| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:10
- Nahlásit
Aknah
jo to asi nejsou, to netvrdím, jen jsem říkala, že papulu má fakt dost širokou.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:11
- Nahlásit
Aknah
fíha, tak to jooo.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:18
- Nahlásit
wampirelli
nedokrmuji,nevypiplávám je a nechávám to na přírodě,do štěněte nevidím a právě občas z těchto piplaných štěňat jsou nemocní pejskové.Samozřejmě,že přikrmuji,ale až v té době,kdy sami jdou do misky,dříve ne a pokud nemá štěně dobrý sací reflex,tak to není samo sebou.A příroda moc dobře ví,proč to dělá.
tenhle názor se mi moc líbí. I když věřím, že asi není příjemné se dívat na mrtvé či umírající štěňátko a nepomoci mu, i když by to šlo. ale příroda je příroda a taková vypiplaná štěnata bývají často hodně slabá.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:22
- Nahlásit
Nechte už Endyho v klidu spát, a nestarejte se vlastně o věci do kterých vám vůbec nic není, Když budu potřebovat něco řešit, poradím si bez vás, na to mám opravdu dost jiných lidí, kterým důvěřuji, na které bych se obrátila, a na někoho koho absolutně neznám
bohuzel jsem to cetla za ted, to neni starani se o veci, do kterych nikomu nic neni, je to presne to co sem patri, zkusenosti a zivot s pejskama, nejsou to jen radosti, uspechy na vystavach, ve sportu, ale i smutne veci a nemoc je smutna a muze to byt varovani pro vsechny ostatni, ktere sve milacky miluji a nechteji o ne prijit, Endy byl lecen, bohuzel "spatne" vsichni lecili jen dusledek, nikoli pricinu a nikdo se nezamyslel nad tim proc ma tak casto zazivaci probelmy. Takze pokud se s tim setka priste, muze na to veterianre upozornit, je to taky jen clovek a nektere veci muze prehlidnout.
a Florita to se davala pro nas vsechny, abychom vedeli s cim jsme se to valstne setkali, bez osocovani kohokoliv, chovatelky i majitelky, popsala nemoc
a co se tyka hlidani od klubu, snad je kazdy svepravny a ohlida se sam!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:29
- Nahlásit
Aknah
a co se tyka hlidani od klubu, snad je kazdy svepravny a ohlida se sam!
Někdo se rád schovává za někoho jiného... Rád se na někoho odkazuje...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:37 - Změnil/a: brut
- Nahlásit
Dámy, tady máte odkaz týkající se vašeho sporu u ledvinového selhání. Důkladně si jej přečtěte ( odkaz je psán sice o bulteriérech, ale zmínka je tam i o jiných plemenech).
Nerada se vměšuji, ale i na netu se lze dobrat informací ( mimochodem jsem se na to ptala našeho veterináře a ten naprosto potvrdil obsah článku)
Pro Dášenka nejsem anonymní a vyskytuju se na cz-psovi poměrně dlouho, pročítám postupně všechna témata....to jen aby nedošlo k tomu, že se zde nezapojuji. Zatím jsem neviděla důvod, když se zde bavíte o plemeni, které nevlastním, ale zaujalo mně selhání ledvin u psíka.
Jo a kdyby se to stalo nám, tak taky raději nechám psa utratit než trápit.
http://www.aavet.cz/main.php?page=clanek&id=186
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:44
- Nahlásit
wampirelli
Tak já mám z klubem takovouto zkušenost: v minulém roce jsem zbonitovala mého Candyho. V klubu KCHMPP je povinná jedna klubová výstava, aby byl pejsek uchvněn. Já jsem se s Candym zúčastnila na podzim loňského roku dvou výstav, ale co mě překvapilo bylo to, že na obou výstavách posuzovala havanské psíky stejná rozhodčí. Myslím si, že aspoň v jedné výstavní sezóně by se u jednoho plemene neměla rozhodčí stále opakovat.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:06
- Nahlásit
Candy
no a kdypak bude mít Candy to štěstí a nakryje nějakou fenku?
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:14
- Nahlásit
Verca
Tak já zatím nikoho aktivně Candymu nesháním , ale už by mohl. A aby si krycího psa někdo všiml, musí být také vidět hodně na výstavách, což nám teď nehrozí, protože nám zatím zcela nedorostla ta srst na zadní nožce. Takže výstavy letos neobjíždím
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:19
- Nahlásit
brut
dekuji
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:20 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Candy
ale urcite se dockas, srsr dokoste, namuj vkus roste moc rychle, uz abych Fredyho zase strihala
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:21
- Nahlásit
Verca
Bohužel to nijak neovlivníte.Pokud ale se vám ozve nový majitel a dopředu řekne,že chce na výstavy a chov,tak to ovlivnit můžete a nebudete mu nabízet štěně na chov po Elí,ale po jiné holce (já jsem to tak ze začátku také dělala a i nyní to tak dělám,na výstavy a chov nabízím po určitých fenách,které mám již doma prověřené,protože mám i prapraprababičku a další vidím u lidí co mají od nás štěndo a chovají a já se jedu podívat,abych měla představu).
Ale zase je škoda aby neměla Eli štěnda s PP,určená pouze na gauč,80 % zájemců nechce chovat,chce mít pouze jistotu z PP,aby jim vyrostlo to co chtějí a né nějaká obluda.
Jinak Wli opravdu není ošklivá,čelist může mít i dostatečně širokou,ale pokud v genech je málo zubů,tak nemusí být ani založené.
RTG jste zkoušeli?Ale moje zkušenost je taková-když štěně nemá v mléčném chrupu vše,tak v druhých zubech to již nenaroste.Také se může stát,že štěně má vše,i skus v pořádku a příroda se zblázní a zuby chybí a skus se změní,vím takto o 4 mých štěňatech,ale když odcházela,měla zuby všechny a skus byl také v pořádku.Navíc já vždy čekám až budou plně prořezané (pokud jsou plánované výstavy)než abych se sekla.
Zrovna nyní mám doma černou fenu.Dnes jí jsou tři měsíce a odjíždí až za měsíc do Litvy.Majitelé čekají na zuby.Je super,slyší na jméno,umí výstavní postoj,poslouchá,lítá se smečkou atd.Ale taky je fakt,že cizinci to zaplatí(tu péči a dobu co je u mě štěně jakoby navíc) a Čechům se zdá divné,proč se štěně neprodalo.Já sama osobně pokud si nenechám (tam je to vždy sázka do loterie) a chtěla bych si koupit,tak chci přezubené štěně,ale také musí být výborně socializované,nebojácné,komunikativní atd.Ale tady si zase musí zájemce dopředu vybrat chovatele,aby mu toto vše ten chovatel zajistil.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:22
- Nahlásit
Candy
Já ho odzkouším,slibuji a když už po něm něco bude,také to bude jiné,miminka mu udělají reklamu
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:38
- Nahlásit
wampirelli
Však já Candíkovi šeptám do ouška, že se dočká
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:58 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 16:05 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 16:54
- Nahlásit
Zda měl či neměl Endy křivé zuby, to je zase otázka, že ?????
Pod pojmem křivé zuby, si každý člověk může představit něco jiného. Když to byl zmetek, nemocný a věčně na veterině, přerostlý pes s křivýma zubama, opravdu se divím, že neměla Lenka chuť mi Endyho ukázat. Nyní se to již nezjistí, že?
ne to neni otazka, to je holy fakt, asi si se nechovala tak, aby Lenka mela chut se s tebou stykat. A to zda byl Endy vecne na veterine je pomerne lehce dolozitelne.
Jen jsme se Vercou bavily jake jsou moznosti Elincina neplneho chrupu a ze ne vždy plny chrup musí byt plnohodnoty pro chov. Bohuzel jiného psa s křivými zuby neznam.
Co řekneš na fotku, ze to není Endy? Bylo by Ti to podobne, ac zuby male jiz je videt, ze nerostou rovne a rustem se opravdu nesrovnaly
prosila bych zverejneni bonitacniho kodu Eli, kdyz jsi uz tady zverejnujes kody cizich psu
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 16:57 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
ted jedna fotecka, rekli byste, ze je tohle havanak?
a) neni to havanak
b) je to havanak
c) je to Fredy
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:05 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:05 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
bez kometare, kazdy si muze predstavit co chce pod pojmem krive zuby
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:07
- Nahlásit
samozrejme pardon Eli bonitaci nema, mela jsem na mysli matku Endyho tudiz Emi
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:14 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:15
- Nahlásit
emi, kami vzdyt je to fuk
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:17
- Nahlásit
emi, nebo kami vzdyt je to jedno, jeho rodokmen jsme nestudovala, krive zuby nepopiratelne ma, tak je jedno po kom, to si musis uhlidat ty, ne ja
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 17:43
- Nahlásit
dasenka dej mi svatek, nic nehledam, jen jsme se s vercou bavily o tom jak je mozne, ze nekde chybej zuby, ty jsi se do toho vlozila a zpochybnila ma slova, tak jsme ti sem vlozila dukaz, ze to nejsou jen slova
|
Florita
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 18:10
- Nahlásit
Aknah
Naši pejsci - až na Asmara - nemají problém s granulkami. Vždy jim do nich naliji trochu vývaru (hovězí, vepřový, krůtí, kuřecí), oloupu trochu masíčka z kostí. Leilinka, mrška, svoje granulky nežere a vždy se řítí k míse Flority, ale jako na potvoru má Flo granule úplně stejné jako Lulu.(Na vysvětlenou: Flo se teď zastavila v růstu a ta ji chceme trochu "postrčit").
U Asmárka se projevila, bohužel, alergie na různé značky granulí, projevující se zánětem tlustého střeva. 2 měsíce byl pouze na vařené stravě - biovločky Happy dog, vařené maso hovězí, krůtí, vepřové, kuřecí, někdy v kombinaci s játry, plíčky, ledvinkami, Roboran a Proenzi. Pak jsme začali pomaličku přecházet na Nutram senzitiv stomach. Je zatím v pohodě.
|
Florita
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 20:45
- Nahlásit
Dášenka
Ani Vy nemáte....
Opět jste přehlédla mé příjmení na výše uvedeném mailu.
Jaké mejly máte na mysli????????????
Vy si už vážně nepamatujete, jaké mailyjste sama zveřejnila? Prakticky každý z nich vycítí bezmoc a zoufalství. Škoda, že jste nezveřejnila své dlouhé odpovědi.
Vám též umíral nějaký pejsek?
Ano, nám umíral pejsek v náručí, Bylo mu rok a 3/4. Srazilo ho auto. Měl přeraženou páteř, zlámané nohy. Bylo to rychlé a o to tragičtější. Takže po mně, prosím, neopakujte má vlastní slova(smutný úsměv), jako kdybyste nedokázala vymyslet něco duchaplnějšího.(Že by)? Být Vámi, přeci jen bych si rozmyslela používat slovo - utracení. Do této kauzy se nehodí.
Intermezzo: Všimněte si, že to lze i bez vykřičníků a zkuste to i bez hrubých chyb (... byl zdraví..., pline.... Nevypadá to hezky před maturantkami.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 21:48
- Nahlásit
Dášenka
to tedy nevím kde jsi vzala tento bonitační kod u Calimera.Jediná vada u něj je,že mu chybí 2 P2,že má malinko vytáčené tlapky (což má 80 % havan),tvrdší srst,zbytek je v pořádku,mám před sebou bonitační kartu,mohu jí sem i dát.Samozřejmě,že s ním krýt budu,má veliký potenciál a navíc je to junioršampion a šampion a čekatel na interšampiona,navíc je to pes se super povahou,krásnou hlavou.
Proč tedy kreješ na těch svých holkách,které mají bonitaci dlouhou až to není hezké,ale nemá cenu se hádat,jak již napsala Aknah,budeš si tvrdit své a převracet to jak se ti to bude hodit a toto forum není na hádky.
Na každém pejskovi se něco najde,ale záleží jak s tím chovatel naloží a zda prodává štěně na výstavy nebo na gauč.
Víš mě to připadá,že se ti moc nelíbí,že se taky někdo ozval a kopeš okolo sebe a na všechny strany
A co se týče Gwen a zubů?Přečti si prosím tě mojí odpověď a názor na chov na feně které chybí zuby.Já proti tomu nic nemám POKUD SE TAKOVÉ ŠTĚNĚ NEPRODÁVÁ NA VÝSTAVY A DALŠÍ CHOV.POŘÁD LEPŠÍ NA GAUČ S PP,ALE S JISTOTOU,ŽE JE TO HAVANA,NEŽ MÍT ŠTĚŃATA BEZ PP A BEZ JISTOTY
Asi bude opravdu nejjednodušší tě ignorovat.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 21:53 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 22:02 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
|