| Autor |
Zpráva |
monka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:45
- Nahlásit
Janik, Darina1 ,
ja vam pridem fandit.
Verca
si jednicka, aj Tvoji rodicia.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:27
- Nahlásit
monka
No Moničko s tebou počítám sto pro. Ty z Olomouce a nepřít? To si neumím představit.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 11:14
- Nahlásit
Veru, já mám ten photofiltre.
Jinak o víkendu se chystám úplně předělat Robbyho stránky, tak snad to stihnu, protože se musím učit maturitní témata a budu předělávat všechny fotky a tak, takže nevím, jak dlouho to budu dělat. Hlavně už chci nechat tu podobu co udělám, tak musím najít ty správné barvy a tak...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 13:10
- Nahlásit
Darina1
Mě ta paní od Petsilku také nedoporučovala Britušku olejovat, je to přece jen pudl a má jinou srst a kudrnatou, a ty máš frizáčky, to je něco jiného si myslím, než psi s dlouhou srstí, myslím že frizáky asi nikdo neolejuje, ale to je proto , protože např. Deniska má tu srst jemnou, zatím je to teda dobré, ale aby nebyla tak jemná a načepířená, doporučila mi abych olejovala po koupání, ona trochu ztěžkne, bude se prý lépe česat, a neměla by se zacuchávat. Co vím, také havaňáky olejují, takto kdybych ji nechávala, tak si myslím, a ještě česala na sucho, tak si myslím, že bych ji tu suchou srst mohla spíše ulámat tím česáním, takže i češu že nastříkám sprejem, a rozčešu, myslím že to je vše jednodušší, ten sprej bys také mohla na své psi určitě použivat, to jsem dělala i Britušce, ale frizáka bych asi do oleje nenaložila
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 13:27
- Nahlásit
emikami
Víš já osobně se v tom moc nevyznám proto, že jsme měly předtím NO a ta starost je o něčem jiném. Já budu čekat až nám naše střihačka paní Králova řekne, že už je ten praví čas, tak začnu zatím si myslím, že nepotřebují a rozčesávaní nám jde velice dobře nemáme žádné cucky. Teď jsme byly střihat a pokaždé se ptám a vše je v pořádku. Uvědomují si že pokud chci chodit na výstavy tak musíme být dobře připraveni, ale pokud to půjde tak zatím bez chemie.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 13:36
- Nahlásit
Ahoj
Myslíte, že maltézáčdi se musí taky před česáním olejovat?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 13:49
- Nahlásit
emikami
Já Bellu neolejuji,ale před česáním používám rozčesávací kondicionér ve spreji. Po koupání používám buďto proteinový kondicionér nebo regenerační balzám od Bea Natur. Obojí obsahuje olej.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 14:30
- Nahlásit
Já mám zatím Lotio pro štěnata od Héry a pak mám,až bude větší šampon pro bílou srst a kondicionér pro srst splývavou.Olejovat ho každý den před česáním ho asi nebudu,snad se mu ta srst kovovým kartáček a hřebenem nepoškozuje a neláme.Jo,když už jsme u té kosmetiky-včera bylo takové teplo,že už mi to přišlo jako na jaře a tak jsem tak začla uvažovat,že až bude opravdu jaro a budeme chodit do lesa,budu potřebovat něco na klíštata...co používáte vy?Já uvažovala o
Je to spot on pro štěnata máte někdo zkušenost s tímhle?
Verčo,co dělá pudlík?
zatím ahoj
Lenka a Monty
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 15:51
- Nahlásit
krecinek
Leni, to se neolejuje před každým česáním, chovatelé to dělají tak, teda jen ty co znám, že vykoupeš, dáš kondicioner, a přeleješ celého psa tím olejem rozmýchaným s vodou, prý, já to ještě nezkoušela, mě kdysi poradila na labutěnku, protože to používá chovatelka od maltézáčků, olejíček - dětský - baby lové - kupuje se pouze v DM a stojí asi 40kč jenom. Já to na labutěnku dávala na sucho, prostě jsem si dala olej do dlaní a celou jsem jí potřela a pročesala, aby se to dostalo všude, nebo po koupání na mokrou srst, a když už se olej vstřebal třeba za týden, nebo tak, něco se vstřebá něco se otře, že no tak jsem ji zase přiolejovala, dobře se to česalo, a splývalo to, nelámali se konce srsti, no tak jsem to vyzkoušela už i na Denisku, zatím na sucho, nejdříve byla mastná, ale nyní už by to ani nikdo nepoznal, chystám se jí ale v nejbližší době koupat, tak zkusím pak jí tím přelít, uvidím, jaký to bude mít efekt.Zatím se češe dobře, na to jak má dlouhou srst, jen tenkrát jsme bojovali s těmi pucky pod těmi nožičky, pak jsem to vyčesali a nyní to kontroluji, ani nemusím česat každý den, a jde rozčesat také vždy. No a já ji stříkám lidským Gliss kurem, je dorůžova, na lámavou a suchou srst, tak tím ji trochu stříknu před česáním, a nebo jsem si rozdělala trochu kondicionéru ve vodě, a tím jsem ji stříkala také před česáním a to bylo také super. Ten Gliss kur mě také poradila jedna chovatelka od bišonků, má různá plemena, měla ho na výstavě sebou a i tam tím psa postříkala, pročesala, a chlupy hezky splívaly.No ale jak jsem psala, až budou penízky, jelikož je to vše drahé tak juknu na internet a ještě se poradím co by bylo dobré. ale podle mě, i šampon je tedy chemie, ne? ale nemyslím, že bych ji tím tu srst nijak ničila, ba naopak, jak srst roste a je dlouhá tak konce bývají slabší, a můžou být suché a lámat se, tím že budou proolejované, tak se tomu zabrání, ne???
Olejovat před každým česáním nééééé, jen to stříkadlo můžeš používat, no já nyní nevím kolik je Montymu, zdá se mi že má srst ještě kratičkou, Wiki také ještě neolejuji, ale Deniska ji má fakt dost dlouhou , nevím, jak bychom to bez toho udrželi dlouho, a že teda musíme vyčkat.
Teda holky dneska je pěkná zima a vítr, prý má přijít nějaký uragán a nemá se vycházet radši ani v noci ven, mají padat i stromy. Včera jsem nemohla dýchat jaké bylo teplo a dnes jsem se zabalila i do kapuci. To počasí si z nás normálně dělá fakt legraci. Wikinka mi málem ulítla, a Deniska jak jí lítali ty dlouhé chlupy tak jsem nevěděla kde má hlavu a kde zadeček
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 16:44
- Nahlásit
monka
Moničko už se na tebe moc těším a jsem ráda, že dojdeš fandit
Darina1
Ano Darinko už se to pomalu ale jistě blíží strašně se těším...
Jo tak to budou klici rádi, když s něma budeš chodit na ten cvičák No já doufám, že tady blízko v jedné vesnici budou překážky na agility a bude tam taky dojíždět nějaký trenér....to by jsme s Andym určitě chodili, protože mě agility strašně baví
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 17:14
- Nahlásit
emikami
Díky za rady No,Montymu budou 21.ledna už 4 měsíce-toto letí...máš pravdu,srst má ještě krátkou a zatím ještě kvalitní,hebkou,štěněcí. No,možná bych pak zkusila ten dětský olejíček po koupání(ale zatím máme jen štěněcí šampon a nic víc by teď asi ani neměl mít),já jen myslela,že se kartáčováním láme srst a to bych nerada...
Jinak máš pravdu,teď jsme přišli z venku a začíná foukat vítr...potkali jsme štěně výmarskýho ohaře ( jen o něco málo starší štěně)a ten můj blbeček si před ním akorát lehl na záda,si lehl kus před něj(ohař byl na vodítku),položil si hlavičku na zem,vrtěl ocáskem a štěkal,ale jak se pustil i ohař a začal odrážet,Monty stáhl ocas,párkrát kvíkl, když po něm ohař házel tlapkou(myslím ale,že Montík je moc přecitlivělý a přehání to) no a pak zalezl do křoví a vchol byl,když jsem si já-panička pro něj musela dojít( "ke mne" samozřejně dělal,že vůbc nezná-ale když jsme sami,hned si ke mne letí pro odměnu) a když už jsem si pro něk teda došla,začal si se mnou hrát a uskakovat přede mnou-tak jsem šla jako od něj,že mě bude hledat-prdlajs-zalezl zpátky do křoví a musela jsem si ho pak odnést v náručí...paličák.a ohař,ten poslechl na slovo,no,co vám budu říkat,jak jsme se v tu chvíli cítila trapně
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 21:01
- Nahlásit
krecinek
Dětský olejíček moc nedoporučuji. Pejsci mají jiné PH než lidé. Taky jsem o tom,že to není dobré četla někde na netu. Jestli to najdu tak dám odkaz.
Hlásím tady taky pěkně duje. Becky jsem měla na vodítku a když kakala tak jí ten vítr převrátil.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 22:05
- Nahlásit
LenkaK
No ta chovatelka to používá bez problémů a má výstavní pejsky. Ale doporučila mi jen tento, jiný ne !!!!
Také jsem zrovna byla s Wiki venku když to začlo foukat, i mě se šlo špatně, a ona mi vlála na vodítku Když jsem byla předtím z holkama, foukalo to,ale šlo to , pak za 20minut jsem šla s Wiki a když jsme se vraceli už to bylo děsné, pak už bych ani nevyšla, bála bych se že něco přiletí ze střechy, občas se tu něco uvolní a pak to letí, je to nebezpečné.
Hele a můžu říct, že pudličku Bellinku jsem celý její život koupala v lidském březím šamponu, nikdy jsem nekupovala psí šampon, tenkrát mi to ani nenapadlo, srst měla kvalitní, lupy žádné, kuži také neměla suchou, prostě když byla vykoupaná a ještě ostříhaná a načesaná , byla to krásná slečna. Ono se s tím nyní moc nadělá, myslím, že se to nemusí přehánět , když to tak vezmu cpeme do těch psů tolik peněz a možná že zcela zbytečně, když něco budu používat buď levnějšího nebo lidského a pak zjistím že to dělá nějaké problémy, tak to změním, ale do té doby ne. Vůbec ze vším se nadělá mnoho caviků, jak myslíš že to bylo dříve? Psi žrali co zrovna bylo po ruce, byly zdravý a vše jim prospívalo, kolik psů je tady co se dožívá 15ti let, ale tím že se začlo mluvit o složení , lidské a psí a já nevím co všechno tak je tím vším tak rozmazlíme, že za chvíli opravdu nebudou nic snášet.Vymyslí drahou kosmetiku, a bůhví jak to není dobré, a jen tahají peníze z lidí kteří tomu věří, kteří chodí především na výstavy aby měli nej super psa.Nyní jsem si to náhle uvědomila, že je to fakt jen pes, a my ho vším rozmazlujeme, rozumné je dělat vše s mírou a nepřehánět to a zbytečně nevyhazovat peníze. Cherlinka měla krásnou srst po tom olejíčku když jsem ji vykoupala, Deniska jí má také pěknou, samozřejmě nevím co to udělá, když to budu používat dva roky, ale až....tak to třeba změním, jak jsem psala výše, když budu mít peníze koupím něco vhodného, ale právě nyní jak to píši jsem se rozhodla , že to nebudu přehánět.Ono je to pak ještě všechno spíše horší než lepší.To že to má jiné PH složení než lidé , tak co by ji to mohlo udělat? Víš to? Krásně se mi češe, např. i po tom Gliss kuru, a používá ho i chovatelka, tu srst má podle mě opravdu docela krásnou,tak proč to např. nyní měnit.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 08:27
- Nahlásit
emikami
Dášenko zcela s tebou souhlasím. Vše co jsi napsala je čistá pravda, zbytečně z nás chovatelů vytahují peníze. Dlouho už chovám psi cirka 30let. Krmení vždy bylo co dům dal a koupáni jedině lidské šampóny a psi si myslím, že byly ukázkoví. Mluvila jsem s jedním vetem položil mi otázku proč psi na vesnici neumírají tak často na různé nemoci a proč ti naši v městě jsou tak často nemocní a mají různé problémy. No a odpověď je jasná moc jsme je rozmazlily, kupujeme jen to nej a s každou prkotinou utíkáme k vet, no a samozřejmě ti naše granule. Sám říkal pes na vesnici z blajzne co zůstane a basta.
Já se snažím to taky nepřehánět, pejsky milují, ale odcať pocať. Co myslíš že ti mojí kuliferdové mají nejraději za pamlsek vysušení tvrdý chleba a jak jsou spokojeni. Taky zajdu do obchodu a koupím dobrotu, ale chleba vede.
Pac a pusu od Biška a Damiška.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 11:06 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Emikami
Ale olej se ti nikdy s vodou nerozpustí. Ty jsi psala, že normálně použiješ kondicionér a pak srst přelišej olejem smíchaným s vodou. Jenže ty musíš ten kondicionér smíchat s olejem a ten pak s horkou vodou. Jiank se ti to nespojí ve směs.
vím, že frizáčci se olejují taky a to mají téměř stejnou srst jako pudly a to kudrnatou. Slouží to jako "konzervace", aby se hlavně výstavní srst nepoškodila a aby šla lépe česat.
krecinek
Na Montyho nemusíš používat do půl roku nic jiného než šampon. V půl roce můžeš přidat kondicionér a pak při přesrsťování nějaký norkový olej na rozčesání nebo něco podobnýho. Ale nepotřebuješ nic víc, hlavně když ho budeš stříhat.
Srst se češe mokrá, protože suchá se mechanicky poškozuje prachem. Ale tohle podle mě nedělá moc lidí, jen ti, co mají dlouhosrsté psy, co se nestříhají.
Pokud chcete vidět víc (i fotky) o pudličce, tak se mrkněte na to téma.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 11:57
- Nahlásit
Díky za rady
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 15:31
- Nahlásit
Verca
Týýýý hele Verčo, asi to tak bude jak píšeš, no je jasné, že olej a voda se nespojí, ale asi jsem to určitě popletla, ono to bude asi s tím kondicionerem, no schválně ji napíši nebo zavolám, buď jsem to popletla, nebo jsem ji pořádně neposlouchala, ale takjak to píšeš ty to zní logičtěji. Jinak když dám olej na suchou srst, je to ok. Ani se nám to nezacuchá v tomhle větru, a to tu holky pořád řádí a jsou v sobě, takže i to zapřičiňuje zacuchávání, no uvidím, jestli se začně přesrsťovat, tak jak to bude vypadat, už jim budou 7měsíců, myslíš že už by mohli začít. Já to tedy u holek nějak nikdy nepociťovala, jen u Britušky to bylo jiné.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 16:24
- Nahlásit
emikami
Zkus se mrknout na použítí třeba těch olejů na petsilku (na jejich webovkách). Mám pocit, že tam, kde jsem nakupovala já na www.profikosmetika.cz , tak tam psali v návodu na olej, že se to nejdřív smíchá s kondicionér a pak horkou vodou. Jinak by ti to udělalo jen velké oko na vodě.
Romaine
Romi, pošli mi nějaké fotky mailem, které chceš oříznout a já ti to ve photoshopu udělám i s prolnutými okraji. Budu to mít za chvíli. Ve photofiltru to není.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 17:54
- Nahlásit
Veru, moc děkuji. Odesláno.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:03
- Nahlásit
Romaine
Musí tam být každý chloupek?
A na jaký jsi to poslala? zkus to poslat na bolonskypsik@bolonskypsik.cz na seznam mi to nepřišlo.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:07
- Nahlásit
Verca
naja-V nebo tak nějak... To víš, že nemusí, chlupů má dost
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:08
- Nahlásit
Romaine
aha,tak to si počkám. asi to bude chvíli trvat než to dojde.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:09
- Nahlásit
Znovu odesláno na psíka
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:11
- Nahlásit
Romi a to chceš ty fotky jako oříznout, aby tam byl jen Robby anebo aby jsi tam s ním byla i ty a ten pejsek apod?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:19
- Nahlásit
Jé, promiň, tamta i s tím psem a pak Robby a plyšáci, jinak jen Robby. DĚKUJI!!!!!!! Jsem ti zavázána!
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:20 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Romčo nemáš náhodou skype nebo icq?
Už jsem to našla, tak si mě prosím autorizuj, snad jsi online.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 18:36
- Nahlásit
v sobotu 3. března 2007
Výstaviště České Budějovice, a.s.
I. uzávěrka přihlášek: 14. ledna 2007
II. uzávěrka přihlášek 28. ledna 2007
----------------------------------------------
Jedete tam někdo s havanským psíkem?
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 19:57
- Nahlásit
Musela sem na net pustit bratra. Omlouvám se. Budu tu už jen chcilku a pak zítra skorocelý den...
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 20:15
- Nahlásit
Darina1
Také dají přednost suché housce nebo chlebu před granulí, to se můžou utlouci. Nemáš pod členem ani mejlík ani icq, chtěla jsem ti něco říci, máš icq? Pokud ano napiš mi na 471 394 803 nebo skype - dagmar.ko - pokud nemáš nic z toho písni mi mejlík.
Tohle nyní kupuji holkám, dříve jsem kupovala občas normální asi pro dospělé, ty jsou o něco větší a je jich tam docela málo, tohle je vhodné i pro štěňata,jsou menší, takže pro holky i velké lepší a můžou se po tom utlouci, dostávají to jen jako pamlsek. Kupujete to také někdo? V obchodě to stojí 80kč. tady je to o něco levnější, já mám již tady 6% slevu tak mě to přijde o 20kč asi levněji, no apsoň něco. Dnes nám akorát došly a čekáme na další várku, jelikož jsem tam musela objednat tyto konzervičky pro Emí, jinak mi nyní přestala žrát a tohle jí zamýchám do granulí a sežere všechno jsou prostě nej super.
Nejradši kupuji kuřecí a kuřecí s tuňákem, je to tak výborné libové masíčko, že i člověk by ho nejradši snědl.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2007 21:16
- Nahlásit
emikami
Já dávám za odměnu tohle,má to moc rád
Občas tohle
Jinak granulky taky nijak vzlášť nebaští,tak mu teď dávám šunku a někdy do nich přimíchám i jablíčko,což on rád.
|