| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 12:13
- Nahlásit
emikami
Tak nejdřív děkuji za pochvalu, to na té fotce je dcera. K těm očičkům. Na těch fotkách to není zrovna vidět, ale z cestičkama pod očima bojujeme neustále, pořád kupuju nějaké přípravky, ale nic není stoprocentní. Někdy to má více, někdy méně, ale zase jí to nechci zbytečně často něčím matlat.
Fenku máme s PP. Chlupy má krepovaté jen když není delší čas rozčesaná, jinak to má jak píšeš spíše vlnité. Taky to možná bude tím, že jí neustále stříháme. Tohle jsou asi její nejdelší a to je jí tak půl roku, před prvním stříháním.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 12:50
- Nahlásit
Martina
Asi je to tedy tím stříháním, že to nemá tak dlouhé pak nevypadá tak načechraná, ale spíše mně to přijde jako moje holky, i ta hlavička, a oči má pěkně vidět, kdežto tam kde se nestříhá tak to mají všude hodně chlupaté. Co vše si na ty oči vyzkoušela, fakt to na těch fotkách není nijak vidět, určitě to má ale málo, protože mezi očima to nevidím vůbec. Z jaké chovatelské stanice ji máš? Ty s ní na výstavy chodit asi nebudeš , že? Naše Emi zase zrz vůbec nemá , ani trošku ne, ale zase ji jak teče trochu z očí, tak jak se jí tam dělají ty ospalky , tak ji ty chlupy tam smrdí jako tak nějak jako syreček , což mně poměrně vadí. No zkusím oči čistit častěji, nyní jsme začli každý den, tak uvidím. A Kamí té to zase nesmrdí a má zrz u jednoho očička maličko a u druhého trochu víc, ale je to málo, když bych ji to vždy ustříhla tak to nebude vůbec vidět, protože na výstavy též nechodí.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 13:11
- Nahlásit
emikami
Vyzkoušela jsem na oči nějakou vodu (už jsem jí vypotřebovala, takže nevím jak se jmenovala) koupila jsem jí u veterináře. Ta byla úplně k ničemu. Pak jsem měla vodu Diamant od Barona a ta sice moc neúčnkovala, ale byla dobrá v tom, že se tím dalo čistit nejenom okolí oka, ale kápnout přímo do oka. Ta by byla možná vhodná pro Emi na to jak jí teče z očí, když nemá ten rez, protože na ten to moc neúčinkovalo. Teď mám vybělovací gel od Bea Natur. Určitě je to lepší, ale jak tam píšou aplikovat do úplného vybělení, tak to se mi teda nepodařilo, má to sice světlejší, ale nikdy ne úplně čisté. Na fotkách to není moc vidět, protože jak se dívá přímo, tak tam to vidět moc není, ale když je focena někde z boku, z profilu, tak prostě tu cestičku má vidět dost. Ale mezi očima to nemá nikdy. Srst hodně vystříhávám okolo očí, aby jí to ještě zbytečně nedráždilo.
Dessy máme od paní Urbanové z Dolní Dobrouče.(U Ústí nad Orlicí). Asi to není známá chovatelka, ale po obvolání inzerátů byla nejpříjemnější a nejochotnější. Jelikož jsem věděla, že na výstavy nebudeme chodit, tak mi bylo celkem jedno po jak dobrých je rodičích. Jenom jsem věděla, že chci fenku s PP, aby z toho vyrostl boloňák jak má být a ne něco tomu podobného. Tím jsem vlastně odpověděla na to jestli budu chodit na výstavy. Už jsem psala, že mě tohle nikdy nějak nelákalo, určitě je to pro páníčka radost, když pejsánek uspěje a líbí se. Nic proti výstavám nemám, ale fakt mě tohle nebere.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 13:57 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Martina
Už jsem psala, že mě tohle nikdy nějak nelákalo, určitě je to pro páníčka radost, když pejsánek uspěje a líbí se. Nic proti výstavám nemám, ale fakt mě tohle nebere.
Tak to je přesně věta, která mi jde z duše. Mně to také nebere, a opravdu je to radost když pejsek uspěje ale jde o to že většina chovatelů už to dělá za jiným účelem než jen pro radost a zábavu a prostě i pro to, že je to prima když pesan uspěje a dostane dobrou známku. Lidi tam pokecají, když je tam dobrá atmosféra je to fajn, ale jakmile se tam setkáš se závistí a se špatnými lidmi, už to není ono. No možná kdybych byla mladší a zdravější, možná by mně to chytlo víc, ale rozhodně ne tak abych byla na každé výstavě a také nevím kde na to ti lidi berou, protože už jen žrádlo, šampony, pamlsky, různé vodičky a hračky a vše co chce svým miláčkum koupit stojí dost peněz a ještě když k tomu přidám výstavy tak to prostě vyloženě peněženku vysaje. Stejnak nechápu jak můžou chtít třeba 600kč za to , že se pes proběhne v kruhu, nažrat tam nedostane, hračku žádnou také ne, prostě tam tráví několik hodin, proběhne se v kruhu a většina z nich nedostane ani medajly ani pohár, tak sakra proč to stojí tolik, a navíc ještě to vstupné, nyní v Brně prý to bylo za 150kč. jedna osoba, je to tak? To je fakt děs. Mně se zdá, že na tom strašně vydělávají, a že opravdu tolik set korun za jednoho psa, je přemrštěné, a když jde někdo se dvěmi, třemi, tak potěžpánbůh. A tohle má být zábava, když za to člověk musí zaplatit tak příšerné peníze? Zajímalo by mně kolik stojí třeba pronájem té haly na jeden den. Ty ostatní peníze kam vlastně jdou a na co, někteří se třeba zúčastnit zrovna nemohou, no a z čeho se kupují pohárky, tak to je snad z peněz z klubu, když platíme členství, tak kam vlastně ty peníze jdou. Víte to někdo? Já tedy ne.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 14:00
- Nahlásit
emikami
NEznám pejska, který by to měl rezavé i mezi očima, jen mojí Phoebe. Jí to teče opravdu hodně. Asi to bude tím, že matka je z ruské linie a tam teče boloňákům hodně z očí. Snažím se jí to pořád vysoušet, ale tím věčným blbnutím to má mokré pořád a tím pádem jí to stihne i zareznout.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 14:02
- Nahlásit
Verca
Ba jo, u nás chodí také, ale jsou bez pp, a mají to také dost zrzavé.
Chtěla jsem se tě zeptat, jak se má Elinka? Víš kolik váží? Už vyskočí na postel? Deniska na jednu už jo, a na druhou vyšší občas, ale když chce dolů zaštěká si abych ji sundala, ale když to neudělám tak skočí. Už si mně dlouho neposlala žádnou fotku, jak zarůstá, už má delší srst? Můžeš mně o ni něco napsat a poslat nějaké foto? Díky Pac a pusu Eleonorce.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 14:27
- Nahlásit
Marcela_S
Jedno je jisté. Kupte si fenečku, protože ty sou klidnější než pejskové. A z toho co jsi psala o té Kokršpanělce a pak, tak ti doporučuji boloňáčka nebo frisáčka. Já osobně si podle zkušeností myslím, že jediný rozdíl mezi těmito rasami je ve vzhledu. Takže to co si kde přečteš, prostě spoj dohromady Určitě sem ale dál choď a informuj nás! Jinak se omlouvám za tykání, ale to je zvyk.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 14:32
- Nahlásit
Romaine
Přesně tak, myslím si, že je to jen ve vzhledu.
emikami
Už jsem ti poslala mail.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 15:03
- Nahlásit
Veru, už víš jestli pojedeš v únoru do Brna na tu výstavu? Jsem zvědavá na Elinku
Jinak kdybyste kterákoli jela někdy s pejskem do Brna, tak by jste mohli napsat, Robby by měl radost, kdyby si mohl s někým pohrát.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 15:11 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Romaine
Já myslím, že určitě ano, doufám, že nebude zrovna hárat, to by mě naštvalo. Vzala bych Phoebe i Eli.
Tady je pár fotek:
(tady otravuje Phoebe, tohle ze začátku nesnášela, když to Eli dělala, ale teď už si celkem zvykla )
A tady je už "velká", jen je vykoupaná, tak je taková "zamračená", protože se rozčilovala a pořád si otírala pusinu, tak si fusiska uplácala k puse. A tady... fakt nevím, o co se snažila. )
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 15:16
- Nahlásit
Romaine
Romanko tak s tím musím nesouhlasit. To jak píšete že to záleží na vzhledu, no to je možné, protože co pes to jiná povaha, ale takřka jsou všechna hodně podobná. O tom jsem nechtěla mluvit, ale aby si koupila fenečku, že jsou mírnější tak s tím již nesouhlasím, vím že se to dříve říkalo a možná i říká, a že se lépe vycvičí, atd. ale mám jiné zkušennosti. Např. moje Emi i Kamilka jsou tak trochu raplové, pak co slyším z mého odchovu je Bella Mia myslím, že to také není kliďásek, pak Claudí, to je také rošťanda, Verunka má Fíbí, a to je přímo ďáblíček jak píše, a třeba z mého chovu často mám zprávy o Berýskovi, a Arguskovi, to jsou prostě uplný kliďáskové, vycvičený tak nějako samo, prostě poslouchají na slovo, jsou to také lumpíci, ale nejsou takový jako holky, prostě fakt super psy, Dendre Beny je ještě štěně tak samozřejmně je to také ďábel, ale ten takový byl už od té doby co se narodil a už kopal tak nohama a byl ještě v tom obalu. Takže myslím, že to co se povídalo, už není dávno pravda. Myslím, že pejskové jsou leckdy mírnější než fenečky.
K tomu by se nám mohla vyjádřit Raja, ta má dva lumpíky.Myslím, že to prostě záleží na povaze s jakou se narodí, to už každý chovatel trochu pozná, takže když přijdeš k někomu kdo má pár štěňat o každém ti může říci jaké to štěně se jeví, ale zda to tak bude v budoucnu toť se tedy neví, Záleží na tom v jaké rodině žije, zda v klidné, tiché, nebo zda kde je hodně hluku, netrhnou se dveře, nebo kde jsou děti malé, prostě do jakého prostředí štěně přineseš, to se na něm rozhodně také ukáže, ale přece jen v něm zůstává jeho povaha která se dědí, jen páníček ji může trochu pozměnit jeho výchovou, a nyní záleží zda tu výchovu zvolíme správně ,nebo zda něco nepokazíme, nebo zda se nepřihodí venku nějaký špatný zážitek s pejskem jiným, to vše se na povaze až psa či fenky odráží a nese si to do dalších let. U feneček když mají štěňata, tak já to vidím na svých holkách jak se mění, něco si ponechájí nadále a něco dělají jen v březosti nebo když kojí. Pejsek tohle neprožívá a tak tam to zase je trochu jiné. Ale zda si někdo koupí pejska či fenečku, myslím, že by se neměl rozhodovat tím, že by mohla být fenečka klidnější, milejší, či učenlivější, ale záleží co od toho očekávájí, zda jim nebude vadit hárající fenka, zda chtějí štěňátka, a u pejska zase zda jim nebude vadit, že ho to potáhne za každou hárající fenou, a někdo prostě je na pejsky a někdo na holčičky, já bych pejska nemohla mít např. kvůli pindikovi. Je to zvláštní, možná si řeknete, že jsem blbá, já je miluji ale doma bych je nechtěla, prostě klučíka ne, klučíka jo ale bez pindika a takový teda rozhodně není a to je dobře. Kdo by nám pak dělal štěňátka Tak pa.
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 18:49
- Nahlásit
Tak jestli psa, nebo fenu, tak to už mám vyřešené Chci fenku. Máme okrasnou zahradu a doufám, že fenka ji nebude tolik občůrávat (značkovat) jako pes. Také mi vadí, že když se někde objeví háravá fenka, tak je pes mimo. To radši přetrpím 2x za rok to hárání. Také jsem přemýšlela o kastraci (fenky), protože štěňátka určitě v bytě odchovávat nechci. Nemáte někdo zkušenosti s kastrací feny? Nevím jestli by po tom třeba neměla inkontinenci? Má mamka nechala vykastrovat psa, a od té doby pořád odkapává. Také nevím jestli by se fence nezmněnila povaha.
Emikami
Bydlím 20km na jih od Brna
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 21:22
- Nahlásit
Marcela_S
Tak to by ste mohli navštívit našeho pejska My jsme z Brna
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 21:25 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Marcela_S
Omlouvám se, ale začínám si myslet, že koupě psa není pro vás to pravé ořechové. Jednak Máme okrasnou zahradu a doufám, že fenka ji nebude tolik občůrávat (značkovat) jako pes.no je fakt že by to asi nebylo příjemné, ale určitě i s pejskem by se to dalo zvládnout, ale fenka kvůli tomu bude lepší, máte to dobře promyšlené, tudíž občůrávání fenky ji snad odpustíte. Najednou jsem začla vykat, ani nevím proč, nějak to šlo samo. Druhak -To radši přetrpím 2x za rok to hárání.Opravdu to bude u tebe takové, že to budeš muset přetrpět? S tím prostě počítám, mám fenky, a rozhodně mně to nedělá žádný problém a nemusím nic přetrpět. Také jsem přemýšlela o kastraci (fenky), Já s tímto zásadně nesouhlasím, kor u mladé fenky, přijde mně to kruté, když to není ze zdravotního důvodu ale z pohodlnosti. Jinak může to s fenkou udělat své, ale víc k tomu říci nemohu, nemám zkušnnosti.protože štěňátka určitě v bytě odchovávat nechci. jak to myslíš??? nepsala si něco o zahradě? že bys nechtěla štěňata na tom rozhodně není nic nenormálního ani zlého, ale proč píšeš že bys je v bytě nechtěla odchovávat? a kde by se měli odchovat-venku na ulici? Nebo kvůli tomu bych musela mít barák a o 5 místnostech? Možná mně opět odsoudíte, ale tvůj příspěvek se mi tak trochu dotkl, na co všechno nemyslíš než si toho psa koupíš!!!!! Je správné než si člověk koupí štěně probrat své pro a proti, ale hned tohle? Proč bys ji měla dávat hned kastrovat, když hárá můžeš ji mít na vodítku aby nedošlo k nechtěnému spojení. Za asi 15 let co mám doma pejsky mně to ani jednou nedělalo potíže. Možná jsem trochu krutá, možná semnou nebudou ostatní souhlasit, nebo se možná k tomu radši někteří ani nevyjádří, já nevím jak to vysvětlit, ale přijde mně že v sobě nemáš takové to správné cítění si pořídit štěně. Určitě to špatně píši, to co cítím jak bch to chtěla říci mně bohužel napsat nejde, přijde mně že to je podobné, jako že si někdo pořídí štěně velkého plemene, a najednou se na ifauně objeví příspěvek,POMOC - ŠTĚNĚ NÁM DOMA VŠECHNO OKUSUJE, NIČÍ, TRHÁ, ATD. no je to opravdu legrační, co asi tak od toho štěněte očekával, že bude vše umět, vědět, že bude sedět na prdýlce a jen čučet. Hned mu tak někdo napsal, ať psa radši vrátí a koupí si plyšového, možná bych ti skoro poradila totéž, nebude občůrávat okrasnou zahradu, nebudeš muset trpět hárání, a nebudeš muset bezbranou fenečku dát vykastrovat. Moc se všem omlouvám, vím , že to opět zde schytám, ale bohužel si nemohu pomoci.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 21:37 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Jestli máte někdo chuť se podívat, tak jsem dala na stránky dvě videa Denisky s Brituškou, rozhodně se balonku jentak nevzdá i přes to že má soupeřku asi tak o 3kg. těžší
http://www.havanese-wild-angel.net/ramec.havanskyp sik.htm
a takto už rostu a chlupatím. Posílám pusinky všem kamarádům.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 21:48 - Změnil/a: emikami
- Nahlásit
Carlos..............Coletka................Claudinka
jsme si přece jen trochu podobné, že?
a tohle je Berýsek, dávám ho sem proto, že mně přijde celá mamča a to naše Emilka, jako kdyby ji z oka vypadl, jen je ještě více chlupatý.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 22:20
- Nahlásit
Podle mě je kastrování to nejhorší co může člověk pejskovi udělat. Někdy to radí veterinář, ale nemá dobrý úmysl, má za to akorát dobrý kšeft a hodně peněz. Povaha se hodně změní. Znám pejska i fenku kteří jsou kastrovaní. Pejsek ignoruje úpně ostatní psy tupě čumý před sebe a jde, fenky ho vůbec nezajímají a je schopný jim ublížit, má zkaženou povahu. Fenka začala zvedat nohu jako pes, takže i občůrávat stromi, je zvavá, ráda se pere. Psy ji vůbec nezajímají, jsou pro ni jako hračky na žužlání, nic víc. Podle mě je to hnusné zmrzačení psa, který tomu nemůže něják zabránit. Z vykastrovaného psa se změní něco co vlastně ani není pes. A každá fenka která se kastruje by měla mít alespoň jednou za život štěňata, někdy je to i pravidlo. Provi se tak zkazí celý život a neví proč vůbec žije a co vlastně je atd. tohle bych Claudince nikdy neudělala, pro psa to není přirozené a tak přestává být psem, u kočky je to něco jiného, ale je to kruté. To bych Vám radši doporučila aby jste si koupila psa plyšového, ale je to na Vás jestli si psa koupíte nebo ne a jestli ho takhle zmrzačíte a zkazíte mu život, nebo ne.
|
Betka
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 22:56
- Nahlásit
Marcela_S
Pod vše, co ti v posledním příspěvku napsala emikami bych se podepsala. Dlouho jsem sem už nepsala ale tvůj příspěvěk mě přímo rozčílil. Lidem, kteří přemýšlejí stejně jako ty pes nepatří, leda ten plyšový! Raději si vše ještě pořádně rozmysli!
|
Marcela_S
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2006 22:59
- Nahlásit
Emikami
No, jdete na mne pěkně tvrdě!!!
No fajn opravdu všechno promýšlím až nezdravě do detailů (s tím souhlasím), ale nesouhlasím s tím, že bych pejska vracela proto, že do těch detailů nebude pasovat (to rozhodně ne). Počítám s tím, že si můžu vzít klidné štěně a může mi z něj vyrůst hyperaktivní pes, ale rozhodně jako východisko nezvolím útulek nebo něco takového (myslím, že takový obrázek jste si o mně vytvořila). Už bude členem naší rodiny a budeme mít spolu nějaký vztah a jistě ho budeme mít rádi i s chybami (možná že z některých "chyb" se stanou přednosti). Ale na začátku se samozřejmě budu snažit vybrat tak, aby k tomu nedošlo. Jsem připravena na to, že štěně něco zlikviduje, počítám s tím, že bude na zahradě čůrat, počítám s tím, že fena bude hárat....
K tomu občůrávání, je známo, že psi značkují své teritorium mnohem více než feny, tak proč je špatné snažit se tomu vyhnout výběrem fenky?
K hárání: ano počítám s háráním u feny, ale neskáču z toho radostí.
Ke kastraci: ano s touhle kritikou souhlasím, počítala jsem s tím, že se určitě najdou zarytí odpůrci, kteří mě za to sjedou. Já nejsem ani odpůrce, ani zastánce. Nerozhodla jsem se pro ni, jen jsem chtěla slyšet váš názor. V knížce od veterináře jsem četla: „odhlédneme-li od pohodlí, jež majiteli nabízí, hovoří ve prospěch i lékařské důvody (nebudu je tu vypisovat, ale pokud by jste měla zájem...? Bylo jich tam celkem dost). Platí to pro feny, které nejsou určeny k chovu. Píše tam, že se zvíře zotaví velmi rychle a většina fen je za den nebo dva zcela fit.“ To neznamená, že kastraci prosazuji!!!!
Ke štěňátkům odchovaným v domě: Samozřejmě nechci trápit pokojového pejska na zahradě. Myslela jsem to tak, že kdybych si koupila psa na zahradu, tak by mně možná odchov štěňátek lákal (psa na zahradu nechci, proto, že by s námi nemněl tak intenzivní kontakt jako v domě – i když s tím souvisí více práce). Ale vzhledem k tomu, že chci psa do bytu, tak mít doma „demoliční četu“ v podobě ne jednoho, ale hled tlupy malých štěňátek nemusím.
Možná máte ze mne tenhle pocit proto, že jste vycítila, že jsem trochu vyplašená z toho, že nám pejsek hodně změní život a snažím se na to připravit. Neznamená to však že jsem bezcitná a rozhodně ne nezodpovědná.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 00:15
- Nahlásit
K tomu občůrávání, je známo, že psi značkují své teritorium mnohem více než feny, tak proč je špatné snažit se tomu vyhnout výběrem fenky?
To jsi špatně pochopila, na tom není nic špatného, vždyť já mám holky 4, jen jsi to popsala tak, že by ti pejsek případně občůrával zahradu a fena to bude dělat méně, takže to nesouvisí zda chceš fenku či pejska, každý si zvolí to co mu je k srdíčku blíže a to co od něj pak v životě očekává.Já prostě mám radši holčičky, i kdybych nechovala štěňata, stejnak to budou vždycky a vždycky holky.
Počítám s tím, že si můžu vzít klidné štěně a může mi z něj vyrůst hyperaktivní pes, ale rozhodně jako východisko nezvolím útulek nebo něco takového (myslím, že takový obrázek jste si o mně vytvořila).
Ne, opravdu ne, na útulek jsem vůbec nepomyslela a rozhodně bych si nedovolila myslet že jsi bezcitná či nezodpovědná, neznám tě, a nemohu tě soudit.
Ano ze štěňěte nemusí vždy vyrůst to co si přejem, také nemám holky podle zcela mých představ, ale jsou moje a já je miluju i s jejich chybami, i když mně také leckdy dost vytočí.
Možná ses tu nesprávně vyjádřila, už se to tu stalo několikrát, že texty vyzní jinak než to člověk cítí, ale kastrování mně též rozčílilo, a jsem ráda že nejsem sama.
Je dobré přemýšlet jaké plemeno je pro vaši rodinu nejvhodnější ale musíš počítat s tím, že ti může něco zničit, i když u nás tomu tak nebylo, že ti bude doma čůrat, též ti může vytrhávat kytičky, pokud si to nějak nezajistíš, to oni velmi rádi a i s kořínky. Prostě jsou to lumpíci.Ale nepřemýšlím tím stylem asi jako ty, i když samozřejmně každý jsme jiný, jakože pejska ne, protože ten značkuje, to fakt značkuje, jedna moje známá ke mně nemohla s jorkšírkem protože tu čůral po všech rozích, některý pejsek tohle na návštěvě dělá, možná hlavně tam kde jsou fenky, to nevím, pak zase , že radši fenku protože to radši zvládnu to hárání, ale nejlépe by byla kastrace, pak by to bylo vše vyřešeno. To jak si psala ty zdravotní důvody, ano zajímalo by mně to pokud najdeš čas napiš to buď sem, nebo na můj mejl, mubarka@seznam.cz děkuji.
Naší Bellinku vykastrovali v 10ti letech, štěňátka jsme neměli, jednou jsme se o to pokusily , nevyšlo to, měla už bulky na bříšku, a jedna se najednou dost zvětšila a zanítila, měla horečku, a v té době nám řekl veter. že pro ni nyní může udělat jen to že ji vykastruje, a tak to udělal. Povaha myslím se jí nezmněnila, nevím zda to už nebylo přece jen stářím, vydržela ještě rok a pak během pár dní se vše hodně zhoršilo, na vánoce s námi byla ještě v pohodě, to už jsem tu měla vnoučka jako mimi, lehávala si k němu, trochu jsme se zpočátku báli ale zjistili jsme že by mu neublížila, ale přesto jsme ji hlídali, přece jen ji bylo skoro 11let. a 3.ledna jsme ji museli nechat utratit, měla rakovinu plic, bylo ji zle a už jsem její trápení nemohla vydržet a tak jsme se s ní museli rozloučit, kdo tohle již zažil, ví o čem mluvím, rozloučit se se psem je prostě hrozná věc, strašně to bolí.
Opravdu nevím jaké plemeno ti doporučit, myslím ale že ten pudlík by byl pro vás vhodnější než bišonek. Rozhodně není tak náročný, nepouští chlupy na 100% u bišonu přece jen bych řekla tak na 99% či trochu ještě méně. Přece jen když máš černé kalhoty, je vidět žes měla bišona na klíně, doma to vidět není, když si vemeš na klín pudlika, rozhodně nic neuvidíš. Je daleko mírnější, je také velmi chytrý a hravý, veselý, je vděčný za každé pohlazení a hrátky, ale je daleko klidnější podle mně než bišon. I s těmi střihy bych nakonec si troufla říci, že to je jednodušší, i když musíš chodit jednou za 2-3 měsíce ho nechat ostříhat, bišona můžeš nechat růst jak chceš, také jak chceš ostříhat, ale česání je rozhodně náročnější než u pudlíka.Pokud máš zájem a pokud máš nějakou pevnou linku mohla bych ti zavolat někdy o víkendu či po 19hodině, kdy to mám zdarma, telefon mně případně napiš do mejlíku. Ústně se to přece jen lépe řeší.
Jak jsem ti říkala, na co si mně neodpověděla, vyhledej si chov at. st. se štěňaty s plemeny které si vybereš. vše to objeť, vrať se domů, nech si pár dní na rozmyšlenou a myslím, že budeš určitě vědět. Musí tě některé štěně chytnout za srdíčko, až je uvidíš, uvidíš i matku, nebo i další pejsky.Knížky jsou někdy nespolehlivé. Dobrou noc.
Dnes jsem dávala na můj web asi přes 60fotek, a ještě jsem pracovala na jiném, fotky upravit,zmenšit, přepsat, vložit. uf. to jsem si dala. Dobrou všem a to i psíkům.Moje holky mně tu chrní všichni pod židlí a já nevím kam si mám dát nohy. Brno je daleko, tam by ses mohla vidět také i s Martinkou, ta je od Brna asi 20km.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:00
- Nahlásit
Marcela_S
ja som mala pri citani Tvojich prispevkov ten isty pocit ako emikami. Co sa tyka znackovania, znackuje aj dominantna fena, fena ma agresivnejsi moc ako pes, takze ked sa vycura na travu, mozu sa tam urobit vypalena kolieska.Ale chces male plemeno, tak tam by som problem nevidela. Moj pes cura pri ruziach a kvitnu nadherne Co sa tyka znackovania v byte, tak je to pravda, ze pes moze znackovat v byte, kde su psi (jedno ci fenky alebo psi). Samozrejme doma to nerobi, ale v cudzom prostredi (pani Darinka a Verca by Ti mohli rozpravat, ako im Luky oznackoval kvetinac a batoh). Bohuzial som to v tedy nevidela a nemohla som zakrocit. Ale uz sa mi ho podarilo potrestat, ked to urobil u znamych a uz to nerobi. A Luky je velky mazel, aj ked je to pes. Myslim si, ze zalezi na povahe steniatka. A samozrejme som proti kastracii psa alebo fenky, jedine zo zdravotnych dovodov. A ci pudla, bisonka, havanacka, bolonacka, tak to Ti neporadim. To si musis vybrat sama, kazde plemeno ma svoje vyhody a nevyhody. Vyber si to, co sa Ti viacej lubi. Ja som tiez za bisonka
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:12
- Nahlásit
emikami
psa cesem v roznych polohach, podla toho ako potrebujem. Cesem ho na gauci-je to pre mna pohodlnejsie, ale niekedy aj na zemi. Je zvyknuty cesat od malicka, nikdy sa nestalo, aby sa na mna ohnal, stoji v klude, nehadze sa. Ked sa mu menila srst a mal ju zacuckovanu, tak chudak drzal aj hodinu, kym som ho vycesala, teraz ho vycesem za 10 minut, cesem najskor kartacom a potom prejdem urcite miesta hrebenom (tam kde sa najcastejsie robia cucky). Pred cesanim vzdy srst jemne navlhcim-obycajnom vodou v rozprasovaci alebo bezolejovym rozcesavacom, necesem nasucho. Cesem kazdy den, je to uz nas ritual po vecernej prechadzke.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:15
- Nahlásit
Darina1
fenujem a cesem psa tiez sama. Tvoj sposob cesania som videla na vlastne oci a mozem dosvedcit, ze je to pravda, co tu pises .
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:19
- Nahlásit
Raja
nikdy som nedavala a ani nedavam od stola. Luky si nas nevsima, ked jeme pri stole. Ale ked jem na gauci, tak uz je pri mne, lebo som si ho tak naucila , ze mu niekedy kusok dam. Ale ked mu poviem, ne, ne, tak odide, lebo vie, ze uz nic nedostane.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:20
- Nahlásit
monka
pekne zdravim!
porad jsem cekala, az te tu zahlidnu, abych mohla aspon pozdravit, tak se snad konecne podarilo...
ACHOOOJ!
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:22 - Změnil/a: monka
- Nahlásit
wami
ahoooj! A zdravim Tvojho nadherneho psa, Tvoje hodne jahniatko
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:24
- Nahlásit
Marcela_S
Zdravím,tě. Já mám Bellu Miu od emikami. Nevím kde začít. K tomu hárání. Myslím,že v poslední době je haráni fenky hodně zjednodušeno třeba háracími kalhotkami. Taky jsem slyšela,že se může dát fence i něco jako antikoncepce. Píchne se nějaká injekce a vydrží to půl roku. To si myslím,že je schůdnější než kastrace. Třeba si to později rozmyslíš a budeš chtít štěňátka. S malým plemenem se nemusíš tolik bát,že by to byla demoliční četa. Něco jiného jsou třeba Labradoři,kterého doma mám. Těch bývá nejen hodně,ale jsou i velcí,takže hodně toho zlikvidují.
K povaze- jak psala emikami Bella je taky celkem živel,ale na druhou stranu se mooooc ráda mazlí. Třeba právě teď se nechává škrabkat na bříšku a vděčně mě za to olizuje.
Doufám,že se ti podaří najít pejska,který tě potěší.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:26
- Nahlásit
Já Marcelu_S celkem s háráním chápu, protože jsem se nejdřív toho taky obávala, ale já jsem na sídlišti, kde jsou převážně pejsci a hodně lidí mě strašilo a odrazovalo od fenky. Ale pak si říkám...no lepší dvakrát do roka přetrpět hárání než mít ¨"zblbnutého" psa z háravky. A opravdu jsem si to tak říkala. Ale teď už vím, že to tak hrozný není a dá se to v pohodě uhlídat, i když je nám líto těch dlouhých procházek, které musíme omezit. Ale to si myslím proto, že fenku mám a máme za sebou už hárání. A kvůli občůrávání jsem psa taky nechtěla, protože mi vadí, jak máme všechno v paneláku občůráné od psů. člověk tomu prostě nezabrání. A bála bych se, aby mi na návštěvě něco neobčůral, což fenka neudělá.
Jinak si myslím, že tvé názory plynou z nevědomosti. Máš dle mého názoru málo informací získaných možná jen z jednoho zdroje. ale chápu to, při dětech nemůže někdo vysedávat na internetu jako já bezdětná, i když se dvěma pejskama. Já si hoodně věcí pozjišťovala na internetu a většinu věcí zjistila až po tom, co jsme si první fenku pořídili. A to proto, že jsem zjišťovala praxí, že ne vše je tak, jak se píše v knížkách. Tím myslím jak názor na chov, tak i na kastraci. Zkus si tady pročíst pár témat, dej si do vyhledávání věci, které chceš vědět, protože nejlepší je praxe a tady lidi píšou jen z praxe, takže je to super. Nejvíc mi opravdu dala tato diskuze, kde jsem se mohla poptat a pozjišťova hodně věcí. Takže pokud budeš mít čas, tak si do vyhledávání (nahoře je políčko "hledat" ) zadej slova jako kastrace apod. a počti si o tom).
Já jsem ráda, když se někdo zajímá, jaké plemeno si koupit a nekoupí si hned to, co se mu líbí na pohled. Tak jí tady prosím neodrazujte. Víte jak má člověk tolik předsevzetí, že to a to a to pejskovi nedovolí a pak ubírá a ubírá až mu pes skončí v posteli.
Pokud se chcete něco zeptat, tak se ptejte, většina z nás vám určitě ráda poradí.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:29
- Nahlásit
monka
Tvoje hodne jahniatko
vyridim pozdravy... Nedavno jsem si na to docela vzpomnela, kdyz jsme byli na prvnim pokusnem treninku agi a pote, co slecna instruktorka slysela, ze delame i sportovni vycvik, mi davala 15minutovou prednasku, ze na agi nesmim se psem skubat ani pouzivat jine drsne metody... (Na me male mile jehnatko... )
Pricemz hodinu predtim jsem na psa ani nezvysila hlas, pac to nebylo treba. Ale holt mam za tu sportovku cerny puntik a cejch na cele no...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2006 08:30
- Nahlásit
Verca
neni pravda, ze fenka na navsteve neznackuje, ale je pravda, ze su to skor vynimky-dominantne feny, ktore pri curani dvihaju nozicku a este k tomu aj znackuju.
|