Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 21:22
- Nahlásit

Jumi
No to je děsný,chudák fenečka.Koukala jsem Heduli na stránky a do porodu je ještě 14 dní!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 21:24 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
zítra se na cvičení držte.

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 21:29
- Nahlásit

Zuzana T
No spíš aby se drželi ti ostatní - obávám se, že by někomu velmi lehko mohla dojít trpělivost

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 21:31
- Nahlásit

Jumi
Myslíš,že by jste mohli rozhodit koncentraci agenta Bonda?

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 21:41
- Nahlásit

Zuzana T
Agent bond se chytře výcviku zůčastnil už dnes - ale bernášek si jistě najde jinou oběť! Toho bych se vážně nebála!

Dneska si ale pacholek u mě vysloužil černý puntík! na prochajdě mi s páníkem utekli, když se honili o míček, tak jsem s jim schovala a bernášek pořád skákal na petra a na nějaké hledání paničky se vybodnul! Až když dostal miček tak se teda po dlouhém povzbuzování nechal přemluvit mě hledat - syčák!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 22:13
- Nahlásit

Jumi
nevděk svetem vládne...

Karol
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 17:56
- Nahlásit

Jumi
Tak co cvičení? S kým jste cvičili?
My dnes měli povalovací den, a tak i trochu Bondík. Ale já mu to teď ve všední dny vynahrazuju, chodíme na děsně dlouhý procházky - teda na naše poměry....

A jaký byli psíci? My byli včera s úplně jinýma než chodívají jindy...a cvičila s námi jedna půlroční čokoládová labinka, který to tak šlo....prostě jako by ti labradoři vážně byli trochu jiný druh ...v půl roce se nám fakt o něčem takovym nesnilo.

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 20:13
- Nahlásit

Karol
Cvičení bylo naprosto super! Přesně tak jak to má na cvičáku být - Bernášek pracoval naprosto špičkově, byla jsem na něj moc hrdá a byl i moc chválen! Zato já dostala skoro u každého cviku sprďana a výtku - dokonce i pokárání, že to psovi kazím. No bude to možná znít blbě, ale odcházela jsem se super pocitem, protože o tom cvičák je - za 1,5h se pes nic nového nenaučí, ale páníček moc a já jsem našla spousta chyb co nevědomky dělám.
Cvičila nás Soňa - byli jsme ve skupince jen 4 a ostatní jsem vubec neznala. my jsme byli rozhodně nejmladší, ale skupinka byla přesně na naší úrovni...

My dnes měli povalovací den, a tak i trochu Bondík.
My s bernášem jsme teda mrtví od půl deváté nějak do tří jsme asi bez 2h strávili venku. Dopo na cvičáku a odpo nás vytáhla Zuzka do Milíčáku - za což tímto moc děkujeme...no a Michal s Jitkou a Anežkou u nás byli až do pěti, takže to se bernášek také moc nevyspal - to víš musel se nechat drbat a předvádět před mimčem! takže pak padl za vlast - i když teď už tu zase cupuje plyšáka (což značí únavu - jinak by tu otravoval, ať mu ho házím!)

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:21
- Nahlásit

Ahoj holky, tak jsem včera zjistila, že mám asi loveckého psa... Domluvila jsem se s jedním pánem, který má labíčka se kterým se věnuje working testům, ale o ty nejde jako spíš o všechny možný lovecký zkoušky s tím, že mi nabídl pomoc s přípravou Chelsinky na OVVR. Nuže, vzala jsem svou chlupatku a vyrazili na výlet do pár km vzdálené vesničky. Pán si došel domu pro dummíčky, psa a přítelkyni se synátorem. Chelsinka nevěděla po kom skákat dřív, jestli po pánovi, jejich psovi ( ten z ní byl nadšenější ještě víc ), přítelkyni nebo po chlapečkovi. Celkem jsem se divila jejímu nadšení z chlapečka, vzhledem k jejímu přehlcení láskou od dětí ještě z pátku, což ve mě vzbudilo dojem, že na děti nezanevřela. Cestou pánovi upadl ( asi náhodou ) jeden z dummíčků a Chelsinka si ho nadšeně ukořistila pro sebe a každýmu nadšeně ukazovala co krásnýho to našla. Došli jsme na louku a pán mi vysvětloval a ukazoval jak nám tam budou házet aportíky. Nejdřív předvedl se svým psem a totéž jsem měla zopakovat s chlupatkou. No, musím uznat, že Chipovi to šlo lépe ( kupodivu ), ale nevzdávala jsem se. Nakonec Chelsinka pro aporty běhala a časem i pochopila, po té, co ho skusila nacpat komukoliv jinýmu, než mně, že ho má nosit mně i když to házel ten pán a že Chip, kluk, slečna ani můj přítel ho nechcou. Poté jsme vyzkoušeli tzv. dohledávku na viděnou. Pán Chelsince ukázal dummíčka z králičí kožešiny, který se jí také velmi líbil a odešel s ním po větru kus dál, kde ho položil do trávy, instruoval mě, že mám vyslat fenku s výrazem HLEDEJ, což jsem následně provedla. Chelsinka zajdu našla a okamžitě s ním mazala ke mně a předala aniž by ho někde vyflusla. Za což jsem jí pochválila a za odměnu jí králíčka zase vrátila. Pak jsme šli vyzkoušet něco o čem jsem pochybovala, že toho chlupatka bude schopna a to na samotnou dohledávku, čili v OVVR na disciplínu NOS. Cestou se stavil v kůlně pro aport z pravého králíčka ( čerstvá kůže, včetně hlavy a uší vycpaná špalkem ). Nutno podotknout, že to bylo ještě od krve a já nezářila nadšením, že to má moje princezna strkat do huby jsem zacvakala zubama a utíkala to přeci jen zkusit. Chelsice králiček voněl, cestou dokonce začala nedočkavě kňučet. Dohodli jsme se, že opět ukáže jak to má vypadat s jeho psem a poté s mým. Přítelkyně odvedla Chipa bokem, aby neviděl skrýš. Pak se vrátil, psa vyslal a ten po chvilce našel a nesl pánovi. Sice si ho upravoval a chvilkama vypadal, že ho nedonese, protože si ho chtěl nechat pro sebe. Chelsinka se tvářila velmi netrpělivě což mě překvapilo. V tom zmatku jsme ho nějak zapomněli dát očuchat, pán odešel se zajdou a já zabavila zmítající se Chelsinku. Pak pán přišel a řekl, že jí mám dát povel Hledej a vypustit. Vzdálenost byla velká - přes půl louky a ještě do dal do křovisek. Nevěřila jsem, že Chelska aspoň projeví snahu hledat. Pak mi došlo, že si k tomu ani nečuchla a říkala jsem si, že asi nic. Ale Chelska začala lítat po louce a hledala i když vlastně nevěděla co. Občas se ke mně s nešťastným výrazem vrátila, tak jsem s ní popošla blíž ke králíkovi a opět dala povel hledej. Tohle se stalo asi během hledání 2x, ale nevzdávala to. A najednou zavětřila, chytla směr křoví a za chvilku se z něj vynořila s králíkem velikosti malého psa a mazala mi ho donést. Jen jsem zavolala ke mně a s mohutným máváním ocasu mi zajíčka předala. Byla jsem na ní velmi hrdá. Toto jsme vyzkoušeli znovu a to už šla na jistotu a opět ho aportovala. Sice se jí blbě nesl, byl těžký a když dělal problém, čapla ho za uši, ale donesla ho MNĚ!!! A to Chip i když je tak dobrej s tím dělal hovadiny a ona mi ho donesla. Jistě chápete jak jsem se cítila! Pán nás pochválil a pozval znovu na návštěvu. Jediné, co nám vytknul byla naše chůze u nohy, ale to už zlepšujem. Se omlouvám, že to je tak dlouhý, ale musela jsem se pochlubit mým loveckým psem

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Led 2007 21:26
- Nahlásit

ko4ka
holky jste kabrňáci! koukám že v posledních dnech jste se do toho vážně opřeli a slavíte jeden úspěch za druhým! - tak jen tak dál! Držíme palce

Karol
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 10:13
- Nahlásit

ko4ka
Tak to je fakt celý úplně úžasný! Jste šikulky!!!!A vidíš to, tys jí tak dlouho nevěřila, co se týká aportu..a teď z ní máš pomalu šampionku Tak moc gratuluju a radujte se z toho!
Kdy se chystáte na ty veverky?

Jumi
Tak to muselo být cvičení skvělý! Soňa určitě umí velmi upřímně člověku říct, co dělá za blbosti, co? Taky bych to určitě potřebovala, tak dloufám, že budeš ty typy posílat dál, až uvidíš, že třeba něco dělám stejně špatně jakos to dělávala ty

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 10:29
- Nahlásit

Pěkné pondělní dopoledne
Tak jsem koukala na stránky cvičáku a holky budou opravdu dělat III.turnus Albeře is OVVR na zač.července.To je super.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:25
- Nahlásit

Jumi
Karol
moc děkujem za pochvalu Hlavně doufám, že jí to nadšení vydrží. Snažím se jí nepřehltit informacema, abych jí to neznechutila, ale je vidět, že když to u ní správně vychytám, tak to s ní i jde Jsme přihlášený na turnus 1.-8.7. s tím, že ovvr je 7.7., mezitím tam budou i ukázky working testů, na to mrknem, ale dělat working nebudem, nějak mě to moc nezaujalo... To už jsem si spíš říkala, že třeba časem nějaký lovecký ( to je změna co? ), ale to je každopádně ještě daleko

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:45
- Nahlásit

Karol
Já se domnívám, že po tom, co neustále vysávám celé široké okolí a nechávám si radit a od všech všechno znova vysvětlit a neustále čtu, co se dá, tak teoretický základ mám super! Takže když koukám na ostatní (třeba na tom cvičáku) tak obvykle vidím šíleně chyb, co dělají....jenže sebe člověk za a) nevidí a za b) praxe je prostě něco jinýho!

Soňa určitě umí velmi upřímně člověku říct, co dělá za blbosti, co?
No to teda umí! Když mi řekla, že se mám přestat vymlouvat a začít to dělat pořádně, tak to jsem si teda fakt připadala jak malé děcko

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:23
- Nahlásit

Jumi
To víš,Soňka je teď velící matka a ty se musí poslouchat
Mě se s ní cvičívalo ale dobře.

Karol
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:29
- Nahlásit

Jumi
že se mám přestat vymlouvat a začít to dělat pořádně
Tak to tě fakt nešetřila
Docela si umim představit, že takové přímé jednání řadě lidí nedělá dobře....občas jsou na cvičáku takový hodně zvláštní lidi
A na copak se vymlouvala?

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:41
- Nahlásit

Zuzana T
Karol
Ale já si vážně nestěžuju! jak jsem psala, tak jsem naopak odcházela spokojená a s dobým pocitem!

A na copak se vymlouvala?
no už si to přesně nepamatuji, ale když se nám něco nepovede, tak mám takovou tendenci si to analyzovat a říkat, no já jsem udělala tohle a tohle a proto Benáš udělal tohle a tohle...a na to se mi dostalo tohoto usměrnění
jo a taky to, že je v pubertě neznamená, že to nebude dělat pořádně...
úplně první co mi řekla, tak bylo - koukám, že panička bude muset hodně zrychlit!
A to má teda pravdu, já někdy opravdu reaguji rychlostí šneka, děsně mi to v tý hlavě šrotuje a pak nestíhám a zapomínám, moc nevím, co s tímhle dělat, ale asi jde o cvik třeba se učíme něco novýho a já jsem z toho tak rozhozená, že benráše úplně zapomenu chválit - ve snaze nic nepokazit...no a když vím, že mě při tom sleduje ještě dalších 5 lidí, tak to už jsem úúplně mimo!

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 18:16
- Nahlásit

tak jsem byla jedna z těch kdo hlasoval pro permanentku na cvičák, ale teď vážně nevim, kde k 1.2. schrastim 15 stovek...
nějak začínám mít pocit, že budem potřebovat sponzora! Už aby byl říjen a my měli po škole a kloudně placenou práci! ( a nebo alespoň to roztomilé stipendium PGS studenta )

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 19:07
- Nahlásit

Jumi
také sháním sponzora,ikdyž léta vydělávám.Až najdeš zdroj,buď kámoš a přihraj ...
Pořád myslím na tvoji sms.

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 19:27
- Nahlásit

Zuzana T
Pořád myslím na tvoji sms.
no já taky - je mi jich šíleně moc líto Irča s Petrou ji poslali nějaký balíček a sponzorský dar...je to hrozný! Péťa říkala, že pravděpodobně ani nezvládne sama porodit - vůbec netuší co bude! A když si představíš, že v době krytí to byla úplně zdravá veselá fenečka...

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 19:29
- Nahlásit

Zuzana T
ale zase ji na druhou stranu chápu,když se člověk zamyslí, tak kdo si takové štěňátko vezme

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 19:34 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Já spíš obdivuju,že do toho vůbec jde!Kdybych tak mohla pomoci,ale nevím jak.
.

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:12
- Nahlásit

Zuzana T
No to já bych ráda, ale taky nevím, co bych mohla udělat

Já spíš obdivuju,že do toho vůbec jde!
No já nevím, co by jinak asi měla dělat.. podle mě se vše mění každým dnem a hlavně to jde všechno strašně rychle! je to asi těžké vzdát se a nechat je utratit všechny...
Navíc manžel přišel o místo - platili krytí, všechny ty veterináře a stejně je to k ničemu...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 20:57
- Nahlásit

Jumi
Zuzana T
Ahoj holky, sice nevím přesně o čem je řeč, ale ten zlatý stafylokok se tady u nás vyskytl loni na jaře, zrovna když Bresta měla vrh - vím o 2 případech u LR, obojí dopadlo špatně. Vůbec si nedokážu představit, co bych v takové situaci dělala... je to strašné rozhodování Jinak vás zdravím po vichřici, my byli bez el.proudu až do dnešního večera.

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:01
- Nahlásit

Ketrin
Tak vítej zpět do civilizace!

nevím přesně o čem je řeč
tohle bohužel nakonec není ten staf. ale rakovina...a jde to strašně rychle...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:16
- Nahlásit

No tak to je vůbec hrůza-březí fena...
Já mám teď taky trápení se Sali, kdovíco se z toho vyvine, lítáme na veterinu, ale přece jen ta už má svůj věk a za sebou kus dlouhýho pěknýho života... a pořád věřím že i před sebou

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:18
- Nahlásit

Ketrin
a co ji chuděrku trápí?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:24
- Nahlásit

Ketrin
Ahoj,copak je Sali?
Jumi
Je fakt předčasné něco plánovat.Doufám,že alespoň štěňata budou OK.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:25
- Nahlásit

Nejdřív to vypadalo na nějakou kožní infekci, (na hlavě - okolo oka a na "spánku") jenže testy na různé zevní parazity atd.vyšly negativně, teď je podezření že je to jen vedlejší projev něčeho vážnějšího uvnitř (nádorové bujení). Čekám na výsledek dalších vyšetření, co bude koncem týdne. K tomu si do krve škrábe ty boláky, takže dnes už se nedalo nic dělat a musela jsem nasadit límec. Kupodivu je hodná a snáší ho - nikdy v životě ho neměla. Ale jinak je normální, veseláˇ, docela běhá a žere... tak snad to nebude tak hrozný. Ale je to smutek, jak se něco takového děje.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 21:29
- Nahlásit

Ketrin
Doufejme,že to zvládnete.Podívej na Jenny od Evči,dostala se z toho suprově a je z ní pohodová babča.

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání