Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:55 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Karol
Mluvit jsem myslela tebe ne rozhodčí,ten moc nemluví nikdy.
Nějaké své osobní poznatky ti předat můžu,ale nejsem nic moc zkušenej vystavovatel,jen mě to docela baví.
S tím klidem v kruhu je to podle mě stejné jako s klidem na cvičáku,v tramvaji a tak.Pes musí mít s teboz pocit bezpečí všude,kde se zrovna nalézáte.V kruhu se snažit s ním NEUSTÁLE komunikovat a poutat pozornost na sebe,být úplně v klidu a všechno dělat pomalu.Já bych asi s Bondíkem na cvičáku zkusila v kruhu ostatních simulovat situaci při posuzování.Myslím,že Evča na konci výcviku by se uvolila to udělat.Jde o 5 minutek.Ale rozhodně bych teď Bonda trénovala v postoji a prohmatávání velmi často,ale jen 1x a chviličku.
Po nějakém dovádění,mazlení,postoj s povelem," ukaž zoubky" - to je šikulka,pamlsek.Prohmatat ho sama ,potom manžel,venku může Jumí,Petr,Evča a tak bych přidávala více lidí a více situací.Vždycky v klidu a pomalu a potom chválit a chválit a projevovat velké nadšení,aby Měl pocit,že tě potěšil.
Chce to čas,čas a zase jen čas.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 11:57
- Nahlásit

ať je aspoň v pohodě a má z toho co nejpozitivnější zážitek, viď?
Přesně to jsem myslela - teď potřebuješ, aby byl v kruhu v pohodě. A to předvádění se dopiluje časem vždycky, ale když teď nevyřešíš tohle, tak ho časem třeba do kruhu vůbec nedostaneš, což by byla děsná škoda. Já myslím že se pořád vyplatí jednu dvě výstavy obětovat a být tam za blbečka s poskakujícím štěnětem, než aby se definitivně otrávil.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:01
- Nahlásit

Ketrin
Souhlasím,je jedno jak se štěně blbe v kruhu,hlabně ať se nebojí...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 12:22
- Nahlásit

Jandula
právě ještě nehárala, ale má 8 měsíců, takže to už asi může být kdykoliv...

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 17:02
- Nahlásit

Karol
Zkoušela jsi na něj být přísnější?
my příjde, že jsem přísná až dost...
A umí jinak "sedni a čekej"?
jo to umí, tak to zkusim takhle, ale stejně mi příjde, že na něj je to prostě moc dlouhý čekání...je tak trochu hyperaktiv a na tohle moc není!
ale jak on se na tebe bezelstně od toho aportku dívá, tak je prostě k sežrání
tak to je přesný! nejraději bych ho sežrala
A tys někdy naznačila, že bysme měli kvůli vám vynechat?
sice nenaznačila, ale ono by kromě vás muselo vynechat ještě pár dalších psů, takže

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 18:56 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Ahoj,tak koukám,že jste se do toho výcviku pěkně obuli? Výsledky se dostavují,mám radost,že umíš vymýšlet zábavné metody učení.To je super.Ikdyž se to ze začátku nezdá,výsledky budou později vidět.S tím aportem fakt nikam nespěchej,to přijde,uvidíš.
Já jsem dneska mrtvolka.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:13
- Nahlásit

Jumi
Jak vypadá Bernáškova srst ?

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:16
- Nahlásit

Zuzana T
Teď jsem ti tu napsala celou litanii o našem výcviku a někam zmizla

Jak vypadá Bernáškova srst ?
no já nevim trochu mu povyrostla, ale nepoznám jestli to jako potřebuje nějak krátit nebo ne, spíš bych řekla, že je to dobrý...ale ten svůj rozcuch má furt

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:19
- Nahlásit

Jumi
Hm,tak já to ještě promyslím a tento týden vás navštívím a okouknu to.Když už je konkurence / z bondovky/ ostříhaná,tak si nemůžeme dovolit zaostávat!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:20
- Nahlásit

Jumi
číhni na stránky vetkéráků je tam v komentářích 9 fotek Benediktiny a pooslední je ta malá Dewmistka.Obě jsou nádherné holky.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:21
- Nahlásit

Zuzana T
tak koukám,že jste se do toho výcviku pěkně obuli? Výsledky se dostavují
no kupodivu jo, ale nechci to nějak zakřiknout! musím říct, že od té doby, co jsem ho při tom cvičení začala sem tam pucovat, tak se mu v té škeblince trochu rozsvítilo Třeba to držení je doma už naprosto excelentní, ale venku, kde je spousta vjemů ještě potřebuje doladit...
Ale jak píše karol pohled na Bernáška stojícího nad aportem, který na mě vyzývavě kouká v očích jiskřičky a ještě si sem tam ňafne je k nezaplacení!

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:25
- Nahlásit

Zuzana T
jo holky jsou nádherné, ale dewmistka je nějaký nepovedený klon - jak to právě nazval petr - tzn. je krásná, má nádhernej ocas a vůbec nepřipomíná králíka, krysu ani kunu

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:28
- Nahlásit

Karol koukéééj!
takle se chová spokojený výstavní pejsek!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:31
- Nahlásit

Ahoj holky, tak to u nás vidím opět na veterináře.... Zrovna jsem našla v posteli loužičku. Asi jí to bude muset nechat chtíc nechtíc přeléčit antibiotikama a dneska jsem jí začala cpát preventivně Echynaceovýma kapkama.Od teď to bude dostávat imrvére každej den 20 kapek, já jí dám furt chcípat! Sice jsou hnusný, ale má smůlu!

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:36
- Nahlásit

ko4ka
Tak proč si jí nekoupila ten sirup jak jsem ti radila...ten je dobroučkej slaďoučkej, dělanej pro děti!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 19:45
- Nahlásit

Jumi
ale Echynaceové kapky jsou taky dobrý, jen chuťově ne... Zatím bude dostávat to, než koupim něco jinýho. Však ona na hnusný kapky neumře, pokud jí to pomůže

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 20:19
- Nahlásit

ko4ka
Echynaceové kapky jsou taky dobrý, jen chuťově ne...
no právě! jinak je to úplně to samé a je jedno jestli kapaky nebo sirup, ale chuťově ale když je máte doma, tak chápu, že chceš nejprve spotřebovat co máš!

Karol
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 09:17
- Nahlásit

Jumi
Tak jsem prostudovala ty vetcarácký fotky - Benedictine je fakt krasavice (však je to taky sestřenka.. ) ....a ta vítězka je nějaká připosražená, ne ?
Hlavně to dělá dojem, že tam byla těžká pohoda....minimálně docela klídek kolem kruhu.
Ale co, my jsme teď rozhodnutý udělat z výstavy Bondovi příjemný zážitek, takže nějaké předvedení nehrozí a snad ten klid ani nebudem tak moc potřebovat.
Krásně nás tim všichni bombardujou, včera mi to psala i Eva, že mám vzít sebou hračku a radši obětovat dobrý předvedení...
Takže JO a ještě dneska koupim nějakou menší hračku....máme nějak samý veliký.
A ještě jsem ti Jumi včera zapomněla napsat, že jsem poslala Evičce tvůj mail, tak snad ti to neva. Za to už máš doufám pozvánku na besídku

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 09:49
- Nahlásit

Karol
Doufám,že jsem se tě nedotkla.To bych nerada.Spíš jsem tě chtěla varovat,co se může stát,když bude mít Bondík párkrát špatnou zkušenost.Naše Jessy už je dvouletá a díky blbosti našich mladých má vypěstovaný blok na velké hemžení lidí a následný kontakt- /asi nějaká jejich technopárty/ a vypadá to ,že skončila s výstavama napořád.Ze začátku se chová normálně,je přítulná atd, vypadá klidně,pak jdeme do kruhu a začne to.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:04
- Nahlásit

Karol
Už se na to těším-všichni vetcaráci, brusinky a ostatní budou vzorně stát jak přikovaní, jen Bondík jim to bude rozvracet tím, jak bude vesele hopsat po paničce a kousat do pískacího šášuly a nejlepší bude, když i přesto vyhraje
Jo a holky, v kolik to začíná? Doufám že budou kruhy u sebe, potřebuju sledovat jak vás, tak i naše soukmenovce

Karol
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:08
- Nahlásit

Zuzana T
Doufám,že jsem se tě nedotkla
Jé prosim tě to vůůůůůůůůbec ne! Ani mě to nenapadlo
Navíc s tim naprosto souhlasim. Asi nás tim Bondík jen hrozně překvapuje, protože jinak je to úplnej megapohodář a nerozhodí ho vůbec nic. Přesně z něj cítim, že jakmile jsme my v pohodě, tak on taky. Takže zvládá metro, autobus, hemžení lidí, lanovku...prostě všechno, co jsme měli možnost zkusit. Bojí se jenom luxu a rozhodčích
Jen doufám, že už jsme to nějak nepokazili, protože jsem po něm přecejenom na těch výstavách zatim něco chtěla, ale asi jsem chtít neměla. Jenomže to dost těžko jde, když rozhodčí čeká, až ho postavim....těžko ho můžu nechat sedět a taky se těžko můžu nechat odtahnout z kruhu... když jsme zrovna na řadě...
Tak nevim, jestli ze mě cítí, že mám z toho trochu nervy...proto tam chci teď poslat Ondru, předpokládám, že bude mít celou výstavu na háku...když pořád mluví o tom, jak on bude na ty zkoušky a já na ty výstavy
Jenomže si s nim zatim nezkusil nic a postavit ho taky pořádně neumí....tak nevim. Ale jestli to má bejt tentokrát jen tak...tak ať tam kluci spolu jdou.

Karol
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:11
- Nahlásit

Ketrin

Já teda zatim doufám, že bude tentokrát hopsat po pánečkovi. Ale skoro mě to mrzí, mohla by to být legrace
Myslíš, že ta hračka by měla být pískací? Aby nás nediskvalifikovali

A je 7-8:30 přejímka a od 9 posuzování.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:17
- Nahlásit

Karol
Jé, už od 9. Myslela jsem od 10. To se moc nevyspíme.
Pískací hračka by to právě být neměla, jedině že bys to tam chtěla rozvrátit uplně totálně. Jde o to, co je prvořadé - jestli ohled na spoluvystavovatele, nebo provýstavní terapie Bondíka.
A jinak vážně - ty nervy z tebe určitě cítí a co víš, třeba se zrovna Ondrovi, který to má na háku, vystaví úplně luxusně...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:21
- Nahlásit

Karol
No jestli si to chceš užít bez stresu a event." výměny názorů " s drahou polovičkou,tak řekni Evičce,ať ho vystaví.Budeš mít možnost ho sledovat z jiného úhlu ,než když u něj dřepíš a uvidíš také ostatní handlery.To není na škodu.Podívej Chlupaté štěstí jsou zkušení vystavovatelé a přesto jim Martina J. vystavila Benediktinu na světovce..To není žádná ostuda,nechat vystavit svého pejska někým jiným.Navíc Bondík ji zná a věří,ne?

Karol
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:27
- Nahlásit

Zuzana T
Jojo, to už mě taky napadlo, jenomže Eva vystavuje Dorču, takže samozřejmě ve stejnou dobu v jinym kruhu....to můžeme zkusit až jindy, až bude třeb na goldeny jen jeden kruh....
A výměny názorů naštěstí nehrozí, protože Ondra už to 3x viděl, takže přesně ví, že ve mně ten problém neni, a když bude vystavovat on, tak já taky vim, že v něm to neni...tak leda, že bysme pak společně zpucovali psa
Ale to víš, že o tom uvažuju, když vidim, kolik psů kolikrát vystavuje jeden člověk....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:37
- Nahlásit

Karol
Třeba v sobě Ondra objeví handlerský talent,že se budeme všichni divit!

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:44 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Karol
Za to už máš doufám pozvánku na besídku
je to s tím trochu komplikovanější, ta první mi nešla otevřít a ta druhá taky ne a ještě ke všemu má Eva jinej font, takže si dokážete představit jak zmutovala všechna písmena s háčkama a čárkama...naštěstí mám z dětství průpravu v šifrách tak jem to docela rozluštila akorát nevím co to znamená že není žádný počítačový lumen...prostě se mi nechtělo Evičku zklamat tím, že pokus číslo dvě byl vlastně ještě horší než jedna...

Ketrin
Už se na to těším-všichni vetcaráci, brusinky a ostatní budou vzorně stát jak přikovaní, jen Bondík jim to bude rozvracet tím, jak bude vesele hopsat po paničce a kousat do pískacího šášuly
Mně se zdá, že tady někdo docela výrazně zapomíná, že tahle diskuze bude mít v tomto kruhu ještě jeden trumf! A ten někdo by neměl zapomínat, že ten trumf bondíkovi nejvíc rozumí, takže já bych spíš řekla, že se uprostřed kruhu budou dva rozvraceči mastit!

jo a zkoušela jsem ty výstavní triky! tak nápad s granulema byl naprosto ale ten hopík! dnes budu schánět malý skákací míček akorát nevím, proč mi petr zakázal nacvičovat tento způsob v 11h večer někdy ty chlapy prostě nechápu

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:46
- Nahlásit

Tak natohle se můžete do Letňan těšit!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:51
- Nahlásit

Jumi

ale na hopíka bacha, oni jsou schopní ho v zápalu hry spolknout. Když byla Bresta malá, tak už jsem do ní málem lila olej a cpala kyselé zelí, aby domněle sežraný hopík vyšel... naštěstí se včas našel v trávě. Ale její dcera z A vrhu už takové štěstí neměla a skončilo to operací.

Jumi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2006 10:56
- Nahlásit

Ketrin
ale na hopíka bacha, oni jsou schopní ho v zápalu hry spolknout.
to sou zase historky a vůbec nezapomeň že je to tu veřejné, bernáš si to tu přečte a hned bude mít další inspiraci na další sebevražedný pokus!
já ale stejně neměla na mysli hopíka - nevím jestli se vůbec ještě dělaj - ale nějaký skákavý míček. my máme samé neskákavé

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání