| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 11:59 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Ty až bude po výstavě a všech jarních zkouškách,co máte přihlášené,tak bych vážně zavedla způsob krmení psů,jak to dělají vojenští psovodi.Je to poněkud kruťárna:
Miska na žrádlo se schovává,pes má na svém obvyklém místě jen vodu.Když je čas krmení,přidá se miska s granulemi a dá se povel/ nebo nemusí/,pán stojí nad psem.Počká se pár minut a když se pes nemá ke žraní,miska se mu vezme.To se opakuje při další době ke krmení,pokud opět nežere,opět se mu miska sebere.Psovi se nedává nic jiného a nechá se tak vyhladovět.Většinou už druhou porci sežere.Stejně tak se postupuje,když sežere jen něco a pak s tím blbne,jako bernáš.Zbytek se mu vezmě a hotovo.
Pak ,když už žere stanovenou dávku normálně se po ukrmení dávky miska stejně odebírá,aby ji neviděl.Pes si tak zafixuje,že když je miska u vody,tak je čas ke žrádlu,jinak je hlad.
Já tohle dělala s Cathy asi ve 13 měs.- poradil mi to chovatel LB,který ví o čem mluví a fakt to zafungovalo.Teď sice misku nechávám u vody,ale pokud nesežere žrádlo do 5 min,tak jí to beru a šmitec.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:01
- Nahlásit
hab a Archie
Bernáš takýýý a to je u něj co říct
neboj,on se doma nějak zabaví
toho se právě bojim
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:03
- Nahlásit
Zuzana T
no já vím už jsem o tom uvažovala, ale pořád se mi nějak nechce na něj být takhle přísná - no každopádně bychom na to dost ušetřili
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:06
- Nahlásit
Jumi
teď to nedělej,potřebuješ mít psa před zkouškama v pohodě,ale alespoň to braní misky z určeného místapo skrmení dávky zaveď.On je chytrej ,jako opice,takže mu dojde,že se něco děje.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:14
- Nahlásit
Zuzana T
On je chytrej ,jako opice
to teda je! Přesvědčuje nás o tom každou chvilku!
Já začínám být z těch WT nějaká na nervy! Včera jsme tipovali kvůli čemu vypadnem - petr sází na kňučení - já na sebe!
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:30
- Nahlásit
Jumi
Bernáš mi přimíná naši Carmen. Byla první pes a taky jsem dávala všechno možné do misky, aby sežrala svou dávku. Bylo období kdy žrala s chutí, bylo období, kdy něchtěla nic, pokud tam nebylo maso, těstoviny, taveňák, zbytek polívky ....
Pravda je z přibívajícím počtem psů se u nás krmení přehouplo na "vojenský režim" . Pokud u nás není dočasně ubytovaná nějaká nedisciplinovaná psí návštěva, tak mám všechny psi odložené na jednom místě, připravím jím žrádlo do misek, ty pak dám na jejich místa, kde jsou zvyklý žrát a zavolám povel "hamání" Každý vystartuje ke své misce a žere Pedro odmala žere mezi Brucem a Vločkou. Vločka si nenechá chuť k jidlu ničím zkazit, Bruce jo a někdy nevydrží hypnotizující pohled a ustupuje od nedojedené misky. V tom případě mu misku vezmu, dám ji stranou dál od Pedra a Bruce to v klidu dojí. Carmen při smečkovém žraní žere suché granule a nemá čas na nějaké vylomeniny. Nechci tím říct, aby jsi si pořídila další psy, jen to, že máš na výběr. Buď budeš zásadová se vším všudy a budeš trvat pouze na suchých granulích, nebo když víš, že to pes potřebuje (má zvýšenou zátěž, plánuješ s ním výstavu) tak mu prostě do granulí dáš pokaždé něco jiného na přilepšenou aby toho co nevíc snědl i za cenu toho, že zbytek vyhodíš.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:31
- Nahlásit
Omlouvám se za hrubky a překlepy, nezkontrolovala jsem si to.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:34
- Nahlásit
Zvláštní režim máme i nyní, kdy máme doma Rozárku a ta ještě neumí pravidla smečkového žraní, protože je mimi. Kolem pátého měsíce to bude umět stejně, jako se to naučil i Pedro.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:41
- Nahlásit
Marie Šustová
Míša,to ví a nejraději by mu jen tu suchou stravu dávala,jenže on je hypearktivní a ikdyž má dobrou váhu,tak je hubenej.Jakmile nežere 2-3 dny ,tak má propadlé boky.Kdyby nebyl takový ,jaký je,tak už dávno dostal hladovku,mizera.Do roka psa je riziko ho nechávat hladovět.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:44
- Nahlásit
Jumi
jj,páníček je nejrizikovější článek- to znám moc dobře ,
Vy to zvládnete,já vám věřím.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:49
- Nahlásit
Zuzana T
Já jsem Bernáše viděla a mám zkušenosti s nežravci i u sebe a i u svých kamarádů. Naposledy v Blevicích. Nevím čemu říkáš dobrá váha. Znám i případy, kdy se někteří psi ručně krmili jako husy rozmáčenýma granulema do krku, jen aby se do nich něco dostalo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:54
- Nahlásit
Holky,jaký má stránky ko4ka? Jinak u nás na Rozárku zabralo smečkové krmení,předtím jí páník míchal tři druhý krmení,teď zdlábne všechno jako první. Sam je správnej labrador a sežere všechno vždycky kosmickou rychlostí, Ferda to chudák odnáší,protože by strašně rád dělal ciráty kolem jídla,ale díky smečce nemůže,bojí se,že mu to sežerou. Jednou to na mě zkusil,čtyři dny nežral a jeho misku dostal Samouš a od tý doby sežere taky všechno. Ale je na něm vidět,jak rád by se v tom nimral a dělal,že je to otrávený
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:54
- Nahlásit
Dneska by si na nich nepoznala, že jako mladí nežrali. Prostě se do nich musí dostat maximum. Bruce, když mi hárala Carmen, tak byl jak lunt, nechtěl žrát, jediný, co na něj jakž takž platilo byla vánočka s plnotučným tvarohem a trocha granulí. Tak měl k jídlu prostě tohle, dokud se zase nesrovnal. Nebo se přidávala tuňáková konzerva ve vlastní šťávě. Výborné jsou eukanuba konzervy - vypadáto jako paštika a dobře se to na granule chytá. Stači 2 - 3 lžíce a je to jiné. Kočičí kapsičky jsou taky dobré prostě cokoliv, co pes alespoň trochu sežere.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:57
- Nahlásit
jana33
http://www.neznylovec.ic.cz
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 12:57
- Nahlásit
Marie Šustová
No věř mi, že já jsem z toho na větvi!
Páníček ho dokonce v pondělí nazval parodií na psa. V garáži nám na zem spadl kus sladkého a bernáš se s tím žvejkal snad 5min! já tohle vůbec neznám Thorin vše co dostane sežere s takovou chutí, že nestačíme koukat jídlo hltá a misku má během minuty vybílenou. bernášek vůbec takhle rychle schopen žrát není, vše pečlivě přežvýkává i malé štěněcí granulky a ještě větší porci do sebe nenarve...samozřejmě, že když jsou spolu s Thorinem tak žere hned o něco líp ale ani tak prostě není schopen sníst tolik najednou....
včera nakonec tu večeři do sebe nacpal ale asi na 4x a zbytek dožral v noci....a máš pravdu prostě to dělám tak: mu prostě do granulí dáš pokaždé něco jiného na přilepšenou aby toho co nevíc snědl i za cenu toho, že zbytek vyhodíš.
jenže ono s ním by to bylo na vyhazování skoro denně, kdybych mu tam pokaždé dala něco co se kazí, proto mu to posýpám drcenýma piškotama atd. prostě věci co můžeš nechat v klidu stát v teple půl dne
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:00
- Nahlásit
Marie Šustová
Děkuji
Já jsem,co se žrádla týče,fakt pes. Nechceš? Tak nic nedostaneš,další šanci máš za 12 hodin při dalším krmení.Ale je fakt,že většinou k tomu člověk dospěje,když má víc psů,protože zaobírat se s každým zvlášť,co mu dát,aby baštil,to by bylo na celej den.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:00
- Nahlásit
Nemůže mít třeba zužený jícen? Je rozdíl, když má něco na kaši a mezi pevnější stravou?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:03
- Nahlásit
jana33
Krmíme jednou denně a to večer kolem 20 hodiny. Dřív jsem krmila dvakrát denně, ale od loňského léta kvůli horku a po ranním venčení jsem přešla na krmení jednou denně. Možná i proto se nestává, že by nechtěli žrát. Malou Rozárku krmím 3 denně, a už na ní se pozná, že má dobrý appetit, protože jakmile vezmu do ruky misku, tak přiběhne a hned sežere na počkání celou dávku.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:05
- Nahlásit
Znám i případy, kdy se někteří psi ručně krmili jako husy rozmáčenýma granulema do krku, jen aby se do nich něco dostalo.
tak na toto téma ráda žertuji, ale příjde mi, že to tu vypadá jako by bernáš umíral hlady, ale on nakonec tu svoji denní dávku vždycky sní - stěžuju si tu jen protože mě štve jaké dělá ciráty, když jsem zvyklá na bezproblémového thorina a protože bernášek byl dřív taky žrout!
Bavila jsem se na toto téma s libuškou a ta mě uklidnila, že ze zdravotního hlediska to nijak řešit nemusím, že je to ok...což je pro mě stěžejní, jestli holt není ve "výstavní kondici" tak to se svět nezboří - holt budeme chodit na výstavy, kde se popř. dá přeběhnout do kruhu k chrtům no!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:06
- Nahlásit
Marie Šustová
My dvakrát,ráno trochu granulí (navrhovala jsem to zrušit,ale páník rezolutně odmítl,že by prý byli chudáčci hladový ) a večer syrový maso se zeleninou apod.,to je hlavní krmnná dávka.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:07
- Nahlásit
Marie Šustová
už na ní se pozná, že má dobrý appetit, protože jakmile vezmu do ruky misku, tak přiběhne a hned sežere na počkání celou dávku.
hmm to Bernáš dělal až do listopadu taky! pak ho to přešlo - dokonce jsme ho za zadní tahali s Thorinova pytle s granulema!
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:07
- Nahlásit
Jumi
Já bych mu to sebrala, pokud by to nesnedl jo 30ti minut, pak bych mu to dala při dalším krmení. Pokud to bylo s něčím, co by v teple nevydrželo, dala bych to do igelitu i s miskou a do ledničky. Pak bych při krmení přidala navíc trochu teplé vody ....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:11
- Nahlásit
Jumi
Ale podle mých zkušeností,to v určitým věku zkusí každý pes. Většinou ve chvíli,kdy přestane hodně růst,takže ta potřeba už není tak veliká. Jenže když v tuhle chvíli zaváháš a začneš vymýšlet,čím mu přilepšit,tak on se toho samozřejmě chytne a zůstane u toho. Jak jsem psala,Ferda to zkusil v cca 10,11 měsících,4 dny stávkoval a když zjistil,že neustoupím,tak zas začal baštit.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:12
- Nahlásit
Marie Šustová
Moje maminka říkávala,že hlady neumřel ten,kdo se mohl najíst.Já bych z toho vědu nedělala.Z vet.hlediska mu nic nechybí,holt není ve výstavní kondici.Moje štěňátka jsou po předcích pozdnější a Bernášek byl hubenej vždycky.Až bude chtít přibrat,tak přibere,času má dost.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:14
- Nahlásit
No já nevím, já se řídím tím, že do jednoho roku musím dostat do psa maximum, což neznamená, že bude tlustý, ale maximum toho, aby byl dobře rostlý. Taky záleží na síle kostry. To je jediný, co v dospělosti nedoženeš. Mám zažito, že pokud dělá psovi problém objem krmiva, vyberu granule bohaté na bílkoviny a tuk, třeba i štěněčí puppynu pro malá plemena.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:17
- Nahlásit
Moje maminka mě krmila, když jsem nechtěla jíst a navíc jsem měla povinně 1/2 litr mlíka denně. Fakt je, že bych díky jejímu přístupu nyní pár dní bez jídla vydržela a v životě jsem neměla nic zlomenýho. Tu poslední větu beru spíš jako přání. Uvidíme, zda ho Bernáš vyslyší.
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:30
- Nahlásit
to my ted máme úplně opačnej problém,oba žerou jak strhaní
ale byly doby kdy Arčucha taky nechtěl žrát,ale nejvíc zabíralo nechat mu misku max.10 min a dát ji pak pryč,nechceš tak nežer,naučil se to docela rychle,když nechtěl žrát přidávali jsme i konzervu,kapsičky atd.. ale byl vyčůranej sežral jen jí a granule nechal,vyzkoušeli jsme docela dost granulí a nejvíc mu jede lososka
Jumineboj Bernáš to dožene,Arčucha byl taky pořád jako vyžle,ale ted konečně začal nabírat
|
hab a Archie
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:33
- Nahlásit
v poledne jsem chtěla venku nafotit kluky ale moje hlava děravá nechala baterku do fotáku v nabíječce
Campíno si dneska venku pochutnal na h..... někteří lidi jsou prasata
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:34
- Nahlásit
No já pořádně nejedla - narvat do mě půlku výživy bylo umění, když jsem zestárla a děti se mi smály nepřála jsem si nic víc, než nabrat - přejídala jsem se k prasknutí a nepřibrala ni deko - teď mám 46 - 48kg podle body mass indexu jsem na hranici anorexie! Jsem zdravá (ťuk ťuk) a v životě jsem neměla nic zlomeného (ťuk ťuk) - táta je taky hubenej jak lunt!Takže ono je to asi o jedincích...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2007 13:37
- Nahlásit
Jumi
Já bych ti nějaké své kilčo klidně dala,nechceš?Já zase přibírám,jen když se podívám na obrázek s jídlem.
|