Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 16:52
- Nahlásit

óóóó já panička hloupá!
Jak jsem tu mohla tomu nebožátku tak spílat (aby blbec jeden přestal dělat drahoty s jídlem)!!!!vždyť on je vlastně hrozně uvědomělý pes! Uvědomil si, že už je dost velký aby tu dělal darmožrouta, takže granulky žere s takovou chutí jako dřív, ale poze za odměnu za odvedenou práci

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 16:56
- Nahlásit

Karol
Hledali jsme tam dneska nějaký vhodný hračky a nějak nic moc.
no já taky hledala a děsně se mi tam líbili ty provazo - tenisákový plyšáci, jenže oba naši kluci mají hraček až hamba a tak jsem to nekoupila! a pak se nám s petrem šíííleně líbila taková plyšová žirafa, ale to už si slyšela ale koukala jsem tudle na ten náš provazový uzela aje na tom už dost bídně, bernáš ho v tom uzlu pěkně přeštípal a tuhle se tím provázkem dávil až se pozvracel

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:34
- Nahlásit

Jumi
ty provazo - tenisákový plyšáci - když mně přijde, že jak je to plyšák, tak to prostě nic nevydrží. Přece nekoupim hračku, o který vim, že jí Bond za dvě hodiny zničí a ještě si jí ani zničenou nebude moct nechat, protože by si ucpal střeva nějakou vycpávkou...

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:36
- Nahlásit

Jumi
A Bondík už má taky druhej uzel - vlastně jsme se spolu bavily o nebezpečnosti těch provázků, co z toho vytahujou...
To ten první uzel, ten vydržel vlastně hrozně moc, protože Bondík ho měl odmalička, ale jako malej na něj byl ještě úplně bezmocnej - to teď je uzel rychle

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 18:40
- Nahlásit

Karol
my máme od té samé firmy hodně podobnýho jenom provazo plyšáka a kupovla jsem ho někdy v půlce prázdnin a zatím je v celku i Thorinův i bernášův - ten bernášův má teda už načatej ten provaz! naši kluci milujou plyšáky ze všech hraček na světě nejvíc a nejvíc si s nima hrajou. Zuzka Bernáškovi nosí lidské plyšáky a toho co dostal jako součást chovatelského balíčku pořád má a je v pohodě...(stejně jako ty ostatní "tématické plyšáky)

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 20:29 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Karol
Bernášek krásně stál, mám hezkou fotku, tak jestli chceš, pošlu.
prosím prosím pošli!

Ani nevim, jestli Petr fotil.
fotil ale vůbec mi to ještě ani neukázal..chudáka ho to vzalo víc než mě, se mi svěřil, že myslel, že tentokrát už to pořadí budeme mít..a pořád tu chodí a říká: "a stejně je bernášek krásnej pejsek!" a oslovuje ho BOBe a CACIBe

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 21:11
- Nahlásit

Ahoj!
Já jsem dorazila samozřejmě pozdě, šťastnou náhodou potkala Karol s Ondrou, kteří mi řekli jak jste všichni dopadli. Tak pak jsem byla asi 2 hodiny u LR. Pak jsem šla ještě ke GR, jenže už tam skoro nikdo známý nebyl. Tak jsme ještě obešli pár známých u jiných plemen a odešli jsme asi ve 13 hod. Borgouš se vyblbnul se psy a nasál halovou atmosféru. Pokud jde o hračky, mně se líbily ty umělohmotné kachny a bažanti, ale je to ptákovina
Jumi ho to vzalo víc než mě atd. - nevím sice přesně co vám paní Č. řekla, ale fakt je brzo na to dělat nějaké závěry u těhle štěňat, jací budou. To bych si nad Borgoušem taky mohla teď rvát vlasy, ale jsem v klidu.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 21:48
- Nahlásit

Ketrin
řekla mi, že je hrozně hubenej a máme jít do Holešovic na odběr a rozbor krve, protože je určitě nemocnej...ptala se mě jestli žere dobře, řekla jsem, že poslední dobou zlobí se žrádlem (neřekla jsem že poslední 2dny na to jsem byla trochu zaskočená) ona mi poradila do granulí míchat maso a tvaroh a místo jednoho jídla dávat buchty...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:03
- Nahlásit

Jumi
No, pokud ti to řekla (což si myslím že ona jo) normálním věcným tónem, bez ironie a nějakých rádobyvtipných průpovídek, tak bych to brala jako dobře míněnou radu a zamyslela bych se nad tím - jako jestli by fakt neměl dostat trošku přidáno.

Já jsem u kruhu LR měla tento kuriózní rozhovor:
Okolojdoucí pán s pohledem na Borga: Kolik mu je, vašemu? Tři roky?
Já: Osm měsíců.
Pán: Aha! Tož, je takový velký, tlustý...
Já: ???
Pán: Můj má dva roky, tož ale to je pořádný labLador. (Neměl ho tam.) Má taký dlouhý, špičatý šňupák, né jak ten váš.
Já:
Pán: Já ho mám od švagra, on chová tyhle labLadory a taky retrívry, a bígly a jezevčíky. On to má na kšeft toto všecko.
Já:

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:07
- Nahlásit

Jumi
A co má se zubama?

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:26
- Nahlásit

Ketrin
bych to brala jako dobře míněnou radu
nikdy jsem neřekla, že ona to nemyslela jako dobře míněnou radu...o stránku dřív píšu, že byla hodná a prostě měla potřebu poradit nezkušenému. Bohužel i přesto to člověka hodně zamrzí, když ti psa považují za neduživou nemocnou chudinku...
V září a to od té doby bernášek ještě nabral nám vet řekl, že má zcela ideální postavu a velice nás za to chválil, že není překrmený. Shodou okolností jsme ho potkali i přímo na místě a toto své tvrzení naprosto potvrdil, šla jsem za Libuškou štorkovou - vet a chovatelka GR - totéž bernáš je zcela ok. pokud se podíváš na Zuzčiny stránky www.zboticskychmeandru.com uvidíš, že jeho sourozenci nevypadají o mnoho jinak stejně tak na fotkách CHS dewmist najdeš spousta podobných exemplářů.
Bernáš dostává 600g puriny denně, k tomu mu dávám mrkev, rýži, sýr, kapsičky pedigree (ne každý den) a piškotů a jiných mlsek sežere za den docela slušnou porci. sem tam suché pečivo.
Hlady opravdu nestrádá a myslím, že málo také nedostávám, zcela upřímě řečeno je ve stejné situaci jako já v jeho věku a možná o to víc si to beru osobně. já taky neustále chodila na krev a všichni se mi smáli jak jsem vychrtlá, dokonce jsem měla období, kdy jsem se strašně přejídala a přála si ztloustnout, ale smůla...Jsou prostě lidi a i psi, kteří jsou prostě od přírody hubení a můžeš je ládovat jak chceš...

A co má se zubama?
nelíbil se ji skus a libuška říkala, že ho má opravdu na hranici mezi nůžkovým a klešťovým, ale bernášovi se tam koukalo na zuby spousta lidí a jak jsem to tak pozorovala, tak jak je to na hranici, tak je to asi věc názoru jestli je to ještě ok nebo už ne...

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:46
- Nahlásit

Jumi

dostává 600g puriny denně, k tomu mu dávám mrkev, rýži, sýr, kapsičky pedigree (ne každý den) a piškotů a jiných mlsek sežere za den docela slušnou porci

Můžu se zeptat? To je Pro Plan Puppy Large Breed a Bernáškovi je cca 7 a něco měsíců? Zdá se mi totiž, že už samotných 600g granulí na den je docela dost.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 22:57
- Nahlásit

Walda
To je Pro Plan Puppy Large Breed a Bernáškovi je cca 7 a něco měsíců
ano ano, přesně jak píšeš...a mě 600g také opravdu nepřijde zrovna málo!

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 23:05
- Nahlásit

Jumi

No právě. A kolik teď váží? I kdyby se chystal být v dospělosti velkej, tak 38 kg, tak bych odhadoval v 7mi měsících, že by měl dostávat maximálně tak půl kila granulí.

Jo a nepřidáváš mu vápník nebo nějaký komplexní doplňky?

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 23:10
- Nahlásit

Jumi

Jo a předpokládám, že ho moc nehoníš, že nemá extrémní zátěž?

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 23:13
- Nahlásit

Walda
kolik váží netuším, protože nemáme váhu, ale ne nějak zvlášť moc.před měsícem asi nevím kdy přesně to bylo, ale šlo by to tu najít měl 23kg. Jak se chystá být velkej opravdu netuším, ale jeho táta má 42kg a máma taky není žádnej drobek. sám bernášek nemá zrovna nejmenší tlapičky, takže bych řekla, že k těm 40kg se v dospělosti blížit bude.

dle výrobce má pes v dospělosti vážící 35 - 45kg jíst 410 - 660g denně

Přidávám Artican biosol - hydrolyzovaný kolagen.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 23:15
- Nahlásit

extrémní zátěž nemá, ale je hyperaktiv a hodně lítá sám - denně chodí na 1,5 - 2h ven + 30 - 45 min ráno (to často jen na vodítku)

Walda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2006 23:40
- Nahlásit

Jumi

No, nezdá se mi, že by Bernášek směřoval ke 40kg (počítáno v ideální kondici, ne tlouštík). Brácha ho dost rychle přerůstal, a i některý ségry.

Jde mi prostě o to, že to menu, co popisuješ nahoře, se mi zdá na 7 měsíců fakt hodně. To skoro nesežere můj Indy ve svých dvou letech a 37 kg. A to v podstatě dostane co sežere, pohybu, práce a zábavy habaděj. Jo a vypadá takhle:
http://www.goldenlucas.com/alba/Superden/ipage0000 5.htm

amísek
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 10:12
- Nahlásit

Ahoj holky,tak jsem se chtěla s vámi pozanat,ale měli jsme docela problémy a už jsme chtěli odstoupit.Am chtěl každýho psa sežrat a nakonec i rozhodčího.Nějak jsem to zamluvila,tak nic neříkal,ale za to jsme celou dobu místo předvedení ve stoje běhali.Chtěl nám dát výbornou,prý měl nejlepší mechaniku pohybu,co tam viděl,ale je hubený.Budeme muset jít na krev asi problémy se slinivkou,po ničem nepřibere.Nebýt toho,tak ho chválil.Snad se to někdy povede.
Jinak všem blahopřeju k úspěchům a pejsíkům obvzlášť.

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:21
- Nahlásit

amísek
No tak vidíš - stačí trochu vykrmit, dotrénovat to prohlížení zubů, občas se jít projít na Václavák, aby si Amík zvyk na nesnesitelný množství lidí....a pak už z výstav jen samý "Véčka"

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:29
- Nahlásit

Jumi
oslovuje ho BOBe a CACIBe
Tak tos mě teda dostala

Přemýšlím pořád o těch hračkách - jestli Bondíka nešidíme.
A rozhodně , protože jak si tak promítám, kdo a co všechno už u nás padlo ....můj oblíbenej medvídek z dětství - tak z toho lítaly střeva asi po týdnu, pak byl takovaj plyšovej pes, toho Bondík jako tříměsíční miminko nakous v první nestřežený chvíli a začal se ládovat jeho molitanovými vnitřnostmi. Ten první uzel, ten Bond rozvázal...proslintal a nakonec chtěl pozřít. Dvě dřevěný kosti rozkousal a ožral tak, že z nich byly klacky po celý dýlce stejně silný. Něco jsem určitě vynechala, ale každopádně dneska v noci zničil tu hračku, co jsme koupili včera - rozebral ten provaz na milión vlákýnek a takovej červenej obal...takže teď má jen ten gumovej kruh a čekáme na první příznaky zauzlování střev
Jo, mezi tim byl ještě takovej krásnej plyšovej míček a ještě jedno provazový přetahovadlo....všechno prostě rychle končí, protože Bondík je asi takovej technickej typ a snaží se všemu přijít nakloub

Hele a kdy začně Bernáš nosit rovnátka?

amísek
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:33
- Nahlásit

Karol
No jo všechno by se dalo natrénovat,ale to vykrmení už bude asi horší.Jedna pani mi radila zavřít ho na zahradě a koupit obyčejný granule,po těch prý ztloustne.Jiná zase zkusit ProPlan.Nepřibíral ani po Roayl Canin.Já už se v tom fakt nevyznám.Po granulích od veta dokonce ještě rapidně zhubl.Půjdeme na větší vyšetření a holt uvidíme.Teď jsem mu koupila ještě nějaký komplex vitamínů s aminokyselinama a antioxidantama,tak snad to bude k něčemu.

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:38
- Nahlásit

amísek
A co zkusit buchty? Někteří doporučují i taková alternativní řešení, viď, Jumi?

Na ty "obyčejný" granule zas ale bacha kvůli srsti a všemu ostatnímu...

Holky, ale stejně je to strašný, když se člověk musí snažit vykrmit psa jak husu jen proto, že jsou v módě buřtíkovatý psi, co?
A vůbec, co je to za radu, zavřít ho na zahradu? To jako aby zbytečně neběhal, jo?

amísek
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:47
- Nahlásit

Karol
vždyť mě se ty vyžraný sotva se valící koule taky moc nelíbí.Ani se nedivím,že měl pěknou mechaniku pohybu,když mu nevadí žádný sádlo.Do obyčejných granulí se mi taky nechce.Je to jen šrot! Paní tou radou nejspíš myslela,aby se moc nehýbal,aby to zase nevyběhal.Řekla jsem jí,že musíme denně chodit ven,jinak se nudí,tak se na mě dost divně podívala.Tak jsem asi divná,když vezmu psa do lesa na dvě hodiny a on je fakticky šťastný,že může lítat.
čím kdo krmíte,prosím poraďte něco vyzkoušenýho.Podotýkám,že žere úplně všechno co jen trochu vypydá k snědku

Walda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:49
- Nahlásit

Že se dotoho zapojuju: Když jsou psi zdraví, proč se snažíte je vykrmit?

amísek
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:49
- Nahlásit

jak sem můžu přidat fotečku,aby jste mi ho posoudili

amísek
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:52
- Nahlásit

Walda
měli jsme zdravotní problémy a ty nás stáli 7kg a skoro všechno pěkné osvalení.Teď už se to lepší,už nevypydá ani jako chodící kostra.Myslela jsem že na výstavu už bude dobrý.Nechápu ten trend,když jsou labradoři lovecký psi,tak by měli mít snad i figuru

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 11:56
- Nahlásit

Walda
Nevím, jestli se tu o to opravdu někdo snaží...ale někteří výstavní posuzovatelé by k tomu některé z nás rádi přiměli
Myslim, že tady jsou všichni poměrně rozumní a ve skutečni nikdo svýho psa nevykrmuje, ale lidí, co to dělají jenom pro úspěch na výstavách je bohužel ažaž...

amísek

vždyť mě se ty vyžraný sotva se valící koule taky moc nelíbí
V tom případě se na to ale vykašli a prostě na výstavy nechoď, protože ti jedině zkazí náladu. Buď ráda, že si s pesem rozumíte v množství pohybu i ve vzhledu a kašli na vykrmování. Pes přece nebude o nic míň šťastnej.
Chodíte na cvičák? Vsadim se, že práce ho baví víc, než běhání v kruhu

Walda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 12:01
- Nahlásit

amísek

Podle mě, vykašlete se na trend, hlavně u štěňat. Pár kilo navíc v půl roce se může za pár let dost vymstít.
Navíc LR mají k tloušťce ještě blíž než GR.

Ten trend je tu proto, že se obecně prosazují větší jedinci, což je čistě exteriérová věc a nemá to moc opodstatnění.

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2006 12:02
- Nahlásit

amísek
No vidíš, tak jestli je po nemoci, tak mu dej čas to znova nabrat a nasvalit.
Taky ten trend nechápu.My jsme se kvůli tomu vlastně definitivně rozhodli pro goldena, i když jsme váhali právě mizi labradorem a zlaťákem. Nelíbí se nám, že z toho pak rostou takový robustní pesani a člověk by se měl radovat, čím víc se pes vzhledem blíží k bagru

A s tou fotkou - mně to nikdy moc nešlo, ale teoreticky to znám. Musíš mít tu fotku někde na internetu - musí mít vlastní adresu, taže třeba tady si můžeš na cz-pes založit galerii nebo jestli máš stránky (promiň, teď si to nemůžu vybavit ), tak odtamtud - a pak na vložení slouží ta barevná ikonka...už zadáš jen adresu fotky a měla by tu být. že to ale umim hezky vysvětlit, co?

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání