| Autor |
Zpráva |
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 20:38
- Nahlásit
emikami
No jo, chodím do práce a pak su moc unavená. Ani není moc co, teď teda máme zážitky se seznámením Robbyho s kamarádčiným 3 měsíčním bišonkem, ale to chci dát napřed na stránky.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 11:11
- Nahlásit
krecinek
Vidíš Kracínečku na ten Glukopůr jsem zapomněla a to má Dáša pravdu, to se dává lidičkám při rekonvalescenci. Být tebou tak to zkusím tím nic nezkazíš.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 12:00
- Nahlásit
Darina1
emikami
Tak to bych možná zkusit mohla, zkusit mu to dát tak týden,dva...A jak se to jemnuj epřesně? Já znám jen hroznový cukr v tabletách a příchutí...A až půjdeme příležitostně na veterinu, můžu se zeptat i na to odčervení. Kolikrát ročně je to vlastně třeba? Stačí dvakrát? (my teda zatím byli 4 krát) a pak to plánuju tak, že vždy týden před očkováním, které máme rozděleno nadvakrát ročně, tak že ho nechám takto předtím odčervit.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 12:16
- Nahlásit
Tak ted jsem hledala ten hroznovy cukr a vyjelo mi, ze nepodporuje tloustnuti, ze nahrazuje enegrii napr. po sportovnim vykonu a to my ted nepotrebujeme...Ted s nim nebeham a jinak ma energie az az, docela jak jsem ted u rodicu,tak dost zlobi, ma tu kolem sebe plno lidi,tak po vsech lita,skace,otravuje a noci hracky,takze je plny energie i tak Dneska mel zase masicko,takze si ho vykrmim takhle. Zebra mu nelezou,jsou jen dobre hmatatelna a to je myslim dobre. korat ta pater v zadni casti zad,no...Uz abych vam sem mohla hodit fotecky
Verca
Dneska je pondělí, tak očekáváme zprávičky
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 12:37
- Nahlásit
krecinek
Milý Kracinečku, to co ti vyjelo ohledně hroznového cukru je fakt, ale my starší maminy si s pomí na me, že když nám děťulence stonaly tak vždy nám byl doporučován hroznový cukr on by měl i podporovat chuť k jídlu. Dej na staré babské rady. Jinak když řekneš Hroznoví cukr tak v lékárně vědí o co se jedná jinak se to jmenuje Glukopůr.
Já odčervuji tak 2x za rok, ale pokud nedostanou blechy, když jo tak po každých blechách jsem odčervovala. Ony ty prášky na odčervení už nejsou takové jedy jak kdy si to nám s to ho psiska blinkala a byli až dva dny malátni až přiotráveny.
Jinak to moc neřeš já mám Biška kterému spočítáš každé žebro, Damišák ten je zavalitější a to přitom dostávají všechno stejně. Biško váži 5.20kg a Damiš váži 5.60kg.
No a zase tě vyvedu z omylu Veverka psala, že si bere na dva dny ještě volno aby mohla byt s Terezkou více doma a pak už bude s na má tajně šmoulít.
Jo děvče ho syp je ho syp.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 12:44
- Nahlásit
Ahoj holky,
tak vám musím napsat co se nám včera a dneska stalo.
Candy si včera při blbnutí na zahradě zatrhl drápek, najednou koukám a on jde ke mě po třech, přední nohu zvednutou a vytrčenou dopředu, jakoby mi chtěl ukázat a říct "podívej co se mi stalo, já nemůžu chodit, koukej". Tak jsem se mu na to šla podívat a opravdu měl na prostředním prstu drápek natržený. Asi někde hrabal tak usilovně, že to drápek nevydržel. Tekla mu z toho trochu krev, tak jsem mu to vyčistila, moc si teda na to šáhnout nenechal, a vzala jsem ho domů. Tam zalezl do pelíšku a usnul. K večeru jsme odjížděli domů, k autu dohopkal po třech. Vyvenčení pro něj byl taky oříšek, protože měl tu přední nožku stále zvednutou, tak při čůrání nemohl zvednout zároveň zadní nohu, a tak se pokoušel balancovat po dvou nebo čůral jako štěňátko. Bylo mi ho chudinky líto.
Ráno proběhlo podobné venčení jako večer a poté jsem ho šupla do auta a jeli jsme na veterinu. Tam se mu na nohu podíval pan doktor a hned narhl drápek strhout. Tak Candy musel strpět umrtvovací injekci, pak následovalo stržení drápku, to už byl Candy v klidu a nic necítil. Chvilku mu to krvácelo, ale to mu zastavili roztokem adrenalinu, ještě potom pořádně očistili, přiložili višňák a ovázali. No a jak měl tu tlapičku necitlivou od té injekce, tak hned jak jsem ho položila na zem, už zase stál na všech čtyřech a nic ho nebolelo. A pak při menší procházce už s oběma hafany, Candy zase proháněl Ketynku, až jsem ho musela krotit. Teď jsem zvědavá až přijdu odpoledne domů, jak Candymu bude a jestli si ten odvaz nestrhne.
Tak na nás myslete ať se mu to brzy uzdraví a drápek doroste.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:00
- Nahlásit
Candy
Candynku posíláme hafáčkovy podrbaní za ouškem a velikou myšlenku ať už nemá bolesti, chudák malá.
A to si piš, že obvaz bude všude možně jen ne na tlapce, měli jste mu hned koupit límec, jinak si bude tu ranku stále lízat a bude se mu to špatně hojit. Takže šup, šup pro límec.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:01
- Nahlásit
krecinek
taky bych asi vyrkmovla masíčkem, ale tím hroznovým cukrem nemůžeš nic zkazit.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:07
- Nahlásit
Darina1
Já mám s Candym zkušenost už z minula, to měl tenkrát něco se zadní packou a taky ji měl ovázanou. Vím, že si ten obvaz netrhal a nekousal, tak si myslím, že by to i teď mohlo být OK. No uvidím až přijdu domů z práce. Když bude obvaz dole, tak mu ten límec pořídím.
Díky, že na nás budete myslet
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:10
- Nahlásit
Candy
Chdák malý Tak snad to bude brzy v poradku... To si uím představit, jak chudák balancuje při čůraní
Darina1
Aha,já jsem hlava děravá.
Tak jo, překecaly jste mě, zkusíme ten hroznový cukr... A u masíčka taky zůstaneme
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:10
- Nahlásit
Candy
Tak jestli bude mít ten obvaz na tlapce tak mu vyřiď, že takového šikulku je třeba hledat svíčkou.
Já bych těm mým nevěřila ani za mák.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:12
- Nahlásit
krecinek
Ne Kracinku ty nejsi hlava děravá ty jsi ho syp.
No to výš, že jsme baby ukecané.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:18
- Nahlásit
Candy
Jeste menapadlo...co neoprenova ponozka??? Je to na to? Ze bys mu to natahla na obvaz a hotovo...
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 13:20
- Nahlásit
Candy
URL
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 14:12
- Nahlásit
krecinek
No, ta botička by mohla být dobrá. Pokud si nebude obvaz trhat, tak o ní budu uvažovat. Nožičku bude mít totiž ovázanou asi 10 -14 dní. Na ven by byla určitě super, nešpinil by se tak ten obvaz. Jinak zítra jdeme na převaz a pak asi každý druhý den.
Díky za tip
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 15:39
- Nahlásit
Candy
Není zač Hlavne aby to mel brzy ok.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 17:30
- Nahlásit
krecinek
Souhlasím s Darinkou, a jak jsem psala, Glukopur dodává sílu, a podporuje chuť k jídlu, a teda následně by měl kdokoliv přibrat.To že ses to tak dočetla, tak by mu to neublížilo i kdyby to nedělalo chuď k jídlu, fakt se toho neboj, kor když to mám opravdu vyzkoušené, no a co také radili je chleba či houska, po tom totiž pes nejlépe prý přibere, také jsem jeden čas prostě dala vždy tomu kdo to potřeboval, třeba čtvrtku housky s máslem, neo kousek chleba s máslem, jak si pošmakovali, no opravdu tolik energie ten Glukopur nedává, páč já ho mám každé ráno k snídani, a že bych energií oplývala fakt nemohu říci, ba naopak mám teda chuť k jídlu a tloustnu, už jsem ho musela vynechat zda začnu konečně hubnout, protože jsem přibrala po jedně lékách, a jelikož jsem je již dávno vysadila , ale Glukopur jedla dál, tak se váha nehýbe , takže nyní čekám zda se to konečně trochu dolů. Nemůžeš ho tím nějak přebít energií, ale chce to k tomu ještě něco, třeba jakjsem psala na té piškotce je to docela ideální.
Po mase ti pes nestloustne tak jako člověk ne. to je přece dietní. To je dobré dávat, když ti nežere aby se nažral, no pokud by byl opravdu podvyživený a budeš mu k tomu dávat ještě přílohy, tak samo že čím více jídla, tak by i přibral, ale pokud mu dáš masíčko aby si mu zpestřila jídelníček, tak zapomeň na to že by se mu zvedla váha.
Myslím, že tady jednou psala Darinka, že dává klukům tvrdý chléb, a že je snad i dobrý na z.kámen, také jsem to pak začla dávat, ani nevím proč jsem přestala asi mě to prostě vypadlo z hlavy, a je fakt , že když jsem rozhodila ztvrdlé kousky chlebíčka či houstičky to se to tu mlelo, aby si každý ukořistil, myslím, že tohle jim také nemůže ublížit, no a je na chvíli od nich aspoň pokoj.
Doufám, že jste se aspoň všimli, že jsem podala o Verče a pudličce malou zprávičku, výše, že se krecínku ptáš, že Verča nepíše, a je to tak, asi bude na pc až ve středu.
Tak jsem chtěla podat další zprávičku, tak jsem volala Verče jak to dopadlo na vet. no ale ještě nejsou doma, právě nakupují, tak zavolám později. Tak snad večer ještě písnu, jak to vypadá z tou její jizvičkou.
Candy
No tohle, vidíš co se vše může stát, co? Člověka to bolí i za toho prcka. Jakmile vidím zvednutou pacinku, nebo mírné kulhání, už ve mně cukne, no tak hlavně že mu to snad dobře dopadne, hlavně že už ho to nebolí, To mu teda naroste nový, že? No jak se to může vlastně stát, o co se tak mohl přichytit.
Holky koupila jsem si novou madraci, z jedné strany teplá pěna a z druhé studená, uprostřed kok. jádro, přišla jsem na ni náhodou, protože mám zdr. madraci asi 5 let a je pořád dobrá, jen mi stále bolí záda, a takjsem si kladla otázku, zda přece jen na mě není měkká, je to latex, a tenkrát byla skoro nejdražší z nabídky ale hlavně nejtužšší. No tak jsem se rozhodla prostě pro tu novou, a koupila jsem rovnou dvě, pro dceru a Lukáška, no a když mě bude vyhovovat tak jeden z nich bude mít tu mou. No tak vám povím, dneska jsem se fakt vůbec nevyspala bylo to děs, šla jsem spát asi tak v půl 3 a ráno v 5h. už jsem byla vzhůru, a au au au, ježiši to je tvrdé, byl to takový nepříjemný pocit, prostě nemohu spát ne ledasčem.No a před několika dny jsem si zase koupila takový chránič madrace, ale je to slabý molitan a vrchní strana vypadá jako plato na vejde, prý to má masírovat tělo, nebo určité body, nemáte s tím někdo zkušennosti, je to docela divné spát na takových hrbolkách, no ale ráno v 5 mi to bylo dobré, tak jsem musela všechny holky co se u mně válely, vyhodit, vše schodit, dala jsem si tam ten molitan, zase jsem tam vše poskládala, holky a já také a chrundili jsme dál, asi jen do 8 hodin. no měla jsem blbý pocit a nebylo mi moc dobře, ale asi je to z počasí, bohužel na tohle trpím.
Jaké je u váš počasí, dneska tady bylo vedro, odpoledne jsem si řekla, na chvíli si lehnu ať si zvykám na madraci, kterou jsem teda předělala tak že je madrace, molit. chránič s těma bobulkama, na tom mám ještě ten prošívaný chránič a na tom mako prostěradlo, no je to teda pelíšek fakt příjemný, ale prostě nezvyk, když jsem tam lezla, venku vedro , slunce, vyprala jsem prádlo, pověsila, no a probudím se a už podle hluku z ulice se mi zdálo, že snad je mokro, tak juknu a ono opravdu, zataženo a prší, a docela i chladno, podle mě je to dost velká změna, protože v poledne, to slunce pražilo jako blázen.
Tohle počasí je fakt děsné.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 18:14
- Nahlásit
emikami
No, Candy asi na zahradě vyhrabával nějakou myší díru a při tom se mu to muselo stát. Drápek mu doroste, to je podobný jako u lidí, když jim sleze nehet, také doroste nový.
Jinak já v noci na dnešek také špatně spala, bolela mě dost hlava. Ale to mohlo být starostmi co jsem měla o Candíka.
Tak ať matrace dobře slouží
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2007 23:13
- Nahlásit
Candy
Chudák Candík ještě že Claudí venku nehrabe.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:22
- Nahlásit
Tak si představte, že se Candy obvazu ani nedotkl, nechal si pacinku vzorně zavázanou. Dneska jsme byli na převazu, tak jsem před panem doktorem Candyho chválila, že si obvaz nerozkousal a on říkal, že se ani moc nediví, že někteří pejsci si na svoji bolístku dávají spíš pozor, protože vědí, že jsou móóóc nemocní, a že je pak páníček hýčká a mazlí a to se jim líbí. Asi na tom něco bude. Venku teda Candy chodí normálně, před pejskama se naparuje, jakoby mu nic nebylo, a když příjdeme domů tak hopká po třech, přední nožičku ve vzduchu a kouká na mě a tváří se opravdu hodně nemocně. No tak ho jdu pohladit, pomazlit a je spokojenej.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:46
- Nahlásit
Candy
Tak Candynku to valím bulvy páč jsem spíš slyšela, že musejí řešit to aby pejsek se nedostal na tu ranku.
Tak to klobouk dolů, opravdu je to šikulka.
Já jak mám ty dva tak oni si na vzájem pomáhají, když jsem jednou dala Damišákový košík,ale jen ten bakelitovéj tak Biško mu z něho pomohl a to tím s působen, že ho prokousal až se s toho Damišáček dostal, no a zval je pak když si tak krásně pomáhají, že.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 17:30
- Nahlásit
UŽ JEN 7 STRÁNEK!!!!!!!!!!!!!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 09:53
- Nahlásit
Ahoj holky,
tak nejdřív napíšu tady vám, protože ještě musím psát do "falešné březosti" tady na cz-pes.
Holky se snášejí super, myslím, že vycítily, že je Terezka slabá, tudíž je nemůže ohrozit.
Je to s ní opravdu "špatné", je mi z toho smutno.... Byli jsme u veterináře, ten se úplně zděsil, jak to viděl, vlastně my všichni... Má to po celých tříslecha podbříšku...Má to vyhryzané do masa, kolem ztvrdlou kůži , otoky a navíc ještě i falešnou březost a má nateklé cecíky, tak jí je musím vymačkávat. Pak jí musím omývat mýdlovou vodu tu ránu, vysušit to a natřít Betadinem.
Terezka je neskutečně hodný a vděčný pejsek, ty její očička zlaťunké... bych furt pusinkovala. Když jí to ošetřuji, tak jí musí přítel držet, dost se brání, pak rezignuje a jde vidět, jak hrozně jí to bolí a při tom se mi dívá do očí, rve mi to srdce, ale vím, že nesmím povolit. no je mi jí hrozně líto.... ((( Bude to asi na dlouhý běh, ale už se těším, až si jí vypiplám, bude zase běhat a nadšeně aportovat... Ale teď to tak bolí, jak jí vidím, jak se trápí a ani sednout si nemůže, lehá si ztěží...
emikami
No zatím jí krmím tím First mate, ale už mi dochází, takže budu muset kupovat nové krmení, ale pro ní koupím asi K9 nebo něco, co se nebude muset objednávat. musím vyzkoušet. oNa je dvakrát těžší než moje psiska a kdybych měla krmit tím, co ty mé, tak se nedoplatím, navíc jezdíme k vetovi a to projezdím přes 300 kč a za deset dní jedeme zase a teď nové bydlení... no plácáme se v tom teda dost.... Ale nechci si stěžovat, jsem ráda, že jí mám u sebe, ale bohužel teď to s krmením musím uškudlit a koupím K9, bavila jsem se již s třemi lidmi, co tím krmí velké psy a nestěžují si, naopak jejich psům to opravdu prospívá a mají krásně lesklou srst, viděla jsem je...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:41
- Nahlásit
Verca
Verunko samo, že ta K9 není tak nejhorší. Než jsem si vzala Biška od chovatelky tak byl zvyklí na K9, ale tím že on je ne žravec tak jsem z koušela co by bylo pro něho a co by mu lezlo lepší do krku. Když jsem se zajímala aby v granulích nebyl karoten a ani nic příbuzného páč mi Damišák s Biškem chytili trochu barvu, tak mi bylo doporučena jedině K9.
Terezka ti bude moc vděčná za to co pro ni děláš. Těm psím očím nejde odolat a ještě když víš, že tomu pejskovy něco je. Bobeček malinký.
A to ti holka věřím, že to dle všechno je nápor na kapsu a proto si myslím, že to krmení bude fajn a co ušetříš tak za se ji vrazíš do vet. Když se s toho Terezka s pamatuje a bude už v pořádku pak ji za se přilepšíš jinak.
Pac a pusu pro holčiny posílají dva kuliferdové Biško a Damiško.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:15
- Nahlásit
Darina1
Tak to jsem ráda, že to slyším i od tebe. Já jsem taková koza, že si to pořád vyčítám, že chci na ní šetřit co se týče jídla, ale když ono to jinak nejde. Zrovna tu máme v kanclu jorka šéfky a ten je krmený pouze K9 a vypaád super.
Ona navíc chudáček tak hrozně smrdí z té rány, to je někdy na pozvracení. teda už jsem si zvykla, ale jak jí to ošetřuji a roztáhnu ty nožky, tak to by fakt jednoho omylo.... ale člověk to musí vydržet, jednou jsem už měla namále a letěla jsem skoro na záchod... už aby to všechno bylo za námi, hlavně teda za ní....Pořád vidím před sebou ty její oči plné bolesti.
Holkyyyy, kde jste?!! Napište, co jste prožily krásného se svými miláčky, ať mám na chvíli jiné myšlenky...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:33
- Nahlásit
Verca
Veveričko na to psaní potřebujeme emikami, to my jsme malí pisálci.
A jinak mojí dva draci hádej co právě dělají, no přece chrápou na gauči po obědě. Ona by je jedině zvedla s tuho gauče fenečka a to by byl šrumec, ale ať je jen nepomlouvám za chvílí jedem na hodně dlouhou prochajdu.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 13:33
- Nahlásit
Verca
No páni, úplně si ji umím představit jak ji chudince je. To ten můj Candy je na tom s tou ťapkou ještě dobře.
Také jsem se takto starala o moji Ketynu (to je můj druhý pes, teď už je vykastrovaná a má 11 roků). Asi před třemi nebo čtyřmi lety měla nádor na mléčné žláze a tak jsem ji to nechala vyoperovat, odstanili ji celou jednu stranu cecíků a také jsem ji potom ránu ošetřovala, protože ji začali hnisat vnitřní stehy. Vím jaké to je, když na tebe kouká.
Ale s tvým přístupem si myslím, že to zvládnete a Terezka bude brzy fit
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 14:21
- Nahlásit
Candy
No tak to jste si užili asi jako my... To její podbříško vypadá fakt hrůzostrašně.... má to i v tříslech, všude ve slabinách... chjo... Nikdy jsem nebyla tak u psa zoufalá... Ale pevně věřím, že to bude ok...
Díky moc za podporu...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 14:23
- Nahlásit
Darina1
Tak já ti půjčím ty moje dvě ochechule chceeeeš? To by byl u vás šrumec! Holky teď "trpí" mou náladou.... bobečci moji.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 16:31
- Nahlásit
Darina1
ty máš taky teda šikulky, že si dokážou takhle navzájem pomáhat Třeba Ketynku by nenapadlo, aby Candymu obvaz rozkousala.
Ale závidím těm tvojim dvoum klukům, že se mohou takhle po obědě válet
|