Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:22
- Nahlásit

Gerdo, nějak nejasně mám pocit že na bikolory se specializuje Ďáblova studánka...ale je možný že se pletu.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:33
- Nahlásit

petl
a ta mi zrovna moc sympatická není, tahle chs

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:41
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
já se vyznám spíš v koliích,tam bych dokázala poradit natotata, což je ti ovšem nanic, že jo
neni to pravda, golyje vlasatá je jeden z mých favoritů, i proto jsem hledala a koukala a psala si s pani Hirundovou ))) Právě se mi barevně strašně líbil její pes Calgary Boy, Dusty, líběj se mi...a to ještě najdu v odkaze, jaký typy golyjí se mi líběj, páč když před petl řeknu, že ty starý, vyčte mi, že vypadaj furt stejně )))))))

petl
na bikolory se specializuje Ďáblova studánka
jo, ty jsem projela, díky, koukala jsem právě na ty černochy, jak jsi sem dávala obrázky...nebo to byla gabifi?

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:48
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
líbí se mi tahle:

tahle:

tahle:

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:15 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Gerda
Gerdo tohle je jasná a čistá Amerika - mluvím o typu, ne o barvičce, protože vím že se ti líbí mahagoni.
Pro mě jiný šálek kávy ale pokud chceš mít opravdu tohle, tak sáhni do amerických linií.

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:27
- Nahlásit

petl
tohle je jasná a čistá Amerika - mluvím o typu
jsou to moc krásní psi, takovejhle by mi snad nevadil ani melírovanej...ale abych to nepřehnala, melírovanej by mi vadil...tak ani světle zlatej ))))) Budu tedy koukat do amerických - ty se u nás taky chovaj?

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:38
- Nahlásit

Gerda
tohle je jasná a čistá Amerika - mluvím o typu
jsou to moc krásní psi, takovejhle by mi snad nevadil ani melírovanej...ale abych to nepřehnala, melírovanej by mi vadil...tak ani světle zlatej ))))) Budu tedy koukat do amerických - ty se u nás taky chovaj?

Přesně to jsem chtěla napsat, že je to čistá amerika, u nás je chová stanice Lugaru : http://american-collie.webgarden.cz/
Tak se tam mrkni, chovatelka prý hodně dbá na zdraví.
Mně se ted amoc nelíbí ty americký kolie, ale proti gustu .....

Tony
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:46
- Nahlásit

Gerda
No že by se někdo specializoval čistě na bicolory nevím. ĎS se specializuje asi na všechno, je to sice velkochov, ale lidi co mají od nich štěňata, tak jsou spokojeni. A jedno je jisté - tam chovatelka dbá na to, aby se chov někam posouval.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:56 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

helpsJako o tahání by mi tolik nešlo...
jo, beru to jako další plus kompaktu jenom.

co je lepší? mít levnou zrcadlovku, která může a nemusít dělat slušný fotky nebo za tu sumu kolem 13ti tisíc koupit jeden z těch nej kompaktů a třeba taky vypotí slušnou fotku.
No, to je otázka, na kterou neumím odpovědět fundovaně.
Ale za mě - už bych nic jiného než zrcadlovku nechtěla.
Sice ta moje není nic extra, ale hezký fotky to taky umí, a to i v pohybu.
Ovšem jak tak člověk fotí a fotí, tak by chtěl něco víc a lepšího... Takže do budoucna nějaký Nikon a uvidím, co k tomu. Jenže peněz dost není, tak zatím musí stačit Olympus (beztak s tím fotit moc neumím, protože není nikdo, kdo by mě naučil. Tak mi to v pdstatě stačí. ).

Jako úplně ostré to často není a hlavně jsou to většinou fakt jenom momentky... Ale lepší než fotky ze starého foťáku.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 11:59
- Nahlásit

A kdyby se tu objevil náááhodou někdo, kdo fotit umí a kdo by byl ochotný mě to naučit, tak budu ráda. Sama toho nejsem schopná totiž.

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:04 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

helps
a jak je na tom D3100 s pohybem? fotí pohyb?
no fotí, ale já nejsem dobrý rádce na fotografování, to by ti nejlíp poradila Ajsí, ale ta sem nenakoukla už pěkně dlouho.

Gerda
Chovka specializovaná jenom na bikolory tady asi není, pokud teda nepočítám malochovatele, kteří mají doma jednu bikolorní fenu.
Adámek je z Ďáblovy studánky

helps
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:10
- Nahlásit

gabifi

Ajsí je z krásné louky viď? ) to jo ty mají fotky jedna radost... ale taky hádám, že do foťáků vrazily statisíce...

pawLINka

a ty máš teda ten olympus a jakej objektiv k tomu? máš jich víc? fotky sou super... jo některý nejsou úplně ostrý, ale to určitě není zas takovej problém.

K těm bicolorům - taky myslím, že jenom bicolory tu nikdo nechová... vím ještě krom ďáblovky, že s náma chodí na cvičák bicolor z Barabelu myslím. Ale to už je lepší asi ta ďáblovka, barabel sem nikdy nezkoumala

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:18
- Nahlásit

Nééé ženy, to nemyslim, ež by někdo choval čistě a pouze jenom bicolory, nebo dbal výhradně na takový spojení...spíš jen, jestli jsou někde častější a tomu spojení se nebráněj, nebo ho i vyhledávaj...prostě řikáte studánka, kouknu ještě víc do studánky.

Barbucha z Prahy
díky za americkej odkaz - mě se právě moc nelíběj kolie, co nepoznáš, jeslti to náhodou neni šelmyje...jako ne nelíběj...nebyla bych tak striktní...ale prostě tenhle typ, ty ameriky, se mi líběj víc, ty ostrý hlavy nebo jak to říct...

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:20
- Nahlásit

helps
Ajsí není z Krásný louky, i když Krásná louka má taky perfektní fotky a vybavení
Ajsí tady: URL

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:22
- Nahlásit

helps
Gerda
Barabel chová bikoše po Recesi z Ďáblovy studánky

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:32
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Barbucho, existujou americký typy golyjí vlasatých i jako bikolorky píšou to na stránkách Lugaru krásná zpráva!

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:32 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

helps
Mám k tomu jenom 2 setový objektivy, který byly k tomu zdarma.. Objektiv 14-42 mm F 3,5-5,6, objektiv 40-150 mm F 4-5,6.

Jinak ty fotky by šly doostřit ještě v PC, ale nechce se mi to pak upravovat, bo nemám pořádný program.

Škoda, že už nenajdu rajče jedné holky, která mi ten foťák doporučovala do začátku. Ta se fotit na rozdíl ode mě naučila a dokázala s ním zázraky. Takže je to fakt hlavně o tom, kdo je na druhé straně objektivu.

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:47
- Nahlásit

Gerda
sehnat bi black goliji je téměř nemožné a chs Lugaru sice existuje už několik let, ale myslím, že zatím nic neodchovali

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 12:48
- Nahlásit

helps
Našla jsem ty stránky, kdybys chtěla juknout. Ale musíš si dát ty nejstarší alba, ptž tím foťákem (měla starší tip) fotila cca v roce 2007 - 9. Ovšem je to dooost rozdíl oproti mým fotkám.
http://blanchee.rajce.idnes.cz/

A taky jde srovnat ten rozdíl oproti technice a zkušenostem, které má teď. Ty nové fotky jsou úžasné. Ovšem to vybavení bude už dost o něčem jiném.

helps
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 13:01
- Nahlásit

Gerda

no tak či tak.... stanice která by nějak vyhledávala a chovala bi šeltie není. a je to spíš vzácnost. nevím co je na tom pravdy, kdysi se na šeltím fóru bavily že bi black šeltie trpá na nějaký onemocnění už nevím .... já tomu nerozumím

pawLINka

tyjo, tak opravdu slušný fotky měla slečna už dřív... no a teď ani nemluvím, ale máš pravdu, že to bude už určitě s nějakým super foťákem... tssk tskk.. ty mě zas nahlodáváš, že pudu do tý zrcadlovky...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 13:11
- Nahlásit

helps
ty mě zas nahlodáváš, že pudu do tý zrcadlovky...
Tak pokud máš trochu talent a jsi ochotná se s tím i učit, tak do nějaké běž. Ovšem pokud chceš jen blikat, tak za sebe můžu říct, že by sis vystačila i s nějakým kompaktem nebo něčím mezi. I pro mě je zrcadlovka v podstatě zbytečná (do doby než najdu někoho ochotnýho mě učit).

helps
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 13:54
- Nahlásit

pawLINka

nevím.... o talentu se asi mluvit moc nedá i když pár komplimentů mým směrem už padlo. ale focení mě docela baví. zas na druhou stranu ochotná učit to sem, ale času moc nemám sedět a študovat, kde jaký čísílko nastavit atd atd.

jinak ale jakej je teda rozdíl u těch digi zrcadlovek a normál? by měli bejt trochu jednodušší ne?
PS: Nechceš nám založit teda nějaký foto téma? aby se z toho někdo nezhroutil třeba... já nevím jak se zakládá.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 14:56
- Nahlásit

Gerda
však jo, oni mají asi milion barevm tak to jsem ráda, že je mají,ale cena štěněte asi nebude vůbe malá, navíc nebudou mít moc vrhů, takže jistotoa, že se ti narodí bicolor není Nicméně třeba v Německu nebo v Rakousku je amerických kolií víc a myslím, ž enení problém si nějakou dovézt, když by člověk chtěl Každopádně na collieblueforum o amerikách byla diskuze, se ti jí pokusím najít

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 14:59
- Nahlásit

gabifi
sehnat bi black goliji je téměř nemožné a chs Lugaru sice existuje už několik let, ale myslím, že zatím nic neodchovali

Vím, že měli mít vrh buď teď v létě nebo na podzim,ale nezadařilo se Každopádně plány mají velkolepý

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 15:06
- Nahlásit

Stejnak to zas jednoho krásnýho dne dopadne tak, že přijde vořech outulkovej a bude vymalováno...hned, jak mařenu doma dnes potkám, jí zbiju za to, že kvůli ní nemám drahé štěně ))))) Ale černobílýho psa bych chtěla, protože je nejhezčí.....SAMOZŘEJMĚ....))))

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 15:11
- Nahlásit

Gerda
No jo, člověk míní ....
Ale s tou barvou nevím nevím, nejhezčí jsou psi zlatý SAMOZŘEJMĚ

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 15:20
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
samé zlato

cangalisa
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 15:24
- Nahlásit

Zdravím Vás tu

Gerda : přesně tyhle tipy kolií se mě líbí taky, dají se najít buď mezi americkými anebo sem tam vyskočí podobná klasika od skotky, ale je to jak hledat v kupce sena. Ani bych neřekla, že na prvních dvou fotografiích je vložená amerika Jinak v Čr se jěště chtěla amerikami zabývat chs From fox paradies, ale zrušili jim klub, tak buhví jak to bude dál, v každým případě krycího psa měli vybraného fakt krásného.
Já si troufnu tvdit, že mám doma něco podobného, když mi poradíte jak sem vložit foto, ukážu Vám ji

No a co se týče focení jako takového, budu teda taky ráda za tipy, rady...mám v plánu také zakoupit Nikon D 90 tělo, popř. D3100, možná Canon 500D,550D to jsou prozatím favoriti, studuju teda co se dá, protože jak jsem přišla na to, že to jaksi není jen tak.

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 15:31
- Nahlásit

cangalisa
konečně slušnej člověk ))) Fotku sem dávám vždy přes imageshack, protože jinak je to na mě moc složitý. Někde na netu musíš mít ten obrázek, potom kopíruješ jeho adresu tlačítkem kosočtverečko-čtverečko-trojúhelníčkem...nějak tak.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 15:37
- Nahlásit

petl

cangalisa
Ahoj Šárko, ses mi nějak neozvala s tím venčením
necyrazíme někdy teda? Shelby by se potřeboval proběhnout s normálníma psama

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání