| Autor |
Zpráva |
Candy
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 14:23
- Nahlásit
Verca
tak ať to Terezka všechno bez problémů snáší. Ketynka byla vždycky trpělivá a asi věděla, že ji pomáhám, tak byla klidná a kolikrát i usnula nebo měla aspoň zavřené oči.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 14:26
- Nahlásit
Candy
Terezka je taky neskutečně hodná, ale občas si to olízne, hlavně teda po tom, co jí to natřu, což je pochopitelné...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2007 17:15
- Nahlásit
Tady jedna z dneška.....
Verca
Tak at to vsechno pomuze a hlavne,at uz je terezce lip
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 11:45
- Nahlásit
krecinek
jsem si myslela, že má Monty bryndáček.
Tak nesu vám další novinky. Terezku jsem navlíkla do prubanu (trvalo mi asi 10 minut, než jsem přišla na to, jak jí do toho dostat...hrůza, byla jsem doma sama), samozřejmě jsem jí to předtím namazala kalciovkou, dala gázu a pak jsem jí to večer sundala a docela jsem se teda zhrozila, protože mi to připadalo ještě horší než předtím. Hned mě napadlo, že jak jí to mokvá, tak to asi potřebuje dýchat a já jí to tím zapařila. Tak jsem jí to na noc, ani ráno , nedala a dneska jsem volala doktorovi a on mi to schválil, tak v tom budu pokračovat, možná se to léčí, nevím, ale včera jsem se fakt zhrozila.
Narazila jsem ještě na další problém a "hrůzu". Když jsem jí to tam sama ošetřovala, tak jsem si všimla, že jak má tu jizvu zatvrdlou, tak ona si jí rozkousala na dvě části a jak jsem jí to ošetřovala předtím, tak ty dvě části byly vždycky spojené a až včera se mi poprvé rozpojili, tak mě málem omylo a došlo mi, z čeho jde takový smrad. Jenže problém pak byl, jak jí do toho vpravit tu mastičku...Má to hluboké tak dva cm, ne-li víc. Dala jsem jí tam pruh té mastičky a doufala jsem, že jak si lehne, tak se jí to tam nějak rozmázne. Koupím nejspíš ty tyčinky do uší a budu to tam dávat takto. Nebo vás napadá něco jiného?
Navíc mi nejde ani mazat tu ránu, protože jak to doutírám od vody, tak už to má zas mokré a mastička samozřejmě nechytá... Ale tak s tím už nejde nic udělat....
Omlouvám se, že píšu tak dlouze, ale komu jinému si postěžovat než Vám...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:01
- Nahlásit
Verca
Prý bryndáček šáteček A snad mu brzy přijde jeden parádní, s výšivkou...
Teda,jak to tu popisuješ,tak to je fakt hrozný Nevím,co by ještě pomohlo, myslím,že proto děláš hodně,tak by to snad mělo zabrat....
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:06
- Nahlásit
Verca
Verunko vůbec ne va, jen piš my si to rádi přečteme, ale já ti opravdu neporadím, já se s ničím takovým nesetkala tak radší mlčím ať nenadělám více chyb než užitku.
Určitě ty tyčinky jsou dobrý nápad. Jak se ti něco nelíbí tak od toho je telefon a volej vet. Aspoň tak ti i může poradit. Já co měla psy tak když měli něco tak se jim to opravdu dobře hojilo a neměla jsem žáden problém.
krecinek
Vidíš kracinku já takový šátek nemůžu klukům ani dat páč by se v té srsti ztratil, ale jinak Montymu to sluší.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:19
- Nahlásit
Darina1
To víš,objevuju "výhody" krátkosrtého psa A myslím,že příští rok půjde zase nakrátko
Verca
Nebo můžeš zkusit i jinýho veta...A jak se jinak má,žere,hraje si nebo je celá smutná?
Ještě jsem si vzpoměla,koním,když něco je,tak veterinář nechá umíchat takovou černou mast,je hodně silná a asi i trochu pálí,ale je hodně učinná...Třeba něco takového existuje i pro psy?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:26
- Nahlásit
krecinek
Tak, tak moje slova a nakrátko, ono je to účelní a pokud opravdu nechodí na výstavy tak proč ne. Já mám jednu nevýhodu v tom, že Biško může na krátko v tu ránu vypadá jak Myšky Myki, ale Damišák musí mýt delší srst jakmile bych mu to nechala zkrátit tak vypadá jak Čuňas on má delší čuňu. Tak pro to my nemůžeme na krátko.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:27
- Nahlásit
Verca
Verčo, tak to mě opravdu mrzí, že to nepomohlo, úplně mě zamrazilo jak jsem to četla. Je vážně těžký takhle po netu něco poradit. Ale jak to popisuješ, vůbec se mi to nelíbí, možná bych zkusila ještě jiného veterináře, přece jenom každý doktor může mít trochu jiný názor na věc.Ale co je asi nejdůležitější, je to aby si do toho Terezka sma nezasahovala (nelízala, nekousala). Přemýšlela bych o límci.Určitě na vás myslím a držíme pěsti.
krecinek
Monty je úplnej kovboj
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:33
- Nahlásit
Darina1
Ty máš ty svoje kluky pořád tak hezky načesané,neuměla bych si je ani představit nakrátko To samý třeba Candy...nebo vůbec všichni s tou svojí dlouhou srstí až na zem. Máte je takové upravené,načančané Přece jen já si ho kudlala i sama nůžkama,nikdy jsem nechtěla srst až k zemi,tak měl pořád takový roštácký neupravený střih, takže je to lepší takhle, když je aspon upravený a má nějaká sřih, bez zubů a tak. Jinak výhoda to je, není po dešti tak umolousaný,jen se otře hadrem a je to,o česání ani nemluvě. Teď jdou česat vlastně jen uši,ocas a nožičky
Candy
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:45
- Nahlásit
krecinek
Taky mě občas napadne Candyho ostříhat, ale pak ho vykoupu a vyfoukám a tak mu to sluší, že na stříhání zas zapomenu.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:47
- Nahlásit
krecinek
My než jsme si pořídily Bišonky tak jsem taky uvažovala, že si koupíme Maltezáčká a že si ho budu upravovat sama, ale můj muž uviděl fotku Bišonka a že chce to to. No takže Bišonka bych si netroufla ani omylem upravit sama, radši zaplatím 200kč a jsou za se super kluci. Že jsou stále načesáni není pravda třeba dnes jsem zjistila, že už 3dny nejsou učesáni. Víš já vždy tvrdím, že záleží na kvalitním střihu a to se mi potvrdilo. Nepouži vám žádnou kosmetiku jen bělicí šampón a nějaký klasický toť vše.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:50
- Nahlásit
Candy
nene, já netvrdím, že to nepomohlo. většinou při léčbě bývají přechody, jako že se to zhorší a pak zlepší. Možná, že se to zlepší. Zatím to budu dělat, uvidím, co mi vet řekne ve čt nebo v pá... Já myslím, že to bude na delší trat, víš? Že to nepůjde až tak rychle. Vem si, že byla operována v únoru a od té doby to má špatné... takže to jen tak nebude... Přes ten tunel se navíc nějak nedostane, protože má gázu, obvaz a tunel. ale jak budu doma a budu jí moci hlídat, tak jí dám jen gázu a tunel...
Víš, ten doktor je pěkně daleko, ale já mu opravdu důvěřuji a myslím si, že ví, co dělá. Je hrozně oblíbený, protože je lidský a většinou se trefí do diagnozy a říkám si, že jizev už léčil určitě spoustu... Tak uvidím.
krecinek
Montymu to v ŠÁTEČKU moc sluší! mě to jen napadlo s tím bryndáčkem, když jsem za ním vyděla ty misky.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:52
- Nahlásit
Candy
To se ti nedivím,říkám,mít tak načančaného pejska,tak mi to taky je líto,ale tím,že už jsem si ho kupovala s tím,že bude stříhaný,tak jsem o dlouhé srsti ani neuvažovala
Darina1
No vidíš,já používám Héry,celkem drahá na mě a jediný,s čím jsem opravdu spokojená je jejich vybelovaci sampon,ale ted na ty kratoucke chlupy je to stejne jedno
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:55 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit
Ahoj holky,
tak už jsem tu pekelně dlouho nebyla a než si zas přečtu co všechno se stalo tak u počítače prosedím věky
Hlavně bych Vás ale chtěla pozvat na Bambinčiny nové webovky, které sjem konečně dodělala..
www.bambi-bichon.com
Těšíme se na návštěvu
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 12:58
- Nahlásit
Verca
Ahaaaaaaaaa
Tak snad ten tvůj vet je dobrý a dá to dopořádku,vlastně teď s tím teprve začal,že...?
bisonka
Ahoj
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 13:02
- Nahlásit
krecinek
jo, léčím jí týden. Já doufám, že je to super vet, všichni si ho pochvalují a proto nelituji té cesty za ním. Radši si připlatím benzín (stejně se mi to vykompenzuje s tím, co mi naúčtuje) a budu vědět, že mám psa v dobrých rukách, než dát nehorázné prachy vetovi a doufat, že ze mě netahá jen prachy.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:06
- Nahlásit
Verca
tak snad ti vet dobře radí, pokud říkáš, že už má v okolí nějaké jméno. A jak se cítí Terezka obecně, je čilá nebo spíše apatická? Je asi pravda, že ta léčba bude ještě trvat, ale už se jí to vleče opravdu dlouho. Hlavně aby se to už konečně zlepšovalo, viď?
Koukni jak Candy na tu tvou Terezku myslí..
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:20
- Nahlásit
krecinek
Ahoj, jak se vede? Máš prázdniny? já už se zas učím... ble
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:22
- Nahlásit
bisonka
Už se taky učím,bleee.Jinak stránečky jsou hezké
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:26 - Změnil/a: bisonka
- Nahlásit
krecinek
Díky Tak asopň, že nejsem sama stím učením
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:28
- Nahlásit
bisonka
stránečky máš hezké, zaujaly mě tak, že jsem všechno přečetla
Nemo je fešák. A nejsou Kavkazáci v dospělosti ostřejší? Asi potřebují určitě výcvik viď?
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:36
- Nahlásit
Candy
Teda, tos mě potěšila
Jo, Kavkazáci jsou hlídači, ale svoji rodinu milují a když se správně socializují a vychovají s láskou, tak nejsou útoční, pokud jim nepřítel neohrožuje jejich teritorium,dům, rodinu atd...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:38
- Nahlásit
bisonka
No jo,to je fakt A mimochodem,uz jsi se poradne koukla na Montyho? Tady je jedna fotka a o stranku nebo vic,ted nevim, mas par dalsich...Ja jen jestli ti na nem nepripada neco divneho
|
bisonka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:45
- Nahlásit
krecinek
juu, Montík má letní sestřih Fešák!!!
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:45
- Nahlásit
bisonka
tak, tak... ať je to tedy ten nejlepší hlídač. Teď vypadá jako takovej nevinej meďulka
Jestli budu někdy bydlet v rodinném domku, chtěla bých taky většího psa jako hlídače k domu.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 16:47
- Nahlásit
bisonka
Candy
Taky bych chtela aspon jeste jednoho,aleto az jestli jednou bude barak...ale nevim,nevim,mam vyhlednutejch tak dalsich 10 plemen Taky vetsi psi...A kdyz malyho,tak zase maltezaka,at ma monty kamose Ale ted mi bohate staci jeden,ted bych dva nezvladala,hlavne financne.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 18:45
- Nahlásit
Zdravíme s Claudí všechny pejsky.
Já a Claudí jsme byli týden u kamarádčiné babičky ve Ždánicích, mají tam kočku, ale je to hrozná potvůrka, nesnáší Claudinku, jakmile se nám Claudí ztratí z dohledu, už by na ni vyjížděla. Měla tam koťátko, pojmenovali jsme ho Lufinka, Claudí se o něj starala pořád ho lízala a chodilo s námi na procházky, pořád ťapalo za Claudí. Byla to sranda, kotě venku šplhalo na strom a Claudí ho hlídala. Žduchla ho čumáčkem z postele, asi 10cm a ono to začalo lítat po pokoju a občas to žuchlo. Jednou na procházce spolu zaháněli ztraceného kohouta.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2007 21:25
- Nahlásit
Ahojka děvčata, tak já tu také docela dlouho nebyla, nejdříve vás potěším hezkou fotečkou, snad, teda, ale nemám čas abych nové fotky si dala na web. snad se k tomu zase někdy dopracuji. Tak tady je naše sestava, no, není jich tam málo? co myslíte, myslím, že by se tam ještě nějaká ta holčička vešla, že jo?
Trochu jsem pročetla vaši dizkuzi, ale ne vše a doslova,
musím pochválit fotečky, Candymu i Montymu to moc sluší. Monty hubený je, ale myslím, že kdybych oholila Denisku, tak bude také taková, cítím také páteř. A byla bych radši kdyby něco přibrala, ale je tojen můj dojem
Verčo, ta dezinfekční vodička - betadine - je fakt moc dobrá, jedno mé štěně mělo špatný pupíček, mamina to moc vyškubla dokonce vytrhla snad nějakou vlásečnici, pupíček byl takový krvavý až jsem se bála aby to nějak neprasklo a neviděla bych do bříška.Někdo mi poradil toto, myslím, že sestra na nějaké veterině, opravdu jsem to hned šla koupit, ani se mi to moc nechtělo dávat, nevěděla jsem co to udělá, ale teda zabíralo to fantasticky. ten pupíček byl fakt krvavý a kolem zarudlý, a tahle dezinfekce to zatáhla, zrudnutí do druhého dne bylo takřka pryč, ona to totiž vysuší a udělá stroupek. Takže jsem to pak používala bez strachu dál. Je to super, všem štěňátkům jsem to pak radši udělala jako prevenci.
Také jste tu mluvili o tvarohu, už jsem to myslím psala, tvaroh když napatláš, a necháš zachnout, tak ztvdne a pak se odrolí, pokud není možnost ho smít, no a opravdu má docela zázračné učinky, emí to vytáhlo mléko za jedno 20min. použítí a druhý den jsem to udělalal ještě a bylo po mléku,krásně to vše vytáhlo. Ty ale píšeš něco že tu ránu má asi 2cm hlubokou? To jako do ní vidíš? Hele já si to nějak nedovedu představit, co to vlastně může mít, můžeš mi to popsat na mejlík, nebo to vyfotit a poslat mi to?
Také jedné paní na ztvdlé cecíky po falešné březosti byl doporučen dětský paralen, 1/4, dala to a pomohlo to. je také protizánětlivý. hele a ona nemá žádné antibiotika? Fakt jsem to vše nečetla, ale mě se to nějak nezdá, je mi ji upřímně moc líto.
No a ještě jedna krásná zprávička
Kamilka čeká štěňátka, má jich tam několik, držte nám palečky, aby bylo vše v pořádku, hlavně ať se narodí živá, zdravá a dál dobře prospívají, moc se na ně těším, a lidičky kteří čekají na svého miláčka, tak také, nerada bych někoho zklamala. jen jsme napnuté jak nám je Kamilka vybarví
Takže pokud vše dobře dopadne, budu hledat jména od G.ale nebudu to tentokrát předčasně vymýšlet, času dost, až bude štěnátkům třeba 14 dní, tak zatím nikdo nic nepište
Tak se tu zase mějte, určitě se zase někdy stavím. Terezce dej pohlazení
Darinko, mohla bys mi napsat na můj mejlík, abych věděla ten tvůj nebo mi ho sem prosim napiš, děkuji ti. ráda bych ti něco napsala.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2007 07:36 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Candy
Vyřiď Candymu poděkování, že myslí na Terezku!
emikami
Juchuuuu, tak budou další štěňátka!!! to mám radost. Zpusinkuj Kamilku a její bříško za mě, jo?
Terezčina jizva je ztvrdlá, a vystupuje nad kůži. no a tu díru má v jizvě. A pak to má ještě hodně rozkousané v okolí. Včera jsem to zas sundala a gáza byla dost od krve a toho mokvání.... snad se to spraví. A večer jí to vždy sundám (jako ten pruban) a omyju mýdlovou vodou, vysuším a pak natřu tím betadine. Nechám to tak patnáct minut, zase vysuším a snažím se to natřít tou kalciovkou.
Tvaroh jí musím dneska zase dát, zase se jí udělalo mlíko. zajímavé je, že když si sedá a já jí pomáhám, tak nic necítím a když jí vynáším do schodů, tak mlíko cítím... Paralen zatím dávat nemusím, protože mlíko ztvrdlé nemá....
Ona léky dostala, nevím, zda to jsou antibiotika... je to i proti svědění.
krecinek
Asi myslíš višňovku, ne? To mě nenapadlo. já to dostala na popálenou mokvavou nohu.... zítra se ho poptám, zda by to nebylo vhodnější. Díky moc za tip.
A ještě jsi se ptala, jaké má Teri chování. Jen polehává nebo stojí, nažere se, jde si lehnout. vůbec neběhá, "nesměje" se... Ale včera se vyhřívlaa na sluníčku a utekla mi k sousedům, tak jí bylo asi lépe.
|