Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:44
- Nahlásit

pawLINka
Tak tady máš třeba hodně extrémní typ evropské kolie:

a hodně extrémně americkou hlavu:

to jsou ale extrémy, já bych si jak říkám, vybírala asi spíš v evropě, ale ty extrémy nemám ráda ani tady ani tam...

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:55
- Nahlásit

petl
super, to už musí vidět každý

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:56
- Nahlásit

petl
Jo, tak jsem to viděla dobře. Ty emerický mají takovou bulíkovskou hlavu trochu.
Ty extrémy jsou ovšem hnusný oba.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 10:57
- Nahlásit

Monty
dlouhosrsté kolie se mi moc líbí

Jsi mi sympatická

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:00
- Nahlásit

Ty extrémy jsou ovšem hnusný oba
pawLINka
Barbucha z Prahy

Já jsem tím chtěla jen ukázat, že jak evropský tak americký typ má hodně variant, nedá se podle mně říct že všechny evropský nebo všechny americký jsou otřesný...prostě jak v Evropě tak Americe bych si asi vybrala, ale k Evropě mě srdce táhne víc, mám to radši takový uličnický, vysmátý no

Jebloň
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:02
- Nahlásit

petl
Ten evropskej je už skoro čau-čau.

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:03
- Nahlásit

petl
Vždyť jo, já to tak pochopila

Monty
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:04
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
jo, jsou fakt krásný, ale moje srdce patří westíkům
můj první westík, jednu kólii přímo milovat (byl to tada kluk, kóliák)

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:08
- Nahlásit

Jebloň
nezapomeň dodat že je to fakt hraniční extrém, tohle není normální a běžný ani v Evropě
jde mi jen o to nezobecňovat - ten evropskej, ten americkej...všude se musí umět koukat a vybírat kam vás srdce táhne

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:08
- Nahlásit

Jééé krásný srovnávání, to se mi líbí! Já právě vzhledově preferuju tu tupější tvrdší hlavu, tu jemnou "medánkovskou" řadím k šeltiím, takže pokud vypadá šelmyje jako evropská golyje, přijde mi nádherná. A ty tmaváci jsou prostě božanský, naopak to tmavý v ksichtě s výraznym ohraničenim límce, mahagonka tmavovlasá...krása prostě. U srsti bych očekávala tvrdší, splývavou, límec ano, ale ne hřívu, co stojí nad hlavou, ani ta úprava evropských golyjí mi neni úplně vlastní, u těch amerik se mi líbí, jak ten límec splývá dolu, štičí tupohlava z něj vylejzá, ne jen čumák medvídkovský. Ale prosimvás, vůbec tim netvrdim, ež se mi evropská golyje nelíbí, mám je ráda, líbí se mi, jen ten americkej, takovej buransko-vesnickej "tvrdší" typ preferuju víc než městskýho buzno-metrosexuála (není myšleno ve zlém!!!) )))

Ještě srovnávejte - třeba i povahy prosíím!

zásadní bych na golyji viděla to, aby se ze všeho nezesypala, nebyla příliš přecitlivělá a nervní, aby to byl taky trošku "všudezdejší" pes, co si nenechá úplně nasejřit na hlavu, a neni výrazně hysterickej. Skoro bych vlastně řekla, že bych od golyje chtěla, aby měla povahu NO...)))))))

Jebloň
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:10
- Nahlásit

petl
nezapomeň dodat že je to fakt hraniční extrém, tohle není normální a běžný ani v Evropě
jde mi jen o to nezobecňovat - ten evropskej, ten americkej...všude se musí umět koukat a vybírat kam vás srdce táhne

jasný,já to chápu.....jakej je Stývý?

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:14
- Nahlásit

Jebloň
No zlatej přeci

Jebloň
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:15
- Nahlásit

petl
No zlatej přeci

Jo,to je.

kejtlin
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:18
- Nahlásit

petl
a jaká je Sinda?

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:20
- Nahlásit

Gerda
Gerdo já ameriky neznám co do povahy, můžu brát jen to co říká jejich standart
To co mám doma jsou drzaně drzý ofrklý, který jdou tam kam jdu já a co dělají dělají na 100%
Zobecňovat nechci, znám takový co jsou povahou doslova vtěrky ke každému, něco jako takový ten pošahaný labrador co se každému věší kolem krku a znám takový který se naopak cizích doslova bojí.
Řekla bych zase že normální kolie je něco mezi, svoje lidi miluje až za hrob, k cizím je přátelská ale trochu rezervovaná.
Prostě na projevy šílené lásky mám ty svoje lidi a ostatní lidi si mě můžou podrbat, dát mi piškotu ale vocaď pocaď

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:21
- Nahlásit

kejtlin
Sinda mi hlavou připomíná trochu tuhle babču

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:23
- Nahlásit

petl
Ani tak mi nejde o lidi, nevidím problém v tom, jeslti pes má nebo nemá rád lidi, naopak mi nepřijde normální, aby měl pes rád cizí lidi a běhal se k nim mazlit a třeba je ani nepokousal, když vlezou na pozemek či nezvaní do bytu. Takovej pes mi přijde...blbej...
Spíš situace, který nastávaj - pes, který se prostě bojí a je velmi nejistý a reaguje zbytečně hystericky...nevím, neumím vysvětlit...takovej snadno přetáčivej pes...

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:25
- Nahlásit

Gerda
Hm, normální je že se někdo lekne, jak člověk tak pes, v tom problém nevidím. Nenormální je pro mě když si to nenechá celkem snadno vymluvit...
Když mi spadne kastrol z police a bouchne to, nadskočím jak já tak psi. Jesliže se pes ale po zbytek života odmítá přiblížit k dané polici, je asi něco špatně

kejtlin
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:26
- Nahlásit

petl
moje už je taky bába je Od Lobkowiczů chovka už dávno nenexistuje, ale je původní zakladatel kolií tady

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:43
- Nahlásit

petl
přesně, přesně jak píšeš!

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 11:58
- Nahlásit

Gerdo já ameriky neznám co do povahy, můžu brát jen to co říká jejich standart
Ty golije mají různý standardy?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:00
- Nahlásit

A Biluše bude mít evropskou s límcem nad hlavou, jo?

Jinak za sebe nemůžu říct, která se mi líbí víc. Pro mě je to pořád kolije. Jsou hezký, ale srdce mě k nim netáhne... Já jsem ale spíš na ty tvrději vypadající psy, tak bych asi volila spíš tu americkou, ne buzno-metrosexuální (to Gerda hezky nazvala, ale snad se někdo neurazí).
A stejně se mi líbí víc třikolóři.

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:00
- Nahlásit

pawLINka
no, americkej se od evropskýho přece jen liší

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:01
- Nahlásit

Gerda
Spíš situace, který nastávaj - pes, který se prostě bojí a je velmi nejistý a reaguje zbytečně hystericky

Tak já mám třeba psa, který rozhodně není ždáný nebojsa, ale v pohodě s ním cestuju v Praze MHD, je na to zvyklý, takže to bere v pohodě. Ale on je na sebe hrozně opatrný, do ničeho se nehrne, není to ten typ psa, co seskočí z třímetrový výšky pro míček nebo seběhne prudký svah jen,aby se napil z potoka. Co se týče psů, tak rozhodně neprovokuje, pokud vycítí, že pes se nechce kamarádit, tak jde od něj v klidu (můj první koliák byl zas úplně jinej, čímž chci říct, že generalizovat se nedá).

Já si myslím, že je hrozně důležitá socializace, protože můj pes měl třeba jako štěně,když jsme si ho dovezla panickou hrůzu z aut na silnici ,ale do tří týdnů to bylo v pohodě. Je ale pravda, že se mezi koliema najdou hysteričtější psi,ale to je u všech plemen, nicméně kolie jsou citliví psi, kteří potřebují vitlivé zacházení, na mýho psa při výcviku nemůžu jít ani náznakem tvrdě, jinak by se šprajcnul a už nic neudělal.

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:02
- Nahlásit

pawLINka
Biluš bude mít co si učeše

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:05 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Moje Kulina je zase magor bez pudu sebezáchovy. Nekecám že mi jednou skočila z 6 metrů, schválně zkusím doma tu fotku najít.
Já vylezla pod mostkem v suchém potoce, hvízdla jakože kde je pes, no a Kuláš mi prosvištěla z mostku nad hlavou dolů...hele, a nic jí nebylo, oklepala se a běžela dál. Od té doby tvrdím že je to jediná kolie s paravýcvikem v ČR

a na doklad foto z výletu na Trosky... máte pocit že všechny dlouhosrstky trpí nejistotou z neznámého? Dobře se podívejte na ty schody

a na tu vejšku

Biluška
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:07
- Nahlásit

petl
Biluš bude mít co si učeše
Chicht .
Šelmyje vidí kartáč akorát na výstavě a když moc línají. Hladkosrstí psi ho nevidí skoro vůbec, ty radši osprchuju a potom přejedu vysavačem . Pumu stříhám jenom když v té hromadě dredů začne něco žít svým vlastním životem.....už se vidím jak goliji načesávám límec . Maximálně ti ji před výstavou přivedu ať z ní uděláš žampijóna a pak se s ní půjdu pochlubit do kruhu

Gerda
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:18
- Nahlásit

Barbucha z Prahy
petl
Určitě se nedá generalizovat, přesto si troufám tvrdit, že podle čtených diskusí by se na přecitlivělou povahu kolií dalo usuzovat. Proto každ výjimka potvrzující pravidlo je nesmírně milá. Našla jsem nějaký český stránky se srovnáním povah jednotlivých typů kolií...(obecným srovnáním samozřejmě), psali tam, že ty americké nebo jaké...fakt je to už dlouho, nepamatuju si to přesně, jsou povahy jiné, mnohem tvrdší, že se dokonce dají jako hlídací pes využít...spíš jako podružné plus plemene, než že by to byl extrémní hlídač...ale že ty povahy těch "buranských" typů jsou prostě pevnější..agresivnější..nebo jak to říct, aby to neznělo, že americká kolie je stofááárd a evropská bižón...rozumíte snad, jak to chci naznačit.

petl
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:20 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Gerda
Gerdo je to jako s těma typama...hledej a vybírej
A taky koukej kolem sebe a pak srovnávej.
by ses divila jak naše holky hlídaj když je potřeba a přitom nemůžu říct že by byly necitlivé
Slovo citlivá u kolií já chápu jako "vnímavá", bohužel se to hodně často používá i jinak protože to zní líp než vyjevená ze všeho kolem žejo

Barbucha z Prahy
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2011 12:26
- Nahlásit

Gerda
Jo, chápu,jak to myslíš a je možný, že to tak je, rozhodně kolie nejsou žádný hlídači ani tvrďáci a i si myslím, že se mezi nima najde dost labilních jedinců, ono je hrozně důležitý vybrat si štěně od rodičů, který jsou sami jak to říct jinak než, že v pohodě Můj pes se třeba vůbec lidí ani psů nebál jako štěně, a to musel rozhodně získat z rodiny, kde se narodil.

se podívejte na ty schody

tak to je mazec On ten můj koliják se sice shoců "bojí",ale není to tak, že bych ho musela tahat násilím, on se prostě bojí, že spadne a nabije si čumák Každopádně se cítí jistěji,když je na vodítku, to pak jde bez řečí

Biluška
už se vidím jak goliji načesávám límec
Tak on je ten pes pak ale fakt krásnej,když je načesanej, takže se to vyplatí ho občas učesat, jinak to před výstavou bude několikahodinová záležitost Mně to takhkle trvá 45min a to češu celkem pravidelně

<< 1 ... 396 . 397 . 398 . 399 . 400 . 401 . 402 . 403 . 404 . 405 . 406 ... 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání