Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 07:33
- Nahlásit

monka
aha, Phoebe byla jednou hodně apatická. Jako by mě nepoznávala, nechtěla si hrát... a tady mi poradili, že má být 5 dní v klidu, tak jsem nevěděla. Myslím, že mi to radila Fifi...
Díky moc. Ta moje prďolka nějak nechtěla nosit balonek, jazyk vyplazený, tak jsem raději šla domů, stejně byla venku kolem hoďky..

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 07:43
- Nahlásit

Ahoj holky, moc mě těší, že se vám naše slečinka líbí. Jo Veru, fakt to má teď pod těma očima lepší. Budu pořád mazat, doufám, že ji z toho nesleze srst. Ptala ses, jestli nechávám stopovačku ležet na zemi nebo ji mám v ruce. Tak obojí. Většinou se válí po zemi a když třeba projíždí okolo kolaři, tak si ji radši chytnu. Protože vždycky když projížděli, tak vzala dráhu a běžela za nima. Teď už ji jsou nějak ukradení. I když ji mám na volno, dám povel sedni, zůstaň, počkáme až projedou a pohoda.
Monka, taky mě mrzí, že vás neuvidím a hlavně vaše pejsánky, ne, že bych na vás nebyla zvědavá, ale pro mě je to na jeden den opravdu strašně daleko.
A k tomu očkování, my nikdy neměli problémy, jenom po vzteklině bulku, která se časem rozešla.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 07:49
- Nahlásit

Martina
Fakt to má lepší? tak to je super. já pořád čekám na ten gel, posílali ho prý v úterý, tak si říkám, že by tu už mohl být...
Phoebe taky miluje cyklisty. Jelikož je nikdy neviděla, až když opadl sníh, tak se jim pořád plete pod kolo. Takže vždycky trnu, když je někde dál ode mě, jestli mě poslechne anebo vletí pod kolo.
Marti, vždyť nám Darinka nabízela nocleh...to by taky nešlo? Přece mi to neuděláš...vždyť tam budu mít jediná fenku. A já bych tolik chtěla vidět Dessy, vždyť i ona má podíl na tom, že jsem si vybrala boloňku.

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:09
- Nahlásit

Verca
vždyť i ona má podíl na tom, že jsem si vybrala boloňku.
Tak tohle mě hóóódně těší.
Vždyť to není snad poslední setkání, jak píše Monka, třeba se někdy uvidíme, ale teď to fakt nejde.

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:19
- Nahlásit

Ahoj, mám dotaz. Máme 5-ti měsíčního havaňáčka - kluka, jmenuje se Sam. Je velmi milý, jen mě trápí, že není kamarádský k ostatním psům. Na menší psy se vytahuje, vrčí na ně a štěká, těch větších si nevšímá, pokud je potká. Když jsou za plotem, tak se na ně vytahuje taky. Přejde ho to, až bude starší?? Nebo ho to musíme odnaučit. Děkuji za radu. Jana

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:29
- Nahlásit

Martina
Tak tohle mě hóóódně těší.
No jasně, líbila se mi povaha boloňáčků, ale co jsem viděla ty dospělé pejsky, tak mi připadali takový přeplácaní a pak jsem našla tady galerii s Dessy a tak jsem se rozhodla, že takovou ťuňťu chci taky. Mám pořád zafixovanou tu fotku s dudlíkem, jak sedí jako mimi na koberci a jako "bojovnici".

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:35 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Hamouzka
NO já se s nepřátelským "bišonkem" ještě nesetkala, jen teda s maltézákem... Můžu se zeptat, jestli je s PP? Ptám se proto, že chovní jedinci nesmí být agresivní, protože takovou povahu prostě nemají mít. Ale možná je to jen, že si začíná uvědomovat svou osobnost a něco si dokazovat. MOžná to přejde, ale nesetkala jsem se stím...
Spíš to bývá naopak, že si malí vyskakují na velké...

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:45
- Nahlásit

Verca
Papíry nemá a podle jeho vzhledu si myslím, že nebude ani čistokrevný i když nás o tom majitelka-chovatelka přesvědčovala. Je stejný, ale nožky má trochu delší a ne tak hustě ostrstěné, jak je vidět na fotkách ostatních havaňáčků. Jinak tlamičku, srst, ouška má vše stejné. Ale ta jeho povaha mě trápí. Někdo říká, že jen tak blbne protože je štěně, a že ho za to nemáme trestat, ale já nevím. Jinak jehodný a poslušný. Když čtu zpětně vaše příspěvky, jako bych četla o Samovi. Když ho venku něco zaujme, tak je jak hluchý apod. Jana

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:47
- Nahlásit

Hamouzka
To, že na ně vrčí a štěká je nejspíš důkaz toho, že se bojí. Přesně to samé mi dělala fenka. Teď ji budou v srpnu 2 roky a hodně se to zlepšilo. Ale musíš ji hned od začátku učit, že tohle teda nebude dělat. My měli povel "nesmíš", teď používám, když štěká i "ticho". Nejlépe uděláš, když najdeš ve svém okolí nějakého klidného pejska, vyrazíte na procházku a budeš ho zvykat na ostatní pejsky. Mě tady zkušenější říkali, že je to zanedbaná socializace. Pokusím se najít odkazy, když jsem to tu řešila já a uvidíš, jestli z toho poznáš, že to je to chování o kterém já mluvím. Jdu hledat.
Verca
Jo jo, tyhle fotky nemaj chybu, akorát, že jsme v tu dobu ještě neměli digitál, takže fotky byla skenovaný do počítače a ta kvalita je opravdu hrozná. Ale nemohla jsem je do galerie nedat jen proto, že jsou nekvalitní.

monka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:49
- Nahlásit

Hamouzka,
ja mam bisonika, a ten ma velmi rad psi-velke, male, fenky...uz od malicka. Da sa povedat, ze ich ma rad az moc a chce sa s nimi nahanat. Myslim si, ze v povahe bisonika neni agresita voci psom ani voci ludom. Mozno, ked uz je starsi-dospely, tak sa najde nejaky pes, ktory mu nesadne. Na macky (kocky) Luky steka.

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:55
- Nahlásit

Hamouzka
Teď se nelekni, vybrala jsem podstatu, takže to sem nakopíruju, protože jsem vždycky vlezla do nějakého tématu, tam by ses v tom asi nevyznala. Takže:
Můj dotaz zněl:
Chtěla bych se taky na něco zeptat. Mám skororoční fenku boloňáka a jak známo (i to tady padlo), že tihle malí jsou uštěkaní. Když vyjdeme z baráku uvidí nějakého psa, tak spustí hrozný řev. Je to tak, že si hlídá své teritorium? Mám ji při tomto okřikovat a usměrňovat? Nedělá to jenom u baráku, ale i někde na cizím území. Když ji mám na vodítku tak řve jako blázen na psa, který sedí s paničkou u lavičky (ne vždycky). V okamžiku, když bych povolila vodítko a cizí pes po ní vyjel, tak stáhne ocas a zdrhá. Někdo mi už říkal, že je to strašpytel, že se bojí. Myslíte, že takhle vyvádí právě proto, že se bojí?
Když si chce hrát se psem tak jakoby lehne, zadek nahoře (to je podle mne výzva ke hře ne?) a přesto štěká. Vyzývá ke hře i štěkotem? Možná je to trošku galimatiáš, ale díky za každou reakci.

Martino, kdysi jsem měla fenku malého špice s váhou kolem 4 kg. Dělala přesně to samé a já tehdy nevěděla co s ní. (I když je pravda, že špic obecně je hodně uštěkané plemeno). Ale u malých psů nebo i malých lidiček se objevuje tzv. napoleonský syndrom, laicky řečeno, že nedostatek sebevědomí z vlastní osoby si tito kompenzují různými atypickými projevy. Psi např. nadměrným štěkáním, jakoby od sebe chtěli případného útočníka odvrátit, ukázat mu svou fyzickou převahu či co, ale efekt to má naprosto opačný. Musíš tyto projevy nenásilně, ale velmi důrazně potlačovat, protože psík by se časem stal téměř nesnesitelným. Žádné jeho území neexistuje, musí respektovat všechna tvéá pravidla a chovat se podle tvého přání co by vůdce smečky. Hlavně psa nebrat v případě potencionálního nebezpečí do náruče. Jednak by se jeho štěkání a jakýsi pocit opory v paniččce zvýšil a jednak by vyvolal zvýšený záájem případného útočníka. Spíš se k ní nebo k němu skloň a snaž se ji uklidnit. Pokud to nepůjde, tak musí následovat povel nesmíš nebo fuj, občas spojený s vytřepáním za kůži. Taky bych radila častější kontakt s velkými psi. Získá větší sebevědomí a časem pochopí, že pro velkého psa není žádným soupeřem, a že mu za sežrání absolutně nestojí. Prostě je to nevyrovnaný, nesebevědomý mladý pes, který potřebuje čas, podněty a pevnou oporu v tobě, jako vůdci, aby se dostal do psycické pohody a dozrál. Ovšem tohle nesnesitelné chování musíš korigovat, dokud je čas a psík je mladý, takže směle do toho a eboj se být důrazná. Ahoj.
Evicka
Děkuji moc, tak jsi mne trochu uklidnila, protože bych řekla, že na fóru, kde jsem dotaz zadala, se se mne stala panička s hysterickým psíkem, která ho nosí v náručí na naducaném polštáři na procházky. Kdybych nechtěla zjednat nápravu, tak jsem asi v klidu a vůbec sem nepíšu. Takže děkuji moc a budu se snažit, snad se mi to podaří.

Určitě se ti to podaří, jen vytrvej, ve stejných situacích opakuj stále stejné povely a v podstatě stereotypy a ono se to časem poddá. Tihle malí miláčci totiž potřebují stejně pevnou ruku jako xkiloví obři. Jenže třást malinkou bílou kuličkou se jaksi moc mezi laickou veřejností nenosí a obzvlášť, když se přitom ozve nějaké to zakničení. To jsi hned nepřítel a tyran zvířat. Ničeho se neboj, podchytila jsi problém hned v počátku, kdy je velká pravděpodobnost úspěchu.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:56
- Nahlásit

Hamouzka
Kdopak je Sam? No to je těžký...já si právě pořizovala pejska s PP, abych měla "jistotu", že to bude prostě boloňák...(jasně, že pokud bych měla známé, oc mají štěnda bez PP a dejme tomu rodiče s PP, tak bych si vzala i od nich,ale takové známé nemám a proto jsem nechtěla riskovat). Nemáš třeba fotku? Že bys ji sem hodila... A nepokousal ho třeba nějaký malý pes, že by to měl zafixované?

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:00
- Nahlásit

Ano myslím, že Martina ti to dobře vysvětlila...

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:04
- Nahlásit

Martina
Někdy si myslím, že je to za strachu, protože má u toho stažený ocásek a uši. Ale u nás v domě mají sousedi jezevčíka (8let) a když jsou spolu na zahradě, Sam tak dlouho "prudí" až sousedův Bob jde raději domů. A to pak Sam vítězoslavně chodí po zahradě. Taky bych byla raději, kdyby tam spolu běhali a dováděli, ale nevím jak ho k tomu přimět. Máme ještě jednoho jezevčíka v rodině, klidnou fenku, ale pokaždé když jsme tam byli na návštěvě, tak Sam vyváděl, ale jen pokud byle na zemi. Když ležela na gauči, tak si jí ani nevšiml. V ulici taky máme pejska, je za plotem, k tomu Sam vždy hned běží, štěká, vrčí, vždy zaujme takovou tu útočnou polohu - přikrčí se k zemi a poskakuje k tomu plotu, u toho vrtí ocasem, ale přitom štěká. ten pejsek jen vrtí ocáskem, asi by si s ním chtěl hrát, ale v tom našem bláznövi se nevyznám. Jana

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:16
- Nahlásit

Jani, buď trpělivá, určitě to napravíte. Bylo mi řečeno, že já jsem vůdce smečky a když nebudu chtít, aby štěkala, tak prostě štěkat nesmí. Takže si zvol nějaký povel já mám to "ticho", a používám ho při jakékoliv příležitosti. Máme protivný sousedy, takže i když si hraje s míčkem a doráží na mě, abych už ho hodila, při tom samozřejmě štěká, tak ji řeknu ticho a pak si poskakuje bez štěkání. Ale věřím Ti, že je to fakt o nervy. Taky jsem si užila svoje. Moje fenka řvala na každého psa, velkého malého, nějak to nerozlišovala. Vždycky jsem vyrazila na procházku se sousedkou. Mají dobrmana a pudla. Nejdřív štěkala, za chvíli si s nima hrála a pohoda, chce to hodně trpělivosti.

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:18
- Nahlásit

Martina
Myslím, že jsi to vystihla dobře. To bude zřejmě náš problém. Takže se budeme snažit ho to odnaučovat. Moc díky za radu. Je to můj první pejsek, tak mnoho zkušeností nemám. Jana

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:21
- Nahlásit

Verca
Sam - no to je náš pejsánek. Fotku tady v počítači žádnou nemám, neboť jsem v práci, ale dívala jsem se do galerie a je hodně podobný pejskovi Aknah, myslím že se jmenuje Fredy. Jana

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:26
- Nahlásit

Hamouzka
Já mám taky prvního psa, byla jsem z toho pěkně vyvalená.
Klidně napiš, budeme tady na fóru rády. Hlavně nezapomeň zakazovat to štěkání pořád, tak mi tu radily. Ne jako, že při hře může štěkat a jindy ne. Vím, že je to pes a je normální, že pes štěká, (To se snažím vysvětlovat našim neurotickým sousedům), ale kdybys mu to někdy zakazovala a někdy ne, tak by v tom měl zmatek. Pokud by to byl pes, který nemá jindy problém, tak ať si při hře štěká, ale jestliže řve na všechno a na všechny v okolí (jako ta moje štěkávala), tak prostě štěkat nebude ani při hře. Jeho minus. Nevím jestli jsi to pochopila co jsem tím chtěla říct, ale jak chvátám (mám tu šéfa a je dnes dost nervní), tak asi píšu nesmysly.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:28
- Nahlásit

Hamouzka
Pak jsem pochopila, že Sam je tvůj pejsek...

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:48
- Nahlásit

Martina
Ne v pohodě, vše chápu. Náš pesan tedy moc neštěká. Doma skoro vůbec, jen když někdo jde domů a on přes zavřené dveře neví, kdo to je , tak zaštěká, ale v momentě, když zjistí, že je to někdo z rodiny, tak přestane a už usilovně vítá. Samozřejmě, že ho okřikujeme, protože mě osobně to taky vadí, když začne štěkat na celej dům. Ale jinak je v klidu. Když je sám doma, tak je prý potichu (ptali jsme se sousedů), ale zezačátku určitě naříkal a já taky. Když viděl, že se ráno oblíkám do práce, tak už byl smutnej. Ten začátek, to byla hrůza, ale teď už jsme si všichni zvykli a snad i on. Koupili jsme ho kvůli dětem, protože pořád chtěli pejska, před Vánoci a první noc byla hrozná. všichni říkali, nesmíte ho brát do postele a já byla přesvědčená, že ho nevezmu, ale on se celou noc klepal a zvracel snad každou hodinu, že nám nezbylo nic jiného, než ho vzít k sobě a stejně jsme se nevyspali. Nakonec jsme s ním museli jet o Štědrý den na veterinu, na pohotovost. Tam nám řekli, že je zdravý, že je to jen stres, že je od mámy. Dali mu injekci a pak už to bylo dobrý. Dnes je z něj můj mazel, takový třetí dítě a on to asi ví a je na mě úplně fixovanej. A mě to dělá dobře. A co Tvoje psí holka?? J.

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:50
- Nahlásit

Verca
Ty ses ptala, kdopak je Sam??J.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:59
- Nahlásit

Hamouzka
??? Ptala a tys mi už odpověděla...

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:00
- Nahlásit

monka
Našeho Sama zajímají všechna zvířata, spíš vše, co se hýbe. Žáby, mouchy, čmeláci. On i když na některé psi štěká, tak má u toho vystrčený zadeček a vrtí ocáskem jako by si chtěl hrát, ale štěká u toho a vrčí jak blázen. U některých ale ocáskem nevrtí, jen štěká a vypadá nebezpečně, ale tak blízko k druhému psu nejde, aby ho kousl. To se myslím bojí. J.

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:03
- Nahlásit

Verca
Aha, asi se mi to tady objevilo zpožděně! A Ty máš havaňáčka??J.

Aknah
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:03
- Nahlásit

ahooooooooooooj hoplky, teda nez jsme vas precetla.....

Hamouzka, holky jiz rekly snad vse co se da rici, videla bych to na bazliveho psika se "zanebanou" socializaci. chodit mezilidi, psi a ucit ze se nesteka a ze jsou to kamaradi. a ze vubec neni duvod se bat

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:09 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

Hamouzka
Dnes je z něj můj mazel, takový třetí dítě a on to asi ví a je na mě úplně fixovanej. A mě to dělá dobře. A co Tvoje psí holka??
Tak to my když jsme si pořizovali fenku, tak jsme byli přesvědčený, že do postele teda ne. Jenomže když už jsem měla kruhy pod očima a tři měsíce se pořádně nevyspala (vydržela jsem to dlouho co? ), tak jsem ji do tý postele nahnala sama a teď se spíš divím, když náhodou spí vedle postele. Což se stane tak 2x do měsíce .
Já ji mám taky jako třetí dítě. Mám dvě dcery, takže třetí holčičku. A moje mamka říká, že je to nejhodnější vnučka ze všech.

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:12
- Nahlásit

Aknah
Takže myslíš, že se to dá odnaučit?? Bojím se, aby to neměl vrozený a nebyl pořád takový. Ven chodíme každý den, miluje dlouhé procházky. Po městě moc nechodíme, raději hned do přírody. Na lidi nevrčí ani neštěká, jen se ze začátku bál aut,teď už jen těch velkých(kamiony apod.)Je dost podobný Tvému pejskovi (dívala jsem se do galerie) Akorát ten náš bude asi větší.J.

Hamouzka
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:18
- Nahlásit

Martina
Mám taky dvě holky, takže jsme si pořídila kluka. Manžel nechtěl zezačátku vůbec slyšet, ale my holky jsme byly v převaze a dnes je z něj celej pominutej. Říká mu, ty můj chlapečku. Asi mu chybí syn. Mě Sam v posteli vůbec nevadí. Lehne si nám dolů k nohám a tam spí celou noc, jen k ránu leze nahoru k hlavě, ale už spíš potřebuje čůrat. Dnes se mi počůral ze spaní na deku. normálně spal a já cítila na nohách nějaké teplo. Až když jsem se zvedla, tak jsem ho probudila. Tvářil se tak provilnile, že jsem mu nemohla ani vyhubovat. je to normální, že ho to nevzbudilo?? Stalo se ti to někdy?? Nám poprvé.J.

Aknah
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:22
- Nahlásit

Hamouzka
no ja si myslim, ze se to da aspon korigovat, ale musis zacit dokud je tak mlady. taky je mozne, ze je prave v puberte a tam zkousi ci muze dovolit, potreboval by, aby ho nejaky ten pejsek srovnal na hromadu, aby mu trosku sundal to sebevedomi

tak az budes mit fotecku, tak ji sem, Fredy je tedy s PP, prave proto, ze jsme chtela havanaka, tak abych mela havanaka

Martina
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:25
- Nahlásit

Hamouzka
Do postele se nám to nikdy nestalo, ale vzbudila mě. Vždycky jsem vystartovala natáhla tepláky utřela oko a koukám čůrá mi v chodbě na koberec. Další dny jsem byla ráda, že to stihla, zavřu dveře a vyčůrala se mi na rohožku.
Tvůj pejsek je ještě maličkej občas se mu to stane, ale chce důrazné fuj, aby věděl, že to se nedělá, ale trestat ne. Nějak bych to nedramatizovala. Stane se ne?
Já s holkama chtěla od začátku fenku. Pak u nás byl bratránek a říká mýmu manželovi: "Ty vole, ani toho psa sis neprosadil" No, od něj to opravdu sedělo, má 3 dcery. Tenkrát jsme se tak nasmáli.
A u nás je to s fenkou tak, že já ji češu, krmím, dělám všechny možné procedury, ale manžela prostě miluje (je to holka no).
Když bych já šla spát dřív než muž, tak se mnou do postele nepůjde, to bude s manželem u televize, ale když jde on spát dřív, tak k němu zaleze hned. Něco třeba dělá na počítači a ona sedí u něj a oddaně na něj kouká. Já když jsem u počítače, tak se někde válí na gauči. Ale to bude jako s dětma. Já byla s holkama na mateřský, ale přijel táta a já jako bych neexistovala.
Ale to je asi normálka.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání