Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 19:43
- Nahlásit

Lenko děkujeme!!! a taky moc děkujeme za půjčení té klece!!! fakt nám pomohla!

Dášenka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 19:54
- Nahlásit

Verca
Tak to je nádhera, je to super že to tak zvládla, Deniska uhybala jen mírně, myslela jsem že to bude horší, protože ji paní Ovesná prohmatávala velmi pozorně, tak to jsem ráda, že vám to vyšlo a že máš radost, opravdu ze srdce vám to přeji,gratuluji samozřejmě i Fíbí, ale ta je vždy výborná, takže super. Je to fajn, že sis to tam ozkoušela, než asi u českého rozhodčího, aspoň poznáš možná ty rozdíly, a vidíš že tenhle ji viděl určitě tak jak opravdu vypadá, protože píšeš že má pěkný krok a srst, atd, takže až půjdeš do kruhu s někým se známou chov. stanicí tak uvidíš jak to dopadne. No vidíš a s postoje si měla strach, možná ji udělalo dobře že byla ospalá, ale naopak Martinku psala že ospalé zvíře prý špatně chodí, že je lepší když je vyřáděné. no tak je vidět že každý je prostě jiný. Teda myslím, že pokud ještě půjdou na výstavu s Dendrem Benym, který se také velmi líbil, a snad ještě půjdou, jsou z Brna, tak oni dva by museli mít moc pěkná štěňátka, již od narození jsem si říkala, že by se k sobě hrozně hodili. On má také prý velmi kvalitní srst. Kdyby si sedly, určitě by štěňátka mohla být krásná, Dendre má za mámu Emí a otce Enjiho Boh.Vamp. no a Elinka je po Kamilce a Žolíkovi. Brno daleko nemáte, nebo ano?

Dášenka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 19:56
- Nahlásit

Verca
Jo a klec je na výstavě fakt prima, hlavně když jsou pejskové již dva, ale i u jednoho si myslím, že je velmi užitečná pro přípravu, nebo prostě jako ochranu. No my jsme si pořídili i židličky, protože když jsme tam byli 5 hodin, tak to bych asi nevydržela stát na vlastních. No a jak dopadla bońitace Fíbí, si spokojená?

Verca
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 20:11
- Nahlásit

Dášenka
donedávna jsem klec vůbec neuměla ocenit, říkala jsem si, že ti psi v tom přeci nejsou nijak zvyklí, že je to musí stresovat,ale ono fakt ne... Eli tam chrněla skoro pořád, Phoebe ta samozřejmě pořád vystrkovala čumák, jak jinak , ale byli fakt v pohodě, až jsem byla překvapená... Taky bylo super, že jednu jsem nechala v kleci, druhou jsem si upravovala na kleci.....paráda.
já teda nevím, ale neříkala paní Herčíková tady, že Emi a Kami jsou poměrně příbuzné? tak jsem to tedy pochopila. a já fakt žádné příbuzné v papírech svých štěňat nechci. nevím, jestli Eli bude mít vůbec štěňata se svými 4 zuby, to ještě opravdu nejsem rozhodnuta.

no jelikož vím, jak to tu chodí na výstavách, tak moc nadšená z toho nejsem... a ani se mi někdy na výstavy nechce...ale pokud budu vědět, že bude posuzovat ta Dolejší, tak tam určitě nepůjdu.

Phoebe bonitace dopadla super. vytkli jí pigment nosu, o čemž vím, nemá ho zcela černý, má tak hnědé flíčky, které se teda sluníčkem zatáhnou,ale zatím se nestihli a pak vím, že jí chybí 2xP1, což není až taková tragédie. Moc jí chválili a řekli, že to je velmi pěkná fenečka.

Já jsem na ty své holky tak pyšná!!!

Dášenka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 20:13
- Nahlásit

Jo a ještě něco, dneska v časných ranních hodinách se Britušce narodili 3 sourozenci, jedna holčička a dva klucí. Pokud to půjde a dostanu fotečky tak je sem hodím. Minule měli po Britušce jen kluky, a tenkrát byla Brituška také sama jako fenečka, tak jsou šťastný že se holčička zase povedla.Hned bych si tu holčičku vzala, jsem na ni moc zvědavá jak vypadá, zda bude černější, objevila jsem jednu chov.st. paní má také harlekýny ale i králováka, a číňana a ještě starého šarpeje.Už také musí mít štěňátka , měla je mít tak nějak stejně, fenečka se jmenuje Sisi a je nádherná, nahoře zcela černá, mě se teda moc líbí, mají zahraniční krytí tak jsem zvědavá na štěňátka, na webu toho ještě moc nemá, a fotky mě jistě zašle mejlíkem. Jsou z Teplic, hned mě zvala na návštěvu, no nejsou zrovna nejblíže tak uvidím. Dneska jsem byla na chviličku na návštěvě u nás v baráku u jedné staré paní , je jí 84 let, je to dost vzdělaný člověk a velmi vitální na ta léta, bohužel ji nedávno porazilo auto, takže je nyní tak trochu bezmocná,když k nám přišla za dveře kde máme židli hned si k ní Brituška vlezla, ale dneska když jsem ji tam vzala k ní, kde to neznala, skočila si kní na klín a začla se klepat jako osika, u mě se pak uklidnila a pak to bylo dobré. Nyní se o tu paní starám, vařím obědy, a trochu ji poklidím, a také ji dělám trochu společnost, aby nebyla celé dny sama doma, takže mě holky nyní vidí jen pořád odcházet a přicházet.Je to docela legrační, ví že ji přinesu oběd, a ona už si hezky připraví do té doby na stůl talíř, třeba nějakou oblohu co má ráda, a pívo no a já už ji to jen nandám a mažu se domů také nabaštit. Ale má hroznou radost že ji budu nosit obědy, že jí to nebude kupovat pečovatelka, a dneska mi obídek moc pochválila, a já pro někoho cizího nerada vařím, tak mám také radost Hodně se toho od ní dozvím o životě, a co je zdravé a co ne. Je fakt prima. Ona nás zná od doby co jsme se sem nastěhovali to je již 25 let, ale hodně cestovala a když žil její manžel který zemřel před rokem ve věku 94 let, a to ještě na na stáří, ale měl nehodu, tak už je víc zde v Praze, předtím spolu často žili na baráku, ale moje děti měla vždy ráda. Takže mi vypráví věci, co dříve a to je docela také zajímavé co prožila, sice mi to někdy říká ještě třikrát, no ale to přece jen musím omluvit Vím že to sem nepatří, ale když viděla mých 5 holek nedávno, a Brituška ji vyskočila na klín tak ji chovala jako malé dítě, a měla strašnou radost, a hodně se smála, ještě se ptala, zda by u ní mohla někdy Brituška být, no apak měla tuhle nehodu. Je to zvláštní když vidíte jak vám ten člověk je vděčný, nikdy jsem to nezažila, sice jsem si upíchla na sebe bič, že nyní musím každý den vařit, já se občas odbývala, ale na čas se to zvládne.Já již dávno rodiče nemám, takže jsem ani neměla možnost právě toto zažít. A to jí jdu ještě zítra zařídil nový telefon, a paušál, no atd. atd. prostě někdy je to legrace, ale docela fakt příjemná.

Dášenka
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 20:20
- Nahlásit

Verca
Já mám klec i doma, je otevřená a holky si chodí do ní lehat, hlavně Deniska, někdy Wiki a Emí. Když potřebuji, tak je tam zavřu, ale to jen na krátkou dobu, když něco dělám aby se mi nemotali pod nohama, když je dám do pokoje pak škrábou na dveře, takto mě vidí a jsou spokojené.

No mám dojem že jsem se něčeho takového opravdu také všimla, ale nějak jsem ten příspěvek nečetla tak aby jsem se nad tím více zamyslela, jen jsem si v duchu řekla, jak na to přišla, teda rozhodně si nemyslím, že by měla Emí a Kamí spolu něco spoleného, no na str. jsou jejich PP. Jedině že strany otců, ale to pochybuji, no musím také juknout, já také žádnou příbuznost rozhodně nedělám.

janča
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 20:34
- Nahlásit

Verca
Mooooooooc gratulujeme, krásný výsledek, dej za nás Eli a Phoebe pusu navíc, odměnu si opravdu zaslouží. Jste všichni šikulkové.

katri
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 20:40
- Nahlásit

Verca
Ahojky, oboum holkám i tobě ohromné gratulace. Jste velké šikulky.

Aknah
Člen
# Zasláno: 12 Kvě 2007 23:10
- Nahlásit

Verca
pripojujeme se Fredym k obrovske gratulaci, jste holky sikovne

Florita
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 08:58
- Nahlásit

Dášenka
Dobrý den, jmenuji se Veronika, je mi 37 let a naše rodina(bezva manžel a 2 synové) se stará o 4 pejsky. Několik dnů jsem se rozmýšlela, jestli mám přispět do polemiky Endyho (snad naposled), takže ten, kdo to nebude chtít číst, nechť tak učiní. Nebudu nikoho napadat ani urážet. Domnívám se ale, že můj příspěvek přinese světlo do této kauzy.
Jelikož Vás neznám, budu Vám vykat. Chronickému onemocnění ledvin předchází ve většině případů např.tzv. nefritida na autoimunním podkladě či chronická glomerulonefritis. Je jich spousta druhů, některé nejsou závažné a během života se téměř nemusí projevit, jiné závažné jsou a vedou k selhání ledvin, ať dříve či později. Záleží na tzv. spoušťěcím mechanismu, který tuto nemoc aktivuje. Tato choroba je geneticky podmíněná. Např.u bernských salašníků je relativně častá a pejsci umírají mladí ve věku kolem 3 let. Ale výjimkou není ani 10 měsíců. Samozřejmě i přes léčbu.
Podle všech dostupných informací není pochyb o tom, že by Lenka jakkoliv léčbu zanedbala. A to léčbu symptomatickou, či v tomto případě paliativní, protože CHRI se u psů vyléčit nedá. U lidí následuje léčba dialýzou a transplantací ledvin. Navrhovaná biopsie ledvin mě přijde u studentky jako rada utopistická, protože vše, co bylo o tomto napsáno, stojí řádově od několika desítek do set tisíc. Kdyby se v mém vrhu objevilo toto onemocnění, zcela jistě bych spojení neopakovala. Jako chovatelka bych jako náhradu dala štěně z jiného vrhu zdarma.
Kdyby toto onemocnění předával krycí pes paní Herčíkové, který má za sebou bezpočet krytí, zcela jistě by se to paní Herčíková dozvěděla a učinila by potřebné kroky. Vždyť o tom chov psů s PP je - vymýtit vrozené vady a chovat zdravé pejsky příslušné rasy bez vad a s výbornou povahou.
Určitě bych neměla Lence za zlé, že nechala svého pejska uspat. Naopak to od ní bylo velmi statečné, nenechat ho dál trápit. Já bych to udělala už po určení diagnozy. Protože to zvířátko skutečně trpí, ale samozřejmě Nám to neřekne.
Přeji Vám mnoho dalších zdravých odchovů od Vašich současných i budoucích pejsků.

Darina1
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 09:28
- Nahlásit

Verca
Verunko moc gratulací ode mě a mých dvou kluků. Je to moc krásny úspěch který Vám hodně přejeme.
Když jsem to četla co jsi tady napsala o Eli, tak já ti říkala že je to šampionka páč je opravdu krásna, no a moje Phoebe tak tam snad není o čem diskutovat vždyť je to modelka.
Moc posíláme pěkné pozdravení a k tomu přidáváme pac a pusinky od Biška a Damiška.

Dášenka
Dášenko moc se mi líbí tvůj nynější příběh a je moc hezké, že té paní tak pomůžeš. Nikdy člověk neví kdy on bude potřebovat cizí pomoc a snad se to i vrátí.
Pac a pusu pro tvé krásné fenečky posílají a to bys neuhodla kdo no přece Biško a Damiško.

Verca
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 12:07
- Nahlásit

Darina1
Děkujeme!!!!! Já mám z Eli opravdu taky velkou radost, ten posudek mi udělal taky radost, vlastně mi potvrdil to, co jsem i já ivděla, ale bylo to amatérským okem a teď mi to potvrdil profík... já o ní vím, že je krásná, jen ty řezáky nemá ok a pokud by si toho všiml, tak asi tak krásnou známku nedostaneme.ale on na skus jen tak rychle kouknul a bylo to...

Aknah
katri
janča
Holky moc děkujemeee!!!!

Janik
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 12:31
- Nahlásit

Verca
Verunko taky holkám moooooooooc gratuluji jsou to velké šikulky
To já jsem byla včera s mažoretkama na soutěži ve Vyškově a dopvezly jsme si dvě 1.místa všichni z nás nemohli k tomu jsme dostaly dva mooc dobré dorty a velkou látkovou holčičku a chlapečka. Všechny jsme byly hrozně šťastné, protože na 1. místo v hůlce u v pomponech jsme nečekaly

Verca
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 16:04
- Nahlásit

Janik
Janičko taky moooooooooc gratulujeme!!!!!!!

Dášenka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 18:20 - Změnil/a: Dášenka
- Nahlásit

Florita
Dobrý den, jelikož vás též neznám, též vám budu vykat, ale jelikož jste zde pod přezdívkou můžete být kdokoliv.

[ Domnívám se ale, že můj příspěvek přinese světlo do této kauzy. /i]

Myslím, že rozhodně nepřinese, jelikož to co zde píšete si hravě můžete vyčíst někde z netu, či odněkud. Zaregistrovala jste se dnes, pod zaměstnání jste napsala že jste zdravotní sestra, kterou pochopitelně být vůbec nemusíte, jste totiž jediná, která zde vyplnila zaměstnání takže tomu věřit mohu i nemusím.

Co se týče toho spojení, je samozřejmé že bych neopakovala, a to také ani s jinou fenou. S vrhem F - co se narodil Endy, nemá paní Herčíková nic společného, jejich otec není od ní, asi jste špatně četla. Kolik stojí biopsie ledvin si zjistím. Štěně bych Lence dát ani nemohla, jelikož se na mě neobratila ani s jednou věcí, co se týče Endyho.
Víc to rozebírat nyní nebudu jelikož jste anonym, jistě jak píšete nechcete nikoho napadat, ale váš příspěve vyzněl tak, že Endy prostě se tak již narodil a proto by Lenka ode mě měla dostat nové štěně. Což teda není napadání, ale tohle určitě vnáší jisté světlo na mě jako chovatelku, a přitom absolutně nemůžete o tom nic vědět. Jako anonymu již nebudu dále nic psát, už bych zde o tom nikdy nemluvila, ale nyní po vašem příspěvku, co jste zde napsala, co bych měla udělat, se rozhodně k tomu na vaši přezdívku ještě vrátím.

[i]Vždyť o tom chov psů s PP je - vymýtit vrozené vady a chovat zdravé pejsky příslušné rasy bez vad a s výbornou povahou.

Jediná věc s kterou nyní u vás souhlasím je tato vaše věta.
¨
Co se týče otce vrhu F je mu 8 let a žádné štěně nebylo nemocné, co se týče matky je zatím mladá, byl to její druhý vrh, první vrh je zatím v pořádku a ostatní štěňata z vrhu F se jeví jako velmi zdravá,já doufám, že tomu tak bude i nadále.

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 19:08
- Nahlásit

Florita
velice dekuji za Vas prispevek, mne se zda byt objektivni, coz ja byt nemohu a asi ani nechci, k obsahu se radsi vyjadrovat nebudu, protoze stojim na druhe strane barikady nez Dasenka a mohla by opet vzniknout nepekna tahanice, ktera se ostatnich netyka.

Jen je skoda, ze je to Vas prvni a posledni prispevek, mohly bychom se od Vas vsechny mnoho priucit a nebo aspon na vec ziskat jiny uhel pohledu.

Jeste jednou mnohokrat dekuji a budu rada, kdyz si budu moci precis Vase nazory. Nerikam, ze se vsema budu souhlasit, ale urcite se nad nima zamyslim

Romaine
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 19:44
- Nahlásit

Ahoj holky, tak sem se sem skočila mrknout a těší mě, že diskuze hezky pokračuje. Je toho tu ale tolik, že už nevím, na co vše sem chtěla odpovědět...

Verca
Moc gratuluji k titulům!

Verca
LenkaK
Stránečky máte moc pěkné. Myslím ty Lenčiny (Ne, že by byly Verčiny škaredé ) Však vy víte

Dášenka
To krmivo vyřeším až po matuře, jo? Vůbec nemám čas něco zjišťovat. Teď bude dostávat staré a pak se uvidí. Taky nemám furt počítač, tak toho mám hodně na dopsání a to mám od čtvrtka svaťák

Jak ste se tu bavili o vybírání "špatného" z jídla, tak v tom je Robby taky přeborník.. Vybere to, co mu nejvíc chutná, ale časem teda zbytek dojí

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 19:47
- Nahlásit

Romaine
a jak jde uceni? drzeme s Fredym palecky HaF

Romaine
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 20:06
- Nahlásit

Aknah
Co je to učení? Umím toho malinko. Jen to, co si pamatuji z písemek. Začnu se učit v úterý, zítra máme poslední zvonění, úterý neoficiální volno, ve středu jen pro výzo a jinak se musím už jen učit No, dělám to 24.5. tak na mě teda myslete. Budu se učit mimo dům, tak ani moc neuvidím Robbyho Ale to je dobrovolné odloučení, protože bych se toho s ním moc nenaučila...

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 20:56
- Nahlásit

Romaine
tak budem drzet palecky at nedopadnes jako ja, taky jsem si rikala zacnu se ucit o svataku a pak to dopadlo tak, ze bylo krasne, ucebnice jsem zaklapla s tim, ze co jsem se nenaucila do ted se stejne nenaucim, tak se jdem koupat 24.5. pisu do diare

Florita
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 20:59
- Nahlásit

Dášenka
Nepřipadá mi, že bych byla anonymní, jelikož pod přezdívkami jsme tu všichni. Myslím, že není na závadu mé dnešní přihlášení. To neznamená, že tyto stránky nepročítám, přispívám však do jiných "psích stránek". Takžeracuji zhruba 20 let jako zdravotní sestra ve FN Hradec Králové, v posledních 6 letech na nefrologii. Kdo nevěří, stačí jeden telefonát do FN. Tyto odborné specifické, a velmi zkrácené informace se skutečně nedají vyčíst za 10 minut. Kdo to dokáže, měl by zažádat o Nobelovu cenu.
Ke krycímu psu: nenapsala jsem, že to byl krycí pes p. Herčíkové, můžu uvést naprosto jiná jména chovatelů.
Nemyslím, si že o tom absolutně nic nevím. Sdělila jsem Vám pouze fakta, a také to, jak bych reagovala já, jako chovatelka. Udivuje mě Vaše podrážděnost.

Aknah
Děkuji...

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:08
- Nahlásit

Florita
muzu se zeptat na Vasi smecku? Jaka plemena se Vam pletou pod nohama?

wampirelli
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:21
- Nahlásit

Dášenka
Paní Veronika není anonymní,příjmení má v uvedeném mailu.Navíc vlastní Floritu Bohemia Vampirelli,je to pyrenejský mastin a jméno paní si můžete lehce zkontrolovat z katalogu z výstavy z Prahy,Olomouce,Brna atd.
Opravdu je to zdravotní sestra a její manžel je lékař,takže si myslím,že jsou oba z oboru a vědí o tom asi více než my ostatní a pouze se to zde snaží malinko objasnit a vysvětlit.Je to poučení i pro jiné,kdyby se náhodou se stejným problémem setkali u některého jiného pejska(samozřejmě i jiného plemene).

Dášenka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:23
- Nahlásit

Florita
To neznamená, že tyto stránky nepročítám, přispívám však do jiných "psích stránek

To je zcela možné, ale zde jste poprvé na této dizkuzi, pod každým členem se zobrazuje do jakých dizkuzí se zapojí takže vaše přezdívka je pouze zatím zde. Pokud jste se nepřihlásila pod jinou přezdívkou.

Kdo nevěří, stačí jeden telefonát do FN Hradec Králové

A toto jste myslela jak??? Že se mám ptát na přezdívku "Florita" či si získat informace o této nemoci.????

Nejsem podrážděná, jen mě udivuje že se do této věci zapojí člověk, který o tom absolutně nic neví. Možná víte něco o nemoci selhávání ledvin u člověka, mám pocit že u psa to bude mírně rozlišné.

O paní Herč. jste napsala toto : [Kdyby toto onemocnění předával krycí pes paní Herčíkové, který má za sebou bezpočet krytí, zcela jistě by se to paní Herčíková dozvěděla a učinila by potřebné kroky/b] a nyní píšete toto : [b]Ke krycímu psu: nenapsala jsem, že to byl krycí pes p. Herčíkové, můžu uvést naprosto jiná jména chovatelů.
Myslím, že z toho pline, že jste si myslela že krycí pes byl paní Herčíkové,je to zde podle mě jasně napsané, ....kdyby toto onemocnění předával krycí pes p.H., který má za sebou....atd. to je zcela evidentní , že jste si to myslela.!!
Pokud můžete uvést jiná jména chovatelů, pak se divím, že jste uvedla právě jméno p.H.

Vy jste štěně u mě neviděla, ani neprohlížela, neviděla jste ho ani u Lenky, nevíte jak nemoc probíhala, jaké vyšetření byla udělána pro to, aby se příčina nemoci zjistila, víte jen co zde napsala ....jistá osoba....to je hodně málo. Proto opravdu objektivní není a pokud zjistím více, doplním sem zprávu od veterináře. Nebude to jistě ze dne na den.

Já vím jen jedno !!!!!!!!!!!!!!!!! A to že Lenka mě měla informovat jako chovatelku o nějaké nemoci, pokud tak neučinila z jakýchkoliv důvodů, bohuže to byla velká chyba !!!!!!!!!! Myslím, že když se jedná o nemoc, ať již jakoukoliv, jdou ostatní spory mimo, pokud mě o tom neinformovala, bohužel celých 8 měsíců jsem si myslela že je Endy zdráv tak jako ostatní štěňata , mimo toho , že občas někdo dostane, průjem nebo blinká po nějaké konzervě, nebo něco špatného sní. Když o té nemoci tolik víte, pak napište z čeho selhávání ledvin může nastat. Myslím, že popíšete celou stránku, jelikož toto nemusí být ani genetické, ani vrozené, ale může to být z jiné příčiny, ale vy to zde píšete jako kdyby jste si byla jistá, že to bylo genetické či vrozené, coč bohužel prokázené není a mě to velmi mrzí. Pokud by se prokázalo z čeho to vzniklo bylo by jasno vše jak mě, tak i pro Lenku. Bohužel to nevíme, a tak se můžeme jen domnívat. A bohužel domnívat se....je velmi málo.

Aknah
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:28
- Nahlásit

priznavam, ze je pro mne velmi tezke mlcet

Dášenka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:37
- Nahlásit

wampirelli
[Navíc vlastní Floritu Bohemia Vampirelli/b]

Tak toto jsem opravdu tušila, proto to vaše jméno.

Bohužel žádný veřejný mejl nevidím. Už se k tomu vyjadřovat nebudu , pokusím se zjistit oběktivní názor od lékaře ale veterináře, a pak vám to sem dám, možná to pak vnese světlo do tého situace. Ale i když, a ať už jakkoliv, tak tato situace je prostě neměnná. Je to zlé, ale je to tak, a [b]Florito
vám by bylo jak, kdyby jste se nedozvěděla o nemoci štěněte, až dva dny před utracením jeho diagnozu, a ani vám majitelka nenapsala, že je Endy na kapačkách, a ani to že se rozhodla ho nechat utratit. To vše jsem se dozvěděla náhodou na veterině, jinak bych to doposud nevěděla, kdyby se zde o tom nehovořilo, a to ani ze zprávy , kterou mi Lenka zaslala, z toho to jasné bohužel také není. Navíc je tam jíné jméno a jiné plemeno. Tyhle věci jsou vážné, a mají se řešit na rovinu. a ne tak jak je řešila Lenka. a já Lenku nepoznala jako studentku, nýbrž jako pracovnici na poště. Jestli nyní večerně studuje, či dálkově nevím, ale Lenka když si štěně kupovala byla pracující člověk, nevím proč se zde vůbec psalo, že je to studentka, to snad vůbec nesouvisí se štěnětem. Končím.

Dášenka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:38
- Nahlásit

wampirelli
Prosím tě ale zajímalo by mě, kdyby se to stalo tobě, jaké opatření s fenou či psem bys udělala !!!!!!!!!!!!!! Myslím tím matku štěněte a otce štěněte. Jak bys řešila dál tuto situaci????

wampirelli
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 21:54
- Nahlásit

Dášenka
Paní Veronika se asi spletla s krycím psem u mého Disneylanda,kde jsi psala,že se ti to z jiným nestalo a že bych se měla zamyslet nad tím,zda to nepředává (bavily jsme se o tom,že ti ve vrhu chybělo varle) a to opravdu BOBO nepředává,nyní zase kryl cizí fenu a to opakovaně,kdyby měla paní chovatelka problém,nejela by na jistotu za ním.

Na druhou otázku ti nyní takhle od boku nedokážu odpovědět.Já bych se musela nejdříve někde informovat co tuto nemoc spouští a jak se to stane.S paní Veronikou jsem to probírala,protože o Endym něco vím a Veronika dělá na nefrologii tak by o tom měla něco vědět a já chtěla o této nemoci něco zjistit.Snažila jsem se nějaké informace zjistit,proto to Veronika ví,sice to nebylo moje štěně,ale i já bych chtěla být o něco chytřejší.
Ale na jedno odpovědět umím-pokud by se u mého štěněte prokázala vrozená vada,která není slučitelná se životem a pejsek by se další léčbou zbytečně trápil a lepší je uspání psa,dala bych nové štěně gratis.

Dášenka
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:35
- Nahlásit

wampirelli
Ale na jedno odpovědět umím-pokud by se u mého štěněte prokázala vrozená vada,

Tohle vím též, ale bohužel jak jsem zde několikrát psala, toto prokázané není, a spouštěcích mechanismů pro tuto nemoc je příliš, také jsem si o tom dost zjišťovala a zajímala se o to, ale bohužel tím že Lenka nenechala udělat pitvu, nemohla se prokázat vrozená vada, já na toto nechci apelovat, ale mě samotnou by to zajímalo, mám ale smůlu, než jsem vůbec stačila nějak zareagovat, bohužel Endy již byl utracen, takže jsem něměla možnost ani Lenku požádat, i když na moje mejly sotva odpovídala, a na poslední už vůbec ne, aby pitvu nechala udělat, nebo že to zařídím já, abych věděla příčinu této nemoci a pak bych následně mohla nějak jednat, takto nemohu nic. Mě řekla ta veterinářka kde Endy byl, že se tohle stává, není první ani poslední, je to mnoho věcí co to může způsobit, nachlazení, může dostat nějaký virus, či je to infekce, která prostě lítá vzduchem, a může to dostat kterýkoliv pes kterého všichni vlastníme, může se pes dehydratovat, může sežrat něco otráveného, a to píši jen ty základní věci , které nám jsou známé, může to být špatnou stravou která prostě Endymu neseděla, já zde nechci tvrdit že se s tím ten maličký nenarodil, ale já ho prodávala zdravého a Lence do rukou jsem ho také tak předávala. Na stránkách jsou ještě i nějaká videa, kde ho můžete vidět, jak bumbá, jak rostl, jak dováděl, Lenka sama zde u mě byla aspoň třikrát na návštěvě a po každé ho viděla, viděla normální čilé štěně, pokud Endy onemocněl, když si ho přivezla domů měla to konzultovat, když se za 8 měsíců či 9 dozvíš něco takového a do té doby ti majitel bude tvrdit že je Endy v pořádku, navíc byl venku viděn mou dcerou, a pošle ti občas fotku, kde štěně vypadá zdravě, a nezachová se k tobě tak jak měl, bohužel tím vším mám ruce svázané. Hned na to si Lenka jela pro štěně k tobě, což jsem se dozvěděla zde na dizkuzi, když bude semnou jednat na rovinu, dala bych na vlastní náklady Endyho vyšetřit, pak by nastalo jiné řešení, ale toto je neřešitelné vůči tomu jak se Lenka zachovala, bohužel je mi to líto, ale je to tak. Co bys asi řekla ty majitelce, která by ti sdělila po tolik měsících, že štěně nebylo zdravé, že stanovili tuto diagnozu a dala štěně utratit, navíc já se to vůbec nedozvěděla, a třeba by za tebou přijelo, že se toto stalo, a chtěla by po tobě štěně, což Lenka neudělala, copak bys ji řekla? Ano, ano, máte u mě štěně zdarma z dalšího vrhu, ano??? tohle bys ji řekla, bez jakéhokoliv prokázání, když bys celou dobu byla inf. o tom že je tvoje štěně v pořádku????? Nemyslím, že bys takto reagovala, ale také by mě zajímalo jak, ale myslím, že tohle vše už bychom si mohli psát soukromě, jelikož to tu holkám opět kazíme. Když se zde vyčistil vzduch, tak napíše Florita a je to tu zas.takže pokud někdo k tomuto tématu něco má,prosím pište na můj mejl. a to .... mubarka@seznam.cz děkuji, nebudu zde dále kazit večery ostatním, které na tohle nejsou zvědavý. A navíc se zde s jistou osobou, absolutně nechci setkávat, ani číst její příspěvky. Ani nemám zájem aby četla ona moje. Ale pokud pro mě veterinář udělá zprávu, rozhodně ji sem překopíruji, a bude to určitě z kvalitnějšího zdroje než zde napsala Florita. Jednak o tom jistě víc ví, a jednak Endyho vždy viděl, vyšetřil, očkoval, tetoval. Je to důkladný vet. lékař. jeho jméno je dr Král Dušan, pracuje na Libuši na Šejdru, a když si tuto veterinu na netu najdete, tak se tam o něm něco dozvíte. Tomuto člověku já důvěřúji na 100% a jelikož právě tento veter. toto štěně viděl, v té době, co u nás byl to štěně bylo naprosto zdravé. Bohužel nikdo z nás nevidíme do domácnosti nových majitelů, jak se štěňaty zachází, čím je krmí, jak se o ně starají, s jakou nemocí jdou na veterinu, jakou veterinu a lékaře pro svě štěně vyberou, myslím, že tohle vše je bohužel již na novém majiteli, nemůžeme ohlídat všechna štěňata co prodáme. Bohužel Endy není jediný co takhle dopadl, znám víc štěňat z okolí co skončili takto v ranném věku, diagnozu pochopitelně nevím, tobě štěňata pošla třeba po narození, nebo později, nebo se narodila mrtvá, stává se to i ostatním chovatelům, a to různých plemen, Endy je zatím první případ a doufám, že poslední, a že buď to byla nějaká opravdu ošklivá náhoda, a něčím se nakazil a nebo se s tím narodil, ale pak by toto muselo být prokázáno, a jestli měl potíže, měla jsem o tom býti inf. výše jsem ti napsala otázku, prosím odpověz, tady nejde o to, zda bych Lence štěně dala či ne, tady jde o to co bys udělala ty na mém místě, ale nepiš že bys Lence dala štěně, to by také mohl někdo nakoupnout venku psa, nebo se pes může uhodit, něco si takto poraní, onemocní, a pak ti řeknou že prostě pes není, že to byla vrozená vada a abys jim dala nové štěně? Nemyslíš, že by to mohl udělat kdokoliv? Jakou záruku máš že se nestalo něco zlého, ale že to prostě byla tato nemoc? Když tato nemoc právě může být spuštěna i něčím takovým? To bychom opravdu mohli polemizovat dlouho, bohužel není pitva, bohužel není řešení-. Já vím jen jedno, pokud bych Lence něco vracela, ač by k tomu musel být od začátku jiný přístup, a jako chovatelka bych o tom musela být inf. tak bych Lence štěně nedala již do ruky za žádnou cenu, dala bych ji peníze, ať si koupí štěně od někoho jiného. Svůj odchov bych ji nesvěřila, neznám ji, je mladá, zkušenností má hodně málo a štěně je pryč, ať zde napíše kdokoliv že se o Endyho dobře starala, já tomu věřit mohu ale také nemusím. Páč to prostě nevím. Několikrát jsem Lence nabízela, spíše žádala, zda bych mohla Endyho vidět,zda by k nám nezajela, když bydlí tak blízko, z počátku jsme měli tuto dohodu, pak si ke mě vypěstovala jakýsi vztah, a proto jsem ho neměla možnost vidět,nyní mě to velmi mrzí.

Florita
Člen
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:57
- Nahlásit

Aknah
Vlastníme bernského salašnického psa Asmara, zkoušky ZOP (zatím), pyrenejského mastina Floritu, kokříka Ricka - taktéž zkoušky ZOP a havanského psíka Leilu Bohemia Vampirelli. Pravidelně navštěvujeme cvičák v Probluzi a účastníme se psích táborů. Kdo má zájem: www.psitabor.unas.cz.

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . 249 . 250 . 251 . 252 . 253 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání