Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Šeltie a kolie
<< 1 ... 405 . 406 . 407 . 408 . >>
Autor Zpráva
Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:33
- Nahlásit

PesManie
no tak si kup štěně ve Francii, nebo bezpapíráka, nebo žádného...nebo co po nás vlastně chceš? Ti nějak nerozumím. Berem na vědomí, že nějaká Karolína možná úmyslně a možná z blbosti mystifikuje lidi, ale tu diskuzi o bezpapírácích a o štěňatech z Francie nějak nechápu

helps
musíš množit rychleji..
Se snažím,ale Nýna mi to sabotuje Jsem jí našla čupr psa f Polsku a ona opět odmítá hárat Je to čůza

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:33
- Nahlásit

Nejsem si jista zda-li by Beranek udelal chybu, takova kapacita . A vzhledem co jsem se s nim bavila, kdyz delal v sedmi tydnech vysetreni pred cca trmei roky, tak mi to jasne rikal. No v tom pripade propaguju mnozirny apodobne az na par vyimek, protoze kryt poztivni fenu ok, ale lhat k tomu budoucim majitelum a vydavat nerco co neni, to mi prijde hnusny.

PesManie
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:35
- Nahlásit

Je spatny odber papiraku, delali jsme akci na podporu papiraku. Bylo nas vic, aj proti mnozirnam apodobne. Jde o to, ze tihle lide s tim prakticky konci, protoze diky temto lidem, ti ostani, nezasveceni uz o papiraky nestoji tolik jako o tyl evnejsi bez pp.
Jinak nic vic, nic min.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:39
- Nahlásit

PesManie
Jde o to, ze tihle lide s tim prakticky konci, protoze diky temto lidem, ti ostani, nezasveceni uz o papiraky nestoji tolik jako o tyl evnejsi bez pp.
Kristova noho, prosím tě, změň dýlera, nebo si to něčím řeď. Nebo napřed vystřízliv a pak to napiš znova, tohle číst je jak luštit křížovku

Mimochodem, jakou akci na podporu papíráků a proti množírnám jste dělali? To mě docela zajímá

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:40
- Nahlásit

Biluška

tak jí vyřiď že jí čekání schvaluju, já ještě dalšího domů vzít nemůžu.... néé, tak snad se brzo rozhoupe.

PesManie

Ne, já neříkám, že Beránek udělal chybu, ale že třeba ta laboratoř kam posílali testy, tak mohli udělat... četla jsem že se už párkrát stalo, že pes po geneticky čistých rodičích obdržel výsledek s tím, že je pozitivní... stát se to může a pokud se v tom holčina nevyzná, tak třeba bere za bernou minci ten novější výsledek.
A jesi podporuješ množárny, tak se di zahrabat!!! Neříkám, že PP chov je bez chyby, však teď koluje na ifauně a Facebooku video o tom, jak chovatelé zmrvili určitá plemena.... až je to k pláči. Ovšem to neznamená, že množárny, kde psi žijí na strašný úrovni jsou lepší nebo snad srovnatelný. To vůbec ne. Ale snad když má člověk mozek, tak si vybere chovatele PP psů, né množitele. Ale tak taková diskuze nemá cenu. Tak si kup psa z množárny a asi se budeš ještě divit, co ti z toho vyroste.

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 14:49
- Nahlásit

PesManie
Ano tu slečnu z internetu znám , když jsem zjistila, že chce krýt, tak mě to docela vytočilo (pamatuju si jak, před třemi léty otevřeně psala, že má pozitivní fenku a že jako pozitivní ji kupovala od paní Svobodové za sníženou cenu). Taky je známo, že sestra Infiniti byla také pozitivní a díky tomu špatně vidí.

Na jednu stranu je to od ní dost neetické. Na druhou stranu je otázka, jestli něco (krom etiky) opravdu porušuje: má neg. vyš. ve třech letech má, omezuje nějak klub chov poz. jedinců - pokud vím neomezuje.

Kdo není blbý ví, že vyšetření ve třech letech nemá téměř žádný smysl a podle toho se zařídí. Zkrátka než komukoliv zaplatím za psa, zjistím si, co kupuji. A protože to u bez PP zjistit nejde - psa bez PP nekoupím ani za tisícovku, talže asi tak.

cangalisa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:01
- Nahlásit

Helps
Počkat, co má být špatné na spojení dvou jedinců s výsledkem dna CEA carrier?
Osobně bych si raději vzala z takového spojení štěně, než z těch co mají jen kliniku. U kolií je to tak, že jsem jěště snad nenarazila u chovných jedinců aby měli jiní výsledek z kliniky než neg. a přitom genetických přenašečů a čistých psů je tu jen hrstka.
Navíc ta klinika by měla být dělaná nejlíp do 6. týdne aby vůbec něco bylo vidět....

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:02
- Nahlásit

Tony

Kdo není blbý ví, že vyšetření ve třech letech nemá téměř žádný smysl a podle toho se zařídí.

jakto? tak to mi vysvětli? není krev, kterou na gen. test posíláš pořád stejná? nebo sem asi blbá, tohle sem ještě neslyšela

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:04
- Nahlásit

helps
Kdo není blbý ví, že vyšetření ve třech letech nemá téměř žádný smysl a podle toho se zařídí.

jakto? tak to mi vysvětli? není krev, kterou na gen. test posíláš pořád stejná? nebo sem asi blbá, tohle sem ještě neslyšela

Genetika samo má smysl. Klinické vyšetření ve třech letech je na houby

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:06
- Nahlásit

Biluška

aha aha, no však já sem myslela, že se bavíme o genetickým testu....
Já tu holku neznám tak teda - ona nechala vyšetřit fenu ve třech letech jako znova klinicky jo? No tak to chápu no, tak to snad ale nikdo nežere, že má negativní výsledek.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:07
- Nahlásit

helps
ona nechala vyšetřit fenu ve třech letech jako znova klinicky jo?
no já to tak pochopila. že coby štěně byla klinicky pozitivní a ve třech letech je klinicky negativní. Což se dá předpokládat, ve třech letech vyjde klinicky negativní naprosto kdokoliv

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:15
- Nahlásit

Biluška

aháá tak co tady PesManie vyšiluje.... klinický testy nikoho stejně v chovu nezajímají

cangalisa

já se o kólie moc nezajímám, tak nevím kolik čeho v plemeni je.... ale u šeltií pokud vím je ještě jakž takž slušnej počet geneticky čistejch psů.... a například tady ta tabulka hezky ilustruje proč se mi nelíbí carrier a carrier... http://mia.websnadno.cz/Nemoci-BOC.html
kdyby to tak dělal každej a jen kvůli barvičce, tak za chvíli není žádný čistý zvíře a samí postižení nebo přenašeči
taky sem zvědavá kdo si od té chovatelky ty postižený štěňata koupí... ale to asi nikoho moc nezatěžuje.

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:18
- Nahlásit

helps
jojo jak už napsala Biluška ta holka má pouze dvakrát kliniku

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:18
- Nahlásit

helps
taky sem zvědavá kdo si od té chovatelky ty postižený štěňata koupí... ale to asi nikoho moc nezatěžuje.
Laici, kteří viděli borderku v talentmániji a chtějí taky "toho hezkého a chytrého pejska"

aháá tak co tady PesManie vyšiluje.... klinický testy nikoho stejně v chovu nezajímají
No chtěla nenápadně upozornit, že ta holka podvádí. Ji náhodou chápu, mě tihle lidi taky jdou na nervy.

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:19
- Nahlásit

Ráda bych vyměnila u svého prvního šeltiho rakovinu za zdravotně a kondičně bezvýznamnou CEA pozitivitu

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:26
- Nahlásit

helps
štěňata postižená nebudou, vybrala si Clear psa - takže vrh bude klinicky zdravý - jen to budou všechno přenašeči...

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:28 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Biluška

Laici, kteří viděli borderku v talentmániji a chtějí taky "toho hezkého a chytrého pejska"

tak to jo... ale stejně se jedná o vrh šeltií. Ale máš asi recht, nějakej pitomec se najde.

gabifi

no je pravda, že rakovina či epilepsie, to je zas jinej kalibr. ale i tak bych CEA na lehkou váhu rozhodně nebrala.... carrier je sám o sobě celkem jedno, ale pokud vědomě budeš mít postižený štěňata, tak za to palec dolu....

Tony

Já ale nemluvím o téhle holce ale o poměrně známé chovce šeltií....

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:29
- Nahlásit

gabifi
tak to je jasný, o tom nemůže být ani řeč...

zase na druhou stranu ta holka, co má sestru téhle feny (která má problémy s viděním) by možná u své feny vyměnila její skoroslepotu za větší zoodpovědnost v chovu

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:30
- Nahlásit

helps
tak pokud ta štěňata prodá s tím, že jsou nositelé vady, a bude je dávat jen na mazlení za odpovídající cenu, tak prosím - ale v pohádce asi nejsme, že...

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:31
- Nahlásit

helps
aha nějak jsem se v tom zamotala, já pořád psala o té holce

a padlo tu jméno té stanice o které píšeš?

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:32
- Nahlásit

helps
tak to jo... ale stejně se jedná o vrh šeltií. Ale máš asi recht, nějakej pitomec se najde.
Na vánočních trzích kde jsem byla s Lajdou a Lasicí mě zastavila paní, aby mi sdělila, že syn má úpa stejného psa, akorát je černobílý a větší. Ti moji asi nejsou čistokrevní, že? Ale to neva, sou moc hezký
Další pán mě minule ujistil, že Ejsi není golije, on to musí poznat bo má goliji doma a vypadá úpa jinak. Má borderu
Tolik k rozdílům šeltie-kolie-bordera v podání laiků

Du pytlačit, pejskové jsou z toho eninkování nervozní

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:33 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Tony

nn nepadlo... ale není těžké je najít. dokonce plánují dva vrhy a v obou vrzích jsou rodiče DNA CEA carriers... takže to mi přijde osobně horší než nějaká slečna, která buď úmyslně nebo naivně mystifikuje

Biluška

hahaha tak to je fakt vtipné... ale jo taky mi už někdo říkal, že mám BOC to máš pravdu... anebo samozřejmě kolii ale nějakou malou

cangalisa
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:35
- Nahlásit

helps
Tak to je potom prima, že šeltie mají na čem stavět Beru to hlavně z pohledu že raději si vezmu štěně po dna carrier rodičích, kde mám 75% šanci na zdravé zvíře, než z kliniky, kde když nevím ani vyšetření předků můžu se pouze dohadovat a u kolií je tak trochu jasné, že to "dohadování" bude s vysokoprocentím affected výsledkem. Na přenašeči ani vlastně affected nic špatného nevidím, pokud se s těmito výsledky dál chovatelsky pracuje, furt lepší než střílení od boku))

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:36
- Nahlásit

helps
tos mi nasadila brouka do hlavy, já musím jít pracovat a ne hledat

no obojí stojí za houby

helps
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:40
- Nahlásit

cangalisa

jo to je jasný, klinika není proti DNA testům v podstatě k ničemu.... ale stejně bych affected nechtěla protože prostě případné problémy co s tím souvisí za to podle mě nestojí. díky bohu ty šeltie -aspoň teda chovní psi- se testují geneticky poměrně často a většinou jsou chovatelé (někteří) rozumní a vybírají čistý jedince

Tony

ti to můžu poslat na email co máš pod členem... ale nechci se tu na diskuzi do nikoho pouštět, aby to nevypadalo. jen podotýkám, že daná chs se mi jinak líbila...

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 15:41
- Nahlásit

Biluška
u trikolorních šeltií je to u laiků 50:50 - polovina typuje borderu

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 16:00
- Nahlásit

No a co že si to lidi pletou? Mě například většina lidí řekne, že mám hezký kokry nebo ohaře. A o Sabince mi tůhle někdo říkal, že mám hezkého voříška. Taky dotaz na vořecha jak řemen Vlčáčka zněl: "Ten je moc pěknej, co je to za rasu?"

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 16:09
- Nahlásit

Tony
zase na druhou stranu ta holka, co má sestru téhle feny (která má problémy s viděním
problémy s viděním, to je velmi široký pojem. Problémy s viděním mají i CEA a PRA normal jedinci.

Adam je po CRD pozitivní feně.
Chov na CEA DNA normal jedincích dává plemenu kolií a šeltií nové rozměry. Někteří pejsci už ani jako kolie a šeltie nevypadají.

Tony
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 16:11
- Nahlásit

Vlčáčková
no někdy je to legrace - já měla bílého afgána a někdy to byla kolie a někdy královský pudl - pokud jsou lidé slušní, jsem ráda, když se zeptají a mají zájem.

Někteří lidé, ale umí být protivní - buď přesvědčují člověka, co doma mají anebo poučují - když byl afgánek dorostenec (už veliký, ale ještě se štěněcí srstí), tak se párkrát do mě někdo pustil, proč toho psa stříhám, že to není přirozené...

Eninka
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2011 16:12
- Nahlásit

Vlčáčková

co je Bekynce?

<< 1 ... 405 . 406 . 407 . 408 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání