Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 16:55
- Nahlásit

petl
Jak márfyho zákony velí, ty dvě nejhezčí feny z vrhu je právě ta co by mohla být Žíža a Špička - samozřejmě obě -/-, to je prostě zákon schválnosti
Je to holt burdel . Ale to neva, ber to jako jistá paní velkochovatelka co mi nedávno na výstavě řekla "nechápu ty móresy těch dnešních mladých, dřív se nic nevyšetřovalo a všechny zvířata byli zdravý" . Tak papír vyhoď a budem předstírat, že sou zdravý

petl
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 20:25
- Nahlásit

ale voní zdravý jsou, mdr přeci není nemoc člověk s alergií na buráky přeci taky není nemocný

datli
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 21:51
- Nahlásit

Tak nesu zprávy.
Večer jsme volali s veťákem a ten nám nabídnul-psa dovézt v pátek v podvečer na kliniku,udělalo by se echokardiografické vyšetření-prostě ultrazvuk srdíčka a hledaly by se další patologické jevy,které mohly narůst vlivem kompenzací toho PDA-nepřerušení toku krve z jedné části do druhé-to mělo zaniknout po porodu.Kdyby to bylo jen to PDA,udělá se přerušení-podvazem-a můžem se modlit,aby ta cévka byla dostatečně ještě pevná a nékřehká,když to mělo zmizet po porodu.
Migulku by -pokud by to bylo operačně řešitelné,přijali ihned,v sobotu během služby veťáka,by se udělay podrobné rozbory,testy a večer,nebo v neděli ráno by ho operovali.
Holky ,kluci-já má příšerný strach z nálezu,příšerný strach ,co se může najít,když se otevře hrudník .Nebojím se,žeby to Mig nedal.Má štěstí,že je pod drilem Sáry,která ho vybičovala k aktivitě jak hrom.Žere,je prokrven báječně,lítá jak čoromoro,nepromodrává,dýchá hezky,srdíčko mu už tak moc nelítá z hrudníku tak ven a tak rychle.Prostě naštěstí,že ač je to šeltka,není gaučákem.Asi do něho vysypu všech asi 150 homeopatik,co mám doma a to by kurva byla smůla,kdyby se ani jedna kulička netrefila do podpory terapie a operačním stavu,průběhu...
Namažu ho od hlavy k patě olejíčkama prosvícenýma měsícem z úplňku,vyložím mu karty,připnu namísto metálu za statečnost ,talisman pro štěstí,pomodlím se ,ač to nedělám a budu čekat.
Jsem strašně naměko.Do konce týdne navíc mi mají říct,jestli v práci budou mít pro mne nové místo,když mi má doktorka přechází na vyšší pracoviště,anebo mi dají výpověď pro nadbytečnost.
Jdu do sebe kopnout paňáka a vyvětrat si hlavu ven.

Gerda
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2011 22:21
- Nahlásit

datli
Věřim ti, že máš strach, je to hodně těžká situace a to rozhodování...ať se rozhodneš jakkoli, strašně moc držím Migasovi palec, ať vše klapne, ať to dá, ať se všechny starosti v dobré obrátí. Na pátek budu držet úplně všechny palce, který najdu! Ty budu držet i tobě kvůli místu.

petl
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 06:57 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Posílám dobré ráno a pozdrav od jedné krásné, blondýny která má jasno v tom že je nejkrásnější

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 07:03
- Nahlásit

petl

od jedné krásné, blondýny která má jasno v tom že je nejkrásnější
Paní, já vám nevím, ale f tom případě ji asik nechci . Měli bysme doma konflikt zájmů

gabifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 07:15
- Nahlásit

datli
Migoušovi se neuzavřel otvor mezi pravou a levou síní?
Držím palce i s prací, ať máš klid.

gabifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 07:20
- Nahlásit

datli
beru zpět, PDA je neuzavřená arteriální dučej.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 07:27
- Nahlásit

datli
Taky budem držet Migoušovi palce...

Biluškapetl
Co znamená to MDR? Ať neumřu úplně blbá...

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 07:29
- Nahlásit

pawLINka
že mají vadnej gen, který způsobuje, že některé léky působí toxicky. Nejznámější je Ivomec, ale je jich víc.

petl
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 07:58
- Nahlásit

Biluška
pawLINka
Jojo je to věc kterou je možné najít u více plemen u kolií se teprve začíná sledovat.
Pro normální život psa to není problém, pes není nemocný, jen mu holt nesmíš dát určitej typ léku, většinou jsou to odčervovadla na bázi Ivomecu. Naštěstí těch problémových léků je jen pár takže není problém se tomu vyhnout
Já sama mám doma jak pozitivní tak negativní zvířátka, všichni dostávali stejný typ odčervovadel v době kdy jsme o MDR nic nevěděli a nikdy jsem nepozorovala že by byl jakýkoliv problém

Baico
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 11:10
- Nahlásit

pawLINka
Tady to máš popsaný, sice ve vztahu k běloušům, ale i tak
http://ancilia.cz/mdr1.htm

kejtlin
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 12:58 - Změnil/a: kejtlin
- Nahlásit

petl
Já sama mám doma jak pozitivní tak negativní zvířátka, všichni dostávali stejný typ odčervovadel v době kdy jsme o MDR nic nevěděli a nikdy jsem nepozorovala že by byl jakýkoliv problém

a kdyby měli MDR tak by umřeli, kdybys jim dala něco na bázi Ivomecu?
datli
budeme na plesniváčka myslet

petl
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:13
- Nahlásit

kejtlin
velmi pravděpodobně ano. Můžeš tomu říkat třeba prudká alergická reakce no...
Takovýchto léků je ale opravdu velmi málo, MDR ani nesouvisí s narkózou jak se teď velmi často traduje. Do uvedení do narkózy přece pes nedostává odčervovadla ale sedativa

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:29
- Nahlásit

petl
Takovýchto léků je ale opravdu velmi málo, MDR ani nesouvisí s narkózou jak se teď velmi často traduje. Do uvedení do narkózy přece pes nedostává odčervovadla ale sedativa

Je jich víc než jenom odčervovadla.

Mezi tyto léky patří např. antiparazitikum (proti parazitům) Ivermectin, Salamectin, Moxitectin, antiemetikum (proti zvracení) Ondansetron, antidiarrhoikum (proti průjmu) Loperamid , antibiotikum Erythromycin , imunsupresivum (potlačení imunity) Cyclosporin A, cytostatikum (při terapii u nádorů) Doxorubicin, Vincristin ; Dioxinu, glykosidu působící na srdce a řady dalších.

Baico
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:49
- Nahlásit

Biluška
Biluška
No každopádně je dobrý vědět, že pes má tudle mutaci a veterináři to hlásit předtím, než něco psovi aplikuje.
Blbý je jen, že je člověk u zvířete -/- trošku omezen výběrem budoucího partnera. Ale jinak to podle mě žádná trága není.

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:52 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Baico
jo, trága to není zaručeně. Jen prostě musí člověk víc hlídat a nebýt takový ten tupec co vyleze od veta a říká "on mu píchnul něco proti zvracení" a tak Ale z těchto lidí mě berou mory u jakéhokoliv psa (potažmo i děcka).

a veterináři to hlásit předtím, než něco psovi aplikuje.
Nehlásím nic, ale starám se co mu hodlá dát, případně to zatrhnu a chci něco jiného.
Jednak proto, že nesnáším takovou tu léčbu naslepo kdy zkusíme vyrážku něčím namazat a uvidíme essi to zabere
Za druhé proto, že mám osobní zkušenost třá s vetem, který na požadavek antibiotik pro ježka vydat atb v prášku. Na dotaz jak si jako představuje, že je do toho ježka nacpu (chtěla jsem injekci) řekl "normálně mu je nasypej na jablíčko, on to sežere Pominu-li samotné to jablíčko tak ježek byl polochcíplý a už nic nežral
V hrůze, že bych opět mohla narazit na někoho takového své zvířata hlídám a kontroluju co jim dávají

petl
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:53
- Nahlásit

Biluška
To ano, ale ani jedno z toho se tuším nedává na uvedení do narkózy?
Každopádně když už potřebuji psa na něco léčit, dnes není problém si vybrat z řady léků které na tenhle seznam nepatří.
Neříkám MDR nesledovat, to rozhodně ano, ale zase bych z toho nedělala tragédii, nemoc to fakt není

Baico
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:58
- Nahlásit

petl
Neříkám MDR nesledovat,
No to rozhodně jo. Ale člověk si musí hlídat i tu laboratoř. Jedný mojí známý na Slovensku se stalo, že jí poslali výsledek +/- po obou rodičích +/+. A vůbec jim to nepřišlo divný

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:59
- Nahlásit

petl
To ano, ale ani jedno z toho se tuším nedává na uvedení do narkózy?
asi ne. Ještě jsem neslyšela o psovi, co by stran tohoto měl problém s narkozou.
Ale třá s Loperamidem už jsem se potkala. Respektive s vetem (mladý kluk, tipuju, že na diplomu mu ještě nezaschla barva), který sloužil na pohotovosti kam normálně nejezdím a kam jsem dorazila se štěnětem šelmyje s těžkým průjmem. Dal by jí to bez váhání. Když jsem ho zastavila s otázkou co to je a že tohle teda rozhodně ne tak se děsně divil. O MDR slyšel poprvé ode mě Být tam normální řadový majitel mazlíka tak je po mazlíkovi

cangalisa
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 13:59
- Nahlásit

Kejtlin
Tady je popsaný co se dělo po podání Ivomecu : http://www.planetarough.info/CZ/collie_rough/kauza _ivomec.htm

datli
Držíme palce, ať to dopadne dobře!!!

Baico
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 14:02
- Nahlásit

Biluška
Nehlásím nic, ale starám se co mu hodlá dát, případně to zatrhnu a chci něco jiného
No tak naštěstí mám super veterinářku, Petl to může potvrdit A tý prostě věřím. Ale chápu, že né všichn veti jsou takový.

petl
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 14:03
- Nahlásit

Tak já mám asi na vety štěstí, každý vet se mě v poslední době ptá jestli vím MDR status dřív než cokoliv použije.
Dokonce jsou opatrnější než já, tuhle vet málem omdlel když jsem chtěla na odklíštění a odčervení Stronghold, že prý je to na bázi selamectinu. No a já mu povídám že to v klidu používám už 7 let na zvířata jak pozitivní tak negativní ještě předtím než se vůbec o MDR začalo mluvit.
Věřit mi to moc nechtěl ale je to tak, žádné účinky se nekonaly, takže to nebude zase až tak jednoznačné.

petl
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 14:05
- Nahlásit

Petl to může potvrdit
jojo Gábina je super !

Biluška
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 14:09
- Nahlásit

Baico
No tak naštěstí mám super veterinářku, Petl to může potvrdit A tý prostě věřím. Ale chápu, že né všichn veti jsou takový.
Svým vetům oběma věřím bez výhrad. A páč moje šelmyje ošetřují už roky rokoucí tak MDR znají. Ale pokud se někde na cestách dostanu k cizímu vetovi tak kontroluju jak vzteklá. V peněžence mám papírek s těma nedovolenýma lékama a pokud si nejsu jistá tak ho klidně vytáhnu, prolítnu a pak buď kývnu ať to píchnou, nebo ne

Baico
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2011 14:34
- Nahlásit

petl
jojo Gábina je super !
Je, jsem ráda, že jí mám hned u baráku
Biluška
V peněžence mám papírek s těma nedovolenýma lékama
To je dobrej nápad.

helps
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 09:02 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

doprdelekurfadrát to sem se zas po ránu vytočila..... já už si pořídím zbrojní pas a budu ty majitele čoklúch střílet!!!
jdu si s pejsánkem tagle po sídlišti na vodítku!, jdu jdu a koukám na takové loučce tam je vepřador. nevšímám si vepřadora, majitele nevidím.... vepřador se ovšem rozlítne směrem k nám s nějakým pofidérním štěkotem, dva metry od nás se zastaví, zježenej jak prase, vrčí, cení zuby.... to už si všimnu nějaké báby, která na psa volá, načež pes vůbec nereaguje. tak já stojím, Ajánek se za mě schoval a pes na mě cení tu svou hubu.... bába letí a říká, to ona nikdy nedělá, ona se psů bojí a proto takle vyvádí!!! co je mi doprdelekočičí do toho, jestli se její čokl bojí?! že to nikdy neudělal? to těžko!! znám toho čokla moc dobře, pravidelně chodí na volno a pravidelně jde po každém psovi, kterej projde... pravda zuby sem jí ještě neviděla cenit, ale vrčí a běží proti každýmu. co s takovou bábou a jejím čoklem?? já jak kterén ještě psa, kterej poslouchá na vodítku a nějakej vyceněnej opelichanec mi de zakousnout psa. Ty vole..... mi zas rupla céfka!!!

hancaw
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 09:58
- Nahlásit

helps u nás takhle chodí bába a ten její hajzl - kříženec staforda bo čeho si ti stoupne nad psa - v mém případě čubu a vrčí a cení zuby - bába se na něj bojí šáhnout tak ječí a volá ho což je na h.... minule jsem viděla jak pokousal štěně výmara přímo před naší zahradou dva dny nato se vrhnul na nás a bába mi povídá : on si jenom chce hrát tak jsem jí řekla že jestli si ho okamžitě nezavolá tak já volám poblicajty. Zajímavý je že má ještě dva zakrslý skoroteriéry a ty vláčí na jojošňůře a tohle hovado má na volno to mi taky hlava nebere každopádně si k vánocům koupím elektrický umravňovač - nejen na čokla!

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 10:03
- Nahlásit

helps

A co jsi si té paní řekla?

petl
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2011 10:11
- Nahlásit

Buď umravňovač nebo já chodím s pepřákem. Doporučuju. Jakmile bábě ukážeš že pepřák skutečně máš v kapse - ani ho nemusíš použít - vsadím boty že příště si dá bacha

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání