Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Verca
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 21:04
- Nahlásit

emikami
Dáši, víš, co asi napíšu, tak nebude moc hezké, ale z bišonků mají nejlepší povahu frizáčci a boloňáci. Havaňáčci i maltézáčci jsou dost ostražití a nedůvěřiví a co znám prostě boloňáky a frizáky, tak nejsou vůbec ostražití a jsou hrozně přátelští a skoro všichni si jdou pro pomazlení i k cizím. Navíc mají i úplně jiný výraz v očích. Fakt že jo.... Elinka mě už od pěti měsíců hlídá a to jí zakazuju. Prostě k nám přišli do bytu měřit teplo, Phoebe je hned vítala jako všechny lidi a Eli normálně na ně začala štěkat a bránit mě. Tak jsem byla z toho vyjukaná, protože jsem to neznala.... Klidně se se mnou můžeš hádat, ale co jsem prostě poznala, tak vím, že bišonci nejsou stejní. Bude to určo i kvalitou chovu, že se prostě předtím tolik nehledělo u havaňáků a možná i maltézáků na povahu, ale třeba na zbarvení a vzhled... Co si píšu s chovatelkou Phoebe, tak i ona říkala, že co chová boloňáky (15 let), tak všichni jsou přátelští a vítají návštěvy a i ke psům jsou mírumilovní, spíš se podřizují.
Eli normálně na psa vyjede a to je ještě štěně.
Ale k nám je neskutečně milá a je to sluníčko, bez kterého by si nedokázala představit svůj život. ale píšu to teď tak jak to je, možná si někdo řekne "Šmankote, vždyť ona Eli ani nemá ráda" Tak to není, nikdo mě nedokáže zpusinkovat a krásně probudit jako ona. Je mazlivější než Phoebe, ale k cizím neůdvěřivá a ostražitá...
No já si taky myslela, že nedokážu nadávat nahlas a někomu, ale když šlo o Eli a já se o ní tak hrozně bála, protože už byla daleko (bála jsem se asi jako o Phoebe, když jí napadla ta ovčanda a otřískala jí o zem), tak jsem si fakt do pusy neviděla a teď se až stydím.

krecinek
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 21:17
- Nahlásit

Verca
Možná něco na tom bude...taky jsem někde četla, že maltézáčci jsou oddaní svému pánu a k němu vnímaví a citliví, ale nedůvěřují cizím a jsou proto dobří hlídači, štěkají.No, však přítel jednoho matézáčka zná a ani nechtěl, abychom ho měli, protože ten, co ho zná je prý agresor a neurotik a šíleně štěká...ale já zase znala jednoho,který byl moc milý a hodný i k cizím...no, nevím, ale doufám, že to záleží taky na výchově. sice nechci, aby mi pes za každým hned letěl jako teď a s každým by i odešel, ale taky nechci, aby na každého na ulici štěkal jako blázen.Ale musím přitnat, že nás tak jeho maminka přivítala-první, co bylo, když jsme přišli pro štěně, začala štěkat.pak ji panička okřikla a byl klid, dokonce nám málem vlezla i do přepravky místo štěnátka

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 21:25
- Nahlásit

Emikami
jo a k těm stránkám....jeden pán mi před delší dobou řekl, že si lidi dělávají stránky přes tabulky, tak mi nasadil brouka do hlavy, ale neměla jsem odvahu to zkusit. Jenže mi připadalo, že rámce zabírají hodně místa na stránce, tak jsem se naštvala a začala to měnit. Pak jsem si četla jednou diskuzi, kterou jsi založila ty a tam ti psali názory na tvé stránky a tak jsem si pomyslela, že to možná změníš taky. A tak mě nepřekvapilo, že je měníš. Jenže já to tu nepsala, chtěla jsem, aby to bylo překvapení, ale nakonec jsem se přiznala, aby to nevypadalo, že od tebe opisuji. Měla jsem je hotové asi tak za tři až čtyři dny. nebyla jsem na pc hodiny,ale když jsem měla čas, tak jsem je dělala.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 21:30
- Nahlásit

krecinek
já si myslím, že je to je i o výchově, to určitě. Nemusí ti na každého venku štěkat, když mu to budeš zakazovat. Ale nech ho, ať si lítá za lidmi, ať získává dobré zkušenosti. Phoebe mi taky s každým chtěla odejít a teď to dělá i Eli a ona je jinak jak můj ocásek.

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 22:06
- Nahlásit

Verca
Verunko určitě se snaž přemluvit aby si dojela do Olomouce za náma byla bych mooc ráda a chtěla bych tvoje holky vidět a budeme potřebovat podporu, takže prostě přijet musíš a hotovo.
A k těm povahám Bišonků máš úplnou pravdu....

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 22:21
- Nahlásit

Janik
No tak po tom, co jsi mi napsala, musím určitě přijeeeeeet. Bo beze mě byste nevyhráliiiiii!!!!!! Bez fandění to nejde.

Janik
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 22:23
- Nahlásit

Verca
No to určitě....jako jsme tam v naší skupině jenom 3...sice počítám s tím, že budeme poslední ale tak s podporou snad to bude lepší.....ty prostě přijet musíš!!!

emikami
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 23:01
- Nahlásit

Verca
Co se týče stránek, nevím jak si je dělala, také je máš v jiném programu a to je též velký rozdíl, neznám ho a tak nemohu posoudit práci v něm, také nevím jak si je dělala a nemohu posoudit pracnost, ale myslím si že jsou jednodušší než ty moje, asi to možná špatně píši, myslím tím, že se lépe dělali než ty mé, na těch mých jsem musela dost zapracovat, už jsem se tě ptala, ale málokdy odpovídáš na mé otázky, ptala jsem se zda si dělala nové, či zda si je dělala z těch starých. Já je dělala ze starých, nové by se mi dělali lépe, ale tak rozsáhlé stránky celé nové bych dělala opravdu velmi dlouho. Možná jsem je udělala zbytečně složité, nevím, kdo na to kouká, to nemůže poznat, také mi trvalo dlouho jaké barvy sladit, jak to udělat, i to zabere spoustu času. Ty máš menu jen jedno pro všechny stránky, nebo co stránka tak si musela dělat menu, já jo, na každé stránce jsem musela vložit nové, nevím v jaké to máš tabulce a jak to u tebe funguje, vypadají dobře, není to sice zcela mé gusto a také jsou pro mě dost barevné, to už mám za sebou, nyní se snažím aby byly jednoduché, přehledné, hlavně aby neřezali do očí. No a aby bylo co prohlížet, což dostávám skoro denně mejlíky, takže zatím myslím není nutno ani vymazat fotky, zprava,zleva,zepředu,zezadu

Co se týče bišonků, asi bych s tebou nesouhlasila, hádat???? tak to mě opravdu nenapadne. Myslím, že to prostě záleží na povaze, jaké má zážitky a výchovu od malička, myslím´že od 6týdnů už na tom hodně záleží, můžeš si přinést domu nebojácnou kuličku, veselou , hravou, důvěřivou, pak bude stačit že ji nějaký pes chytne za krk a pokud se nějak zablokuje, už se k psovi nepřiblíží nebo se bude bránit, to samé, jakmile ji nějaký člověk ublíží a to nemyslím jen fyzicky, tak k němu bude nedůvěřivá. Abych se s tebou mohla přít, musela bych znát všechny bišonky a od každého asi tak 10 psů, pak bych mohla poznat který z bišonků by se mi zdál takový či makový, ale jelikož havanské znám jen ty moje, frizáka znám jen od pohledu, který se tu venčí, a páníček nikdy nechce aby k nám přiběhl, tedy nikdy ho nepustí si hrát se psem, je to mladý kluk, protože se pak rozdovádí a nemůže ji dostat domů, maltézáka toho 14tiletého, bolo a ni jednoho, takže si netroufám říkat to co si troufáš říkat ty. Možná znáš víc psů než já, ale určitě jich neznáš tolik abys to mohla takto posoudit , tak jak to píšeš, já se havaňáků rozhodně nechci zastávat, to ani náhodou, ale myslím, že to vše opravdu záleží , co štěně zdědí od rodičů, babiček, prababiček, atd. a jak ji člověk vychovává a jaké má v životě zážitky. Pes se hodně tím vším zmnění, můžeš jednoho pejska plácnout přes zadek a už k tobě nepřijde a druhýho bys mohla třeba umlátit, a přijde k tobě pokaždé. A to že tě Elí hlídá, že se nevítá s každým člověkem kdo u vás zazvoní, tak to mě jedině vyhovuje, protože když byla Emi malá tak ke každému šla, to jsem neznala u pudla Bellinky, ta nešla k nikomu, pak jsem chodila s Emí a bylo to děs, za každým běžela, každý si ji chtěl pohladit a mě to docela vadilo, ne všechny lidi se mi líbí, a od některých zrovna pohlazení a pak abych se s ní doma mazlíčkovala, tak to mě bylo docela nepříjemné, byla taková dost dlouho, pak to bylo již lepší, pak měla asi tři nepříjemné příhody, pak štěnda a od té doby štěká. Vyrůstala s Lukáškem, v životě mu neublížila, ani když ji jako maličky vzal za chlupy a rval, jelikož tomu nerozuměl, nikdy ji nenapadlo se po něm ohnat nebo zavrčet, vztah co mají spolu a vůbec Lukášek s ostatními a oni s ním je vyjímečný, Brituška ta se k němu stále tulí, on ji krásně hladí, je to krásné je vidět takto spolu vyrůstat, a je vidět jak to tomu děcku dělá dobře, když ho hlídám,a on spinkal, Brituška si k němu šla lehnout, když se trochu probudil, poznal že je vedle něj pejsek, začal ho vždy ze spaní hladit a hrát si s chloupkama a spinkal dál, nebo se kní přitulil a spal. Kolikrát jsem Emí hledala kde je, a pak jsem ji vždy našla u Lukáška v pokoji jak mu spí u nohou, myslím, že ho tam prostě hlídá.Mně vroucně milují a láskou by mě sežrali, a že štěká Emí na cizí lidi, něco ji to prostě zavinilo, co, to bohužel nevím, ale i tak bych ji nevyměnila, jelikož je nesmírně oddaná, chytrá, o štěňata se stará s velikou láskou, a také si je umí pěkně ohlídat, pečovala tady ne o své dvě štěnda ale i o Kamilčiný , takže pečovala o šest štěňat a klidně jim dovolila aby se pověsili na její cecíky, sama tím trpěla ale nechala je, a její štěnda to nebyla, to už také něco vypovídá o její povaze, a když srovnám Emí s Kamí, je každá zcela jiná, a myslím že to samé bude Deniska a Wikinka, takže mám doma 4 havanské psíky, a myslím, že každá bude mít jinou povahu, proto si nemohu troufnout říct že havaňák je lepší či horší než bolonák, nebo frizé nebo maltézák. Psi nejsou klonovaní, a proto je každý jedinec jiný. Když budu mít od každého plemene doma několik psů, a budu je pár let vychovávat, pak bych mohla říct, že bolo má spíše takovou a takovou povahu a havan, atd. zase jinou. Myslím, že to tak je i s ostatnímy plemeny, do bišonků patří i cotonek, také žádného neznám, a když si vemeš jorky, tak nědo si je nemůže vynachválit a někdo by si ho nepořídil ani náhodou pro jeho povahu, v čem to je????? Já nevím, ty ano? Neznám je, nechovám je, takže opět nemohu posoudit, vám se nelíbí, mě se jork moc líbí a vždy jsem ho chtěla, ale bála jsem se abych zrovna nekápla na tu uštěkanou povahu,a také někteří prý dost vrčí. Takže si mě ani neurazila, ani se nehádám, jen s tebou velmi nesouhlasím.Co se týče chovatelů a tvé chovatelky ještě jsem neslyšela, že by chovatelka určitého plemene by přiznala že jsou ti její horší povahově než jiní, každá si bude hájit své plemeno, já se od těchto chovatelů asi budu lišit, protože bych si své plemeno nehájila, i Brituška je jiná než byla Bellinka, také je to pudl, takže opět nemohu přímo říci aby si někdo pořídil radši pudla než havanského psíka. To prostě nejde.My se také nějak narodíme, pak žijeme s rodiči a každý člověk si něčím projde v životě, dobrý či zlým, a tím se člověk mění, dál se nebudu rozepisovat, ale snad víte co tím vším myslím, a tak je to bych řekla i u psů, též se mění, každá situace a každý okamžik má v životě jak pro psa tak pro člověka nějaký význam, nyní jde o to, zda je to dobré či zlé.Asi jsem se víc rozepsala, než jsem měla, ne že bych byla nějak naštvaná, už jsem ti kolikrát řekla, že já se neumím naštvat, a když tak za hodinu to nevím, ale trochu si mě popudila, že můžeš toto tvrdit, když vlastníš psa jeden rok a druhého půl roku a pár jich znáš. Já žiji se psem již asi 15let, a netroufnu si říci jakou povahu má ta či ona rasa.Beru víceméně psa jako jedince než jako že spadá do určité rasy.NO např. ráda nemám, bojím se jich, protože když nejsou vycvičený a pořídí si ho nějaký puberták jen aby byl zajímavý pak může někoho velmi zranit a pokousaných dětí od nich bylo dost jako od pitbulů, ale opět není pes jako pes.Stop, končím, protože bych asi psala ještě hodinu.Jo a ještě to vítání, lidi , které Emí zná by láskou snědla, hlavně by snědla co mají v tašce ale když přijde pošťák který zastupuje naši poštačku, pěkně ho vyštěká, nedovolil by si aby se ke mně přiblížil, tomu teda věř, a já jsem za to ráda, vadí mi když štěká na někoho, jako např, na vás, když jste tu seděli, to ano, ale jinak ne.Tak čus , bambulus

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 23:50
- Nahlásit

Ano já právě mluvím o té ostražitosti. A to jsi dlao by se říct potvrdila. Nemyslím si, že je vhodné, aby výstavní pes byl nedůvěřivý a ostražitý k cizím lidem, protože na něj posuzující dost šahá. A pokud by na něj v kruhu zavrčel, tak pochybuju, že by mě posoudili.... Boloňáci a frizáčci tohle prostě nemají v povaze. Kdežto u havaňáků se dočteš, že jsou hlídači a páníčci, ač možná nevědomky, mi to jen potvrzují (tím nemyslím tebe). Je to hlavně o vkusu člověka.Já prostě miluji vřelé povahy, co se jdou pomazlit se všemi.
A jak jsi psala, že tobě vyhovuje, že neletí ke každému, tak to je zas o ovladatelnosti psa. Když se mi nějaký člověk nelíbí a Phoebe k němu letí, tak jí zavolám a ona přijde a mám vyřešeno. Prostě jí chci mít dobře socializovanou a přítulnou, což je. Proto i chodím s nimi, ač nenaočkovanýma mezi lidi a psy (samozřejmě tam, kde se nevenčí všichni psi a hlídám je jako oko v hlavě a nechávám je sseznámit se jen s psy, které znám), aby si zvykaly a hlavně proto, že zrovna to období, kdy se očkují je nejdůležitější pro socializaci pejska. nevím, možná mi jde až moc o povahu a ne exteriér, tak proto tak píšu. Možná jsem se prostě našla v boloňácích a jiného pejska bych si už asi nekoupila.
Soudím tak, že u nás je hodně frizáků, celkem dost maltézáků a samozřejmě, že se hned s nimi seznamuji, protože mě berou bílé kuličky a zatím se mi potvrdilo to, co jsem psala. Pravda, havaňáčků až tak moc neznám, ale tady u nás je fakt přebíleno, ale zatím mám zkušenosti, které jsem popsala. No už se opakuji.
Jen...ano, záleží vždy na výchově, ale základ nezměníš, jen trošku pozměníš. Pokud je plachý pes, tak z něj neuděláš psa, který bude nebojácný. Jen mu tu vlastnost můžeš zmírnit.
A hlavně, je to o chovu (samozřejmě s ohledem psa na zkušenosti). Vlastnosti se dědí.
Možná jsem měla štěstí, ale kolikrát na Phoebe vyjel pes a jednou jí dost hnusně napadla ovčanda a ona je přitom milá pořád stejně.
Je to můj vlastní názor a možná, že až poznám víc havaňáků, tak změním názor.
A s tím, že každý chovatel chválí své plemeno... Když jsem byla u p. Němcové (štěňata měla tři týdny), tak mě obě maminky (měla dva vrhy) přivítali úžasně a i ostatní bolo byli naprosto skvělí a vřelí. Tak si myslím, že měla právo na to, mi napsat to co jsem psala výše.
Tímhle nechci říct, že bych havańáky odsuzovala, ale ta nedůvěřivost mi prostě až tak nesedí. Bellinku od LenkyK mám moc ráda, ale kdybych jí nepoznala víc, tak bych si řekla, to je hlídač. takže shrnuto: nesedí mi ta prvotní nedůvěřivost k cizím lidem a psům.
Jsem zvědavá, co mi napíšou ostatní za názory.

Teď nevím, o jakém programu mluvíš, myslela jsem, že jsi ty stránky dělala ve frontpage? Já jo. Tabulky jsem dělala různé, do každé vkládala menu. Ale pak jsem si udělala na každou šablonu a tu dala vždy novou stránku vytvořenou z existující a to mi dost usnadnilo práci. Já ti věřím, že ses s těmi stránkami natrápila. Nechci se s tebou dohadovat, kdo se víc na tom nadřel. Mě dalo fakt zabrat třeba "bannery" co mám nad menu. Vychytat velikost a pořád to ořezávat....no děs. A taky to vymyslet... Každopádně mi to dalo více zabrat než ty první stránky.
Oranžová, co mám na stránkách je sama o sobě výrazná barva, ale prostě nemám ráda tlumené barvy. Lidi mi píšou, že se jim to líbí. Navíc záleží na každém monitoru, jak je nastavený, já tu oranžou utlumila co nejvíc(ale aby zůstala oranžová a nebyla z ní hnědá), aby to nikomu nebylo do očí, ale stejně třeba Lenka mi psala, že to má hrozně výrazné, bijící do očí a co vím, tak mají opravdu nastavenou hodně velkou svítivost na monitoru a když jsem viděla i tu první verzi mých stránek na jejím pc, tak mi to bilo do očí, až to příjemné nebylo.
Ale oranžové se nevzdám, tak jako ty své melodie.
--ael netvrdím, že se jí nepokusím ztlumit. Možná nakonec tu úvodní stránku udělám stejnou jako mám boloňáka a havaňáka. To si ještě promyslím

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 00:56
- Nahlásit

Verca
Tak nyní mě nic asi již nenapadá, asi bychom mohli polemovat o pavaze hodně dlouho, když jsem přijela k paní Herčíkové neštěkl na mě skoro ani jeden pes, a všichni ke mně také skoro šli, takže si opravdu myslím, že záleží asi spíše hodně na předcích, s jakou se narodí povahou, a jak se vychová a s kým přijde do styku. Že Elí byla klidnější a bázlivější jsem vám již říkala, a také jste to tu viděli, to Eisi byla živel, a také to asi tak i zůstalo. Možná by ti spíše nakonec vyhovovala Eisi, je to sice dračice,asi jako Fíbí, je to i mazel, možná se třeba nevydrží pusinkovat jako Elí , to zas až tak netuším, jen vím, že mi paní píše, že je úžasná a že by ji za nic na světě nevyměnili, a že měli na ní štěstí, je to okrasa jejich sídliště. Neberte to nijak že bych se nějak vychloubala, ale jsou s ní opravdu velmi spokojení, třeba o Coletce , od paní mi chodí tak úžasné mejlíky, že mám někdy až slzy v očích , jak ji milují, jak se chová, a když jsem ji viděla na výstavě v Kladně , kde tedy bylo opravdu otřesné prostředí pro psa který na to není zvyklý tak byla trochu bázlivá a radši byla v náručí než na zemi, kde by ji mohli ušlapat, radši chodí do lesa na procházky. Skoro o všech štěňatech mám dost zpráviček, a ještě nikdo mi nenapsal že třeba jediné co mu vadí je to a to, každýho je to miláček, a každý má prostě něco co se musí ohlídat, teda asi si přečtu ještě tu knížku, že bych ale četla že to jsou hlídači? to si fakt nepamatuji, když jsem vybírala plemeno. Jelikož je havanský psík a právě pro jeho povahu oblíbené , proto ho také chovám, kdybych slyšela jiné názory nebudu mít doma již 4 feny a přešla bych třeba na jiné plemeno, ale bylo by to pro mě velmi těžké rozhodování, boloňáka bych si nepořídila tutově, to vím, frizáčka možná, ale spíš by to byl cotonek nebo maltézáček, ale musela bych se ještě o to víc zajímat a k někomu se podívat. Vzhledově se mi nejvíc líbí havanský psík, to je pravda, ale když je ostříhaný na krátko, myslím tak nějak jako štěně, nemyslím tím zcela krátký střih, to se mi také líbí, ale zas aby to vypadalo jako havaňák, pak se mi líbí frizák střihem,až na tu hlavu kulatou, to se mi nelíbí, pokud to někdo stříhá tak že se z toho neudělá až taková velká koule tak se mi líbí, jsou dosti shodné s pudlem takže to je jasné, samozřejmě se mi líbí i boloňský psík, ale málokterý, asi by musel být neustále načinčaný, ale ta střapatost se mi až tak nelíbí.
Takže když to shrneš, už by sis havanského psíka nepořídila? když by třetího psa, tak by to byl opět boloňský psík?

Jo a ty webovky, no jasně že jsem je dělala ve front page. ale ty přece tento program nemáš ne? dělala si stránky v nějakém Publisheru, nebo co, tak nyní nevím, zda tě dobře chápu.A o to v;bec ne3lo kdo se s t9m v9ce nad5e. no p2kn0, yavadila jsem o n2jakou kl8vesu a nzn9 mi to takto p93e, je6i3i, to yase budu dlouho hledat. jestli to nenajdu, hele ono se to asi spravilo samo, jak p93i, jo tak nespravilo, nep93e mi to s 48rkama a s h84kama. >/]:lolot5ebuji radu, kdo sem y9tra prijde at mi prosim poradi. prosim , moc prosim, chci psat yase cesky a ne bez hacku a z a y mam prehozene.sakra.sakra.sakra

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 01:20
- Nahlásit

už jsem na to přišla a už píši zase česky. teda až na nějaké moje chybičky. teda a už jdu konečně spát, sem na to musela příjit.

Romaine
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 11:18
- Nahlásit

Verca
Veru, jak jsi sem vkládala Eli, jak se o něco opírá, tak jsi měla ty okraje takové upravené, já to mám po tom lasu takové trhané, čím to pak ještě objíždíš? Štětcem, sprejem nebo jak? A jakou barvou? Děkuji.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 13:08 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

emikami
Máš pravdu, já si u Elinky opravdu nemůžu stěžovat na její povahu, je to hrozné zlatíčko a zrovna dneska jsem jí po ránu pořád do ouška šeptala, že je nejúžasnější pejsek pod sluncem a že já jí taky miluji tak jako ona mě....když mě pusinkovala, aby mě vzbudila. Je to miláček. Já to psala jen obecně o havaňácích a u Elinky již od pátého pozoruji neůdvěřivost k cizím, u štěňat to bývá spíš naopak. Ale máš pravdu, s tím jsme si ji brali... Jen jsem začala více sledovat chování havaňáčků a ostatních bišonků, protože jsem si jako ty myslela, že když jsou to všichni bišonci, tak základ bude stejný. A pak mi Lenka řekla, to, co jsem si myslela už déle, že se o Havaňácích píše, že jsou to hlídači. Elinku bych nevyměnila za nic na světě, ale dalšího havaňáčka bych si asi nepořídila pro tu prvotní nedůvěřivost a ostražitost. Když je jeden havaňák, tak se to dá zvládnout, ale jak jich je víc, je to o to těžší a já se psy chodím neustále ven a chci s nimi dělat různé aktivity. Ty je máš hlavně na mazlení a vyhovuje ti jejich povaha, proto je taky chováš.
a určitě to je i předky....
To je třeba jako když znám pittbula a vím, jak dokáží být milý, ale vím,že mají různé neduhy, které je potřeba potlačovat už od mala. U bolo a frizé mám pocit, že to jde prostě nějak všechno samo...

Romaine
Když to objedu lasem, tak pak na to kliknu pravým tlačítkem myši a dám prolnout okraje. Je to o mnoho lepší

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 14:18 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

Verca
Hm, tak na to jsem zcela zapoměla, žes mi to vlastně říkala, tak sory. To víš ta moje hlava, už jí to tak dobře nemyslí.

Ještě jsem si vzpoměla, že jak jsem psala že je Emí a Kamí každá jiná, tak např. Kamí neštěká vůbec, ani Emilka ji nerozštěká, že by byla nedůvěřivá bych neřekla, spíše je trochu plachá, takže hned k cizímu nejde, ale nechá se venku i pohladit, a když sem někdo přijde tak také, ale jako Brituška neskáče každému hned do klína, to spíše Emí ale těm koho zná.No nevím jestli to mají natolik vrozené bolo a fr. že by to šlo jentak samo, je to možné. Když se nad tím zamyslím, je to docela zvláštní, jsou to bišonci, jsou takřka skoro všichni stejní a přesto je tam tedy rozdíl v povaze. Čím to asi je? No a Kamí jsem si brala až v 9ti měsících, takže také trvalo nějakou domu než si na nás zvykla, a ona byla plachá již od štěněte, ale hodně se to zlepšovala, a i nyní stále na ni vidím pokroky, jak se stále ke mně hledá bližší a bližší cestu, začne prostě dělat něco co nedělala, emí to je mazel, Kamí si musím přitáhnout k sobě sama, aby si u mě na chvíli lehla.Jinak v noci mi spí skoro u hlavy a funí na mě, to se ode mně ani na minutku nevzdálí,ale aby skočila do klína a začla se muchlíčkovat tak to ne,ale jakmile vstanu od někud, tak hned vyskočí a skáče na mě a chce si buď hrát, nebo podrbat, nevím proč to dělá, ale když vstanu já, většinou vstanou všichni a chodí za mnou jako ocásek.Jo a boloňáka jsem si nekoupila také z důvodu co se týče úpravy srsti, v knížce byla úprava srsti popsána probletičtěji než u havaňáků, jelikož mají srst jemnou a krepatou. To samé frizáka, jelikož jsem měla 11 pudla, která byla kudrnatá jako blázen a rozčesat ji nohy, to byl úděl, tak jsem nechtěla tenkrát ani pudla hned, ale harlekýni mají jinčí srst, než jednobárevní. Mají ji jemnější, a ne tak kudrnatou a pevnou, tak se to lépe češe, ale i tak když je pudl zarostlý je to asi horší než u havaňáka.Tak to mě docela mrzí , že si na havanský psíky takto zanevřela, měla si u mě slíbené štěňátko, pokud by se ti nějaké líbilo . No a Romaine má myslím Candyho, že? a to je havanský psík.
Romaine
Jaký má tvůj pes povahu, také tě hlídá a je nedůvěřívý, jak se tu Verča zmiňuje? jestli jsem to opět nespletla.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 14:31
- Nahlásit

emikami
napsala jsem ti mail.

Romaine
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 15:51
- Nahlásit

emikami
Já mám frizáka, takže naopak vůbec není nedůvěřivý. S každým by se seznamoval i s lidmi venku V tomto s Verčou souhlasím, taky to znám takto. Moje kamarádka co má havaňačku, tak ta je fakt hrozná, jak se objeví někde pes, tak se jí schová za nohy a šíleně se všech bojí. I lidí. A k ní nikoho nechce pustit..

Romaine
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 16:00
- Nahlásit

Verca
Já tam to prolnout okraje nemám

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 16:45
- Nahlásit

Romaine
Máš Adobe Photoshop? nebo co máš za program?

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 17:07 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit

a kdo má Candyho ?

Jo ? no tak to je zase vyjímka bych řekla, havaňáci bojácní tak moc by být opravdu nebyli, jako že by se schovávali a nešli k nikomu, to rozhodně ne.

Tak to by chtělo chovat havaňáka, frizáka, boloňáka, cotona a maltézáka, to je 5 psů které mám a mít štěňata, a pak od majitelů zjistit povahy štěňat a pak bych už věděla jaký kdo má povahu, kdo je bázlivější, kdo střeštěnější nebo hlídací. No škoda že mě to nenapadlo dříve.

Verca
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 17:26
- Nahlásit

emikami
No škoda že mě to nenapadlo dříve.
neboj, ty to doženeš.

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 17:37
- Nahlásit

Verca
Tak to zkouším a nejde mi to, něco mi jde, ale nevím jak dál, až budeš někdy mít čas a náladu a budeš připojená na skype, byla bych ráda kdybychom si zavolali, ty mě budeš říkat co mám dělat a já to rovnou udělám. Mě se to třeba teda vyřízlo, obr.zmizel a plocha se mi začernila, dala jsem uložit, a na ploše jsem měla miniaturní obr. s černou plochou uvnitř místo obr. bílá plocha, kde jsou holky s obr. nevím. kdyř jsem to chtěla vložit na nějakou pllochu tak se mi nic nevložilo. I když se to dělá docela dobře v malování,ráda bych uměla i toto a zjistila co vypadá lépe a co se lépe dělá, takže bych to ráda také uměla. Díky.

emikami
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 17:40
- Nahlásit

Verca
Jo holka zlatá, tak to již těžko.Na to již není čas. ale vy by jste mohli. Nyní mi tak napadá, že když má LenkaK havaňáka že si pořídila dalšího, když jsou to hlídači, zřejmě ji to vyhovuje,nebo proto má nějaký důvod. No po různých peripétiích s Evičkou, jsem myslela že si havaského psíka již nepořídím, tenkrát mě to zcela znechutila, a to na výstavu nechodím a nejsem jí konkurencí jako Lenka, divím se, že ještě nedostává od ní nějaké majlíky, no když se jí začne dařit porážet její psi, tak je dostávat jistě bude.No ale pak jsem si řekla, kašlu na to, já je prostě miluji, nevím proč by mě práva tato osoba měla v tom zastavit.

Verca
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 07:19
- Nahlásit

emikami
no chovat pět plemen, to si nemyslím, že může u nás někdy nastat. Ještě bych chtěla v budoucnu nějakého většího psa /choďáčka, krátkosrstou kolii...), ale pět plemen to ne.

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:37 - Změnil/a: Darina1
- Nahlásit

Děvočky čtu si o tom jak jste ohodnotily povahově různé pejsky. Jak už víte zajisté, tak já mám dva bišonky a oba dva byli od štěněte nedůvěřivý k lidem kdokoliv si je chtěl pohladit tak se krčily a šli radši pryč no a děti ty přímo nemusely, až jednou mě napadlo se postavit do jejích víšky a podívat se na tu ruku co jde z vrchu mě pohladit a bylo mi to jasné ta ruka je moc velká. Od té doby jsem se snažila říct lidem ať si čapnou a tak je pohladí no a hlavně děti. Námaha se vyplatila a mojí pejsci každého začaly milovat a už neuhýbají.
Jak se tady psalo o maltezačcich tak máme tady jich více a v zásadě to vypadá tak, že pejsci jsou agresivní a s nikým se nechcou kamarádit, no a fenečky ty jak nás vidí tak už lehají na záda a mojí kluci se můžou zbláznit.
Pac a pusinky od Biška a Damiška.

krecinek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 11:30
- Nahlásit

Ahoj všem, tak vám zase musím napsat, co to ten můj hafík zase na procházce vyváděl.(mimochodem, už si sám kňučí, ale nevím, co to s ním je, že to teď poslední dobou nevydrží víc jak tří hodiny a i to je teď rekord...) Tak nejdřív mi utekl za jedním klukem,co šel kolem nás-normálně se k němu přifařil a šel za ním po takových schodech,co jsou v lese a vedou na takovou vyhlídku.vyběhl jich asponň 20, což jsem docela zuřila,protože on ještě po schodem určitě lítat nesmí,já to s ním vždy obcházím...No,tak pak jsme šli dál a já se mu schovala za zatáčkou(občas to tak dělám,aby si zvykl,že si mě musí hlídat-většinou pak letí za mnou a najde si mě). A když dlouho nešel,jukla jsme na něj,co kde zase provádí a taky že prováděl!Ládovat se šíííííííleně smradlavým hovínkem, a když jsem za ním běžela a volala, Fuuuuuj, tak jen přede mnou utíkal, rychle to sežral i s listem, jak to rychle popadl, a jakmile to snědl, lehl si, přikrčil se a čekal, až mu vynadám.Pak jsme šli domů a stáli tu na chodníku dva důchodci a povídali si a Montyho si ani nevšimli. Jenže on si všimnul jich, zasekl se u nich a ačkoli jsem ho zatáhla za vodítko, zašprajcl se a nechtěl jít dál. Teda řeknu vám, že kdyby mu nebylo jen tři a půl měsíce,tak už bych si myslela,že je v pubertě
Jediný,co udělal dobře,že když jsme přišli domů,šel hned do koupelny-na otření paciček, což on rád, protože se přetahuje o hadr. Umyla jsem mu samponem pro štěnata chlupy kolem papuly,vyčistila zuby,ale stejně ještě smrdí-a jak se po té dobrotě oblizoval teď si tu trhá bačkoru a je spokojený.

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 12:56
- Nahlásit

krecinek
Leničko tvůj problém z hovňajsem jsem taky řešila a abych ho nemusela nahánět tak pomohlo jen vodítko. Teď je Damiškovi už rok a všimla jsem si, že už asi tak 3-4 měsíce spíš to blé obchází a nemá ani tendenci to očichávat. Tak doufám, že ten tvůj taky s toho vyroste.
Pac a pusu posíla Biško a Damiško.

krecinek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 13:24
- Nahlásit

Zkouším vložit fotku

krecinek
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 13:25
- Nahlásit

Tak nic,no... třeba příště

janča
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 14:49
- Nahlásit

emikami
Díky za umístění baneru. Stránky máš po úpravě hezké. Wikinka vyrosla a je moc krásná.

emikami
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 15:07
- Nahlásit

janča
Janičko děkuji za pochvalu, letíme na to očkování a sono. Jak to asi dopadne.

<< 1 ... 153 . 154 . 155 . 156 . 157 . 158 . 159 . 160 . 161 . 162 . 163 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání