| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Dub 2007 20:32
- Nahlásit
Jumi
tak si gril vemte s sebou,ale myslím,že nebudete mít ani čas a ani síly.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 10:30
- Nahlásit
Ahoj holky, tak jsem právě mluvila s panem doktorem Šebkem telefonem. Bohužel potvrdil diagnózu pana veterináře co nás rentgenoval, máme na tý jedný nožičce tu trojku
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 10:35
- Nahlásit
ko4ka
Z toho si nic nedělej, hlavně když bude pesan v pořádku. A co má druhý noze?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 10:41
- Nahlásit
ko4ka
Škoda, chtělas ji asi uchovnit, viď. Ale pro běžnej život by to nemělo vadit.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 10:48
- Nahlásit
ko4ka
Hlavně když nebude mít problémy! Jinak je to buřt, jak si to kdo očísluje a co ta vaše štítná žláza - moc na vás myslím a držím pěsti!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 10:57
- Nahlásit
ko4ka
Tak nezoufej,do chovu nepůjdete,ale i tak si můžete spolu užít dlouhá léta spoutu zábavy.Jak říká Ketrin,na plnohodnotný život to číslo nemusí mít vůbec vliv.Naše Jessy má trojky a běhá jako srna a pohyb má krásný.
Jumi
huráá,doména je zapnutá a mám aktualizováno.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 11:09
- Nahlásit
Zuzana T
supééér
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 11:45
- Nahlásit
jana33
na druhý noze je to buď 0 nebo 1, já měla obavu právě z týhle
Ketrin
o uchovnění jsem uvažovala, ale když to nejde, tak to nejde, co nadělám.
Jumi
jj, vidíš, já zapomněla, štítnou žlázu má v pořádku
Zuzana T
Já už s tím byla smířená jak nám to ten vet řekl, takže mě to nějak ani nezaskočilo...
Jen doufám, že s tím nebude mít problémy jako do teď. Četla jsem o psech, co se ve 4 letech utráceli, protože už se ani nezvedli, ale ty Zuzana T a Ketrin je máte v pohodě, tak doufám, že Chelsule bude taky. Holky, zvažuju kastraci, bojím se rizika rakoviny mléčné žlázy a dělohy. Nemusí zbytečně riskovat, když nebude mít štěňata ono hárání samo o sobě není sranda. Jaký máte na to názor, máte Jessy a Sali vykastrovaný? A můžou kastrovaný fenky na výstavy a zkoušky, že? Musím se o tom poradit s naší vetkou a taky jak rozvrhnout pohyb. Já mám názor takový, že ona sama pozná, kdy má dost a nemíním jí vůbec omezovat, ale čeho se mám držet já, abych jí neublížila?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 11:52
- Nahlásit
ko4ka
A ona má nějaký problémy nebo ne? Jinak jedna noha zdravá a jedna trojková je podle mě úplně v pohodě, i kdyby měla problémy s pohybem té horší,tak ta zdravá to vyrovná nebo se to dá i operativně řešit. Co já bych za to dala!
Jinak na výstavy i zkoušky samozřejmě kastrovaný čubina smí, u zkoušek je to úplně jedno, co se týká výstav,tak některé fenky po kastraci mají jinou srst,takže to může být jediný problém. My jsme nechávali taky Rozinku kastrovat,na podzim a úplně v pohodě.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 11:59
- Nahlásit
ko4ka
Kastrarovaným fenkám se na na výstavy chodit nezakazuje,jiné je to bohužel u kastr.psů.
Jak píše Jana33,může mít problémy s nadváhou a může se jí změnit kvalita srsti- bývá taková ta štěňečí.Ale znám jednu kastrovanou šampionku,která má naprosto úžasnou srst.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:06
- Nahlásit
jana33Zuzana T
problémy zatím nemá, což jsem ráda. Jen se bojím, aby nenastaly. Já tvý pejsky neznám, ty máš taky s tímhle problém?
Kdy kastrovat, před 1. háráním ( ještě nehárala ) nebo počkat po něm?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:23
- Nahlásit
ko4ka
Já bych určitě počkala po něm, nech feňuli dospět. My Rozárku kastrovali až v roce a půl. Jinak my máme tři psy a dva z toho mají kyčle někde, Rozárka labradorka DKK 4/4 a kdyby to šlo,tak ještě daleko horší, Ferda vořech to samé (ale ten to má poúrazové po péči milujících lidí v raném dětství). Takže zkušenosti máme bohaté. Jště že třetí pes má kyčle nulové
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:30
- Nahlásit
ko4ka
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:32
- Nahlásit
ko4ka
Jessy budou letos tři roky,hárá v termínua faleškou netrpí.O kastraci uvažuji až bude o fous starší,abychom předešli nejakým zdr.problémům,teď ji asi nechám být.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:45
- Nahlásit
jana33
jelikoš je Chelsinka můj 2 pes, tak to máme dobrou perspektivu, že do třetice všeho dobrého
Zuzana T
díky
Ještě se poradím s vetkou a uvidíme
|
abby
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 12:48
- Nahlásit
ko4ka
už jsem ti psala vedle.moc mě to mrzí,ale jsou horší věci ¨
Já bych kastrovala až po prvním.už má věk na to,aby začala hárat a kastrovat se má v určité části cyklu.Pokud teda není jiná možnost.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 13:07
- Nahlásit
ko4ka
tak to je supéééér že ta žláza je v pohodě!
Co se pohybu týče - já bych také neomezovala, ale...něco jiného jsou ti naši pubertální mlaďoši a něco jiného je starší pejsek...když Chelsu necháš lítat se stejně starýma psama, tak věř, že si sama neřekne, že už stačilo! protože lítání se psi není nikdy dost! to samé u vody...takže ty ji znáš nejvíc, určitě ji pořád pozoruješ co jak kdy a teď budeš ještě víc, takže sama poznáš, kdy už má dost...v tu chvíli bych ji třeba od psů zavolala a připla, to samé u vody, ať si plave a ať plave hodně to moc potřebuje, ale jak uvidíš že už začíná mít dost, tak konec...žádné přepínání! Taky žádné dlouhé běhání u kola a desítky kilometrů v horách...prostě třeba to kolo je blbí v tom, že si pes nemůže sám určit tempo, což je u takovýdle pejsků důležité, ale zase ji určitě ke kolu sem tam vzít můžeš - prostě chce to s rozumeme a naučit se odhadnout její síli a poznat, kdy má dost!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 19:19
- Nahlásit
abby
ahojky, už jsm ti tam písla
My budeme po poradě s vetkou kastrovat po prvním hárání, zhruba 3 měsíce po něm, akorát by se už teda mohla pomalu hárat vůbec odhodlat... Řekla nám všechno co a jak, tak už jen čekáme na hárání a taky doufám, že se nám vyhne faleška, ještě to by zbejvalo
Jumi
to se neboj, že jí budu přepínat a co se kola týče, na to mě nějak neužije a právě vím, že by musela běhat podle mě a ne podle sebe, takže jí k němu ani brát nebudu. My se vozíme stejně spíš radši autem Ale máš pravdu v tom, že jak řádí s puberťákama je jí horší vysvětlit, že si má dát chvíli pohov. Zase těch známých třeštidel naštěstí moc nemáme a s naším Jackem si zařádí a pak je klid, protože on už nevydrží blbnout taky zase šíleně dlouho a během společného hraní mají i pauzy, tak to snad nějak uděláme. Jen nevím, jak jí "nadávkovat" pohyb při výcviku, jelikoš jsem se rozhodla, že právě do loveckého výcviku bych se s ní ráda víc obula a taky do stop, to jí jde a baví jí to. Takže myslím, že my si vyžití najdem.
Holky, už víte kdo bude posuzovat v Kuraticích?
A prosim, jak rychle dorůstá srst po stříhání? Jelikoš jsem včera Chelsince našla na stehně u zadečku kousanec a dneska jí to okolo vetka vzala strojkem a vyčistila... V neděli na cvičáku se mi do ní pustila jedna fena, jelikoš je Chelsina otrava otravná a nepochopila její jasné NE - když se jí snažila skákat na hlavu, fena pak už psychicky nevydržela a jala se to mému nechápavému štěňátku vysvětlit důrazněji. To, že nad ní stála, děsně vrčela a tahala jí za chlupy na tlapách bych tak jako chápala, ale pak to, že jí cvakala za zadkem, když před ní Chelska prchala a vřískala strachy už dělat nemusela. Chelsule z toho byla lehce vyplesklá, ale po bližším ohledání jsme na ní nic nenašli a byla rychle v pohodě - i pak s tou fenou ( ta si po sprdungu, který dostala od své paničky nedovolila na tu mojí ani škaredě podívat ), ale až včera úplně náhodou jsem jí ten hryzanec objevila. Není to nic hroznýho, ani na šití nebo antibiotika to nebylo, jen to docela blbě vypadá. Ještě, že se to dá trošku zakrejt dalšíma chlupama. Vetka mi dá kdyžtak papír, že je po zranění, kdyby s tím měl někdo na výstavě problém...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 20:43
- Nahlásit
ko4ka
jak jí "nadávkovat" pohyb při výcviku
jak jsem ti psala sama ji máš nejlépe v oku a vidíš, kdy má dost...takže podle toho se přizpůsobit, prostě ji nenecháš slídit v rákosí kdovíjak dlouho a nebo když budeš vědět, že budeš cvičit zrovna tohle tak tomu přizpůsobíš ostatní pohybové aktivity před tím a hlavně potom...ale jestli nemá nějaké problémy tak bych to nijak zvlášť nehrotila
Tak vám držíme palce a přejem hodně úspěchů při budoucím výcviku a zkouškách kdy se na nějaké chystáte? a jezdíte ještě cvičit k tomu pánovi co si byla posledně tak nadšená?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 21:20
- Nahlásit
ko4ka
ahoj, holky už Ti odpověděly... s kastrací určitě ještě počkej, ať Ti dospěje. Já jsem Sali dávala kastrovat až v 8 letech (pyometra), takže to je trochu něco jiného.
Jinak ona má 4/3 a musím přiznat, že jsem ji brala i na to kolo (ne po asfaltu, jen lesní a polní cesty) a hlavně hodně chodila ty desítky kilometrů v horách.... Pěkně se nasvalila a bylo to dobré. Ona ale nikdy ani jako mladá nelítala jako ďas, ani si nehrála divoce s jinými psy. Můžu se jen dohadovat, jestli je to tou DKK, nebo její povahou - prostě je taková.
Říká se, že když dysplastický pes nemá potíže do roka nebo do roka a půl, tak že je většinou nemá ani potom, že se to prostě projeví do téhle doby. Budu vám držet palce, aby to byl i váš případ.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Dub 2007 22:10
- Nahlásit
ko4ka
Míša ti radí dobře,řiď se svým citem,čubinu znáš nejlépe ty sama.
Já bych jí tedy také neomezovala,ať běhá,plave,jen nemusí zrovna skákat z mostu. ,ale zpevněné svaly mít musí a nezpevní si je pokud se bude povalovat.
To ti říkám ze své vlastní zkušenosti -někdy dost bolestivé.Já jsem taková lidská formy jedince z těžkou dysplázkou,jako malá jsme byla nějaký ten měsíc na prkně.No a když kašlu na posilování a pohyb vůbec,tak si někdy recituji:" o berličce hnáty křivé,pod plachetkou osoba!
Jumi
Jedete zítra s Evčou a Karol cvičit?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2007 12:12
- Nahlásit
Zuzana T
o berličce hnáty křivé,pod plachetkou osoba
Jumi
chystáme se jezdit právě k tomu pánovi, už jsem mu poslala mail, abychom se domluvili. Měli bychom už pomalu začít. No, v červenci bychom chtěli na OVVR, pak na podzim vlohy a podzimky a do toho šoupnout ty výstavy. Asi se před našema "veverkama" pojedu kouknout na květnovej termín, abych věděla do čeho jdem a na tý výstavě v Kunraticích jsem na nás zvědavá, každopádně se jedem podívat asi teda s největší pravděpodobností na MVP do Prahy zase na čumendu. Doufám, že tam z toho nebude tak vyplesklá jak z toho Brna...
Ketrin
Budu vám držet palce, aby to byl i váš případ
díky, zatím se to tak jeví...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 19:40
- Nahlásit
Ahoj vespolek,tak jak jste prožívali Velikonoce?
Já celkem neslavně,neboť mě dva dny držela migréna- má věrná přítelkyně.Byli jsme na chatě - zima,foukalo a slunce se ukázalo až dneska dopoledne .
Spokojená byla asi je čubina,té zima nevadí,hlavně že byla venku a sousedi jí semtam něco podstrčili.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 20:13
- Nahlásit
No my jsme se měli celkem fajn, kluci řádili na chalupě na zahradě u véči si vyměňovali misky a mamka jim pořád něco podstrkovla...petr mi na pouti vystřelil 3 růže a koupil vatu....
jen doma nás čekalo velice smutné překvapení
oba naši pískomilové zničehož nic umřeli, ještě včera ráno byli v pořádku a dnes jsem je našla mrtvé - a to jsem jim ještě všem v sobotu nadávala, když se zase kousali s Bernáškem přes klec. Měli na to sice věk ale stejně nás to docela zasáhlo a hlavně, že tak najednou a oba
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 20:54
- Nahlásit
Jumi
- to je mi líto,ale alespoň se jeden nebude trápit,že zůstal sám. ,
Představ si,že prý byla naše Bella v televizi s Filípkev v tom pořadu " výměna manželeK",psala mi to Lenka od Bonny.Neviděla jsi to náhodou,já to nesleduji,ale na tenhle díl bych se tedy podívala.
V novinkách mám pár fotek Bernáška.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:00
- Nahlásit
Zuzana T
tak to já teda také nesleduji
Jedině, že by to bylo na stránkách Novy...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:01
- Nahlásit
Jumi
fakt ,takový blbiny tam dávají?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:03
- Nahlásit
Zuzana T
že prý byla naše Bella v televizi s Filípkem
Jo jo, já to taky viděl, trochu cvičili jemnou motoriku a pak polohovali. Bohužel tam toho nechali jen kousek.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:06
- Nahlásit
Zuzana T
A vidět se to dá tady:
http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=08.04.2007&238m= d&238p=VYMENAMANZELEK
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 21:08