| Autor |
Zpráva |
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:11
- Nahlásit
Dášenka
myslím,že tu nikomu život neotravujeme.To jsou cenné zkušenosti,třeba se někdy někdo setká s podobným problémem,nebo příznaky a třeba léčba a přístup bude jiný.Zde nejde o to házet na tebe špínu,ale spíše o ponaučení.
Nechci nad tím co jsi napsala polemizovat,ale pár věcí mě docela zarazilo.
tobě štěňata pošla třeba po narození, nebo později, nebo se narodila mrtvá, stává se to i ostatním chovatelům, a to různých plemen,
mě štěňata nepojdou ale občas nějaké umře a asi je to tím,že štěňata jako malá nedokrmuji,nevypiplávám je a nechávám to na přírodě,do štěněte nevidím a právě občas z těchto piplaných štěňat jsou nemocní pejskové.Samozřejmě,že přikrmuji,ale až v té době,kdy sami jdou do misky,dříve ne a pokud nemá štěně dobrý sací reflex,tak to není samo sebou.A příroda moc dobře ví,proč to dělá.
Svůj odchov bych ji nesvěřila, neznám ji, je mladá, zkušenností má hodně málo
svěřila jsi jí ho,tak jsi jí asi věřila
Několikrát jsem Lence nabízela, spíše žádala, zda bych mohla Endyho vidět,zda by k nám nezajela, když bydlí tak blízko, z počátku jsme měli tuto dohodu
víš ono taky není kolikrát novým majitelům příjemné,když je stále bombarduješ a chceš hlášení o tom jak se tvoje štěně má,vím to ,s několika majiteli jsem mluvila,ale to je tvoje věc,to dál nebudu rozebírat.
A o tom,zda tě Lenka informovala o zdravotním stavu,já něco slyšela,něco tvrdíš ty a řešit zde to nemá význam,nikdo u toho nebyl,jenom vy.
[/b]Ale zde jde opravdu jenom o to,zjistit příznaky,spouštěcí mechanizmy této nemoci,abychom se poučili všichni,když už to zde bylo nadneseno.
Bohužel život se psem není jenom radost,ale i starost,práce,péče o zdraví atd.a i tato smutná stránka k chovatelství patří a stát se může každému a každý si z toho musí a může odnést to co chce a postavit se k tomu musí také každý za sebe.[b]
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:12
- Nahlásit
velice se omlouvam, ale neda mi to.
Byla bych velmi rada kdyby chovatelka Endyho prestala osocovat osobu, ktera tady neni. NIKDO nerekl, ze to vrozene bylo, jen ze je ta moznost a pravdepodobnost existuje. Zrovna tak, ona nemuze rici, ze majitelka neco zanedbala, protoze z vlastni viny nebyla o zivote Endyho informovana. Novy majitel nema povinost informovat chovatele a v momente kdy byla moznost rodove vady, informovana byla.
Pani Veronika mi prijde objektivni, nezna ani mne ani Lenku ani chovatelku Endyho. nenapsala, co ma chovatelka udelat, ale co by udelala ona sama.
Pokud Dagmar nechces cist me prispevky, necti je, nenutim Te a pokud nechces abych cetla ja Tvoje, tak zadny nepis.
A jeste jedno upresneni, pro stene si nejela Lenka, bylo privezeno MNOU.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:16
- Nahlásit
Florita
joj, pekne ruznorody, to je mate vsechny v posteli
moje smecka, teda ja zadnou nemam se sklada z panicky a havanskeho psika Fredyho Bohemia Vampirelli. obcas premyslim,kdo je u nas ta alfa. venujem se aktivne agility a ja jeste aktivneji rozmazlovani Fredyho
|
Florita
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:25
- Nahlásit
Dášenka
Ani Vy nemáte uvedené příjmení. Konec dohadům. Můj mail: umlaufova01@atlas.cz.
Kdyby toto onemocnění...Musím se jen usmát, jen chytání za slovo.
Jiná jména chovatelů uvádět nebudu, mohli by se cíti poškozeni.
Dášo, já s Vámi opravdu nebudu polemizovat o tom, zda je CHRI dědičné či nikoliv. Já jsem sdělila určité informace, které jsou prostě dané. To že se CHRI (ale kterákoliv jiná specifická choroba) samozřejmě může projevit až za několik generací, to jistě víte. Další Vám jistě rád sdělí hlavní poradce chovu BSP
MVDr. Pavel Doubek, který se mimo jiné zabývá i tímto problémem.
Florito, Vám by bylo....Myslím, že správněji položená otázka by měla znít.proč? Jak jsem vyčetla z Vašich informací viz výše, že se Lenka o pejska měla starat lépe,... A Vaše reakce na její zveřejněné maily byla poněkud strohá pro zoufalou dívku s umírajícím pejskem.
Také bylo řečeno, diagnoza byla stanovena až v posledních dnech života pejska. Zeptám se Vás: Umíral Vám někdy pejsek?
Protože pokud ano, pak byste nikdy nemohla napsat to, co jste napsala o utracení Endyho.
Stále mě ale zaráží, že jako chovatel odmítáte přijmout ten fakt umrtí psa s evidentní vadou. Správný chovatel by toto přijal.
|
Florita
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:50
- Nahlásit
Aknah
V posteli je se sterším synkem pouze Leilinka:
Ostatní venku
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 00:11
- Nahlásit
Florita
verim, ze i Leilinka umi zabrat celou postel muzu se zeptat, Vase smecka ma varenou stravu, nebo granulky? ja zacla Fredymu varit, tak sbiram informace. mam tady kucharku i informace kolik ceho by v cem melo byt, ale zkusenosti jsou k nezaplaceni Asi cpou kure i do lososove puriny, zase se zacal drbat, je alergicky na kure.
|
Dášenka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 00:41 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 07:38
- Nahlásit
Ahoj,
já jsem náhodou ráda, že se tady tohle řeší (myslím ta nemoc)...to že jsme se tady shodly, že nás něco nezajímá, tak to určitě nebylo ohledně zdraví pejsků, ale o tom, že se tu Dášenka s Aknah napadaly, o to šlo, tohle nás nezajímalo. Pokud máme šanci se tu něco dozvědět, tak to vítám všemi deseti...
Jen chci podotknout, že pokud má být nějaký názor, ten co má vnést světlo do téhle "kauzy" objektivní, tak je potřeba mít v ruce zprávu od nejméně dvou veterinářů, aby to bylo objektivní...
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 09:31
- Nahlásit
Tak tady máme toho krajskýho vítěze.
A takhle pořád foukal vítr.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 09:47
- Nahlásit
Dášenka
Každý jsme snad v klubu,ne? Nemyslíte, že si tyto záležitosti klub také ohlídá???? Nemyslíte, že pokud by někdo přiváděl, nemocná štěňata na svět, že by se to muselo řešit???? Ano muselo
Tady tě zklamu.Klub by nic neřešil,klub je tu pouze od toho aby jsi platila poplatky za kontrolu vrhu,za to že v něm jseš,za rodokmeny,za krycí listy,za bonitace atd.Záležitost mezi majitelem a chovatelem klub neřeší a řešit nebude,to si musí majitel a chovatel vyřešit sám třeba i v občanskoprávním sporu.
Myslím,že i toto je dále téma k probírání,znala bych ráda Váš názor na to co k čemu je vám klub,zda ho potřebujete či nikoli.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 09:57
- Nahlásit
Dášenka
Myslím, že si mě neodpověděla na otázku, co bys udělala ty na mém místě
Nezlob se,ale ani ti neodpovím,protože to nemá cenu,vše si překroutíš jak potřebuješ a když jsi vzpomenu kolikrát jsem ti radila nejenom ohledně přikrmování,očkování atd. a to i opakovaně a zde by to bylo na delší dobu a stejně by jsi můj přístup nepochopila a překroutila by jsi si ho tak jak pořebuješ.
Myslím,že si každá za své odchovy zodpovídáme sama.Štěňata nesou náš název chovatelské stanice a je to naše reklama nebo ostuda.A každá si vše uděláme po svém.A k tomuto se budeš muset postavit jenom a jenom sama.
Také jsem u tebe již nezjišťovala jak to dopadlo s tou fenkou bez zubů,kterou jsi prodala na výstavy a já ti radila ať vrátíš peníze nebo nabídneš jiné štěně.Určitě si se nezachovala tak jak já jsem radila,ale tak jak jsi ty potřebovala.
Takže i moje rady jsou občas velmi drahé a nebudu a nechci ti říkat co bych já udělala.
Myslím,že je to již dlouhá doba 14 dní,za tu dobu ještě nemáš zprávu z veteriny o průběhu nemoci?Nevíš nic nového?Myslím,že by to bylo poučení i pro jiné sem dát ty lékařské zprávy.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 10:34
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=ukaz&media_i d=11132
také by mě zajímal váš názor na přejímky vrhů,když toto pustí a prohlásí přejímající vrhu jako zuby v pořádku s předpoklady na výstavy - jsou to zuby malého štěněte havany
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 10:53
- Nahlásit
Dášenka
nebudu to jiz kometovat, jen jedno napsala jsem ze byl Endy zmetek a za tim si stojim, ale taky jsem napsala, ze mel PRAVDEPODOBNE vrozenou vadu. prekrucuj si dal co chces
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 10:55
- Nahlásit
Verca
velikanananska gratulace jeste jednou, jen skoda, ze na fotce je uriznuta hlava panicky, urcite by ji to sluselo
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 10:59
- Nahlásit
wampirelli
pani Herčíková, ať počítám jak počítám, tak mi tam nějaké zoubky chybějí, se životem slučitelné, s výstavou a chovem nikoli.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:27
- Nahlásit
Aknah
Právě že chybějí a proto jsem nadnesla otázku na co jsou povinné přejímky vrhu,když toto kontrolor nezjistil a napsal do přejímky vrhu,zuby v pořádku,prořezávají se.
|
wampirelli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:38
- Nahlásit
Verca
jestli Eli bude mít vůbec štěňata se svými 4 zuby, to ještě opravdu nejsem rozhodnuta.
někdy se stane,že má pejsek jenom 4 řezáky.V klubu havanských psíků to běžně pouští do chovu(pouze feny,psi musejí mít všechny),v KCHMPP ne.Samozřejmě,že fence to k životu nevadí,štěnda mít i může,ale po takovéto feně by nemělo být prodané žádné štěně na výstavy a do plánovaného dalšího chovu,ale pouze jako mazlíky na gauč s PP,kde mají lidé jistotu,že si kupují plemeno,které chtějí.
Navíc je důležité si i občas zjistit u chovatelů (podle bonitační karty) kolik chybí i rodičům zubů.Pokud feně chybí např.6 zubů,její mámě také tak můžete počítat s tím,že u vašich štěňat budou zuby chybět také.Časem se to dá eliminovat,ale to by člověk několik generací musel krýt jenom plnochrupými psy a měl by mít i přehled jak to v daném vrhu po krycím psu i vypadalo. Protože když již v několikáté generaci chybí zuby,tak je čelist malá a zákonitě se tam všechny zuby štěňatům nevejdou.
A úplně nefér mi přijde skutečnost,když chovatel prodá štěně po fěně,které chybí více zubů někomu na výstavy a do plánovaného chovu,nebo jenom po fenách zbonitovaných bez výstav,protože kvůli zubům by na výstavách měly problém.Píši u fen,protože psi bez řezáků neprojdou do chovu.
Ale to je zde na další diskuzi,ale myslím,že je také potřeba,protože sem chodí nejenom již chovatelé,ale i ti,kdo plánují štěňata a také by své odchovy rádi viděli na výstavách.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:44
- Nahlásit
wampirelli
to samé bylo napsané i u nás, já mám toho psa od Dáši se 4 řezáky, na kterého narážíte... Je tam psáno, že zuby se prořezávají a já bohužel jsem si jí převzala s ještě s neprořezlými dolními zuby a podepsala vlastně, že štěně je bez extérierových vad a pak když vylezli, tak jsem se nestačila divit. Ale bylo mi řečeno, že i tak mi ji v klubu havanských psíků uchovní... což ještě zvažuji, nechce se mi toto šířit dál...moc se v genetice a vtéto problematice nevyznám.
Budu ráda, když mi k tomuto napíšete Váš názor... Myslíte, že by bylo "dobré" krýt fenu se 4 řezáky? I když by se to neprojevilo hned a štěňata byli klidně plnochrupé, podle mě to ty štěňata budou mít v genech a projeví se to třeba až v dlaších kolenech nebo se mýlím? Proč tedy v klubu havanskýc psíků uchovňují psi se 4 řezáky? Nějak mi to pořád neleze do hlavy anebo spíš asi jsem moc naivní... nebo je tolik havaňáků se 4 řezáky, že to povolili?
Děkuji Veronika
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:48
- Nahlásit
wampirelli
děkuji přesně to jsem chtěla slyšet.... a vlasntě jste mi potvrdila to, co jsem si myslela... a já vždy chtěla, aby štěňata po mých fenách chodili po výstavách a tím pádem jsem chtěla i "zkvalitňovat" chov /netvrdím, že teď není kvalitní), což se s Eli vylučuje. Nejde mi o peníze, Elinka nemusí mít štěňata... Jen mě to mrzí, protože si mylsím, že je to krom zubů krásná fena a na výstavě mi to potvrdili.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:51 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Časem se to dá eliminovat,ale to by člověk několik generací musel krýt jenom plnochrupými psy a měl by mít i přehled jak to v daném vrhu po krycím psu i vypadalo.
a dalo by se toto nějak ošetřit? Samozřejmě, že já bych třeba kryla Eli jen s plnochrupými psy, ale to, že její štěňata (ač třeba plnochrupá) budou nakrývána jen s plnochrupými psy, to už nějak nezařídím přeci....
Protože když již v několikáté generaci chybí zuby,tak je čelist malá a zákonitě se tam všechny zuby štěňatům nevejdou.
No tady je právě to, že eli má opravdu širokou čelist, nemá malou papulku, těch 6 zubů by se tam klidně vešlo,ale prostě nevylezli a teď ty 4 má poměrně velké...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:52 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
Verca
to me moc mrzi za Tebe. Pojd se venovat agility a udelame invazi havanaku a budou z nich sampioni ve sportu
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:54
- Nahlásit
Aknah
že by?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:55
- Nahlásit
Tak jsem tady nebyla pár dní a zírám kolik informací tady přibylo.
Musím říct že jsem ráda,že se tady řeší nemoc, o které tady psala paní Florita.
Aknah
Musím říct,že se držíš dobře. Jen vydrž v držení.
Tak Ange má premieru s jogurtem a tvarohem. Sotva k němu čichla tak hned se do něj pustila.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:56
- Nahlásit
Verca
veru, endy mel vsech 6 zubu, ale mel je krive, siroka celist muze byt jen zdanlive, zalezi na veliosti zubu a zda tam ty zoubky vubec mohly vyrust, to mas i u lidi, nekomu moudrak vyroste nekomu ne. Treba protoze v dasni je, ale ma spatny sklon.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:02
- Nahlásit
LenkaK
muzu si jen zoufat, vzdyt to nema cenu, nebo mas pocit, ze by se neco zmenilo? vecne argumenty jsou smeteny ze stolu s tim: mozna jste zdravotni sestra a mozna taky ne, napsat muzete cokoli. to pak je cokoliv zbytecneho.
Ange moc gratulejeme ja i Fredulinek, jsem radi ze ji chutna a az bude smet jablicko, tak ji bude chutnat jeste vice, kdyby jsi videla co delal Fredy, tak by jsi se rechtala, zadni tlapky na sedacce, cumak na zemi a vylizoval misku, byl tak nedockavy, ze ani neseskocil, aby to mel pohodlny
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:03
- Nahlásit
Verca
jasnacka my uz jsme zacali, ted tady hledam vhodne vecicky na vyrobu domacich skocek budeme mit slalom, cca 5 skocek a kruh, abychom mohli trenovat kazdy den trosku
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:03
- Nahlásit
Aknah
Eli je celkově mohutnější, má silnou kostru a i širší papulu a myslím, že pokud by těch šest zubů vyrůst mělo, tak se šířka zubu přizpůsobí papuli ne? Donedávna měla Eli ještě mezery, jak kdyby pro ty dva zuby /sice nebyly tak velké a byly by asi hodně křivé), ale te%d se jí ty zuby hodně roztáhly....
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:05
- Nahlásit
Aknah
tý jo, ty máš barák?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:07
- Nahlásit
Verca
Veru, ja Eli neznam a rentgen papuli jsem nevidela, ale je uplne klidne mozne, ze tam ty zuby vubec nejsou
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 13:09
- Nahlásit
Verca
ne, jen okolo domu mame velky zeleny plac, kdyz tam muze byt detske hriste . mestske na soukromem pozemku bez povoleni proc by si majitelka pozemku tam nemohla postavit prekazky? jasne, ze je budu uklizet, priste bych je tam nemusela najit
|