| Autor |
Zpráva |
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 16:33
- Nahlásit
Darina1
To mám čekat až nějáký Claudinku zakousne?
Mě stačí když jdem večer s Claudi na procházku a vidím pidbula z vedlešího vchodu v lese jak cupuje králíka a nebo v televizi psí zápasy, na to se nedá dívat.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 16:37
- Nahlásit
MartinaClaudiNo vidíš Martinko a moji kluci mají tady u nás alespoň tři takové kamarády a když se potkají tak ti rádoby BOJOVÍ se válej po zemi a kňučí za mojí my hafany. Takže já nedám moc dopustit, já mám jen s nimi dobré zkušenosti.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 16:44
- Nahlásit
Romaine
Taky známe jednoho, Maxíka je to kříženec bulteriéra s pidbulem, nikdy by nikomu nic neudělal, ale to právě že žádné bojové plemeno, jinak si myslím že by si to lidé nekupovali. Co jsem zatím slyšela tak to je právě to že ti psy zaůtočí zničeho nic, ten pes nemusí být zlej. Mám ho někde na fotce s Claudi ale už nemám místo na stránce.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 17:06
- Nahlásit
MartinaClaudi
Neříkám, že všichni jsou ok, k cizímu bych ho normálka nepustila, protože nikdy nevíš a je lepší se jim vyhnout, ale aby se pak Claudi nebála všech větších psů automaticky...
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 17:45
- Nahlásit
Romaine
To né, už se psů tolik nebojí, teď je to většinou obráceně.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 22:13
- Nahlásit
MartinaClaudi
Marti, Dendre nebydlí s pitbulama, no já se jich bohužel také bojím, i když dcery kamarádka má malou holčičku o rok starší než je náš Lukášek a má pitbula, ale kříženého, je moc hodný, ale já jdu radši na druhou stranu, má ho na vodítku a má takový velký kožený košík, takže s tím vypadá dost zle, ale není, dcera tam chodí skoro pořád a on se válí po zemi a kolem něj děti řádí, nic neudělá, je zvyklý, ale já se radši nepřibližuji.
Ta paní má syna, a ten má dva psy, psa a fenku, a není to pitbul ale bulterier, a jsou to prý velký mazlíci, a Dendre jim prý dá zabrat. Hodím sem ještě odkaz, kde si je můžeš prohlídnout, mají takovou fotogalerii, je tam i Deny, už jsem tam ale dlouho nebyla.
Marti, udělej si fotogalerii tady, také jsem si ji tam udělala, je to snadné, to co mi nešlo vložit sem na cz pes, tam šlo snadno, třeba fotky, co nechci dát na můj web, jelikož to tam nepatří si budu dávat sem. Je to zdarma, tak si to tam omrkni, a můžeš zase vkládat fotečky.
http://album.volny.cz/
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 22:17
- Nahlásit
Hele to je krásná nadílka bulterier a je to zde...
http://www.eilatan.wz.cz/html/jak_to_zacalo.htm
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 22:43
- Nahlásit
Ježíš ten je nádherný, na prodej, je bez pp, 4tis. kč, pejsek. Ten je co?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 23:08
- Nahlásit
dvouletý pejsek ke krytí, maltézáček, krásný, že? ale bez pp. takhle bych chtěla nějak ostříhat Denisku
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 07:40
- Nahlásit
Ahoj holky, nevíte, Verča má dovolenou?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 10:00 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit
emikami
Jé,ty fotečky jsou krásné,hlavně to štěnátko a pak taky malzáček
Syska
Nevím...
Tak dneska už budeme držet hladovku,zítra jdeme na to. Myslím,že je to ale natolik jednoduchý zákrok,že to bude ok,jen je hrozný prostě to,že musí být v celkové narkoze.Ale ty zoubky ho už nebudou trápit...Byl už někdo tady na trhání? Bolí to pak psa,když přichází k sobě nebo už o tom neví???
Jinak se má Montík čile k světu, krmím ted pro planem sensitive pro dopěláky malých plemen,to složení se mi líbí víc jak u kuřecích. Občas dostane kus masíčka-i syrového,zrovna včera měl kuřecí zadní stehenní řízeček i s kostí a dneska tam má ještě jeden,dávám mu to syrový.Hovězí kosti ted tady bohuzel nemají Taky chodíme tak 3 krát,4 krát týdně běhat,moc ne,tak 2-3 km. pes to zvládá v pohodě,občas se někde zapomene počucháváním a pak musí dohánět,někdy se courá,místy ho zase chytne rapl a krouží kolem mě nebo letí daleko přede mě, prostě myslím,že mu takový pohyb prospívá,je pak štastnější,je hezky osvalený a má lepší kondičku. jen panička tak trochu funí,když doběhne a pes? Ten je doma z toho ještě více rozdováděný,vezme si hračku a chce se rvát
Tady přikládám pár foteček,at ho taky zase vidíte,jak roste
Montík
Je to prostě náš andílek
Odpočinek - to je jeho polštářek,má ještě jeden s modrou kostičkou v předsíni,ten využívá,když tu nejsme,aby měl přehled a je takový cestovní,bereme mu ho už i do auta a tady k tomuto na fotce jsem mu objednala proutěný košík, aby měl utulně hnizdečko
Aport!
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 10:53
- Nahlásit
krecinek
Monty je moc pěkný klučina.
Když byla Deniska na operaci kýly, tak měla ještě dva horní špičáky, ono se nějak říká, že asi do 10ti měsíců se s tím nemá dělat nic, a jí snad tenkrát bylo asi 8 měsíců, ale operaci jsem chtěla již podstoupit, chtěla jsem dříve, ale před vánocemi můj vet. odjel na tři týdny do zahraničí a vrátil se těsně před vánocemi, a to jsem nechtěla, tak jsem čekala na leden.
Radila jsem se s ním ohledně těch zoubků, když už bude mít tu narkozu, a jestli to nevadí, to udělat při té kýle. říkal že to je rozhodně lepší než ji dávat za pár měsíců další narkozu a vytrhnout ji pak ještě zuby, které fakt drželi dost.
Jednak by to byla navíc narkoza, a každá narkoza je tak trochu i nebezepčná, ale neboj se, bude to v pohodě, ale to víš, vše je s určitým rizikem, kor operace, na to trhání si myslím, že bude tu narkozu mít slabší, protože to nebude tak dlouho trvat jako když ji dělal tu kýlu.
Jinak mi říkal a také ukazoval, že trhání těch zoubků je docela pracné, musí se to nějak podloubnout, pak mi ty zoubky ukazoval, oni mají dlouhý tenký kořen, co my vůbec nevidíme, nechápu kde ten kořen je, když jim zub vypadne sám, protože takový zub jsem nikdy neviděla, ty co on právě vytáhl. Musí se to opatrně aby se vytáhlo prý vše a neulomilo se to, a je to opravdu velmi tenké.
Myslím, že Denisku papulka také mírně bolela, ale myslím, že jen ten jediný den, ale měla k tomu tu bolístku na bříšku, spala v kleci přikrytá dečkou až do večera aby měla klid.
Řekli nám, aby byla hlavně v teple, přikrytá dečkou pokud bude spát, kvůli té narkoze.
Tak ti držíme palečky. No s jídlem myslím, také tak nějak den předem a pití myslím od půlnoci už žádné.
Co se týče jídla, někde jsem četla na nějaké dizkuzi že by se mělo jíst vařené jídlo, ale myslím že to bylo spojené s kýlou, ptala jsem se na to, a vet říkal, že nemusím, že mohu normálně granule, když bude mít chuď, nyní si ani nepamatuji, zda jsem ji to namočila, či ne, nebo jsem ji dala vybrat.
Takže se ničeho neboj, to bude hned venku, a držím palečky.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 11:17
- Nahlásit
emikami
Díky No on má ty horní těsně u těch nových a už tam má špínu,nejde mu to moc dostat pryč...ten jeden spodní je už takový nakloněný,ten by třeba ještě tak do měsíce vypadl,ale ty horní,to je fakt hrůza.... Doktorka říkala těch 12 hodin před nejíst,ale já už mu to možná i prodloužím...te´d dostal kuřecí masíčko,aby se nadlábl a o granule stejnak velký zájem už dneska neprojeví,max bvy sem tam uždíbl,když se takto napapal.O pití mi nic neříkala,ale zítra jdeme až v jednu,tak bych mu ráno dala aspoň trochu, přece jen voda je dost důležitá. No,nejhorší bude to usínání...přítel říkal,že by šel snad i se mnou-jindy čeká raději třeba i dvě hodiny venku v autě,než aby viděl,jak mu dávají injekci apod Tak uvidíme. Jak říkám, jsou daleko složitější operace,tohle je oproti tomu jen "prkotina",ale pro nás to bude prostě první narkoza,tak budu trochu nervozní.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 12:23
- Nahlásit
krecinek
My jsme šli také na 13hodinu, to bylo po ord. hodinách. ráno mu pít rozhodně nedávej, po operaci by mohl zvracet. a nebo si tam radši ještě zavolej. No možná to nebylo od půlnoci, to se asi vztahuje na lidi, když jdou na nějaké vyšetření, mám dojem, že říkali od rána, a že jsem vodu prostě schovala všem
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 22:27
- Nahlásit
No brrrr, dívali jste se někdo na Navlastní oči jak se tam casnovali ti psy? A ti lidi ještě říkali že už se na tu rvačku těší a až byli pokousaní ti psi úplně zničení, no nechtěla bych aby nějáký takhle casnoval s Claudinkou.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2007 22:33
- Nahlásit
krecinek
Moc krásný Montík (to se musí pochválit )
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 16:07 - Změnil/a: krecinek
- Nahlásit
MartinaClaudi
Dík
Tak Vám musím napsat,jak to dneska probíhalo. Byla jsem trochu nervozni, Montík ale nic netušil a dokonce,když už jsme šli do auta,tak si ještě hrál s krysaříkem. U doktorky byl zlatíčko,nejdriv jsem ho zvazila,ma 4,2 kg, a pak ani nepípl,když ho píchla,byl jak socha, i přítel koukal(ano,konečně jsem ho dostala k veterinářce )pak Montík usnul a my čekali venku. Operace trvala něco přes půl hodiny, doktorka mu sundávala i zubní kámen,říkala,že ho má hodně,na to,jak je ještě mladý( jenže on moc psí žvýkačky nechce,no tak snad pomůžou ted ty hovězí kosti...),říkala,že dokonce zlomila jeden nástroj,protože mu ty horní špičáky držely fest, že by snad sami ani už nevypadly. No, v narkoze vypadal hrozne,jako mrtvolka,porad jsme doma koukali,jak dycha,chvili mel totiz i 10-ti vterinove pauzy...Chvili jsme na nej koukali i s doktorkou,pak rekla,ze uz nas pusti-trochu ho zlobila,dost ho treba dloubla a tak,aby videla,ze reaguje...Spal asi 2 hodiny,pak se začal probouzet a já ho nechala doma s přítelem a letěla jsem vzít utokem zverimex-koupit mu kapsičky pedigree, protoze granule asi jeste nemuze,budou ho ty zuby bolet,prestoze dostal neco proti bolesti...Pak jsem koupila zubni pastu gimborn a kartacek, s prodavackou jsme probrali ten zubni kamen,ja rekla,ze psi zvykacky moc nechce,tak jsem si odnesla domu praseci ousko,ze je na to dobre a pak takove malilickate pamlsky ve tvaru barevnych zubnich kartacku,ze to zkusim...no, jeste mi nabizela,at zase prejdu na ten Fitmin,ze je tvrdsi a ze je dobry,na tohle lepsi jak pro plan,ale ja rekla,ze se mi pro plan vic libi slozenim,ze to jeste necham...Taky mi doporucila klaciky a uzle,at si s nim hodne hraju...to hraju,on totziz nechce jine hracky nez prave pretahovadla(ma takoveho legracniho kraba s uzly misto nohou) a plysaky...No,jeste rikala neco o nejakych sucharech,ale ja uz sla,uz takhle nas ten pejsek dneska stal dost-necelych 500 u veterinarky( a to mu jeste sama od sebe v narkoze ostrihala drapky) a neco pres 300 ve zveraku...Taky rikala,ze na to asi bude trpet,ze mela jorka,uplne ten samy problem...pry jak to je uz takhle s tema mlecnyma zubama a kamenem v mladi,ze nas asi kazdorocne bude cekat cisteni na veterine
Pak,kdyz jsem se vracela domu,sel me Montik "vitat" no,zbesile po dlazbe bezel a nozky ho neposlouchaly,chuderka...Ted tu zase spinka,ale uz normalne,uz ne v narkoze. Tak,to byla nase prvni a doufam ze i na dlooooooouho posledni operace.
prikladam fotku jeste z nakrozy-fakt jsme u nej celou dobu doma sedeli a koukali jak dycha...
Uf...to byl ale dlouhy prispevek,ale musela jsem vam to rict,kdyz jste na nas mysleli
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:11
- Nahlásit
Ahooooj všem, tak po delší pauze jsem opět tu a všechny vás zdravím. Mám teď dovolenou, a protože v práci pracuji celý den s PC, tak aspoň teď o dovolený nechci počítač ani vidět, tak proto jsem se tu chvíli neukázala.
krecinek
Mysleli jsme dnes na tebe, včera jsem si přečetla, že dnes jdete na trhání. No vidíš a dobře to dopadlo. Já myslím, že s Candym budu muset jít také na čištění zubního kamene, protože na zadních stoličkách se mu tvoří. Od veterináře vím, že malá plemena na zubní kámen trpí.
emikami
Jo a Denisce gratulujeme k úspěchu na výstavě.
No a teď bych se s váma chtěla poradit, nebo slyšet váš názor. I když už dopředu vím, že třeba Verča by byla proti, Emikami zase třeba pro. Jde o ostříhání Candyho.
On má krásnou dlouhou srst, je nádhera, když venku běhá, se na něj dívat, ale kazí mu to ta jeho zadní noha, která nechce stále dorůst a navíc si ji Candy i sám škube, když si ji třeba popálí od kopřiv nebo ho něco štípne. Tak jsem přemýšlela, že stejně na výstavu s ním teď jet nemůžu, tak že bych mu nechala udělat nějaký letní sestřich.
Jak byste se rozhodli na mém místě?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:29
- Nahlásit
Candy
Ahoj, děkujeme... Ano,taky jsem to slyšela,že malá plemena na to trpí...No,teď v tom zkusíme zabojovat-budeme čistit, kupovat hovězí kosti, prasečí ouška, dám mu domů třeba i klacek a uvidíme.Snad něco pomůže...
S tou srstí-to máš těžký. Teď jsem koukala na tvoje fotky a je to fakt fešák. Já ti asi moc neporadím, já mám psa bez PP a nikdy jsem mu srst až na zem narůst nechtěla nechat,líbí se mi tak, jak právě je,na zimu ho nechám zarůst třeba víc.
Asi by mu teď v létě bylo líp v sestřihu, ale myslíš, když ho ostříháš, kvůli té nožce, že mu tam ta srst doroste? A co třeba na ní udělat balíček, jak dělá katri na maltézáčkách, prý se ta srst pak natáhne...Za sebe-já Montyho stříhám, protože se mi tak líbí víc a je to praktické, nadruhou stranu by mi bylo asi líto té krásné srsti, co Candymu narostla. No, máš těžké rozhodování,tak si to pořádně promysli.
Montík pořád spí, ještěse ani nenapil,misku má u sebe,ale když už,tak se jen na chvíli posadí a zase si lehne,občas pokňukne,jak ho to bolí Zítra snad bude líp.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 19:38
- Nahlásit
krecinek
Promýšlím promýšlím a zatím ho nechám tak.
No to víš, dneska ti bude Montík zbytek dne pospávat, po narkóze je to normální. Uvidíš, že zítra bude čilejší.
Jinak Montíkovi to v tom sestřihu moc sluší. Vypadá stále jako štěňátko.
Romaine
Romčo neboj, po prázdninách tu bude určitě zase živo
Zdravíme Robbyho!
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 19:39
- Nahlásit
Candy
Ahoj, já jen poradím, protože sem šííííííleně unavená - jestli mu to necháš zase dorůst, tak klidně zastřihnout, aby mu to dorůstalo souměrně...
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 19:48
- Nahlásit
Romaine
No tak to bych ho pak musela celýho nechat ostříhat skoro dohola, protože na části tý zadní nohy to má vykousaný právě skoro dohola . Uvidíme, já sama přesně ještě nevím.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 20:15
- Nahlásit
Candy
Aha, no tak alespoň zkrátit a rozhodně se snažit zabránit, aby si tu nohu rval, třeba že mu na čas dáš na nohu ponožku...
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 22:23
- Nahlásit
Candy
A nejde to do té srsti něják schovat, třeba že by se mu dala srst na ocásku přes tu nohu a časem by to dorostlo.
Myslím že by byla škoda ho stříhat, třeba by stačilo na to dát norkový olej aby to rychlej rostlo.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 00:22
- Nahlásit
krecinek
No vidíš a máte to za sebou, to je dobře, a je fajn, že je OK. No a ta cena je fakt dobrá, to v Praze jistě nebylo, teda u nás takto dobrá cena rozhodně není.
Candy
Také jsem dost unavená jako Romča, a tak se nebudu rozepisovat, snad No záleží na tom, zda ještě chceš chodit na výstavy, či nikoliv. Ale pokud má tu srst vyškubanou, a už delší dobu a nějak to nejde schovat, je ti dlouhá srst jinde asi na prd, pro výstavy, takže já bych asi zastříhla, protože si umím představit že to asi pěkně nevypadá.
No mně je také líto Denisku ostříhat, ale když vidím, že ji neodpadává hovínko kvůli dlouhé srsti a začne to za sebou vláčet a já to musím sundavat, a přitom má tuhé bobečky, ale prostě nějak asi nesklouznou a zamotá se to do srsti, takže zítra asi volám střihačku a objednám se. Mám to co jsem chtěla, tak si s tím nebudu dělat starosti, dcera také říká, že prý bude vypadat líp, a že v té dlouhé srsti vypadají jako smetáci , no mně to tak sice nepřijde, ale ta starost, a oni tady pořád řádí, pak se to zacuchává, já na výstavy chodit nechci, takže nač to mít, jen nevím jak to vyřešit z hlavičkou, líbí se mi to jak jí to plyhne už dolů, tak si říkám, co jen zastříhnout ofinku, a ostatní nechat dlouhé s ouškama a tělíčko zkrátit z nožičkama na štěně. No musí to nějak ladit do sebe, půjdu asi tam, kam chodí paní s Eisinkou, oni si tam snad nějak poradí.
Mám od nich vybělovací šampon, je teda myslím dost levný, říká že je kvalitní a levný, tak nevím co je na tom pravdy, je fakt, že je v tom vykoupaná Deniska a Emilka, a Wikince v tom meju jen nožičky, tam kde je má bílé, a je fakt že i Emí která se nyní po štěňatech dost zabarvila, na místech kde barevná jako malá byla, a tu bílou neměla až tak bílou, tak po vykoupání přímo zářila, a Deniska také. Ještě se musím zeptat, jak často v tom mohukoupat, no a Wiki má bílé ťapky, a ty krásně se pak vybělí, na černou srst, jsem toještě nezkoušela, třeba by to nevadilo, ale když je to vybělovací šampon, tak by to třeba dobré nebylo. Uf, už nevidím, letím do pelechu, dneska toho mám za sebou až až, jsem utahaná jako kotě, až zalehnu, holky mě zalehnou a budou příjemně zahřívat. Dobrou noc.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 12:08
- Nahlásit
Candy
Dík Právě proto ho takto stříhám, přijde mi to takový ukličnický a roztomilý. A jak ses nakonec rozhodla ty?
emikami
Díky taky jsem ráda,že to máme za sebou. Jinak s tím hovínkem...to se stává občas i nám,přestože je ostříhaný,ale ne moc často,stačí,když trochu popběhne a je to dole,nejhorší,když s tím začne jezdit po zemi...to pak vypadá a my jdeme domů se umýt
Jinak ten vybělovací šampon-já mám Hery, je fakt užasný,pes po tom zrovna celý září (no,než se zase někde vyválí ) A to se mi líbí, je pak hezky běloučký, i lidi mi to říkají.
Tak,Monťák už je zase zcela ok A už má za odměnu i nový pelíšek:
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 22:54
- Nahlásit
krecinek
No ten má kráááásnýýý pelíšek, mně se také tyhle líbí, ale my tu na to nemáme místo, jednou jsem ho měla, a někdo to kousal, takže z toho důvodu bych ho asi nekoupila, pak jsem ho někomu dala.
No s tím hovínkem stává se to i při krátké srsti, ale když je fakt dlouhá a popoběhne, tak se to zamotá do všech chlupů a je konec, nedostaneš to prostě z toho, jednou to tam venku měla pořád, a vždy popoběhla, sedla si, a takhle šla celou cestu , když jse se to pokoušela dát nějak dolů, jde to fakt špatně a nebo vše rozmázneš. takže už se těším až se toho zbavíme, ale je mi to líto, to fakt teda jo.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2007 07:47
- Nahlásit
emikami
No,včera ho přivezl pál z PPL, tak se ptal,jestli to máme pro kočičku a já že ne, že to máme pro pejska, tak říkal,že to rozkouše, ale já řekla,že máme hodnýho Ne,on je fakt zlatíčko, moc nám toho tady jako štěně ani nezničil, i když má na účtě taky pár věcí. Doufám, že ho nezačne kousat, a že v tom bude hezy spát, i když ted jak je vedro,spí raději na kachlích. No,té srsti by mi líto bylo, kdybych se s tím piplala,aby dorostla až na zem a pak šmik....Ale ty seš už rozhodnutá.Myslím, že Deniska bude v tom teple ráda a taky je fakt, že česání zabere míň času. Nemysli si, já se taky poprvé, když jsem ho stříhala v půl roce, rozmýšlela. A to jsem věděla už když byl maličký, že ho budu stříhat na štěně,že se mi to tak prostě líbí a my dlouhou srst nepotřebujeme,spíš by nám překážela. Podle mě je nejhroší, když někdo takového psíka vezme strojkem třeba na 0,5 cm, kor v tomhle teple
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2007 16:05
- Nahlásit
krecinek
O,5cm? To už musí být jak čínskej chocholatej pes
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2007 14:14
- Nahlásit
Ahoj holky,
tak já si dovolenkuju a už jsme přestěhováni na baráček, ale není tam internet a asi ani nebude, takže můžu psát jen z práce. Teď jsem u přítelovy mamky, tak jsem si odskočila a "naštěstí" toho není tolik, abych to přelouskala rychle a napsala vám.
emikami
Denisce moc gratulujeme, je to krasavice krásná.
Jak píše Darinka...byla jsem s Phoebe na výstavě v Ostravě a měla jsem tam Eli s sebou, takže jí Darinka poznala a moc se jí líbila, i Darinka Elince....padly si do oka.
Candy
Já už se tak nějak uklidnila co se týče stříhání havaňáků a říkám si, ať si každý dělá co chce, buď se mi ten pes líbit bude nebo ne. Mě je spíš vždy líto, když jde havaňák fakt hodně nakrátko a nemá ani baby střih, ale je jak kuře (tím nemyslím stříhaní ze zdravotních důvodů apod).
Kdyby jsem byla v situaci jako ty, a stejně bych na výstavy nešla, tak bych ho šmikla, aby mu to ladilo s nožkou... Srst mu stejně doroste.
Já jsem Phoebe taky stříhat nikdy nechtěla a byla Elinkou tak oškubaná, že se na to nedalo dívat.
mimochodem...Eli by taky potřebovala přistřihnout...má dole tak potrhanou srst...připadá mi, že čím je starší, tím se jí srst zkracuje... A taky by potřebovala vzít efilovacíma nůžkama, jestli víte, co to je... ....protože má tolik srsti, že vypadá jak koule.
|