| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:08
- Nahlásit
Janik
a to se potom ta srst nemůže zarovnat tak, aby byla dlouhá jako nově rostlá? Určitě to nebude až tak krátké, však zbývají 4měsíce A necháš si potom Andyho upravit u kadeřnice anebo si ho upravíš a ostříháš sama?
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:15
- Nahlásit
Verca
Tak jako snad to půjde nějak srovnat Uvidíme. Určitě si ho nechám ostříhat u paní Havlínové nebo ještě zvažuju tu paní Královou. Uvidím. Teď za týden si tam k ní jede ostříhat tu Bišonku paní co má v Hranicích chovnou stanici, takže se potom půjdu podívat jak ji od ní bude mít ostříhanou a podle toho usoudím. Ostrava je totiž blíž než Brno.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 18:19
- Nahlásit
Janik
paní Králova je fakt špička ve svém oboru. Jezdí za ní až z Prahy a má furt plno. asi ne jen tak pro nic za nic. Však se podívej na Biška, jak je krásně ostříhaný. 0na má taky sama bišonky a moc hezky upravené. Ale nechci ti ji jako vnucovat.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 19:06
- Nahlásit
Verca
Však nevnucuješ. Já vím..slyšela jsem na ni fakt jenom samou chválu.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 21:01
- Nahlásit
Candy
Claudi byla od malička obklopena na procházkách spousty pejsky. Nakonec nejlepší kamarády měla 3, Goldyho to je bílí čínský chocholatý pes (labutěnka) a dva kříženci, jeden kříženec jezevčíka Daneček a druhý kříženec kříženců Rokynek.
S Goldym už si nemůže hrát jelikož se z něj stal výstavní pes a strašně moc pečují o jeho nádhernou srst, je to moc hodný kamarádský pes. Úplně perfektní, kamarádí se s každým psem a vůbec není plachý. Daneček už je hodně starý a je to Claudin ochránce, jakmile se k ní přiblíží cizí pes tak je z toho rvačka a Claudi jen nevině přihlíží. Rokynek je vykastrovaný což ho pěkně zkazilo, na cizí psy je agresivní, ve společnosti jiných psů bojácný a na Claudinku již zviklý. Většinou si sebe nevšímají a Claudice ho nejde vyprovokovat aby si hrál a tak ho kusla do zadku a on ji za trest málem pokousal, někdy potkáváme takového malého křížence který se jmenuje Filip a ten si s ní občas hraje, tedy pokud si ho nezavolá panička a nezačne ho mlátit klackem přes záda. on si to ale chudáček stejně nezaslouží, takové zacházení, vždyť si chtěl jen hrát.
Jinek je ke psům troch nedůvěřivá, voňufe se s nimi, ale jakmile jí dá pes čumák k zadku, nebo se jí dotkne, tak začne utíkat. U bojácnosti vůči lidem je to trochu jinak, není to vždy že by se bála, ale najednou ji třeba napadne jakožě je to výzva ke hře a po ruce ňafne a začne utíkat. Podle taťky je strašná blbost že bych ji skamarádila s nějákým pejskem tady na sídlišti, kterého venčí pán kterému je 30-40let, prostě starý jako taťka, mám si prý najít kamarádku jtejně starou jako jsem já, problém je v tom že tady děcka jako já psy nevenčí, venčí je totiž rodiče, tak myslím že by tento problém mohl vyšešit třeba další pejsek, aby si s ním Claudi mohla pořád hrát. A tak by si na psy lépe zvikla. Dalšího pejska mi bohužel nedovolí, tak mě napadlo další řešení, teta si na jaře kupuje štěně jórkšírka, ale to se zase bojím že by mu Claudi mohla ublížit, někdy ze strachu začne být na psy i agesivní, ale dá se pokud je na vodítku uklidnit.
Ty agility podle mě pro tak malého pejska ke srovnání se setrama asi nebyl nejlepší nápad, jak jsme tam byly naposled tak tam nějáký pes byl celý krvavý a panička si toho ani nevšimla. Ty rvačky tam spůsobuje jeden kžíženec setra, tak se bojím jestli se to Claudi neučí od něj.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 21:51
- Nahlásit
MartinaClaudi
Taky je pravda, že každý pejsek má svou povahu z velké části danou už od narození. Některá štěňátka jsou průbojnější,některá bojácnější. Claudi je ještě mladá a určitě se jí povaha ještě srovná, mohla by se zklidnit. Přeju s Claudinkou jen to nej
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 21:59
- Nahlásit
Holky, tak měl Robby dnes zase klíště Měl ho nahoře za ouškem a bylo hnusný velký - napitý až k prasknutí. Bléé. A měl tam po něm docela velkou krvavou ranku. neměli sme žádnou desinfekci, tak mu tam mamka nalila celej vršek (od láhve) slivovice. No a teď tam má stroupek. Naše veterinářka má dovolenou, tak snad bude dobrý.. Nesnáším klíšťata.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 22:41
- Nahlásit
Candy
Claudi namá takovou špatnou povahu, ona to dřív nedělala, až teď.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:44
- Nahlásit
Nevím, jak si hraje si Claudi, ale hodně mi to připomíná Phoebe. Ale nerafá psy do zadku. Spíš je nerafá vůbec. Ale skáče jim po puse a to se jim většinou nelíbí a taky když s nimi lítá a dělají spolu kolečka, tak šíleně u toho štěká a vrčí a skáče přes ty psy. ale horší je to někdy u lidí. Přítel si s ní totiž od mala tak blbě hraje, že jí rozběsní a ona je úplně šílená. A venku stačí aby byla rozdováděná a když k ní někdo přijde, tak mu okusuje ruku (teda jen hravě, ale stejně se lidi leknou) a když jí někdo hladí a třeba jí rukou přitlačí na sebe a poplácá jí po boku, tak se začne hrozně rozčilovat, protože to dělá přítel a jí to připomene, že se takhle rvou a ona to bere jako hru, tak začne vydávat "nervní" zvuky a fakt znějí děsivě, ale nekousla by. Sice okusuje,ale nikde ne vážně a silou. Ale fakt to neřeším. Sice Phoebe okřikuji, pokud toho člověka neznám a ona mu začne skákat po ruce, ale se psy ať si dělá co chce. Buď jí pošle do patřičných mezí anebo uteče. Samozřejmě, že jí nenechám sežrat nějakou obludou
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:27 - Změnil/a: Candy
- Nahlásit
holky koukněte na toho našeho turistu
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:51
- Nahlásit
Janik
javascript aste_strinL('LenkaK',2)Verca
Zdar děvčata. Konečně mám tu přestavbu za sebou, ale jsem za se s toho marod. To jsem vám nechtěla napsat, ale musím se někomu svěřit jak jsem bolavá. Hlavně jste mě upoutaly tou mezinárodní výstavou v Bratislavě, jestli Damišák bude troch dobrý tak se hlásím i já. Já mám to tiž jednu sestřenicí v Bratislavě kterou bych ráda zase viděla a to by byl důvod jí navštívit. Hlavně ať mi nevyřadí do té doby Damišáka.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:00
- Nahlásit
Verca
Verunko takže mám z hanět ten přípravek od Kary? Nevzpomínaš si jak se to jmenovalo?
Oni to mají s těma pusinkama takhle stale vlhké. To víš jsou to klucíííí.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:11
- Nahlásit
MartinaClaudi
Martinko mojí klucííí se taky bojí když je někdo chce pohladit, Ale vyzkoušej jednu věc klekni si do výšky svého pejska a třeba řekni taťkovy ať tě pohladí jako bys byla Claudy. Pěkně z vrchu a ty na té zemy se dívej jak jde na tebe ohromná ruka. Všimni si, že když si někdo kní na procházce dřepne a chce si jí pohladit určitě to pro ní nebude tak hrozné. Já tady to učím lidičky když si chcou pohladit pejsky a zatím to funguji.Skus a uvidíš.
To že Claudý si ne nechá čuchnout k zadečku je reakce feneček, kam by všechny přišly kdy by si nechaly stále čuchat, chudák fenečky. Vím o čem píši mám dva kluky a opravdu mi je líto těch feneček.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:16
- Nahlásit
Romaine
Neboj slivovice je taký dobrá. Pejsek musel dobře vonět. Strup a boule je v pořádku, já to taky mám někdy na pejscích, boule může zůstat i měsíc. To víš klíšťata jsou svintuly.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:21
- Nahlásit
Janik
Janičko jenom běž ke Králove, pak nikdo nepozná který pejsek je který pro to že budou mít stejný střich. Nezapomeň se obědnat alespoň měsíc do předu opravdu jak psale Verunka má toho strašně moc, ale stojí to zato.
|
Raja
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:35
- Nahlásit
emikami
Dnes jsem dala balíček na poštu,tak se ozvi až ho dostaneš.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:58
- Nahlásit
Darina1
Darinko určitě se objednám dlouho dopředu, pokud pojedem k paní Králové.
My máme výhodu, že když jsme vždycky chtěli ostříhat Andyho u paní Havlínové, tak jsme jeden den zavolali a hned na druhý dne už jsme tam mohli na střihání přijet.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 13:39
- Nahlásit
My sme k panu Polaskovi-pan, ktory v Olomouci striha psov, objednani uz pol roka dopredu. Uz sa objednava na pristi rok, potom uz nemam sancu, jedine, keby niekto vypadol. Striha kazdy den od 6 hod do 22 hod, aj v sobotu a nedelu. Ma zaplneny cely kalendar. Tiez k nemu chodia strihat z celej republiky, aj bisonkov.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:05
- Nahlásit
monka
Tak u něj byla asi stříhat ta paní co má chovnou stanici u nás a na výstavě jí ten střih zamítla paní posuzovatelka, takže je teď objednaná k té paní Králové
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:24
- Nahlásit
Darina1
jmenovala se to nějak Soin des yeux, to je francouzsky. Ale když řekneš, že chceš vodičku od Khary na zažloutlé skvrny anebo na skvrny pod očima, tak budou vědět. A opravdu to stojí 109kč a ne 190 Je toho sice jen 125 ml a mě to vydrželo na měsíc denního používání.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:25
- Nahlásit
Janik,
budem pani chovatelke drzat palce, aby strih od pani Kralovej bol ten pravy. Citala som tu, ze je velmi sikovna. My nevystavujeme, tak je pes ostrihany nakratko, nemozem posudit, co je spravny vystavny strih. Podla standartu by sa mali bisonkovia strihat minimalne, ale na vystave v Olomouci som videla bisonikov upravenych roznymi sposobmi, kazdy mal iny strih. A dufam, ze Andymu dorastie srst na vystavu do Olomouce, rada by som sa s Tebou a aj s inymi dievcatami z diskusie stretla .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:28
- Nahlásit
Romaine
Já taky používám na desinfekci slivovici. Já blbec jsem jí na klíště stříkla septonex a ten je červený a naivně jsem si myslela, že to ze srsti vymyju. No ani náhodou. má to tam dodnes ( to už je 5 měsíců). A na výstavě se mě paní, co posuzovala s p. Řehánkem, ptala, od čeho to má a pan Řehánek jí hned odpověděl, že to má určitě od očkování, protože ti veterináři jsou děsní, neumí si vzít na bílého psa bezbarvou desinfekci. Tak jsem mu to samozřejmě odkývala.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:29
- Nahlásit
monka
No musíme se tam určitě potkat. No jedeme my, pak asi Darinka, Martina, Janička.. NO bude to super, jestli se tam potkáme.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:29
- Nahlásit
Verca,
este varis pre Phoebe? Chuti jej?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:35
- Nahlásit
monka
JO zatím jí vařím, ale pořád má průjem a bavila jsem se s veterinářem, že pokud bych chtěla občas dát granule, tak by s největší pravděpodobností měla zase průjem. Tak pořád zvažuji návrat ke granulím, ale když jí tak chutí. Vařím zatím kuře s rýží a zeleninou, aby si zvykla, ale stále lítá a někdy má pevnější a někdy (většinou) řídké. Teď mi dochází to, co jsem navařila, tak asi koupím granule. No aspoń jsem to zkusila...
Navíc se k tomu ještě přidala tasemnice, kterou jsem Phoebe vytáhla v pondělí ze zadku, tak se to nějak hromadí a já už nějak nemám na nic energii. Mám hrozný strach o holky. Phoebe by to měla zvládnout, ale bojím se o Eli, protože je malinká. Sice se veterinář tvářil jako že je to běžné, ale já jsem pořád v šoku a pořád na to myslím. Tak je teď léčebně odčervuji a snad to bude v pohodě.
Držte nám prosím palce, ať to dopadne dobře.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:38
- Nahlásit
Verca
Drzim vam vsetky palecky. A fakt ma Phoebe tasemnici? Uz je to potvrdene veterinarom?
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:41
- Nahlásit
monka
Tak snad mu to doroste. Chci se zítra jak půjdeme vytahovat ty stehy zeptat zase na nějaké vitamíny na srst. Ty jak jsme měli před tím mu tu srst zlepšily ale už jsme je dobrali, takže chci ještě koupit.
Verca
Verunko držím palečky!! Bude to za chvilku v pohodě. Uvidíš !
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:43 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
monka
Byla jsem u veterináře a dala mu popis a řekl, že to byla nejspíš tasemnice. Popsala jsem to jako dlouhé (40-50 cm), takové zploštělé tělo. Nemohl to být provázek, protože půlmetrový provaz by nesnědla, navíc není popelnice... a já do toho přes sáček zarývala nehet a ani to s tím nehlo. Bylo to pevné tuhé. Myslela jsem, že to byla škrkavka (nejdřív jsem se utěšovala tím provázkem a proto jsem to taky vyhodila, až pak jsem nad tím uvažovala....vím je to velká chyba), ale pak jsem si přečetla, že má do 12 cm. A doktor říkal, že to, co popisuji je tasemnice. Navíc by něco tak tuhého a dlouhého jen těžko snědla. Fuj, je mi zle.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:44 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Janik
děkuji, taky v to doufám. Ale to víš, když někoho tak miluješ jako já holky, tak je těžké se o ně nebát. Ale to vy taky určitě znáte.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:48
- Nahlásit
Verca
Já vím....kolik nocí a dnů jsem probrečela, když Andymu něco bylo. např. jak zvracel tu krev, nechtěl jíst, pít a málem mi umřel To nechci ani připomínat
|