Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 12:54
- Nahlásit

asi před rokem se k nám do baráku nastěhovali lidi se štěnětem labradora. Byl to pes. Nebyla jsem nijak moc nadšená, čekala jsem obvyklý scénář. Nemýlila jsem se.
Dnes je z něj puberťák, který neposlechne, napadá psy a trpí těžkou separační úzkostí. Sousedi ho ve své nepřítomnosti nechávali na balkóně, kde ječel klidně celých devět hodin, dokud ho nevysvobodili. Venčen byl zásadně bez vodítka, přesto že utíkal a rval se. Pro mne bylo nejvíc nepříjemné, že se rozhodl zabít našeho Adama bez toho, že by se na něj Adam někdy předtím křivě podíval. Po pár rvačkách jsem požádala paní, aby ho v okolí baráku vždy vodila na vodítku a začala jsem přemýšlet buď o paralyzéru nebo o bejsbólové pálce. Z mých vycházek se psy se stala nejdřív adrenalinová a pak depresivní záležitost.
Před několika dny jsem nevěřila svému štěstí. Sousedi se odstěhovali! Děkuji mnohokrát své šťastné hvězdě a prosím jí, aby se příště nastěhovala famílie s kočkou nebo mopsíkem.
Jo a ještě bych ráda poslala do prdele všecky blbce, kteří nechají své agresivní 30 kilové debily pobíhat bez vodítka

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 12:59
- Nahlásit

gabifi
Až se tu staví hancaw, bude ti vyprávět o debilch vážících víc než 30 kilo, v jejím skoronovém skorobydlišti. Taky se jí dral do tváří ruměnec nasrání, když o nich vyprávěla. Gratuluju ti k velice šťastné hvězdě a zároveň ti přeji sousedy max s šelmo-fenkou Adámkovitou.

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 13:06
- Nahlásit

Gerda
Gratuluju ti k velice šťastné hvězdě a zároveň ti přeji sousedy max s šelmo-fenkou Adámkovitou.

Děkuji, chodit kolem vlastního baráku jako po minovém poli bylo docela stresující. Taky bylo pro mne hrozné pomyšlení, že si při umravňování blbečka zle pošlapu šoltyji nebo že mi nedejbože napadne 9 letého seniora.

helps
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 13:15
- Nahlásit

taky mám z takových lidí nerva a že jich tu chodí hafo... a miluju, když mi nějaká nána tvrdí, že její labrador si chce jen hrát a on zježenej jak prase mi zašlapává psa do země!!!!!!
a nemluvím o kreténovi, kterej chodí na volno s rvací bordeaxskou dogou. a vždycky dyž někoho vidí, tak jen tak véééélmi pozvolna se posunuje ke svýmu psu, že by ho možná připnul, ale ještě to šestkrát promyslí, jestli to stojí vůbec za to. nic neuděláš, lidi sou dementní

ale jinak mám za tebe radost, konečně máte klid

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 13:45
- Nahlásit

U nás už takoví kreténi nejsou, heč . Puma je fšechny zabila

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 13:50
- Nahlásit

helps
nic neuděláš, lidi sou dementní
vybojovat si kousek nerušeného prostoru je občas pěkná fuška

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 13:53
- Nahlásit

Biluška
Puma je fšechny zabila
kolik bereš za zapůjční?

já kdysi nechávala tyhle debílky gólii, ale teď už mám dost strach, přeci jenom tělo 9 letého psa není tak pružné. Navíc, obtloustlí labrouši jsou vždy proti 25 kilo gólie v převaze.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 14:08
- Nahlásit

gabifi
kolik bereš za zapůjční?
že jsi to ty tak ji pošlu na pár týdnů na prázdniny Bude ráda, je dost nervní když se dlouho s nikým neporve

přeci jenom tělo 9 letého psa není tak pružné.
Pumici bude devět na jaře, ale evidentně jí to ještě nedošlo. Je furt stejně praštěná a stejně rychlá jako bývala za mlada.
Občas si vzpomínám jak jsem před osmi-devíti lety na trénincích brečela, že ji nikdy nezvládnu a ostatní mě utěšovali s tím, že "ona se zklidní". Já zoufale říkala "no jo, ale kdy?" A Pepa Žák, Radek LIška, Olina Edrová, Martina Wasserbauerová....a mnozí další říkávali "tak ty tři roky a bude to v pohodě.." Pumici byli tři, efekt zklidnění nikde...a titéž lidi říkali "neboj, buď v klidu, ona se zklidní, ona se vyběhá.." a já nasraně odpovídala "jo a kdy? Až jí bude pět?" Houby houby, zlatá rybko. Devět a furt nic

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 14:30
- Nahlásit

Biluška
že jsi to ty tak ji pošlu na pár týdnů na prázdniny
beru tě za slovo. Vona je malá a mohla by ty sfině kousat i zespoda, žejo
Až se nastěhuje zase někdo s labroušem nebo ríčbekem, budu tě kontaktovat s objednávkou

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 14:37
- Nahlásit

gabifi
Vona je malá a mohla by ty sfině kousat i zespoda, žejo
Vona kouše tak nějak kompleksně ze fšech stran

Až se nastěhuje zase někdo s labroušem nebo ríčbekem, budu tě kontaktovat s objednávkou
jo jo, dej vědět, ráda se jí na pár týdnů zbavím

datli
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 15:13
- Nahlásit

Tery89
Já cvakám Nikonem D 60.
Krásné fotky se chytnou a to i v pohybu při denním světle.Jenže nastane-li sněhovo-neví si s tím moc rady,nedejbože focení v hale při umělých světlech a ještě k tomu objekt v pohybu!Tragédie.
Co jsem se bavila s profíky na gymnastických závodech,tak jednoznačně mi řekli,že jsem na maximech možností mého foťáku.Ikdybych dokoupila dovybavení,nedám tomu tolik kvality,jakou si představuju.
Mě foťák nabízel chlápek,co fotí nádherně na weby,na průkazky,svatby...prostě statické fotky.A já si pořídila puntikatou rychlou sviňu džek rasla,co na sněhu mezi krtincema nevyfotíš.Navíc děcka dělaj závodně gymnastiku a tam to jsou fofry,když skáčou salta a trojné vruty a vůbec a to v tělocvičně při blbém světle.
Příště skočím na nějaké fotosport forum a poptám se co rozumného pořídit.
A musím pořídit foťák typu dělo,jinak sem bez šancí.

Děcka,je 15 hodin a tu je už zase večer!

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:16
- Nahlásit

gabifi
Musíš se chovat tak, aby se příště báli potkat oni Tebe! Vzhledem ke své cholerické povaze se mi náhodou párkrát povedla taková scéna, že někteří lidi si chytají své psy, jen mě vidí na obzoru. A ten paralyzér si pořiď, ale domluv se, jak to použít, abys použitím neublížila psovi.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:25
- Nahlásit

datli
Mrkni. Tuhle fotku:

jsem vyfotila 1. 11. v 16:20 SEČ při velmi zatažené obloze, Slunce nebylo vidět a kdyby bylo, bylo by za kopečkem. To bylo jen přibližně 20 minut před západem Slunce. Tedy světelné podmínky VELMI mizerné a pes mimořádně rychlý. Taky je mázlý, nefotila jsem to s bleskem, ale jen tak.
Celé album zde: http://tyrana-zvirata.rajce.idnes.cz/Stendo_Atik_s _mamkou_Sabinkou_1._11._2011/
Byl problém vyfotit něco nerozmazaného. Samozřejmě s bleskem bylo vše OK. Takže když je pohyb, tak není samospasitelný ani poloprofesionál.

helps
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:38
- Nahlásit

Biluška

U nás už takoví kreténi nejsou, heč . Puma je fšechny zabila

a půjčíš nám jí? nebo já si snad taky budu muset pořídit nějaký hovado picbumácký,... to není možný. Nebo budu chodit se šeltičkou a kavkazem ty lidi prostě ty svoje čokli nebudou volat, když vidějí tu malou rozkošnou lassie, která jejich psovi samozřejmě nic neudělá, ale zato jejich pes mu vesele bude skákat po hlavě... ať už v dobrém či zlém.

a Bilu neplánuješ další pumu? gdyť ona by jinak byla na agility špičková ne? nebejt toho jejího mentálního stavu...

datli

to je právě ono! chci za prvé foťák, kterej zvládne kvalitní fotky -portréty ....což by tak byla ta zrcadlovka. Ale taky chci foťák, kterej má rychlé reakce a netrvá to pět vteřin po zmáčknutí než něco vyfotí a aby ten pohyb fotil dobře. Mám pár známejch kteří fotí agility, tak se zeptám co používají a dyž tak přemejšlím... já ani nemusím mít zrcadlovku konec konců. koukala sem že sou buď ty "hybridní" EVF elektronický zrcadlovky nebo jak se jim říká, či takový ty kvalitní kompakty....

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:38
- Nahlásit

Vlčáčková
Mrkni. Tuhle fotku:
tohle prezentuješ jako fotkuvyrobenou foťákem za 40 000????
to vážně svým za 2000 udělám lepší

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 16:51
- Nahlásit

helps
a půjčíš nám jí?
Bez problémů, postav se do fronty

Paradox je, že ona se nikdy sama od sebe neporvala. V zásadě psy vůbec nevyhledává, jediné co ji na světě zajímá je ragbyč . Ale jakmile začal někdo vysírat do ní, nebo do dalších našich psů (dle Pumího desatera "to je moje" si na ně dělá nároky) tak jde okamžitě do něho a ještě jsem ji neviděla prohrát. Na takové ty obzvlášť debilní majitele sídlištních vysíračů jsme měli dokonce sehrané divadýlko. Agresor přišel, vysíral, já Hesinku za sebou, nebo na rukách, Belu u nohy řvu na majitele "chyťte si ho". Majitel z dálky "on si chce jenom hráááát, on jim nic neudělá". Já znova "chyťte si ho, dávám vám deset vteřin". Majitel "Punťoooooo, ke mněěěěěěě". Punťa vysírá dál. Já začala odpočítávat - deset, devět, osm....Beli tak si to užij. A Beli vystartovala . Dvakrát,třikrát a majitelé zděšeně odchytávali Punťi sotva jsme vylezli ze dveří

Nevím co budu dělat až jednou Pumice nebude, si snad fakt budu muset pořídit další

a Bilu neplánuješ další pumu?
Nejsem padlá na hlavu, jedna puma za život bohatě stačí . To je jako kdyby ses manželky alkoholika zeptala essi plánuje další sňatek s alkáčem

gdyť ona by jinak byla na agility špičková ne? nebejt toho jejího mentálního stavu...
Byla. Ale musel by s ní běhat někdo rychlejší, já jí prostě neuřídím . Ani za normálna. Ona na vysílačky moc nebyla, nechtěla pracovat samostatně a na to, abych ji vedla "za čumák" fyzicky nemám. Kdyby běhala s někým typu Radovana, nebo Oliny tak věřím tomu, že svět jim leží u nohou.

Alexa
to vážně svým za 2000 udělám lepší
Co ty. Lepší fotku udělá moje devítileté děcko Taky většinou mívá na fotkách celé lidi, ne s useklýma hlavama

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:05
- Nahlásit

Vlčáčková
Jenom se zeptám - Nepřijde ti to jako vyhozený prachy za ten foťák??? Ta kvalita fotek mi přijde dost neadekvátní - jak focený kompaktem...

Já mám za 12 a troufnu si tvrdit, že fotím líp.

Zkoušelas ho někdy nějak nastavit třá?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 17:19
- Nahlásit

Vlčáčková
Hledala jsem nějakou fotku focenou za podobných podmínek, jako ty tvoje. Tahle je focená na úplným konci října nebo možná na začátku listopadu. Je to jen takový blik psa v pohybu, foceno na automat si myslím. Prostě jsme šli se psama a fotili jenom takový momentky (tak v tom nehledej prosím umění )...
Takže fotka v podstatě nulové kvality, ale přesto mnohem lepší než ty tvoje. A to ta moje zrcadlovka stála čtvrtinu toho, co ta tvoje...

Je asi fakt, že ty tvoje fotky jsou tak nekvalitní a mázlé kvůli tomu, že jsou focené bez toho blesku...
Proč jsou vlastně focené bez blesku?

helps
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 18:55
- Nahlásit

Biluška

jééé tak pumička je přesně to, co potřebuju
no vidíš, sice jako život s alkáčem... ale to je špatné srovnání, puma ti ten život občas i usnadní a takové malé koření života, tak to musíš brát

No já nebudu přilejvat do ohně, ale je fakt, že od foťáku za 40 litrů bych chtěla fotky jako třeba tohle ))

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:04
- Nahlásit

helps

Krása ))

Tak už ji nechte, se chtěla pochlubit, že na to má, no. Třá se s tim jednou naučí fotit

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:07
- Nahlásit

helps
Tak ty tvoje fotky jsou myslím i dost upravené v PC. Ale jsou nádherné.

Ten můj umí taky docela hezký fotky, ale tomuhle se to nevyrovná nikdy ani vzdáleně.

Bych sem dala ukázku docela dobrých bliků z mého foťáku, ale nebudu zaplácávat šoltyje. I když já fotit neumím, takže ty fotky nejsou úplně to ono... Jednou bych se ale moc moc chtěla naučit.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:10
- Nahlásit

helpsod foťáku za 40 litrů bych chtěla fotky jako třeba tohle
Jenže ono je to těžký... Můžeš mít foťák za 40 litrů a tohle stejně nevyfotíš, bo ono to není jen o technice, ale i o rukách. Teda aspoň se to říká, já soudit nemůžu, bo mám jen takový šuntík.

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:13
- Nahlásit

pawLINka
I když já fotit neumím, takže ty fotky nejsou úplně to ono... Jednou bych se ale moc moc chtěla naučit.
jo od tebe to sedí

foto baj pawlinka:

helps
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:20
- Nahlásit

pawLINka

Tak ty tvoje fotky jsou myslím i dost upravené v PC. Ale jsou nádherné.

Jen aby bylo jasno, moje jako moje fotky to nejsou ale máš pravdu, upravený sice jsou, nějaký barvičky asi trošku atd, ale každopádně tohle s normál kompaktem nedám ani náhodou....

jo máš recht, já taky myslím že je to hodně o člověku to je jasný.,... i s tím naším starým kompaktem jsem vypotila třeba takovouhle fotku.. taky teda barvy upravený víc do kontrastu, ale...

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:22
- Nahlásit

helps
i s tím naším starým kompaktem jsem vypotila třeba takovouhle fotku..
ta je ale krásná

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:32
- Nahlásit

Alexa
Co to sem dáváš? Zadek fižirána a psa?

Alexa
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 19:33
- Nahlásit

pawLINka
Zadek fižirána a psa?
nooooo, psa a chlapa v rychlym pohybu a kupodivu vůbec nerozmazanýho

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 20:07
- Nahlásit

Hm. Tak koukám, že sem psát je asi marnost nad marnost. Tak znova, aby to i pomalejším bylo jasné: všechny foťáky mají svoje limity a jsou podmínky, kdy ani dobrý foťák dobrou fotku neudělá, pokud se mu nezačne něco měnit - například se nezapne blesk. Ani dobrý foťák prostě svůj stín nepřekročí. Co z toho plyne? Že na tento odstavec Datli:
Mě foťák nabízel chlápek,co fotí nádherně na weby,na průkazky,svatby...prostě statické fotky.A já si pořídila puntikatou rychlou sviňu džek rasla,co na sněhu mezi krtincema nevyfotíš.Navíc děcka dělaj závodně gymnastiku a tam to jsou fofry,když skáčou salta a trojné vruty a vůbec a to v tělocvičně při blbém světle.
jsem sem dala něco špatného dělaného něčím dobrým, aby viděla, že některé věci se nezachrání ani lepší technikou (napřiklad pohyb při špatném světle).

Alexa
Bez blesku fotím, aby to nevypadalo takhle příšerně:
- přesvětlené části, změny barev, celková nepřirozenost.
Když tedy vynechám naprosto strašnou "kompozici" fotky z Biluščiných stránek. Asi by měla nechat dělat ty fotky tu svojí devítiletou dceru, když jí to tak jde. Protože ty fotky psíků, co našli domov, jsou prostě jedna horší než druhá - kompozičně, je to rozmazané, zaostřené na něco jiného než na psa, některé by chtěly oříznout, psiska jsou focená z vrchu a né ze své úrovně a tak. Stejně jako slečna na koníku měla být focela po Slunci ne proti a těm lidem, jak z ramen roste ten plot, to je taky dobrý. A rozmazaná, špatně nasvětlená a přepálená štěnda hned na hlavní stránce? No... ale co. Hlavně že se dá kritizovat jinde, co?

Ovšem říkalo se dříve (celkem rozumně), že by si měl každý nejdříve zamést před vlastním prahem.

pawLINka
Jestli je ta fotka, což odpovídá stínům, opravdu focena 1.11. v 9:40 hodin, tak rozhodně nemá stejné světelné podmínky, jako moje fotky půl hodiny před západem Slunce. Nejde jen o stejný datum. Nevím, jestli sis toho všimla, ale půl hodiny před západem Slunce je hodně málo světla (zvláště, když jako v tomto případě už bylo Slunce pod obzorem - za blízkým kopečkem). Takže srovnávat to nelze ani náhodou.

helps
Pěkné fotečky. Ale jsou opravdu hodně upravené a navíc všechny šeltky mají přepálené náprsenky. Tak takhle to fakt vypadat nemá. V tomto směru je Ajánek daleko lépe vyfocený, na náprsence je vidět každý chlup. Akorát by sis měla nějak rozmazat pozadí (myslím při focení, ne v PC) a hlavně by mu to Slunce, co mu svítí za zády, mělo svítit do obličeje. V tomto případě, a teď si budu odporovat, by se přisvícení bleskem i ve dne určitě šiklo. Zkus si někdy postavit Ajana tak, aby měl Slunce za zády, a pak mu blejskni do xichtíku - kromě toho, že Tě zato možná vyfackuje, by se mu měla kolem hlavy udělat pěkná svatozář z protisměru prozářených chlupů a přitom by měl mít pěkně osvětlený i čumák.

Co se týče toho foťáku, tak se někdo ptal, jestli jsem nevyhodila peníze. Ne, nevyhodila. Má nízký šum, což potřebuju na noční focení, a dá se používat spolu s astrodalekohledem. Fotit psíky nebo lidi totiž není moje hobby. Nýbrž noční krajinky a různé meteo a astroúkazy, případně krajinky proti Slunci. A na tom ty levné foťáky pěkně pohoří.

No a abych to uzavřela, než se pustím zase do účta: vidím taky spousty defektů na cizích fotkách, ale nemám potřebu to stále komentovat. Nebo vysvětlovat Bilušce, co je to detail, anebo Datli, že hlavy fakt nemají být uprostřed obrázku atd. Nicméně Vy si poslužte, když to tak nutně potřebujete.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 20:23
- Nahlásit

VlčáčkováJestli je ta fotka, což odpovídá stínům, opravdu focena 1.11. v 9:40 hodin,
Asi jsem to nepochopila - to jsem někde psala??? Ta fotka je focena odpoledne.
Ale to je fuk, nechtěla jsem se s tebou dohadovat o tom, kdo je lepší nebo horší fotograf (já dobrý fotograf nejsem určitě). Jen si myslím, že tvoje fotky neodpovídají ceně foťáku a šly by vyfotit mnohem líp. Ale to je můj názor, netřeba se jím zabývat.
Mě focení moc baví, tak mě to jen zaujalo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2011 20:44
- Nahlásit

Vlčáčková
Ty už musíš být fakt hodně zoufalá, viď?
Máš naprostou pravdu, moje fotky jsou fakt příšerné. Sama ty chyby vidím. Nejsou na nich ani sloupy, ani tma, ani šmouhy. Moc se omlouvám, možná to bude tím, že mám foťák za 1500,- a ne za čtyřicet litrů

To, že moje

a tvoje

fotky jsou diametrálně odlišné je jasné i slepému

Du pryč, na dnešní večer mám jiný program než seminář o focení sloupů a šedých čmouh

<< 1 ... 387 . 388 . 389 . 390 . 391 . 392 . 393 . 394 . 395 . 396 . 397 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání