za to stálo ne? jí udělat radost navíc když tě závodění baví!!

wami
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 12:22
- Nahlásit

eva od jondy
dekujem za pochvalu, osobne si myslim, ze mam sikovny leda tak psy, ja jsem spis typ slona v porcelanu...

bych vás chtěla vidět běhat, škoda, že bydlíte ouplně jinde
by ses nasmala... V nasem podani je to fakt spis parkur, jen ten jezdec svyho konika porad jen nahani...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 12:50
- Nahlásit

Můžu se vám vsomrovat do tématu...?

Jedem teď v neděli s kámoškou poprvý na čumendu na místní agility cvičák. Doufám, že to Máfovi půjde aspoň trošku a nebudem trapasit. Nějaký závodní ambice nemáme, ale jako náplň volnýho času by to mohlo být v poho.

Chci se zeptat, jestli znáte třeba psy, kteří začínali později (3roky) a jak jim to jde? A taky, jestli je to pro páníčka opravdu taková fuška to uběhat?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 13:44
- Nahlásit

bullvnouzi

Teď si z hlavy nevzpomenu, většinou znám osobně spíš lidi, co si psa pořizovali s tím, že s ním budou dělat i agility. Ale spousta psů začíná v pozdějším věku a myslím si, že to je pro ně i lepší, protože to mají narozdíl od štěňat v hlavě srovnané a odpodá s nimi spousta problémů - dokáží se například déle soustředit a taky jsou zvyklí s psovodem spolupracovat.

Jestli to je pro páníčka fuška, to je otázka stylu, který psa naučíš, můj názor je, že když se počítá čas psa, tak má běhat pes, ne psovod.

wami
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 13:56
- Nahlásit

bullvnouzi
my zacinali ve dvou letech psa... ma to sve vyhody i nevyhody, vyhoda je v tom, ze pes uz umi spolupracovat, takze az na par prekazek se dalo zacit skoro rovnou se sekvencemi... nevyhoda je, ze je az moc zvykly ze sportovky se radit k leve noze, ze vedeni po prave ruce je proste trosku slabsi, musim na pravou stranu vzdyky trenovat vic...

Jestli to je pro páníčka fuška, to je otázka stylu, který psa naučíš, můj názor je, že když se počítá čas psa, tak má běhat pes, ne psovod.
to je hezky, ovsem pro zacatecnika je to jedno, nez si najdes styl, tak se stejne docela nabehas... myslim...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 13:58
- Nahlásit

bullvnouzi
já jsem začínala s Blechou, když měla 5 let a dost velkou nadváhu Tenkrát pro mně byla fuška Besku přemluvit, aby tu překážku aspoň přelezla, když už se do vzduchu fakt, ale fakt nezvedne Teď má osum let, na neof. závodech na konci táborů.. získává docela slušný umístění, ale ono je to většinou spíše náhoda... S mladší Connie byla fuška, když byla mladší, protože se absolutně nesoustředila a lítala si kde chtěla, ale to se mi podařilo hodně rychle odbourat a teďka mi dá spíš fušku vymyslet to vedení tak, abych dokázala dobře navádět a přitom ji i uběhnout... naštěstí se většinou soustředí a tak poslouchá povely...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:00
- Nahlásit

wami
hele já sem vyhlášený sloní mládě, na mě nikdo nemá
náhodou, fotka super a koník na ní vypadá extraroztomile s tim jazykem nastranu..
ovčouni sou moje nejstarší láska a vlkošedý-radši ani nemluvit
jen bych se už bála pořídit-kvůli nožkám a vůbec.. a taky že sem zatížená hodně na agi a z některejch NO, co vočas vidim běhat na závodech, je mi smutno.. chudinky vypadaj, že ty nohy přes skočku nepřetáhnou, což ale rozhodně není váš případ..

bullvnouzi
jasně, beztak nás tu není moc , za každýho vsomrovanýho sme rádi
hele na nějaký trapasení vůůbec nemysli!!! to by agi nemohl dělat nikdo... třeba jonda se sice ničeho nebál, hnedle se všade cpal a lítal jak pometlo, ale než se naučil zatočit, bylo toho trapasení moc a mooc a pořád je- z mý strany.
hlavně člověk nesmí čekat, že tam naběhne a hnedle bude běhat jako lidi, co choděj už dýl-takovýhle případy se najdou a nenechat se otrávit počátečnim neúspěchem, já teda ne zpočátku, ale tak za půl roku skákání sem měla chuť s tim švihnout mnohokrát.. ta vlastní neschopnost je úúplně nejhorší..když člověk vidí, že psa brzdí v procesu učení, ale stejně s tim nemůže hned teď nic udělat..
3 roky sou naprosto vpoho, znám pejsky, co začínali o dost dýl a jak jim to běhá!!
pro páníčka je to fuška podle rychlosti hafa a stylu běhu vedení.
jako náplň volnýho času je to fakt super a závodní ambice taky třeba přijdou, já bych taky před rokem dala ruku do ohně za to, že jako závodník na agi ani náhodou

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:07
- Nahlásit

eva od jondy
hele já sem vyhlášený sloní mládě, na mě nikdo nemá
já se nechcu chlubit, ale myslím, že jsem pravý opak většiny lidí tady z fora
na jednom táboře mi řekli "panička moc dobrý vedení, škoda že ten pejsek je takový" tím mysleli Bessinku, ona má prostě svůj styl a s mnoha lidmi jsme se shodli, že bysme mohli předvádět to opírané heslo "agility pro zábavu", protože Beska si to vyložene užívá, když může po kladině cupitat a hrooozně se u toho chlámat, při skočkách dělá takový ksichty, že by se jeden po... a když "běží" od skočky ke skočce a já se snažím, hulákám, povzbuzuju a Bessinka se chláááme a říká si "jen si tady trapas, já jsem dáma a takhle se to dělá!" a pěkně si tam cupitá, tak bysme vyhráli agilitní neváhej a toč

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:09
- Nahlásit

KaTachyon
no jasně, ale třeba mojí nejhorší chybou bylo, že sem už předem věděla, že jondu nestihnu a tak to taky končilo, že běžel jinam, než měl.. takže teď už vím, že musim prostě vyslat a mazat do co nejvýhodnější pozice, prostě běžet naplno a to mi dává zabrat děsně moc..
každopádně každýmu psovi sedí něco jinýho, ideální je
,když pes umí čísla a je to

wami
hele s tim vedenim na pravou ruku sem asi na druhý hodině myslela, že je to náš konec, přitom sme tehdá poslušnost skoro necvičili..
trenérka mi poradila, ať naučim chodit jondu i u pravý nohy a ač se mi při běhu dostane do blízkosti nohy jen sporadicky a to na stahovačkách, tak to fakt zafungovalo a už s tim nikdy nebyl problém

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:11
- Nahlásit

já myslím, že mi hodně dalo, když jsem začínala agilitit s pomalou Bessinkou, protože jsem vždycky všude všechno stihla tak jsem se naučila tu techniku a teď, když mám rychlou Connie, tak se už musím jen naučit pořádně běhat, nebo řešit ten parkur tak, a bych ji dokázala všude správně navést...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:13
- Nahlásit

Shelticka
no joo, jenže ty ses to zas mohla na Besce vpoho v klídku naučit, bych řekla. já bych určo jako prvního psa na agi potřebovala něco pomalejího a pak bych si jistě i vylepšila styl
jedna moje kamarádka se divila, proč se na závodech teda nepodívám na čísla, když nevim kudy běžet - tohle přesně by byl můj sen, neni Bessi naprodej?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:14
- Nahlásit

Shelticka
si byla rychlejší, než sem to svoje sesmolila

wami
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:15
- Nahlásit

eva od jondy
což ale rozhodně není váš případ
no my jsem vubec pripad sam pro sebe, neb Lump je napul cevecko, a v tom zbytku se mihnul nejspis i nejakej ten belgicak, takze NO az na poslednim miste...
ale je fakt, ze na tu mohutnost a velikost je relativne obratnej a koordinovanej... asi ma ze vseho to nejlepsi... na coursingu ho chvali, ze proti ceveckum mu to teda pelasi sakra rychle, na tartackej zkouskach si ho rozhodci chvalil, ze proti ovcounum ma strasne lehky chody...
jenom na tom agility ty bordery proste nedame... ale co, hlavni je, ze nas to bavi...

a hopsa jeste i nase Banuska, ale ty nikdy nezdvihnu prekazky vejs, nez na mini, takze s tou se holt nikde neukazem, ma to jen pro radost ze spoluprace...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:19
- Nahlásit

KaTachyon
můj názor je, že když se počítá čas psa, tak má běhat pes, ne psovod

wami
vyhoda je v tom, ze pes uz umi spolupracovat
To je velkej plus. Máfo je hodně zvyklej řídit se ukázáním rukou. Tak to se třeba tak moc nenaběhám. Co jsou to sekvence??

Shelticka
dost velkou nadváhu nadváhu tady máme asi oba.
aby tu překážku aspoň přelezla Oooo, to já mám doma klokana.

eva od jondy
ta vlastní neschopnost je úúplně nejhorší..když člověk vidí, že psa brzdí v procesu učení, ale stejně s tim nemůže hned teď nic udělat..
Nestraš.

wami
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:19 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

eva od jondy
ale jo, ja taky ucim chodit i u pravy, ale tu levou ma proste uz zazitou tak, ze to potrva dost dlouho, nez se strany vyrovnaji... a pri primem behu to nevadi tolik, horsi pri prebehnuti nebo krizeni, za mnou se proste automaticky staci na moji levou stranu...

ale vsechno bude, jsme teprve na zacatku...

bullvnouzi
sekvence - cast parkuru, nekolik prekazek za sebou, ale jeste ne plny pocet... kombinace prekazek...

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:21
- Nahlásit

Ale myslím si, že kámoška s tou půlroční hyperhyperhyperaktivní bíglicí bude mít mnohem větší problém. A když už jsme u toho, od kdy tak trénovat? je ten půlrok dost na nějaký začátky?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:23
- Nahlásit

wami
Achá. Učí se po částech...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:25
- Nahlásit

wami
tak to joo, já jen jak je Lump vobrovskej a celkem udělanej, tak že docela NO připomíná.. tu rychlost budete mít určo po belgičákovi, teď už je mi to jasný a tím víc bych vás chtěla vidět běhat!!
a hopsa jeste i nase Banuska, ale ty nikdy nezdvihnu prekazky vejs, nez na mini, takze s tou se holt nikde neukazem, ma to jen pro radost ze spoluprace.
tohle je super, že s ní chodíš taky skákat, spousta lidí se na to vyflákne, když je jasný, že závodit moct nebudou..zvlášť když maj dalšího psa na agi..
z fota je vidět, že jí to fakt baví-má super výraz
bullvnouzi
hele nestrašim, to bych určo nechtěla, každej neni sloní mládě a každej nemá pometlo

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2007 14:25
- Nahlásit

bullvnouzi
sekvence jsou části parkurů, které se často objevují na různých závodech. Parkur má + - 20 překážek. Sekvence je takový výřez z parkuru, třeba 5 překážek. Naučíte se pár sekvencí, spojí se dohromady a je z toho parkur

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání