Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 10:08
- Nahlásit

datli
Takže clostridiový infekt,reagující na atb.
ty woe, už mluvíš jak Sali . Za chvíli abych si taky brala slovník, nebo ti budu rozumět jenom předložky a spojky

helps
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 10:21
- Nahlásit

Biluška

taky mám pocit, že se malinko ztrácím

datli
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 10:21
- Nahlásit

Biluškasračky,kterej je teď plno prostě...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 10:26
- Nahlásit

Biluška
Takže clostridiový infekt,reagující na atb.

něco jako střevní chřipka u člověka

zavrelka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 10:32
- Nahlásit

datli
držím palce ať je to už jen lepší a Sára ať to nechytne. Ema měla před 14 dny něco podobného.

datli
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 15:13
- Nahlásit

Tak mladej dostal mix antibiotik,prebiotik,vylepšený o hroznový cukr.Pak kapačku.Po 4 hodinách mi po bytě běhá pes a jeví zájem o misky.Dostal slepičí vývar s rýžovkou ,mrkví a ždíbet masem.Bez blindění si zalezl do pelechu a spí.Vypadá to nadějně!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2011 15:48
- Nahlásit

datli
Vypadá to nadějně
A bude líp. Určitě. Neboj.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2011 15:37 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

helps
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2011 17:32
- Nahlásit

Taky přejem krásné vánoce a vše nej do nového roku )

datli

tak teď už bude snad jen líp...

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2011 19:16
- Nahlásit

Je tu někde Petl?
Golije Žíža Ejsi je velmi vzdělaná, už umí číst

Dárky pomáhala balit i vybalovat

A tak ji to vyčerpalo až z toho usla

datli
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2011 05:49
- Nahlásit

a ja bych spala...vrznó dveeere a vchazi klarka,vyspana po dvou dnech 40horeckach.a mig si posral zase celou prdel venku.umyt zadek,vytrit po nem mista ,kde sedel,zahnat vse do pelechů,ubrat na topeni,nabit mobil,mam hlad.

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 12:36
- Nahlásit

tak u nás se nepozvracel pes ale já...... to byla zase noc a ještě není po všem... Ajánek je míšánek, chudák u mě ležel skoro celou dobu a hlídal... a to normálně na posteli spí nerad. ráno ani nechtěl jít s tátou ven. prý se vyvenčil a mazal zpět. ty pejsci jsou prostě nej nej.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 12:58
- Nahlásit

helps
U nás jsme se pozvraceli oba - já včera z višňovice, Bekča dnes z nevím přesně čeho. Povalíme na veterinu.
Tak ať se nevybliješ z podoby. Aby Tě Ajánek po návratu z procházky ještě poznal.

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 13:00
- Nahlásit

helps
jo tak u nás těsně před vánoci pes (asi hodinu před tím jsem řešila, jestli tu deku přes postel vyprat nebo ne - pomohla mi v rozhodování) a včera já - jako když mi nebylo dobře, tak se přitulila, ale spíš něco ve smyslu, že ji mám drbat za uchem. Já mám v tomto tak trochu antiempatického psa :-D

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 13:11
- Nahlásit

To máme téma

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 13:13
- Nahlásit

Tony
To máme téma
No co. Kdo se nikdy nepoblil, ať hodí kamenem...

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 13:26
- Nahlásit

Ahoj mohu se zeptat z jakeho duvodu je lepsi porizovat psat s prukazem puvodu, kdyz majitele chovnych psu lzou o jejich zdravi? Znam konkretneho psa (fenu), ktery je CEA pozitivni (vysetren u Berankav 7tydnech) ale je vydavan za negativni (vysetreno ve 3 letech - nikdo neni tak blbej, aby nevedel, ze psovi se vybarvi oci po sedmi tydnech a tim u 40procent CEA pozitivita neni viditelna pri ocnim vysetreni). Prijde mi to jako klamani lidi, protoze pokud budou chtit stenatko od CEA normal psa a CEA "negativni" feny tak si mohou davat nadeji ze pes bude CEA normal, coz se pri CEA pozitivni fene nestane ani omylem a narodi se pouze CEA prenaseci. Muzemi tohle nekdo vysvetlit jak je mozne, ze chovatele papirovych psu takto klamou? S timto je skutecne lepsi vzit si bezpairovou sheltii za 2-3tisice, protoze takto opravud nemame jedinou zaruku. Budouci majitele stenat totiz nemaji stejne jako u bezpapiraku zjistit co je jejich pes vlastne zac.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 13:41
- Nahlásit

PesManie
jo, podvádí se všude, chov šeltií bohuže není vyjímkou

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 13:48
- Nahlásit

jako to je sice pekny, ale pes ma jasne od Beranka ze sedmi tydnu ze je pozitivni, a ted si majitelka napise ze je negativni a smitec? Porusuje zakon o ochrane spotrebitele a klame tak majitele budoucich stenatek. Nedela mi ani problem napsat o jakou fenu jde, protoze tohle je fakt prasarna nejvetsi! A mimochodem ten pes uz byl kupovan jako CEA pozitivni fenka (takze se snizenou cenou)

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:08
- Nahlásit

PesManie
no a co my s tím? Tak jestli máš odvahu tak jmenuj - majitelku i fenku, ať víme na koho si případně dát pozor, nebo si stěžuj na ČMKU či na klubu chovatelů. Oni s tím stejně nic moc nenadělají, ale aspoň se to bude vědět. Víc nevím co bych ti poradila

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:15
- Nahlásit

lide ji psali, tak si zrusila navstevni knihu. Uz je to v reseni s veterinarem co ji vysetroval, s chovatelkou a mozna to pujde dal. Protoze lide jsou nastvani, ze nemaji zadnou jistotu a proc platit za papiraky, kdyz majitele lzou. Jedna se o Infinity Black z Dablovy Studanky http://agilityteam.webnode.cz/ (stenatka maji byt odchovavana na Dablovu studanku pravdepodobne). Majitel Karolína Vybíralová. Ze je fena pozitivni vi i p. Svobodová z Dablovy studanky, která dělala testy všem štěnatkum z vrhu. Ale ta pouze tim ze propujcuje jmeno na stenata, nijak nevystupuje.

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:18
- Nahlásit

A proč všichni blejete??? Já teda už nebleju, ale mám zas horečku, takže kdo ví co se mě chytlo.... to zas budou prázdniny....

PesManie

S timto je skutecne lepsi vzit si bezpairovou sheltii za 2-3tisice, protoze takto opravud nemame jedinou zaruku.

A v čem by to mělo být lepší? U chovatele s PP si můžeš dohledat na co si vzpomeneš, včetně referencí od ostatních, kteří s daným chovatelem mají už zkušenost. Samozřejmě ani u PP ti nikdo nemůže garantovat 100 zdraví.... jinak ano podvody se bohužel dějou, ale právě u těch PP o tom dost lidí ví a sleduje to. Například se teď dost rozebíralo, že někdo kryje dva psy, kteří jsou CEA dna carrier.... prý kvůli barvě. A co s tím ale máme jako dělat? Maximálně vím, že od těch daných si psa nevezmu. Ale upřímně celkově znám dost málo šeltiček, který jsou povahově i exteriérem vyhovující.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:23
- Nahlásit

PesManie
Hele, zkušený šeltiář stejně kašle na vyšetření rodičů a bude chtít
přímo vyšetření štěněte. Ale laici asi naletí

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:24
- Nahlásit

helps
Ale upřímně celkově znám dost málo šeltiček, který jsou povahově i exteriérem vyhovující.
Jak málo Šnapíci pochopitelně fšichni Akorát z Lasice a Lajeny asi zešílím, ale jinak jsou fšichni nejlepší exteriérem i interiérem

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:26
- Nahlásit

zkušeny seltickar dostane v sedmi tydnech vystreni negativni kdyz se kryje CEA DNA normal a pozotivni fenou. Ale stenata buou vzdy jen prenaseci. Nebo nekdo dela geneticky testy stenatkum? Vetsina jich dela oftalmologicky.

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:28
- Nahlásit

O povaze ani nemluvne. ALe uprimne receno kdyz nekdo bojuje za papiraky a najednou zjisti tohle, tak fakt at jdou papiraci v tyhle republice do haje. Je zajimavy ze ve Francii se tohle jen tak nestane.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:29 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

PesManie
Běž s tím nejdřív na klub, pošli oficiálně dotaz - doporučeným dopisem. Zeptej se na jejich stránkách mailem, co a jak. Pohledej po netu, jestli tam něco takového už v minulosti nenajdeš. Zeptej se jiných chovatelů šeltií.

Je zajimavy ze ve Francii se tohle jen tak nestane.
Jsme zkorumpovanej banánystán. To snad víš. Tak je to u všeho, proč ne u šeltií?

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:29
- Nahlásit

Biluška

no gdyť právě, úžasní šňapíci, ale ty to nezachránějí musíš množit rychleji... No tak taky z Ajánka zešílím, ale tak víš jak to je... hlavně že jsou krásní a zdraví, na to jestli jsou mentální a divocí se nikdo neptá

PesManie

Nechci nic říkat, ale přece se mohla stát chyba ne? už sem slyšela, že někdo poslal krev a přišel špatný výsledek. Navíc to není žádná chovatelka, ale holka co má šeltii na sport a holt asi chce mít štěňata. Což jí tím nechci omlouvat, ale je to podle mě menší prohřešek než to, co sem psala výše. Plus jak píše Biluška, stejně si snad můžete vybrat jen testovaný štěně negativní ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:29
- Nahlásit

PesManie
dělávají se i genetické, zejména když se štěně prodává do zahraničí (na západ teda). Ale málokdy, páč jsou drahé a peníze jsou holt až na prvním místě . I když na požádání ( s tím, že to nový majitel zaplatí) je snad může nechat udělat kdokoliv. Ovšem podle mě stačí i to klinické když je udělané včas a ne v devíti týdnech, nebo tak

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:30
- Nahlásit

A hlavne nejde o to ze kryje pozitivni fenu, ale jde o to ze skryva a mate, ze kryje negativni fenou. O to jde. chovatele jinde maji alespon napsano ze maji fenu cea pozitivni (CEA CRD atd), ale tady u tehle se to skryva.

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání