| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 20:50
- Nahlásit
Biluška
víš co nechápu? Ať udělá Vlčáčková cokoliv, vždycky do ní šiješ.
Dá sem fotky, který se líbí, jenom tobě vadí, že je dala na šeltije.
Dojde na řeč o foťácích, ona sem dá pro příklad fotku štěněte od Sabiny, aby ukázala na příkladu něco o focení a podmínkách focení a ty ji hned sepsuješ. Prostě ty nechceš VIDĚT a VĚDĚT, jen kritizovat. Myslím, že když ti tak vadí, bylo by fér ji nechat na pokoji, ona do tebe taky neryje. Dík
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 20:51
- Nahlásit
Vlčáčková
To jo, hlavně u poslední má přepálenou tu bílou... tam je to dost. Ale jinak se mi její fotky hrozně líbí, já právě naopak psí portréty zbožňuju a ona jich má plné stránky ta slečna a ty psí oči ) to je balzám na duši.... a vím, že můj foťák ten psí výraz prostě takhle nevystihne. Tuhlec kamarádka fotila Ajse na mezinárodce, jak ty říkáš po slunci a pes přivíral oči. Já na to koukala s hrůzou a říkám, že bude mít Ajan na všech fotkách zavřený oči (moje zkušenost s naším foťákem) a kupodivu pak z toho vyšly parádní fotky, očička měl vidět hezky - fotila canonem. Tak u tohodle ten rozdíl třeba vidím, právě jak hezky dokáže zrcadlovka vzít i detail atd. Právě já vím, že mohl být vyfocenej na slunci, ale jak říkám většinou to nedopadne dobře... navíc to prostředí by byly oškubaný pásky od ohrad, kontejnery atd. Ten travnatej plácek kde ležel byl ve stínu
Tož to já sem si myslela, že máš foťák na noční oblohu, ta fotka s tím stromem a noční oblohou v pozadí cos tuhlec posílala, to bylo jiný kafe. Pěkná.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:00 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
pawLINka
Já se taky nechci dohadovat o fotografech. Všimni si, že jsem s tím zase nezačala já. Datli jsem poslala pro příklad něčeho fotky. Ale to je fuk. Asi nemá smysl sem chodit, protože tady to vážně není o bavení, ale neustále jen o nějakém hádání. Prostě o ničem.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:02
- Nahlásit
vlcackova - aha, tak promin, myslela jsem, ze se muzu taky vyjadrit, kdyz se tu o tom bavite... Jak jsem psala - fotim rada, tak me to zaujalo. Jdu spat.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:03
- Nahlásit
Eninka
Kdyby Biluše neryla, co asi jiného by tak dělala? Nemyslíš. Asi jí sere, že mám foťák za 40 tisíc, když to neustále tak omílá dokola. A to neví, co mám ještě! By jí šlehlo.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:04
- Nahlásit
A nechtela jsem se hadat, ale bavit se o fotkach, fotacich a o tom, jak by mela vypadat dobra fotka. Jen pro upresneni jeste.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:05
- Nahlásit
Vlčáčková
Asi nemá smysl sem chodit, protože tady to vážně není o bavení,
nehaž flintu do žita, vždyť všichni jsou tady vpoho, kromě Bilu, která ti nemůže zapomenout Sabinku, tak nehaž všecky do jednoho pytle s Biluškou, kterou si v tom pytlu v pondělí zapomněl odnést čert
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:07
- Nahlásit
Eninka
Broučku, co bych ti tak na to odpověděla...? Co třebas, nepleť se do diskuzí dospělých? Ne, to by bylo ošklivé, to ne. Tak co třebas takhle - přestaňte si mě vy dvě pořád brát do huby a já si taky najdu jinou zábavu, jo?
MImochodem, stran těch fotek. Každý má právo na svůj názor. Když se mi její fotky nelíbí mám právo to říct a taky to využívám. Pokud to nechce slyšet a chce pouze chválit může je posílat tobě mejlem. Když je dá na veřejnou diskuzi musí počítat s tím, že lidi diskutují. Totéž platí i pro fakt, že je umístí do topicu kde nemají co dělat. Je tady tvoje téma, je tady její, je tady téma "fotomaniactví". Všude tam by mě osobně byli nějaké červeno-černé šmouhy jedno.
Dojde na řeč o foťácích, ona sem dá pro příklad fotku štěněte od Sabiny, aby ukázala na příkladu něco o focení a podmínkách focení a ty ji hned sepsuješ
Já tomu říkám, že vyjádřím svůj názor. Podle mě je ta fotka prostě příšerná, stejně jako většina ostatních z toho alba co sem postla. Snad jen dvě-tři z alba by se dali považovat za normální momentky. Můj názor, jsem pod ním (nebo teda vedle něho) podepsaná, chci ho říct tak ho řeknu. Máš s tím problém?
Prostě ty nechceš VIDĚT a VĚDĚT, jen kritizovat.
Už jsem ti jednou říkala abys mi nediktovala co chci, nebo nechci, tyhle věci si s dovolením rozhoduju sama.
ona do tebe taky neryje.
Ou. Jako tady - nechceš tady udělat galerii tvých krásných výtvorů pro potěšení?
Neblbni. Přece bys nechtěla, aby se Biluška zase poblinkala. ?
Další už ti hledat nebudu, nehodlám tím ztrácet čas.
Na závěr ještě něco malinkého - přestaň si hrát na smírčího soudce, ju? Nemáš na to dostatečnou objektivitu a pár drobností k tomu.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:09
- Nahlásit
Vlčáčková
A to neví, co mám ještě!
Ale jo, ví. Dluhy
By jí šlehlo.
Z tvých dluhů? Určitě ne
Asi jí sere, že mám foťák za 40 tisíc, když to neustále tak omílá dokola.
Já? Nepleteš si mě? Ty woe, nauč se aspoň číst jinak to fakt nemá cenu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:10
- Nahlásit
Eninka
Víš, čemu se vůbec nedivím? Že skoro všichni Češi, kteří v něčem vynikali, skončili v emigraci. Protože my jsme tak hnusnej, závistivej, hašteřivej a nepřející národ, že to snad ani není možný. Si říkám, že nás s praotcem Čechem odevšud vykopli za ty naše "hraniční" hory a říkali: buďte tam, nelezte k nám do civilizace a klidně se tam podřežte, blbci.
A jdu na mzdy! Psal švagr, že jako vždy se mnou počítá. Pošlu Ti mail.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:13
- Nahlásit
portréty umí zrcadlovka i bez námahy a přemýšlení
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:17
- Nahlásit
helps
měla jsem před D3100 kompakt, Olympus, měl problémy se zaostřováním i tam, kde bych to nečekala. Měl plnou prdelku přednastavených režimů a všecky fotily stejně.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:19
- Nahlásit
Biluška
nebudu citovat z tvýho příspěvku, tak to shrnu. Vždycky jsi to ty, kdo reaguje hnusně na Vlčáčkovou, ať udělá a napíše cokoliv. Takže netvrď, že si tě my dvě máme přestat brát do huby, vždycky s tím začneš, např. s tím poblinkáním, když sem dala Vlčáčková link na své astrostránky, tak se chytni za nos a nekecej kraviny.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:30
- Nahlásit
Eninka
Heleď, ale Biluše mi udělala takovou reklamu Písním kosmickým, že se teď po zadání "Jan Neruda - písně kosmické" do googlu zobrazím na první a druhé stránce. Než začala rejt, byla jsem někde na patnácté stránce. Ona totiž z cz-pes díky ní byla návštěvnost jaxviňa!
Až tam dám nový příspěvek, podráždím zase Biluši a budu mít vystaráno.
A už fakt končím, nějak jsem se zamotala do těch výplat.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 21:44
- Nahlásit
gabifi
super fotka dvou brášků ) zlatá kraťanda a zlatá šeltička = není nic lepšího... kamarádka má taky kraťandu zlatýho kluka a dyž sme spolu jeli na výstavu, tak prostě ty dva psové spolu vedle sebe.. nemá chybu.
měla jsem před D3100 kompakt, Olympus, měl problémy se zaostřováním i tam, kde bych to nečekala. Měl plnou prdelku přednastavených režimů a všecky fotily stejně.
a jak je na tom D3100 s pohybem? fotí pohyb?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 22:18
- Nahlásit
Vlčáčková
stránky se ve vyhledávačích nezobrazujou podle návštěvnosti, ale podle toho, kolik si zaplatíš. Je to tzv. SEO - search engine optimization.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 22:21
- Nahlásit
Adiddaska
Jsou zdarma. A nic s nimi nedělám. Jsem ňáká protekční, bo co. Má mě rád bůh internetu.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 23:19
- Nahlásit
Dávám v plac foto gymnastiky,kdy s foťákem dělám od loňského ledna.V albu je to seřazeno od novjejších k začátkům.Lze tam trochu vytušit,kdy mi kdo dal radu ,na co se zaměřit.Spoustu fotek mám surových,nedoladěných.Mají pro nás hlavně výpovědní hodnotu o kvalitě provedeného prvku a na tom pak děckám ukazujem chyby.Kdybych měla vždycky udělat z 200 fotek ze závodu ořezy,prosvětlení,doostření,tak to prostě nedám.Některé fotky mi za to stojí a mám je pak v prezentaci našeho gym oddílu.
Kdyby někoho zajímalo teda focení pohybu v halách a se slabým ,víceméně na statiku určeným foťákem,je to tu:
http://gymnastikaprerov.rajce.idnes.cz/
a tady:
http://www.gymprerov.banda.cz/clanek/82373/zavody- ostrozsky-plysak/
|
datli
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2011 23:23
- Nahlásit
helps
vybrala jsi luxusní fotky,evidentně profi.
Ono není problém koupit foťák za 40 litrů,ale naučit se s ním i vidět dobře daný objekt zájmu.Počkat si na záběr a nefotit klasicky běžíc s foťákem na oku a doufat,že někdy se i to otočí a nebude jen 10% fotek zepředu ,či boku a zbytek prdelí.
Ale na to už fakt musí člověk mít prostě oko a cit.
Zrovna jako zpívat se nenaučí každej a malovat taky ne.
A napadlo mě ještě téma syna-ani uklízet se nenaučí každej!
čusek baby,foťte tu dál,ať mohu čerpat inspiraci.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 08:29
- Nahlásit
datli
což mě přivádí znovu k tomu, že možná bych se obešla i s nějakým kompaktem kolem 10 tis. nebo tou EVF zrcadlovkou. Uvidíme samozřejmě zrcadlovka je super....a kamarádka co fotí ty agility a pejsky mi odepsala, že má Nikon D90. Jen tka pro zajímavost, má super fotky i v pohybu.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 08:33 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
helpscož mě přivádí znovu k tomu, že možná bych se obešla i s nějakým kompaktem kolem 10 tis. nebo tou EVF zrcadlovkou
Souhlasím... Dnešní lepší kompakty dokážou fotit fakt slušně a navíc se člověk nemusí tahat s velkou škatulí, kor když máš dva a více objektivů.
má Nikon D90
Na ten si taky brousím žuby.
Edit: Jinak teď mám Olympus E-420. Pro začátečníka dobrý (taky mi byl mocně doporučován na fotoservrech), fotky taky umí dobrý, ale zázraky se od něj čekat nedají. Ovšem to člověk za ty peníze ani nemůže čekat.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:01 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
Holky,fotky v pohybu dokážu vytáhnout slušné,ale musí být čistej vzduch,nesmí být mlha a normální denní světlo.Ale průser nastává při zhoršených světelných podmínkách ,pak v kombinaci s letovým pohybem...
Ještě mám dovoleno-vytáhnout iso aby byl chycen pohyb na úkor šumivosti fotky.
Anebo lehounce mázlá fotka,ze které vyplýva ten pohyb.
A TUHLE MILUJU-ODDANÝ POHLED-NO CO VČIL,TOŠ SE ROZHODNI,DĚLEJ!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:04
- Nahlásit
Holky, já jako vim, že máte šeltie, ale nechcete si fotky probírat někde jinde? Už dřív tu bylo řečeno, že se tu dost plácá OT, tak ať to platí pro všechny... A za ty moje posty se omlouvám.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:08 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
pawLINka
Souhlasím... Dnešní lepší kompakty dokážou fotit fakt slušně a navíc se člověk nemusí tahat s velkou škatulí, kor když máš dva a více objektivů
Jako o tahání by mi tolik nešlo... ale jak píšeš s tím Olympus E-420 (je to digi zrcadlovka ne?), tak právě teď jde o to, že co je lepší? mít levnou zrcadlovku, která může a nemusít dělat slušný fotky nebo za tu sumu kolem 13ti tisíc koupit jeden z těch nej kompaktů a třeba taky vypotí slušnou fotku. Popřípadě ještě ty hybridní foťáky.
datli
jj hezké fotky hlavně první a třetí psí
edit:
Lucie Kratochvílová
Nj, dyť už mlčím... ale pokud se koukneš třeba zpět, na dávná léta tohohle fóra, tak off topic tu najdeš všude, zase bych to nehrotila... ale tak můžem se přesunout do fotomaniactví no, aby sme něčí křehkou duši neurazili
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:18
- Nahlásit
Ženy, takže kdo chová ty černobílý šelmyje? Koho doporučíte z vlastní zkušenosti jako echtgold chovatele?
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:39
- Nahlásit
Gerda
Tak ono se asi tak nedá říct, že se někdo specializuje na bicolorní šeltie, záleží na konkrétním spojení. A co si představuješ pod pojeme echtgold chovatel?
Já osobně bych koukala na to, jestli jsou rodiče vyšetření, to je podle mě základ. Jde taky o to, co dotyčný od psa chce, že jo
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:40
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Já bych to tak nehrotila, podle mě je lepší, že se tu probírají foťáky než že tu na sebe některé dámy poštěkávají, to mi vadí mnohem víc
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:46
- Nahlásit
helps
Jako o tahání by mi tolik nešlo... ale jak píšeš s tím Olympus E-420 (je to digi zrcadlovka ne?), tak právě teď jde o to, že co je lepší? mít levnou zrcadlovku, která může a nemusít dělat slušný fotky nebo za tu sumu kolem 13ti tisíc koupit jeden z těch nej kompaktů a třeba taky vypotí slušnou fotku. Popřípadě ještě ty hybridní foťáky.
A to by mě ale fakt zajímalo, co je teda lepší si pořídit pro někoho,kdo není ani omylem profesionál , protože taky uvažuju o tom, že si pořídím lepší foťák,aby fotil dobře v pohybu a zároveň i na místech, kde není nejlepší osvětlení, haly apod.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 09:48
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
A co si představuješ pod pojeme echtgold chovatel?
seriózní...ten, o kterém z vlastní zkušenosti víte a sami byste si od něj psa bez jediného problému vzali...ten, kterej má to plemeno opravdu rád a chce, aby se v ideálně top kvalitě zachovalo i do budoucna. Jojo, že je to záležitost konkrétního spojení je mi jasný, třeba někdo to spojení vybírá tak, aby pravděpodobnost bikolorů byla vyšší...jestli mo rozumíš...Dotyčný od psa nechce nic, protože se chce zatim jen podívat na chovku a event se spojit s chovatelem ohledně komunikace...třeba jako už to udělal s chovatelkou stanice Hirundo krz jednoho konkrétního samce, co už ale bohužel nekryje )) Prostě si jen tak pro sebe sbírám informace a poznatky a sonduju terén, který by se dal do budoucna trošku prošlapat....
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2011 10:16
- Nahlásit
Gerda
Jasně, chápu, rozumím, neboj on se ti tu někdo ozve, já se vyznám spíš v koliích,tam bych dokázala poradit natotata, což je ti ovšem nanic, že jo
|