| Autor |
Zpráva |
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 06:58
- Nahlásit
dneska jsem šla do školy pěšky (páníka nemáme doma) a to byla tak hezká procházka... Měla bych se dokopat k tomu, že budu pěšky chodit častěji... ale zase abych šla pěšky a souběžně jelo auto skoro na stejný cíl...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 08:09
- Nahlásit
myslela sem to na ty stery, ackoli moji stare dela "sestricku" takze u toho i byla a v karte to musela videt.
dneska dobry a v praci zatim OK.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 08:44
- Nahlásit
Xerxova
ja myslim, ze toho nachodis dost a nejaka cesta do prace uz te nevytrhne
jezdite autem do mycky?
potrebovala bych navod
jako prijedu, odsroubuju antenu, zaplatim, zajedu do mycky, vyjedu, nasroubuju antenu, odjedu?
a taky mam problem s tema automatickejma steracema, tipuju, ze se asi musej nejak vypnout a nevim jak
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 10:34
- Nahlásit
antenu by kohlo stacit i sklopit (povolit, sklopit, utahnout), na vypnuti zkus mrknout i na netu zda jsou nejaky diskuze, pokud se ti sami spoustej... ale zase v mycce mas vyplej motor (najedes, chcipnes) tak to by se snad nespoustely?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 10:58
- Nahlásit
cernejcaj
aha, no jo, vidis, to s tim motorem me nenapadlo
antena ze by sla sklopit jsem nenasla, ale jde normalne odsroubovat, tak to neni probelm
jezismarja, to bude operace
v mycce jsem byla jen jednou kdysi davno v autoskole a vubec uz si to nepamatuju, ale mam to auto jak prase uz a smidlat doma se mi to nechce, navic ty sterace se nesmi jen tak odklapet, musi se nejak odblokovat, coz taky nevim jak, ale to je nekde v navodu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 11:48
- Nahlásit
akce mycka asi byde dost prdel
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 11:51
- Nahlásit
cernejcaj
no to jo
zas na druhou stranu jde vo poprvy, snad teda
zas mam mycku hned vedle penny, nemuset lozit nikde po meste a stoji to prej pres stovku, coz zas clovek by jednou za mesic za dva dat moh
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 12:14
- Nahlásit
hlavne po zime je to dobry na umyti od soli
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 12:50
- Nahlásit
Jak to tu čtu s tou myčkou, tak si říkám, co všechno běžně obstarávají naši chlapi a my to pomalu ani neregistrujeme
Já teda neřídím, ale i kdyby jo, stejně by jel s autem do myčky mužskej...Moje máma řídí a je dobrá řidička, ale servis komplet kolem auta taky dělají táta s bráchou...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 13:17
- Nahlásit
Maya myjeme auto na dvorku - máme vodu z kondenzátu od kotle... a tak se používá na autíčko v létě i v zimě... Nejhorší zážitek v myčce byl na dovolené - auto bylo dost špinavé (to Pepa nerad) a tak ho postavil mezi kartáče u malé venkovské myčky v Burgundsku, vystoupil, vhodil mince do stroje... já v klidu zůstala v autě, Betka v kufru.... a jak nebyla zvyklá, tak mi vyděšeně přelítla na klín, obejmula mě tlapičkama a málem mě udusila
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 13:28
- Nahlásit
čajdo - pokud máte "body" od zaměstnavatele na dovolenou jen u některých cestovek, zeptej se, jestli ti neumí zařídit třeba letenku nebo jízdenku na vlak. Často to umí za malý poplatek - a pak by to šlo použít i na "osla"...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 13:28
- Nahlásit
my nechali projet formnku myckou jen pred.svatbou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2019 18:36
- Nahlásit
Maya
Ja se klasicky mycky bojim. Nechavam jednou za rok pred servisem umejt auto u takovy ty samomycky s obsluhou, vzdycky to pekne vodrbou. Vosk netreba, protoze druhej den je auto zase jak prase, vzhledem k vesnickym silnicim.
Akorat si myti naplanuj nejak nez zacne mrznout, pamatuju si, ze pak by se to mejt nemelo.
Xerxová
já v klidu zůstala v autě, Betka v kufru.... a jak nebyla zvyklá, tak mi vyděšeně přelítla na klín, obejmula mě tlapičkama a málem mě udusila
Chudak Betka, se ji nedivim, sama bych se bala. Bajitko perdeli se balo i jen zadniho sterace, natoz, kdyby se kolem ni spustily kartace, by ji kleplo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2019 08:27
- Nahlásit
selmice byly stari profici, mycka je vubec netankovala
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2019 08:33
- Nahlásit
Betuška tenkrát byla hodně vyděšená - ale vyřešila to rezolutně. Prolítla z kufru (prostor nad opěrkama na dogu velký není), prolisovala se na přední sedadlo a uvelebila se mi na klíně - "paničko, zachraň mě - kartáče útočí "
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2019 10:09
- Nahlásit
Xerxová
- "paničko, zachraň mě - kartáče útočí "
no tak to muselo být něco
Fousisko normálně jezdí v kufru v kenelce, je tak zvyklý, ale jako psí mimino jezdil chvilku vpředu na klíně (než jsme tu správnou kenelku sehnali). Když se jede jen na krátkou vzdálenost, tak si ho strčím pod nohy dopředu. Ale on, jak si pamatuje, že jako malej jezdil, na klíně, furt se mi tam snaží cpát, tak mě většinou aspoň "obejme" předníma tlapama a hlavu si mi položí na prsa. Miminko chce mazlit
Při představě, že by byl Eda doga, tak už bych asi byla placatá
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2019 16:17
- Nahlásit
do zimních truhlíků jsem dodala světýlka a pověsila jsem i obě adventní hvězdy z Herrnhutu. Takže u nás advent začal o dva dny dřív
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2019 06:55
- Nahlásit
jedem na dlouhý výlet ku Praze a pak k Trpajzlíkům... Nenasněžilo, jen mrzne...
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2019 18:28
- Nahlásit
dnešní výlet byl za "divokými" koňmi, zubry a pratury - aneb 16 kiláků mezi Benátkami a Milovicemi... Koně a pratury jsme viděli alespoň na dálku, ze zubrů ani chlup... zato jsme velmi zblízka potkali dva divočáky, pak stádečko srn a nakonec tři daňky... Night vzorňoch největší... Ehm - a nikdo mi neřekl, že prostor mezi ohradama je komplet rozježděný čtyřkolkama a motorkama - tudíž bahno, bahno a zase bahno... Ale nepotkali jsme ani nohu - bylo krásné počasí, spousta ptáků a dravců... hezky tam bylo. A ještě jsme stihli Trpajzlíkům odvést adventní kalendáře (legové, čokoládu od nás nefasují )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2019 19:07
- Nahlásit
Xerxová
Tak to budou krasny fotos. Dneska bylo nadherne i tady.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2019 20:33
- Nahlásit
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2019 20:34
- Nahlásit
prasátko je focené od boku... daňci počkali
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2019 20:47
- Nahlásit
a ještě přihodím trošku kytiček...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2019 17:03
- Nahlásit
Xerxová
moc krasny fotky, hlavne prichazejici mraz a zima je tam u vas zase o neco driv, nez u nas...
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2019 07:57
- Nahlásit
Oooo, to jsem se zas pokochala...nádherné fotky. Výlet za divokým skotem a koníky musel být bezva i přes to bahno.... Tuři na fotce sice zdálky, ale Najtík je na té fotce na obzoru taky majestátní....takhle vyfocený vypadá jako ještě větší, než je... Byl to záměr? Pokud jo, tak se to povedlo fakt skvěle.
Já byla v sobotu s fousiskem na předvýstavní úpravě kožuchu u naší nové psí kadeřnice (ta původní se totiž stěhuje do Norska). Eda u té nové paní byl zatím teprve podruhé. Poprvé byl trochu rozpačitý, ale hodný. No a teď podruhé už byl s paní ten nejlepší kámoš hned odpočátku, celou dobu držel v podstatě sám, jak někdo ty psy při úpravě vyvazuje, tak u téhle paní kadeřnice to Eda vůbec nepotřebuje. Paní má pro psy fakt cit. (Navíc má taky doma kňourku, takže ví, jak na ně). Jsem z toho nadšená, že existuje někdo, kdo dělá svou práci s takovou láskou, že i když mu přistane na stole třeba vystreslý uřvaný protivný kokřík, tak zůstane v klidu a jen tím svým klidným přístupem (a částečně i úplatkem piškotkem) je z toho vystreslého zvířátka najednou hodný pejsek, co stojí a čeká, co bude. (Měla jsem možnost přesně tohle vidět, ještě než jsem se oblékla a rozloučila - kokřík šel hned po nás....jeho páník nerudný dědek, ještě když stál Eda na stole, chlap po psovi pořád bručel, i ho plácnul, aby seděl, furt cukal vodíkem...no pak pes nemá mít nerva... Neudržela jsem hubu na uzdě a řekla pánovi, ať toho psa nechá v klidu dýchat, že takhle bude jen ještě víc vyvádět. Dědek byl fakt protiva, odsekl, že přece musí poslouchat...No bylo mi toho kokra líto.)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2019 09:50
- Nahlásit
Fousisko
tak to je skvele ze to s nimi tak krasne uni, takze edik uz pripraven, doma uz je za krasace a jeste, aby se libil na vystave
Xerxova
bude to asi 5000, to na zahranicni dovolenou neni i kdyby se to promenilo na letenku, (do student agency to plati) tak sem to zvazila a kazdej rok proste na dovolenou ve vysce mesicniho platu nemuzu... musim trochu docerpat zase zpatky rezervu, kterou jsem celou propalila na skotsko. ale divala sem se, s kudrnou muzu jet asi za 7000, coz by byl jen maly doplatek.
Ono se to nezda, ale uz jen fakt, ze clovek ji dovolenkove a ne v pracovnim rezimu je hrozne financne narocny... protoze je potreba mit hromadu drahych specialnich jidel, nornalne projim treba 100kc/den a na dovoleny je to spis 250 - 300 i kdyz je to jen z toho, co je v batohu... ze neni tak jednoduchy rict "dyt je to jen za letenky"...
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2019 14:18
- Nahlásit
Nazdar dámy, pěkně vás zdravim, co děláte užitečnýho?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2019 14:20
- Nahlásit
gerda
zdaaaar, co delas ty uzitecnyho? kolik mas ovci? nebo uz pocitas na stada? ;)
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2019 14:33
- Nahlásit
cernej caj
doma uz je za krasace a jeste, aby se libil na vystave
No však on se taky pěkně předváděl, když jsme přišli domů....natřásal se jak baletka, vyloženě toužil být obdivován..je to šašek
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2019 16:58
- Nahlásit
cernej caj
ovce nemám, Karelíček nepase, vůbec ani nic neloví a touto vlastností celkově vůbec neoplývá. Ale zas tančí, hotová baletka, už má dvě taneční zkoušky a jedno druhý místo v závodě tanečním. Je to Billy Elliot...ale holka.
|