Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:09
- Nahlásit

Karol
no tvoje otázka by se dala pro mě přeložit asi takto - budeš budit medvěda petra v osm ráno a potáhneš ho do Koloděj, kde na tebe bude 1,5 hod čekat v autě? nebo se hezky vyspíte, společně poobědváte a zatím co tvůj partner bude příjemně trávit tebou ukuchtěné jídlo, ty si odskočíš na 3hod do 5min vzdáleného lesíku?

Takže, pro mě je to jasná volba! Jdu do milíčáku s RS!

zas je to na hrozně dlouho...
no on to není cvičák lidi se slezou, jdou společně do lesa, tam si zacvičí a až je to omrzí tak jdou dom...jsou lidi, co odchází dřív a co doráží později, takže pokud chcete třeba jen na tu 1,5h tak v tom není problém taky Balinka čeká miminka, takže teď jsou to poslední neděle co to je a pak bude štěňátková pauza...

Jo a jsem šíííííleně bernášek udělal ohromný pokrok! Dám mu dummíka do tlamky s povelem drrrž a můžu couvat po celém bytě a on chodí za mnou, dám mu sedni a on předemnou sedí jak dlouho si usmyslím a on celou dobu drží! Je to moje chlupatý sluníčko!
a jestli vás zajímá, jak se mi podařilo ho něco co cvičíme už 3týdny ho najednou naučit během 3dní, tak je to prosté - dostal vynadáno a najednou to jde!

Karol
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:13
- Nahlásit

Jumi
bernášek udělal ohromný pokrok
To je úžasnýýýýýýýýýý Gratuluju!!!!!!!!!
Asi budem muset přitvrdit, něco takovýho u nás nehrozí - teda ani jsme to nezkoušeli cvičit, tak to jít nemůže. Ale když to tak čtu, asi se do toho pustíme a Bondovi skončí jeho momentální dosti líné obdbobí...nějak nám všem chybí energie potřebná k důslednému výcviku
Takže jsi mu vynadala, když pustil? (Neboj, nezačnu tím vynadáním )

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:32 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Karol
no nás teď čeká horší úkol a to aby taky reagoval na to vezmi
takže náš výcvik probíhal asi takhle:
pořád jsem ho dráždila dummíkem aby ho moc chtěl, když ho vzal hned sem velela vezmi a drž - takže buď s ním zdrhal a pustil ho když jsem ho odchytla nebo ho rovnou pustil - první vyloučená strategie
posadila jsem ho před sebe, musel tak sedět a snažila jsem se ho přemluvit aby to vzal - to bylo úplně na prd, šlo to jen s hračkou
vrhla jsem se na par force posadila ho před sebe dala vezmi vložila do tlamky, velela drž a držile pod bradičkou a drbala na krku, aby to nevyplivnul - celou dobu mlel hlavou a snažil se to plivnout
v průběhu všech postupů jsem se málem uchválila z podoby
posadila jsem ho před sebe, vložila do tlamky a velela drž ruce dala za záda bernáš to okamžitě flusnul! hned jsem začala velmi přísně a nespokojeně kárat, dala s povelama zpátky do tlamy a jak chvililinku držel tak děsná chvála, jak plivnul důrazné naštvané NE a zpět do tlamky! Velmi rychle pochopil co chci, nejprve jsem ho to nechala držet jen chvilinku a pak šíííííleně chválila, stejně chválím i když drží...
pak jsem začala pomaličku prodlužovat a couvat a teď takhle procouvám byt kolem dokola
cvičíme to tak 2x - 3x denně 2 - 3 držení....

Teď mu ale nějak budu muset vysvětlit aby si to vzal sám z mé natažené dlaně a pak zvednul sám ze země...no metoda pokus omyl to opět jistí...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:39 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Karol
Jumi
Čauec holky,
tak já mám vykoupané a načesané obě dámy,mám už skoro zabaleno a půjdu dneska brzy na kutě.V neděli od 10 hod na mě myslete.Jak jen to bude možné pošlu Míše na mobil nějaké - doufejme,že pozitivní news.
Vy si na cvičení RS hezky začvičte a nebuďte na kluky moc přísní,vždyť jsou to ještě miminka.

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:46
- Nahlásit

Zuzana T
Budeme držet palce, až nám zmodraj!

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:48
- Nahlásit

Právě jsem se rozhodla, že jdeme v pondělí na veterinu bernáš má zánět v uchu! pořád jsem doufala, že to za pomoci vetridermu zvládnu sama, ale moc se mi to nelíbí...raději to nechám zkontrolovat odborníkem. Byla bych nerada, kdyby se to vyvinulo v něco chronického!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:48
- Nahlásit

To je od vás moc hezké,díky.
Přeji pěkný víkend a dobrou noc.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 20:49
- Nahlásit

Jumi
Jo běžte,Cathy to také párkrát měla,mají na to kapičky a možná dostane nějakou včeličku.Pa

Karol
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 21:38
- Nahlásit

Zuzana T
Taky moc držíme palce, Bondík celý tlapky

Jsme od Evičky čerstvě ostříhaný a připravený na výstavu. První, kdy budu v pohodě....a v kruhu se bude za mě potit manžílek.

Jumi
Musim se zamyslet, do čeho by bylo nejlepší se pustit, nebo co vůbec teď po Bondovi chtít. Ty aporty mu docela jdou, tak nevim jestli začínat něco novýho a tlačit na něj. Asi jsme trochu jiný případ....a to co popisuješ asi nepropásnem...myslim, že by to šlo dohnat i jindy. Tak uvidíme.
A hlavně se možná uvidíme v neděli, tak to můžem ještě probrat.
Kdyby to nebylo od nás tak z ruky...a kdyby byly dny nafukovací a daly se ještě trošku...o pár hodin přifouknout

Hele a to vy už do Kolodějí vůbec nepojedete, když jsi mi tak napsala ty vaše spánkové a stravovací priority ? Nebo vás k nám dožene aspoň pauza v cvičení s RS?

Karol
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 21:40
- Nahlásit

Jumi
má zánět v uchu!
Jak jsi to poznala? Bondovi se tovří hrozně moc toho mazu a děsně to smrdí, ale když mu ty ouška občas vyčistim, tak je to v pohodě a doktor už mu na to koukal (teda dááávno na začátku, když mě to vyděsilo) a říkal, že to je normání, a že to smrdí je taky normální A hlavně když si to nedrbe, tak že žádný problém nemá.

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2006 22:22
- Nahlásit

Karol
Nebo vás k nám dožene aspoň pauza v cvičení s RS?
Já to původně dělala tak ,že jeden týden jsme chodili s RS (to je jednou za 14dní) a jeden na cvičák. teď je RS každej víkend, tak chodíme tam, ale do Koloděj budeme určitě taky chodit. jen mi to teď nějak nevychází a když jdu do milíčáku, tak je to pro mě blíž a navíc, co si budu nalhávat stojí mě to celé 200kč na rok, což se s Kolodějema nedá srovnat a ačkoli na psovi sámo nešetříme, tak teď jsem mu koupila žrádlo a kloubní výživu a moje měsíční vejplata je fuč...

Jak jsi to poznala?
hrozně se mu to jedno ucho špiní.. to druhý vůbec nečistím a je ok. když to měl Thorin, tak mu vet odebral vzorek juknul na to pod mikroskopem a pak ho přeléčil. třeba nám vet řekne, že je to dobrý a já tam půjdu zbytečně, ale tyhle věci se děsně rády stávají chronickými a to se mi nechce pokoušet...

Ty aporty mu docela jdou, tak nevim jestli začínat něco novýho a tlačit na něj.
tak tohle co děláme my je aby pochopil oč v tom aportu jde, což teď prostě nechápe a nezávisle na sobě nám to poradilo několik lidí, že to máme takhle dělat...pokud ti aportuje a stíháš mu to vzít dřív než to flusne, tak bych to takhle vůbec nedělala...

Karol
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 07:21 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit

Jumi
Dobré ranko! Rannní ptáče dál doskáče asi takhle: (trochu pochybuju, že takhle zvesela :lol. Já nikam doskákat nechci, stačí, když za to hnusný vstávání aspoň pořádně pohnu s tim mym překladem. Kanáři pitomý

stíháš mu to vzít dřív než to flusne
Bych řeklal, že to stihnut tak v 70 - 80% případů. Asi se za váma zítra vypravim, tak uvidíme, třeba dojde i u nás k nějakému přehodnocení...

amísek
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 08:15
- Nahlásit

Pozdrav všem ranním ptáčatům,už vás jdu zase otravovat s otázkama.Na řešení našeho problému už je asi pozdě,ale víc hlav víc ví.Když mi Am vrčí na cizí lidi,když mu prohlížejí zuby,mám mu nabančit anebo ho uklidňovat.Nějak nic nezebírá a on si vrčí pořád tu svou.

Karol
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 09:33
- Nahlásit

amísek
Ti teda neporadim, nám Bondík před kontrolou zubů utíká, ale nevrčí. A navíc utíká výhradně a jenom před rozhodčíma, jiný ať seklidně kouknou

Ale bude to asi dost individuální. Řekla bych, že to chce hlavně čas a zkoušet to pořád dál - předpokládám, že nikoho nekousne...a když budeš dávat najevo nespokojenost s vrčenim a vždycky po tom úkonu mu dáš třeba mlsku....mohl by to zvládnout, ne?

amísek
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 13:19
- Nahlásit

Karol
Tak teď jsme byli u veter.,aby se mu cvičně kouknul,protože i přesto jak ho má rád a zná ho,vždycky ho vítá a olizuje,tak na něj při prohlížení zubů vrčí.Buď mu to od cizích vadí nebo si vzpomene,že na svodu mu rozhodčí šahala do tlamy snad na všechny zuby v kožených rukavicích.
Určitě by rozhodčího nekousl.Když je budu moct ukázat já,tak to bude v pohodě.Přinejhorším nás vyhodí.
Kolik je Bondíkovi,to je zlaťáček?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 15:01
- Nahlásit

amísek
ono to prohlížení zoubků se má učit u od štěnda, ale i teď se s ním bude dát určitě něco dělat, i když to asi chvilku potrvá... Já bych radila klasický postup - nejdřív prohlížej ty, pak rodina, pak kamarádi co zná a má je rád, oblíbený pan veterinář a nakonec cizí. Pokud si zavrčí, tak vynadat a pokud vydrží chvíli hodný, tak móóóc pochválit a dát pamlsek.On si brzy uvědomí co je pro něho lepší

Karol
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 15:33
- Nahlásit

amísek
O Bondíkovi vše se dozvíš tu:

http://www.goldenretriever-bond.estranky.cz/

Je mu 8 měsíců.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 17:25
- Nahlásit

K našemu/vašemu evergreenu-aportování.stíháš mu to vzít dřív než to flusne
Bych řeklal, že to stihnut tak v 70 - 80% případů

Karol, nechci tě strašit, ale takhle jsem si kdysi úplně zbytečně zkazila aport u malý Bresty. Já bych se na to vyprdla a pokud nemůžeš vydržet nic nedělat, tak bych trénovala jenom to držení vsedě.
Jinak-dnes jsem zkusila zázračnou metodu Jumi a ona funguje! Když Borgo přines činku, položil ji přede mě na zem a usedl, lehce jsem ho pleskla a vyčinila mu. Pak jsem mu dala lehni zůstaň, činku odnesla asi 10 m, vrátila se a poslala ho. vzal ji, přiběhl, předsedl a drrrržel! Nevím, kdo z nás dvou z toho byl víc vykulenej.

Jumi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2006 20:04
- Nahlásit

Ketrin
Nevím, kdo z nás dvou z toho byl víc vykulenej.
naprosto chápu tvoje pocity! mně z těch úspěchů, co se dostavili po vynadání taky normálně spadla čelist!

Ono na ně totiž aplikujeme metodu cukr a bič a zapoměli jsme, že bič je úplně stejně důležitou součástí jako ten cukr...Jak mi to radila ta paní Eva v neděli, ten pes musí poznat co je dobře a co je špatně!
Jsou to holt vyčůránci!

Karol
Bych řeklal, že to stihnut tak v 70 - 80% případů.
hmm, tak to opravdu budete muset trénovat i to držení, jako my...ale ta paní Eva mi radila, že výcvik aportu se má rozkouskovat na co nejmenší díly. takže klidně trénovat to co děláte a za to chválit a pak ještě zvlášť to drž a pak to spojit, takhle mi to teda říkala a mě to zní docela rozumně...

amísek
mám mu nabančit anebo ho uklidňovat
z toho co píšeš, tak bych řakla, že vrčí na obranu...no rozhodně v žádném případě neuklidňovat, tím jenom podporuješ jeho chování a utvrzuješ ho v tom, že se opravdu děje něco mimořádného...ale s tím bančením bych taky počkala, protože pokud se bojí a ty ho zbušíš, tak se příště bude bát nejen toho, že mu někdo hrabe do tlamy, ale ještě i že dostane...já bych udělala to co radí ko4ka a pokud vrčí tak přísné zakazovací a důrazné NE...

amísek
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 08:20
- Nahlásit

My jsme ho učili od malička,na první výstavě bez problémů,jenže mi ho zpražila paní na svodu a od tý doby nesnáší cizí lidi v hubě.Ode mě i od rodiny a známých v pohodě,ale přijde mu k hlavě někdo cizí a má si sednout a ukázat zuby,tak stuhne,stáhne ocas a začne vrčet.Podle mě to dělá ze strachu.Na svodu mu prohlíželi zuby v kož.rukavicích a jela mu po každém zubu až dozadu a jemu se dělalo špatně.Pak nás za to ještě seřvalo,ale to by bylo na dlouhý povídání.Začneme zase jako se štěňátkem.Jinak díky všem za radu.Docela bych vás v Letňanech ráda poznala.

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 13:28
- Nahlásit

Ahoj holkýýý!
tak dneska je bernáškovi 7 měsíců! takže jsem zase vyštrachala nějaké fotky a spáchala maličkou aktualizaci, ale je to pěkně blbé, budu to muset nějak vymyslet. je jednoduší vytvořit novou galerii než přidat něco do již hotové!

www.zlatejtorda.wz.cz

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 17:50
- Nahlásit

Jumi
gratulujeme k narozeninám!
My slavili 8. osmiměsíčniny
Z Bernáška ti roste teda pořádnej fešák

Já už jsem zase nešťastná z Chelsinky... Z toho hnusnýho počasí mi nějak nachladla a už se opět doma občas počůrá... Poprvé se jí to stalo předevčírem ráno, ale to si jen tak "cvrkla" a dočůrala se venku, ale dneska ráno a dopoledne se prostě počůrala Nechce se mi jí tahat za vetkou, teplotu nemá a nijak jinak nevypadá, že by jí něco bylo. Ona do ní zase bude hned cpát anitibotika a to se mi zrovna nezdá, aby od mala furt brala prášky, dyť by pak měla po imunitě Zatím jsem jí udělala urologickej čaj, ale ten jí dávám po lžičkách, tak nevím, jestli bude mít ten správnej účinek, normálně ho pít nechce
(ne, že bych se divila, já bych to do pusy taky nestrčila ) a byl mi doporučen Immunal, tak jí koupím to, ale nemáte ještě nějakej nápad na nějaký bylinky? Budu jí kupovat tady tu vestičku, aby to bříško měla trošku krytý a nebyla furt jak nasáklá houba URL

amísek
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:50
- Nahlásit

ahoj,Chelsinka je zlaťák?a kolik jí je? my měli boxerku a ta měla tyhle problémy taky,ale souviselo to spíš už s věkem.Nikdy se nepoč

amísek
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 18:52
- Nahlásit

ko4ka
nějak mi to uteklo
chtěla jsem říct,že se nikdy nepo a najednou z ničeho nic se rozplácla a čůrala v pokoji.Jinak se jí to taky stávalo když měla hárat nabo hárala.

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 20:07
- Nahlásit

ko4ka
ale nemáte ještě nějakej nápad na nějaký bylinky?
Já bych teda řekla, že je asi nastydlá. tak bych jí za 50kč koupila v lékárně echinaceovej sirup a celaskon a tím bych jí celou zimu cpala na posílení imunity...rovnou i jako prevenci pro příště. já bernášovi celaskon a lžičku medu denně také dávám. teď teda měl pauzu ale jak to tak venku vidím, tak zase začneme. moje známá vet to svým feňulkám GR taky dává...taky ji nepouštěj do vody a ať si venku moc nepolehává a neposedává!

Jinak jsem se dnes normálně na cvičení s RS dojala skoro až k slzám...škoda, že náš úspěch nikdo moc nezaznamenal. Ale dělali jsme marking přes barieru a bernášek (měl to sice trochu jednodušší než ostatní) nejen, že aportík našel a vzal ale on mi ho přinesl až do ruky a nepustil! Měla jsem šíííílenou radost ale to držení musíme natrénovat ještě venku, doma nám jde skvěla ale venku ještě nevydrží tak dlouho a po chvíli pustí!

Karol
Doufám, že je Bondík v pořádku! má chudák na ty úrazy smůlu

Jo a všem sděluji, že Karol je pěkná kecka ukecaná! Bondík aportuje naprosto skvěla a nic nepouští!

Ketrin
na tebe jsme tam s Karol vzpomínali! byl s náma labroušek mladší než bernáš a už má hotové OVVR tak jsme si říkali, že ti goldeni jsou tak trochu břídilové

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 21:01
- Nahlásit

Jumi
Karol je pěkná kecka ukecaná! Bondík aportuje naprosto skvěla a nic nepouští!
To teda nejsem a pouští - i dneska jednou pustil, a to asi při 5 cvičeních, co jsme dělali přesně odpovídá...
Ale uznávám, byl dneska úžasnej. I Ondra uznal, že s ním dělám zázraky...protože to co předvádí, je vlastně převážně moje práce. Ale mně dělá hroznou radost je s Ondrou pozorovat, jak jim to jde...A jsme moc rádi, že jsme dneska šli, bylo to hrozně inspirativní a už se těšíme, jak budem s Bondíkem zas blbnout s novejma nápadama.
Pár fotek vyšlo docela hezky - i když vyfotit ty dva spolu se skoro nedá a když jo, tak to zas neni ostrý...Zítra ti něco pošlu, snad budu mít chvíli čas.

Karol
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 21:08
- Nahlásit

Jo a Bondík má zas zu tlapku pěkně říznutou...má na to vážně štěstí. Ale vypadá to dobře, jen jsme to vyčistili a vydezinfikovali...je to menší než minule, jak jsem šílela, tak snad to bude v pohodě. A je totálně mrtvej Bernášek je rozhodně jeho nejlepší kámoš a nejlíp mu rozumí

ko4ka
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 21:53
- Nahlásit

amísek
Chelsinka je zlaťanda a je to pěkná raubířka. Mrkni na naše stránky :URL
Je jí 8 měsíců, tak si říkám, že to hárání je jen otázka času, ale podle mě teď zrovna nastydlá, v tomhle blbým počasí to jde rychle

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 21:56
- Nahlásit

Karol
Bernášek je rozhodně jeho nejlepší kámoš a nejlíp mu rozumí
Hlavní je, že si krom nich rozumíme i my, protože to by jinak měli chlapci asi dost pekelnou smůlu

A ta naše potvora je jednou po dlouhé době mrtvá taky ještě jsme to pojistili 2,5h návštěvou u našich a thorin s bernášem si poslední dobou konečně pořádně rozumí a zbožňujou se, takže většinu času trávili ve vyhnanství na zahradě jinak by zbořili barák! Ale ty jejich hry když se zrovna nenakrejvaj, tak si olizujou...

už se těšíme, jak budem s Bondíkem zas blbnout s novejma nápadama.
no a to jste neviděli ještě všechny nápady! nácvik na blind se mi taky děsně líbí!
Už aby ten bernáš aportoval!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2006 07:27
- Nahlásit

Jumi
tak jsme si říkali, že ti goldeni jsou tak trochu břídilové
No na vás a na Karol se to teda rozhodně nevztahuje, vy jste tak aktivní.... kam se s Borgem hrabu. mladší než bernáš a už má hotové OVVR ono to láká, protože při plným počtu bodů na OVVR vyhrává ten nejmladší, žeáno... ale já stejně pro to moc nejsem, takhle to hnát, někdy a u někoho to vede k závodění a trumfování se, kdo dokáže vycvičit mladšího psa, a to jim né vždy svědčí. Ještěže u vyšších zkoušek už je to kritérium věku zrušené.
Já vždycky vzpomínám, jak Fabio (Golden Erinor), dnes šampion práce, teprve ve třech letech udělal OVVR (ve 3.ceně)... ale to je zase druhej extrém.
Nevím jak u vás, ale tady je naprosto děsný počasí. Psům to teda nevadí, ba naopak, ale mě ta věčná tma, mokro a bahno deptá...

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání