| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:42
- Nahlásit
Zuzana T
Škoda někdy jindy Vám předvedu,jak nic neumí 6ti letá fena.
ale ona umí - a to je na Vás dvou to nejlegračnější!
Některý vaše boje jsou fakt hrozně roztomilý!!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:50
- Nahlásit
Jumi
Jen se nesměj,Bernáš má její geny!!!!
Mít paličáka manžela ,syna a ještě čubu,to už je moc.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:54
- Nahlásit
Zuzana T
Jen se nesměj,Bernáš má její geny!!!!
Jenom proboha nevyhrožuj! On bude určitě celej tatínek!
Mít paličáka manžela ,syna a ještě čubu,to už je moc.
Tak na tohle má docela pěknou teorii Karol! Bernášek je zase pěknej vztekloun a když se podívám na nás s Petrem
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 20:57
- Nahlásit
Holky věda je pěkně nevděčné povolání!
Právě tu házím do excelu výsledky mé půlroční práce a potvrdilo se moje podezření, že ji můžu hodit celou do koše!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 15:12
- Nahlásit
Tak jak užíváte sněhu? Kalamity se tu množí jak houby po dešti.... prostě "veselo". My nic moc, konečně nám tady na Vysočině nasněžilo z čehož nejvíce nadšení byli naši psi a zrovna dneska mi chlupatku bacil Bacil. Tatík na ní tak koukal, že má skelný očíčka, tak jsme jí změřili a měla 38.8. Tak jsem jí vzala k vetce, tam už měla 39.1. Jenže, na milém pejskovi po velmi pečlivém ohledání nebylo nalezeno nic, co by alespoň připomínalo příčinu dané teploty. Takže máme dvě varianty 1) viróza, 2) jak jsem psala o těch kloubech, tak paní doktorka řekla, že to může být i k tomu ( protože když najednou vytáhne, tak se to prý může stát a taky když malé děti rostou, tak prý můžou mít taky bolesti a teplotu ). No, mně spíš přijde pravděpodobnější varianta první. Minulý týden byl nachlazený první pes, ale ten neměl teplotu. Tak si myslím, že to od něj ta moje chcíplina prostě chytla a hotovo. Dneska dostala pigáro ( antibiotika ), dále máme brát od zítra Augmentin 2x denně půlku. Nejsem zrovna nadšená, ale když má teplotu
Taky jsem se dohodla s paní doktorkou, že jí koupím dětský sirup proti teplotě, akorát mi říkala, že jí mám dávat max. 100 ml denně. Koupila jsem dětskej paralenovej a dostává max. 3x denně 2 a 1/2 lžičky, než to shodíme. Prý se to s těmahle sirupama nemá přehánět, ale za ten Echinaceovej s vit. C nás pochválila, že ho taky bere a je to dobrý Prý ho mám dávat 3 týdny, pak 2 pauza a zase znova. To je zajímavý, ten jí chutná, ale ten paralenovej ne
Každopádně paní doktorka jí prohlídla opravdu důkladně a vím na 100%, že nehárá a že jí "zdravější" prakticky neviděla. Teda, ještě, že nemám děti, tohle za to vydá ze 120%
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 18:35
- Nahlásit
ko4ka
vám doporučila paralen jo
Tak ať se Chelsinka brzo uzdraví!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 18:53
- Nahlásit
Jumi
ne prášek, jen dětský sirup. Dostala ho zatím jednou, nechce se mi ho jí dávat. Mám ho doma, kdyby fakt nešla shodit teplota, ale zdá se mi mnohem lepší než dopoledne, takže už ho do ní rvát nebudu. Ještě jí večer změříme a uvidíme. Každopádně vypadá líp, naštěstí. Taky jsem kvůli ní dneska prošvihla rekvalifikačku, to jsem oddaná panička co?
Mimochodem, vypadá takto nemocný pes?
nebo takhle?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 19:00
- Nahlásit
ko4ka
No to opravdu moc nemocně nevypadá
Já se ptala jen kvůli tomu, že mi několik vetů řeklo, že psům se paralen a i ibalgin v žádném případě nesmí dávat...paracetamol (je tam ať je to sirup nebo ne), může vyvolat až selhání ledvin a multiorgánové selhání. Ale vím, že někteří veti klidně předepisují třeba acilpirin..čert aby se v tom vyznal
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 19:01
- Nahlásit
ko4ka
Koukám jak má Chelsinka nááádherně zlatá ouška - to asi holka ještě taky dotmavne...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 19:08 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
ještě další fotečky jak řádila dneska ve sněhu máme tady http://www.goldchelseafotoalbum.estranky.cz/fotoal bum/venceni/prvni-zima
Tmavne čím dál tím víc, už není taková běluha jako bývala, myslím, že fakt bude zlatější
Právě, mně se ten paracetamol taky vůbec nezdál Třeba v tom sirupu Panadolu je nebo není? Že bych koupila ten a tenhle vykopla. Když si vzpomenu, že jeden vet do našeho prvního psa rval věčně Ibalgin a Biseptol, tak fakt nevím co ten pes může aniž by mu to pomohlo a neublížilo...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 19:17
- Nahlásit
Jumi
ko4ka
Čau,Biseptol Cathy brala při zánětu močáku.Byla u toho trošku dietka a klidový režim,zabral.
Paralen by mě nenapadlo psovi dát,ale o Ibuprofenu/ ibalginu/ jsem slyšela,že doporučují někteří vet. na bolest- zánět.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 19:24 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Kuk na Bernáškovu úspěšnou tetu :
Hmmm,ale když klikneš na křížek,tak ji uvidíš.
Já s tím tady furt zápasím.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 20:51 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Zuzana T
Hmm pěkná teta!
ko4ka
panadol a paralen jsou úplně to samé, jen od jiného výrobce a oboje je účinná látka paracetamol...
ale o Ibuprofenu/ ibalginu/ jsem slyšela,že doporučují někteří vet. na bolest- zánět.
já to řešila v době kdy byl Thorin po operaci a ptala jsem se na to více vetů - odpověď na paralen (paracetamol) a brufen (ibuprofenum) byla prostě rozhodně NE
pokud je třeba něco pro psa na bolest či zánět musí holt člověk k vetovi a né brakovat vlastní lékárničku, tak dostane předpis na Rymadil (psí - úč. látka metakam) a nebo lidský movalis či Recoxa - ty obsahují účinnou látku meloxikam, která psům nijak neškodí...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:00
- Nahlásit
Zuzana T
Já s tím tady furt zápasím.
tohle není tebou! Dewmisťáci mají všechny svoje fotky pečlivě chráněné před stažením, takže jde jen dát odkaz na stránku, kde je fotka, ale fotka nikam takhle přendat nejde...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:01 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Ono se dá na Ibuprofen navyknout.Brácha v USA se s ním cpal poměrně hodně na bolesti zad a hlavy,navštívil neurologa,dostal léky na migrenózní bolesti hlavy -tryptany a vysadil ten IBP.Doktor mu řekl,že hlava ho bolí z jeho předávkování.Volal mi,že sice nebolí hlava,ale záda šíleně a že mu otýkají končetiny.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:14
- Nahlásit
Zuzana T
No ono se dá navyknout na kde co - například i takové kapky nasivin dokážou vyvolat závislost - takže všeho s mírou!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:17
- Nahlásit
Zuzana T
http://www.dewmist.com/english/index.html
tak tahle fotka nám hodně zvedla náladu
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:28
- Nahlásit
Jumi
Jo to se nedivím...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 21:37
- Nahlásit
Zuzana T
Tak jsme ti s Petrem uvažovali zda je opravdu 100% že se Dewmist zabývá chovem GR! Začínáme je podezřívat z odchovu kun!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2007 22:02
- Nahlásit
Jumi
Jeho mladí psi nejsou žádní budulínci,
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:01 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit
Nazdárek holky! Ten sníh je parááááádní! Včera nám dokonce zůstal i páník doma, že nechc rozbít cestou do práce auto ani sebe a vzhledem k tomu že jen ten večer před tim z Hostivic domů 2 hodiny, tak jsem byla docela ráda. A dneska ještě připadlo....tak už do práce jel
Taky jsme neodolala a vzala s sebou hned foťák a pak hned pověsila nějaký fotky na stránky. Ale dneska asi budu fotit zas, protože Ondra celou procházku prudil, že se tím foťákem zdržuju
A Bondík byl legrační - tolik sněhu ještě neviděl a ráno se chudák málem nevyčural, protože neměl kam - nikde žádý oblíbený voňavý místa....prostě beznaděj. A pokaždý, když mu Ondra nedočkavě řek loužička, tak začal hrozně aktivně hledat a zoufale se na něj koukal
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 09:05
- Nahlásit
Jumi
Tak co dneska? Neleknem se sněhu nic? Já zkusim zjistit, co na to Eva, jestli v pohodě jezdí autem a tak. ....a jestli se nám chce se při cvičení brodit takovejma závějema
Říkala jsem si, že bych asi stějně přijela za váma, ať si kluci ten sníh užijou.
Mimochodem, tak fotka se čtyřma "Bernáškama" je báječná
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 10:16
- Nahlásit
Jumi
Tak s Evou sníh nic nedělá a všechno platí. Budu na Hájích ve 13:31 - pokud se přesnosti metra nějak nedotkne kalamita
Holky, to nevadí, že tu nejste. Já si tu docela vystačim
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 12:12
- Nahlásit
Karol
Ahoj ,jsem tu,ale nemám dnes tak moc času.
Mátedneska na cvičení nááááádherný den.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 12:24
- Nahlásit
Zuzana T
To máme, jen jestli Jumi nezmizela ze světa
Ale to počasí je fakt úžasný!!!!Hned jsem musela udělat první sérií dnešních fotek Bondíka na sněhu a odpoledne bude další
Za chvíli vyrážim a tak pa.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 12:58
- Nahlásit
Karol
Tak to ,prosím, vezmi i s Bernáškem a Dorčou,ať z toho také něco mám.
Jumi určitě nezmizela,ta bude určitě tajně nacvičovat,aby neměla odpoledne depku,že to jde Bondíkovi a Dorče lépe.
Já mám zase dneska na hlídání háravou Jessy,tak půjdeme sólo na louku,také s foťákem.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 16:50
- Nahlásit
Zuzana T
,ta bude určitě tajně nacvičovat,aby neměla odpoledne depku,že to jde Bondíkovi a Dorče lépe.
Tak to nacvičování nám bylo houby platné! Na Bondíka nemáme! Ale alespoň Dorča je puboš stejnej jako my
Karol
Díky moc, že ste nás vzali bylo to super i když náročné!Doufám, že na nás budete myslet a až půjdete zase někam cvičit, klidně i jinam než k nám, tak nás vezmete sebou!
Jo a Petra už rozeslala štěňátka, takže v neděli se jde cvičit! Hurááááá!!!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 18:04
- Nahlásit
Jumi
No vidíš,60 % puberťáků a jen 40 % Hujerů,to je povzbuzující ,ne?
Udělali jste nějaké fotky,bylo nádherně?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 19:01
- Nahlásit
JumiZuzana T
Ahoj Ahoj!
Dnes to bylo vážně super, i když hledání dummíků ve sněhu je zatím trochu složitější...
Mám pár moc hezkých fotek, hodim je teď tady do alba, tak chvilku strpení.
Jumi
Se přece nedá říct, že jsme vzali my vás a ne vy nás
Ale když teda chceš, zas vás někdy sebou vezmem. A už se moc těšíme. Bondík tozhodně potřebuje trénovat poslušnost za přítomnosti dobrých kámošů. A to začínající kníkání mě vyděsilo. Štěstí, že zkoušky bude u nás dělat Ondra. Jen se bojim, aby po kníknutí a následném vyloučení z WT neputoval Bondík rovnou do salámu...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2007 19:44
- Nahlásit
Ono mi to nejde
Když dám upload obrázku, tak se nic neděje - cvhíli hodiny, pak bílá obrazovka a a nic...
|