| Autor |
Zpráva |
Janik
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 17:43
- Nahlásit
Ahoj holky!!
Tak už jsme ostříhaní
Jdu teď nachystat všechny věci...aj věci, které si obleču...ale nevím, jestli si můžu dát normálně tmavé džíny nebo radši nějaké černé gatě spíš sváteční???Prosím poraďte
Tak nakonec jedu s kámoškou(ona vystavuje šeltičku) tak mě vezmou do auta a zpět jedu s tou paní z Hranic jak má Bišonky.
Už se nemůžu dočkat...dneska asi ani neusnu
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 17:48
- Nahlásit
Tak na vás všechny, co se účastníte budem s Robbym zítra myslet!
A pokud někdo berete digitál, nafoťte mi prosím frisáčky, hlavně fenečky Děkuji...
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 17:49
- Nahlásit
Romaine
Ahojky!
tak já beru foťák, takže se budu snažit vyfotit co nejvíce foteček.
Mám tě pozdravovat od paní Havlínové
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2007 18:25
- Nahlásit
Janik
Jo, děkuji. Zhruba za 2 týdny se tam taky chystám Robbyho objednat...
Těším se na fotky a budu fandit!
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 15:12
- Nahlásit
Ahoj,všechny,doufám,že na výstavě co nejlíp pochodíte
Posílám pár nejnovějších foteček pro potěšení
Ty jsou z dnešní procházky doufám,že jsem to s tím počtem foteček nějak nepřepískla,ale já nemohla vybrat jen jednu
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 15:36 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
krecinek
Moc pěkné fotečky, také je dneska nádherný den, sice to někde víc fouká, ale je jako jaro. Kdyby to tak zůstalo, co?
Tak já se musím pochlubit
Dnes se zúčastnil Národní výstavy v Olomouci Dendre Beny z vrhu D, bratr Denisky, sice neměl konkurenci ale dostal Velmi nadějný 1 a rozhodčí z něho byla velmi unešená, chválila mu bezvadný chrup a srst, také jeho živost, temprament.Škoda, že jsem tam nebyla , nebál se tam, ale po 3 hodinách čekání ho už to také moc nebavilo a chtěl si spíše hrát s ost. pejsky. Paní co ho má, tak říkala že ostatní tam byly takové ulízané a načinčané a paní rozhodčí se právě líbilo to, že byl přirozený. Jsem zvědavá na fotky, snad dopadnou dobře, moc toho asi nebude, ale snad aspoň něco.
Tak podle čeho se teda člověk ohledně srsti na výstavě má řídit. V knížce jinak, na výstavě jinak, paní říkala, ostatní stále jen česali a česali, a oni ne, pročísly a byly připravené. Pochopitelně z toho mám radost.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 15:42
- Nahlásit
Ahojky!!
Tak jsme doma....úplně unavení oba dva... Andy ten už spí a já si půjdu nejspíš taky lehnout
Jinak jsme dostali Výborný3. Měli jsme velké konkurenty a na to, že byl Andy teprve po2.na výstavě tak byl šikovný
Romaine
Fotečky nemám skoro žádné nestíhala jsem fotit....
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 15:51
- Nahlásit
Tak to vám oběma a hlavně samozřejně hafíkům moc gratuluju!!!
emikami
Máš pravdu,je moc hezky a já jsem ráda,protože jsem se bála,že budou mrazy, že s pejskem budu moct jen na chviličku ven(hlavně teda, když byl ještě mamlinký)Taklhe může lítat v listí v lese hodinu a patřičně e vyřádit jen kdyby to tak zůstalo a co nejdříve přišlo opravdové jaro.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 19:19
- Nahlásit
Janičko, to je fakt super!!!!! Psala jsem Darince smsku a ptala jsem se i na tebe a psala mi, že jsi Andyho moc hezky předvedla. Kolik tam bylo s tebou pejsků v kruhu?
Emikami,
to jsou moc šikovní! Doufám, že ti pošlou nějaké fotky přímo z výstavy.
U těch havaňáků je to fakt divné, že když tam přijdou s jasně vyžehlenou srstí /nebo nabalíčkovanou), tak že je nevyloučí. To je hnus fakt. to pak vypadá spíš jak Lhasa apso.
to je to samé jak kdybych přišla s boloňákem a místo afro srsti by měl vytáhnutou srst skoro dorovna jako frizáček (ti bývají rozčesanější).
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 19:23
- Nahlásit
Verca
No tak byli jsme tam jenom 3... ale oba dva byli mladí psíci a zvyklí se vystavovat....ale já jsem úplně spokojená
A Damišek od Darinky byl úžasný je úplně nádherný
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 19:48
- Nahlásit
Janik
No však já být tebou, tak bych taky byla naprosto spokojená. Jste oba šikulové.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 19:52
- Nahlásit
Verca
Ale nestihla jsem bonitaci. Paní Ovesná totiž posuzovala Pudly a strašně jí to trvalo.....a jela jsem domů s tou paní z Hranic, takže jak jsme odjížděli, tak paní Ovesná ještě posuzovala Pudly a vypadalo to ještě na dlouho....no a potom už bych se neměla jak dostat domů.....ale snad přemluvím tatíka aby jsme jeli v tom únoru do Brna(jenom na bonitaci)....v klidu bych si to tam užila, pofotila co nejvíc plemen(samozřejmě nejvíc Bišonky ) a byla bych spokojená
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 19:58
- Nahlásit
Já byla spokojená s první známkou VD, mě to vyhovovalo, pak už jsme měli jen samé Výborná 1, Cajc - tak to bylo super, takže vám gratuluji a je to fajn. No to víš když je víc pejsků a je konkurence je to těžší, ale zase někteří rozhodčí když nemáš konkurenci tak nezadají titul, což je na draka, takže já si konkurenci přála, ale měla jsem ji ze tří výstav jen jednou, a Boba nám nezadala, jelikož nejsme stopro vybarvené a druhý pejsek byl ale zase nechodil, a jelikož prý harlekýnům nerozumí tak nezadala Boba, ale já jsem i tak spokojená a stejnak s Brituškou končím. Je citlivá a dál ji trápit nebudu. Šla jsem tam kvůli lidem stejnak, aby jsem dokázala že nemám doma žádnýho podvraťáka, až bude mít Brituška štěnda, stejnak by se to mlelo pořád dokola, někdy výborná někdy třeba horší. atd. a do ciziny, kam hodně jezdí, protože tam prý jsou lépe hodnocený, tak tam já nepojedu, jezdí hlavně do Polska, a myslím na Slovensko. Tam se to posuzuje prý spravedlněji.
Verca
Máš pravdu z tou srstí, píše se že havanský psík má mít přirozenou srst, má se učesat, on se oklepe a je to, a ne na něj patlat různé srágory a aby byl upláclý na pěšinku opravdu pak vypadá jako lhasa apso, to máš pravdu.
Holky já se tak těším na štěnda. Dnes jsem se byla podívat na štěňátka, sice byla bez pp, je to kousek od nás, našla jsem náhodně inzerát, byla černá trochu s bílým po mamince i taťkovi, a tři byli úplně super, ti tmavý se mi docela začínají líbit. mám i fotečky, ale to bych je musela dát na web, abych je dala sem, nebo se musela zeptat., no někteří měli moc špičatý čumáčky, ale to měla paní co nedávno jsem také u ní byla u havanského psíka u jedné holčičky to samé a byly s PP. a byla zrovna právě celá černá, spíše to pak vypadá jako špic, ale až jim dorostou chloupky tak to tak vidět. nebude.Taková malá 4kg. holčička a měla holky 7 štěňat, no to je nadílka, fakt super, nevím jak je to možné, např. cotonci, ti jsou robustnější než havaňáci, a mají třeba max. 2-4 štěnata víc ne. a fŕizé a bolo mají tak početné vrhy. ale bylo to na ní opravdu moc. ale vše nakonec dobře zvládly.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 20:57
- Nahlásit
emikami
NO právě že mě to docela znechucuje, že vyhraje vyžehlený pes a takový on nemá být. Já jsem nikdy neviděla předváděčku havaňáků na výstavě, ale už teď jsem tak znechucena, že se mi ani s Elinkou nechce, když je to tak, jak to je....
To u boloňáků je to fakt super a vyhrávají spravedlivě. Za to jsem fakt ráda a už se těším na výstavy, jen aby Phoebe rychle ta srst dorostla...
Možná jsem to tu už psala, ale Phoebina maminka je hrozně drobounká, na spodní hranici s výškou a má tak sotva 4kg a Phoebe byla z 8 štěňat. Ale 4 (možná pět) jich nepřežilo, protože potřebovali inkubátor.
Zato fenečka vedle, ta byla tak akorát, tak měla dva kluky, takové macky.
Takže to asi záleží....
Ale taky souhlasím s tím, že bolo a frizé (co tak vidím na netu) mají většinou vícepočetné vrhy.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 21:49
- Nahlásit
Verca
Jak vidíš tak se rozhodčí Dendre Beny líbil, a právě pro tu přirozennost. Takže se vůbec neboj. Dokonce si ho paní i sama připravila. Vykoupala, zastřihla packy , učesala, konec. Ptala jsem se jak se Beny češe, říkala, že ho češe každý den, ale že nemají vůbec žádné problémy z česáním, ojediněle najde nějaký pucek, protože je zvyklý na chatě pobíhat i mezi křovisky, ani dokonce nepoužívá vůbec žádný kondicioner, což mě překvapilo, a také používá obyčejný šampon s nork. olejem, a to od zń. Gotlieb /nevím zda je to tak správně napsané/ patří mezi ty levnější, ale jednou jsem ho také měla a můžu říci že jsem byla s tím šamponem též spokojená, ale že nemusí používat žádný kondicioner, tak to fakt je dobrý, srst má dlouhou už asi 14cm. takže se docela divím. Tak ráda bych ho viděla, a těším se na fotky z té výstavy jak malá holka. No škoda, že ta paní není až tak akční v tomhle jako já sice tam byla ze synem, ale asi ostatní havaňáky nefotila, myslela jsem zda nebude v kruhu, s pejskem od Kratochvílové, jak ho má ze zahraničí, ale ten je asi o pár měsíců starší, prý tam nějaký pejsek byl o třídu výše, od ní, asi to byl on, a pak tam snad měla fenku, no měla jsem jí to říci dříve, aby kdyžtak vyfotila havaňáky co půjdou po nich, nebo tak, bohužel jsem to neudělala, a oni jen čekali víceméně až půjdou na řadu. Snad ho někdy uvidím, protože od jeho narození, co byl ještě v obalu tak už se vrtěl jako blázen, byl tak akční, a tak krásný, už teda také dost zesvětlal, měla jsem si ho nechat a prodat ho někomu, nebo dát kdo by byl třeba blíž k Praze a nechat si ho jako krycího psa, ale byl by jen pro Wikinku nebo Kamí, tu by ještě možná mohl stihnout, ale bůhví co bude zítra, natož co bude za dva roky Počkejte až budete mít vy svá štěňátka, jak to budete prožívat, není to asi u všech stejné, také záleží na chovately, jak se staví k tomu aby semnou byl v kontaktu, ale je fakt že znám chovatele, které štěňata prodají, a dál je ani nezajímá jak se jim daří, pokud se tedy nedozví že by něco bylo špatně, tak to by zasáhly, ale já strašně ráda čtu ty mejlíky, jak mi vypráví, jak jim okoušou bačkory, nebo ukradnou kus salámu, atd. a především, jak jej milují a je to jejich zlatíčko, to fakt pohladí na duši.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 21:55
- Nahlásit
emikami
Tak já vlastně taky používám ten Gottlieb šampon a nikdy jsem nic jiného nepoužívala...žádné kondicionéry..vůbec nic
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2007 23:56
- Nahlásit
Janik
No vidíš a také to stačí. a ještě ušetříš a pejsek vypadá krásně , ne? No ne vždy značka a drahota udělá své. takže já jsem např. byla spokojená vždy s kosmetikou od Gimbornu, a ten Gotlieb co jsem jednou měla také to bylo fajn. nyní mám Petsilk, ještě tu mám dost Héry a něco málo od Bea natur, až to vše spotřebuji, uvidím, ale asi do těch drahých nepůjdu, chtěla jsem zkusit KW, tak uvidím, ten také není nejdražší. dobrou
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 07:43
- Nahlásit
emikami
já si taky říkám, že někdo používá "obyčejný" šampon za "pár kaček" oproti nám a má psa s krásnou srstí. My cpeme do přípravků prachy a stejně máme z toho prdlačky. Andy je fakt krasavec a srst má úplně super.
Až se naštvu, tak si koupím u nás ve zveráku šampon Championa za 40 kč a basta.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 09:49
- Nahlásit
Ahoj děvčata,
Tak jsem narazila na tyto stránky a trochu si početla o čem kecáte. Chovám Maltézáčky a tak mě těší že je někde téma o nich a jim podobných hafanech.
Jinak jmenuji se Blanka, je mi 28 let a mám doma 7 maltézáčků,10 křečků, 2 děti a jednoho super manžela když nás doma snese celou smečku.
Asi Vám budu trochu oponovat s povahou maltézáčků. Je to sice ostražitější pes, ale nemá vůbec agresivní povahu. Všichni moji pejsci jsou milý jak k lidem tak k ostatním psům. Na slovo poslechnou a kdykoliv je dokážu odvolat. |Jediný problém máme v tom když k nám přijede fena na krytí a nebo ji kluci někde cejtí tak jsou schopní se mezi sebou porat. Ale to je dle mě normální že chlapi bojují o ženskou. To je i u lidí.
Mějte se zatím fajn a snad mě přijmete mezi sebe. Ráda se podělím o zážíítky s hafunama.
Jsou to prostě zlatíčka.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 09:59
- Nahlásit
katri
Jé no super, že tu máme přímo někoho z oboru!
Je to super, že máte takové zlatíčka maltézáčky, protože já opravdu, co znám, tak je to děs běs. Zrovna dneska ráno jsem potkala jednu toulavou maltézačku, která chodí na volno a vždycky se někam zašije a je docela nepříjemná na mé dvě fenky, tak nejsem zrovna z ní nadšená. Tady u nás mám převahu frizé a maltéz a ti dva se tady nedají vůbec srovnávat. Zatímco jsem nepoznala agres. frizé, tak maltéze neznám kliďase. Ale jak jsem psala, tak je to určitě i kvalitou chovu a je super, že máte maltézáčky, kteří mají tu správnou bišonkovskou povahu.
To že se mezi s sebou chlapi poperou si myslím, že je naprosto normální, kór o fenu
JInak já mám boloňskou (Phoebe) a havanskou (Eli) slečnu. TEnto rok snad založíme chovatelskou stanice, uchovníme PHoebe a budeme mít konečně štěňátka.
Mě je 22 let, mám dva psi a přítele. , to mi stačí.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 10:22
- Nahlásit
[b]verca
Opravdu záleží ma chovu a hlavně na přístupu páníčka.
Tak já mám 2 psí kluky - Jacka a Indyho.
Pak 5 holek- Nikitu, Bibinku, Jasmínku, Lilinku a nejmladší 4 měsíční Tucynku.
Moc Ti držím palce se základem Chov. stanice. Nejlepší pocit co znám je motání štěňátek kolem nohou. To jejich ožužlávání nohou je super. A myslím si že až budeš mít první štěňátka tak neodoláš a budeš mít psů taky víc.
Kdysi jsem si myslela že mi bohatě bude stačit jeden pes. Ale pak přišel druhý, třetí a tak to šlo dál a dál. Postel už máme myslím dostatečně plnou psů a dětí.
Co jsem zažila Boloňáčky, Havaňáčky, Bišonky a nebo Maltézáčky tak mají všichni úžasnou povahu . Prostě jsou úžasně milý a milují k smrti své páníčky.
Jinak moc děkuji za přijetí do pokecu.
Moc se mi líbí že si krásně píšete a nikdo nikoho nanapadá a neuráží jako na výstavách. Jste opravdu fajn parta.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 10:39
- Nahlásit
Tak děvočky konečně jsem u počítače a můžu podat správu, hned dopředu řeknu, že do kruhu jsem pustila paní Královou ať mi předvede Damišáka, já mám ty svoje zdravotní problémy a pajdám tak jsem nechtěla něco zanedbat, Paní Králova přiběhla ráno a honem mi ještě upravovala Damišáka pak ho předvedla a Damišáka zvítězil je první a k tomu dostal CAJCIKA a posudek výborny1. Pak jsem sním už musela jít do užšího výběru na BOB no a ten jsme nezískaly, byly tam pěknější. Jandulinka si předvedla Andoška a moc jim to slušelo.
Chtěli jsme fotit, ale mě došly baterky. Bišonku se vystavovalo celkem 19 pejsku. Takže konkurence je velká a hodně je tam pejsků od paní Dlabalové která sama vystavuje a ta teda má nádhery. Kdo se chcete podívat proti čemu soutěžíme tak se jukněte na její stránky a pochopíte tu konkurencí. Paní Králova mě ještě po telefone přemlouvala ať tam zůstaneme na konec je tam prý ještě výstava o nejpěknějšího mladého psa, ale já už musela odjet páč jsem byla domluvena na jiném místě. Kdybych o té soutěži věděla dřív tak si to zařídím jinak škoda s kusyt se má všechno.
Jinak co jsem se dívala tak Havaňáku tam bylo 4pejsci a Baloňáku tam bylo 6pejsku.Tak šup, šup ať vám to doroste a honem vystavovat.
Damišáka se mi zdá že ho to baví a umí se předvést sám je to takoví egzibyjonysta. Zato Biško byl s toho znuděny a vůbec ho to nebavilo a jen vysel očičkama na mě a jen abych ho vzala na ruce, když jsem ho pohladila tak se celí klepal. Jak mile jsem vzala Damišáka na z koušku do kruhu tak bečel, pro to že on se to učil zároveň z Damišákem. Damišáka jsem taky moc nepřipravovala pro to že jsem si spíš říkala, že pojedu jen na s kušenou a podívat se jak se to dělá. Matinko houpačka se osvědčila.
Pac a pusu posila Biško a Damiško.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 10:54
- Nahlásit
emikami
Verca
Dašenko a Verunko nevalte penízky do drahé kosmetiky stejně to moc nepomůže a jen vám to vytahuje penízky. Chce to jen kvalitní střih a dobrý šampón.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 11:28
- Nahlásit
emikami
On je Dedry,ale ještě mlaďounký a tykový střapatý ne? Starší havaňáci tím,že mají dlouhou srst a ještě učesanou pěšinku tak působí ulízaně. Je super, že se takhle pěkně umístil. Jsem zvědavá jak dopadneme my. V Trenčíně bude pět Havaňáků. Z toho dva moji a dva od chovatelky od které máme Becky. Tak jsem zvědavá čí bude ten pátý.
Holky gratuluji k výsledkům z výstavy!!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 11:34
- Nahlásit
katri
No nějaké menší rozpory tu byly, ale aspoň se pročistil vzduch. Ale myslím si,že se tu sešli fajn lidi.
Já už vím dopředu, že určo u 2 pejsků nezůstanu, je to hrozně super je mít kolem sebe, takže it plně rozumím.
Tady na diskuzi jediný, kdo chová je emikami a ta taky říká, že není nic krásnějšího než vůně štěňátek apod. Zrovna teď její fenečka čeká štěnda, tak i my tady se těšíme na fotky a povídání.
Darina1
Darinko a jaký šampon (značku) používáš ty? ty nepoužíváš ani kondicionér? Co Damišek? ještě nemění srst za dospělou (necuckuje se)? Nás to ještě nepouští a když Phoebe neučešu tři dny, tak má dost zacuchanou srst.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 12:58
- Nahlásit
Všem pejskům kteří se zůčastnili výstavy moc a moc blahopřeji.
Mám takový malý dotaz. Mohl by mi někdo poradit jak sem dát nějaké fotečky? Ráda bych Vám taky ukázala pár fotek našich mazlíků.
Jinak máme také stánky, ale nejsou tak hezky udělané jako Vaše. Nemám moc času na nich pracovat. tak pokud je chcete zkouknout tak je to www.katriwhite.estranky.cz
A ráda bych se zeptala Mucholabky jak to dopadlo s tím 8-mi letým maltézáčkem?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:05
- Nahlásit
katri
fotku musíš mít na netu. Pak na fotku klikneš pravým tlačítkem a vybereš z nabídky vlastnosti. Naskočí ti okno a ty musíš označit a zkopírovat url adresu obrázku. Potom si najedeš tady do diskuze a tam jak píšeš do toho okýnka, tak nad tím jsou ikonky a ty klikneš na 4. zleva (geometrické tvary) a naskočí ti okýnko a do toho řádku vložíš adresu obrázku a dáš ok.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:12
- Nahlásit
Verca
Verunko používám nějaký šampon na bělení, hlavně aby byl bělicí a k tomu nějaký který je jen na packy páč se musí často umívat. Kondicionér nepoužívám ani u jednoho, Damišáka má stále štěněčí srst, ale už pomalu to začíná. Já kluky češu každý den, ale taky jsou dny kdy se mi nechce tak jeden den vynechám. Zatím cucky nemáme a Bišo už má takovou tu hodně hustou, že už stále mu to stojí. No a k těm šampónům používám ten kysličník občas a to je vše.
Pac,pac,pac.
|
katri
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:14
- Nahlásit
Díky, tak to zkouším. Drž mi palce ať se to povede.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:14
- Nahlásit
emikami
Dášenko večer ti zavolám, já nezapomněla jen je toho trocho moc.
|