| Autor |
Zpráva |
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 08:31
- Nahlásit
Tak jo,něco málo taky o mně: Jmenuju se Lenka, ale tahle prezdivka už byla, tak mám krecinek za svojí emailové adresy.Jinak je mi 21,studuju (no,spíš to tak poslední dobou flinkám , ale kdo by se učil,když má doma takového mazlíčka na hraní,že? )a jsem z Trutnova, ale teď bydlím s přítelem a Montíčkem v Ktalupech nad Vltavou.
A nějaké ty zážitky s psíčkem?No,tak třeba zrovna včera měl jeden takový svůj den-chdím s ním tady do lesa,kde ho pouštím na volno a on lítá jak pošuk,štěká při tom,nosí si klačíčky a vůbec,blbne jako každé štěně, je to krása se na něj dívat Taky hned skáče na každého psa,kterého vidí,to mě pak vůbec nevnímá a běda,když ho chci odchytit,to považuje za super hru,poskakuje přede mnou a má psinu z toho,že se ho snažím lapnout(ale povel "ke mně "taky umí, to musím uznat, jen mám prostě smůlu, když si chce hrát s jiným hafanem).Jak jsem už řekla,je pěkně oprsklý a skáče třeba i na dogu (no,vlastně na ní tak uplne nedostal ),ale běda,jak potkáme živější štěně,které si chce taky hrát-třeba nedávno.pet mesíců stary výmarský ohař-nejprve se očuchali,Montíkzačal dorážet,ale když začal zlobit i ohař a omylem Montymu přišlápl asi pacinku,Montík spustil takový povyk,stáhl ocásek a dal se na zběsilý úprk,že jsem myslela,že už ho nikdy nechytím! nastěstí někde za věma třema zatáčkama seděl a čekal,uf...
No a nebo zážitek s venčením, zrovna včera jsem si pochvalovala,že to už vydrží 4 až 6 hodin,vzácně si i zakňučí,tak že to snad už půjde hladce,jenže pak přišel večer,on měl vypito za den už dvě plné misky a během tří hodin se čtyřikrát počůral,ani si nezakňučel,že potřebuje a jednou se počůral i do peřin,takže jsem jěště asi v deset večer povlíkali, no, zlatíčko a to tu má nachystané noviny,ale ani jednou na ně nešel (asi mu je tu nechám už napořád,aby,když třeba přijde doba,kdy se budu vracet dýl domů to chudáček nedržel,ale věděl,že v případě nouze tam může-no,doufám,že nejsem moc naivní,když si myslím,že to tak může fungovat,včera to moc nepotvrdil,když je ignoroval)
tak doufám,že si to včera vybral a bude teď zase chvíli sekat dobrotu
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 09:33
- Nahlásit
krecinek
Leničko tak tě tady vítám a hlavně nezapomeň hodně psát, moc ráda čtu.
Já jsem s Havířova a mám dva kluky Bišonky.
První se jmenuje Biško a je mu tři roky no a nemá PP.
Druhý se jmenuje Damišek a je mu jeden rok a má PP, no a jeto takoví rošťák jak tvůj pejsek.
Pac a pusu tvému pejskovi posila Biško a Damiško.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 09:48
- Nahlásit
Verca
emikami
Holčiny tak jsem si prohlídla vaše nové stránky a opravdu se mi líbí, ale doufám, že už je tak necháte, barvy jsou příjemné a co mě nejvíc upoutalo tak to jsou fotečky a hezké povídaní. Tak ruce pryč.
Pac a pusinku vaším fenečkám posílají dva kulíšci.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 10:02
- Nahlásit
Darina1
Monty nemá PP (protože 15 - 20 tisíc, co jsme viděli, bylo na nás teď po zařizováni bytu opravdu moc a navíc jsme chtěli oparvdu jen mazlíčka )vím,že štěnata s PP jsou lepší zárukou, ale nám to nevadí. Montík pochazí od jedné paní, byl odchován v rodině s dětmi, učen čistotě, dostal i výbavičku a jeho maminka byla moc hezká s tou paní si do dneška píšeme,posílám ji i fotky, jak nám ten náš kluk roste před očima
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 11:07
- Nahlásit
krecinekLeničko taky jsme ze začátku neřešily průkaz jen jsem chtěla pejska, ale chtěla jsem dva no a při tom druhém se nám naskytla příležitost koupit to ho druhého za stejnou cenu ( bez PP za 5000kč a s PP za 5000kč) no nekupto.
Já je mám taky na pomazlení a ráda je pozorují když spolu vyvádějí. Biško to je takoví pejsek už důležitý ten by chtěl jen fenečky a Damišák to je náš rarášek a ztřeštidlo.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 12:05
- Nahlásit
Darina1
Darinko, tak to si na mém webu dlouho nebyla , protože já nový ještě nedodělala , to si musíš ještě počkat, a ruce dát pryč už nemůžu . snad se ti tedy bude líbit i ten nový.
Verča
tys ten web dělala zcela nový, nebo si ho dělala ze stránek které si měla, nebo máš jak ten starý tak i ten nový.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 12:24
- Nahlásit
krecinek
Ahojky Leni.
Taky Tě tady mezi náma vítám.
Já sem jmenuji Jana je mi 17let(studuji ) a doma mám skoro 8letého Bišonka Frisé s PP.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 13:14
- Nahlásit
krecinek
Ahoj Lenko. Vítám tě tady.Ten hříšník,který to tady poslední dobou zanedbává jsem já. Já jak bys asi nečekala se jmenuji Lenka a mám dvě fenky Havanského psíka s PP. Bellu 20měs. a Becky 3měs. a taky Labradorku Ajdu ta je bez pp.
Becky se už konečně ozývá,když chce čůrat. Ale ještě se stává,že se počůrá nebo pokaká doma.
Holky jak se vám daří stříhat tmavé srápky? Já se hrozně bojím,abych Becky nestříhla,naštěstí zatím se to ještě nestalo.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 13:41
- Nahlásit
emikami
Dašenko tak to jsem na tvých stránkách byla naposledy začátkem dvanáctého měsíce co jsme se dívaly s manželem na tvého pudlíka. No a teď se mi zdálo, že tam máš více fotek a to i bez hudby proto se mi to zdálo jiné, pokud jsi s tím nic nedělala tak nechápu proč to chceš měnit vždyť je máš moc pěkné, tak to fakt nechápu.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 13:53
- Nahlásit
Darina1
Máš pravdu, i kdyby to byl kříženec(mimochodem,nic proti nim,ba naopak-roky jsme s kamaradkama jezdily venčit hafíky do utulku ve Svobode,ktery pak ale uz zrusili )je to můj vysněný psík a náš andílek.nevím,jak jsme bez něj mohli vůbec
kdy být
Janik
ahoj,taky jsme uvazovali o bisonkovi,ale vyhrál to maltezacek
LenkaK
Ahoj Lenko To mě se Monty(když už teda vůbec) ozývá,že chce kakat,čůrání taky sem tam ohlásí...Ale ozývá se tak nesměle,ani nejde ke dveřím,jen si tak pokňukává a je nervozní.no,snad si časem bude říkat výrazněji.
To o těch spárkách slyším prvně to se musí?
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 14:04
- Nahlásit
krecinek
JO???tak to jo no já jsem nikdy nechtěla Bišonka....to vybrala mamka jako plemeno.....já totiž vždycky chtěla velkého psa(Novofundlandského psa nebo jakékolikv velké, chlupaté pastevecké plemeno) ale do bytu to prostě nešlo no......
jezdili jsme s rodiči snad na každou výstavu psů co bývvá v Brně a tam jsme vybírali plemeno......no a mám doma Bišonka a neměnila bych....teda za jiné málé společenské do bytu...jinak pokud bych mohla mít i velkého psa, tak je to Howavart nebo ten Fundlák no....
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 14:19
- Nahlásit
krecinek
srápky pěkný překlep.
Tak teda Jak se vám daří stříhat černé drápky?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 15:10
- Nahlásit
LenkaK
No,ten můj má bílé,ale já mám stejně od přítele zákaz,co kdybych mu prý ustřihla packu mimochodem,ted mi Monty pěkně dal zabrat...byla jsem s ním v lese-sice je hnusný mokro a pak mu musím mejt pacicky,ale on tam v tom listí tak rád běhá no,zkrátka nebyli jsme tam snad ani půl hodiny,když nějak blbnul a špatně doskočil z takové vyvýšeniny a šíleně kňučel a vřískal a tak nahlas,že jsem myslela,že si to zlomil!!!opatrně jsem ho vzala do náruče,v hlavě se mi honilo,jak se teď s ním asi dostanu na veterinu,když je to od autobusu ještě pořádný kus a bylo mi špatně z představy,že bude mít zavázanou nožku a bude muset jen ležet...no,a když jsme přišli před barák,bylo mi divné,že chce jít na zem,tak jsme myslela,že ještě potřebuje kakat,ale on chvíli seděl,pak vyskočil,začal kolem mě lítat jak splašenej a já jen koukala na zmetla simulantskýho a litovala jsme,ze jsme tak ukoncili procházku,aniž by se dostatečne vyřádil.Pak jsem si ale uvědomila,že je vlastně v pořádku,a že jsem rádá,že mu nic není
Jo,taky jsme tam potakali stejně starou fenečku a nevím,čím to je,ale Monty se před divokejma pejskama chová jak trdlo-když může skákat on,je to ok,ale jakmile začne dorážet někdo jiny...je zle. Ted nejprve běžel za ní,ale jak na něj začala skákat,stáhnul ocas a mazal pryč.seděl a koukal na mě zdálky jak mu odcházím pryč(znám se totiž s majitelkou té fenečky a chtěly jsme jít spolu)a nevzmohl se na nic jiného,než že začal štěkat,kam to jáko jdu.přiběhl teprve,až jsme to vzdala a počkala,až fenečka i její panička odejdou.Pak s radostí přiběhl a lítal zase kolem mě jako pometlo.No,blázen,ne ?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 15:26
- Nahlásit
Janik
Jo,to já zase vždycky toužila po sibiřským huskym,což do 1+1 nejde... ale vůbec jsem užani nevím od kdy,no,asi od doby,co jsem trochu pobrala rozum chtěla psa a naši ne...tak a ted ho mám a jsem ráda,že je to takový můj malý šmudla,protože jsem zjistila,že malý pejsek má spoustu výhod,už prot,že se všude vejde
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2007 19:08
- Nahlásit
Takže děvčata už jsem to spustila, jukněte případně dle vašeho času a zájmu. Zatím jsem zjistila jednu chybu v menu - uvod - nějak se mi špatně zobrazuje, ale neprojela jsem zdaleka všechno, možná vám to bude dělat zpočátku neplechu, Betce se ty stránky otevíraly jak staré tak i ty nové jakoby uvnitř starého rámce, jako když si dáte odkaz na něčí stránky, a nedáte je na celou stránku,pak se vám ukazují jen uvnitř vašeho webu, takže tak se to zobrazovat nemá, musela udělat několikrát aktualizaci, také se jí zobrazovala savana, a že soubor nenalezen, no a já to tady u mně měla dobře, tak jsem se ptala někoho jiného a měla to ok, takže to možná někomu také bude zlobit.
Ale aktualizaci si dát asi budete muset, a zřejmě se vám budou pomaleji otevírat než normálně, než se to asi nějak z aktializuje. Prosím když najdete nějakou chybu, či nezobrazenou fotku, tak mi to prosím řekněte, ju? Jen jsem se snažila tam dát melodii, ale bohužel se mi to nedaří, je to dělané zcela jinak, každá stránka zvlášť, no a tak jsem tam chtěla dát rámec, jen kousek, abych do toho rámce tu melodii mohla dát, když jsem to udělala, bylo vše ok. a fungovalo to, jakmile jsem to zavřela, a otevřela znovu ten rámec se mi tam nezobrazoval, přitom přidané stránky rámcce tam byli, takže netuším zda to tedy půjde, nebo jakou chybu dělám. Nevím zda někoho najdu, kdo by uměl ve front page. Ježiš to byla třídenní dřina, bolí mě z toho zadnice. Doufám, že váš nový web alespoň trochu zaujme, vše je stejné, jen vzhled je jiný. Tak zatím čus.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 09:01
- Nahlásit
Janik
Janičko koukla jsem kdo bude všechno vystavovat a zjistila jsem, že asi s tebou v kruhu bude paní Dlabalová je to ta paní co má ty krásné Bišonky co jsi ji jednou volala ona pochází z Jeseníku. Takže konkurenci máme obrovskou.Vystavovat bude asi dva pejsky a jednu fenečku.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 12:24
- Nahlásit
Darina1
Aho Darinko
A kde jsi to viděla...???? Kdyžtak mi sem dej odkaz..taky bych se koukla.....
No tak to máme teda s Andym co dělat to aby jsme začali pilně trénovat už vidím jak mi nebude chtít pořádně chodit a potom taky stát v postoji se aspoň nasmějeme
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 12:40
- Nahlásit
Darina1
Darinko tak už sem se dívala a s náma paní Dlabalová v kruhu není. My jsme jenom 3 ale ona tam pejska u nás nemá....no a já jdu první s Andym to bude porod
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 14:38
- Nahlásit
Darina1
Janik
Budu vám držet palečky aby jste dobře dopadly, to klučíky stále opečováváte co? ,no hlavně aby jim tam bylo také dobře a neklepali se jako Brituška.
---------------------------------
Jsem trochu projížděla fotky na mém webu a našla jsem tuto:
Tak koukám, že i na výstavách to mají pejsci, tohle jsou myslím paní Kratochvílové, na pravo je určitě Miloušek a na levo bych řekla fenečka, nevím jaká, a vidíte jak to má rezaté od těch očiček? Tak takhle to přesně budeme mít s Deniskou. Asi to dolů nejde, protože kdyby jo, tak si myslím, že to aspoň na výstavu mít nebude.
------------------------------
Holky kde zase všichni jste? Co se týče mých stránek tak se mi nakonec podařila i ta melodii ji tam vložit, jsem prostě koumák . Už na to ani nesáhnu, jen mírné, zapomenuté opravy, ale těch se cizí člověk nevšimne.
Děvčata mám kamarádku a ta si nedávno přivezla domů ke svým číňanům a peruánům , Barzoje-fenku, asi dvouletou, u paní kde byla, tam jich bylo víc, a tato tam nějak nezapadla, byla ale moc hodná, asi nedůvěřivá k lidem. Jak víte barzoj je velký pes, no a kámoška jela na silvestra na týden pryč, mají takové akce od číňanů, že se jich hodně schází a i s pejskama, ale barzojku sebou nebrala samozřejmě, svěřila ji kámošce na hlídání, nevím za kolik dní, ale pustila ji na zahradu aby se vyběhala, a ona vzala nohy na ramena, přeskočila asi 2m plot a utekla, tak ji hledali, kámoška se hned vrátila, to bylo ještě před silvestrem, neustále ji hledali, zas tak toho až moc nevím do detailů, v noci také, ale nemohli ji najít. Škoda že ona nenašla kde bydlela, jsou od sebe asi 20km, nevím zda je pejsek schopný takovou dálku překonat a podle čuchu se vrátit domů, pak se kámoška nějak snad vrátila zpět pro pejsky a hned po silvestru se zase vraceli, zase ji hledali, ještě ji prý někdo viděl v sobotu, ale prý se nedala chytit, nakonec dostala zprávu že ji přejel vlak, tak na to musím stále myslet, je to hrozně smutné, byla moc hezká, chtěla ji nyní uchovnit, a pak mít štěňátka, a byla moc hodná, je to velká škoda, ale co se dá dělat. Jdu se podívat na můj pes, protože mi včera říkala, že to tam tenkrát dala, hledala pomoc a našel se tam, jako samozřejmě vždy a všude nějaký rýpal, tak si to jdu přečíst. Dnes se jela podívat na nějaké štěňata barzoje, a rozhodně si ho chce přivezt domů, shlédla jsem nějaké stránky, a moc hezky o nich lidi píší, asi to budou prima zvířata, ale bohužel moc velká.Na jedněch byl moc hezký článek, paní popisovala, jak si jela pro štěně, v jakém stavu bylo, a jak si ho přivezla domů, je to opravdu nádherný pes, včera mi to nenapadlo,ale stojí za to se podívat a přečíst si to, zda to najdu, dám vám sem odkaz.
V pondělí jdu s Wikinkou na vzteklinu, tak snad nám to dobře dopadne, a budeme mít všechna očkování za sebou, a s Emí asi na sono, tak nám držte palečky,ať tam máme nějakého toho prcka, pořád přemýšlím zda bude nebo ne, krytí stoprocentní, venku si poroučí, když se vyčůrá hrabe nohama , a když ji chci hladit vždy se otočí na zadeček, tohle vždy dělala když byla březí, bříško zatím teda asi žádné, tak jsem sama zvědavá.To by byla zase vůnička, víte jak to krásně voní to malé miminko? No kdo jste neměl štěňátka tak to nevíte, myslím úpně ty maličké, jak jsou krásně teplé a voňavé, strašně ráda je hladím, když už jsou takové baculinky, no jsem pošuk, že ?
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 17:53 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
http://www.barzojdante.wz.cz/index2.htm ten článek o barzojovi by měl být tady, jmenuje se Dante. snad to bude dobře fungovat.
Tak musíte kliknout vlevo na - Dante - a na ploše je vyřízlá jeho hlava s nadpisem - Splněný sen - klik !
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 18:34
- Nahlásit
emikami
Ahoj,tý fenečky je mi líto... jé,ty budeš mít doma asi štěňátka-ty se máš taky bych chtěla, ale jednak je Montík pes(páníček nechtěl fenečku a asi věděl proč a jednak to naše štěndo vydá tak za deset )Máš pravdu,jak štěnátka voní-teda mě Montíček v jeho šesti týdnech moc voněl-tak jako miminkovsky,čmuchala jsem k němu celou cestu domů no,teď můžeme jen vzpomínat,jaká to byla roztomilá spinkací a hodná kulička,teď se z toho klube pěkný zlobidlo a bude hůř.ale aspoň máme doma veselo Dneska zase zlobil- na procházce jsem mu něco vytáhla z tlamky a pak jsem zjistila,že si pochutnával na hovínku,no blééééééé!!!Pak mi málem odešel s jedním pánem,který si ho hladil,nevděčník jeden! ale fakt jako by šel s ním,já si nejdřív pro něj došla a jdu jako dál,že už to bude fajn,pak se ohlídnu a psisko pryč, letělo za ním, místo za mnou a to ten pán byl už za zatáčkou. Pak taky dneska doma udělal zase 2 loužičky-nečekaně, asi jen vždy po pouhé hodině, co jsme přišli z prochajdy(vydžel už třeba 3 v pohodě,v noci taky bez problémů spinká a jde až ráno) a zase na koberec, žádné noviny-no, páníček už z toho dostává pomalu pupínky a když jsme se na něj pak zlobili, urazil se, vlezl pod gauč a s nikym nemluvil, museli jsme si ho udobřovat šunčičkou, hrůza pak jsem ale usoudila, že možbá nastydl, protože leží rád třeba na kachličkách...tak možná nastydl a teď potřebuje častěji,nebo nevím...naschvál určitě ne,protože se pak pi druhé už tvářil zkroušeně...(to už jsme ho nechali být, nezlobili jsme se)
Taky jsme dneska byli v Kralupským útulku,dát pejskům ňáký dobroty.Myslela jsem,co toho nemám a během pět minut už nic nebylo,no,příště musím vzít asi vagon
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 19:08
- Nahlásit
emikami
tak to je příšerné, co se stalo. Já jsem teda chrtům na chuť moc nepřišla. Znám Salukiho, který málem utřískal náhubkem kamarádčiného pitbula, potom tady psala Anu o napadení chrty jejího Anubise a další.... Ale barzoj může být jiný,ale zase je to lovec a těžké ho asi ovládnout...
Před chvíli jsem přišla z procházky se psy a ještě teď se klepu nervama. Šli jsme přes hřiště, takže naštěstí nebyla okolo cesta.... viděla jsem v dálce bílého pejska, když jsem se přibližovala, tak jsem viděla, že je to maltézák, ale nemám s nimi moc dobré zkušenosti (neuražte se, kdo ho vlastníte, ale většinou bývají útočnější na ostatní psy a hodně si na psech "dokazují" - neznám maltézáka, který není ostražitý a při bližším kontaktu se psy vyjíždí), tak jsem si psy přivolala k sobě, protože byly jako obvykle navolno. Jenže ten maltézák k nám přiběhl, tak jsem Phoebe nechala ať jde za ním. Jenže on na ní vyjel, tak jsem jí volala k sobě a chtěla jsem jít s oběma pryč. Panička ho samozřejmě xkrát přivolala, ale on nepřišel. Phoebe přišla, ale on se pustil k Eli a ta jak předtím viděla, že vyjel na Phoebe, tak se dala na úprk a on se pustil za ní. Ještě že má Eli takové běhy (fakt je k nedostižení a ani Phoebe jí nedohoní), jinak nevím, oc by jí udělal. Když už jí proháněl dlouho (jeho panička, mladá slepice si ho nedokázala přivolat), tak začala i pištět u toho, jak se bála. No začala jsem nadávat, protože paničky partička se začala náramně tím bavit a povzbuzovat toho čokla, ať jí dá co proto, tak jsem byla zuřivá a nadávala jsem, což na mě nesedí a opravdu jsem byla připravená toho psa při první příležitosti skopnout. Naštěstí toho nechal včas a zastavil se. Tak jsem té slepici řekla od plic, že ho do p..ele má mít na vodítku, když je agresivní anebo má být ovladatelný. Tohle fakt nesnáším, když někdo má psa navolno a ten pes je i k fenám agresivní, přitom ani Phoebe na něho nešla zbrkle jak to dělá, aole on přiběhl a hned vyjel. Ne že by se koza omluvila, ještě mi řekla, že je mám mít teda na vodítku!!!! Když ony jsou absolutně ovladatelné a nikdy agresivní. štvalo mě to hlavně proto, že Eli je hrozně ustrašený pes a skoro každého psa se bojí a jen doufám, že ten čokl jí tu nedůvěru neupevnil.
Tak jsem to ze sebe dostala. Uf. Doufám, že jí už nikdy nepotkám.
Dneska po ranní procházce taky u nás na patře byl maltézák a když se Phoebe přiblížila tak vyjel. Takže dneska jsme měli fakt suprový den.
Všem, co jdou na výstavu do Olomouce
Tak doufám, že dorazím, protože musím ještě překecat přítele, aby jel se mnou. Chci vzít oba psy, ať si Eli zvyká a ať je taky poznáte. Takže vlakem se mi fakt nechce. Sama bych autem do Olmíku nejela, protože nejsem vůbec zkušený řidič, jezdím vyjímečně. Ale hroooozně moc bych chtěla, protože se na vás všechny moc těším, až vás poznám. Ale fakt děsně. Jak malá holka. Takže zapojím svůj veškerý šarm k překecání.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 19:46
- Nahlásit
Verca
Teda,já mám maltézáka a jak si to tu čtu,tak se docela děsím ten můj má zatím psiska rád,no,ale je to štěně-na každého hned skáče,až moc,tak si ho raději chytám na vodítko,když nějakého většího vidím,protože už občas na něj začínají psi vrčet,když už moc Monty doráží(jednou jsem se až lekla,procházeli jsem kolem jednoho pesa,šel pánoj u nohy na vodítku, a když jsme procházeli okolo,ten hafan najednou vyjel, štěkal a cenil zuby,tak se od té doby tak trochu bojím a právě Montíka chytám, protože je to štěndo jedno blbý a jak vidí psa, mě už nevnímá absolutně. A v jiných případech, tím kdo utíká se staženým ocasem je on a kvičí při tom, nebo se přikrčí k zemi a je jak bábovička to když už jsou pejsci podle jeho vkusu příliš divocí,protože on může,to je ok,ale jak si někdo dovolí i na něj, je zle
No,uvidím,prý jsou taky maltézáci nedůvěřiví k cizím( což ten můj důvěřuje až moc,ale to asi všechna štěnata,ale už asi dvakrát se mi stalo,že na někoho poblafával, když byl moc rozdováděný...)
Chodili jste s pejsky na cvičák nebo si je cvičíte sami? Já zatím sama...umí sedni,občas lehni a místo,štěkěj,zůstaň,doma ke mně 100%,venku mu teď za každé úspěšné přivolání dávám dobrotu,tak to už taky chodí a už se přitom olizuje ,a pak aport,ale jen takový to,že hodím,on běží, přinese a hned plive, protože čeká na odměnu(ale venku o aport nemá moc zájem,spíš s míčkem běží,tak já běžím s ním a on přitom vrčí to bych ho chtěla odnaučit,ale nevím,jak)a učíme se taky chůzi u nohy a přecházet na povel silnici,aby mi do ní nevbíhal(říkám sedni,zůstaň nebo čekej a pak jdeme a on letí a přetahuje se se mnou o vodítko ....tak nevím,no...jak jste pejska cvičili vy?kolik asi minut denně a jak důsledně?a odkdy tak bych už měla být už přísnější a neomlouvat ho,že je to štěnátko?prostě,jaký máte zkušenosti s výchovou?dík
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 19:57
- Nahlásit
mimochodem,jak se sem dávaj fotky?:confuse:
http://maltezacekmonty.blog.cz/galerie/fotogalerie d
Tady ve fotogalerii mám dvě fotky,kde je Montík spolu s pejskem nejraději má ale jednoho pudlíka
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 19:59
- Nahlásit
chyba,ten odkaz je bez toho d na konci
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 20:28
- Nahlásit
krecinek
Z toho hovínka si nic nedělej, je to ale hnusný pocit, to vím, hlavně když je to venku a ještě cizí, Wikinka mě to také dělá, nyní jsem ji již dlouho nepřistihla, možná už přestala, ale jakmile se někdo vykadil, normálně si pro hovínko letěla, čapla ho do tlamy a letěla si ho asi někam schovat aby si pošmákla, nebo svoje, když to nezjistím hned, pak jdu kolem a bobečky na campr cimpr ale takové suché jako kdyby tam ležely týden, nevím co ji na tom chutná, čuně jedno. Venku zatím nic nežere, tam se jenom bojí včetně mě, jsem zvědavá kdy si zvykne, do výtahu jede po zadku, jak ji táhnu nebo ji musím vzít do náruče, ale dneska už se to o trochu zlepšilo, ale domů to jde, to vleze i do výtahu, je fakt bázlivá, také dělá to, možná jsem to již psala, tak se kdyžtak omlouvám, že bych se opakovala, že ona se raduje tím stylem, že k tobě jde, kroutí se celá jako užovka, i zadeček pak si lehne půlkou tělal na zem a zadeček vyhrbí nahoru, je z ní takvý hrb s hlavou na podlaze a my ji tam drbem a pak se převalí na záda, no ale jak tohle dělá, tak jsem se i všimla, že i tak chodí, když se trochu bojí, že se vyhrbuje, no, takže nevím, doufám, že jí to nezůstane, ale tu jednu výstavu, co je nutné na chovnost, bychom snad zvládli i s hrbem Možná to jsou chlupy, ona je má takové víc vlnitější než Deniska, takže je má většinou takové rozčepířené, tak se mi to může i zdát, ale venku když na tom vodítku běží, tak má moc krásný krok, a bílé tlapičky ji krásně svítí, to se mi moc líbí.Jakmile ale ucítí tlak vodítka, tak se zabejčí a nechce dál, jde tak zvláštně, asi tak metr ode mně, běží spíše po trávě, betonu se zatím docela vyhýbá a jak běží tak na mě kouká, projde vším roštím, než aby se mu vyhnula, jednou šla kolem keříčku nějakých růží, a tam jsou ostny, jak jsem to viděla, protože ona jak by ho obešla , mě by se tam zamotalo vodítko, a pak běhá dokola, a já bych byla u křoví asi uvázaná, to bych asi fakt nevěděla jak z toho, takže jsem radši cukla vodítkem, jentaktak, že tedy šla před keřem, ale pak jsem se radši doma podívala, a měla na chlupech jeden pěkný bodák, takže se musela o nějakou větvičku otřít. No takže s Wiki je teda docela práce, a o čůrání mi ani nemluv, už jí učím na plínku asi dva měsíce a stejnak chodí tak půl metru od ní nebo kdekoliv jinde. Tak jsem udělala wc že to třeba pomůže, z ohrádky, dala jsem 4 díly, ta plínka je tam akorát, těch 60x60, dvířka má otevřené , jedna plínka je uvnitř a druhá před tím, no a nejde tam prostě, Deniska ještě přece jen chodí často na plínku, ještě čůrá víc než dospělý pejsek, tak bych tu plínku tady musela také ještě mít, ta tam chodí ale od malička, ta udělala vedle strašně málo loužiček, asi je to tím , že se tu narodila, a vychovala jsem si ji sama, no a jelikož Wiki spinká již také s námi v postýlce, tak ji ráno vemu, dám ji do té ohrádky, /psí záchůdek/ a zavřu ji tam, a stále opakuji, čůrat, čůrat na plínku, aby to slovo pochopila, abych aspoň tu jednu loužičku ušetřila, protože ranní je největší že, ona to také vydrží celou noc, ale musím většinou odejít, nebo být vzdálená, no a asi během 5-10min. se tam konečně vyčůrá, tak to je naše ranní procedůra, dostane hned piškotku a je moc a moc pochválená, ale pak zase celý den ani ťuk, myslela jsem že si to začne vyhledávat, ale zdánlivě to tak nevypadá. Jak dlouho to bude dělat, netuším, ale venku se vyčůra vždy hned a většinou i vykaká. ale to bych s ní musela chodit každé dvě hodiny ven, abych ten koberec ušetřila, ale stejnak je na vyhození, tak mě to až tak netrápí, jen to že by bylo na čase, aby na to byla šikovnější.
Verca
Myslela jsem že jsou maltézáčci stejní jako ostatní bišonci, vždyť je to také bišonek, myslela jsem , ba naopak že jsou mírnější, ještě hodnější, a ne tolik tempramentní, aspoň v dospělosti ne, jako třeba havan, je fakt že žádného neznám, máme tady jen jednu fenečku, ta chodí bez vodítka ale už ji bude 14 let, vypadá ale krásně, skoro jako štěně, oni ji také stříhají na krátko a dokonce ji vyholují čumáček, ale na hlavičce má dlouhé chlupy a má tam gumičku, má krásné kukadla, no a zrovna jsem se včera potkali s Wikinkou a nic, spíše chtěla jít domů, ale asi je to také tím stářím, i když vypadá krásně, leta si neodpáře.No ale , Veru neříkej, že si ty použila nahlas sprosté slovo, to ti snad ani nemohu věřit. To když se já tady potkám s jednou paní, nebo s klukem co venčí takového křížence, on má předkus, vypadá tím hrozně zle, je to fena, a taky že zlá je, tahle fena právě vyprskla na Emí když ji byli 4 měsíce a ona vypustila tu žlázku, o tom jsem tu nedávno psala, jak se jí lekla, nevím zda by jí kousla, ta paní říká že ne, ale žene se na psa, a dělá příšerné zvuky, ještě s tím překusem, špičáky ven, no děs, tak jsem ji kolikrát vynadala, a toho kluka jsem přímo sprdla, jakmile mě vidí, dají si ji na vodítko, já to stejnak radši beru obloukem, také mě to pěkně s...e takový lidi nesnáším, co jejich psi neposlouchají a ještě jsou takový agresivní nebo tak dotěrný, že se ho prostě vůbec nezbavíte, tak jim stále říkám, proč ho nemají na vodítku, když mají tak nevychovaného psa, nebo k nám nějaký běží a chce si hrát, a já volám aby si psa přivolala, že mám problematičtější fenu, kterou mám samozřejmě na vodítku, no a oni jako nic, vidí prcka a myslí si asi že jen nechci aby se očuchávali či co, ale já vím, že jakmile k nám nějaký doběhne, že Emi začne zuřivě štěkat, prostě mě asi brání, nebo co, tak musím Emi držet zuby nechty, v druhé ruce dalšího psa, no a ten cizí pes by si nejradši hrál tak ho vždycky odvolávám sama, jako že fuj a bráním mu třeba i nohou, aby náhodou ho Emi nezranila, teda myslím si že ne, ale jsem na to opatrná, ona více spíš jen vyhrožuje, nebo by prostě štípla nebo čapla za kalhoty, no a ty lidičky, prostě , třeba Matýsku, no pojd sem, ta holčička si s tebou hrát nechce víš? no to už jsem na nervy, protože Emí není skoro k udržení. Takže také máme zážitky. někdy jsem radši když nepotkáme žádného psa. a v klidu se projdeme. aspoň tedy s Emí, ale jakmile ji nechám v blízkosti déle, tak se vyzuří a přestane a pak si psa už nevšimne.Začla to dělat až po štěňatech. Takže jsem zvědavá zda se vám holky také změní.
Veru, no a co říkáš na to, že jsme měli skoro stejný nápad na ten web? Ani ses nevyjádřila, říkala si , že to ale není možné, že bychom to měli stejné, no myslím si , že stejné to není, ale nápad je stejný, co myslíš ty? Od té doby jsem tam měla již přes 40 návštěvníků.
krecinek
Jo a ještě, jen tu vyprávěj vaše příběhy, ráda to čtu, a ještě si vás představuji, jen nevím jak vypadáš, ale to je jedno, jednou jsem tu nabízela, že bychom si sem dali naše foto, abychom věděli jak kdo vypadá, když si tu tak píšeme, ale dala jsem sem fotku jen já, stejnak je mám na webu a MartinaClaudí, ta tu nějak dlouho nebyla, Verunku znám, protože má ode mě Elinku, a LenkuK také, ta má zas ode mně Bella Miu, jinak ostatní ne, už vím jak vypadá Bambinka, a dále nevím, jo Raju, ale ta tu holky také dlouho nebyla co? Občas se mi přihlásí na icq, musím ji to vyčinit. a možná asi i co má Biška a Damiška, ale už si to nepamatuji.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 20:31 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
krecinek
Takto
Tady na té fotce mi připomíná Denisku když byla menší, ještě se podívám na ten odkaz bez toho d, nevšimla jsem se toho.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 20:44
- Nahlásit
krecinek
Leni, Monty vůbec nemusí být takový.... Hlavně ho hodně socializuj a hlídej, aby měl co nejlepší zkušenosti s ostatními pejsky, aby nezískal nedůvěru.
To oc popisuješ dělá moje boloňačka Phoebe. Od mala je hyperaktivní a hrozně ráda si hraje s ostatními pejsky. Můžeš si o ní přečíst na www.bolonskypsik.cz v sekci O Phoebe. Chce se hned kamarádit s ostatními pejsky a to už odmala a ona je fakt odvážlivec, nebojí se nikoho a ničeho. Ale zato když už na ní někdo vyjede anebo je moc hr, tak se podřizuje. A taky jak jsi psala, že když je někdo akčnější než Monty, tak Monty zdrhá, tak to samé je Phoebe a za to se jí posmívám.
To že na tebe vrčí když utíká vůbec neznamená, že vrčí zlobivě. Je to ze hry. Phoebe taky na mě štěká a rozčiluje se, když utíkám, ale nikdy by mě nekousla a myslí to jen ze hry. Tohle musíš opravdu rozlišovat. A hlavně... Monty je štěně!!! o nějaké dominanci u něj nemůže být řeč. Když si s Phoebe hraju, tak ona kolikrát na mě vrčí a já jí dráždím tím víc a víc, ale nikdy mě nekousla.
Já si psy cvičím sama a myslím, že snad úspěšně, obě chodí na volno a jsou ovladatelné (do určité vzdálenosti), ale samozřejmě ne na stoprocent, vždycky se něco najde. Phoebe cvičím už od jejich tří měsíců, co si u nás zvykla a získala k nám důvěru. Učila jsem ji ze začátku stejné cviky jako ty. a k té otázce, kdy ho přestat omlouvat, že je štěně.... Nikdy ho neomlouvej co se týče povelů, že je štěně. Pokud nějaký cvik neudělá, tak mu pomož sama. Třeba když řekneš "sedni", tak pokud to neudělá, tak mu rukou zatlač na zadeček, aby si sedl a to dělej pokaždé. Hlavně DŮSLEDNOST! nikdy nepovolit.
Phoebe se taky se mnou přetahovala o vodítko. To jsem jí ze začátku zakazovala povelem "fuj" a až to vždy splnila a pustila, tak teď už se o něj přetahujeme, ale vím, že když jí řeknu, že to nesmí, tak to nedělá. POužívám to někdy jako hračku venku.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 20:44
- Nahlásit
emikami
Jo,výtahu se Montík taky bál,poprvé,když jsem ho brala ven nechtěl do něj ani nastoupit,ale teď mu je to už jedno a to nám ty dverě dole tak skřípaj, že se až divím, že se toho nebojí.¨
Ještě s tím čůráním-koberec máme nový,ale za chvíli bude asi díky němu na vyhozenín,dneska jsem objednala sprej pro štěnata,aby se naučila chodit na jedno místo,tak uvidíme.Jinak přes Vánoce problém nebyl,chodila jsem s ním každé dvě hodiny ven,ale teď,i když jsem s ním doma,protože mám zkouškový,jsem se prostě rozhodla intervaly prodloužit na tři až čtyri hodiny a dneska byl velký problém...jinak ráno ho beru do náruče a pokládám až na travičce,aby to vydržel,protože kdyby musel ještě chodit, asi by už prasknul Jo,zpočátku taky byl naučený na povel čůrej,pak byla velká chvála a odměna.On ví, že to má dělat venku, že když to udělá doma,tak se zlobíme,ale asi si ještě tak úplně neporučí, no...
No, prostě už aby si 100% začal říkat, kdy chce(dneska si pak teda po tom průšvihu zakňučel-no,umí,ale musí chtít) vydžel to co nejdýl, a když nejsme doma a on už by nevydržel, ať si jde na plínku(popř.noviny, podle toho, co tu mám) ale to bych toho asi po něm chtěla moc. Jinak teď je to to nejhodnější štěnátko pod sluncem,protože spinká u chrupe a pěkně nahlas
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2007 20:58
- Nahlásit
Holky,máte obě moc hezké stránky,určitě si je proštuduju Verca
no,snad to nějak zvládneme-taky chodíme většinou bez vodítka,protože znám teba psy,co celý život chodí na vodítku,"protože by utekli"a to já rozhodně nechci,aby takhle skončil i Monty.Jinak já taky vím,že by mě Montík nekousl,spíš aby ho to štěkání při běhu pak přešlo,protože co kdybych s ním chtěla začít chodit běhat-teda až tak v roce a půl a ne žádný dlouhý tratě.no,uvidíme jinak budeme pilovat tyhle naše cviky a kdyby mě napadl ještě nějaký další,rozšíříme to.Já to dělám tak,že si na něj najdu vždycky chvíli-pár minut,vemu do ruky odměny a on už ví,co bude a to poslouchá ,ale to je doma,v obýváku a on chce ty odměny ale venku už začínáme taky,hlavně mu dávám ty pochoutky,to si pak rozmyslí, jestli je lepší přijít a dostat pamlsek,něž abych se zlobila, že třeba něco zase tahá - nejraději má papírové použité kapesníčky ale jak je kolem něco zajímavějšího, už se nechytám...No,snad to spolu zvládneme,on je docela šikovný,spíš se bojím toho,jak já obstojím, protože je to můj první pejsek.
|