| Autor |
Zpráva |
Romaine
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:21
- Nahlásit
Endík
Srandu si nedělám. Ona je vážně skvělá a levná.
Šampón používáme tuto značku - http://www.mamradpsa.cz/index.asp?menu=1283. jsou dražší, ale koupíme 1 litr (výhodnější)
a naředíme ho s vodou do jiné lahvičky. Tím umýváme. Šampón se dá ředait, takže vydrží fakt dlouho. S kondicionérem (doporučuju pro toto plemeno) se krásně rozčesává. Mají bělící účinek.
Endy je krásnej. No jo, ty štěňátka jsou nej.. A děkujeme za pochvalu.
Darina1
Robby už potřebuje jen na předních packách, zadní má obroušené zahrabáváním po každém čůrání Na stříhání už moc nechodíme, při koupání si ho přistřihnem dle jejího stylu a k paní Havlínové chodíme tak jednou za 4 - 5 měsíců teď, takže musíme na veterinu s ním. Ale většinou nám je neúčtuje, protože mu jich ostříhá pár..
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:24
- Nahlásit
Darina1
Já myslela že máš speciální šampon že jsou tak krásně bílý .Ale za tip dík mi s těmi blechy budeme mít asi později taky problém protože žijeme v rodiném domku s taťkou a tem má 7 koček. samozřejmě venku ne doma.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:28
- Nahlásit
Endík
Ediku paní Králova je z Radvanic což je blíž k Ostravě, je to moje hlavní střihačka a kdo ji jednou zkusil tak neprohloupil. Je pravda, že ji stále chválím, ale tady v okolí opravdu nikdo neumí upravit psy a to hlavně Bišonky. Když potřebuješ aby ten pes vypadal pěkně a podobal se své rase tak musíš hodně hledat dobré střihače kteří vědí jak to mají ostřihat. Já k ní chodím pravidelně co dva měsíce a jsem moc spokojena. No ale základ je v tobě páč pokud pes nebude dobře rozčesaný tak ani nejlepší holič si s tím neporadí.
Máš moc hezké cerky a malej je kuči- kuči pejsek.
Pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:36
- Nahlásit
Romaine
Zkusím ten šampon koupit. Ale s tou veterinou to je fakt síla byla jsem se zeptat včera jestli když příjdu s Endym a kouknou mi do uši kolik budu platit tak mi řekla na vet alfavet že 300 + pokud bude potřebovat léky .No to jsem řekla že si to rozmyslím a musím hledat jinou veterinu.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:40
- Nahlásit
Romaine
Romanko tak to za se já musím co 2měsíce páč já si na ně netroufnu a jsem moc pyšná, když vypadají pěkně. To výš dvojčata. Taky hrabeme po chcaní, ale jen Bišo a Damiš je pak jak by noroval.
Endík
Ediku kdepak žádna specialita u Fárniku vše obič a přírodní.
Jo a ten šampón na ty sině určitě kup a hlavně nejvíc ještě pomáhá ta kapka mezi lopatky+ ten šampón a minuli rok jsme měli snad jen 2zdechlé sině. Když by měl už tu blechu tak uvidíš, jak umírá po tom šampóně i komára jsem viděla, když v koupelně lítal na demnou když jsem je koupala, taky pad mi před očima a to se jen nadýchal.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:42
- Nahlásit
Darina1
děkují za pochvalu snažili jsme se... zatím se mu cucky nedělaji ma je ještě pořád krátke a češu ho pravidelně jednou denně.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:45
- Nahlásit
Endík
Tak to ti Ediko chválím. Jen vydrž.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 10:56
- Nahlásit
Endík
Určitě zkus jinou veterinu. Možná je nejlepší obvolat je. nebo si tu založ diskuzi a zeptej se..
Ten šamón je fakt výbornej. My koupem Robbyho, tak po měsíci - už se chudák strašně drbe a pak je spokojenej (ale takto ho koupem asi od 2 let až (je mu 3 a půl). Šampón nám ten litr vydrží no asi i víc jak rok. Nějak sem to nezkoumala. Ale vy máte ještě čas na plstíky apod. Do 10 měsíců se nedělaj, začne to kolem 1 roku, jak se mění štěněčí srst. Takže pokud vydržíte česat denně, tak tím líp, protože pak bude zvyklý a nebude vám dělat problémy. jinak jsme poprvé koupali asi ve 4 měsících.
A stříhání moc řešit nemusíte. Máte bolońáčka a ti mají dlouhou srst.. My máme s darinkou bišonky frisé.. No ale můžete i nakrátko stříhat, když budete chtít.
Darina1
No, nám to lezlo do peněz, když jsme chodily co 2 měsíce a mamka mu ten její střih krásně jen dorovnává.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:07
- Nahlásit
Nevím o jaké kapce to mluvíš vůbec to neznám máme prvního pejska.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:25
- Nahlásit
jinak pěkně se mi povídalo musím do školky tak zatím pa
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:39
- Nahlásit
Endík
Ediku kapka se kupuje v lékárně a nebo u vet. a však tam si připlatíš. Já chodím do lékárny a chci kapku proti blechám a klíšťatům. Kupuje se většinou Frontlajn za 115kč přibližně anebo ti nabídnou něco jiné i levnější. My jsme minulí rok používaly Duwix za 75kč a taky byl účinný.
Zakoupíš kapku a to už přibližně v březnu- dubnu. Vezmeš psa, ustřihneš kapce vršek a celý obsah mu naliješ eventuálně nakapeš mezi lopatky nahoru. Ono je to většinou i vyobrazené jak se to aplikuje anebo se poraď v lékárně oni rádi poradí.
Nejlevnější lékárny jsou ty v těch nemocnicích a tam i kupují prášek na odčervení, ale když půjdeš koupit tyto věci vždy musíš vědět alespoň přibližnou váhu pejska.
Tak zatím pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 11:43
- Nahlásit
Romaine
Romanko no já platím za Biška 250kč a za Damišáka 200kč páč ten je její. Mě to totiž až tak moc nepřijde páč kdysi jak jsme měli ty NO tak tam to za se šlo do stravy no a ti pídí moji psy snědí fakt málo tak u nás to jde do střihu.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 20:18
- Nahlásit
Endík
Ahojky. Já Andyho koupu v šampónu značky Gottlieb http://obchod.hafbezobav.cz/vyr-697-Sampon-GOTTLIE B--Pudl-bily.html používáme ho od malička, takže už skoro 10 let a jsem s ním maximálně spokojená. Vydrží dlouho, protože pění suprově a krásně vybělí srst. Nikdy jsem na Andyho nepoužila kondicionér, protože po tomto šampónu se mi srst rozčesává velmi dobře. Je k dostání v jakémkoliv zverimexu (teda aspoň tady u nás) a krásně a dlouho po něm Andy voní
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2009 20:48
- Nahlásit
Po delší době ahoj všem
Endík
Ahoj,mám dvou letého maltézáčka a jsem moc spokojená se značkou Héry - vybělovací šampon a kondicionér pro splývavou srst
Na blechy a klíšťata používáme spot-on DUOWIN, 1 pipetka stojí cca 100kč, na blecvhy účinkuje tři měsíce a na klíšťata měsíc (jen koupáním se ta doba trochu může snížit) a taky spokojenost
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 06:33 - Změnil/a: Endík
- Nahlásit
Dik všem jinak včera jsem zháněla veta a mužu říct že zatím pořád nevím do 2 února musí být Endy naočkováný po třetí do té doby budu hledat a ptát se . Šampony určitě aspoň některé vyzkouším za zkoušku nic nedám.Zatím musí mít štěněčí šampon.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 07:52
- Nahlásit
Milé děvčata.
NAZDAR.
Napíšu Vám, jak jsem stará tak jsem blbá.
Co jsem za se vyvedla. Vždy jsem obdivovala, že někteří pejsci mají tak krásné sněhově bílé tlapky a ti moji jako nic moc, no a hlavně když běhají na volno.
Mám na televizi ty zahraniční pořady a hlavně o zvířatech. Jednou tam by la soutěž o nejlepšího psího kadeřníka tak jsem to musela vidět a všimla jsem si, že oni jak koupou psy tak mají po ruce kartáč. Jak vypadá tak to nebylo vidět, ale já usoudila, že by to mohla být dobrá pomůcka a hlavně na ten podvozek. Tak jsem to říkala manželovy co a jak a že by to nemuselo být špatné jen mi na to odpověděl, ale ať koupím nějaký lepší. No a já známa držgrešle jako, že jich mám doma dost tak se nic kupovat nebude.
Přišel den koupání, vybírám kartáče a odhazují ten je malí, ten za se odrbaný a až mi spočinulo oko na takovém, co mám na koberce, no jako není úplně rejžák, ale už mu do toho moc nechybí.
Tak jsem se vrhla na kulíšky i s tím kartáčem. Jako kluci ani nepíply a holky ti by li býlí až zářily. Ono s tím kartáčem opravdu nebyla žádná námaha páč když jsem je dělala jen prstama tak jsem musela stále přitlačovat a bylo to zdlouhavé. S tím kartáčem udělám šup- šup a je to za chvíli hotové. Jen když jsem pak řekla manželovi kterým jsem to dělala tak se zhrozil a musela jsem jit si koupit nový a hlavně podle něho jemnější abych jim jako neubližovala.
No ale uznejte když nekvičeli tak jsem jim neublížila, že?
Zdravíme my ze severu a posíláme pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 09:07
- Nahlásit
To by mě opravdu nenapadlo česat psa kartáčem na kobere to fakt ne.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 09:09
- Nahlásit
Ale splnilo to účel né Já mám jenom jeden a jeden hřeben tak nějak nemám z čeho vybírat.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 10:57
- Nahlásit
Endík
Endiku já ho nečesala na to mám speciální kartáč a hřebeny. Já ho koupala a drhla tím rádoby kartáčem na koberce, aby jako byly bělejší a já se tak nenamáhala. Ono je totiž dost to když musíš oba vykoupat a pak fenovat. Je pravda, že i s fénováním je mám hotové za 1hod. a to vím páč jsem si to stopla. Ne jednoho, ale oba dva. No a účel to splnilo.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2009 12:21
- Nahlásit
Já zatím drhnu rukama . Ty používáš kartáč i na koupání ?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2009 08:29
- Nahlásit
Endík
Jo Endiku zkusím používat kartáč a musím zjistit jestli jim nebudu náhodou ničit srst, ale snad ne už mám takový jemnější. Tak snad to bude lepší a menši námaha.
Romaine
Romanko, potřebují poradit.
Já jsem totiž kulíškům změnila granula a to od včera na Roajalky. Doufám, že jsem to dobře napsala. Krmila jsem Biška s ProPlanem 5let a Damiška 2.5let, jenže Bišo začal už delší dobu je odmítat a nevzal je, pokud jsem mu do toho nepřimíchala piškot samozřejmě, že vím, že je vychcaný a prostě to zkusil a panička neodolala on byl vždy spíš na vařené a ty granula bere, že jako no když myslíš tak je nějak sním, ale u Biša to neřeším. Jen u Damiška který byl vždy popelnice a teď asi 14dní začal mít sem tam nějaké problémy. Třeba na 2-3hod. bylo vidět, že mu jaksi není dobře i měl průjem a i blinkl, ale to jen na tu krátkou dobu a pak za se třeba 3- 4 dni nic. Tak jsem mu vše za čala vynechávat a až teď na konec jsem i změnila granule. Jako za tím mu jedou a Bišo za se musel dostat do toho piškot moje chyba. Jen se chci zeptat, jestli mi náhodou se nezbarví a jaké má guvno Roby?
Děkují za kladné vyřízení a posíláme tobě a Verunce pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2009 09:38
- Nahlásit
No my jsme krmily royalkou asi chvíly jenom než jsem zkoušela co mu bude chutnat a h..... měl stejně hnědé jako teď při Eukanubě.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2009 09:42
- Nahlásit
Darina1
To máš fuk jak se to píše. Je to Royal Canin, kdybys to někdy potřebovala přesně.
My s tím krmíme vlastně přes 3 roky a zbarvený Robby určitě není. Je krásně bílej. Jako po vykoupání, jinak je bílej s příměsí prachu Ale včera sem ho vyčesala tak, že si babička myslela, že je vykoupanej No ale to teprve bude, protože nyní strašně smrdí a nevíme od čeho V ničem se neválel, tak asi od nějakého psa..
Jinak po těchto granulách kadí úplně normálně. Je to jiné, když má něco vařeného, to je pak úplně "výstavní" Ale nikdy s nimi problém neměl. No a protože Robby je taky pěkně vyčůranej a granule mu moc nejedou, tak sme mu jeden čas místo granulí dávali těstoviny pro psy. Jsou to takové malé např, obdélníčky nebo čtvetrečky (zelenina nebo mořská řasa) a to mu jelo. Po čase zas ne, tak sme to začli míchat s granulema (ono to nemá ani ty živiny co granule) a teď jí granule a občas zobne těch těstovin. On asi potřebuje mít v té misce na výběr.. Myslím, že je to lepší, než piškoty ale.. A není to drahé.. Jeden sáček nám vydrží strašně dlouho, protože už to má jen jako doplněk ke krmivu. někdo to používá jako odměnu. Vyfotím to dnes a hodím ti sem jak to vypadá. můžou se dávat jak granule (ale není to plnohodnotné krmivo!) nebo zalít vývarem a dát jim to takto... Ale to sme nedělali, protože Robby zalité granule, nebo cokoli nikdy nejedl. přijde mi vždy, že neví, jestli to má pít nebo jíst
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2009 11:29
- Nahlásit
Endík
Romaine
Ediku a Romanko děkují za postřeh ohledně guvna .
Romnko dám na tebe, že nebarví páč víš, že ten můj Damišák je chytlavý tak to musím hodně u něho hlídat. Bišo ten ne, ten je v tom v pohodě. Oni dva by radši vařené, ale já jim aspoň ráno dávám granule, a když něco je tak odpoledne vařené a to dává páneček. Jak výš tak u nás nesmí zůstávat v miskách mají na to nějakou dobu aby požraly a jinak jim to beru. Ono je to hlavně skrz Damiše páč ten by se za chvíli neunes a on by vyjídal i Biškovy. No a jinak u nás vedou piškoty. Když půjdu do zeráče tak se kouknu na ty těstoviny, že bych jim to jako vyměnila za ty piškoty jako odměnu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 15:34
- Nahlásit
Ahoj holky,
nejdřív tu vítám Endíka. Já mám taky boloňačku, KTERÁ BUDE CO NEVIDĚT RODIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!HURÁÁÁÁÁ . Bříško se jí hýbe a teplotu má už pod 37 stupňů, takže snad vše bude ok a dočkáme se štěnda nebo štěnat. Myslím, že podle toho, jak je hubená, tak bude jedno, max. 2. což je pro fenku prý horší, je pak moc velké.
pak napíšu víc.
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 17:57
- Nahlásit
Díky za uvítání Doufám že nám ho potom ukážeš až se narodí.Mi jsme chtěli psa takže štěňátka nebudeme mít .
|
Endík
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 18:17
- Nahlásit
holky co říkate na značku Brit Care zatím krmime Eukanubou ale moc mu nechutná má mít denní dávku 125g-165g ma 2.82kg včera jsem ho vážila a v uterý bude mít tři měsíce a Endy sní ani né 80g předtím jsme zkoušely royal Canin to mu chutnala a taky K9 ale na internetu k9 hodně pomlouvají teda že pokud krmíme k9 tak máme radší dávat strouhánku. Royal canin je dobrá značka ale pěkně drahá tak jsme se dívala i na tu značku brit care ale nevím. Jinak jsem četla i o biomill a taky first mate
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 08:56
- Nahlásit
Verca
Huuuurá budou mimiška. Pak hned referuj ty jedna veverko.
Endík
Ediku já to moc neřeším. Já opravdu jsem zastáncem toho, že budu krmit tím co mím kulíškům bude chutnat i kdyby to byla ta strouhanka. Tak, že pokud mu chutná K9 a máš s tím dobrou zkušenost tak mu to kup a dávej. Určitě malá prďula nemá jen granule a dostane i něco jiného. To že mu koupíš ProPlan- Royal- Eukanubu a pokud mu to chutná tak mu to budeš kupovat a pokud mu chutná K9 a nebo něco jiné a nemá žáden problém tak mu kupuj to, co mu vyhovuje.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:00 - Změnil/a: Romaine
- Nahlásit
Darina1
Tak jsme včera zkusili tvůj nový způsob koupání a fakt to pomohlo! Robby takto krásně bílej nikdy nebyl, líp se rozčesával a srst je lrásně jemná. No prostě paráda. Takže bez kartáče už ani ránu Mimochodem když mu mamka "drhla" záda, tak se ještě hrbil, jak se mu to líbilo a třeba čumák si nechal umýt v klidu, zatím co při umývání rukou se furt mele.. Takže naprostá spokojenost na obou straách. jen bříško a stehna sme umyli ručně, ale pod "pažema" kartáčem. Přikládám fotodokumentaci.
Před koupáním...
Koupání...
Stříhání..
Hotovo..
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 15:02
- Nahlásit
Romaine
No vidíš Romanko jak s jedné blbosti vznikne docela dobrý nápad. Já jdu dnes večer koupat a samozřejmě s kartáčem.
Jinak fotodokumentace je fakt super a pochval mamču. Jo a to že se jim to líbí tak to je fat i já to bříško beru rukou páč tam je opravdu málo té srsti.
Tak dej Robbymu pusinku na šumaček od Biška a Damiška.
|