Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:09
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
Ale s tou barvou nevím nevím, nejhezčí jsou psi zlatý SAMOZŘEJMĚ
ano, ano, ano!!!

ta zlatá gólie v poli má moc hezkou zlatou. Ale protože je tady příliš mnoho textu, nějak nevím, čí vlastně je

Gerda
jsme na tom stejně. Já taky vybírám, vybírám, ale maximum čoklůch u nás doma je 2 (slovy dva). Doufám, že mám na řešení ještě několik let času. Favoriti jsou šoltyje, krátkosrstá nebo dlouhosrstá gólie.
Barva: u šoltyje je to jedno, asi nejrači modrá, DK zlatá nebo modrá, KK pouze zlatá.

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:20
- Nahlásit

Tyhle první dvě fotky od Gerdy jsou hodně typické představitelky řekla bych tak 20-30 let staré hlavy, hodně hrubé, kostnaté, s kulatým, málo ušlechtilým okem a výrazem - řekla bych hlava na hranici mezi VD až D promiň
Ta třetí je tvrdá amerika, pro mě zcela mimo mísu.
Všechno je to ale otázka osobního vkusu, nezpochybňuji že jestli byl někdo zvyklý vídat tohle, může se mu to líbit i dneska

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:27
- Nahlásit

gabifi
to je naše Nanynka, bába od Žiletky

gabifi
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:29
- Nahlásit

petl
to je naše Nanynka
lukcusní zlatá!!!

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:30 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

gabifi
chceš eště ? Seznam se s Ferdou

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:32
- Nahlásit

petl
dej radši fotečky Žížinky

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:33
- Nahlásit

Biluška
počkej v sobotu, bude velké focení

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:42
- Nahlásit

gabifi
Favoriti jsou šoltyje, krátkosrstá nebo dlouhosrstá gólie.
Barva: u šoltyje je to jedno, asi nejrači modrá, DK zlatá nebo modrá, KK pouze zlatá.

Favoriti moji jsou:
- pudl střední, nebo možná královák, ale spíš střední, černý nebo bílý.
- corgi Kardyjak - černobílý samozřejmě
- šelmyje bi black nebo zlatá s vlohou
- golyje dlouhovlasá, u té tedy už vím, že američanka, starotypka
- grifonek bruselský, zlatej nebo černej, brebentík hnědej

když pak bych byla úplně nejvíc rozcapená a nezodpovědná, byl by to BŠO po Fanoušovi a Dorince, nebo malina po Cryse a tom menšim černomaskovym čoklu. Ale to už sme někde pod čárou zodpovědnosti.

petl
jestli byl někdo zvyklý vídat tohle, může se mu to líbit i dneska
není to jen o zvyku, mě se opravdu ten typ líbí víc, ten moderní, nový, je samozřejmě taky moc pěknej, ale je to pro mě vzhledově víc šeltie. Ten starej typ hlavy mi o kolii na první pohled říká - nejsem úplná dámička, mám v sobě jistou dávku tvrdosti...šiš za tohle se dá strašně chytit, protože neumim napsat správně pochopitelně pro každýho, jak to myslim -)))) A je mi úplně jasný, že na výstavu by jít nemohla, nikomu by se nelíbila.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:42
- Nahlásit

gabifi
jsme na tom stejně. Já taky vybírám, vybírám, ale maximum čoklůch u nás doma je 2 (slovy dva). Doufám, že mám na řešení ještě několik let času.

Já bych dva psy taky brala,ale nemám auto, tak tím je to u mě dost limitovaný, tak přemýšlím nad papillonem, jednak má můj pes rád malý psy, jednak je můžu vzít oba do MHD v pohodě, protože malej by cestoval v tašce Ale nevím nevím. Jinak kdybych mohla,tak si pořídím druhou kolii, to je prostě moje srdeční záležitost, i když KK s emi líbí dost, ale prý ty chlupy jsou peklo, jesště většínež u DK jsem slyšela

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:44
- Nahlásit

Gerda
až se fakt rozhodneš že jí chceš ozvi se...dám ti typ kde jí skoro 100% najdeš...skoro 100% totéž jako na těch prvních dvou fotkách

cangalisa
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:50
- Nahlásit

Gerda:

Tak snad, na imgeshack,bych snad potřebovala vysokou školu

Barbucha z Prahy:
Já jooo? Jasně, vyrazíme, myslím že můžu příští víkend. Jinak teda nevím, jestli ses nespletla, doma žádný normální psy neeviduji

Petl:
Možný je všechno, to bychom zjistili, kdyby třeba Gerda uvedla zdroj, ale už jsem viděla i dnešní takové skotské kolie, je pravda, že jejich počet je opravdu minimální. VD, D to bezpochyb, ale to je taky o vkusu a dnes je trend moderny.
Ameriky se mi taky nelíbí všechny, to ani náhodu, například ty spíše do molosso jsou dle mého katastrofické.

petl
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 16:59
- Nahlásit

já bych si vybrala asi i v Americe, i když je fakt že tam bych přebírala hodně hodně...ale vybrat bych si asi vybrala.
Nejsem zastánce extrémů, mám ráda všechno tak akorát...tak jako v Americe se dají najít hezké i absolutně na můj vkus příšerné kolie, to samé můžu říct i o Evropě...i tady se dají najít moc krásné a naopak absolutně příšerné příklady kolií...

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 17:12
- Nahlásit

helps
tyjo, tak opravdu slušný fotky měla slečna už dřív... no a teď ani nemluvím, ale máš pravdu, že to bude už určitě s nějakým super foťákem... tssk tskk.. ty mě zas nahlodáváš, že pudu do tý zrcadlovky...
Blanka má hlavně super objektiv, pevná světelnost 2,8 (mám pocit)... To napasuješ na "jakoukoliv" zrcadlovku, resp. na nějakou cenově dostupnou, nemusí to být to nejnovější.

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 17:42
- Nahlásit

petl
až se fakt rozhodneš
neni to rozhodnutí v dohledné době, jistá je věc, že NECHCI dva psy, Maryje je můj srdcovej pes, nejsem si jistá, co bude, až tu nebude, jestli vůbec bude nějakej pes...prostě si jen zjišťuju informace ohledně předvýběru favoritů. Kdybych přece jen nějaké rozhodnutí dělala, děkuji ti velice za nabídku

cangalisa
hezkéééé pejsek je to, máš i portrétovku?

cangalisa
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 18:01
- Nahlásit

Gerda

Určitě, jestli se teda tyhle foto dají počítat za portrétovku

Je to pes mnoha tváří

Gerda
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 18:06
- Nahlásit

cangalisa
tyjooooo, ta první je jak koliovitý čévéčko ))) a na tý druhý už se mi líbí mnohem víc! jak je velikej?

cangalisa
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 19:59
- Nahlásit

Je to fena, podle domácího měření má 56 cm v kohoutku

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Pro 2011 21:14
- Nahlásit

tohleto fakt existuje? a fakt se to dá sehnat? doteď jsem netušila, že kolie jsou i bicolorky. Věděla jsem, že v Americe mají milion barevností, ale převážně ty bílý... teď jsem, jak se říká, asi objevila Ameriku díky vám si teď zase budu přát něco těžko dosažitelného sehnatelného

helps
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 06:52
- Nahlásit

Shelticka

jo a zase bych na ulici pro změnu poslouchala, že mám borderu... né děkuju. to radši zlatou, lassie pozná každej

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 08:07
- Nahlásit

helps
viď že jo, to fakt vypadá jak nepovedená bordera . Mě se teda moc nelíbí bikoloři ani u šelmyjí. Navíc se málokdy povede, aby měli hezkou stavbu těla a tak. Většinou jsou to takoví malincí záprtci. Neříkám, že tu nejsou i krásní, ale přijdou mi značně v menšině.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 09:01
- Nahlásit

Můžete mi dát pod sebe prosím dvě fotky jako srovnání, co je emerická a co naša golie? Jsem z toho zmatená. O goliích vím akorát to, že dlouhovlasý mají límec a krátkovlasý má jimmijová.

Jsou emerický i u krátkovlasých?

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 09:03
- Nahlásit

Holky zlobte se na mě nebo ne, mně ta bikolor kolie nebo šeltie připadá taková zamračená, tvrdá... i u trikolorů nemám ráda když mají toho černého na hlavě až moc takovou tu černou čáru splývající s tím černým na nose....připadají mi zamračení a naštvaní

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 09:08
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
tak přemýšlím nad papillonem,
velký a malý je prima kombinace. Můj KK mylákuje všecky šeltičky

gabifi
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 09:17
- Nahlásit

F Barabel
dyk sou k sežrání

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 09:21 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

pawLINka
Když se budu snažit vybírat stejné pohlaví, barvu, žádný extrémní typ a navíc a podobný úhel pohledu abys mohla opravdu porovnávat tak třeba tady:

naše evropská kolie

americká kolie

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 09:48
- Nahlásit

petl
ráda když mají toho černého na hlavě až moc takovou tu černou čáru splývající s tím černým na nose....připadají mi zamračení a naštvaní
souhlasím, mně se u tricolorních kolií nelíbí právě ten tvrdý výraz, se mi vůbec ke koliím nehodí

gabifi
velký a malý je prima kombinace.
Jo, je to super, to věřím,ale zas pak jsou tu praktrický věci, na který musím brát ohled, jako třeba, že když pojedu na dovolenou, tak udávat na hlídání dva psy je těžší než jen jednoho, tak furt váhám, ale jen kvůli tomuhle, jinak bych hop už měla doma, aby ten můj koliák měl kámoše, když je doma sám a zároveň to byl někdo,kdo ho nebdue šikanovat

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:31
- Nahlásit

petl
No... Moc rozdílů nevidím. Ale asi je to tím, že nejsem fajnšmekr na gólije.

Ta emerická mi připadá, že má takový širší a míň "řezanej" šumák.
Tý jo, to jsou ale odborný výrazy.

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:35
- Nahlásit

pawLINka
No říkám že se snažím nevybírat moc extrémní typy evropská když se podíváš má hezčí oko a trochu propracovanější hlavu ve stopu - to je ten předěl mezi čumákem a očima. Když se podíváš na tu americkou hlavu, uvidíš že má oči jakoby daleko od sebe - pro mně to dělá takový tupý výraz obličeje, ta evropská je taková vychechtanější.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:40
- Nahlásit

pawLINka
Tak ono to z těch obrázků moc poznat nejde, takže tak, se mrkni na stránky Lugaru http://american-collie.webgarden.cz/luma, tychopvají americké a pan na stránky ever after http://www.fromtheheart.wz.cz/ si myslím, že když se koukneš, tak nějaký rozdíl určitě najdeš Ty americký kolie mají čenichovou partii a obličej takový robustnější, nemají tak sladký výraz jako evropské kolie (to je moje laická interpretace), ty rozdíly tam jsou, ale nevím,jak pro někoho, kdo se v koliích moc neorientuje jsou ty rozdíly patrný, já třeba nejsem chovatel,ale kolie mám okoukaný, jednu mám doma a tím pádem ameriku poznám

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:42
- Nahlásit

petl
já tady sice nepatřím, ale více se mi líbí ta evropská, má takový hezčí kukuč, takový jemnější, roztomilejší, dlouhosrsté kolie se mi moc líbí

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání