| Autor |
Zpráva |
Darina1
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:04
- Nahlásit
emikami
Tak to se máš děvče, ale je jedna pravda, že pejska bys měla mít když už máš tolik feneček.
Do třech pokojů šest pejsků není přece tak moc, že.
Mě by a kurát vadilo to, že bych nemohla se vše ma ven najednou já se hrozně ráda kochám pohledem na pejska v pohybu.
No a jak to budeš řešit u háráni? Já vidím jak moji dva čokly chytnou háravku tak by šli i světa lán za ní.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:15
- Nahlásit
Verca
A neptala ses zda byla s PP, či bez PP? kdyby ji chtěl dát pryč škoda že na ni nemáš kontakt, třeba by se někdo našel kdo by si ji vzal, ten kdo má k bišonkům již nějaký vztah. Ten chlap je fakt vůl.
krecinek
Monty musel vypadat asi jako žabička zelený, ne? fůj, to bych ho hned dala do sprchy. Ale také bych se lekla. Moje první Bellinka do vody nechtěla ani poblíž, natož přičuchnout, nebo si smáček nožičky, to jsme ještě dříve jezdili na chatu, a na procházky kolem řeky, kdepak, přemlouvání nepomáhalo. Moje holky s tím zkušennosti nemají, takže netuším jaké by se tam chtělo či ne, ale vůbec mě to nemrzí, jak se znám, trnula bych strachy kdy se začne topit, já vodu moc nemiluji, jako velká holka jsem se také tak maličko jakoby topila, kluci mně hodili z takového jako voru na břehu do vody, a mně tam chytla křeč, už si nepamatuji kam, ale vím, že to hrozně bolelo a já nevěděla co mám dělat, kluci z toho měli legrandu, a já se rozhodla plavat na druhou stranu ke břehu, nebylo to daleko, tam když jsem si již mohla stoupnout, tak jsem to asi nějak vyřešila, už to také nevím, muselo mi být tak 15let. Takže i když jsem vždy ráda plavala, jinak jsem se poměrně vody dost bála. Ještě mám takový zážitek, mně se hrozně líbilo serfování, to mě ale už bylo tak 18-20let, tak mně to opět kluci učili, byla jsem na to docela dobrá oproti jiným holkám, škoda že ta síla, a to vše mi nevydrželo do stáří, fakt mi to šlo, a bylo to super, když se vítr opřel do té plachty a ono se to rozjelo a mohlo se to regulovat kam jste chtěli, no jo, jenže jednou mně vítr zanesl až doprostřed toho rybníka, bylo to na Orlíku, tam jezdí parníky a já se nemohla dostat nazpátek, takže jsem pádlovala a dopádlovala jsem k jinému břehu , tam už pro mě přišel můj budoucí manžílek měl mě pořád na očích, byla jsem dost utahaná, než jsem rukama dopádlovala, no a pak jsem se dozvěděla že jsem měla kliku, byla jsem v pásmu kde jezdí ty parníky, takže netuším , kdyby jel a já tam seděla na prkně, co by udělal, snad by se mně vyhnul . Ale jinak se vody docela bojím, koukat pod vodou neumím, to mi vždy pálili oči, nechápala jsem jak to někdo umí bez problémů, a když jsem skákala do vody, tak jedině s ucpaným nosem. Jo, to člověk vzpomíná na takové hezké chvilky, to jsem slunce ještě milovala a opalovala jsem se tak dlouho dokud moje krásné tehdejší tělíčko nebylo jako kaštan. Jezdili jsme pod stan, už i s mojí mámou, tetama, sestřenice, bratranci, atd. no a jednou když jsem tam byla jen s manželem, to jsme měli již obě děti, tak jsme tam zažili hurikán. Byl večer, já se šla v tričku ještě vykoupat, schladit, děti spali, manžel šel semnou s baterkou, když jsem vylézala z vody, viděla jsem v dálce strašně černý pruh, říkám, co to je, už když jsme šli ke stanu, bylo vše hrozně rychlé, tak něco začalo hučet, jsem říkala, tohle není normální , běželi jsme do stanu, já se v rychlosti převlékla, no a už to tam bylo, šílená vychřice, stany lítali, všechno kolem, tma jak v pr....různý křik, tenkrát jsme měli auto Volhu, takže dost velké, popadla jsem co jsem mohla ty kufry pro děti, děti se už vzbudili, a šli jsme do auta, tam nám to přišlo bezpečnější, a kašlali jsme na stan. Vedle nás mužský stan drželi tak že na něm vlastně vyseli celou svou váhou, nevím jak dlouho to trvalo, už si to také nepamatuji, ani jestli jsme v autě přespali, ale na ten zážitek nikdy nezapomenu, ráno když jsme pak koukali všude, tak to bylo hrozné, všechny věci všude rozházené po pláži až do lesa. Každý něco hledal, my jsme byli jako třetí řada od vody, první dvě řady tam kde byli stany, ani jeden nestál, my jsme měli docela asi kliku, protože jsme byli ještě pod takovým stromem, no štěstí že nespadl, a v takovém koutě, takže jsme asi byli trochu chráněné,ani v tom autě to nebylo příjemné, hodně jsem se tenkrát bála.V životě jsem takový hukot neslyšela. Takže lidi měli co sbírat a sušit. Tenkrát se i někdo utopil, ale bylo to na jiném břehu. No jo, to jsou takové zážitky ze života, které člověku zůstanou. Některé jsou krásné, některé legrační, nebo dramatické no a na některé by člověk radši zapoměl.
Darina1
Ta paní je asi blázen, třeba si myslí, že ho to bude chránit od sluníčka. No a nemůže mít na těle třeba nějaké lysiny, nebo tak, že by to zakrývala, viděla si ho někdy bez oblečku? Proč ji to neřekneš? já bych se zeptala, proč ji dává obleček v tom vedru. Když by to byl naháč, no....ale bišon, hm. divné.
Holčiny, tak ta paní co jsem se o ní starala a ještě jsem ji zařizovala zájezd do Černé hory, tak se tam hned první den topila, pak byla v nemocnici, pak ji pustili, hned další den ji opět odvezli do nem. místo za týden letadlem a fit, přijela za 14 dní a sanitkou. Měla prý zápal plic s podezřením na embolii.
Mluvila jsem s lékařem, no a ten mi řekl, že paní nemůže na nohy, a že má nohu zlomenou, co tam vůbec nezjistili, nevím zda to srůstá samo, ale neřekl mi že by byla v nějaké vážném stavu, no asi to on bere z pohledu že to je paní 84 let. On ji ale neznal předtím.Říkal že normálně komunikuje, a že o mně mluvila. Takže byl ochoten mi o tom něco říci, jelikož podávají ínormace jen příbuzným, které ona nemá, no a včera jsem se tam jela podívat, ještě jsem ji koupila vodafon - paušál. zaplatila jsem zálohu, vzala můj starý mobil, že ji ho tam nechám aby mohla volat aspoň mně, ale když jsem tam přišla, zaťukala na pokoj, kde leželi 4 babičky, ouha, která je ta naše babi ??? Vůbec jsem nebyla jistá, zda je to ona, když jsem si jednu vybrala. Je to smutné, odjížděl zcela jiný člověk za krásou přírody, za mořem, a léčivým pískem, a přijela prostě troska, která leží na lůžku, skoro se nehýbala, spinkala, měla plínku a bílou košilku o dalších věceh nemluvě, tak jsem ji budila a hladila po tváři, koukla na mě, a tak nějak koukala, říkám. - dobrý den, paní M...., no a ona tak zvláštně koukala, pak říkám. - poznáváte mně? a ona řekla - Dáša - no a pak dokonce řekla, jak se mám, a co pejsci, a co Fanda - to je můj můž, a já se ptala jak se má ona, a ona řekla tiše - dobře.
Bylo mi tam zle, nebyl tam vzduch, nebyl tam smrad to vůbec ne. ale takové vše to nemocniční, atd. prostě jsem myslela že v tom vedru tam snad sebou seknu, zase zavřela oči a usínala, vyběhla jsem na chodbu k oknu a šla za sestřičkou, a ptala jsem se jí co jí tam mám nechat z toho, cojsem ji přinesla. no a telefon, ať ji tam nenechávám, což mi bylo jasné, že prý se tam krade, ale ona je v takovém stavu, že by ho ani neuměla použít, či podržet. Ptalajsem se zda dostává nějaké leky na sklidnění, řekla že ne, že jen na bolest. Paní vedle, ta byla komunikativní, tak říkala, jestli jsem Dáša, že o mě stále mluví, a že na mě celý den čekala, jenže my jsem se tam dostali až v půl 6, možná byla již unavená, nevím. Tak jak jsem ji viděla, myslím si, že se již nikdy domů nevrátí , ale co člověk ví, třeba byla nějaká utlumená, hladila jsem ji po ruce, a ona vůbec tu ruku ani nezvedla. No a mně je hrozně. Ten zájezd jsem ji zařídila já, protože byl o ně velký zájem, a ona si přála tam jet, tak jsem se o to postarala, a ten pán mi pak sehnal jedno volné místo, kdybych se jí o to po internetu nepostarala, neodjela by, a byla by tu doma, veselá, radovala by se dál, když by viděla mého muže oholeného, radovala by se z mých pejsků, a komandovala by mně kam ji co mám dát. Takže je to vlastně i má chyba, neměla jsem ji to zařizovat, měla jsem se na to vyprdnout.už je ale na to pozdě. Mám ji stále před očima, no.....doufám,že vám nezkazím den. omlouvám se, že to není psí téma. ale snad to zde není jen a jen o psech.
Verčo
Ten pejsek měl být u ní, ale snad pochopíš že nyní to tak nebude, z toho mejlu si to asi špatně pochopila.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:20 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit
Verca
Verunko ohledně té paní není vůbec pravda, že by ty naše kuličky nepouštěly srst, taky po nich nacházím a vysávám.
Manžílek byl kdysi taky takový akurátní na úklid, ale když jsme začaly chovat NO tak pořádek se opravdu udržet nedá je to v rámci možností, no a sám usoudil že nelze, takže když má rád pejsky musí i to dle trochu tolerovat a ne hned vyhrožovat.
krecinek Kracinečku tak to ti zavydím pohodička, tabáček, flaštička a Montyček.
Já sedím doma a dělám velké rekonstrukce. Kluci jsou špinavý jak se v tom válejí, ale jsou šťastní
Candy
Cadiku PENISEK ha, ha, ha..
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:30
- Nahlásit
emikami
Dášenko ten pejsek je výstavní. Jezdí sním prý do zahraničí a tam má PRÝ úspěchy. Tak snad žádné lysiny nemá, ale je stále špinavý a jen před tou výstavou je byli.
Jen jedinkrát jsem ho vydělá bez oblečku za tři a půl let. Slyšela jsem, že ta paní má byt eventuálně nějaká právnička i když se říká, že škola není patent na rozum tak tady se to asi potvrdilo.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 11:10
- Nahlásit
Darina1
Hm. tak to se asi bojí o jeho srst, aby se mu venku neponičila. No něco za něco , hold, no
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:53 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit
emikami
Než za takovou cenu jezdit po výstavy tak to bych se na to vyprdla. Já mám ráda šťastného psa a pak když vidím jak mi kňučí za jinýma no nedovolme to. Tak to bych opravdu skončila, pejska ostříhala a dopřála více volnosti.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 16:05
- Nahlásit
No tak chodím na etapy ven, Denisku jsem za barákem pouštěla a zkoušela jsem filmovat mobilem. No a vyšla paní z vedlejšího vchodu, mají fenu kokra, ale je už dost stará. Když jsem viděla že jí paní nijak nepřitahuje k sobě, když viděl, že se k nim přiběhla Deniska podívat, tak jsem ji nechala být, i když vím že je stará, říkala jsem si, že by případně se chovala jako já, mám probl. psa, tudíž když se bude blížit jiný pes, svého si podržím na vodítku u nohy, no ona ne, Deniska jen na ni jako koukala a mírně očuchávala mírně z dálky, a najednou koukám, jak už jdou jakoby pryč, najednou se fena otočila a vycenila tolik zuby, až jsem se lekla, tak ji říkám, vždyť ji vůbec nic nedělala, proč na ní takhle cení zuby, a ona na mě zařvala - ONA ZA NI PŘIŠLA MÁTE JI MÍT NA VODÍTKU. no tak to mě podrž, Emí mám na vodítku vždy, protože si jí nejsem jistá, ale abych nemohla pustit za barákem holky, které nejsou nikomu nebezpečné, tak to už fakt nechápu. Bába jedna a to se známe asi 25let, ze začátku jsme se snad i zdravily, ale letoucí už ne, je to prostě taková baba, sice vě věku jako já, ale protiva protivová. Ach jo. Já už se nestačím nad některými lidmi fakt divit.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2007 16:20
- Nahlásit
emikami
Tady u nás se pouštějí pejsci kdo jak uzná za vhodné. Je pravda, že se tady dost pejskaři znají a vědí co který pejsek, ale opravdu nejsme na sebe zlý jen ta paní právnička.
Blbec se vždy najde a já si myslím ať si toho nevšímáš, pokud tvoje holky nejsou agresivní hysterky tak dlabej na lidičky a pouštěj, ty víš co s kterým pejskem si můžeš dovolit. U nás to máme zakázané pouštět psy na volno a nesmíme ani u baráčku musíme je mít uvázané jinak pokuta a to i kdybys byla jen ze vchodů a šli cájti tak platíš, ale já mám s ni ma dobré vztahy tak já můžu ze zavřenýma očima mě jako ne vidí.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 10:31
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=cZC38EvgNIA&NR=1
Spotřeba hodně vody, ale je na chvíli o zábavu postaráno
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 10:36
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=an-E-0yu1mA&mode=re lated&search=
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 10:38
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=qLXHvBFG-CI
Tady je ten pejsek, co zde někde byl kdysi na to odkaz, jak má jen ty zadní nožičky.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 10:42
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=scXnnPH42D8&mode=re lated&search=
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 10:43 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=ZCYaw5tGYAs&mode=re lated&search=
Takhle si povídám s Deniskou
http://www.youtube.com/watch?v=n9nvFmfDUTs&mode=re lated&search=
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 10:45
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=3ERSFuSm4rY&mode=re lated&search=
Tak ještě mluvit se pes naučí
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 10:55
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=GlCkaTfoiWI&feature =dir
co to znamená, já to bohužel neumím přečíst, je to něco smutného?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 12:51
- Nahlásit
Pokud se zadaří tak toto jsou naše budoucí rodiče šťěňátek. Výsledek se dozvíme tak za 30dní Že jim to ale spolu sluší, že?
Kdepak jste zase všichni, já už udělala takových věcí, vyřádili jsme se venku, a ještě nikdo nikde.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2007 13:08
- Nahlásit
emikami
Ahojky, prohlídla jsem videa a moc mě pobavilo to s mluvícími psy.
Ženich je pěknej, to by se mohla povést krásná barevná štěňátka.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 12:00
- Nahlásit
emikami
neptala jsem se jí, jeslti je s pp nebo bez, protože poslední dobou se docela i bojím na tohle ptát, připadá mi, jako bych frajeřila, že mám papíráky. bohužel takhle se to tady u nás v malém městě pořád bere... Samozřejmě mě první napadlo, že možná je něčím říznutý a opravdu líná, ale pak jsem se na to vyprdla...
Darina
Teda chudák pejsek. v takém hicu pořád v oblečku... Jak píšeš: Obléct jí do kožichu a dát jí v pravé poledne na slunko, kde je 50 stupňů...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 13:38
- Nahlásit
emikami
a ještě k té babce, co má kokra... Víš, ono je to těžké. Já si vždy říkám, že když pustím Phoebe k psovi, který je na vodítku, nepoprosím majitele o svolení a on na ní vyjede, tak nesmím ani kecnout, protože je to má vina. Jenže když babku znáš 25 let, tak je to něco jiného. To se ta kokřice nikdy takhle neprojevila k tvým psům a až teď na Deny?
Já zas nesnáším "agresivní" psy navolno, kteří nejen otravují a páníčci si je nedokážou zavolat, ale také vyjíždějí... Phoebe by Vám mohla vyprávět...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 13:45
- Nahlásit
emikami
http://www.youtube.com/watch?v=GlCkaTfoiWI&featur e =dir
co to znamená, já to bohužel neumím přečíst, je to něco smutného?
Štěstí není "cítit se dobře"
- Během posledních dvou týdnů ztratila hodně ze své váhy...
- Na plících má infekci a možná i šelest na srdci...
- teď odpočívá...
- Obejměte dnes své miláčky, protože zítra už tu být nemusí...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 08:58
- Nahlásit
Holky, nevím, jestli sledujete diskuzi "saraxatko", ale Martina, co má boloňačku a občas sem nakoukla má holčičku Dorotku!!!
TAk Marti, jestli sem ještě někdy nakoukneš (k vám do diskuze lézt nebudu a aspoň si ověřím, jestli tu ještě chodíš, hihi), tak Tobě a tvé maličké přeji jen to nej, hlavně zdravíčko!!!!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 10:37
- Nahlásit
Verca
Tak to je skvělá zpráva At malá hezky roste
Ahojte, tak už jsem zase u netu Nezlobte se,že nepročítám všechny příspěvky,ale tolik času nemám... A taky se nezlobte, že hned vám musím napsat jeden problémek, který mám.
Vlastně dva-ten první jsem už tu psala, zlobí nás strašně ta srst, uvažuju o tom, že ho nechám ostříhat v salonu nakrátko Jestš chci koupit nejaky novy hreben a kartac a uz nevim, co bych proto udelala. Monty je pekna hysterka, jak mu hrebenem uvaznu v cucku, ječí jak blázen
A druhý problém...Krmím pro planem losos a rýže a kupuju 800g, má to tak na měsíc, větší balení by měl na moc dlouho. ted mám pytlík adult small a pak jsem omylem koupila pytlík puppy ale ne small, ale pro všechna plemena... myslíte,že to nevadí,když mu tato dvě budu míchat???
Navíc jsem teprve nedávno-asi tak měsíc to je, přešla z kuřecích adultek small na toho lososa. Já se v tom moc nevyznám,tak se raději ptám vás, jestli mu v tom nedělám moc guláš Nadruhou stranu mu tak 2 - 3 krát týdně dávám i maso,takže jeho žaludek je trochu odolný a zažívání má také ok... Jen nevím, co je pro něj zkrátka nejlepší. Granule si myslím, že jsou ok díky vitamínům a minerálům, nadruhou stranu si myslím, že se dělají z podřadného masa různých "odpadů", co zbyde při zpracování a chci mu ty granule zpestřovat čerstvým masem, taky z toho důvodu aby přibral, granulí si vezme jen tolik, aby asi neumřel hlady...
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 10:44
- Nahlásit
Tak si holky představte, že dnes Robby udělal svůj rekord! Vstal až v 10 hodin! A to sme byli večer jen na krátké procházce, vrátili se v sedm, protože pršelo a pak až v 10 hodin... Spal tedy 15 hodin!!! Celé ráno nám tu propšelo, přestalo v 9 a jak vstal, tak už to bylo trochu proschlé...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 10:50
- Nahlásit
Romaine
Teda No,Monty taky dopává chtu a chalupu,usíná už za chůze Jenže je hrozný závislák a jak jdu třeba do kuchyně,na záchid apod.okamžitě vstává a jde se mnou,tekže s emoc nevyspí Jinak tady taky lilo celou noc.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 10:51
- Nahlásit
krecinek
Však ho klidně nech ostříhat... Ale jestli chceš radu na pucky, tak je jeden hřeben, co mám já od Salonu (je i na mých web. v boloňském psíkovi a v péči o srst) a ten se jmenuje rozčesávač pucků, stál nějak 100kč. Má velké mezery mezi zuby. A také jsem slyšela, že je nějaký hřeben, který přímo pucky rozřezává. Mrknu se ještě na net, jestli to nenajdu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 10:59
- Nahlásit
krecinek
třeba http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=6 20
http://shop.schnauzer.cz/view_product.php?product= KRL_21039&PHPSESSID=db9670d9c41e65106b9177f041453f dd
http://shop.schnauzer.cz/view_product.php?product= TOMMI_1951&PHPSESSID=db9670d9c41e65106b9177f041453 fdd
anebo to prostě projet nůžkami, tak to dělám já...
Ale pokud ho neudržuješ v dlouhé srsti, tak bych ho šmikla.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 11:00
- Nahlásit
Verca
Díky Už jsem na něj koukala,myslím,že jsem ho viděla i někde na netu,tak bych ho kdyžtak objednala,ale máme tu i nevý zverák,tak se podívám i tam. já právě moc nevěděla jaký. Já mám dvouřadý,prodavačka mi to tenkrát doporučila,ale někde jsem o něm viděla nv nějakém e-shopu informaci,že je pro psy s podsadou,takže si pak věř lidem z obchodu-řeknou ti vše,aby to prodali
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 11:01
- Nahlásit
Verca
však už je pěkně ošlkubaný z toho,jak mu ty pucky vystříháváme No,zajdu ke střihačce a ona mi řekne,co a jak...hlavně,aby mi ho neosříhali na 1 cm Ale zase kdyby to jinak nešlo,tak s tím nic nenadělám
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 11:05
- Nahlásit
Verca
No,já už zase musím letět...ale moc díky za radu Ty hřebeny pořídím-ten s těma dlouhýma zubama určitě. Odpoledne jdu ven s kamarádkou a ona mi dá kontakt na svoji střihačku,tak uvidíme. Pak jsem dám fotku oholenýho Montáka,ale to zase až budu v kralupech,nemám tu foták.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2007 11:54
- Nahlásit
krecinek
Verca
Ten prořezávač pucků máme a je na nic. Hrozně ho to tahá i když to držím! Lepší je to opravdu prostřihnout...
krecinek
On taky vždy když někam přecházím tak se stěhuje za mnou... Ale já byla ráno v posteli a on taky, takže jsme spinkali...
|