Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
krecinek
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 09:38
- Nahlásit

Verca
To věřím,že to po finanční stránce nebude lehké. Já mám jen jednoho a poslední dobou nás taky stojí dost peněz. Ale Terezka ti to určitě vynahradí

Candy
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:33
- Nahlásit

krecinek
tak až budeš mít aktuální fotku Montíka, tak ji sem honem dej, ať ho můžeme taky obdivovat

Candy
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:42
- Nahlásit

Verca
a budeme spolu soupeřit o BOBa

v tom případě to vyharaje tvoje Eli, protože Candy není taková modelka

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:52
- Nahlásit

Candy
néé to byl jen vtip. Ale je to krásná představa.

Candy
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 13:55
- Nahlásit

Verca
vždyť já vím, ale třeba někdy...

Verca
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:11
- Nahlásit

Candy
to by bylo žůůva. Ale vy jste už BOBíka dostali, že?

Candy
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2007 14:22
- Nahlásit

Verca
ne BOBa jsme ještě nedostali, zatím jen 2x CAJC.
Tak jak se o těch výstavách teď bavíme, úplně jsem dostala výstavní náladu a už bych Candyho nějam přihlásila, ale počkám až bude mít srst ve výstavnější kondici.

krecinek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 11:45
- Nahlásit

Verca
Očekáváme dnes čerstvé hlášení o Terezce

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:45
- Nahlásit

krecinek
Kracinečku milí asi se nedočkáš páč Veverka jednou psala, že na tom baráčku nemají internet a když s námi šmoulí tak jen tajně v práci a tím, že už je pátek tak se asi děvčico nedočkáš a když tak až v PONDĚLÍ.
Pac a pusu posílá Biško a Damiško.

Candy
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 12:50
- Nahlásit

krecinek
Darina1
Jé, taky jsem se těšila na novinky ve Verčině smečce. No tak musím počkat na pondělí.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:12
- Nahlásit

Candy
No Candyku i ty máš ho sypa?
A to taková mladá? Ještě, že mě máte páč byste čekaly a ono nic.

krecinek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 13:32
- Nahlásit

Candy
Teprve jsem si vsimla,zes psala o fotecku..jasne,ze ji sem dam,hned jak se dostanu k fotaku Uz jsem si na nej zvykla, vypada trochu komicky a hlavne je uplne jiny,ale na dotek je takovy sametovy,hebouckyJenom,kdyby z nej netrcela na pater a kosti vubec.
Darina1
Aha

Verca
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 14:00
- Nahlásit

Darina1,Candy,krecinek
Ahoj holky, dneska jsme se celý den radily a tak jsem na Vás neměla čas. hihi.
Bohužel Vás zklamu, ale ani v pondělí vám nenapíšu novinyk, protože mám kvůli Terezce volno a přijdu až ve středu do práce. Tak si užijte víkend, snad u nás sprchne, ať máme ve studni víc vody.
papa

Candy
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 15:00
- Nahlásit

Darina1
náhodou jsem si pak uvědomila, že tu Verča psala jak to má s tím PC, no snad se mi ta skleróza ještě dlouho vyhne

krecinek
už se na foto těším

Verca
tak ještě jednou, držím všechny pěstičky a Candy tlapičky, aby se Terka u vás začlenila bez problémů

emikami
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 15:57
- Nahlásit

Ahoj děvčata, už jsem tady dlouho nebyla že?Určo se vám stýská po mých románech ale času je málo. Tak dneska jsem to trochu pročetla.

Verca
Elí je fakt nádherná a je škoda, že letos už žádnou výstavu neuděláš. Je to těžké, od vás jsou asi všechny dost daleko,že?
Elí má opravdu krásnou, huňatou srst, a pokud má rovná záda, pěkný krok a chůzi, tak ti Elí může kdejaká chovatelská stanice závidět, a to včetně mé
Nevím zda sem ještě jukneš, tak holky jsou tak natěšené , že ti vždy cinknu na mobílek, a napíšu sem holkám zprávičky, ju?

A to mě napadlo, když jsem ti zasílala granulky pro holky, nabízela jsem ti i něco tenkrát pro pudlindu, ale říkala si že ta má své, asi jinou značku, jak to nyní budeš dělat, čím začneš pudlinku krmit. Zůstaneš u Nutro choice, nyní když měli ten First Mate, nepřejdeš na toto krmení? a čím budeš krmit pudličku, stejným jako holky? protože myslím, že je docela problém dávat jednomu psovi jiné granule, pokud teda není žravá jako blázen. Nebo pokud nedáš vařené, a do jiné místnoti, to spucují hned. ale když dám granule, nežerou mi je holky na povel, také mají granule pokud je ráno nezbaští v misce celý den, pokud je zbaští, nemají nic pak až navečer.

krecinek
Teda ty Montyho popisuješ docela drasticky. Jsem fakt zvědavá na fotky, přece není možné aby mu koukala páteř, to si ho fakt představuji úděsně. I když měl třeba delší srst, musela bys žebra a páteř cítit na omak, při hlazení. Takhle jak to popisuješ mě přijde že by musel být vyzáblý, a pokud opravdu je, fakt bych mu změnila značku granulí, a to ještě k tomu píšeš, že o ně až tak nestojí.
Víš od doby co se stala ta smutná věc s malým Endym, selhání ledvin, tak jsem se o to dost zajímala.
Je tam mnoho příčin, jako nastuzení, což se může snadno stát,nebo dlouhé držení moče, což jsem předtím vůbec netušila, že když pejsek prostě když by byl sám, se doma nepočůral ale zadržel by to, tak to může pak poškodit ledviny, je tam opravdu mnoho symptomů....ale jedna z nich je také, špatná strava. Toto nevztahuji na Endyho, ale dávám si na to pozor, ty krmíš Purinou, v celku by se dalo říci, že je to kvalitní krmení, já jsem s ním také dlouho krmila, nedávno jak jsem řešila granule, atd. chtěla jsem vybrat ty nejlepší, myslím, že se to nedá, opravdu, nakonec jsem vybrala Biomíll, žrali to, ale pak zas až ne tak, ale žrali, to bylo hlavní, no ale zjistila jsem, že jejich odpad teda není tak malý jako při purině. I Brituška, která je sice největší a dělala opravdu králičí bobky, tak i ona měla prostě velké h.....tak jsem to nějakou dobu pozorovala u všech, a zjistila jsem že by to tak asi nemělo být, navíc Wiki, která je na to asi nějak náchylná, nebo měla virozu, nevím, zas dostala průjem, a v té době jsem si řekla, že zkusím teda jiné. Už mi je zcela jedno zda je v granulích soja, či ne, cojsem se dozvěděla, tak pokud tam je, je jí málo, a psům je také prospěšná. Tohle řešit prostě už nehodlám. Koupila jsem Hills, protože ji předtím baštili, ale mluvilo se o soje, přitom mi´napsali, že soju neobsahuje, toto krmení je na trhu hodně let, a myslím si, že pokud by bylo špatné, určitě by se nedrželo na špičce. Ještě jsem to probírala s veterinářem, co co znamená, on mi to vysvětlil, ale přetlumočit to neumím. Koupila jsem tedy Hills, no a oni ji vybírali a nechávali zas Biomill, pak jsem pozorovala, že občas si brali i Biomil jako první, a nejvíc Deniska, nyní jsem to již spotřebovala, jehně jsem darovala, protože jsem tu měla skoro celý 7,5 kg pytel, a nyní krmím jen Hillsem, nakoupila jsem ale různé, puppy mini, jen puppy, adult mini, jen adult, abych zjistila co jim nejvíc chutná. Ty normální adult, jsou docela velké granule a má je ráda Brituška, a samozřejmě to nejtučnější a to puppy mini, tak na to chodí Emí, která je tlustá jako prasátko a tak ji musím odhánět, je to tam pro Denisku, Wiki a Kami. Deniska se mi zdá také nějak hubenější, cítím také páteř, tak bych řekla že by mohla trochu přibrat.Možná to je ale po hárání, tenkrát mi Emí zhubla při falešce hrozně. No a světe div se, Brituška se vrátila ke svým králičím bobkům. Deniska s Wikinkou mají také pěkné bobany, Wiki přesta průjem i přes to že jsem ji dala jiné granule do kterých se ona jako první pustila, musim zaklepat , od té doby prostě super, no a především Emí, ta měla vždy stolici větší, měla ji prostě odlišnou, a nyní dělá tak malou, že si říkám, že to snad ani není možné že by to mohlo být granulema. Kamí ok.

Takže mi je úplně putna, zda tam soja je či ne, je to kvalitní a dražší krmení, myslím, že dělám maximum, jim to nyní chutná, stolice ok. takže jsem spokojená, jen bych si přála aby to vydrželo nějakou dobu.

Dost jsem odbočila, mluvila jsem o tom, že i když koupíš kvalitní granule, a pes ti je nebude s chutí žrát, nebo bude mít hodně stolice, nebo bude hubený, prostě to nejsou granule pro něj vhodné. Čerpám jen z mých zkušenností a to co jsem si zjišťovala po tom smutném případu. Takže na tohle bych si dala pozor, pokud je Monty hubený, i přes to že máš superpremiovku, vyber jiné granule, a vybírej do té doby, než zjistiš že mu ty granule prostě jedou, že po nich přibral, že mu vyhovují, protože pokud je opravdu hubený, tak mu pak nemohou vyhovovat a mohlo by to pak mít následek, že mu to nebude dávat vše co on potřebuje, a začnou se hroutit orgány. Tohle je velmi složité , kor pro nás pro laiky. i kdybys měla krmit podle mě střední třídou, tak pokud ti to bude žrát s chutí, bude mít dobré bobany, a přibere ti na váze, tak s ní klidně krm, samozřejmě nedoporučuji levné hyperm. granule ,to je jasan. No a nyní se Kamí futruje granulkama puppy mini.hurá, jestli je březí, tak to potřebuje Doporučila bych ti granule levnější Belcando, mě to holky žraly a dost lidí znám, který si je chválí, mě vadili černá hovínka, prostě mi to vadilo, já teda zkusila jen kilo, a pak jsem zkusila ještě asi 5 druhů, k nim jsem se již nevrátila, ale pokud by jednou přestali nyní žrát Hills, myslím, že bych zkusila Belcando.
No a Hills ti mohu také doporučit. Když mu koupíš ty puppy mini, tak musí přece přibrat, jsou opravdu chutné. Pak ještě co nám doporučila katri-Blanka s maltezákama, jsou to taková poloměkká kolečka, a psíci se po tom mohou utlouct, název bych ti napsala, 1.5 kg. stojí asi 75 kč. a je to krmení právě vhodné pro psi kteří potřebují přibrat, nebo třeba nemohou kousat tvrdé granule, víc info nemám, já to dávam jako pamlsky. Ukousnou mě málem celou ruku po tom. Katri to také používá jako pamlsky,
Verčo, chutná to také holkám??????????
no a nebo bys to mohla dělat tak, že třeba jako snidani byl měl tyhle poloměkké, pokud je sfutruje, tak ať má na celý den pořádnou dávku, a večer bys mu dala granule, myslím,že tato kombinace by mu snad neublížila. je spousta lidí co to dělá tak, že ráno dá granule, a večer vařené jídlo.Prostě na co psa zvykneš, tak si myslím zvykne i jeho trávení, pokud mu to teda bude vyhovovat.
Pokud je Monty opravdu vyzáblý, myslím, že bys to měla opravdu řešit. Purina mu může nadělat neplechu, prostě mu to fakt nemusí sedět, a pak ti vitamíny a minerály v purině jsou prd platné.
To samé jsem radila Martince, pokud se jí zdala hubená, a myslím že 3 kg, je fakt málo, tak si myslím, že prostě purina též pro ni nebyla vhodná. JAKO třeba Wikině také nesedne všechno a musím to řešit, mám to stížené o to, že to musím vyřešit ku prospěchu 5 ti psů. ale rozhodně bych to tak nenechala. Doufám, že se nezlobíš, že ti to takto píšu, ale nedovedu si představit, že budu mít doma psa , který s nechutí sežere pár granulí a ještě uvidím že je hubený. to bych prostě nepřežila.

No možná jsem ještě chtěla reagovat na někoho ale už to nevím. Jo a Deniska je ostříhaná na bišonka, a moc ji to sluší, aspoň podle mně. podle Veverky vypadá jako oškubané kuře s roztomilým ksichtíkem, ale dělám si legraci, teda že se na ní nezlobím, takto Také musím sem vám hodit fotky, ale dělám web. stránky pro asi tak 20 psů, jen odhadem, kamarádce a to mě zabere veškerý čas. Těším se až budou hotové, dodělané, a pak už jen se budou aktualizovat.

Holky jaké se vám líbí jména holčičí od CH ????

No a pojídám zdravé věci od jedné firmy JUST. Mají tam i výbornou polívčičku, tak ji mám už podruhé k obědu, mňam, mimo jiných super věcí, no a mám jich tady řádku na vyzkoušení. jukněte na www.just.cz a pokud by jste měli zájem, ozvěte se mi na mejlík, dám informace, atd, atd.

Mějte se zatím fajn, no a o víkendu jukněte, třeba budu vědět nějaké novinky od Verči.

Darina1
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 16:44
- Nahlásit

Verca
Jo Veverko radily? Každý tomu říká jinak. Si tam vydrbáváš a my tady sušíme pusinky ani emikami tu není a fakt není co číst.

Takže se pro příště polepšete Všichni a honem napsat sloh ať má co číst jinak už Vám nic nebudu psát do té doby než se polepšíte a všichni napíšete sto řádkovou povídku, bo se nudím a nemůžu ven začíná slejvák. Hurá baba čurá!
Ta zatím pacinky a pusinky od Bišonka a Damišáka.

krecinek
No tak dlouho jsem byla venku a ona zatím žádna fotečka. No kurňa.

Candy
Candynku, ale jo ona ta skleróza začíná takhle brzo. No já už mám vedle sebe jednoho pána a ten se jmenuje als-park. To výš my starší osoby se aspoň můžeme na něco vymlouvat.

Nám přestal jet internet a koukám, že se nám našla emikami.

krecinek
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 17:39
- Nahlásit

Darina1
když já jsem u rodičů a nemám tu foťák Snad zítra už...
emikami
Ahoj
Uvidíš,až sem dám fotky,teda,fotila jsem si ho zatím mobilem a tam není nějak vidět,že mu lezou obratle. Ty mu koukájí,v zadní části zad, žebra zase ani ne,spíš jen když leží na boku, naštěstí není jako radiátor. Prostě mu trčí ta páteř... Jinak má něco málo přes 4 kila.
Co tu píšeš o tom Hillsu, tak ten je myslím ok, teta tím krmí na doporučení veterináře, i moje vet. mi ho tenkrát doporučovala.
Monty měl celkem čtvery granule: jako maličký Pegigree, nechtěl. Pak ten prémiový Fitmin, co u nás ve zverimexu vychvalují do nebes a dávají jako nejlepší,co mají. tenkrát jsem chtěla lepší, dala jsem mu Purinu,ta mu jela víc. eukanubu vůbec nechtěl. Je to s ním těžké, nežre ani kdejaký pamlsek, když mu ho dávám za odměnu, kolikrát ho venku pustí na zem a nechá ho být Teď jsem koupila puppy pro všechna plemena a ta mu šmakuje hodně,sežeta tak půl misky, někdy víc (já nevím,objem myslím 0,3l ) denně. Zdá se mi,že se mu začíná chutnat,tak snad... Podle tabulek by měl žrát adult,ale já mu asi budu dávat toto, po tom by taky mohl nabrat...nebo bych mohla zkusit i tu zátěžovku,ale te´d s ním běhat zase nechodím.jenže on je i hodně hyperaktivní, dost toho naběhá. Až zase budu doma, budu mu kupovat masíčko, to mu tak třikrát do týdne dám, aby se mi zakulatil...O té změně granulí ještě popřemýšlím, ale zase jsem mu poslední dobou v tom asi udělala maglajs-adultka, puppy, nedávno změna příchutě,nevím,jestli to má vliv. Ráda bych u něčeho vydržela delší dobu. Popřemýšlím o tom Hillsu, jak říkám, veterinářka tenkrát říkala,že to jsou celkem velké granule,dobré na zuby. Ale abych pravdu řekla, moc se mi v tom experimnetovat nechce. Až pojedeme na veterinu, třeba na sříhání drápků, můžu si říct o vzoreček a uvidím. Ale jak říkám, mám vybíravce a purinu mi zatím žral nejvíc. To polosuchý krmivo bych mu asi nemohla dávat, trpí na ten zubní kámen, má hodně kousat. Navíc on už ze zverimexu nechce žádné kosti, nic, včera dostla prasečí ucho,nechal ho tu celý den ležet, večer ho pak nakonec snědl. Ale zase- žádné nadšení-to jeví jen při mase a dětské šunce a vůbec, má zrovna chut na to,co má panička, dneska chtěl i okurku a jak mu šmakovala

emikami
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 22:25
- Nahlásit

krecinek
Myslím,že to vůbec nevadí, míchat puppy s adult, holky tady mají tři druhy toho hillsu a vezmou si na co mají chuť , Hills pupy mini, to jsou drobounké granule, ty normoš jsou také maličké, a pak jsou normoš adult, a ty jsou takové větší, i to by mohl baštit, pár mu jich tam nasypat, no a od Hillsu se dělají velké takové granule je to označení na pytli nějak T/D, a to se má přidávat ke granulí, je to právě na zubní kámen, mají to i na www.allpet.cz pokud má Monty z.kámen, a pokud tvůj vet prodává Hills, on ti toto ještě neporadil? 3 kg. ale stojí u veta asi 400-500kč. na allpetu jsem tokoupila asi o sto kč levněji.
Ty polosuché, když bys mu dala třeba 5 ks denně, tak by to také mohlo zabrat, jmenuje se to Jack roll...tím nic nezkazíš, nejdříve vyzkoušet jeden dva, a pak o něco víc, jsou to fakt dobré mlsky, nebo to třeba nadrobit do granulí a také by to třeba lépe sežral,

Darinko. jjj. už jsem se zase našla. ale vůbec si nereagovala na můj příspěvek jak jsem se rozplývala nad klučíkama když u mně byla chovatelka s jeníčkem a Galantem, jak mně bišonci učarovali, psala jsem , že už vím , jak musíš být doma spokojená, a ty nic přišlo mi to docela divné. jsem si říkala, buď si to nečetla, nebo nevím, a ještě jsem psala, že chcůůů štěnátko...nechtěla bys pejska? je jeden ještě volný, je moc krásný.

Romaine
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2007 23:30
- Nahlásit

Teda tady se někdo zase vytáhl, omlouvám se, ale to nečtu.. Toho je moc...

Darina1
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2007 13:52 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

emikami
Dášenko samo, že jsem to četla a klukům jsem hned vyřídila tvůj pozdrav, ale jaksi jsem fakt zapomněla reagovat. Ještě, že tě máme holka naše ty nám nedáš zapomenout.
Já bych určitě další pejsky chtěla, ale spíš už to co máš ty a nebo takovou pudlíčku dvojbarevnou, ale mám doma brzdu a to v podobě manžela, on by taky rád ještě něco, ale co potom když já bych šla do nemocnice a on pracuje, no a nechce je nechávat samotné.
Ještě k tomu jak jsi psala, že jací jsou nadýcháni a to si představ, že takové mám stále proto že se snažím je stále česat a co dva měsíce musejí na střih. Já to mám ráda upravená vždy říkám, že když to je Bišonek tak ať taky tak vypadá a to si představ jak si je načešu a jdu do města tak jsme opravdu středem pozorností i chlapy se za ně má otočí a chválí jak jsou nádherní. Píšeš o té hlavě, ale ona tak musí být vem si, že Damišák chodí na výstavy a tam musí mýt srst od 7-10cm no a teď si vem, že by měl malou hlavu. To vystřihavani kolem očí je i proto aby se jim zvýraznila linka a aby tolik neslzely.
Takže až budu mít baráček tak budu mít směsku psů alespoň 6kusů malých a k tomu 2NO, to by byl asi můj sen, ale opravdu jen sen. Dva mi stačí já si vždy s po menu na tebe jak hladíš ty svoje, já vždy říkám ještě, že mám dvě ruce jak bych to řešila s šesti jak by se ke mně přitulily a teď je hladit, toď otázka.
Tak zatím pac a pusu od Biška a Damiška

krecinek
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2007 16:15
- Nahlásit

emikami
Myslím, že jsem výše psala, že mi Hills veterinářka doporučovala na ty zuby... Já ale nevím, asi prostě zůstanu u toh opro planu, jen mu ted treba prilepsim tim masem, zrovna dneska mel kuratko Jinak dneska jsem ho vic pozorovala, žebra mu normálně nelezou, jen jsou snadno hmatatelná, co mu trčí,tak to ty obratle v zadsní části zad,ale to psala myslím i Verča, že to tak Phoebe měla nebo má... No, však pak můžete posoudit z fotek, hned jak bude příležitost je sem dát. taky už nejmíň 14 dní nechodíme běhat, tak to mu snad taky přispívá, i když energie by měl na to dost. Ale řeknu vám, že se teď venku trochu stydí, je prostě takový nesvůj...My si ale na něj zvykli a dokonce se mi takto začíná i líbit, je takový sametový a upravený, jen je trochu komický- velká hlava, malé tělo, protože hlavu strojkem pochopitelně nemá ostříhanou,tak totiž snad jedině neměl cucky...
Ja nevim, ale jak koukam po granulich jak koukam, porad se mi slozeni pro planu libi nejvic. Jasne,ze muze obsahovat i nejakou skodlivou latku, ale je bez barviv a chem. konzervantu, na prvnim miste ma proste maso a ja se ridim podle toho. nevim,jestli je to tak dobre nebo ne, ale mne to tak prijde...

Hills Canine Adult je krmivo pro dospělé psy ve věku od 1 roku do 7 let malých a středních plemen vážících v dospělosti do 25 kg, např. jorkšírský teriér, Jack Russell teriér, west highland white teriér, jezevčíci, bišonek, čivava, pekinéz, kavalír King Charles španěl, ši-tzu, lhasa apso, mops, maďarský ohař, anglický a irský setr, bassethound, bígl, anglický a americký kokršpaněl, bearded a border kolie, samojed, sibiřský hasky, střední knírač, šarpej, dalmatinec apod.

Složení: Mletá kukuřice, kuřecí a krůtí moučka (min. 26% kuřete a min. 34% krůty), sojová mouka, živočišný tuk, kukuřičná glutenová moučka, vnitřnosti, rostlinný olej, sušená celá vejce, lněné semeno, sůl, chlorid draselný, vitaminy a stopové prvky. Přirozeně konzervováno směsí tokoferolů, kyselinou citrónovou a rozmarýnovým extraktem.

Purina Pro Plan Salmon Rice
Složení:Losos (22%), rýže (22%), dehydrované bílkoviny z lososa (15%), kukuřice, kukuřičný lepek, živočišný tuk (konzervovaný směsí tokoferolů), hydrolyzované vedlejší živočišné výrobky, řepná dužina, celulóza, difosforečnan vápenatý, pivovarské kvasnice, chlorid draselný, chlorid sodný, minerály, síran měďnatý pentahydrát (měď 12 mg/kg), síran zinečnatý monohydrát (zinek 180 mg/kg). Vitamín A 21000 m.j./kg, vitamín D3 1600 m.j./kg, vitamín E (a-tokoferol) 280 mg/kg, vitamín C (kyselina askorbová) 70 mg/kg. S antioxidantem: směs tokoferolů bohatá na extrakty přirozeného původu.

Deklarované jakostní znaky: Bílkoviny (proteiny) 30,0%, tuk 19,0%, popel 7,5%, vláknina 3,0%, vápník 1,3%, fosfor 1,2%, vlhkost 8,0%.

emikami
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2007 21:09
- Nahlásit

Romaine
[i][/iTeda tady se někdo zase vytáhl]

Tohle sice nevím jak myslíš, ale budíž......

No Romanko, tady nikdo nikoho nenutí číst co nechce nebo ho to nezajímá, ale myslím, že zmiňovat se o tom je zcela zbytečné, mně některé příspěvky, nebo od některých lidí také nezajímají, nebo je jen přelétnu očima, a ještě mi fakt nenapadlo, to zde psát, že to nečtu , přijde mi to dosti divné, možná to myslíš jinak, než to myslím já, když jsem si to přečetla, opravdu nevím, a nechci tě urazit, ale každý napíše co chce, a je na každém co si přečte, na co bude reagovat, co ho zajímá, zda se chce zapojit, či ne. Takže nechápu tvou poznámku, ....nevadí že nebudeš číst mé příspěvky, nebo třeba ty dlouhé, i když takový článeček bys měla přečteno za 2 min. ale jestli ti to dělá problémy na oči, chápu to. Každý ať si přečte co chce. Já to tak dělám také
Možná tvoje škoda, třeba to je zajímavé

Holky tak jsem vám zapoměla napsat, co se mi tu stalo, docela po dlouhé době. Byla jsem na poště, a cestou zpátky jsem jen koupila, rajské 4 ks, krásné , velké , jablka, a červené hrozny pro babi do nemocnice, měla jsem tam ještě obálky s bubilnkama, dosti velké, no a abych se mohla s holkama poradovat po příchodu, tak jsem tu tašku v předsíni položila na zem. No a co myslíte, zapoměla jsem prostě na ni.Pak sedím u pc, a koukám, v křesle je Kamilka s Brituškou , Deniska, Emí a Wiki nikde,říkám si, kde ty holky jsou, to je divné, že nejsou namačkané pod mýma nohama. Pak jsem si říkala, no Emí ta se asi chladí v předsíni, pak zase ,nojo, už je večer, to asi Wiki čeká v předsíni na pánička a Deniska je tam asi s nimi, no ale za chvíli mi to nedalo, a jdu se podívat, kde ty holky jsou,v předíni byla tma,

před dveřma do jednoho pokoje byla deka, na té dece byla Emí a Deniska, a na něco čuměli, pře nima něco leželo, vypadalo to divně, tak jsem si tam rozsvítila a co vidím, myslela jsem že mi klepne , tam to krásné velké rajské jablíčko, a do půlky vykousané, už asi nemohly, či co, tak na něj jen zírali, tak hned říkám, NO TEDA HOLKY !!!! TAK TOHLE JSTE PŘEHNALI, a vzpoměla jsem si na tu tašku v předsíni, tak zvednu hlavu, a juknu tam, také tam byla samo že tma, a jak jsem tady klela, tak zbystřím v té tmé Wikinu, že tam u něčeho leží, a jak mě slyšela vzala nožky na ramena a vzala to rovnou přes kuchyň až pod postel se schovat, rosvítím si v druhé předsíni, no a co myslíte, druhé rajčátko, také skoro do půlky rozžužlané, taška povalená, pytlík byl takový od toho celý mokrý.

takže jsem jim řekla, no dobře, vzali jste si k večeři zeleninku, tak už nebudou granulky. Zbyly mě ještě aspoň dvě rajčátka Jen by mi zajímalo, čí to byl nápad, tašku povalit a rajské nějak vydolovat, a která holčina to jedno rajské odnesla asi tak metr a půl od té tašky.

Jsou to prostě šikulky, no, takže z té půlky jsem dala ukousávat ještě Kamí a Britušce, aby nebyli o něco užulené.
Jsou to fakt potvory, ještě že mi nesežrali to víno pro babi do nemocnice.
Jenže, bylo to legrační, oni ze mně museli být zmatené, protože jsem chodila po bytě, děsně jsem nadávala, ale mezitím jsem se nahlas smála, takže řvaní, smích, řvaní, smích, no a Emí ta si lehala střídavě na záda, pak na ťapky, vrtěli ocáskama, a netušili co se vlastně děje, a ještě při pohledu na ně, jsem se musela smát ještě víc.

emikami
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2007 22:22
- Nahlásit

krecinek
Před nějakým tím měsícem kdy jsem hledala jaké granule vyberu jsem se na Hills dotazovala, přišla mi odpověď a to tato :

Dobrý den,

Paní K.......těší nás Váš zájem o krmiva Hill´s.

K Vašemu prvnímu dotazu k složení krmiv Hill´s - popis krmiv včetně složení a rozšířené chemické analýzy najdete na internetových stránkách oficiálního dovozce produktů Hill´s Pet Nutrition do ČR firmy A-VET s.r.o. - pouze informace od dovozce jsou přesné a aktuální.

Obsah soji v krmivech Hill´s - následující krmiva soju neobsahují:

Puppy Chicken granulát, Puppy Mini, Puppy Large Breed, Canine Adult konzervy Delicious Beef & Savoury Turkey, Canine Adult with Beef granulát, Canine Senior konzerva, Canine Performance, Canine Sensitive Skin Adult, Canine Sensitive Stomach Adult a všechny produkty Nature’s Best (Science Plan Nature’s Best není na trhu v ČR).

V těch krmivech, které soju obsahují, je použita k vyvážení obsahu aminokyselin. Soja je zdrojem jednoho z nejkvalitnějších rostlinných proteinů a tak nachází své opodstatnění i v krmivech pro psy.

Základním zdrojem proteinů v krmivech Hill´s jsou však kvalitní živočišné suroviny - např. Science Plan Puppy Chicken obsahuje 37% kuřete a Science Plan Puppy Lamb and Rice obsahuje 36% jehněčího.

Srovnání s konkurencí - ve Vašem mailu zmiňujete některé další značky superprémiových krmiv. Základní charakteristiku krmiv Hill´s najdete v přiloženém souboru PDF, kde se můžete dočíst:

Hill’s věří v použití výhradně nejkvalitnějších surovin, o čemž svědčí receptury produktů, jež jsou formulovány tak, aby byly,

• bez obsahu geneticky modifikovaných surovin

• bez obsahu umělých ochucovadel, barviv a konzervačních látek.

A například právě použitím přírodního konzervačního systému se Hill´s liší od některých svých přímých konkurentů (tradiční nedostatek krmiv Royal Canin daný obsahem syntetických stabilizátorů BHA a BHT; Hill´s tento systém konzervace opustil před několika lety).

Důležitý argument ve prospěch krmiv Hill´s je více než 50 letá tradice výrobce superprémiových krmiv pro psy a kočky a důvěra veterinárních lékařů ve značku Hill´s na celém světě.

S přáním pěkného dne

MVDr.Petra Miklišová

Odborný veterinární manažer

A-VET s.r.o.

Dovozce krmiv a diet Hill´s

Mladoboleslavská 968, 197 00 Praha 9 - Kbely

Mobil : 603 261 642

E-mail : veterinar@avet.cz

www.avet.cz

Takže jak tomu nyní rozumět, že? Toť otázka

Darina1
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2007 09:20
- Nahlásit

krecinek
Kracínku tak jsme si s manželem podebatovali o krmení pejsku a dospěli jsme k takovému závěru. Pokud chceš opravdu vykrmit Montyho tak jedině bys měla začít vařit a nebo je tady další věc pokud s ním běháš tak jak ti již radila Verunka jedině zatěžovku. No to je ohledně krmení, ale když jsem kdysi mluvila s jednou vet. Tak mi tvrdily, že mladý pes nemůže pořádně přibrat proto že to rychle spálí. Až se ti Monty usadí a zvážni pak budeš řešit jak zchudnout.

emikami
Dášenko někdy si opravdu člověk říká, že ti hafáči jsou tak vyčuraní a kde na to chodí.
Jsou to naší malí vy čuranci, no a jak se jim podíváš do těch očí tak je se řvi, to s nad ani nejde.
Mě za se Damišák zdrhl na venčení asi takových půl km, celou cestu jsem nadávala jak pohan a pak najednou na jediné slovíčko zůstaň poslechl no a já ho při pla a šla, bez potrestáni a bez nadáváni. Moje chyba má mě lépe poslouchat, takže si můžu jen sobě nadávat.
Pěkný den Vám posílá Biško a Damiško.

krecinek
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2007 10:04
- Nahlásit

emikami
Koukám, že holky jsou fakt vyčůrané a vynalézavé
Jinak s tím krmení a složením, fakt zajímavé, jak říkám, granule jsou věda a čert aby se v tom vyznal. Já prostě asi nadále zůstanu u toho "svého"
Darina1
Asi máš pravdu,nechám to tak. Ted uz delsi dobu nebehame a asi jen tak zase nebudeme, tyto granulky mu jednou aspon tak,ze se jendou denne,nekdy dvakrat nazere, obcas mu prilepsim masickem. ono je to taky nezvyk, vy,kdybyste svoje pejsky ostrihaly nakratko, tak byste mozna taky koukaly

Janik
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2007 11:22
- Nahlásit

Ahoj holky

Dneska odjíždím s Bellinkou na agility tábor do Větřkovic. Snad to tam bude super a vyjde nám dobré počasí(hlavně aby nepršelo)

Mějte se tady všechny mooooc hezky!! Budu se snažit udělat nějaké hezké fotečky a pak se na ně budete moct podívat zase na internetu

Pozdravujte hafiky a hafinky

Ahooooj Janik, Andošek a Bellinka

krecinek
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2007 11:37
- Nahlásit

Janik
Jééé,ty se máš tak si to užijte

Darina1
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2007 12:01
- Nahlásit

krecinek
Kracínečku stačí je vykoupat a to nemusím ani ostříhat strojkem, já mam jak tvrdí můj syn tak tři psy v jednom a to je fakt i žebra s páteři jsou vyrýsované.
Můj mužíček ti ještě vzkazuje, abys ho zkusila od červit.
Jak tak čtu tak on Monty je asi takový ne žravec jak náš Biško. Ze začátku jsem ho málem prosila ať něco sní, až přišel Damišák tak se to s jídlem trochu zlepšilo, on by žral ale jen to co má plániček má talíři.

Janik Jandulinko vem mě sebou, já chci taky na tábor.
My ti přejeme pěkné počasíčko a příjemné kamarády.

Romaine
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2007 15:27
- Nahlásit

emikami
Nepochopila, ale to je fakt jedno.. Urážka to nebyla. Vysvětlovat mě nebaví

emikami
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2007 17:48
- Nahlásit

Romaine
No tak aspoň to vysvětlovat to nemusíš, to není nikoho povinností ani tak jako něco zde číst, či psát

Ale ty nám tady toho moc nenapíšeš

krecinek
No s granulkama si musíš poradit sama, my ti můžeme říci náš názor, ale ostatní je už na tobě, já osobně, když by se mi pes zdál hubenější, pokud by granule nesnědl plnou mističku, rozhodně bych granule změnila, a pokud ne značku, tak opravdu aspoň koupila tu performanci, nebo prostě jehně, nebo něco co by snědl z chutí. Ale mě se také moje holky zdají docela hubené až na Emí, a jedi dobře. Takže možná tu řešíš něco co je opravdu normální, myslím, že to u bišonů tak je, že jsou cítit žebra a páteř, spíš bych sledovala zda žere či nežere.

Právě jsem mluvila s Verčou, snáší se tam holky dobře, ale pudlička je prý taková hodně klidná, protože má tu jizvičku na bříšku, která ji mokvá, a moc se to Verče nelíbí a tak s ní zítra odpol. zajedou na veterinu, jinak je to prý hodný miláček.

Také říká že se jí zdá hubená, a že je možná začervená, takže jak tu psala Darinka, možná třeba by bylo třeba Montíka odčervit. Také se na to musím vrhnout, prášky už mám koupené.

Jo holky jsou vynalézavé, to jim jentak nezapomenu, takové dobré rajčátka

Jo a ještě, jednou jsem dostala tuto radu já, využila jsem toho, a nám to opravdu pomohlo. Emí už jsem se zde o tom dříve zmiňovala, že po falešném březí mi zhubla, a potřebovala jsem ji zas dostat do kondice, jedna paní mi poradila hroznový cukr.
Koupila jsem, ona to ve vodě nechtěla pít, a tak jsem namočila piškotu kterou miluje, a nasypala jsem tam lžičku toho glukopuru, ono se něco vsáklo , trochu tam zůstal kopeček, já to přitiskla, a šup do tlamičky, jak cítí piškot, bylo by ji jedno kdyby tam žába seděla, no a za 10 dní , to bys koukala, jak ji to pomohlo, já ho třeba také brala na chuť k jídlu, a také je v něm síla. Nemůžeš tím pejskovi ublížit, to ti zaručuji, tak zkus koupit, 250gr. to je jeden pytlíček ten ti vydrží na dlouho a stojí tak 25kč. asi, a zkus dávat, nejdříve mu dej méně, pak přidej, a můžeš dávat malou lžičku ráno a večer, fakt to dodává i sílu, doporučuje se to i po štěňatech, po operaci, atd. nebo když je pes vyčerpaný. Jestli mu dáváš piškotku, tak je to dobré řešení, nevím zda by ti to ve vodě vypil, ostatní holky se napít šly,ale Emí ne. Radila jsem to jednou i Martince, dávala to, ale nakonec ani nevím zda jim to pomohlo či ne, některý pes tak jako člověk může být víc hubený, než prostě vypadat normálně, a jsou zdravý. Opravdu bych tohle zkusila, dodáš mu energii, chuď k jidlu, a třeba opravdu něco přibude, no a musíš mu to dávat tak 14 dní určitě. Já třeba holkám dávám piškotek ráno, a večer, to je jejich rituál a to by jste koukali, jak to už źnají, ráno když se posadím ospalá na postel, holky mně těma očičkam vyzívají a říkají, no tak paničko, už už už, honem vstávej, a pobízejí mně, tak se dokondrcám do kuchyně, všichni na mě skáčou jako diví, každý dostane piškotek, někdy se stane, že dávám druhé, protože ta už měla, ale udělá - ham - a sežere to, tak zase kleju, a musím dát jinou, potvůrky jedny. No a Kamí ta nyní dostává ráno dvě a večer dvě, protože si říkám, co když ta štěňátka opravdu čeká. tak také něco pro ně.
Tak zkus, kup, a aspoň uvidíme zda mu to pomůže. pa

<< 1 ... 288 . 289 . 290 . 291 . 292 . 293 . 294 . 295 . 296 . 297 . 298 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání