| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2007 23:39
- Nahlásit
Verca
Já neměla zrovna Denisku na vodítku, tak jsem s ní nemohla škubnout, no a na přivolání hned nereagovala, až když pes tak nějak zalézal, a to je právě zas ono, když vlastně něco provedla, ale pak za mnou přijde, pro ní je poslední povel to že jsem ji přivolala, a tak ji vlastně musím pochválit, když bych ji hned nakopala, tak by si nakopání spojila s tím že přišla na přivolání, a to je právě potíž jak tohle řešit, ona něco provede, je volně, řešit se to nemůže když nejsem právě u ní, a když ke mně přijde musí dostat pochvalu, když nakopáno, podruhé by se bála ke mně přijít, jak ji pak vysvětlit, že předtím než ke mně přišla provedla něco, proč by měla být nakopaná.Ne doslova , samozřejmě , no takže jsem ji pochválila, a na to hned řekla, a co to bylo, že to bylo fůj a že nesmí, a pleskla jsem ji trochu přes čumák, no nevím zda to pes může chápat, ale když se ke mně přibližovala, tak se plížila tak musela vědět, že dělá něco špatně, protože když si jentak pobíhá a přivolám ji, přiběhne hned radostně až mi málem skočí do náruče.No uvidíme další situaci, tohle se psem bylo jednou.A byla právě na volno, a já daleko dál.
|
bess
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 02:03
- Nahlásit
emikami
No, přivolat, pochválit a pak vycinkat, to smysl nemá. Plížila se pravděpodobně proto, že slyšela, že ji nevoláš v pohodě a radostně, ale naštvaně že něco prováděla. Pokud se bude takhle chovat, tak nepřivolávat. Když uvidíš nežádoucí chování, prostě se bez zvuku přisunout k ní, ulovit a vycinkat. Aby nemusela ona chodit za tebou na přivolání a abys jí mohla dát najevo, že takhle teda ne. Pak jsou ještě další dvě možnosti - nepouštět ji úplně navolno, ale nechat ji za sebou tahat stopovačku. Když bude dělat co nemá, ulovit konec stopovačky a pak už stejně jako s normálním vodítkem. Případně sebou nosit něco, co se po ní dá v případě nežádoucího chování hodit. (samozřejmě nic co by jí mohlo ublížit). Já používala takový ten míček z pěnové hmoty. Pesanovi to neublíží, nebolí to a nežádoucí chování to přeruší stoprocentně. Pesa najednou zjistí, že na něj můžeš i nadálku.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 10:11
- Nahlásit
bess
Pesa najednou zjistí, že na něj můžeš i nadálku
svata pravda, ale jen do te doby, nez zjistil kam dohodim do vzdalenosti meho hodu nam funguje "neviditelny voditko" pak uz ne, takze trenuju hod do dalky
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 27 Čen 2007 23:10
- Nahlásit
bess
No jednou jsem tuhle radu dostala, že bohužel, když přivoláváš psa, a třeba nejde, a nejde, a člověk už by ho nejradši roztrhl vejpůl, no a pak přijde, tak se prý musí pochválit, protože to předtím si prý pes již nepamatuje, ale spojil by si příchod k páníčkovi s trestem, což mi přijde logické, pak by asi se bál přijít.
prostě se bez zvuku přisunout k ní, ulovit a vycinkat.
No, to by šlo, ale jde o to, jak budu daleko, jak budu schopná rychle za ni přijít a pokárat ji, nebo co bude dělat, pokud by, nyní budu přehánět, někdo začal kousat druhého psa, a já budu od ní několik metrů, tak si to nějak nedovedu představit, že bych nekřikla, ale jen k ní rychle běžela a pokárala, ale to je přece jen asi jiná situace, pokud se jen chová nevhodně, tohle by možná mohlo fungovat.
Dnes mi to potvora udělala znovu, otevřu výtah, tam stojí chlap, a ona začla štěkat a skoro až dorážet, hned jsem ji popadla za kůži a pěkně vycinkala . Tak jsem zvědavá příště.
Holky , dnes jsem si dodala odvahu a pustila jsem na chviličku Emi s vodítka, měla jsem tak dobrý pocit, ale strašně jsem se bála, že z nějakého vchodu vyleze pes. Naštěstí ne, ale vyšli nějaký mladý kluci, který vůbec neznám, no a Emí hned vystartovala a hned ňafala a šla jakoby na nohy, ale nedotkla se ho, hned jsem k ní přišla, byla jsem dost blízko, ona se mi dost drží když jí pustím, ale tak radostně poskakovala, tak jsem ji vynadala, už ani nevím zda jsem ji pleskla přes čumák či co, no a kluci šli dál, a ona se už pak neotočila, pak jsem v dálce viděla vlastně psa, a byl u našeho vchodu, tak jsem ji přivolala a dala na vodítko, my jsme ho už předtím míjeli a to šílela, někdy mám chuť ji nechat, ať si to nějak vyřídí, jen kdybych věděla že si vzájemně neublíží.Myslím, že by ona neublížila, možná by jen tak štípla, ale když by to byl větší pes, a třeba agresivní, také by ten štípanec nemusela přežít, následně ani já.
|
bess
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 03:00
- Nahlásit
emikami
Pochválit když příjde - to jo. Reagovala jsem na tohle
no takže jsem ji pochválila, a na to hned řekla, a co to bylo, že to bylo fůj a že nesmí, to je nesmysl. napřed ji pochválíš že přišla a hned na to jí řekneš fuj, to se nesmí? Vážně myslíš, že si to ten pes spojí že byl pochválen za to že přišel a následně že dostal vynadáno za to co dělal předtím? Asi ne, že.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 09:47
- Nahlásit
LenkaK
Leničko to malé sluníčko je jak rozkošný medvídek.
Škoda, že si ji nenecháte. Já chcu ještě jedno, ale to mě asi neprojde.
Pac a pusu posílají Biško a Damiško.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:34
- Nahlásit
Darinko konečně jsem se dostala na chvilku k PC. Tak bych ti(samozřejmě i Damiškovi) pogratulovat k takvému úspěchu na výstavě!! Jste oba dva strašně moc šikovní a jen tak dál
Všechny zdraví Andošek
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:36
- Nahlásit
Janik
Jandulinko moc děkujeme.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2007 20:45
- Nahlásit
Tak to tu trošku posunu,Montík vás pozdravuje:
Monty a Micinka
To se mi to u médi spinká
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2007 23:06
- Nahlásit
Holky, asi jsem vám to nepsala, ale Robby měl minulý týden osinku v uchu až ve zvukovodu a to bylo šílený, kdyby ste ho slyšely jak plakal, kvílel a naříkal a u vet se příšerně bránil - moc ho to bolelo, měl to až u bubímnku a tak sem si říkala - to se může stát jen jednou za život.... A houby! Dnes měl v druhém oušku, naštěstí ne tak hluboko, tak sem ji vytáhla já, ale to byl zase boj. já mu budu snad ty ouška přivazovat nebo mu dávat čelenku, protože víckrát už nechci aby toto musel vytrpět... Stalo se vám to už někdy? Snad ne...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2007 23:27
- Nahlásit
Romaine
nam na stesti ne, ale kamaradky bisonek to mel, ale dokror na to neprisel, takze tu osinu tam mel pomerne dlouho a ousko ho bolelo taky dlouho a mel i zanet
my zas pro zmenu resime neustale drbani, pravdepodobne na neco alergie, nevim na co, blechy nema, kureci mu nedavam asi nejaka trava, tak jsme taky byli na veterine, dostal histaminika, tak snad zaberou
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 09:20
- Nahlásit
Aknah
Jo, my to objevily v čas. Ale ona taky nevěděla co tam má - měl to uvnitř, ale bylo jasný, že něco jo, tak to prostě pinzetou vytáhla. Ze zkušeností teda tušila, že by to mohla být osinka...
To ti neporadím s tím drbáním, my se taky drbeme, ale ne nějak extra moc..
LenkaK
Krásná malá princezna to je! Já bych ji pryč nedala, ale asi je fakt, že když si necháš první, tak ty ostatní bude těžší dát pryč, ale ona už má hodně, ne? To musí být fakt těžký. tak přejeme ať se vám podaří najít ty pravé páníčky.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 13:21
- Nahlásit
Romaine
My jsme měli osinky v oušku několikrát, ale u pudlika Bellinky, naštěstí Brituška to zatím neměla. Bellinka měla nadmíru krásně dlouhé uši a tak s tím posbírala co mohla no ty osinky jsou pěkné svinstvo, několikrát jsem s tím musela na veterinu, ještě je to tak že se tam dostanou tou špičkou dovnitř, bohužel většinou ji nikdo nenašel, poznala jsem to podle toho, že pořád třepala hlavou a nakláněla ji na jednu stranu jako kdyby si chtěla něco vyklepat z ucha. Dostali jsme vždy kapky, ono se to tím prý rozpustí a vyhnije, či co. Vždy to pak bylo dobré. Pokaždé když byo období osinek, tak ještě ve výtahu jsem kontrolovala uši abych tomu případně zabránila a také že mockrát ano, protože je měla tak nějak pokaždé všude. Nyní mi holky také nosí osinky domů, jsou i zapíchané v koberci, hlavně Wiki, ta je expert na nošení domů všeho možného co je venku., Brituška měla zase zapícháno na tělíčku mezi chlupama takovou jako trávu, nevím zda je to z osinky, nějak jsem to nezkoumala, ale je to také takové tvrdé, při hlazení to vždy zjistím, a fakt to má vždy zapíchlé. Osinky Wikině vybírám z kožichu. Včera měla Wiki u očička takovou kytičku s bodláčkama a vedle papulky bodlák. Vůbec ale nevíme jak k tomu přišla. Dcera ji měla venku delší dobu s Lukáškem, a když ji přivedla měla Wiki culíček, udělala ji ho venku, a vím, že jsem na ni koukala a určitě jsem ji hladila, pak jsem byla venku s holkama já a nevím zda holky něco přinesly, či co, najednou koukám na Wiki jak tak divně sedí, a všimla jsem se té kytičky zapíchnuté vedle oka, jo vlastně já ji ten culíček předělávala, protože ji už padal, takže bych to musela vidět, no a pak jsem přišla na tohle, tak říkám , ježiš ona tady má chudák bodlák celou tu dobu, pak jsem si uvědomila že jsem ji předělávala culík, že to mít nemohla, takže to prostě někdo přines a ona to musela nějak pochytit, jinak jsem si to vysvětlit neuměla.
Tohle období osinek je děsné, suchá tráva, atd.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 30 Čen 2007 19:00
- Nahlásit
emikami
No, on to měl taky tím hrotem dolů, ale vet mu to vytáhla, ale bylo to strašný... Včera to neměl hluboko. Jinak u nás je to jak ty popisuješ ůplně stejné - osinky v koberci, v ponožkách,... a všude na Robbym... Ale ze srsti to vytáhnu, ty ouška sou horší... No, těd bude 8 dní na chalupě s rodičema a tam nejsou osinky, tak má chvíli pokoj a hlavně to tam miluje
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:23
- Nahlásit
Kde zase jste??? Ani emikami nic nepíše, tak to už je fakt úpadek...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 21:29
- Nahlásit
Romaine
emikami hleda domecek
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2007 22:08
- Nahlásit
Aknah
Přesně si to uhádla
Byla jsem u bráchy, ten má krásný barák, postavili si ho sami, nechápu jak to dokázali, ten by stále min. přes 10 milionů, dlouho jsem tam nebyla, a tak jsem se chtěla vcítit do toho jak bych se tam cítila, no a můžu vám říci, že fakt krásně, až jsem měla slzy, no asi se budete smát, ale opravdu se mi do Prahy nechtělo. Rady jsem dostala, no ale nevidí to nijak růžově v mé situaci.
Házela jsem jejich vlčandě, kus hadice stočené, či co to bylo, nedá bez toho ani ránu, jsou jí dva roky, a ještě jsem ji vlastně neviděla, nyní vidím, jak jsem u nich dlouho nebyla jéééé a jaký tam byl chládek, no super, venku jsme se pařili, a dovnitř jsem se chodila chladit,no nedá se to srovnat. no a ta vlčanda, mi tu hadici nechtěla vůbec dát, trochu jsem se jí bála, je to přece jen velký pes a tak jsem ji to brala, říkala, pust, a ona se o to semnou přetahovala, vždy si to chtěla jako chytit znovu, no a samozřejmě, že jsem ucítila na mým prstíčku její zub, au, au, no tak jsem jí řekla, že je to bestie a měla po házení no samozřejmě v legraci,ale už jsem jí radši neházela. To Lukášek byl skoro statečnější . Natočili mně, takže až si to přetáhnu a uvidím se, asi to bude zážitek
No a na rohu prodávají baráček, ale jelikož jsem se tam chtěla trochu projít, vystoupila jsem z auta v té ulici, viděla jsem za plotem jednoho symp. pána, a tak jsem ho oslovila, a ptala se, ten jejich baráček totiž vypadal dost podobně jako ty na klíč, ale nebyl to, postavili si ho nějak svépomocí, ale tenkrát koupili pozemek skoro za babku, a barák to byl fakt pěkný, pak přišla ještě jeho žena a tak jsme tam chvíli klábosili, říkali že by se do Prahy už nevratili, je to tak 30km od Prahy, ale když se jede ráno do práce, prý je to děs, hrozná zácpa, ale já bych radši na jinou stranu, no a na druhé straně se prodával barák, tak jsem tam zašla, kolik za něj chtějí, ufffffffffffffffffff 7 milionů, hihi, no měli také bišonka frizáka, pejska s PP, ale vykastrovaného, tak jsem si tam jen také pokecala a konečně se dostala k bráchovi. Tam jsem se kochala přírodou, je to fakt pěkné, a to co tam vybudovali, skalku, a to vše, no je to prostě super, všechno tak čisté, pěkně udělané, že nechápu jak to brácha zvládl.Tenkrát jim ještě hypotéku dali, a říkali, že si nemyslí, že by nám ji dali. Odjiždělo se mi těžko, když jsem vešla do našeho smradlavého baráku, výtahu, tak jsem cítila jak je to děs, no samo, jsem ráda, že mám kde bydlet, a také jsme nikdy nemuseli bydlet s rodiči, v tom jsme měli fakt kliku, první byt nám prakticky spadl do klína, a já jela s porodnice s miminkem již do nového a pak jsme to vyměnili za větší, také jsme měli kliku, a když vidím, že spoustu lidí nemá kde bydlet, jak se mačkají v jedné mistnosti třeba dvě rodiny, a je fakt že to tak je, prostě pokud lidi nemají peníze, nebo normální platy, pokud nevydělávají , no nevím, 50tis. měsíčně třeba oba, tak vůbec nemají šanci v této době na byt, teda podle mně, dcera s námi také bydlí, a maximálně by mohli do podnájmu, což by se jim prodražilo, do hypotéky se mladým, myslím všeobecně moc nechce, nevím proč, podle mně je lepší cpát peníze do hypotéky, ale pak mi něco zůstane, než do podnájmu z kterého se pak odstěhuju.
No takže jsem nyní tady, chvilku mi trvalo než jsem se přeorientovala, takže nyní jsem přesvědčená, že bych to v baráčku zvládla i přesto že jsem zvyklá na vyšší patro a panelák. Takže budu hledat, uvidí se, ale vidím to na dlouho, asi by se do toho museli pustit i mladí, jen je těžké dojíždění do práce, benzín by se samozřejmě prodražil, no a nevím zda by se našlo něco s dobrým spojem.Myslím, že jedna varianta je , najít pozemek a nechat si postavit baráček, nebo koupit opravdu starší, radši bych první varientu. Lukášek byl také spokojený, hráli tam fotbal, má tam udělaný, takový jako hřiště, brácha, takže jsem fotila a fotila
No jsem se nějak rozkecala. ale nyní musím lítat po netu, potřebuji koupit Biomill, blbec jsem obj. oddalovala, protože mi to přivezla hned vždy druhý den, no a po dvouch dnech mi napsala, že je mimo Prahu a že to má na webu, a já to tam nevidím, bude za týden, a já jim večer nasypala poslední granulky, takže zítra budou mít hladovku, nebo budou žrát First Mate s borůvkama, což jsem jim už dnes musela zamíchat, ale nerada bych jim to dávala. Musím sehnat někoho kdo mi to přiveze, nebo kde to v Praze koupit, nevíte někdo.????
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 14:31 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
No kde jsteeeee si tady budu psát sama ze sebou?
Tak tady fotka baráčku - mně by stačil a pár fotek vnoučka jak se tam vyřádil, ty nejlepší záběry
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 20:05
- Nahlásit
No, já su teď psa, tak nevím co napsat, ale zítra se za ním jedu kouknout, tak pak budou asi nějaké fotky.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 2 Čec 2007 21:50
- Nahlásit
Romaine
No, já su teď psa,
Romanko, četla jsem začátek věty několikrát a dál taky, ale teda vůbec nerozumím, nevím zda je tam překlep, nemůžu to nějak dát dohromady cože to prosím píšeš ??? ?.--)
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 08:26
- Nahlásit
Romaine
No Romčo ani ja to nepochopila asi se měniš ve psa. Tak jsem to pochopila ja.
emikami
Dášenko debata asi bude jen mezi námi páč jsou prázdniny a všichni v trapu, ale počkej po prázdninách to budou škrabat prstíkem ať s ně má debatujeme, ale to my ne, necháme se dlouho ukecávad.
Malej je zlatíčko a babičko ten baráček by byl i pro vnoučka ideálny.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 08:59
- Nahlásit
emikami
Darina1
Jak málo stačí ke změně smyslu věty Ne, pes nejsem, ale občas bych to uvítala - být pes u nás, protože se má jak prase v žitě Ale chybí mi tam BEZ, takže to má být: No, já su teď bez psa
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 09:04
- Nahlásit
Romaine
No vidíš děvče tak teď už to chápu.
Tsss se ti divím jak to vydržíš bez svého miláška, já ani minutu jsem ZÁVISLAK.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 09:16
- Nahlásit
Darina1
Já su taky závislák, ale ono by mu bylo tady smutno, protože naši jsou s bratrem na chalupě týden a já byla o víkendu v práci (byl by celý dny sám) a teď budu ve čtvrtek - pondělí zase furt v práci a to by se mu taky nelíbilo, navíc vstávám o půl 5, když jedu do hospicu (mám 2 brigády) a to ho kdyžtak venčí matka, takto bych musela vstávat ve 4 a to nevím nevím,....
Takže do neděle je tam s nima, navíc to tam miluje - je na dvoře celý den a nemusí mít vodítko, tak to má taky jako dovolenou vždy Ale za 2 hodiny už budu na cestě za ním. Sice to tam vůbec nemám ráda, ale večer zas jedu dom, tak to přežiju s miláčkem - už se na toho lumpa těším.
Jinak přiznávám, že občas si odpočinout od několikerého každodenního venčení je příjemné a o to větší je radost ze shledání Akorát první 2 dny vždy koukám na hodiny, kdy už s ním zas pudu ven
Tak sem si to přečetla raději a mělo by to být ok
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 09:44
- Nahlásit
Romaine
To víš, že je to ok. Já za se hodně ráda venčím ty moje lumpi, vždy se s nějakým pejskařem potkáme podebatujeme, probereme nové drby, psiska se vylítají a jdeme spokojeně domů.
Tak tu svoji kuličku pozdrav a vyřiď mu, že dva pejsci ze severu mu posílají pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 09:58
- Nahlásit
Darina1
No, mě to taky nevadí - to bych si nepořizovala pejska, ale když chodím do školy a přijdu hrozně unavená nebo se potřebuju učit a on začne kňučet, že chce čůrat, tak nadšená nejsem - zvlášť, když pak venku jen čuchá Ale za ty 2 roky už sem si vypracovala systém Budu pozdravovat a jdu se chystat Pak sem hodím fotky! Pa
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 12:48
- Nahlásit
Darina1
Myslíš, jo? Nejsou na prázdniny už dost velký? teda většina z nich. No Verča, ta má asi plné práce ze stěhováním, Lenka sem už nechodí, dlouho jsem tu také neviděla Candy, no a nakonec jsem tady byla sama s Aknah
Janča se již tady také neukázala a katri - Blanka - už také skoro ne. S Gabrielkou bych řekla že mají asi soukromou dizkuzi takže se žádné novinky my nedovíme.
No tak mě čeká v neděli ta výstava, děs - běs, uf - bude nás tam 6 feneček. To je teda pěkné !!! Pak bonitace, jsem na to zvědavá jaké nám dá umístění, jelikož na mezinárodní nám dala B.Ovesná V2, a to jsme byli dvě, první byla odchov Farmy zvířat, takže jasná věc, navíc už měla docela dost výstav za sebou, my byli na první, také tam bude paní s černou fenkou, tu jsem ji sehnala od konkurence já, no a další tři netuším, buď také někdo nový, či od p.Malcové, takže už mám v kruhu dvě tmavé feny, a prý na tmavou barvu pí.Ovesná trpí, hmmm. takže se tam asi zapotím. No snad nám horší známku nedají než VD když pak jdeme na bonitaci.
Romaine
Tak co, už se muchluješ s miláčkem.????
Jo a ten baráček je bráchy Na ten bych nikdy neměla.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 16:31
- Nahlásit
wampirelli
Nevadí Vám, že jsem si půjčila pár fotek vašich pejsků pro Claudí do rodokmenu?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 18:52
- Nahlásit
Tak už sem doma Ale Robby mi teď chybí víc než předtím
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 3 Čec 2007 20:34
- Nahlásit
Tomu říkám skvěle předvedený havaňák. http://www.youtube.com/watch?v=rkKxJs0Ypks
|